Tuon Oulu-Vaasa-urakan tosiaan kävivät samalla reissulla heittämässä, yöpyivät jossain siellä. Eikä yllätä, että HPK on ykkönen tässä. Kyllähän sen pitäisi arvata jo Suomen karttaa vilkaistaessa.Helpoin urakka on HPK:lla, joka matkustaa tämän kauden aikana 12 558 km. Tosin marraskuussa oli potentiaalisen näköinen Kärpät/Sport-tupla, joten saattoivat käydä nuo samalla reissulla. Muuten HPK ei taida juurikaan yöpyä matkoillaan.
Näitä kilometrejä on tullut itsekin laskeskeltua.
Helpoin urakka on HPK:lla, joka matkustaa tämän kauden aikana 12 558 km.
Millä sää sait ton lukeman? Taulukossa on selkeästi, tuplasti pienemmät.
Millä sää sait ton lukeman? Taulukossa on selkeästi, tuplasti pienemmät.
Ässät - Pelicans, 244km
Tappara - Ässät + Tappara - Pelicans = 242km
Mitäs reittejä tässä on käytetty?
Oletuksena varmaan on, että joukkue matkustaa myös takaisin vierasottelusta. Jos taulukon viimeisellä sarakkeella tarkoitetaan että pelattaisiin kaksi kertaa vieraissa niin luku pitää kertoa vielä kahdella.
Kuten Knutsen sanoi, pitää vierasotteluista luonnollisesti matkustaa myös kotiin. Lisäksi huomioin luvussa välisarjat ja tammikuun tasauksen.
No varmaan ihan sitä että kun Ässät ja Pelicans kohtaavat Tapparan niin ajavat Hakametsään. Kun taas Ässät suuntaa kohti Lahtea niin ei mitään syytä ajella Hakametsän kautta, vaan suuntaavat Kolmenkulman liikennehässäkästä ohikulkutielle ja nousevat Linnainmaalla Lahdentielle ja päinvastoin. Kilsoja ilmeisesti tuo pari enemmän, mutta taatusti ajoajassa nopeampi.
Kovin urakka on KalPalla, Sportilla ja ehkä Kärpillä riippuen lentämisestä. Enemmän tiedän kuitenkin SaiPan matkustamisesta, joka istuu bussissa eniten edellä mainittujen jälkeen. Tällä kaudella SaiPa matkustaa (Liigassa) poikkeuksellisen vähän - 14 432 km - johtuen tuplareissujen suuresta määrästä. Ilman tuplia SaiPa matkustaisi peräti 18 554 km. Tuplien varjopuolena on kuitenkin hotelliyöpymiset, joita SaiPalla on tällä kaudella 17 yötä.
Onko tuo hotelliyöpyminenkään lopulta niin paha asia, jos vaihtoehto on bussiyöpyminen? Esimerkiksi mainitsemasi SaiPa näyttää melkein aina pelaavan Raumalla ja Porissa samalla reissulla. Kummastakaan ei kovin aikaisin ehtisi Lappeenrantaan varsinkaan arkipelin jälkeen.
Noh, näiden hotelliöiden päälle kyllä tulee myös ne bussiyöt, sillä SaiPa jää erittäin harvoin paikkakunnalle pelin jälkeen, vaan on yleensä länsirannikoltakin ajanut kotiin heti pelin jälkeen (jos ei siis ole tuplareissu). Tällä viikolla SaiPa matkusti Raumalle maanantaina ja palaa reissusta kotiin torstai-perjantai -yönä heti Ässät-pelin jälkeen. Saapunevat Kisapuistoon n. kolmen aikaan yöllä.
Kun kolumni alkaa "Tweettasin ennen joulua Liigalle “Nykyinen otteluohjelma on hanurista”. En saanut vastausta" -toteamuksella, herää vain kysymys, minkälaista ja kuinka monisäikeistä vastausta Sjöblom odotti "Nykyinen otteluohjelma on hanurista" -kysymykseensä.Mielenkiintoinen kolumni Marko Sjöblomilta aiheeseen. Paljon asiaa ja hyviä pointteja. AIka itsestäänselviäkin, joita nykylaatijat eivät tunnu vaan tajuavan: http://www.jatkoaika.com/Kolumni/marko-sjöblom-uusi-otteluohjelma-liigaan/164306?utm_source=keskustelu&utm_medium=nosto&utm_campaign=keskustelu_ros_nosto
Kun kolumni alkaa "Tweettasin ennen joulua Liigalle “Nykyinen otteluohjelma on hanurista”. En saanut vastausta" -toteamuksella, herää vain kysymys, minkälaista ja kuinka monisäikeistä vastausta Sjöblom odotti "Nykyinen otteluohjelma on hanurista" -kysymykseensä.
Pe-la -peleille on kyllä ankean vaikeaa yrittää myydä yrityslippuja, aitioita ja muuta yhteistyökumppanitoimintaa. Ennemmin pelipäiviksi vaikka keskiviikko ja lauantai, noissa kumppanirahoissa kuitenkin on iso osa seurojen tiliä kiinni. Onko myöskään jatkuva peräkkäisinä päivinä pelaaminen järkevää, jos kerran pelit vain kahtena päivänä viikossa on. Mitenköhän otteluohjelma mahtaa muotoutua esim Saipan länsirannikko-kiertueisiin? Hiukan yliyksinkertaistettuna Sjöblom tuon visionsa esittää, vaikkakin ei sen näin vaikeaa tulisi olla mitä tällä kaudella näyttää Liigalle olleen.Mutta hjumor sikseen, otteluohjelmassa on valtavasti parannettavaa. pe-la pelejä pitäisi lisätä tai siis pääpaino tunnetusti hyville ja yleisöystävällisille päiville. 16 joukkuetta tai parillinen määrä muuten olisi hyvä, koska silloin saataisiin huolettomasti täysiä kierroksia. Rakentaa kokonaisuuksia otteluiden ympärille peräkkäisille päiville. Back-to-Back pelejä lisää, sarjataulukko saatava balanssiin...
yms....
Tämä nyt on ihan skeidaa kokonaisuudessaan.Marko Sjöblom kirjoitti:Tämän vuoden ottelukalenterin ovat laatineet seurojen toimistosihteerit omiin menoihinsa sopiviksi. Suunnittelu tehtiin ohimennen juuri ennen heinäkuun kesälomia. Sähköpostilla kaikkia pyydettiin ilmoittamaan talven lomasuunnitelmat. Tämän jälkeen Kikka Kesäkissa onnistui Liigan toimistolla kasaamaan 60 kierroksen runkosarjan pelattavaksi 104:nä eri päivänä.
Jos otteluihin haluttaisiin tunnetta, niin esim. Lukko-Ässät ottelu pelattaisiin 4 kertaa runkosarjan aikana. Vieläpä niin, että marraskuussa pe Lukko-Ässät ja heti la Ässät-Lukko. Sama uusiksi tammi- /helmikuun vaihteessa. Tunnetta olisi, otteluita odottettaisiin vesikielellä ja takuuvarmasti moleMmilla loppuunmyydyt hallit näihin.
Otteluohjelmaan vaikuttaa mm. sellaiset asiat kuin hallien muu käyttö, matkustusmäärät ja kuten nimimerkki JZZ yllä totesi, yritysmyynti. Eikä pidä unohtaa televisiota, sillä jos otteluohjelma tehdään sellaiseksi, että kaikki tai melkein kaikki ottelukierrokset ovat täysiä kierroksia, näkee tv-katsoja kuukaudessa vähemmän pelejä.