vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wesa, CAR, IPA
Jokereiden toilailuista on Hjalliksesta kertovan kirjan myötä vähän niinku kirjoitettukin romaani. Itse lukenut vain yhden mutta lienee muutkin Hjalliksesta kertovat kirjat enempi vähempi kertoa Jokereista.
Mä en ajatellut niinku lukea ensimmäistäkään. Niinku ei kiinnosta, mieluummin juttelen ihan herran itsensä kanssa.
 
He, jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen...

12961

Jäsen
Tässä taisi olla aamuun asti viivästyneet voiton (vai tappion) juhlinta taustalla? "Kenellä ei joskus lipsahtaisi?" :D Oliko Elomon potkujen syy yksittäinen juhlinta vai käytettiinkö sitä tekosyynä koska menestys oli niin onnetonta? Vai joku välimuoto näistä?
Eikös Elomolla mennyt ilta pitkäksi ja vähän oli kapakassa tullut lyömistäkin.

EDIT: oli pakko tarkastaa.

Alla oli pari kuukautta kestänyt voitoton putki.

Koko viikonloppu kuppia ja sunnuntaina aamupäivällä mylly baarissa, palloseuran pikkutakki päällä tietysti. Baarista putkaan ja palloseuralle riitti.
 
"Virtala on 160cm sulka päässä, ja siellä se vain saatana menee" -Kai Suikkanen-

Andiitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin mikä tässä oli taustalla? Jotain oluen myyntiin liittyviä paperihommia oli ilmeisesti tahallaan tehty väärin ja saatu hyötyä? Kyseessä oli yli 100ke hävikki? Ja sitä selitettiin että kaljavaahtoa menee sen verran hävikkiin?
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KLaser, Hokki (+Kärpät)
Aivan.. eli Ässä-johto selitti että vaahtoa valuu pois ja tämä vaikuttaa siihen että ihan kaikkea ei ole myyty vaan valutettu lavuaariin. Verottajan tulkinta vaahdon hinnasta:
Verottaja syyttää yhtiön myyneen tilikausilla 2015–2016 ja 2016–2017 alkoholia kirjanpidon ohi yhteensä 117 865,40 eurolla.
Olisihan tuo aikamoinen määrä vaahtoa?
 
- Teuvo Emil Ulos

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Näissä kunkin kauden kriisiseuroissa on kyllä hellyyttävän läpinäkyvä kaava, missä pienetkin mahdolliset asiat sössitään eikä edes etsitä sitä rimaa mikä on matalimmalla, vaan painetaan ihan surutta suoraan päin persettä.

Ässien vaahtobileet on vieläkin asia mikä on aivan uskomattoman vaikea uskoa ammattilaisorganisaatiolta, jonka ympärillä pyöri kuitenkin miljoonien edestä kolikoita. Siivous kuitenkin käsittääkseni sielläkin käynyt yläkerrassa ja hyvä niin.
 
1963

JD #17

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
tuon kevään HIFK-Lukko playoff ketju oli huikeaa luettavaa. HIFK fanit uskoivat kyllä omiinsa sen verran rajusti, että viimeisen erän aikanakin vielä hokivat, että seuraavan maalin tekijä menee jatkoon sarjasta.

Yllättäen Lukon valmentajana oli Jukka Rautakorpi...
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Liiga oli joskus kyllä kova sarja huhhuh. Tuo työsulkukausi on jäänyt erityisesti mieleen kun itsekullakin pyöri suht kovia ukkoja rostereissaan.
Joo, kyllähän nämä työsulusta johtuvat NHL-miehet olivat Liigan kannattajalle pääsääntöisesti silkkaa seksiä. Varsinkin tynkäkautena, kun Jokereissa viilletti muuan EK65 Jaffalassa. Yhtäkään niin ylivoimaista pelaajaa ei enää ikinä tule olemaan tässä sarjatasolla. Tietenkin kotiinpäin vedettynä täytyy kunniamaininta antaa myös Mikkel Bödkerille joka takoi 21 maalia 29 ottelussa Lukossa.

Eihän sitä ikinä suoraan toivo työsulkua NHL:ään, missä tapellaan kuka saa viimeisen miljoonan, mutta tuskin yksikään sitä vastaan olisi, että Liigassa viilettäisi aivan huikeaa yksilötaitoa suoraan maailman huipulta.
 
1963

JD #17

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika ei nyt riitä värittelemään mutta se yksi työsulkukevät joka huipentui siihen että tj Matikainen pisti Aravirran kesken Lukko-sarjan kilometritehtaalle ja hyppäsi mulletti liehuen itse penkin taakse on kyllä yksi näistä. Joku muu saa käydä läpi pullo-bobit ja sopat. Aivan liian hapokasta mulle.
Matikainenhan on kertonut haastattelussa Moberin soittaneen hänelle kesken ottelun siinä toivossa, että Pentti antaa erätauolla Aravirralle potkut ja hyppää itse penkin taakse.

120 tarinaa IFK:sta – osa 104: Pentti Matikainen - Koko Tarina

Tuossa on linkki, josta kaikki voi epäuskoisena kuunnella IFK:n sekoiluja Pentti Matikaisen suusta. Tätä tarinaa Pena käy läpi noin 20 minuutin kohdalla.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Piti nopealla aikataululla käydä katsomassa valmentajarulettia mutta siellä oli useamman sivun verran TPS:n sekoiluja ja arveltiinpa, jossain viestissä TPS:n tämän hetkisiä touhuja kaikkien aikojen sekoiluksikin mutta tuskinpa nyt sentään.

Tuntuisi, että joka kausi jokin seura ajautuu kierteeseen, jossa likipitäen kaikki toimet menee vihkoon. Aina tuntuu olevan jokin seura yleisen naurun kohteena.


Näitä muistellessa vain huomaa, että oma muisti on kovin lyhyt. Tähän ketjuun keskustelua tämän hetkisistä sekä menneisyyden kriisiseuroista ja niiden touhuista.

TPS (2019- )
 • Jonne Virtasen potkut ja sitä seurannut tiedotus
 • Urheilutoimenjohtaja Niittymäen potkut, koska hän halusi vaihtaa valmentajaa mutta hallitus ei tahtonut kenkiä Kalle Kaskista
 • Parin viikkoa Niittymäen potkuista annetaan Kaskiselle potkut pari tuntia ennen vieraspeliä
Ihan poskelleenhan tämä Tepsin kausi on mennyt, mutta kyllä sekoilu oli kahta kamalampaa Molomon aikoina, ja siten seuraaminen oli kahta tuskaisempaa myös.

Jos nyt tätä kautta miettii, niin TPS on kuitenkin ”vain” sakannut pelillisesti, ja viestinnässään ollut kömpelö. Molomo-aikaan myötähäpeä oli ihan eri asteikolla.
 

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kuten @Pepper Jack yllä kirjoittaa, niin ilmeisesti nuo potkut olivat Frankin ja osin Heinon masinoimat, samoin kuin Lehkosen potkut aiemmin kun Pena myöskin hyppäsi aitioon. Eli ainakin osittain Penan piikkiin meni asioita, joista todellisuudessa päätti hallitus, vahvimpana miehenä Moberg. Näin ainakin Pentin kirjassa Mies joka vei Leijonat mitaleille, myös Frank komppaa kyseisessä kirjassa tätä.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Liiga oli joskus kyllä kova sarja huhhuh. Tuo työsulkukausi on jäänyt erityisesti mieleen kun itsekullakin pyöri suht kovia ukkoja rostereissaan.
Mielenkiintoinen yksityiskohta tosin on se, että mestaruuden tuona kautena voitti Kärpät, rosterissaan vain yksi työsulkumies (J. Niinimaa, jota moni pitää ihan sysipaskana vieläpä :). Ja mestaruus tuli lähes ylivoimaisin ottein. Että se niistä "kovista ukoista joita työsulku liigaan toi" :)

Mutta se ei ole tämän ketjun aihe,

Nuo TPS:n sekoilut on kyllä jääny mieleen viime vuosilta, Elomon kausi sai jo lähes eeppisiä piirteitä, joita voi vieläkin käydä fiilistelemässä "Keksitään TPS:lle sloganeita"-ketjusta TPS-osiosta.

nimimerkillä "Tunnet sen kyllä"
 
"Kärpät on kyllä rehellisesti sanoen suorastaan vittumaisen hyvä. Kannun vois jo jakaa." -bozik 4.4.2014
Muut tekee mitä pystyy, Kärpät mitä haluaa. Liigan kultapossukerhossa jo vuodesta 2000
"Jumalauta, tämä teidän pumppu on vitsi, saatana !" - Antti Pennanen 12.9.2019

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Nyt loppuu tuo Molomon dissaus täällä! Hänellä oli kuitenkin korvien siipiväli vain 7 senttiä. Mitä voit vaatia?

Työsulkujuttukohan se oli kun Jussi Markkanen SaiPan osaomistajana meni Jokereihin pelaamaan. Veikkauskaan ei ottanut kohteekseen Jokerit-SaiPa -pelejä. Jollain tavalla ymmärrän Volvon omat kunnianhimot tai jotain, mutta ei noin vaan voi tehdä! Olisi mennyt vaikka Ruotsiin jos ei SaiPa kelvannut.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Where were you while we were getting high?
SaiPa ei nyt ole hirveen isosti perseillyt viime aikoina, ei pärjää nyt tässä isojen poikien leikissä lähimenneisyydellään. Ja pienen seuran isotkin perseilyt ei edes kiinnosta niin paljoa kun ison seuran pienet perseilyt.
Kyllä kai kausi 2016-17 meni SaiPankin mittareilla aika perseelleen. Sen myönsi ihan seura itsekin. Liigassa ei taida olla seuraa, jolle sarjajumboksi jääminen olisi onnistunut kausi. Ehkä korkeintaan Jukureille, jos voittaisivat keskinäiset KooKoon ja Sportin kanssa. Sehän olisi vähän kuin Mestiksen mestaruus.

Ylipäänsä pienempien seurojen on vaikeampi perseillä, kun odotukset eivät ole niin korkealla. Tottakai nekin laittavat tavoitteeksi vähintään säälit, mutta eivät ne kovin korkealta tipu, jos eivät sinne pääse.
 
KooKoo - Meister Der Herzen 2019-20.

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täältä Jatkoajastahan tuo Mobergin testamentti löytyy, tosin ei alkuperäisenä, vaan kopioituna netin syövereistä. Mutta kelpaa silti paremmin kuin hyvin. HIFK:n kannattaminen jos mikä, on ollut hienoa ja juhlavaa sellaiset reilut kolmisenkymmentä vuotta.

Kannattaa muuten lukea muutkin ketjun viestit ekalta sivulta...
 
"Yks maali Nordenskiöldinkadulla vastaa kymmentä maalia maakunnissa". -Ville Nieminen (1.1.2016)

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Kyllä kai kausi 2016-17 meni SaiPankin mittareilla aika perseelleen. Sen myönsi ihan seura itsekin. Liigassa ei taida olla seuraa, jolle sarjajumboksi jääminen olisi onnistunut kausi. Ehkä korkeintaan Jukureille, jos voittaisivat keskinäiset KooKoon ja Sportin kanssa. Sehän olisi vähän kuin Mestiksen mestaruus.
Toki persiilleen tuo kausi meni. Mutta perseiltiinkö siinä ja missä ja miten?

Kai sitä voi perseilyksi sanoa, että palkataan päävalkuksi tyyppi, jolla ei ole päävalmentajakokemusta miltään tasolta yhtään - otettiin vain seurauskollinen ikioma porilainen "koska muuten olisi lähtenyt muualle". Hyvin Santasen "känädäläinen" lätkä CHL-kentillä toimikin ja päästiin Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon ja verisesti jatkoajoilla tiputtiin vasta jollekin ruottalaiselle suurseuralle (muistaakseni) ja oli *näin* lähellä mitalipelit. Lopuksi kuitattiin vielä katastrofikaudesta joku sata tonttua voittoa kun mentiin Elmeri Kaksosella ja junioreilla loppukausi.

Seuraavaksi kaudeksi otettiinkin sitten koutsiksi joku, joka oli sentään toiminut vastuuvalmentajana aiemminkin urallaan, vaikkakin junioreissa, mutta TV-kommentaattorikokemus kompensoi puutetta. Eteenpäin menty ja virheistä opittu.
 

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Kyllä tietysti toilailuun, perseilyyn että ryssimiseen pitää olla muita saavutuksia ja meriittejä kuin pelkkä jäädä jumboksi. Itse avasin tuota Santasen SaiPa-kautta ja miten sen minä olla kokenut, ainakin näin jälkeenpäin.

On selvää, että jos joku suurseura jää jumboksi niin siinä ehtii varmaan kauden mittaan tapahtua sitä sun tätä ja se koko kirnuaminen luo sen megatason toilauspalkinnon.

Yleensä silloin ollaan toilailtu kunnioitettavasti kun seurajohto joutuu järjestää jonkun tapaamisen fanien kanssa. Siellä sitten katellaan ehkä tatuointeja tai palautellaan ehkä jäälleheitettyjä kausareita ja ennenkaikkea pyritään näyttää että hei, me välitetään.

Ääh, ei mua kiinnostakaan tää enää. Jääkiekko ei eroa urheilusta ja urheilu on osa yhteiskuntaa eli sitä samaa skeidaa joka puolella.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Where were you while we were getting high?
Kyllä tietysti toilailuun, perseilyyn että ryssimiseen pitää olla muita saavutuksia ja meriittejä kuin pelkkä jäädä jumboksi.
Perseily on aina suhteessa tavoitteisiin. Eiköhän SaiPallakin ollut tuolla 2016-17-kaudella tavoitteena pleijarit. Muutamalla edelliskaudella ihan vankka pleijarijoukkue, pelasivat puolivälieriä ja välieriäkin. Tottakai joku SaiPan kaltainen seura joutuu arvioimaan tavoitteensa joka kausi uudelleen, toisin kuin jotkut Kärpät ja Tappara, joilla ei voi olla oikein muuta tavoitetta kuin mestaruus, mutta romahtaminen selvästä pleijarijoukkueesta runkosarjan viimeiseksi on mielestäni jo perseilyä. Ei ehkä tämän kauden Tepsin veroista, mutta perseilyä kuitenkin.

Lisäksi perseily on myös suhteessa panostuksiin. Tämä tiedetään hyvin esimerkiksi IFK:ssa, joka alisuoriutuu jatkuvasti resursseihinsa nähden. Sitä samaa teki pitkään myös Jokerit liigassa pelatessaan. Nämä olivat vähän kuin liigan AS Roma ja Lazio, tappelevat näyttävästi toisiaan vastaan ja rakastavat eniten juuri sitä, mutta muuten eivät erityisemmin menesty. Perseilyä oli myös KooKoon aika Tuokkolan kanssa, kun tuolloin oli koossa ihan kohtalaisia nippuja, joilla olisi pitänyt mennä sääleihin, mutta eipä menty. Kyllä se ainakin Kouvolassa perseilyksi lasketaan.
 
KooKoo - Meister Der Herzen 2019-20.

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Perseily on aina suhteessa tavoitteisiin.
Näin se on. Kärpät sentään onnistui "penailullaan" saattamaan itsensä divariin ja pysymään siellä 10 pitkää, mustaa vuotta. Toki ollaan kärppähenkisessä vertaistukiryhmässä tuota ajanjaksoa ja siihen johtaneita tekijöitä käyty läpi, ja onhan se totta, että ei nyt ihan kaikki ollut pelkästään seurajohdon penailua. Ja luulen tai ainakin kovasti toivon, että niin kauan kun Kärppien organisaatiossa on muisto tuosta korpivaelluksesta, hälyttäviin merkkeihin puututaan tarpeeksi ajoissa.

Lisäksi perseily on myös suhteessa panostuksiin. Tämä tiedetään hyvin esimerkiksi IFK:ssa, joka alisuoriutuu jatkuvasti resursseihinsa nähden. Sitä samaa teki pitkään myös Jokerit liigassa pelatessaan. Nämä olivat vähän kuin liigan AS Roma ja Lazio, tappelevat näyttävästi toisiaan vastaan ja rakastavat eniten juuri sitä, mutta muuten eivät erityisemmin menesty.
On tosiaan jotenkin hämmentävää, että HIFK ei näytä saavan itsestään irti sitä mitä panostusten perusteella pitäisi saada. Olen tuolla HIFK:n osastolla joinain vuosina kirjoittanut siitä, että kuinka minusta tuntuu, että organisaatiosta puuttuu tietynlainen nälkä jossain siellä ylemmän johdon puolella - riittää, kun tulee vähän rahaa sisään, ei sitä tarvitse ihan 100% onnistua. HIFK:stä tulee mieleen jotkut "perinteisemmät" NHL-seurat, minusta itsestä tuntuu, että NHL:ssä se voiton nälkä on tosi pientä (lukuunottamatta uusia ja pieniä seuroja), isommilla tärkeämmässä asemassa on pelkästään business. HIFK:llekin ylemmässä johdossa tuntuu riittävän se, että katsojia ja fanituotemyyntiä on tarpeeksi.

TPS... Mitä siitä nyt sanoisi... 90-luvun menestynein seura tupla-tripla-mestaruuksineen, saavutus jota on todella hankala kenenkään rikkoa (pelkästään tripla näyttää vaikealta saavuttaa) - mutta noista ajoista alkaa olla aikaa jo sen 20 vuotta, ja mitä sen aikana on tapahtunut? Itsehän Kärppien uuden liiganousun aikoihin (2000-2005) väitin Tapparan kannattajille, että 90-luvun ajan kestänyt Tapparan alavireisyys johtui vain siitä, ettei Kärpät olleet liigassa Tapparaa vastaan(*). No, kumpikaan 90-luvulla dominoineista joukkueista ei ole 2000-luvun aikana saavuttanut kovin kauheasti.

(*) Kyseisillä joukkueilla on 80-luvulta yhteistä kirjoitettua ja kirjoittamatonta historiaa. Esimerkiksi, muistinvaraisesti Tappara onnitteli Kärppiä mestaruudesta lähettämällä toimistolle neilikoita (kuoleman kukkia).
 
Koolla on väliä - K niin kuin Kulta! K niin kuin Kärpät! - https://bit.ly/2D68ZsU

Koodari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä TPS:n touhu tällä kaudella on ollut kyllä surullista katseltavaa ja syyttävää sormea voisi osoitella kaksikon Kodisoja - Paananen suuntaan. Tämä kohta kyllä sai aikaan melkoisen naurukohtauksen

Lauantaina tilaisuudessa paikalla olivat Kodisoja ja Paananen, Virtanen sekä hallituksen puheenjohtaja Veli-Pekka Marin. Ilta-Sanomien haastattelussa Kodisoja ja Paananen kaavailivat, että Marin voisi lähentää seuran suhteita kannattajiinsa lähtemällä seuraaville fanimatkoille mukaan linja-autoon. "Siinä on hyvä tilaisuus jutella."

Vaikka ideatasolla toi on ihan hyvä, mutta eikö tuossa juuri heitetty hallituksen PJ bussin alle, kun ei itse viitsi ottaa vastuuta.

Ketjusta noin muuten, todella hyvää settiä ja hyviä muistoja tulee tätä lukiessa
 

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Perseily on aina suhteessa tavoitteisiin. Eiköhän SaiPallakin ollut tuolla 2016-17-kaudella tavoitteena pleijarit. Muutamalla edelliskaudella ihan vankka pleijarijoukkue, pelasivat puolivälieriä ja välieriäkin. Tottakai joku SaiPan kaltainen seura joutuu arvioimaan tavoitteensa joka kausi uudelleen, toisin kuin jotkut Kärpät ja Tappara, joilla ei voi olla oikein muuta tavoitetta kuin mestaruus, mutta romahtaminen selvästä pleijarijoukkueesta runkosarjan viimeiseksi on mielestäni jo perseilyä. Ei ehkä tämän kauden Tepsin veroista, mutta perseilyä kuitenkin.
Santanen kun tuli ruoriin niin tavoite oli vapaasti muisteltuna: "Vain mitali kelpaa!" Vaikka tuo onkin pientä keulimista niin oikeassa siinä olet, että keskikastin jengin (kuten SaiPa johon se oli itsensä Kallioniemen & Tirkkosen kanssa hilannut) ainoa järkevä tavoite on pleijarit ja mielellään top6-sijoitus.

Kuten nyt todettu jo pariin kertaan: perseelleen meni kausi ja itse vähän avasin ylempänä omia mietteitäni mitä siinä perseiltiin. Kuitenkin jotta voisi puhua toilailuista, penailuista ja perseilyistä, SaiPan olisi pitänyt tehdä miljoonatappiot ja jäädä kiinni pohjoiskorealaisesta pimeestä työvoimasta tai mistä tahansa junailusta johon voitaisi liittää gate-päätteen.

Tämmöistä ei kuitenkaan tapahtunut. Päinvastoin kun seura ei ole törttöillyt tässä viime vuosina, se jopa kesti yhden kauden dyykkauksen.

Suurempana perseilynä melkein pidän niitä lukemattomia aiempia vuosia kun ei ollut mitään osaamista eikä vissiin sit kai intohimoakaan kuin vaan osallistua suljettuun sarjaan vuosi toisen jälkeen... Myytiin mahulda aina tammikuussa.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kalpa 1995-1999
Ilves ja Vincent Manngard 1993-2017.
Feat. Esa Honkalehto, Jouni Jääskeläinen ja Jussi Toikka nyt alkuun.
Velkaa ja menestymättömyyttä.
Surkeaa myyntityötä ja osaamatonta toiminnankehittämistä.
Liki konkurssi.
 
"Mä imin jos sillon hunajaa, kun sulla oli vielä tutti suussa:D" -Vanha Len

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
SaiPa - Sport
 • 2.40
 • 3.70
 • 2.65
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy