Liigan kauden 2022–2023 TOPIT & FLOPIT: Pelaajat

  • 36 442
  • 144

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tapparan suurin epäonnistuja on Tyler Kelleher odotuksiin nähden. Siellä viltin ja pelaavan kokoonpanon rajamailla nyt pyörii. Kouvolassa toki oli ratkaisija, eli tuossa voisi olla hänen hienkilökohtainen kauden käännöskohta.

Suurin onnistuja on ehdottomasti Vilho Heikkinen. Pelirytmiin päästyään ollut lähes Heljangon veroinen.

Ben Thomas oli lähellä epäonnistujaa, mutta järjenvastaisen ykköspariin noston jälkeen ollutkin parempi ja ihan siedettävä.

Ojamäkeä en epäonnistujiin laittaisi, koska Tapola peluuttaa häntä aivan järjestään epämukavuusalueella, ilmeisesti monipuolistaakseen yleistä tekemistä. Keväällä sitten odotettavissa vaihto mukavuusalueelle ja verkot tötterölle.

Onnistujiin pitää myös nimetä Otto Rauhala, vaikka olikin alun loukkaantuneena. Kapteenin palattua rosteriin, on joukkue on napsinut pelkkiä voittoja.
 
Suosikkijoukkue
Kaikki suomalainen jääkiekko
Onnistujat:

Joni Ikonen (Pelicans)
Viime vuonna aivan varjojen rajamailla ja tällä kaudella Pelicansin yksi avainpelaajista ja yksi syy menestykseen. Viime kaudella ei mahtunut edes kokoonpanoon joka pelissä. Oli alkukaudesta pakko tarkistaa, että oliko edes sama Ikonen kyseessä.

MIchael Joly (HPK)
Joukkueen ehdottomasti tärkein pelaaja ja isoin syy onnistumiselle. Illasta toiseen joukkueensa paras pelaaja. Lisäksi mainittava, että hyvin viihdyttävä pelaaja myös katsojille.

Daniel Mäkiaho (Jukurit)
Minun odotuksiini nähden mieletön alkukausi. Joukkueensa kolmanneksi eniten maaleja ja en odottanut edes, että mahtuu Jukureissa pelaavaan kokoonpanoon. Varmasti muun joukkueen heikot otteet helpottaneet mahdollisuuden saantia, mutta silti lasken isosti onnistujaksi.

Pettymykset:

Severi Lahtinen (JYP)
Minun tekisi mieli kuunnella Zen Cafen biisiä "Piha ilman sadettajaa", kun katson Lahtisen peliä. Jääkiekko taitaa olla vain ammatti tällä hetkellä. Tarvitsee kipeästi uuden alun jossain muualla. Artisti ilman pensseliä.

Kalle Maalahti (SaiPa)
Koko joukkueella ollut vaikea alkukausi, mutta Maalahdella ollut vielä astetta vaikeampaa. Vaikea edes analysoida sen enempää syitä, mutta ei vain näytä jäällä itseltään. Ehkä SaiPan yksittäisistä pelaajista isoin pettymys minulle

Jakub Malek (Ilves)
En ole tavannut oikeastaan yhtään Ilves-fania, joka toivoisi joukkueen aloittavan yhtään peliä Malekilla. Ei ole häikäissyt oikeestaan missään vaiheessa. Koko liigan korkein päästettyjen maalien keskiarvo. Joukkueen pelistä näkyy valitettavan paljon, jos Malek maalissa. Epävarma ja virhealtis.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Onnistujat:

Daniel Mäkiaho (Jukurit)
Minun odotuksiini nähden mieletön alkukausi. Joukkueensa kolmanneksi eniten maaleja ja en odottanut edes, että mahtuu Jukureissa pelaavaan kokoonpanoon. Varmasti muun joukkueen heikot otteet helpottaneet mahdollisuuden saantia, mutta silti lasken isosti onnistujaksi.
Mäkiaho on kyllä ollut suurin positiivinen yllättäjä Jukureissa. Vielä treenipeleissä näytti, että nyt tuli meille totaalisen tyhjä arpa, mutta mitä vielä. Mäkiaholta on nähty tasaisen hyvää suorittamista liiga/CHL peleissä. Noilla otteilla taistelee tosissaan vuoden tulokkaan tittelistä.
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Mitenkäs Jesse Joensuu? Omiin korviin ei ole kuulunut mitään ja onhan hän kuitenkin kapteeni ja paluumuuttaja.
 

Kyle

Jäsen
Ilveksestä nostaisin pettymyksiksi Jyrki Jokipakan ja Henrik Haapalan terveystilanteen. Jokipakka lienee Ilveksen kallein pelaaja ja Haapalakin lienee loukkaantumishistoriasta huolimatta olevan keskiansioissa mitattuna parempaa kolmannesta. Toistaiseksi kumpikaan ihan avainpelaajaksi kaavailtu pelaaja ei ole päässyt kunnolla ns. sisään kauteen.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onnistuja
Patrik Bartosak & Jasper Patrikainen, maalivahtiduo
Olihan se nyt pakko mainita molemmat maalivahdit koska tämä kaksikko muodostaa nimenomaan sarjan parhaan maalivahtitandemin. Ihan sama kumman laittaa uuniin, Pelicansin maalivahdit antavat mahdollisuuden voittoon joka kerta illasta toiseen ja ovat osaltaan auttaneet siinä että Pelicansille on tehty vähiten maaleja.

Onnistuja
Petteri Riihinen, oikea puolustaja
Tämä nuorukainen sai tilaisuuden nousta Pelicansin pelaavaan kuusikkoon todella vähäisellä liigakokemuksella ja on kyllä vakuuttanut ja yllättänyt allekirjoittaneen ällikällä. Riihinen ei loista niinkään hyökkäyspäässä, mutta omissa on itse varmuus mistä kertoo joukkueen toiseksi paras +/- tilasto (+6). Osaa myös avata peliä hyvin. Noussut aika lailla ei mistään parrasvaloihin. Hyvä poika.

Onnistuja
Otto Kivenmäki, laitahyökkääjä
Ode sai alkukaudesta katsomokomennuksen ja sen jälkeen jäällä on nähty uudestisyntynyt Kivenmäki. Kiekolliset taidothan tällä Kivenmäen pojalla on ihan priimaa mutta nyt kun itseluottamus ja asenne on saatu tappiin niin mies takoo tehoja lähes piste per peli-tahtiin ja taitaa olla parhaillaan neljän pelin pisteputkessa.

Onnistuja
Miika Roine, keskushyökkääjä
Kapteeni Roisto pelaa kolmekymppisenä uransa parasta lätkää ja kantoi jopa parin pelin ajan kultakypärää. Pistetahti on ollut Roineelle ennennäkemättömän hyvä ja silti jaksaa tehdä kovasti töitä molempiin päihin ja pelata sekä ylivoimaa että alivoimaa. Roisto on luotettava soturi ja tässä nuoressa rosterissa tärkeä esimerkin näyttäjä. Hieno mies kertakaikkiaan.

Epäonnistuja
Iikka Kangasniemi, laitahyökkääjä
On tosi vaikea kaivaa alkukauden Pelicansista epäonnistujia, mutta Iikka on valitettavasti sellainen. 11 peliin vaatimattomat tehot 1+2 ei ole sitä Taikuria mitä Lahessa on totuttu näkemään. Iikalta on lupa odottaa paljon enemmän tehoja, eikä vain ihan kivaa pörräilyä kiekon kanssa.

Epäonnistuja
Lars Bryggman, laitahyökkääjä
Ei Bryggiksestä nyt varmaan odotettu yks yhteen mitään toista Jiri Smejkalia mutta silti 10 peliä 1+0 ja tehotilasto -1 jättää paljon toivomisen varaa. Miehen itseluottamus on hukassa ja ainakin osittain sen takia tehotkin ovat jääneet piippuun. Kyllä kärkiketjuihin hommatulta laiturilta on kuitenkin lupa odottaa enemmän kuin yhtä pistettä kymmeneen peliin.
Aivan loistava arviointi ei lisättävää paitsi Miika Roine on kyllä laituri ei sentteri:)
 
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Aivan loistava arviointi ei lisättävää paitsi Miika Roine on kyllä laituri ei sentteri:)
Olet muuten oikeassa :D Korjattu

Tuli aivopieru kun eliteprospectissa luki miehen kohdalla C, mutta sehän tarkoittaa tietysti kapteenia eikä pelipaikkaa...
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Hannu Jortikka kerholaiset TOP-5 satunnaisessa järjestyksessä.

Nolla plus nolla on nolla. Jos lasket vain maaleja.

1. Will Graber, Ässät, 13, 0+2=2
2. Joachim Rohdin, Ässät, 16, 0+2=2
3. Balazs Sebok, Ilves, 11, 0+3=3
4. Jarkko Immonen, Jukurit, 13, 0+3=3
5. Kristian Kuusela, Tappara, 14, 0+5=5
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
T-P-S
Ei taidettu vielä nostaa esiin seuraavia Tepsistä, joten nostellaan tänne:

Onnistujat
Lassi Lehtinen & Teemu Kivihalme
TPS

Ensinnäkin Lassi Lehtinen on aivan järjettömässä vedossa maalilla. Jossain kohtaa oli jo maaliodottaman kääntänyt 12 maalin verran, eroa seuraavaan myös äärettömän kovaan veskariin Zagiduliniin oli useampi maali. Muissakaan tilastoissa ei juuri kalpene. Liigassa on tällä hetkellä useampi mielestäni aivan loistava maalivahti, onneksi Turussa pelaa yksi heistä.

Kivihalme on pakki, jota ei hetkeen ole Turussa takalinjoilla näkynyt. On ilo katsoa kun tekee välillä kiekolla ihan mitä tahtoo ja vihdoin tuo viivallekkin jotain muuta variaatiota, kuin lämäri ensimmäiseen pelaajaan tai hehtaaripyssy päätyverkkoon. Voi laittaa namupassia tai lähteä haastamaan yhtäkkiä maalille.
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
@HPK faneilta kysyisin että miten on Antti Philström suorittanut?
 

mas59

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicans:

Top: Joukkue kokonaisuutena! Noin yhtenäistä ryhmää on vaikea löytää edes muualta .. saati Lahdesta! Tähän kuuluu myös koko valmennus! Ei edes haittaa vaikka sairastuvalla on tungosta!

Top keskushyökkääjät:
Jasek: liigan monipuolisin ja kokonaisuutena paras sentteri. Leikkauksen jäljistä vielä matkaa parhaaseen kuntoon, mutta 'liian hyvä liigaan'
Ikonen: Lahjakkuus, joka on isossa nousussa loukkaantumisten jälkeen! Hyvä allround, mutta laukaus plussaa
Elias Vilen: All round sentteri joka on hyvä kaikessa! Aloitus % kärkeä. plus/miinus kärkeä. Hyvä alivoimalla, nopea luistimilla. Hyvä pää! Tuleva Maajoukkuesentteri... Parannettu painos nuoresta Björnisestä!
Hämäläinen: liigan kärkeä nelossentterinä! Niin nopea ja ketterä, että pelaisi missä vaan liigaseurassa. Pisteitä voisi tehdä paikoista enemmän, mutta pelaa voittavaan peliä vastustajan tähtiä vastaan!

Ruotsin lahjat:
Mylläri. Iso ja vahva. Parhaita puolustavia puolustajia liigassa! Varma.
Anderson: toki vielä hiukan ruosteessa, mutta voittava puolustaja jos pysyy kasassa

Laitahyökkääjät:
Kivenmäki: Taitava ja kun se velttous hävisi, niin liigan kärkeä heti!
Aatu Jämsen: Liigan mahdollisesti taitavin pelaaja! Iso ja nopeakin. Vielä voimaa tarvitaan, mutta selkeästi matkalla NHLään! Näkee kentän ja vie suurimman osa liigapakeista nakkarille!
Roine: Liigan huippu blokkaaja. Ei koskaan luovuta ja tekee pisteitäkin. Pieni hitaus ei haittaa liikaa.
Haatanen: Nopea, taitava ja erittäin vahva vaikka ei ole iso! Kunhan liika mailan puristus loppuu niin tulee paljon pisteitäkin!
Nordgren: Fiksu, työteliäs ja taitava! Ei ihme että oli Suomi kiekon suurimpia lupauksia ennen luokkaantumisiaan! Tekee ketjukavereistaan parempia! Onneksi On Pelsussa eikä HIFKssa. Tekisi myös HIFKsta paremman! On vielä nuori ja terveenä menee pitkälle!

Mutta ennen kaikkea tämän kauden Pelicans on JOUKKUE jossa kaikki yhdessä tekevät toisistaan parempia!
 
Suosikkijoukkue
HPK
@HPK faneilta kysyisin että miten on Antti Philström suorittanut?

Mielestäni ihan kelvollisesti. Pisteitä on tulossa paljon vähemmän kuin viime kaudella kun ei ole enää niin kiekollisessa roolissa ja hyvä niin. Kiekottomana erinomainen ja jalat käy edelleen.

Viime aikoina joutunut tuuraamaan kärkiketjuissa sentterinä kun lähes kaikki vakisentterit olleet kylmänä.

Mutta kyllä tuolla Pihlströmin fysiikalla on vielä muutama hyvä pelivuosi edessä jos vain kiinnostaa. Hyvä alakenttien laituri.
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Onnistujat:
Reid Gardiner, hyökkääjä, JYP 5+2 +6

Antaa kaikkensa jokainen ilta ja alivoimankin erikoismiehiä ollut tämän kauden aikana. Panos joukkueelle varsinkin kiekottomassa pelissä iso.
Nii omissa silmissä Gardinerin rooli on muuttunut maalintekijästä taistelijaan, jonka arvo joukkueen sisällä on korvaamaton.
 

Creeper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksestä nostaisin pettymyksiksi Jyrki Jokipakan ja Henrik Haapalan terveystilanteen. Jokipakka lienee Ilveksen kallein pelaaja ja Haapalakin lienee loukkaantumishistoriasta huolimatta olevan keskiansioissa mitattuna parempaa kolmannesta. Toistaiseksi kumpikaan ihan avainpelaajaksi kaavailtu pelaaja ei ole päässyt kunnolla ns. sisään kauteen.

Jokipakka ole edes pelannut montaa peliä. Loukin jälkeen oli parhaimmistoa odotetusti, vaikka lahjoitti kun jatkoaikamaalin tepsille.
 

KariJurri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Voisin kirjoitella pikaisesti Pallokerhon osalta omia mielipiteitäni näistä. Paljon on ollut pelaajia jotka näiden lisäksi pelaavat omalla tasollaan illasta toiseen, mutta tässä nyt on joitain ukkoja joista itsellä ehkä on jotain sanottavaa.

Topit:

Michael Joly
Pystyy ihan nollatilanteesta luomaan maalin pelkällä omalla taidollaan. Tästä johtuen onkin saanut usein kaksi vastustajan pelaajaa kimppuunsa kiekollisena, koukkua ja huitomista tulee ja on koko ajan pidettynä. Ukko ei silti turhaudu, ilme pysyy peruslukemilla ja ei valita kohtelustaan vaikka välillä syytäkin olisi. Tälle kaudelle on selkeästi kehitystä tullut puolustuspelissä. Joly painaa alas ensimmäisten joukossa, eikä näkyvissä ole mitään viime kauden punaviivalla kärkkymistä. Viime kaudelle antoi ensimmäisen vähän päälle kymmenen pelin surffailulla tasoitusta muille pistepörssissä, tällä kaudella ei ole yhtä armollinen. Tulee olemaan Kerhon kultakypärä koko kauden ellei loukkaantumista tapahdu ja lähtee nauttimaan isoista rahoista johonkin ensi kaudella. Omilla värilaseilla katsottuna ihan täysin keskustelussa liigan parhaaksi pelaajaksi.

Aleksi Mustonen
Off-season meni ilmeisesti leikkauksesta parantuessa ja kausi alkoi aika mojovilla tälleillä ja jäi jokunen peli välistä. Näiden jälkeen on kyllä sitten näyttänyt (toivon mukaan) todellisen tasonsa ja luonut Kerhofaneihin toivoa, että meillä olisi oikeasti kiekollinen ykkössentteri. Pystyy tarvittaessa luomaan paikkoja itselleen ja muille ja hokkari kulkee leikkauksen jälkeen takavuosien tasolla. Pari vuotta Oululaisten fanien sylkykuppina olemista on selkeästi Muselle laittanut tulen perseen alle ja halua on näyttää että kykenee vielä Ilves ja Pelicans vuosien aikaiseen tekemiseen.

Julius Reini
Tuli Hämeenlinnaan aika nollaodotuksilla, mutta voihan veljet. Massiivinen kiitos Vaasan Sportille, että ette harjoituskaudella nähnyt käyttöä tälle härälle. Ikää on 22, kokemus Liigasta aiemmin aikamoinen nolla ja ukko painaa kuin vanha tekijä. Sai toki liian kovan kiekollisenkin vastuun kun samaan aikaan telakalla oli Petteri Nurmi ja Arttu Pelli, mutta vastasi saamaansa vastuuseen hyvin. Oman maalin edessä helvetin ilkeä, ei peräänny kenenkään edessä ja kiekollisesti perusvarmaa tekemistä. Kirsikkana päälle Kärppiä vastaan hienolla nousulla Mustosen syötöstä onetimer ja Liigauran ensimmäinen maali. Jos kehitys jatkuu niin tässä on toivon mukaan moneksi vuodeksi kerhon puolustuksen runkoon iso palanen.

Steve Moses
Varmaan kaikki tiesivät jo ennaltaan kuka on Steve Moses, mutta ukon pelikunnosta saattoi olla kysymysmerkkejä ilmassa. Ikää on kuitenkin useampi vuosi päälle kolmenkymmenen ja paha akillesjännevamma takana. Siinä vaiheessa tulee väistämättä vastaan epäilyksiä, varsinkin pelaajan kanssa jolle luistelu on aina ollut iso osa peliä. Mutta mitäs vielä. Sieltä saatiin se sama vanha Steve joka Narreissa jo rankoi vastustajan maalivahteja. Tähän on ainakin omaan silmään osunut kuitenkin herran pelissä jonkinlaista henkistä kasvua, koska vaikka hän onkin joissain peleissä saanut Kerhofaneilta rapaa niskaan yksin kiekon kanssa pörräilystä, niin en itse ole nähnyt hänen hyvän ja huonon päivän eroa niin suurena kun Jokeriaikoina. Maalinteon nälkä on Mossella vieläkin tallessa ja herra haluaa selkeästi ratkaista jokaisen pelin. Ei voi muuta kun tykätä tästä hammaspeikosta.

Eetu Liukas
Ihana mies. Unohtuu välillä että jätkä on oikeasti vasta 19. Kiitos Tepes suuresti tästä helmestä. Taklaa kovaa ja puhtaasti ja hoitaa tonttinsa ykkösketjussa äärimmäisen hyvin. Lähtee varmaan ennemmin tai myöhemmin änäriin, mutta nautitaan tästä kun vielä pystyy.

Flopit:

Arttu Pelli
Viime kauden Artusta on kyllä jäljellä ollut varjo vain. En tiedä onko sitten ollut jotain orastavaa vammaa taustalla vai kummitteleeko herran unia vieläkin se viime kauden viimeinen parisekuntinen ja kyseinen tolppa. Parhaimmillaan olisi se viime kauden EHT -tason ukko, mutta tällä hetkellä on mennyt omaan silmään kerhon pakkihierarkiassa ihan pahnanpohjimmaisten joukkoon. Tuntuu että Niskalakin on saanut hyökkäyspäähän paremmin aikaiseksi. En tiedä onko vain oma silmä mikä harittaa, mutta se viime kauden salamannopea jätkä joka pystyi olla ylimpänä jätkänä kiekonmenetyksen sattuessa ja silti luistella hyökkääjän kiinni ja napata kiekon matkaansa on vaihtunut ihan täysin eri jätkään. Hokkari ei kulje ja varsinkin hyökkäyspäässä mailaa puristetaan kädessä. Toivottavasti tulee loukkaantumisestaan takaisin ja on saanut vuorigorillan nakattua selästä Vanajaveteen, on nimittäin parhaimmillaan ollessaan ihan pelipaikkansa eliittiä ja jos paluu viimekautiseen Pelliin nähdään niin on vaikea kuvitella Artun kovin pitkään Suomessa pelaavan.

Pettymys:

Oliver Kiljunen
En usko että kovin moni palstaveljeni tulee allekirjoittamaan tätä mitä seuraavaksi sanon, mutta itse näin viime kauden Kiljusessa potentiaalia niin paljon suurempaan kuin mitä hän tällä hetkellä näyttää. En suoranaisesti flopiksi häntä nimeäisi, sillä ei hän mikään ongelma jäällä ollessaan ole. Tuntuu että Kiljunen silti, joko valmennukselta saamansa roolin takia tai oman henkilökohtaisen päänsisäisen lokerointinsa vuoksi, on ajautunut enemmän sellaiseen perinteisen kolmos-neloskentän rymistelijän rooliin. Ajaa karvauksissa taklaukset aina loppuun asti, mutta usein omaan silmään vähän turhaan. Pakki on jo laittanut kiekon eteenpäin ja pyörähtää alta pois, niin että yhtäkkiä vastustaja hyökkääkin viidellä ja Liharekka on auttamattomasti jäljessä. Laittaa kyllä kaiken likoon joka vaihdossa ja toki sen enempää ei voisi pyytääkään, mutta odotin herrasta tämän kauden ihan oikeata läpimurtoa, ja vaikka se vieläkin on mahdollista niin ei hän nykyisellä pelillä kyllä missään tämän kauden jälkeisissä highlight -pätkissä heilu. Kiekollisena on mielestäni huomattavasti parempi kuin mitä tilastot näyttävät. Siellä on takana kuitenkin käsiä, hyvä veto ja pikkaisen pelisilmääkin. Tuntuu vain että on ajautumassa rooliin josta on vaikea kammeta itsensä ratkaisupelaajaksi. Selkeästi luottopelaaja Pikkaraisella kun saa hyvin peliaikaa ja loukkaantumissumassa saanut ylivoima-aikaakin. Nyt tarvitsisi alkaa onnistumisienkin vain ilmestyä jostain.
 

Aleksis Veli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Myös Liigalize-podcastin tuoreimmassa jaksossa ovat Petrellit saman aiheen kimpussa. Mielestäni maalivahdit päästettiin jaksossa turhan helpolla, eikä ole pettymyslistalla näkynyt tässäkään pl. Halonen.

Halonen selkeä floppi, mutta ovatko myöskään Nick Malik ja Frans Tuohimaa pelanneet odotetulla tasolla? Tai Eetu Laurikainen? Näiden joukkueiden kannattajat osannevat paremmin kertoa.
 

O.K!

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, COL
Oma mielipide TPS-pelaajista:

Onnistuja: Lassi Lehtinen
Ennen kauden alkua epäilytti, pystyykö Lehtinen nousemaan Karejevin tasolle, joka oli viime kaudella varsinkin P-offeissa ilmiömäinen. Nyt lokakuun lopussa voin sanoa, että Lehtinen on kyllä juuri yhtä hyvä mitä Karejev.

Onnistuja: Anthony Rech
Ylittänyt kaikki odotukset totaalisesti. Vaikka maalit ei tähän mennessä ole olleet mitään upeita suorituksia, on Liigan maalipörssin jaettu ykköspaikka ihan hyvä suoritus silti. Fanien kunnioittaminen myös yksi upea piirre Rechissä.

Onnistuja: Lauri Korpikoski
Korpparin kunto oli kauden alla iso kysymysmerkki. Nyt alkukaudella on osoittanut, että pystyy edelleen olemaan tähtipelaaja Liigaan. Vaikka tehot ei välttämättä ole kaikkien silmiin parhaimmat, on hän ollut yksi Tepsin kantavia voimia. Tällä hetkellä Korpikoski on loukissa, mutta pitäisi palata tässä parin viikon sisään.

Onnistuja: Valtteri Pulli
Suurin onnistuja pakistossa. Muutaman ekan pelin tuoma Pullikaani-buumi on nyt hieman laantunut, mutta edelleen hyvää suorittamista pelistä toiseen. Itselle yllätyksenä tullut, että Pulli pystyy pelaamaan myös hyvää peliä hyökkäyspäädyssä.

Onnistuja: Topias Haapanen
En voi Haapasta tarpeeksi kehua. Liigan ehdottomasti yksi aliarvostetuimmista pelaajista. Ja myös yksi Liigan parhaista, ellei paras, alivoimapelaaja. Toki Jasu antaa av:lla paljon tulitukea vierellä, mutta näyttänyt ominaisuutensa myös 5v3-alivoimalla, kun on ainoana av-hyökkääjänä. Mun tämän hetken lempipelaaja Liigasta.


Pettymys: Scott Kosmachuk
Kosmachukista odotettiin meille uutta Kestneriä, jolla on maailmanluokan veto ja nimen omaan rannari. Noh, tätä huikeaa vetoa ollaan nähty tähän mennessä ainoastaan Pitsiturnauksessa. Omaan silmään ihan hyvä peli-ilme Kosmachukilla, mutta ne pisteet on jääneet vähän vähiin.

Pettymys: Eetu Anttila
Viime kaudella paikoitellen oikeinkin hyviä otteita esittänyt Anttila ei ole tällä kaudella vakuuttanut, ei sitten yhtään. Vajaa kaksi peliä pelattu, yhdeksän päästettyä maalia, 76,92% torjuntaprosentti. Nuo numerot ei paljoa vakuuta.

Pettymys: Antti Tuomisto
Kiekolliseksi kakkospakkiparin pakiksi hankittu Tuomistokaan ei ole ollut yhtään odotusten arvoinen. Lähtökohtaisesti Tuomiston vahvuuksia pitäisi olla kiekollinen peli ja veto, mutta noista kumpikaan ei ole täyttänyt omia odotuksia. Syöttöpeli on todella tylsää ja ennalta-arvattavaa, ja varsinkin ylivoimaa pyörittäessä pitäisi vähän enemmän kekseliäisyyttä olla syötöissä. Ainoa hyvä asia Tuomistossa on se ihan jäätävä lämäri, joka kyllä sekin lähtee turhan usein suoraan veskarin syliin.

Pettymys: Pavol Skalicky
Ei Skalicky ole varsinaisesti huono ollut, mutta ei hän ole Lukko-vuosien tasollaan vielä ollut. En haluaisi silti vielä tuomita Skalickya kokonaan, kun ilmeisesti vammaa on ollut ja sen takia on heikontanut vähän tasoaan. Nyt viimeisimmissä peleissä Skaldo on näyttänyt paljon parempia otteita ja näyttänyt paljon enemmän siltä Skalickylta, mikä me keväällä Lukosta hankittiin.

Aika tasan meni plussat ja miinukset. Loput Tepsin pelaajista sitten ollut ainakin melkein sitä, mitä ennen kautta oletin. Ja jos jonkun onnistujan vielä nostan muista joukkueista, niin pakko mainita Jerry Turkulainen. Hänen pelaamistaan on ilo katsella.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Onko Kevin Czuczman ollut oikeasti niin paska, miltä tilastot näyttävät? 15 ottelua, 0+0 ja -10. Aika karu lukema, kun samassa joukkueessa Parikan tehotilasto on +8. Ja muutenkin toiseksi huonoin pelaavan pakin lukema -1. Laukaisuerotilastossakin Czuczman on Ilveksen huonoin. Tähän väliin on myös pakko mainita Santeri Airolan noin 4 minuutin peliajalla keräämät -4 ja 9 laukausta omiin.

Muutenkin Ilveksen kesän hankinnat vaikuttavat tällä hetkellä aika ylihypetetyiltä. Aku Räty on ollut hyvä. Ja Tikka varmaan ihan tasollaan?
 

Takapiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onko Kevin Czuczman ollut oikeasti niin paska, miltä tilastot näyttävät? 15 ottelua, 0+0 ja -10. Aika karu lukema, kun samassa joukkueessa Parikan tehotilasto on +8. Ja muutenkin toiseksi huonoin pelaavan pakin lukema -1. Laukaisuerotilastossakin Czuczman on Ilveksen huonoin. Tähän väliin on myös pakko mainita Santeri Airolan noin 4 minuutin peliajalla keräämät -4 ja 9 laukausta omiin.

Muutenkin Ilveksen kesän hankinnat vaikuttavat tällä hetkellä aika ylihypetetyiltä. Aku Räty on ollut hyvä. Ja Tikka varmaan ihan tasollaan?
Ei ole kyllä ollut niin huono mitä tilastot näyttävät, mutta ei nyt mikään järin hyväkään. Perin kummalliset ovat kyllä tilastot kieltämättä siihen nähden, että ei noista maaleista kyllä hänen piikkiinsä montaa saa. Pelannut juurikin tuon Airolan ja junnu Ahon pakkiparina, mistä mutulla veikkaisin aika montaa miinusta.
Czuczmanista taideltiin sellaista 3 parin pakkia odotella, että kaippa tuo siinä joukon jatkona menee.

Kesän hankintojahan hypetetään tietysti sen tiedon nojalla mitä silloin on.
Ei kai Czuczmania nyt ainakaan hirveästi ylihypetetty, kun odoteltiin 3 parin pakkia.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Onko Kevin Czuczman ollut oikeasti niin paska, miltä tilastot näyttävät? 15 ottelua, 0+0 ja -10. Aika karu lukema, kun samassa joukkueessa Parikan tehotilasto on +8. Ja muutenkin toiseksi huonoin pelaavan pakin lukema -1. Laukaisuerotilastossakin Czuczman on Ilveksen huonoin. Tähän väliin on myös pakko mainita Santeri Airolan noin 4 minuutin peliajalla keräämät -4 ja 9 laukausta omiin.

Muutenkin Ilveksen kesän hankinnat vaikuttavat tällä hetkellä aika ylihypetetyiltä. Aku Räty on ollut hyvä. Ja Tikka varmaan ihan tasollaan?
Ei nyt ihan noin huono vaikka lukemat aika karuja ovatkin. Mies kuitenkin hankittiin kolmosparin pakiksi ja siellä varmasti meno voisikin toimia paremmin mutta Myrrän aikana mies oli ensin kellukkeina Ahon ja Airolan parina ja sen jälkeen nousi nopeasti ykköspariin Jokipakan poissaollessa ja siellä tuntuu että vähän pinteessä on kärkipelaajien kanssa. Aika hakemista välillä kyllä varmasti myös ison kaukalon kanssa tässä alkuun. Nyt kun Jokipakka on palannut niin on sentään päässyt palaamaan vähän alaspäin nokkimisjärjestyksessä missä meno toivottavasti paranee kun saa vakiintuneen pakkiparin. Pisteitä on turhaa montaa kuitenkaan odottaa. AV:llä kuitenkin sujuvaa menoa.

Kyllähän Ilveksen kesän hankinnat ovat suurin osa enemmän vähemmän sellaisia että aikaan metsään on menty. Itselleni ainakin omaan silmään Eetu Tuulola on ollut kuitenkin paljon isompi pettymys kun Kevin Czuczman, ottaen huomioon mihin rooliin kumpikin on hankittu.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Maailman paras Mäntykivi tehnyt 15 pelin aikana 2+3 tehopistettä. Tätä menoa tulee Myrrän kohtalo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös