Liigan kannattajatoiminta 2022–2023

  • 201 234
  • 1 534

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Öö? Miten tämä nyt liittyy tuohon mitä sanoin?

Ja ei, jos finaaleissa kohdattaisiin,niin kyllä siellä Osasto olisi paikalla.
Ihan itse mua lainasit kun kyseenalaistin missä oli Osaston tuki kauden tärkeimmässä pelissä.n
Sulla nyt meni eilinen pilalle kun kourallinen vierasfaneja ollut paikalla? Kyllä siellä varmasti jotain pari-kolme tuhatta Ilveksen kannattajaa oli.
Olihan teitä siellä hallissa ripoteltuna. Mutta se ”Suomen kovin kannattajaporukka” ilmestyi paikalle vain pienissä määrin. Olitko itse ihmettelemässä missä kaverit ovat? Tapparan täyttä dominanssia katsomossa. Eikö eilen ollut skenepisteitä jaossa?

Missä Osaston edustus sitten eilen oli, täällä kun on ainoastaan annettu matsiväsymystä selitykseksi. Voin kertoa että joukkueessa ihmeteltiin poissaoloa kun kauden isoin peli ei kiinnostanut.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura

repalefarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Matias Maccelli
Missä Osaston edustus sitten eilen oli, täällä kun on ainoastaan annettu matsiväsymystä selitykseksi. Voin kertoa että joukkueessa ihmeteltiin poissaoloa kun kauden isoin peli ei kiinnostanut.
Voin kertoa sinulle satapinnasena faktana sen että joukkue ei todellakaan ihmetellyt kannattajaryhmän puutosta eilisessä ottelussa.

Miten nämä ammattilaisjengit ikinä pystyvätkään voittamaan vieraspelejä kun ei ole täyttä kannattajakatsomoa antamassa tukeaan? Vain luoja tietää.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Voin kertoa sinulle satapinnasena faktana sen että joukkue ei todellakaan ihmetellyt kannattajaryhmän puutosta eilisessä ottelussa.

Miten nämä ammattilaisjengit ikinä pystyvätkään voittamaan vieraspelejä kun ei ole täyttä kannattajakatsomoa antamassa tukeaan? Vain luoja tietää.
Aa, no sitten ollaan puhuttu pelin jälkeen eri pelaajan kanssa.

Varmasti pystyvät pelaamaan. Lähinnä tuo kiukuttelu ihmetyttää.
 

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Hieno tifo! Heikistä aina plussaa :D

Eilen kävin ensimmäistä kertaa Tapparan kotipelissä Areenalla. Harmillisesti katsomossakin herruus meni heille, tosin eihän Ilveksen fanipäädyssä ollut puoliakaan?? paikalla. Sääli homma.

Yleisesti ihmetytti se, miten yleisö tuntui kuolevan täysin aina kun urkuri painoi menemään. Muuten oli Tapun päädyssä välillä ihan hyvää menoa. Välillä taas hukkui kaikki meno ja ääni. Yleisenä asiana, jumalauta siellä on musiikki kovalla. Tai sitten joku kajari tai muu takaviistossa, kun oikeasti alkoi jo häiritsemään ja menemään puuroksi. Mutta ei ollut screenillä mitään taputusohjeita, kajareista kannustusta tai läpsyttimiä. Eli hyvä homma, eteenpäin menty.


Tänään olin taas Ilveksen kotipelissä. Aika paljon oli uutta porukkaa hallilla?, ainakin runsaasti kuului ihmettelyä että missä mikäkin ja miten toimii. Ehkä opasteiden suhteen olisi parannettavaa? En tiedä, kunhan ihmettelen.

Peli oli vähän keskinkertainen omaan makuun, mutta hieno tunnelma kun yli 12 t ihmistä paikalla ja molemmissa päädyissä iso kannattajaporukka. Hienoa että Hämeenlinnasta oli lähdetty isolla porukalla paikalle. Tulipa nähtyä monia hienoja retropaitojakin, siitä kanssa plussaa.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Palloseura
Yleisesti ihmetytti se, miten yleisö tuntui kuolevan täysin aina kun urkuri painoi menemään.
Itse olen monta kertaa tällä kaudella niin Turussa (jostain syystä urut kaivettu jostain esiin ja muutaman kerran soinut tällä kaudella) kuin Tapparankin peleissä miettinyt, että miksi tuolta jenkkilästä, kannattajakulttuurin hautuumaalta pitää tuoda tätä änäripaskaa. Ei toimi, ketään ei kiinnosta ja täällä kun kannattajat osaa lyödä kättä yhteen ilman avustamista joltain urkurilta.

En tiedä onko ns. "Tuularit" tämän urkuvillityksen takana samalla tavoin kun Mertarannan takana, että kuulun sitten vaan johonkin pieneen vähemmistöön, joka ei kaipaa yhtään urkuja tai mitään muutakaan turhaa sälää luomaan jotain keinotekoista tunnelmaa erien aikana. Erätauoilla saa minun puolesta tehdä sitten mitä huvittaa, Turussa oli tänään joku pyroshow/ilotulitus hallissa ja ihan komea olikin. Sen sijaan nuo muutamassa pelissä olleet urkujen pimputukset ja myötähäpeä kun kukaan ei lähde yleisöstä noihin mukaan on jotain aivan järkyttävää.
 

Angelo Bronte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & Luleå HF
Paras tifo ikinä! Loistavaa Oulu! Ihan huikea, huhhuh!
No aika paskaa se on tämäkin, ei millään pahalla. Ollaan tehtyjä tifoja 10 vuotta ja sitten joku eilen pienessä kännin sekaisessa vitutuksessa parissa tunnissa tehty räpellys on paras tifo ikinä :D

Hyvä meininki oli tänään katsomossa kaikin puolin. Surullista lähinnä, että kentällä touhu on sitten kaikkea muuta.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
No aika paskaa se on tämäkin, ei millään pahalla. Ollaan tehtyjä tifoja 10 vuotta ja sitten joku eilen pienessä kännin sekaisessa vitutuksessa parissa tunnissa tehty räpellys on paras tifo ikinä :D

Hyvä meininki oli tänään katsomossa kaikin puolin. Surullista lähinnä, että kentällä touhu on sitten kaikkea muuta.
Ryypätkää ja katselkaa Kummelia.. Ette voi epäonnistua.
 

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voisi yrittää vastata tämän ilmeisesti moderoinnista vapaan ketjun provojen sijaan yhteen harvoista asiallisista viesteistä.

Joo, jos tästä lippukeskustelusta poistaisi pelkät ***ttumielessä kirjoitetut viestit puolin ja toisin, niin ei tänne montaa viestiä jäljelle jäisi. Kiitos sinulle, kun jaksoit ja viitsit vastata fiksusti.

En ole täysin perillä Tapparan kausikorttikäytännöistä, mutta ymmärtääkseni yleinen käytäntö on, että sellainen lunastetaan vuodeksi kerrallaan. Toki nykyään on tullut kaikenlaisia kaudesta toiseen jatkuvia kestotilauksia, jotka laskutetaan kausi kerrallaan ja aiemminkin on yleensä ollut etuosto-oikeus edellisellä kaudella käyttämäänsä paikkaan. Mutta eihän se kausikortti muuten mikään ikuisuusoikeus ole, jos katsomojärjestelyissä tapahtuu vaikka remonttien vuoksi muutoksia. Vieraskannattajien seisomakatsomojärjestelyt voisi olla yksi tällainen lähes remonttiin verrattava muutos katsomojärjestelyissä.

Tapparan kausikortit ovat olleet kestotilauksia ainakin siitä asti, kun itse hommasin sen. Hakametsän kausikortit jatkuivat myös Nokia Areenalle, uusi paikka katsottiin Areenalta "vastaavaksi" kuin mikä se Hakametsässä oli. Vuodeksi kerrallaan myytävät kausikortit kuulostavat minusta oudolta (ylimääräistä vaivaa seuralle), mutta en tosiaan tunne muiden seurojen käytäntöjä. Oletin tämän olevan yleinen käytäntö muualla.

Periaatteessahan seuralla on oikeus irtisanoa kausikorttipaikka milloin vain, mutta yleensä hyvään asiakaspalveluun kuuluu pelkän tylyn irtisanomisen sijaan etsiä asiakkaalle uusi paikka tilalle. Pyörätuolipaikkojen kanssa on se ongelma, että kausikorttilaisia on enemmän, mitä puolitettuun katsomoon mahtuisi. Irtisanottaville pyörätuolipaikkalaisille ei löytyisi korvaavaa paikkaa ja samalla irtolippupaikkojen määrä tippuu merkittävästi. Ilveksen pyörätuolikatsomo on käytännössä jatkuvasti täynnä ja moni pyörätuolia käyttävä Ilvesfani on kertonut, että otteluihin on vaikea saada irtolippuja.


Jonkinlaisena välimallina pyörätuolikatsomon keskiosaan voisi myös myydä ehdollisia kausikortteja, joissa seuralla on oikeus johonkin tiettyyn päivään mennessä ennen pelin alkua ilmoittaa, että keskellä oleva pyörätuolipaikka ei ole nyt käytössä tai että siihen liittyy todennäköinen näköeste. Luonnollisesti tuokin hyvitettäisiin lipun hinnassa jotenkin.

Ehdollinen kausikortti tarkoittaisi käytännössä sitä, että sillä pääsisi katsomaan tiistaisten Saipa-pelin kaltaiset ottelut. Paikallispeleihin ei olisi asiaa, playoffseista puhumattakaan. Viikonloppuinakin tekisi tiukkaa. Ei kuulosta kovin houkuttelevalta kausarilta.

Kun pyörätuolipaikkoja on muutenkin rajallinen määrä, niin en ole ihan vakuuttunut kuinka järkevää niitä on ylipäätään myydä vain tietyille katsojille kausikorttipaikoiksi. Siinä myydään todennäkoisesti monelle katsojalle eioota, kun taas jotkut pääsevät katsomaan halutessaan jokaisen pelin.

En ymmärrä, minkä takia pyörätuolissa istuvien kannattajien pitäisi luopua mahdollisuudesta kausikorttiin? Mikä tekee heistä vähäpätöisempiä kuin muista kannattajista? Minua kummastuttaa suuresti, kun fanitoimintaan ei saisi laittaa minkäänlaisia rajoitteita, mutta pyörätuolikatsomossa istuvia voidaan kohdella miten vain ilman että se haittaa ketään. Nokia Areenan lyhyessä historiassa on fanien olosuhteita parannettu jo paljon. Pyörätuolikatsomon muutokset ovat olleet tähän asti vain negatiivisia (puolitettu katsomo Ilveksen peleissä). Jos katsomoa supistettaisiin vielä tästäkin lisää tai liput sallittaisiin katsomon edessä, puhuttaisiin jo ihan puhtaasta perseennnäytöstä järjestäjiltä pyörätuolikatsomon suuntaan.

Minulla ei ole henkilökohtaista käsitystä noista keskusteluista, mutta kenellekään ei pitäisi olla yllätys, että kotipeleissä noin 15 rivin seisomakatsomon täyttävä Osasto haluaisi samassa kaupungissa pelattavissa paikallispeleissä enemmän kuin noin 8 riviä käyttöönsä.

Eikös tämä asia ole neuvoteltavissa? Tapparasta on sanottu, että katsomoa voidaan laajentaa, jos asiasta otetaan yhteyttä. Oletuksena se varmaan´kin on sen kokoinen mikä se on, koska harvoin se tulee edes lähellekään täyteen.

Tuollaista uudistusta minäkin toivon, mutta en pidätä hengitystäni sitä odottaessa. Areenassa on kaikki ollut niin vaikeaa jo ensimmäisen reilun vuoden aikana, että luottamusta ei ole juuri sinnekään suuntaan. Kompromissejä odotan minäkin ja Ilveksen peleissähän tuollainen kompromissi on pystytty tekemäänkin pyörätuolikatsomon ja seisomakatsomon välillä kaikissa kauden kotipeleissä, mutta jostain syystä Tapparalle pyörätuolikatsomo on koskematon myös niissä muutamissa otteluissa, joissa ongelma edes ilmenee.

Tuo Ilveksen ratkaisu on kaikkea muuta kuin kompromissi pyörätuolikatsomon osalta. Katsomokapasiteetti on puolet hallin maksimipaikoista ja loputkin myydään näköesteisenä. Mitään myönnytyksiä ei ole sinne tullut. Miksi pyörätuolikatsomolaisten pitää aina joustaa, väistää ja vaikka luopua omista paikoistaan, kun tosifanit tulevat paikalle ilman halua antaa minkäänlaisia myönnytyksiä omalta puoleltaan?

Tuohan se paras ja sivistynyt tapa olisi. Ymmärtääkseni tuotakin on tehty koko ajan, mutta asiat eivät ole edistyneet. Ja vaikka julkisuudessa Osastosta on nyt maalattu kuvaa yhteistyökyvyttömästä laumasta, niin kaiken kuulemani perusteella toisella osapuolellakin olisi parantamisen varaa, jos asia haluttaisiin oikeasti ratkaista sovinnolla. Boikotit ja muut ikävät toimenpiteet eivät ole Osastollekaan se ensimmäinen vaihtoehto, koska niistä on haittaa ryhmälle itselleenkin.
Itse tiedän näistä neuvotteluista vain sen, mitä osapuolet ovat itse someen kirjoitelleet. Foorumien juttuihin suhtaudun aina tietyllä varauksella, enkä kaikkia twittejään aina suorilta lähde ostamaan.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF, eihän noin voi pelata!

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja oheisesta Ylen linkistä lisää respectiä Lappeenrantalaiselle kannattajalle. On kova jätkä!
Kova jätkä on ja ei voi kun arvostaa! Tuossa oli jossain juttu myös jostain JYP:n kannattajasta, joka käynyt kaikki 60 peliä. Ja eiköhän näitä muuallakin löydy. Olisihan se aina hienoa kun näistä pienistä tipoista saattaisi joskus jalostua suurempaakin liikehdintää ja organisoituja ryhmittymiä ottelusta toiseen.

Tuli edellisen kautta vielä mieleen keskustelu näistä vierasmatkoista ja miten aikaisemmin oli tuossa puintia, että miten paljon reissataan ja mitkä seikat vaikuttavat. Tuli vastaan tällainen kiva pätkä viime lokakuulta, jossa hieno määrä TSV 1860 Münchenin kannattajia matkustanut yli 600km 3. Ligan otteluun Dortmundiin BVB:n kakkosjoukkuetta vastaan:Komeasti raikaa vieraspäädystä käsin kun on pikkuisen väljempää noin muuten. Upeita massoja saadaan liikenteeseen tuollaisissakin olosuhteissa ja sarjatasoissa. Mahtavaa asennetta.
 
Viimeksi muokattu:

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Turun teinijaostolle elinikäinen portti Isomäkeen kiitos. Vitun vässykät repivät penkkejä irti ja heittelivät yleisön sekaan, ei paljoa näyttänyt kiinnostavan vaikka oli pikkulapsia seassa.
Toivottavasti joku järkkäreistä painoi kunnolla kuonoon.
 

J.K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FCTPS, katsomokulttuuri
Turun teinijaostolle elinikäinen portti Isomäkeen kiitos. Vitun vässykät repivät penkkejä irti ja heittelivät yleisön sekaan, ei paljoa näyttänyt kiinnostavan vaikka oli pikkulapsia seassa.
Toivottavasti joku järkkäreistä painoi kunnolla kuonoon.
ootko kuullu häiriökäyttäytyminen ketjusta? t en ollu reissulla
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Pelicansin yhteistyökumppani jakaa tänään 3000 läpsytintä Lahdessa peliin. Nopealla katsauksella Pelsu-fanit eivät tätä ehkä riemunkiljahduksin ota vastaan, ainakaan täällä jatkiksessa toimivat.

Kuopiossa tuo taitaa olla jo perinne, vai olenko väärässä?
 

Mastokaupunki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicansin yhteistyökumppani jakaa tänään 3000 läpsytintä Lahdessa peliin. Nopealla katsauksella Pelsu-fanit eivät tätä ehkä riemunkiljahduksin ota vastaan, ainakaan täällä jatkiksessa toimivat.

Kuopiossa tuo taitaa olla jo perinne, vai olenko väärässä?
Ei. Mitään. Järkeä.
Lahessa halutaan näköjään tappaa väkisin kannattajatoiminnan lupaava nousu. 31€ seisomaliput ja nyt vielä tämä.

Edit: Läpsyttimet olivat muistaakseni viimeisen kerran käytössä 2016-17 pleijareissa. En käsitä, miksi ne piti tuoda nyt takaisin
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ei. Mitään. Järkeä.
Lahessa halutaan näköjään tappaa väkisin kannattajatoiminnan lupaava nousu. 31€ seisomaliput ja nyt vielä tämä.
Katsoin itekkin tota lipun hintaa, että nyt on tosi rajusti yläkanttiin.

Mielestäni kompromissi lipun hintojen ja katsomoiden täyttämisen välille on oltava (=järkevä hinta), jotta toiminta jatkuu, kehittyy ja hallilla käy paljon väkeä. Siinä on jo edellytykset hyvälle tunnelmalle, ja loppu tulee sitten itse siitä kannattamisesta.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Edit: Läpsyttimet olivat muistaakseni viimeisen kerran käytössä 2016-17 pleijareissa. En käsitä, miksi ne piti tuoda nyt takaisin
On kyllä käsittämätöntä, jos nyt on vähän kannattajakatsomoa siirretty muutenkin uuteen paikkaan edistymistä ajatellen, niin nyt sitten halutaan tehdä jäynää kotikannattajien toiminnalle. Aika kassalla siellä ollaan kyllä kokonaisuuden suhteen, jotka tämän ratkaisun ovat tehneet.
 
Viimeksi muokattu:

Lingvistinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
"Pori on Suomen paras paikka pelata jääkiekkoa keväällä – Tunnelma koostuu aivan muista asioista kuin jatkuvasta laulamisesta"

Raikkaita näkemyksiä porin suunnalta.
No näin puolueettomana kun satuin eilen peliä sivusilmällä seurailevan, niin ainakin telkkarin välityksellä kuului lähinnä Ilves-fanien laulu läpi ottelun, vaikkei nyt ilmeisesti mitään massiivista invaasiota paikalle tehneetkään.
 

ilves61

Jäsen
No näin puolueettomana kun satuin eilen peliä sivusilmällä seurailevan, niin ainakin telkkarin välityksellä kuului lähinnä Ilves-fanien laulu läpi ottelun, vaikkei nyt ilmeisesti mitään massiivista invaasiota paikalle tehneetkään.
150 paikkaa meille annettiin, nähtävästi se riitti tällä kertaa ottamaan Liigan kovatunnelmaisimman hallin haltuun. Ei ihan hirveästi kyllä kotiyleisöltä mitään kuulunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös