Liigan kannattajatoiminta 2022–2023

  • 201 227
  • 1 534

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Blue Jackets, Panthers
Perustuuko siis "visuaalisuus", "kannattajakulttuuri" ym. vain ja ainoastaan siihen, että pitää heiluttaa jotain halvatun lippuja kesken pelin? Eli jos tätä ei saa harjoittaa, niin seurauksena on maailmanloppu, elämä on paskaa, Tappara on paskaa ja kaikki on paskaa? On siinä taas elämän prioriteetit kohdillaan...

Siis, lippuja saa katkoilla heilutella niin paljon että perse repeää, mutta pelin aikana ne pidetään alhaalla. Mikä tässä hyvin yksinkertaisessa asiassa on niin vaikea ymmärtää?
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Myöskään kotipäädyssä ei saa heiluttaa lippuja, vaikkei siellä ole pyörätuolikatsomoa, ja tätä kuitenkin faniryhmä ymmärtääkseni haluaisi tehdä. Joten ei ole pyllistys pelkästään vierasfaneille, kun faniporukoiden visuaalisuutta lippujen kanssa rajoitetaan.

Niin, se on sitä tasapuolista kohtelua, että jos rajoitetaan, niin rajoitetaan molempia.

Mielestäni täysin oikea linjaus. Itse en voi ymmärtää ihmisiä, joille on ok että joku heiluttaa lippua heidän nenänsä edessä pelin ollessa käynnissä. Täältä olen toki lukenut, että moisia ihmisiä ilmeisesti on paljon. Ettei sitä peliä niin tarvi nähdä kunhan aistii tunnelman - samoilla ihmisillä on käsitys, että muutkin tulevat halliin lähinnä ihailemaan fanitoimintaa. Ylivoimainen valtaosa ihmisistä tulee kuitenkin paikalle nimenomaan katsomaan jäällä tapahtuvia asioita, ja tähän pitää taata mahdollisuus.
 

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Myöskään kotipäädyssä ei saa heiluttaa lippuja, vaikkei siellä ole pyörätuolikatsomoa, ja tätä kuitenkin faniryhmä ymmärtääkseni haluaisi tehdä. Joten ei ole pyllistys pelkästään vierasfaneille, kun faniporukoiden visuaalisuutta lippujen kanssa rajoitetaan.
Joku viisaampi korjatkoon, mutta tietääkseni Tapparan fanipäädyssä ei liput ole koskaan heiluneet pelin ollessa käynnissä, enkä ole missään foorumeilla (täällä tai Tapparan omalla) nähnyt keskustelua tällaisen vaatimisesta.

Siitähän someriemu varmasti repeäisikin, jos koti- ja vieraskannattajille laitettaisiin eri säännöt esimerkiksi näiden lippujen osalta. Nyt molempia osapuolia kohdellaan ainakin tasa-arvoisesti.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Perustuuko siis "visuaalisuus", "kannattajakulttuuri" ym. vain ja ainoastaan siihen, että pitää heiluttaa jotain halvatun lippuja kesken pelin?
Ei ainoastaan, mutta se on merkittävä osa sitä, mitä eurooppalaistyyliseen kannattajakulttuuriin toimintaansa suuntavat ryhmät tavoittelevat. Koko peli kannustetaan lauluin, vaikka kaukalossa tulisi turpaan 10–0 ja samaan pyritään myös visuaalisella ilmeellä. Väriä tunnustetaan ja omia kannatetaan näkyvästi, eikä vain kannustuslauluin. Kyse on kokonaisuudesta, josta yhden merkittävän osan poistaminen laimentaa koko touhua. Ainakin Ilveksessä tuosta syntyvää tunnelmaa kiittelevät haastatteluissa niin pelaajat kuin katsojatkin.

Lähinnä otteluiden alkuihin liittyvät näyttävät tifot onkin jo tehty lähes mahdottomaksi uudessa areenassa ja toisen kiekkojoukkueen tapahtumissa tuo lippujenkin heiluttaminen koko pelin ajan on rajattu mahdottomaksi. Pelin aikana lippujen heiluttaminen on merkittävää jo ottelulähetyksissäkin, koska se näkyy kuvissa aina kun peli on siinä päädyssä, jossa liput liehuvat. Pelikatkoilla liput näkyvät toki areenassa paikan päällä oleville, mutta TV-kuvissa pyörii silloin usein joku edellisen tilanteen uusinta, pelaajan tai valmentajan lähikuva tai mainos.

Joku viisaampi korjatkoon, mutta tietääkseni Tapparan fanipäädyssä ei liput ole koskaan heiluneet pelin ollessa käynnissä, enkä ole missään foorumeilla (täällä tai Tapparan omalla) nähnyt keskustelua tällaisen vaatimisesta.
Ymmärtääkseni myös Sinioransseilla on tavoite pystyä heiluttamaan lippuja pelin käydessä ja edellisessä Ilveksen järjestämässä paikallispelissä niin tapahtuikin lähes koko pelin ajan. Ymmärtääkseni Sinioranssien ja Fan Clubin kesken on tosin tästäkin asiasta kädenvääntöä Tappara-leirin sisällä. En ole kuitenkaan paras asiantuntija tämän suhteen ja olen enemmän toisen käden tiedon varassa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Itse en voi ymmärtää ihmisiä

Tässäpä tämä kiteytyy.. Se tapparalaisuus... jäykkä ja mennessä elävä kulttuuri. Seisotaan asennossa ja odotetaan käskyjä ja toimitaan aina tiukasti sääntöjen puitteissa. Uusia asioita ei haluta omaksua ja "ennen oli paremmin" asenne on voimissaan. Ei ymmäretä.. ei edes haluta ymmärtää, jos jokin poikkeaa oman kulttuurin perustasta. Organisaatio on kannattajiensa näköinen.

Ei tartte ihmetellä miksi tunnelman kehittymiseen ei etene odotetusti ja ottelutapahtumaa vaivaa muovisuus.
 

Kyle

Jäsen
Itse en ole mikään lippujen kannattaja, enkä myöskään vastustaja. Kuitenkin kun lähdetään määrittelemään miten vastustaja saa kannattaa omiaan liikutaan vaarallisilla vesillä. Oli sitten kyse lipuista, läpsyttimistä, huutelusta tai mistä vaan. Siinä lähtee äkkiä sellaiseen yleiseen vastakkain asetteluun.

Seuraavaan paikalliseen epävireisiä vuvuzelatorvia ja rämpyttimiä joita soittaisi kun kotijoukkueella on kiekko? No nekin todennäköisesti kiellettäisiin nopeasti koska niistä ei nauti kukaan. Sen jälkeen mentäisiin juuri siihen, että kotijoukkue määrittelisi kuinka vastusta saa kannattaa ottelussa.
 

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Perustuuko siis "visuaalisuus", "kannattajakulttuuri" ym. vain ja ainoastaan siihen, että pitää heiluttaa jotain halvatun lippuja kesken pelin? Eli jos tätä ei saa harjoittaa, niin seurauksena on maailmanloppu, elämä on paskaa, Tappara on paskaa ja kaikki on paskaa? On siinä taas elämän prioriteetit kohdillaan...
Tätä tässä itsekin ihmettelen. Täällä huudetaan kuorossa miten Tappara on paska ja tuhoaa fanikulttuurin, mutta kun yrittänyt kysyä, että mitkä ovat ne hiertävät asiat konkreettisesti, niin en ole saanut muuta vastausta kuin nämä pelin aikana heilutettavat liput. Tämän asian takia ei nyt voida sitten käydä peleissä. Mitään muuta ei siis ole kielletty kuin nämä liput. Niin pitkään kun se pyörätuolikatsomo on siinä fanikatsomon takana, ei tilanne tule tältä osin muuttumaan. Osaston pitää joko tulla peleihin tämä huomioon ottaen tai sitten jatkaa boikottiaan. Näillä mennään.

Mitähän siitä sitten tulee, jos Tappara ja Ilves kohtaavat finaaleissa? Osaston boikottihan ei koskenut pudotuspelejä, mutta nämä säännöt ovat voimassa sielläkin. Tuleeko Osasto sääntöjä noudattaen paikalle vai päättävätkö jatkaa boikotointia pleijareissakin? Pelkään pahoin, että silloin tarttee käydä taas popparit esiin.

Sivuhuomautuksena myös Jalokin sanoi syksyllä, että pyörätuolipaikkojen siirrosta käydään neuvotteluja halliyhtiön kanssa. Koska pt-paikat ovat edelleen samassa paikassa, voidaan yhtä lailla kysyä, että eikö Ilvestä kiinnosta asia ollenkaan? Ei tämä ole yksinomaan seurojen päätösvallassa oleva asia. Katsomon sijoittelusta vastaa halliyhtiö ja seurat ovat siellä vain vuokralla. Ei vuokralainen voi alkaa yksipuoleisesti vuokranantajan omistamia tiloja muokkaamaan.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
mitkä ovat ne hiertävät asiat konkreettisesti, niin en ole saanut muuta vastausta kuin nämä pelin aikana heilutettavat liput.
Liput ovat toki nousseet symbolisestikin isoksi ongelmaksi, mutta itse olen ainakin yrittänyt kirjoittaa myös tuosta oletusarvoisen pienestä vieraskannattajien seisomakatsomosta pleksin takana.

Niin pitkään kun se pyörätuolikatsomo on siinä fanikatsomon takana, ei tilanne tule tältä osin muuttumaan.
Koska pt-paikat ovat edelleen samassa paikassa, voidaan yhtä lailla kysyä, että eikö Ilvestä kiinnosta asia ollenkaan? Ei tämä ole yksinomaan seurojen päätösvallassa oleva asia. Katsomon sijoittelusta vastaa halliyhtiö ja seurat ovat siellä vain vuokralla. Ei vuokralainen voi alkaa yksipuoleisesti vuokranantajan omistamia tiloja muokkaamaan.
Niin pitkään kun Tapparan mielestä ongelma on ratkaistavissa sillä tavalla, että lippuja ei heiluteta pelin aikana, halliyhtiötä kohtaan ei ole riittävää painetta keksiä pyörätuolikatsomolle toista paikkaa. Tuohon tarvitaan todennäköisesti molemmat kiekkoseurat ja toistaiseksi varsinkin Tappara on vaikuttanut tyytyvän ongelmalliseen nykytilanteeseen, joka jarruttaa kannattajakulttuurin kehittymistä ja pyörätuolissa peliä katsovien olosuhteiden paranemista. Sinänsä tuo on ymmärrettävää, koska ongelma koskee Tapparan osalta lähinnä vain paikallispelejä ja satunnaisia isojen vieraskannattajaryhmien otteluita. Siitä huolimatta Tapparan pitäisi tajuta kuitenkin ongelman laajuus, vaikka juuri heille se ilmeneekin vain harvakseltaan.

Osaston pitää joko tulla peleihin tämä huomioon ottaen tai sitten jatkaa boikottiaan. Näillä mennään.
Tällä hetkellä näyttää siltä, että Osasto todellakin boikotoi ja siltä osin pallo on Tapparan käsissä lähinnä ensi kautta ajatellen. Jos Osasto tulisi nyt kiltisti paikalle noudattamaan Tapparan sunnuntaijumalanpalveluksen sääntöjä, niin Tapparalla ei olisi minkäänlaista motivaatiota miettiä halliyhtiön kanssa vaihtoehtoisia ratkaisuja ensi kautta varten. Sitten oltaisiin taas ensi syksynä siinä tilanteessa, että Tapparan suunnasta leviteltäisiin käsiä ja todettaisiin, että "tämän kauden suunnitelmat on jo lyöty lukkoon ja katsotaan asiaa uudestaan kaudella 2024-25".

Kuka tietää, olisiko areenassa vieläkään seisomakatsomoita ja yhtiö käyttänyt rahaa kannattajakatsomoiden rakenteiden vahvistamiseen, jos siinä areenan ensimmäisessä ottelussa iso osa Osastosta ei olisi marssinut käytävälle siinä vaiheessa, kun järkkärit tulivat kieltämään seisomisen.

Kyse on siis vähän muustakin kuin vain lipuista. Tässä väännetään edellytyksistä niin tamperelaisen kuin osittain myös suomalaisen kannattajakulttuurin kehittymiselle. Kehitys on väistämätöntä ja mielestäni tarpeellistakin. Ainoastaan aika ja väännön määrä on vielä arvoitus. Molempiin Tappara pystyy osaltaan vaikuttamaan joko myönteisesti tai kielteisesti. Toistaiseksi touhu on vaikuttanut enemmän jarruttamiselta.

En osaa tämän paremmin selittää asiaa. Toivottavasti tämä auttaa ymmärtämään, mistä asiassa on oikein kyse.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Onkohan kaikki samaa mieltä Osaston kanssa siellä päätykatsomossa että liput ovat tärkeämpi kuin se peli.
Ostat / vuokraat aition sieltä päädystä mutta pelitapahtumien seuraaminen on "hankalaa" kun edessä heiluvat liput saattavat vaikeuttaa tuotteen seuraamista?
No mitäs olit aitiossa. Oma vika
 

Bob Kudelski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viime kaudella Tapparan kotipeleissä ei liput haitannut katsomossa?
”Pelikatko nyt liput liehumaan! Noniin nyt peli jatkuu joten liput äkkiä alas!”
”Hei! Viime pelissä teillä liehui vielä lippu, kun kiekko oli jo tippunut jäähän! Rangaistuksena seuraavassa pelissä ei lippuja sallita ollenkaan.”
Kyllähän tuo ainakin kuulostaa lapselliselta ja kiusanteolta.
Vedetään heti pyörätuolipaikkakortit pöytään jottei kukaan voi kyseenalaistaa.
Mitenkäs Ilveksen kotipeleissä pyörätuolikatsojat eivät ole ongelma?
Tulee vaikutelma, että kun kaukalossa ruvetaan jäämään jalkoihin niin koitetaan viedä vastustajalta kuudes kenttäpelaaja pois keksimällä tämänkaltaisia sääntöjä joista tiedetään osaston boikotoivan ja jäävän pois peleistä. Koska oman seuran faniryhmän kannatustoiminta pelissä on ainakin vielä valovuoden jäljessä verrattuna Osaston läpi pelin jatkuvaan karnevaaliin ja laulamiseen.

Viime paikallisen boikotissa Ilveksen pelaajat harmitteli Osaston puuttumista paikalta, joten sinänsä en ymmärrä mitä Osasto luulee tällä saavansa, koska ei vanha ja kaavoihin kangistunut organisaatio tule muuttamaan mitään asian vuoksi.
Tapparan kannalta vaan hyvä, että omat kannattajat kuuluvat edes jonkin verran ottelussa, yleensä silloin sieltä päästä ääntä kuuluu kun ollaan johdossa tai voitetaan.
 

Tompsoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onkohan kaikki samaa mieltä Osaston kanssa siellä päätykatsomossa että liput ovat tärkeämpi kuin se peli.
Ostat / vuokraat aition sieltä päädystä mutta pelitapahtumien seuraaminen on "hankalaa" kun edessä heiluvat liput saattavat vaikeuttaa tuotteen seuraamista?
No mitäs olit aitiossa. Oma vika
Ei muuten vaikeuta. Pienet ja keskikokoiset liput eivät häiritse pelin seuraamista. Isoimpien lippujen kanssa sitten tulee näköesteitä, sen takia niitä heilutellaan lähinnä katkoilla. Tämän suhteen on käyty aktiivista keskustelua toimiston väen kanssa, jonka aitio sijaitsee suoraan Osaston takana.

Samaa menettelyä voisi myös harrastaa toisessa päässä, kun korkeuserot ovat kuitenkin samat Stefan'sin kanssa.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Hienoa että suomalainen kannattajakulttuuri ei kehitt koska Tappara ei anna Osaston lippujen liehua pelin aikana. Nyt on jo näemmä päätetty, että ensi kaudellakaan Tappara ei taivu
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Viime paikallisen boikotissa Ilveksen pelaajat harmitteli Osaston puuttumista paikalta, joten sinänsä en ymmärrä mitä Osasto luulee tällä saavansa, koska ei vanha ja kaavoihin kangistunut organisaatio tule muuttamaan mitään asian vuoksi.
Tapparan kannalta vaan hyvä, että omat kannattajat kuuluvat edes jonkin verran ottelussa, yleensä silloin sieltä päästä ääntä kuuluu kun ollaan johdossa tai voitetaan.
Oliko osasto boikotissa myös viimeisessä Ipan isännöimässä paikallispelissä? Ilmankos ainakin pitkälle sivulle alakatsomoon totuttu möykkä (vilpittömän positiivinen mielipiteeni) oli aika vaimeaa. Toki peli päättyi miten päättyi, mutta silti ihmettelin vaisua menoa. Ehkä se oli sitten sitä, että lippujen takaa väki ei nähnyt edes tuomareiden aina harrastamaa sarjaoikeusmurhaamista, joka osaston kohdalla on aina ollut varsin huvittavaa. Tyttömäinen kirkuminen alkaa heti, jos hiukankin hipaisee tai keltaviherpaitainen kompuroi omiin hokkareihinsa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Melkoista pulushakkia tämäkin keskustelu. Ensiksi pyöritetään päätä ja ilmoitetaan, että ei ymmärretä yhtään miksi Osasto aikoo boikotoida Tapparan järjestämiä paikallispelejä. Sitten kun yrittää selittää selkokielellä, mistä on kyse, niin vastauksena on yläpuolella nähtävää suoranaista trollaamista. Toivottavasti edes toimistolla olisi vähän paremmat edellytykset keskusteluun.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
@Tompsoni nostan käden ylös virheen merkiksi. Olen täällä ymmärtänyt, että oikeaa kannattamista ovat ne isot liput, ei pienet.

@lunde kyllähän tässä on molemmat osapuolet vääntäneet, omien näkemystensä mukaan. Kumpikaan osapuoli ei oikein halua ymmärtää sitä, mitä toinen ajaa takaa. Tapparan leirissä ei ymmärretä kannattamista, lippujen liehumista ja muuta kannattamiseen liittyvää ja Osaston puolella ei ymmärretä sitä mitä Tappara hakee takaa, kaikilla olisi sama mahdollisuus seurata peliä.

Samaa paskaa täällä jauhettu sivutolkulla. Ja myönnän että itsekkin siinä ollut mukana.

Jos nyt mentäis tää loppu kevät tällä tavalla kuin tähänkin asti on menty ja rauhassa suunniteltaisiin parhaat mahdolliset ratkaisut ensi kautta ajatellen.
Katsomorakenteet sellaisiksi, että se palvelee niin pyörätuolipaikkoja kuin vieraskannattajia.
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Ketjun otsikon voisi muuttaa muotoon Kannattajien Lippupolitiikka kaudella 2022-2023.
Liput eivät heilu kuin katkoilla siihen asti, kun toisin mainitaan. On oletettavaa, että molemmat joukkueet ja hallihenkilökunta etsii tähän pulmaan ratkaisua.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
@lunde kyllähän tässä on molemmat osapuolet vääntäneet, omien näkemystensä mukaan. Kumpikaan osapuoli ei oikein halua ymmärtää sitä, mitä toinen ajaa takaa. Tapparan leirissä ei ymmärretä kannattamista, lippujen liehumista ja muuta kannattamiseen liittyvää ja Osaston puolella ei ymmärretä sitä mitä Tappara hakee takaa, kaikilla olisi sama mahdollisuus seurata peliä.
Luutuuripiireissä ei arvosteta painettuja lippuja ja seurat ei arvosta, niin että paikat siirrettäisiin, kun siinä menee pari kalliinpaa paikkaa. Luulisi, että rullatuolilla liikkuvat myös olisi mielellään pitkällä sivulla.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Samaa paskaa täällä jauhettu sivutolkulla.
Kapeaksi on kieltämättä keskustelu aiheesta mennyt. Itse vähän ihmettelen, miksi tapahtumaan lipun ostavan katsojan/ ryhmän pitäisi päästä säätämään tapahtumanjärjestäjän tapahtumaa koskevia sääntöjä. Järjestävän tahon taas tulee huolehtia, että säännöt ovat yksikäsitteiset ja oleellisten tahojen ymmärtämät.

Jos ei tapahtuman säännöt miellytä, niin ei ole pakko mennä. Jos poisjääntien takia katsomot, eli tulot jää vajaaksi, voi järjestäjä ehkä pohtia uudelleen tapahtumaa ja sääntöjä.

Ihan sama Jyväskylän rummuttajien kohdalla. Jos kilistely ottaa pannuun, niin tapahtuman järjestäjää voi pyytää kieltämään soittimien kilistely tapahtumassa. Järjestäjä sitten tekee kuten parhaaksi näkee. Yli neljänkymmenen vuoden kilistely ei varmasti lakkaa sillä, että palstalla todetaan, että se pitäisi saada loppumaan. Hymiö.

Ehkä minä vain olen liian yksinkertainen näitä pohtimaan.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Luutuuripiireissä ei arvosteta painettuja lippuja ja seurat ei arvosta, niin että paikat siirrettäisiin, kun siinä menee pari kalliinpaa paikkaa. Luulisi, että rullatuolilla liikkuvat myös olisi mielellään pitkällä sivulla.

Tämä olisi varmaan ihan ok vaihtoehto, mutta vaatisi tai olisi jo rakennusvaiheessa vaatinut katsomorakenteiden muuttamista? Samalla ns menetettäisiin niitä "premium paikkoja", koska pitkälle sivulle sijoitetut paikat ovat arvokkaampia kuin pääty / kaarre?

Edit. Tästä taidettiin keskustella sivutolkulla myös Nokia Arena ketjussa. Nyt kun paikat ovat päädyssä, on hissit ja wc -tilat lähempänä?
Jotenkin päätyyn ne paikat on varmaan jatkossakin sijoitettava, koska tuskin wc -tiloja ja hissejä siirretään. Tai sit vaan pitää liikkua pidempiä matkoja käytävillä
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Osaston puolella ei ymmärretä sitä mitä Tappara hakee takaa, kaikilla olisi sama mahdollisuus seurata peliä.
Kyllä Osaston puolella tuo ymmärretään. Ilves on kuitenkin pystynyt ratkaisemaan asian eri tavalla, vaikka ongelma ilmenee jokaisessa kotipelissä toisin kuin Tapparalla. Pitäisi onnistua Tapparaltakin, jos olisi halua.

Jos nyt mentäis tää loppu kevät tällä tavalla kuin tähänkin asti on menty ja rauhassa suunniteltaisiin parhaat mahdolliset ratkaisut ensi kautta ajatellen.
Katsomorakenteet sellaisiksi, että se palvelee niin pyörätuolipaikkoja kuin vieraskannattajia.
Ei tässä ole paljon muutakaan vaihtoehtoa. Kolmatta tai laskentatavasta riippuen toista kokonaista kautta ongelman kanssa ei saa kuitekaan enää hukata. Itse en ainakaan luota, että Tappara olisi tehnyt asialle mitään ilman tätä konfliktia. Voi olla, että ei tee vieläkään. Mitä muuta Ilves-kannattajat voisivat muuten tehdä? Tietääkseni asiallisia vaikutuskeinoja on kokeiltu jo areenan suunnitteluajoista lähtien ja silti ollaan nyt tässä tilanteessa.

Tämä olisi varmaan ihan ok vaihtoehto, mutta vaatisi tai olisi jo rakennusvaiheessa vaatinut katsomorakenteiden muuttamista? Samalla ns menetettäisiin niitä "premium paikkoja", koska pitkälle sivulle sijoitetut paikat ovat arvokkaampia kuin pääty / kaarre?
Mielestäni on vähän jopa tekopyhää mennä lippujen kohdalla pyörätuolissa istuvien katsojien selän taakse, mutta sitten joidenkin muutamien ehkä kymmenien premium-paikkojen menettäminen onkin iso ongelma areenassa, johon mahtuu viisinumeroinen määrä katsojia. Eikö se sama mahdollisuus nähdä peliä painakaan enää siinä vaiheessa, kun pyörätuolikatsomosta aiheutuu kustannuksia ja marginaalisesti pienemmät lipputulot?

Olen kyllä tietoinen, että muutostyöt maksaa, koska areena on suunniteltu tältä osin päin persettä. Areenayhtiön pitää kuitenkin nyt vaan kaivaa kuvetta, koska merkittävä osa vuoden tapahtumista on jääkiekko-otteluita, joissa konserttisalikäyttöä ajateltu yhteen päätyyn sijoitettu pyörätuolikatsomo ei ole toimiva ratkaisu. Jos kannattajaryhmiä olisi aikanaan kuunneltu, niin asia olisi todennäköisesti tullut halvemmaksi. Mutta kun eivät kuunnelleet, niin nyt joutuvat maksamaan tyhmyydestään.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Melkoista pulushakkia tämäkin keskustelu. Ensiksi pyöritetään päätä ja ilmoitetaan, että ei ymmärretä yhtään miksi Osasto aikoo boikotoida Tapparan järjestämiä paikallispelejä. Sitten kun yrittää selittää selkokielellä, mistä on kyse, niin vastauksena on yläpuolella nähtävää suoranaista trollaamista. Toivottavasti edes toimistolla olisi vähän paremmat edellytykset keskusteluun.
Huomaat varmaan pulushakin ja trollaamisen myös oman suosikkijoukkueesi kannattajien kirjoituksissa? (Enkä tarkoita sinua).

Yritysmuotoisessa toiminnassa liiketoiminnan harjoittaja on ainoa oikea taho tekemään päätökset ratkaisuista, jotka koskevat hänen omaa liiketoimintaansa. Liiketoiminta taas saa rahoituksen asiakkailta, joita ovat mm. paikalle saapuvat katsojat, yhteistyökumppanit ja lähetysoikeuksien haltija. Jos liiketoiminnan harjoittaja tekee oikeita ratkaisuja, sen tulot lisääntyvät, jos vääriä, ne vähentyvät. Järkevä liiketoiminnan harjoittaja myös ajattelee asioita pitkäjänteisesti.

Asiakkaalla on oikeus tuoda julki mielipiteensä joko esim. verbaalisesti tai ns. lompakollaan, mutta viime kädessä liiketoiminnan harjoittaja päättää, miten hän reagoi asiakkaiden palautteeseen ja käytännön toimintaan. Varmasti lähes jokainen organisaatio kipuilee ainakin ajoittain sen kanssa, että osa asiakkaista kertoo haluavansa jotain, mitä taas toiset eivät (ns. intressiristiriidat). Lisäksi palautteen voimakkuus ei aina (useinkaan) korreloi asiakasmassojen käyttäytymisen kanssa (ns. äänekäs vähemmistö).

Tässä ketjussa esiintyy paljon näkemyksiä oikeanlaisesta tai vääränlaisesta kannattamisesta sekä paremmasta ja huonommasta kannattamisesta. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mutta seuran kannalta olennaisinta on, miten se maksimoi (mielellään pitkällä tähtäimellä) kannattajatoimintaan liittyvän tulovirran.

Jos Tappara on yhtä huono, heikko, vanhanaikainen, jäykkä, keskustelukyvytön ja ylimielinen kuin tietty osa kirjoittajista väittää, niin Tappara on varmasti itse se, joka eniten siitä kärsii: katsojamäärät putoavat, sponsorit kaikkoavat, Ilves vie kaikki uudet potentiaaliset katsojanalut mahtavalla meiningillään ja vastustamattomalla pöhinällään, minkä kaiken seurauksena joukkueen rahoituspohja heikkenee ja liikevaihto kääntyy väistämättä laskuun. No, se jää nähtäväksi. En pidättelisi hengitystä odotellessa...


Ps. Jokainen järkevä organisaatio miettii koko ajan toimintansa kehittämistä. Jos on mahdollisuus parantaa jonkin katsojaryhmän viihtyvyyttä huonontamatta toisten, sen kannattaa yleensä tehdä. Jos taas ollaan tilanteessa, että parantamalla toisten viihtyvyyttä, heikennetään toisten, joudutaan valitsemaan. Jos valintatilanteessa toisen vastakkainasetellun ryhmän on teknisesti mahdoton joustaa (esim. pyörätuolikatsojat), mutta toisen kohdalla kyse on vain toiveesta (tai jopa vaatimuksesta), on helppo valita (ainakin lyhyellä tähtäimellä) kumman pitää joustaa. Toki edelleen kannattaa yrittää etsiä kaikkia tyydyttäviä ratkaisuja pitkällä tähtäimellä, mutta epätäydellisessä maailmassa se ei aina ole mahdollista (ainakaan heti mulle kaikki tännen nyt!). Joka tapauksessa päätökset tekee yksin vain ja ainoastaan liiketoiminnan harjoittaja, koska se myös kantaa vastuun seurauksista...

Pps. Huomenna Nokia Arenalle saapuvista katsojista varmasti yli 90 % ei ole millään tavalla tietoinen täällä käytävästä keskustelusta. Jos Wikipediassa on artikkeli: "Myrsky vesilasissa", niin tämä "Lipunheilutus -gate" sopisi sinne mainiosti esimerkkitapaukseksi...
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikai se Jyväskylässä ole JYP:in vastuulla jos vierasfanit jäävät Väinönkadulla bussista pois ja kävelevät sieltä hallille ja siellä ennen hallia otetaan painit. Oli joo ehkä raflaavasti mainitti toi Väinönkatu.
No ehkä vähän raflaava, mut mitäs pienistä. Tapparan tiedotteen mukaan matkaa taisi olla n. 600 metriä tuosta pysäköintipaikalta hallille. Väinönkadulta hallille on täällä vähän vajaa 2 kilometriä, että ihan niin kauas tuskin missään tapauksessa määrätään ketään jäämään.

Kuitenkin siinä kohtaa, kun nimenomaan järjestävän tahon (ja joo, myös viranomaisten) määräys on jättää bussit tuonne hautausmaan viereen, on mielestäni järjestävällä taholla myös joku vastuu hoitaa siirtyminen tuolla välillä turvalliseksi. Tuolla lopun toteamuksellahan nämä tietysti helposti lakaistaan vaan maton alle, tuskin tapahtuu, niin mitä suotta vaivaamaan ketään tekemään töitä.

ja muuhun tekstiin, joo meidätkin tuonne silloin jätettiin ja sieltä pari järkkäriä saattoi hallille. Yhdellä bussilla silloin oltiin. Toinen heistä vielä mainosti, miten ainakin joku etkoilupaikka on sopivasti tuon siirtymän varrella. Ja pointtina ei ole nyt nostaa ketään tikun nokkaan ja leimata myllyttäjiksi. Vaan ihan puhtaasti järjellä ajateltuna, mitäs siinä lauantaina nyt pääsis käymään, kun toisen jengin kannattajat etkoilee ja vieraat on tulleet bussimatkan Tampereelle. Eihän siinä nyt mitään voi käydä, jonkun alkoholin kanssa.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse olen 2000-luvun alusta käynyt varmaan sadalla vierasmatkalla bussien määrän vaihdellessa yhdestä yli kymmeneen ja muistaakseni vain kerran on järjestetty joku saattaminen ryhmälle (Vaasassa). Esim. viime keväänäkin TPS-finaaleissa ihan vapaasti kuljettiin halliin sisään ja busseille kenenkään mitenkään "kaitsematta". Näin ollen oman kokeman perusteella on vaikea uskoa yllä olevaa väittämää todeksi.
No, me ollaan tällä kaudella käyty Kuopiossa, Mikkelissä, Lahessa ja viimeisimpänä Tampereella. Kaikissa reissuissa bussin ja hallin välillä liikuttaessa oli kyllä järkkäreitä saattamassa/katselemassa "perään". Lahessa kahdella bussilla, muuten yhdellä. Ja kyllä, myös Tampereella Tapparan pelissä pari järkkäriä saattoi meidät sieltä hautausmaalta hallille.

Lisäksi minibussi n. 10hlö Vaasassa ja sielläkin hoidettiin siirtymät viimisen päälle ja kaikki muukin. Ylivoimaisesti paras kokemus vierasreissusta kyllä tuolta jv-toiminnan osalta, mutta tää varmaan kuuluisi eri ketjuun muistaakseni.

Hämeenlinnassa oltiin henkilöautolla kolmistaan ja sielläkin pari järkkäriä ilmoitti pelin jälkeen, että lähtevät saattamaan autolle varmuuden vuoksi. Ja mitään pienimpiäkään konflikteja illan aikana ei ollut mihinkään suuntaan. Että silleen.

Ehkä tuolla sitten vaan liikkuu juttuja, että me ollaan täällä Jyväskylässä niin sekaisin, että vaatii kunnon turvatoimia. Hymiö
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara


Ymmärrän kyllä, että on ihmisiä joiden mielestä on hienoa kun liput hulmuaa pelin aikana, eikä heitä itseään haittaa etteivät tän takia juuri peliä näe. Mutta kun me muut halutaan se nähdä, niin omasta mielestäni tuota lippujen heiluttelua pelin aikana ei pidä sallia. Ikinä missään.

Tämän pienen, harvoja koskettavan ongelman ytimessä on em. vastakkainsasettelu. Joka ei ratkeaisi edes sillä, että rakennettaisiin fanipäädyt kokonaan uudelleen. Kyse ei ole siitä, että halutaan kiusata ilvesläisiä ja että tästä voitaisiin ehkä joskus luopua. Tämä, että halutaan nähdä peli kun on hallille tultu, voi toki olla setämäinen ja vanhan maailman ajatus, mutta epäilen että se on tällä hetkellä Tapparan kotipeleissä siinä määrin vallitseva ettei asia tästä miksikään ole muuttumassa. Ja se on tämän vanhan sedän mielestä ihan helvetin hyvä juttu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös