Liigan Horror Team

  • 267 298
  • 432

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukon Horror Teamit

Oikeastaan voisin tehdä oman Horror Teamin sekä Lukon suomalaisista että ulkomaalaisista. Voisivat sitten kamppailla keskenään että kumpi aiheuttaa enemmän horroria katsojille. Kumpikohan mahtaisi pelin voittaa?

Rajaksi asetin että pelaaja on pelannut viimeisimmän 23 kauden aikana Lukossa, eli kaudesta 1990-91 lukien tähän päivään. Harjoituspeleissä esiintyneitä tolloja en hyväksy edes näihin joukkueisiin, vähintään yksi liigapeli pitää olla pelattuna Lukossa.

Horror Team suomalaiset

Maalivahdit:

Jan Lundell
Pasi Häkkinen

Kentälliset:

I: Jari Parviainen-Vesa Lahtinen; Tommi Jäminki-Aki Seitsonen-Ville Snellman
II: Timo Kulonen-Markku Paukkunen; Ville Mikkonen-Joel Salonen-Marko Mäkinen
III: Tommi Nyyssönen-Mikko Tamminen; Toni Ronkainen-Tommi Vali-Niko Halttunen
IV: Mikko Purontakanen-Ville Piekkola-Jaako Niskavaara

Valmentaja: Jarmo Tolvanen.

Maalivahdin osa ei ole Raumalla koskaan helppo, ja sen havaitsivat sekä Lundell että Häkkinen. Jan Lundell pelasi harjoitusottelun Hämeenlinnassa, HPK latoi 12 kertaa kiekon Länki-Lundellin taakse eikä Ika Lehkonen päästänyt piruuttaankaan Lundellia vaihtoon. Sai pelata 20 tai 40 minuuttia yhdessä liigapelissä Tapparaa vastaan, ennen kuin Tanskan sarja kutsui. Sitä ennen toki käytiin psykiatrin puheillakin. Pasi Häkkinen puolestaan pelasi harjoitusotteluissa paremmin kuin parinsa Markus Korhonen. Liigan alettua Häkkinen ei saanut kiinni mitään, ja ihmetteli lehdessä sitä kun Korhonen pelaa enemmän kuin hän.

Ykköskentällisen pakkiparina on kauden 1990-91 katastrofipari Jari Parviainen-Vesa Lahtinen. Sanat eivät riitä kertomaan niiden harhasyöttöjen ynnä muun kannattajille aiheutetun tuskan määrää. Siksi en kirjoita enempää näistä miehistä. Hyökkääjistä puolestaan sentteri Aki Seitsonen on legenda, hankittiin siirtorajan viimeisillä hetkillä jotta saatiin sanoa että "kyllä mekin yritettiin mutta...". Seitsonen ei pahemmin edes yrittänyt. Ville Snellman sen sijaan yritti ja yritti, mutta Lukossa saldoksi jäi murheellinen 0+3 66 peliin, ennen kuin palasi Ilvekseen. Ja heti Ilvekseen palattuaan avasi maalitilinsä tietenkin Lukkoa vastaan. Ettei vaan olisi kahdestikin samassa pelissä osunut. Tommi Jäminki oli todellinen näkymättömän työn tekijä, hänet muistan kauden 2005-06 kotiavauksessa luistelleen yhden kerran ilman kiekkoa kohti KalPan maalia mutta harmi kun peli katkaisiin juuri ennen kuin Tommi ehti riistämään kiekon. Mitähän olisi tapahtunut jos tuomari ei olisi vislannut pilliinsä?

Kakkoskentän toisena pakkina on 90-luvun alussa raumalaisia hauskuuttanut Timo Kulonen. Ei siinä mitään, iso lapa Kulosen mailassa oli ja voittihan mies pronssiakin ja oli kova ottomies kaukalon ulkopuolella, mutta ei hänestä juuri iloa kaukalossa ollut. Kulosen pakkiparina on kaudella 2005-06 kauhua herättänyt Pam-Pam Paukkunen, jonka ura Lukossa kesti ihme kyllä koko kauden ajan. Vasen laita Ville Mikkonen ei treenannut tarpeeksi kovaa kesällä 1999 ja Vasili Tihonov pisti miehen kävelemään Otanlahden harjoituksista hallille ja sitä kautta takaisin Turkuun. Turkuun asti tuskin silti piti kävellä, kai hänellä joku menopeli sentään oli. Turun lahja raumalaiskiekolle oli myös Joel Salonen, joka pelasi kaudella 2001-02 Lukossa mukamas 10 peliä, ainoa asia mistä minä Salosen muistan on se kun hän SaiPassa pelatessaan laukoi kiekon vihellyksen jälkeen Lukon maaliin ja sai Atvars Tribuncovsin kimppuunsa. Marko Mäkinen täydentää turkulaisketjun oikeassa laidassa. Lukosta lähdettyään Mäkinen teki hyvän uran Tapparassa, mutta Lukossa homma ei toiminut, vastasi tosin kerran Jokerien Yves Racinen huuteluun ja pudotti hanskat josta sai 10-minuuttisen Racinen naureskellessa vieressä.

Kolmoskentällisessä on pakkiparina 90-luvun lopun ja Timo Tuomen aikojen täsmähankinnat Tommi Nyyssönen ja Mikko Tamminen. Nyyssösestä ei ole minkäänlaista muistikuvaa Lukon ajoilta, Bluesissa muistan hänen saaneen taklauksesta polvivamman josta riitti vähäksi aikaa puhetta. Tammisen muistan siitä kun hän kerran oman pään aloituksessa nojasi mailaansa niin antaumuksella että se katkesi. Hyökkäysketjun vasempaan laitaan kuuluu ilman muuta Toni Ronkainen, pieni ja vähemmän pippurinen väkkärä jonka ainoa liigamaalikin on itse asiassa Marko Mäkisen tekemä muttei Mäkinen herrasmiehenä viitsinyt asiaa korjata. Tommi Vali puolestaan tuli divarin FoPSista korvaamaan Lukon edellisellä kaudella divariin putoamiselta pelastanutta Matti Forssia, ja tämä Matti Keinosen idea ei oikein koskaan auennut mulle. Niko Halttunen kuuluu hänkin noihin Timo Tuomen ajan hankintoihin ja lyhyeksi jäi Halttusenkin ura Lukossa ennen kuin matka jatkui Bluesiin, tosin mahtui siihen aikaan myös hieno jatkoaikamaali JYPin verkkoon.

Nelosketju puolestaan koostuu puolustajista. Ville Piekkola pelasi ainakin harjoitusotteluissa sentterinä, Jaako Niskavaara pelasi yhden neljästä Lukossa pelaamastaan pelistä hyökkääjänä ja Ismo Lehkonen suunnitteli niinikään tekevänsä Mikko Purontakasesta hyökkääjän, tosin se taisi jäädä pelkäksi suunnitteluksi. Mutta varamaalivahdiksi penkin päähän Puke ehti, nimittäin kaudella 2001-02 Lukkoon iski mahatauti kesken menomatkan Hämeenlinnan peliin ja kakkosvahti Mikael Vuorion tehdessä tyhjennysharjoituksia pukukopissa pelin ajan, varamaalivahdin vermeet niskassa penkin päässä ihmetteli oloaan Mikko Purontakanen.

Valmentajana toimii itseoikeutetusti Jarmo Tolvanen, jonka erottamispäivämäärää ehdin aikoinaan vaatia Rauman Lukon kannattajien omaksi liputuspäiväksi. Tosin se on Japon puolustukseksi sanottava näin jälkikäteen, että ei hänelle kyllä kovin ihmeellisiä palikoitakaan annettu menestyksen tavoitteluun. Jari Laihon selitys kuuluikin joukkueen rakennusvaiheen myöhäiselle aloittamiselle että "kun KalPakin tarvitsee pelaajia", tuohan oli se kausi kun KalPa nousi liigaan.
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukon Horror Teamit

Horror Team ulkomaalaiset

Maalivahdit:

Vladimir Myshkin
Tom Lawson

Vladimir Myshkin tuli maailmanmestarina Raumalle eli odotukset olivat kovat. Peli ei vaan ruvennut kulkemaan millään, vaikka Moskovasta raahattiin jossain vaiheessa jopa miehen vanhat polvaritkin käyttöön. Klaus Savolainen haastoi Myshkinin tosissaan, mutta lopulta Myshkin alkoi saamaan myös kiekkoja kiinni ja kierroksella jolla Lukko lopulta nousi SaiPan ohi sarjassa ja pudotti Idän jättiläiset viimeiseksi, Myshkin oli kenties parempi kuin yksikään Lukon maalivahti siihen mennessä. Ilves kaatui Tampereella 0-1. Silloin oli helppo uskoa että hän oli reilut 10 vuotta aiemmin pitänyt NHL:n tähdet Challenge Cupissa nollilla. Tom Lawson oli varmaan yksi älykkäimmistä jääkiekkoilijoista kuka Suomessa on koskaan pelannut, eikä Lawson oikein edes kuuluisi tälle listalle mutta kun Lukon ulkomaalaismaalivahdit ovat muuten olleet niin kovaa luokkaa, niin on otettava sitten kehnoin (Myshkinin jälkeen) heistä. Se on vähän samanlainen peruste millä Lukkokin Lawsonin hankki, eli "otettiin pisin".

Kentälliset

I: Mitja Robar-Sergei Makarov; Greg Jacina-Jason Cipolla-Brian Loney
II: Denis Chervjakov-Patrick Thompson; Noah Clarke-Michal Hreus-Jimmy Provencher
III: Patrik Nevalainen-Scott Humeniuk; Kamil Kastak-Roman Oksjuta-Peter Högårdh
IV: Chris Collins-Aleksei Shirokov-Bogdan Savenko

Valmentaja: Freddy Lindfors

Ykköskentällisen pakkeina pelaavat luonnollisesti Robar ja Makarov. Robaria Lukko oli seurannut huolella ja hartaasti puoli vuotta ennen kuin pääsi iskemään kiinni. Puolessa minuutissa nähtiin että SM-liiga on liian vilkas sarja sloveenille, ja vaikka tuo "puolen minuutin analyysi" menisi senkin syyksi että ensimmäinen peli menee aina totutteluun uusissa ympyröissä, niin sitkeästi häntä roikotettiin mukana liian pitkään. Makarov puolestaan ehti Kiekko-Espoon paidassa taklaamaan Jukka Tiilikaisen sairaalaan, ennen kuin hankittiin Lukkoon. Espoossa tätä miestä luultiin ihan oikeasti siksi kuuluisammaksi Makaroviksi jonkun paikallisradion tai -lehden toimesta, itse maajoukkueen nykyisen päävalmentajan Jukka Jalosen suulla on kiistetty että Raumalla olisi tehty sama virhe... Hyökkäyksessä herättää kauhua Jacina-Cipolla-Loney. Greg Jacinakin roikkui pitkään mukana, ensimmäisellä kaudella ei pelannut peliäkään liigassa, toisella kaudella ehti sentään sen verran pelaamaan että Lukon kiinnostuksen hiivuttua Tappara ehti haaskalle. Mahtoikohan se vaikuttaa, että Jacina teki yhdessä pelissä Tepsiä vastaan 4 tai 5 tehopistettä? Vietti kuuleman mukaan vauhdikasta siviilielämää. Jason Cipolla oli Ika Lehkosen Pohjois-Amerikkaan suuntautuneen scouttausreissun huolellinen tulos, josta ei sen enempää sanottavaa olekaan. Brian Loney puolestaan olisi varmaan taitojensa puolesta pystynyt liigassa pelaamaan, mutta oli täysin väärällä asenteella liikkeellä.

Kakkoskentällisen pakeistä Denis Chervjakov on mainittu jo ennenkin. "Karhumaisin kettu" (kuten paikallinen lehti häntä nimitti) oli hidas mutta kankea, ehti tosin yhden kerran Helsingissä taklaamaan Jarkko Ruudun naaman verille ja sen jälkeen otti mittaa Tom Laaksosesta ja ihan hyvällä menestyksellä, mutta niin vaan joutui hänkin kesken kautta lähtemään. Tappara kiinnostui, ja Lukko teki yllättävän hyvät kaupat hankkiessaan oman nallipyssyketjunsa laidalle Ryan Duthien vaihdossa. Patrick Thompson tuli kaudeksi 1996-97 ranskalaisesta Rouenista, ja omien sanojensa mukaan "rakasti taklaamista". Näkikö joku Patin taklaavan? Pelasi kauden loppuun Kärpissä jossa ei ilmeisesti sielläkään juuri kehuja kerännyt. Noah Clarkesta en muista, miten häntä luonnehdittiin tulohetkellä eikä hänestä oikein muistikuvia ole jäänytkään, eli todellinen hmv-pelaaja. Michal Hreus tuli kesken kautta 2001-02 ja aloitti hyvin. Ratkaisi ensimmäisen pelin Lukolle, pelasi vielä toisessakin pelissä kohtalaisen hyvin kunnes väsähti totaalisesti kun ei ollut tottunut kovaan pelityyliin, rytmiin ja harjoitteluun. Jimmy Provencher puolestaan hankittiin Timo Peltomaan korvaajaksi Tihonovin jälkimmäiselle kaudelle, mutta vihkoon meni. Kaksivuotinen sopimus mahdollisti sen että hänet lähetettiin kesken ensimmäisen kautensa Italian liigaan Milanoon mukanaan henkilökohtainen harjoitusohjelma ja hänen piti palata seuraavaksi kaudeksi takaisin, oletettavasti hurjassa iskussa, mutta eipä ole vielä näkynyt sen näköistä hahmoa Äijänsuon kulmilla.

Kolmoskentällisen pakeista Patrik Nevalainen oli hyvä luistelija, mutta muuten auttamattoman heiveröinen SM-liigan fyysiseen peliin. Pysyi hädin tuskin kaukalon puolella Ässien Erik Rasmussenin taklauksen jälkeen. Toisella kaudellaan 2009-10 oli hiukan parempi, kun pelaamaan pääsi mutta lopulta lähti kesken kauden takaisin Ruotsiin. Tosin Lukkokin pärjäsi juuri tuolla kaudella syksyn puolella erittäin hyvin pistäen liigan ennätykset uusiksi. Scott Humeniuk oli tehnyt ihan hyviä tehopisteitä junnuliigassa ja farmissa, 57 parhaalla AHL-kaudellaan, mutta muutenkin huonossa Lukossa ei ollut sitä mitä odotettiin. Kausihan oli 1996-97 kun Scott Lukossa pelasi, ja oli se kieltämättä hauskan näköistä kun nuori Ville Nieminen pisti yhdellä kädellä fyysisen Humeniukin selälleen. Kamil Kastak tuli Raumalle viemään Allan Measuresin ulkomaalaispaikan kaudella 1993-94, ja tämä on yksi typerimmistä liikkeistä mitä Lukossa on koskaan tehty. Tosin vaikutuksensa on silläkin että Allun kansalaisuushakemus evättiin, vaikka sekä peluri että Lukko luulivat sen menevän läpi, ja tällöin piti joku ratkaisu tehdä. Allu lähti, Kastak jäi ja lähti vajaan parinkymmenen pelin jälkeen kotiin. Roman Oksjuta tuli KalPasta kun kuopiolaisten oli pakko luopua rahapulan takia kalliista venäläisestä, mutta Lukossa homma vaan ei toiminut vaikka KalPassa oli tulostakin tullut. Ja kun homma ei toiminut, niin iso venäläinen ryhtyi kiukkuamaan ja olikin varmasti yksi Lukon historian kalleimmista pelaajista suhteutettuna peliminuutteihin. Oksjuta hommasi toistuvasti pelikieltoja itselleen, mutta ihmeen pitkään hänen mesoamistaan katseltiin. Vasta kauden toiseksi viimeisessä pelissä (ja viimeisessä kotipelissä) valmentaja Vasili Tihonov pisti miehen lopullisesti vilttiin. Peter Högårdh kuuluu Lukon kauden 1996-97 ruotsalaisinvaasioon, ja hän oli jo valmiiksi selkävamman takia sairaslomalla Lukon iskiessä näppinsä häneen. Tulihan mies pelikuntoon, pelasi UJK:ssa ja vissiin A-junnuissakin ja liigassakin ehti käydä piipahtamassa, mutta huonolla menestyksellä. Lopulta Högårdh löysi tiensä Espooseen jossa pelasi kauden loppuun ja vielä toisen päälle, ei ilmeisesti sielläkään kovin hyvin. Ehti kumminkin muistini mukaan tekemään hattutempun jossain play off- pelissä.

Nelosketjussa on vasemmalla laidalla Lukon oma "ylioppilas Larvanto" eli Chris Collins. Tuli kaudeksi 2008-09 Lukkoon, mutta oli vaan yksinkertaisesti liian huono SM-liigaan. Matka jatkui Saksaan, jossa pelasi vielä viime kaudellakin ja ihan kohtalaisin tehopisteinkin. Aleksei Shirokov puolestaan tuli kesken kautta 2010-11 ja vähän niinkuin Mitja Robar vuotta myöhemmin, oli hänkin tehdä heti ensimmäisessä pelissään maalin, Shirokov tosin jopa ensimmäisessä vaihdossaan. Onneksi oli sopimuksessa try out, ja se päättyi 12 pelin jälkeen sanoihin "kiitos ja näkemiin". Lukon historian ainoa ukrainalaispelaaja Bogdan Savenko pelasi peräti kahdeksan peliä ja onnistui toki siinä missä Shirokov ja Oksjuta eivät, eli teki maalinkin. Muistaakseni maali tuli KalPan verkkoon, ja sinnehän Savenkon tie lopulta vei loppukaudeksi Vaasan Sportin divarimiehistön kautta. Aika hämärät muistikuvat on tästä hepusta kuten siitäkin että minkä takia Lukko hänet lopulta mahtoi kokeelle ottaa.

Tätä ulkomaalaisjoukkuetta valmentaa tietenkin ruotsalainen kansakoulunopettaja Freddy Lindfors, naamallaan tietysti sama kuminen irvistys tai hymy kuten ennen vanhaan. No, eihän Freddykään kovin hyviä kortteja käteensä saanut kun kauteen lähdettiin, mutta itse hän ainakin sai joukkueensa ruotsalaispelaajat valkata. Taisi käydä muuten niin, että Freddyn valmentajanura loppui potkuihin Lukosta, aiemminhan hän oli mm. yrittänyt Luganossa mutta saanut sieltäkin potkut. Hyvää Freddyssä oli se, että hän osasi puhua suomea tornionjokilaakson murretta joikhaten, ja sitä oli hauska kuunnella. Keksi myöskin erotuomari Jyrki Ingmanille lisänimen "Inge man", kun ei oikein ollut samaa mieltä jogurttimiehen tuomioista.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Osittain siksi että pidin soveliaana ottaa myös yhden pesunkestävän raumalaisen listoille, ja toisekseen Lahtinen oli kyllä niin juukelin huono puolustaja ettei huonommasta väliä. Ei ollut kerta eikä kaksi, kun Lahtisen alimpana miehenä antama avaussyöttö päätyi vastustajan lapaan. Useimmiten se vielä johti vastustajan maaliinkin.

Ei niin että mulla mitään henkilökohtaista olisi Lahtista kohtaan, en tunne miestä millään tavalla. Tuli vaan mieleen, kun jossain hiukan samantapaisessa ketjussa joskus ammoisna aikoina joku muukin on tätä asiaa ihmetellyt, että mitä mulla on Lahtista vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Osittain siksi että pidin soveliaana ottaa myös yhden pesunkestävän raumalaisen listoille, ja toisekseen Lahtinen oli kyllä niin juukelin huono puolustaja ettei huonommasta väliä. Ei ollut kerta eikä kaksi, kun Lahtisen alimpana miehenä antama avaussyöttö päätyi vastustajan lapaan. Useimmiten se vielä johti vastustajan maaliinkin.

Ok, oikein hyvät syyt latasit. Melkeinpä tekis mieli kertoa terveiset asiasta... mutta en kerro. Kuunnellaan vaan ;)
 

-RVL-

Jäsen
Jos en nyt ala Horror Teamia tai kentällisiä kasata niin kauden 2005-2006 ulkomaalaisista "vahvistuksista" tulee mieleen pikimmiten Horror Season. Jostain syystä juuri tuo kausi on jäänyt mieleen ja varsinkin osa siirtorajan värväyksistä. Joku muu voi olla eri mieltä, kun muistikuvat nyt ei välttämättä kovin vahvat voi olla jokaisesta kaverista. Varmaan monta nimeä unohtuu, mutta jotkut ovat sitäkin paremmin juurtuneet mieleen.

- Greg Hawgood
- Mike Stutzel
- Brian White (ehkä hoiti oman pään hyvin (?), mutta pisteillä ei tainnut juhlia)
- Brad Parsons
- Peter White
- Mark Murphy
- Jonathan Zion
- Sebastien Centomo
- Ladislav Benysek
- Lucas Lawson
- Mike Wirll
- Michal Straka
- Eric Beaudoin
- Justin Mapletoft
- Karl Goehring
- Steve Passmore

En muista oliko tuolla kaudella esim. SaiPassa, HPK:ssa jne. millaisia sankareita, mutta onhan sitä tuossakin. Karmeeta.
 
Viimeksi muokattu:

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
- Greg Hawgood
- Mike Stutzel
- Brian White (ehkä hoiti oman pään hyvin (?), mutta pisteillä ei tainnut juhlia)
- Peter White
- Mark Murphy
- Jonathan Zion
- Sebastien Centomo
- Ladislav Benysek
- Lucas Lawson
- Mike Wirll
- Michal Straka
- Justin Mapletoft
- Karl Goehring
- Steve Passmore

Tuon Benysekin ehkä nappaisin listaltasi pois, mutta silti komea lista. Itselle tuo kausi jäi jotenkin osittain pimentoon armeijan takia, mutta ainakin seuraavat nimet jäivät listaltasi pois:

- Brad Parsons
- Eric Beaudoin

Tuo kausi oli kyllä tasoltaan liigan aallonpohja, ei voi muuta sanoa.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos en nyt ala Horror Teamia tai kentällisiä kasata niin kauden 2005-2006 ulkomaalaisista "vahvistuksista" tulee mieleen pikimmiten Horror Season. Jostain syystä juuri tuo kausi on jäänyt mieleen ja varsinkin osa siirtorajan värväyksistä. Joku muu voi olla eri mieltä, kun muistikuvat nyt ei välttämättä kovin vahvat voi olla jokaisesta kaverista. Varmaan monta nimeä unohtuu, mutta jotkut ovat sitäkin paremmin juurtuneet mieleen.

- Greg Hawgood
- Mike Stutzel
- Brian White (ehkä hoiti oman pään hyvin (?), mutta pisteillä ei tainnut juhlia)
- Peter White
- Mark Murphy
- Jonathan Zion
- Sebastien Centomo
- Ladislav Benysek
- Lucas Lawson
- Mike Wirll
- Michal Straka
- Justin Mapletoft
- Karl Goehring
- Steve Passmore

En muista oliko tuolla kaudella esim. SaiPassa, HPK:ssa jne. millaisia sankareita, mutta onhan sitä tuossakin. Karmeeta.

Entäpäs KalPan Tomas Kurka? Mies joka omien muistikuvien mukaan oli kyllä hyökkäyssuuntaan varsin tehokas, mutta omalla kenttäpuoliskolla miehestä ei ollutkaan sitten mitään apua ja teholukemakin tais olla aika rumasti miinuksella.

HPK:lta ei tuohon listaan taas saa kun sen 2 ottelua pellanneen Eric Beaudoinin. Muut Hämeenlinnassa pelanneet ulkomaalaiset onnistui tehtävässä odotusarvollisesti paremmin kuin hyvin ja nämä miehethän oli Astasenko, Sprukts ja Schneider.
 

-RVL-

Jäsen
Entäpäs KalPan Tomas Kurka? Mies joka omien muistikuvien mukaan oli kyllä hyökkäyssuuntaan varsin tehokas, mutta omalla kenttäpuoliskolla miehestä ei ollutkaan sitten mitään apua ja teholukemakin tais olla aika rumasti miinuksella.

HPK:lta ei tuohon listaan taas saa kun sen 2 ottelua pellanneen Eric Beaudoinin. Muut Hämeenlinnassa pelanneet ulkomaalaiset onnistui tehtävässä odotusarvollisesti paremmin kuin hyvin ja nämä miehethän oli Astasenko, Sprukts ja Schneider.

Tomas Kurkan muistin nimenomaan hyvänä vahvistuksena, mutta pieni vierailu tilastoissa näyttää karun -38 teholukeman. Toisaalta KalPa oli tuolloin vasta noussut liigaan ja surkeat ne tilastot oli kaikilta muiltakin.

Sen sijaan Nikos "Chris Cheliosin serkku" Tselios menisi varmaankin tuohon listaan. Nyt meni jo kyllä ihan tilastojen/nimien kaiveluksi, että vaikea sanoa KalPan muista 05-06 kauden vahvistuksista mitään ilman tarkempia muistikuvia.

Täytyi vielä katsella Ilveksen listat tuolta kaudelta ja aika paljon on näyttänyt ulkomaalaisia olleen, mutta tiedä sitten minkä tasoisia. Guerrieron muistan kyllä ihan hyvänä pelaajana. Ja Mike Wilsonilta varmastikin odotettiin paljon parempaa.

Mutta, jos tuohon omaan listaan lisään mainitut nimet Beaudoin ja Parsons niin kyllä siinä on jo melkoinen porukka. Vielä karmeammalta näyttänyt juuri päättyneen työsulkukauden jälkeen. Vaikea uskoa, että yhdelläkään kaudella tuon jälkeen on menty yhtä pahasti metsään hankinnoissa.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Entäpäs KalPan Tomas Kurka? Mies joka omien muistikuvien mukaan oli kyllä hyökkäyssuuntaan varsin tehokas, mutta omalla kenttäpuoliskolla miehestä ei ollutkaan sitten mitään apua ja teholukemakin tais olla aika rumasti miinuksella.

EliteProspects antaa Kurkalle ko. kaudelta seuraavat statsit;
56o 23+11=34 20pim -38

Eli aika hirveä on teholukema, ja olikos vielä niin, että hyytyi kevättä kohden aika pahasti?
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Tuskin kukaan kuopiolainen ensimmäisen kauden Kurkaa mihinkään horror-kategoriaan laittaisi vaikka puolustaminen ei juuri napannutkaan. KalPan tuon kauden rosteri oli lähinnä Mestis-tasoa ja Kurka parhaana hyökkääjänä luonnollisesti sai paljon peliaikaa ja siten myös miinuksia, kun joukkue otti illasta toiseen turpaan. Seuraavan kauden Kurka sen sijaan oli paha pettymys (varmasti myös Ilveksessä) vaikka miinuksia ei enää samaan tahtiin tullutkaan.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oma näkemykseni HIFK:n horror teamista:


Lubomir Hurtaj - Peter White - Mark Murphy
Roman Simicek - Andrej Podkonicky - Jeff Scissons
Yorick Treille - Patrik O' Sullivan - Frantisek Mrazek
Heikki Laine - Brad Parsons - John Madden

Aki Tuominen - Tom Walsh
Niclas Hedberg - Jarno Kultanen
Robert Schnabel - Joni Haverinen

Sebastien Centomo
Parris Duffus

Hyvin pitkälle samaa mieltä, mutta Jesus Laineen ottaisin pois, koska ei häneltä varmaan kovin paljon odotettu- erikoismies, joka kelasi vauhtia ja taklasi kaikkea mikä liikkuu. Puolustukseen olisi hyvä kandidaatti se Niskanen ja maalivahdiksi Pitkämäki. Centomo oli legendaarinen kassarikokelas - sai tietää, että ei saa try outin jälkeen sopimusta ja kun kotimatka ei aivan samana päivänä alkanut, istui yhden kotimatsin petoklubilla bisseä lipittäen.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Hyvin pitkälle samaa mieltä, mutta Jesus Laineen ottaisin pois, koska ei häneltä varmaan kovin paljon odotettu- erikoismies, joka kelasi vauhtia ja taklasi kaikkea mikä liikkuu.

Juuri näin, Hesus oli (on) roolipelaaja. Minä tykkäsin kovasti kentästä Laine-Virkkunen-Lostedt. Ite ymmärtäisin horror teamiin kuuluviksi sellaiset pelaajat jotka ovat aivan paskoja siihen, mitä heiltä odotetaan.
 

Timitri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät horror team

Huikea Ässänippu viimeisten 20 vuoden ajalta:

1. kenttä: (ulkomaalaisvahvistukset ja läskit)

Marcus Kristofferson - Gabriel Karlsson - Aleksander Naurov

Alex Weinrich - Tero Määttä

2. kenttä (parasta ennen taisi mennä jo, tai muuten vaan huono)

Tero Arkiomaa - Pekka Peltola - Vesa Karjalainen

Veli-Pekka Hård - Pekka Kangasalusta

3. kenttä: (huikeita hankintoja)

Tuomas Pihlman - Ossi Pellinen - Sami Karjalainen

Timo Ahmaoja - Anssi Tieranta

4. kenttä (nuoria ja lupaavia ainakin joskus)

Tuomas Jalava - Timo Hakanen - Kamil Piros (tämä meinasi unohtua, pakko laittaa)

Tero Konttinen - Matti Kuusisto


Maaliin itseoikeutetusti Taika-Jim Hrivnak, varalla lienee kaksikko Ari Vapola - Tommi Tervo, vaikka Porissa vieraili lyhyesti sellaisiakin todellisia tekijöitä kuin Kimmo Lecklin ja Jan Lundell.

Aitiossa peliä johtaisi Ismo Läntinen (väheksymättä kehitysvammaisten olympiakultaa salibandyssä), apuna Alpo Suhonen (sitoutuminen ja aktiivinen pelinjohtaminen, kulttuurikasvatus) sekä Jari Härkälä (yleinen oleminen ja peruskunnon luominen). Lehdistösuhteita voisi johtaa "kolmas tietokonevalmentaja" Jääkiekkoleijona numero 79.

Toimitusjohtajaksi tietysti Heikkilän Ati, Juhani voisi auttaa tässä, kun haluaisi kuitenkin johtaa ja valmentaa yksin koko seuraa.
 
Viimeksi muokattu:

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Tertsi ei kyllä kuuluisi tuolle listalle muuta kuin hinta/laatu -suhteen puolelta. Niin paljon oikeasti huonoja pakkeja Porissa on nähty.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Maaliin itseoikeutetusti Taika-Jim Hrivnak, varalla lienee kaksikko Ari Vapola - Tommi Tervo, vaikka Porissa vieraili lyhyesti sellaisiakin todellisia tekijöitä kuin Kimmo Lecklin ja Jan Lundell...

Tähän listaan voisi helposti lisätä myös Tomas Duban, jos ei suoraan pelaavaan kokoonpanoon, niin ainakin tuomaan "syvyyttä".

Hänen visiittinsä Ässissä on valitettavan kirkkaasti mielessäni. Duban erikoisuushan oli se, että mistä tahansa paikasta jos vastustajan pelaaja veti suoraan luistelusta, niin Duba haroi useimmiten tyhjää.

edit. lisätään Duban statsit tuolta kaudelta, eli runkosarjassa 14 ottelua, 3,35 päästettyä/peli. Play-outeissa yksi peli, seitsemän päästettyä, torjuntaprosentti 78.

edit 2. Ja miten voimme unohtaa (vai halusimmeko unohtaa?): totta kai kunniamaininta pitää antaa yhden ottelun Ässissä pelanneelle Kai Tillaselle. Yksittäisenä pelinä tuo HPK- tappio menee heittämällä top3 surkeimpiin mv- esityksiin, mitä olen Ässissä nähnyt.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Heitetäänpä oma Pelicansväritteinen horrorteam tänne. Edellisissä oli hyviä nimiä, mutta ihmetyttää että mitä helkkaria jotkut Pärssiset, Lopit, Forsströmit ja Julkuset sielä tekevät.
Lopistakin puhutaan yhden kauden ihmeenä, vaikka pelasi kaksi kautta niinkuin ykkössentterin vaaditaankin. Sitä ennen kohtuu hyvä sisääntulo Mestiksestä.

______________

TJ - Jorma Kosonen
Valmentajat - Jami Kauppi, Petteri Sihvonen ja Mika Toivola.


Aleksei Lozhkin - Arsi Piispanen - Robert Guillet
Danny Gravelle - Peter Zingoni - Grigorijs Pantelejevs
Mika Asikainen - Teemu Riihijärvi - Carl Corazzini
Jarkko Ollikainen - Teemu Sainomaa - Veli-Pekka Nutikka

Olli Korkeavuori - Garry Toor
Jaako Niskavaara - Arttu Käyhkö
Matti Hana - Jussi-Antti Reimari

Dave Stathos
Carl Grahn
_______________________

Siinä on turistia toisensa perään. Listaa olisi voinut jatkaakin, mutta jätetään reservit pois. Jotain myös varmasti unohtui, se on selvä.

Puolustusta johtaa suoran 3-vuoden pahvin saanut Garry Toor. Sentteriosasto pelkkää timanttia;kaikilla NHL-varaus (heh, mitä vittua) ja ykkösen laidoilla Valko-Venäjän maajoukkuemies Lozhkin, sekä kokenut kanukki Robert Guillet joka tuo takuuvarmaa osaamista.
 

Random Hero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tässä oma floppilistani Ilveksen pelaajista, varmasti jäi koviakin nimiä mainitsematta.

1. Lubomir Korhon - Petr Vala - David Bararuk

Ykköskentässä pääsevät häärimään Hautamaan "scouttaamat" pelaajat. Oliko niin, että hautiksen tarkkailureissu suuntautui Tsekkiin ja mies päätyi hommaamaan pelaajat ainoasta joukkueesta, jonka pelejä ei nähnyt yhtäkään? Toiseen laitaan pistetään Bararuk haahuilemaan päämäärättömästi ympäri kaukaloa, onneksi tätä mätisäkkiä ei tarvinnut paria peliä kauempaa katsella.

2. Tomas Kurka - Daniel Marois - Tony Voce

Toisen ketjun muodostavat kovat odotukset niskassaan saapunut Tomas Kurka, Ilveksen siihen mennessä kallein pelaaja Marois, sekä ilmeisesti kesän Jutilan rillauskoulussa viettänyt Voce. Viimeksi mainitun kaverin posket olivat niin muhkeat, ettei olisi saanut naamaansa edes wokkipannun taakse piiloon.

3. Lauris Darzins - Jason Bonsignore - Lukko-visiitin jälkeinen Ville Snellman

Kolmosketjun vasemmaksi laidaksi pääsee KHL:ssä kovia tehoja nykyään naputteleva Darzins, pelasi parhaat pelinsä jo edesmenneessä Tampere Cupissa. Bonsignore hankittiin varmaan, koska oli aikoinaan ykköskierroksen varaus. Muistaakseni kävi floppaamassa pelikaaneissa ennen try-outiaan? Snebusta olen aina pitänyt enkä halua miestä liikaa enää haukkua. Potentiaalia oli vaikka mihin, mutta ura jäi torsoksi.

4. Tommi Jäminki - Tommi Turunen - Junior Lessard

Neloskentän paikoista olikin kova kisa. Afrotukkaiselta Jämingiltä toki ei odotettukkaan mitään, mutta oli omien muistikuvieni mukaan täysin surkea. "Dogi" Turunen oli nähnyt parhaat päivänsä kun tuli joukkueeseen, kaverilla ei ollut enää mitään annettavaa. Junior Lessardin painoindeksi lähenteli samaa luokkaa kuin hänen kengännumeronsa.


1. Jan Kobezda - David Printz

Harmi, että näitä kiekkotaitureita ei päästy ihailemaan kovin pitkään. Kobezda on oma valintani kaikkien aikojen surkeimmaksi pelaajaksi mitä olen paikan päällä päässyt näkemään. David Printzin peliesityksiä en halua liikaa edes muistella, kerho-fanit ovat varmaan asiasta samaa mieltä?

2. Eric Werner - Tomi Källarson

Werneristä odotettiin joukkueen ykköspakkia, mutta yllättäen mies olikin veltto paska. Laukaus lensi siniviivalta nippa nappa ilmassa maalille asti. Eric Wernerin höntyilyä hyökkäyspäässä laitetaan tasapainottamaan Källarsonin Tomi, joka joidenkin mielestä suoriutui kelvollisesti. Itse en miestä pystynyt sietämään, joten ilman muuta kuuluu listalle.

3. Peter Messa - Kevin Bolibruck

Messa oli myös täysin mitäänsanomaton surkimus ja politrukin tilalla olisin mielummin nähnyt vaikka vihreällä visiirillä pelanneen Kimmo Liskon.

1. Jani Hurme

Entinen tähtimaalivahti tuli Ilvekseen keräämään vielä viimeiset eläkehilut pois pyörimästä. Oli kyllä kertakaikkisen surkea tapaus.

2. Bruce Racine

Hurmetta nostin haastamaan 50-vuotiaalta kosovon albaanilta näyttäneen Racinen, jos mies erehtyi tiputtamaan polvilleen niin pääsi nousemaan ylös vasta seuraavalla pelikatkolla.

Bubbling under
Henrik Malmström
Jan Hlavacka
Kimmo Vähä-Ruohola

Edit. Tekstin asettelua korjattu.
 
Viimeksi muokattu:

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Laitetaan oma versio IFKn Horror Teamista:

1. John Madden- Yorick Treille- Frantisek Mrazek

Maddenin kunto ei kestä sentteripeliä, joten sen paikan ottaa ranskalainen samettikäsi Treille. Toisella laidalla viilettää itseoikeutetusti Sir.Penan yksi lukuisista huipputsekeistä Mrazek.

2. Jonni Vauhkonen- Brad Parsons- Jeff Scissons

Tässä ketjussa lisää Sir.Penan löytöjä. Keskellä pelaa Parsons, jonka Pena katsoi olevan parempi kuin Robert Reichel. Laidassa Vauhkonen, jota jossain IFK magazinessa muistaakseni kehuskeltiin huippuvärväykseksi. Toiseen laitaan AHL löytö Scissons.

3. Lubomir Hurtaj- Peter White- Patrik Hucko

Hurtaj taisi tehdä ensimmäisessä matsissaan Pelicansia vastaan pari maalia, ja sen jälkeen katosi kuvasta täysin. Keskellä itseoikeutetusti finaalien 3.jatkoajan ratkaisevan aloituksen voittaja Peter White. Allekirjoittaneella Whitesta vielä elävänä muistikuva virnuilemassa ja kertomassa tv-haastattelussa, että IFKsta saa hyvin rahaa. Hienoin muisto Whitesta oli välieräsarjassa Kerhoa vastaan, kun teurasti sikailleen Sailion kahden käden kirvesiskulla tuomarin seläntakana. Hucko pelaa hyökkääjänä huikeiden peliesitystensä takia. Ketju Kautonen-Nielikäinen-Hucko oli yksi kautta aikojen parhaista IFKssa.

4. Niko Piiparinen- Ville Viitaluoma- Janne Laakkonen
Yllä mainittu kolmikko ei ehkä ole monen IFK-fanin silmissä sieltä kauheimmasta päästä, mutta minun verenpaineeni nämä kaveri saivat aina nousemaan kun olivat jäällä. Piiparinen on täydellinen jääkiekkoilijan irvikuva, jonka tulen aina muistamaan viime kaudella Endrasille tehdystä hienosta omasta maalista. Viitaluoma on taas mahtava esimerkki pelaajasta, jolle Stadin valot olivat liian kirkkaat. Vastuuta tuli, mutta näytöt olivat surkeat. Viitaluoman erikoisuus oli läpiajossa vastustajan maalin kiertäminen. Laakkonen vaikutti enemmän kaunoluistelijalta kuin jääkiekkoilijalta.

1. pakkipari
Lasse Korhonen- Eddie Del Grosso

Lasse Korhonen oli kaikin puolin surullinen tapaus. Korhonen oli olevinaan hyökkäävä pakki, mutta hyökkäyspään taidot olivat lähes yhtä kelvottomat kuin puolustuspään taidot. Eddie DelGrosso oli taas Nybarin huikeita löytöjä. Debyytissään Jokereita vastaan lahjoitti Jokereille voiton jatkoajalla vetämällä suorilta jaloilta facelandingit oman maalin takana.

2. Niklas Hedberg- Tommi Kovanen

Tämä pari aloittaa kaikki alivoimat tässä jengissä. Taidelasinkerääjä hoitaa maalinedustan puhdistamisen, ja Nicce heittää äijää seinälle.

3. Tom Walsh- Mika Niskanen

Nybarin hockeydbstä skouttaama kiekollinen ja äärimmäisen nopea Walsh sekä takuuvarma Mika Niskanen hoitavat 3.pakkiparin.

Maalivahdit:
Tom Draper
Juha Pitkämäki

Tom Draper ansaitusti ykkönen. Tapparan muurimaisen puolustuksen poistuttua edestä Draper ei olisi saanut edes jumbojettiä kiinni. Housu Pitkämäki oli myös huikea hankinta kaikinpuolin. Housun highlightiksi IFKssa jää Ossi-Petteri Grönholmin omasta päästä lämäämä maali.

Valmentajina toimii itseoikeutetusti velhot Sormunen ja Pennanen. Uskoisin tämän joukkueen sopivan heidän hitaisiin lähtöihinsä täydellisesti.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Pätevä listaus Frankielta. Tosin valmennuksen osalta voidaan hieman vääntää kättä. Soppa oli rehellisesti paska, mutta muilla kandidaateilla olisi enemmän ei-pelillisiä näyttöjä annettuna. Tuon voisi korvata vaikkaapa yhdellä rollaattorilla liikkuneella juopolla, joka oli vetämässä seuraa oikeuteen. Toinen mahdikandidaatti saattaisi olla Suhonen, sen verran hyvin miehen habitus, menestyminen suomalaisjoukkueissa ja oikeastaan kaikki muutkin sopivat ketjun otsikkoon.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1. pakkipari
Lasse Korhonen- Eddie Del Grosso...3. Tom Walsh- Mika Niskanen

Pakko puuttua noiden pakkiparien jäseniin. Del Grosson osalta koko organisaatio oli niin pihalla miehen kyvyistä kuin vaan olla ja voi. Miestä oli kaavailtu jopa ylivoimapakiksi ja muistan erittäin hyvin kun Järvenpään jäähallissa istuin yhden organisaatioon kuuluvan henkilön takana ja hän selosti asiaa vieressään istuneelle sponsorin edustajalle: " Meillä on tosi isot odotukset Del Grossosta, täyttä lihasta koko mies ja todella hyvä hyökkäyssuutaan". Joo, varmasti näin, mutta lost in defence zone ja pituus olisi kai kannattanut lihasmassan lisäksi mitata.

Ja sitten tämä Tom Walsh. Menee mun kategoriassa ehdottomasti TOP3-kategoriaan HIFK:n huimimpia ulkomaalaispelaajia listattaessa. Kaksi muuta ovat Peter White ja Jan Kobedza. Walsh tuli Suomeen hakemaan runsaasti peliaikaa ja sitä kautta viimeistä askelta kohti NHL:ää (aivan samaan tapaan kuin Charlie Cook aikoinaan). Oli todella huono ja ammattilaispelaajaksi vastuuttoman huonossa kunnossa kesän jäljiltä. Joutui katsomoon, ystävystyi Brennanin ja Batesin kanssa ja loppuaika menikin sitten enemmän hupiosastolla. Oli scoutattu tekstitelkkarista eikä kukaan HIFK:n pelaajahankinnoista vastaava ollut nähnyt miehen pelaavan!
 

kykkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mihinkäs IFK:n horro teamista ovat unohtuneet mm. sellaiset pakkilupaukset kuin Matti "Aivovaurio" Vuorio ja Lauri Puolanne? Noista kahdesta puolustajan irvikuvasta johtuen en enää ikinä halua nähdä IFK paidassa numeroa kaksi yhdenkään pakin selässä.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Tertsi ei kyllä kuuluisi tuolle listalle muuta kuin hinta/laatu -suhteen puolelta. Niin paljon oikeasti huonoja pakkeja Porissa on nähty.

Ässien pakeista Atte Valli oli täysi katastrofipakki, aivan järkyttävän huono. Huonoja olivat myös Joachim Musakka ja Marko Sten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös