Liigakarsinta 2013: Ilves-Jukurit

  • 190 877
  • 637

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaikki karsintapelit tuli nähtyä jossain muodossa ja tänään Ilves tuli kaukaloon sellaisella asenteella, että nyt ei kyttäillä, vaan pistetään haisemaan. Kyllä Ilves peliä hyvin veikin, mutta ihailtavasti Jukurit pisti hanttiin. Siinä missä Jukurit tupeloi ensimmäisissä peleissä maalipaikoissa, niin nyt kahdessa iimeisessä latoi maaleja ja kaiken lisäksi komeilla laukauksilla, erittäin hyvällä prosentilla.

3-1 tilanteessa pelin pitikin olla selvää pässinlihaa, mutta vielä Jukurit pääsi Koistisen viisiminuuttisen aikana peliin mukaan. Kyllä oli helpottavaa kun Peltolan kaaripallo jaksoi liukua juuri ja juuri maaliin asti.

Jukurit oli yllättävänkin hyvä. Kahdessa ensimmäisessä pelissä karvaus oli hirvittävää ja vapaamatkustajia ei joukkueessa näkynyt. Tänään Ilves pisti kuitenkin sellaisen temmon päälle, että tuo teidän kapeammalla materiaalilla pelaaminen alkoi näkyä. Sama ei varmaan olisi toiminutkaan ekassa pelissä.

Hyvää kesää Mikkeliin ja tulen taas kesällä poikkeamaan torikahvilla.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kiitos minunkin puolestani Mikkeliin hyvästä sarjasta. Jukurit ei tosiaankaan päästänyt Ilvestä helpolla, kuten ei kuulukaan.

Vaikka Ilves onkin viime vuosina ollut turhan usein karsimassa, näille peleille on ehdottomasti paikkansa. Karsinnan muodosta ja sarjojen välisistä olosuhteista voi olla montaa mieltä, mutta jossain muodossa karsinnat pitää mielestäni olla kuitenkin olemassa. Toivottavasti Ilveksen aallonpohja oli nyt tässä ja näitä pelejä ei tarvitse hetkeen pelata.

Mikkeliin toivotan onnea ensi kaudelle ja organisaation kehittämiseen samaa sitkeää asennetta, jota joukkuekin näyttää jäällä.

Kesä on Ilves-kannattajan parasta aikaa.
 

Silkkiuikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lentävä Kalakukko
Nyt sitten voi Liigan sulkea. ei sieltä koskaan tunnu löytyvän haastajaa tähän miesten sarjaan. Mestis on kuntosarja.

Hyvä Ilives
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Karsinnat paketissa. Hienoja pelejä nämä "elämän ja kuoleman" -pelit. Joutui itsekin käydä työmatkan yhteydessä Hakametsässä pelin katsomassa. Vaikka tästä sarjasta oli ehkä kuitenkin jo se suurin kiima kadonnutkin Ilveksen ottaessa kolme voittoa kärkeen.

Jääkiekon suola, nousemiset ja putoamiset. Älkää nyt herranjumala näitä pelejä lopettako. Näille on tilausta. Oli tasoerot sitten hiuksenhienot tai vähän isommatkin, tänä vuonna oli aika pienet. Oli miten oli, antakaa unelmien elää ja pitäkää liiga auki - suomalaisen kiekkoilun puolesta.

Viimeinen peli oli näistä pelillisesti eniten Ilveksen näytöstä (halusivat saada tämän ehdottomasti kotona poikki ja tuskien kauden päätökseen), kun taas ainakin esim. pelien 1 ja 2 voidaan kai sanoa olleen pelillisesti suurimmaksi osaksi Jukurien. Kuten todettua, Jukurien momenttumi oli ja menikin jo aiemmin - 3-0:sta eivät Ilvestä vastaan nouse.

Jälkeenpäin voidaan sanoa, kuten ennen sarjan alkua ounastelin, että alku on erittäin tärkeä ja ratkaiseva koko sarjan kannalta. Jukurit muni homman siinä, kun eivät saaneet ensimmäisissä peleissä paikoista sisään. 1-1 tai Jopa 0-2 voitot alkuun, niin siinä olisi ollut Ipa-leirissä tuska suunnattoman kova.

Sarjan mennessä pidemmälle Jukurien materiaali alkoi vain yksinkertaisesti lukuisten kärkihyökkääjien loukkaantumistenkin avittamana loppua kesken, ainakin ratkaisu ("TOP-6") pelaajien osalta. Sekä usko varmasti hiipua, vaikka hyvin taistelivat niillä ketä jalkeille saivat.
Viimeisessä pelissä vielä Savolainen ensimmäisessä erässä lasarettiin, niin kuormaa tuli muutamille äijille enemmän kuin tarpeeksi.
Lähinnä Asplund, Rohtla ja Koivisto sielä oli enää näitä, joilla on taitoa laittaa näissäkin karkeloissa kiekkoa verkkoon.

Sen sijaan kerrottakoon, että Jukurit kasaa ensi kaudelle todella kovaa joukkuetta. Tämän kauden tavoite oli liigakarsintapaikka, ja se täytettiin. Nyt kaikki merkit viittaavat siihen, että ensi kaudeksi tavoite on korkeammalla.
Mukava kuulla, että ainakin sielä ollaan siis tosissaan liikkeellä. Jos tuosta vielä saatte nippuanne vahvistettua, niin kyllähän siinä vahva kandidaatti on aina jopa liigaan asti.
Meidän touhusta (satsauksista ensi kauteen) en ainakaan vielä ole kovin vakuuttunut, mutta vielä on tässä hallituksen veljillä hyvästi aikaa näyttää mihin pystyvät.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Liigakarsinnat ovat hirveä paikka liigaseuralle ja sen kannattajille.
Kolmena kautena viimeisestä neljästä näitä pelejä seuranneena näen silti näille selvän tilauksen. Urheilun suola on draamassa ja sitä näissä peleissä on runsaasti.

Tällä kaudella Ilves oli selvästi tiukemmilla kuin aiemmilla kerroilla ja se on Jukureiden ansiota. Jos noin hyvin valmennettuun joukkueeseen oltaisiin satsattu vielä tammikuussa muutaman hyvän pelimiehen verran olisi Ilves voinut olla horjutettavissa.

Ehdottomasti avoimen sarjan puolesta.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Liigakarsinnat ovat hirveä paikka liigaseuralle ja sen kannattajille.
Kolmena kautena viimeisestä neljästä näitä pelejä seuranneena näen silti näille selvän tilauksen. Urheilun suola on draamassa ja sitä näissä peleissä on runsaasti.

...

Ehdottomasti avoimen sarjan puolesta.

Itse näen tilauksen karsintasarjalle, Ruotsin malliin.

Ja kyllä, avoin sarja, ehdottomasti
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Onnittelut Ilvekselle liigapaikan säilyttämisestä ja kiitos hyvästä karsintasarjasta. Tätä viimeistä peliä en nähnyt, mutta vaikka otteluvoitot meni Ilvekselle 4-1 niin pelillisesti ero ei ainakaan koko sarjaa ollut niin iso. Toki liigarutiini maalinteossa oli omaa luokkaansa verrattuna Jukureihin (pl. neljäs peli). Toivottavasti liiga pysyy jatkossakin avoimena. Toivottavasti joku Mestisseura oikeasti lähtee ens tai viimeistään seuraavalla kaudella tosissaan hakemaan sitä liigapaikkaa. Jukureilla jos olisi ollut pari oikeaa MAALINTEKIJÄÄ ja yksi tai kaksi isompaa pakkia niin sarja olisi varmasti ollut paljon tasaisempi. Rahaa se vaatii paljon Mestisseuralta, mutta toivottavasti joku on valmis ottamaan riskin ja kokoaa sellaisen joukkueen, jolla nousu on oikeasti mahdollinen.

Toivottavasti Ilves saa ensi kaudeksi kokoon sellaisen joukkueen, että siellä pelataan ensi keväänä tähän aikaan jotain ihan muita pelejä. Tänä keväänä Jukureilta loppui bensa ja materiaali ei ollut tarpeeksi leveä. Karsinnassa oleva mestisseura ei vaan kestä kärkinimien loukkaantumisia ja se huomattiin tässä sarjassa kun kaksi ehdotonta kärkinimeä oli poissa. Ilveksellä oli rosterissa enemmän pelaajia ja peliajat pelaajilla ei olleet läheskään niin kovat kuin joillakin Jukuripelaajilla.

Mutta siihen on vahva usko, että tässä lähivuosina joku mestisseura onnistuu nousemaan liigaan.
 

Rami31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kiitos Jukurit ja kannattajat varsinkin, olette hienoja ihmisiä. Tällä kertaa ME oltiin parempia mutta ei kannata olla sielläkään pettynyt. Mukavaa kevättä Mikkeli!
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ensinnäkin, Jukurit on helvetin hieno joukkue! Näkemättä muuta kuin muutaman maalikoosteen ennen karsintoja, odotin jotain inasen parempaa versiota viime vuoden Sportista, mutta metsään meni ja kovaa. Sarja oli taatusti viihdyttävä etenkin neutraaleille katsojille, mutta Ilveksen kannattajana joutui kyllä vaeltamaan koko tunneskaalan läpi moneen kertaan. Eli kiitos isosti Jukureille ja ensi vuonna toivottavasti karsitte uusiksi. Iso peukku kannattajillekin, suurimalta osin pysyttiin asiassa ja hyvä niin, ei tullut viime vuoden uusintaa tältä osin.

Kuten ennen sarjaa ennustettiin, niin liigarutiini oli lopulta se mikä ratkaisi. Siis omasta mielestäni. Ilves oli monesti hätää kärsimässä Jukureiden kanssa, mutta ison osan ajasta Ilves piti oman pään tiiviisti tukossa vaikka Jukurit peliä veikin. Neljättä peliä lukuunottamatta molarit sitten hoiti ne paikat, jotka eteen tuli. Hyökkäyspäässä sitten Ilves teki varsinkin ensimmäisissä peleissä kovalla prosentilla maalit. Ja pitää muistaa, että Ilves oli yksi liigahistorian huonoimmista joukkueista maalinteossa. Siitä osoituksena maalittomien pelien ennätys tällä kaudella.

Kokonaisuudessaan Ilveksen pelaajien äijillä tuntui olevan pää aika jumissa (myös kuten etukäteen monet ennusti). Eli paineettomien pelien jälkeen olikin yhtäkkiä tosikyseessä, niin peli takkusi ihan helvetisti. Vielä kun Jukurit antoi ennakkoluulottomasti painetta, niin kauheeltahan se Ilveksen peli näytti.

No, ihan sama. Ilves on osoittanut kuuluvansa sarjaan ja ensi kaudella toivottavasti voi katsoa näitä pelejä rennosti sivusta. Jos Jukurit tästä kaudesta vielä parantaa, niin pitää liigajoukkueen pelin olla kunnossa ettei käy kylmät.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kuten ennen sarjaa ennustettiin, niin liigarutiini oli lopulta se mikä ratkaisi. Siis omasta mielestäni.

Ei viitsisi/tarvitsisi selitellä, mutta kyllä aika isoa osaa näissä peleissä näytteli Jukureiden "katsomopelaajat". Hyvärinen, Laine, Hokkanen, Hakkarainen ja Partanen olivat kaikki enemmän tai vähemmän telakalla koko karsinnan ajan (vaikka osa pelasikin välillä) ja se näkyi valitettavasti liian paljon hyökkäyspelissä. Viimeisessä pelissä vielä lähti "lomalle" ennen aikojaan Savolainen.

Mutta selittelyt sikseen, nyt meni näin ja Ilves oli 4-1 voitoin parempi. Kiitos Ilveksille hienosta karsinnasta. Ja Ilves-faneille myös, reilua sakkia, joka keskittyy siihen oleellisimpaan eli omien kannustamiseen.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Piti vetästä tähän kunnon kiitospuheet kun henki on ollut niin hyvä tässä ketjussa pelien loputtua ja provojen sekä muiden huuteluiden aika on ohi kun sarja ratkeaa, mutta tuo tekstit tuossa ylhäällä vei fiiliksen. Selityksiä selitysten perään. Jos puheilla saisi joukkueellensa voittoja niin tiukaksi olisi tämäkin sarja ehkä mennyt.

Nauttikaa menestyksestänne mestiksessä. Olitte parempi joukkue kun osasin kuvitellakaan.

Toivottavasti liiga pidetään auki.

Kesät.
 

Gubar

Jäsen
Jahas, se oli nyt joka-keväinen pakkopulla SM-liigan ja Mestiksen välillä siinä.

Onnea Ilves!
Näkemiin mestisjoukkueet ja heidän yltiöoptimistiset faninsa!

Ensi vuonna taas saa sitten lukea kuinka budjetti riittää ja bussit kulkee. Hyvää kevättä kuitenkin sinne Mikkeliin, Kouvolaan, Vaasaan jne.

Voitto se on yksikin voitto, neljään ei ihan tällä kertaa rahkeet riittänyt. Yllättyneet voivat nostaa käden ylös - omani pysyy alhaalla.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Aamulehti lööpissään, kuva linkitetty Pub Höyryn twitteriin.

Twitter / PubHoyry: Aamulehden lööpissä laitettiin ...

"Le lynx est mort, vive le lynx!" ? Tässähän voisi olla symboliikkaa jo että entinen, useamman kauden kyntänyt Ilves olisi nyt vihdoin vainaa ja organisaatio lähtisi uudestisyntyneenä kohti parempaa huomista. Kyllähän tuo toki passais, eli nyt vaan kunnon kevätsiivousta teidän suunnalla toimistolle ja hurjalla vireellä pohjalta takaisin parrasvaloihin.

Onnea vielä kerran Ilvekselle sarjapaikan säilyttämisestä ja paljon onnea myös ensi kauteen.
 

J.Petke

Jäsen
Ilves oli moneen vuoteen laaduttomin karsija ja Jukurit taas laadukkain nousijaehdokas. Ilveksellä oli käytännössä kaikki mahdolliset asiat päin sitä itseään koko kauden eikä peli kulkenut kuin pelin kaksi kerrallaan. Silti voitot menivät 4-1, joten kyllä tuota kuilua vielä sarjojen välillä on. En näe mitään järkeä siinä, että joku joukkue pistäisi 600k palamaan nousun toivossa, vaan joukkueen tulisi saada juniorityö kuntoon ja terve pohja tavoitella pysyvää paikkaa liigakartalla. Tämän vuoden karsintaottelut olivat tasaisia mutta se lopullinen ero muodostui juuri niissä asioissa, jotka erottavat kahden sarjan joukkueet.

Pelkään, että ensi kaudella liigan huonoin on huomattavasti vahvempi kuin Ilves tällä kaudella.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Pelkään, että ensi kaudella liigan huonoin on huomattavasti vahvempi kuin Ilves tällä kaudella.

Paljon mahdollista, ainakin noin koko kautta tarkasteltuna (alkuvuodesta Ilves oli hävettävän huono). Keväällä Tuokkola sai nipun kuitenkin aika hyvään kiitoon, ja väittäisin että kriittisimmällä hetkellä Ilves pelasi vähintäänkin säälipleijari-tason lätkää.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Molemmat iltapäivälehdet "yllättäen" ruttaavat sitten Jukureiden pelit tämänpäivän kirjoituksillaan ja tasoero liigan/mestiksen välillä onkin jälleen iso. Ottelusarja meni Ilvekselle 4-1, mutta jokainen lähempää noita pelejä seurannut ja varsinkin jokainen jääkiekosta edes vähän enemmän ymmärtävä näki, että ei tuo tasoero kovin kummoinen ole. Pienet asiat lopulta tämän karsinnan liigajoukkueelle vei. Pelkkiin numeroihin tuijottaminen ei ole koko totuus, vai mitä tamperelaiset.
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Aamulehti lööpissään, kuva linkitetty Pub Höyryn twitteriin.

Twitter / PubHoyry: Aamulehden lööpissä laitettiin ...

Jos siinä on se Jukurit- fanien laulunsa mukaan metsästämä Ilves?

Kaksi karsintapeliä Tampereella näin paikan päällä ja missään yksittäisessä osassa peliä ero ei ollut iso. Isoimmat varmaan löytyi laukausten laadusta ja maalivahtipelistä. Nuo kaksi osa- aluetta vaan juurikin ne missä tulee sitten äkkiä isokin ero tuloksiin. Ilves ei päässyt helpolla, mutta jonkinlainen rutiini paistoi peleistä läpi.

Karsinnoissa oli taasen kerran tunnelmaa ja ihan sen vuoksi toivon niiden jatkuvan eikä mitään liigan sulkeutumisia. Peleissä sai taklata ja ainakin ekassa pelissä Ilves tuntui olevan ihmeissään siitä, että tätä ei vihelletä "liigasäännöillä". Jukurit oli kyllä selkeästi paras karsintavastus mitä tässä on nähnyt ja muutama pelaaja sieltä mahtuisi vaikka ensi kauden Ilvekseenkin.

Nyt sitten on kuitenkin ne kaiken jännimmät ajat edessä. Onko rahoittajia oikeasti olemassa vai vieläkö joku muu pelaa meidän tilalla ensi kaudella? Jos niitä rahoittajia on, niin toivottavasti massia on sen verran että ensi kaudella taasen muristaan; tämän muutaman vuoden kestäneen narinan sijaan...
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ilves oli moneen vuoteen laaduttomin karsija ja Jukurit taas laadukkain nousijaehdokas. Ilveksellä oli käytännössä kaikki mahdolliset asiat päin sitä itseään koko kauden eikä peli kulkenut kuin pelin kaksi kerrallaan. Silti voitot menivät 4-1, joten kyllä tuota kuilua vielä sarjojen välillä on.

Itse olen eri mieltä. Ilveshän keräsi 1 pisteen enemmän kuin viime kauden Ilves, 2 pistettä vähemmän kuin toissa kauden Pelicans ja 3 pistettä vähemmän kuin 3 vuoden takainen Ilves. Eli voi sanoa pisteiden valossa olleen samaa tasoa kuin aiemmatkin karsijat.

Tätä tärkeämpää on, että Ilves sai kreivin aikaan pelinsä kuosiin eikä missään tapauksessa ollut kauden päättymishetkellä sarjan huonoin joukkue, näin toki kävi viime vuonnakin. Odotan sellaista kautta, että karsija on loppukaudestakin ollut liigassa huonoin joukkue ja voittoja on vaikka 1 viimeiseen kymmeneen peliin. Silloin jos vastaan luistelee Jukureiden kaltainen divarin ylivoimaisesti voittanut porukka, vaikka sitten Pikkaraisen alaisuudessa, niin voi käydä huonosti. Toivon vain, että Ilves pelailee tuolloin ihan muita pelejä.


Tällä kertaa Ilves oli sen verran terävämpi haastajaa, että ilman suuria rytmihäiriöitä säilytti paikkansa, mutta ero ei ollut missään tapauksessa niin suuri, etteikö se olisi kurottavissa kiinni olosuhteiden ollessa toisenlaiset. (masentunut ja kaaoksessa oleva liigajoukkue, 0-2 ekan pelin ekaan erään jne.)
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Ilves oli moneen vuoteen laaduttomin karsija ja Jukurit taas laadukkain nousijaehdokas.

Mielestäni Jukurit ei todellakaan ollut laadukkain nousiehdokas moneen vuoteen. Moni hämääntyi Jukureiden tasosta, koska voitti Mestiksen selkeästi. Todellisuudessa Mestiksessä moni muu joukkue alisuoritti ja Jukurit voitti viirinsä "helpolla". Sport etunenässä suurin alisuorittaja.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Haisee haisee..

Väität siis, että Sportin olisi pitänyt olla karsinnoissa? Tai KooKoon, Jokipoikien TuTon tai LeKin? Heh.

Eiköhän Jukurit ollut paras mahdollinen Ilveksen haastaja.

10 playoff-ottelua, ei kertaakaan tappiolla.

Luetunymmärtäminen, missä pelaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös