Liigakarsinta 2009: Ässät – Sport

  • 283 494
  • 915

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rehellisesti sanottuna olen todella yllättynyt että Ässät on tappiolla tässä sarjassa. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä että Ässät on paljon parempi jääkiekkojoukkue kuin Sport. Uskon ja toivon että Ässät tämän vielä hoitaa. Parempi joukkue ei voi hävitä neljää kertaa. Eihän...
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Hienoa nähdä, että satakunta on yhtenäinen. Eipä liioin Lukkokannattajia täällä fanita Sportia. Me tarvitaan satakunnassa Lukko ja Ässät, joten nyt olisi aika alkaa Ässienkin pelaamaan. Tsemppiä Ässille ja kannattajille, kääntäkää se sarja, vaikka pirun pahalta nyt näyttääkin. Uskon edelleen Ässien voittoon.
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Miten tuo Sportin nettisivujen streami toimi tänään? Tiistaina pitää katsoa itsekkin sitä kautta, tänään tuli niin paljon muuta.

Hyvin toimi. Tosin itsellä ja muutamalla muulla ainakin erien alussa hieman pätki, mutta muuten äärimmäisen toimiva palvelu. Ja kaupan päälle selostaja ei ollut puolueellinen, vaan näki pelin ihan neutraalien lasien läpi, munsta.

Taisi vielä olla Vaasalainen selostaja, joten siitä propsit!
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olihan tämä melkoinen yllätys. Kuuntelin Färdin Joken selostusta Radio Suomesta ja kun Sportin mies lensi lopussa ulos ja peli 1-2 niin kuvittelin ilman muuta että Ässät tasoittaa ylivoimalla ja viimeistään jatkoajalla tekee voittomaalin mutta mitä helvettiä.

Pitää olla todella tyytyväinen että Lukko ei ole tossa Ässien paikalla. Yhtä lailla 0-1 olisi tilanne siinäkin sarjassa tällä hetkellä, mutta vielähän tässä on pelejä jäljellä ja tiistainen peli Vaasassa lopullisesti näyttää että onko Ässistä liigassa pelaamaan vielä ensi kaudellakin. 2-0 Sportille sen pelin jälkeen niin sen sanon että se on tattis ja moro kaikille.

Vielä mä kumminkin uskon siihen että Ässät tästä nousee.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Parempi joukkue ei voi hävitä neljää kertaa. Eihän...
Ei, koska silloin se on huonompi joukkue.
Everton kuulostaa kyllä täydelliseltä Bubi Walleniukselta tällä kommentillaan, mutta en suinkaan tarkoita tai vihjaile sitä.

Hienoa nähdä, että satakunta on yhtenäinen. Eipä liioin Lukkokannattajia täällä fanita Sportia.
Miksi pitäisi fanittaa?

Matkaotteluihin tulee lisää pituutta, ja muutenkin on vähän oma lehmä ojassa, kun kauden aikana taisi tulla takkiin porilaisilta enemmän mitä voittoja tuli. Tosin tärkeämmät pelit klaarattiin sujuvasti, mutta se siitä. Ei kuulu tähän ketjuun.

Näkemättä sekuntiakaan tästä ensimmäisestä ottelusta uskaltaisin väittää, että Ässät teki tämän ihan itse huonolla valmistautumisellaan otteluun. Voi myös olla, että taktiikka oli täysin väärä, eikä Ässät osannut pelata selkeässä ennakkosuosikin asemassa. Tämä on hyvinkin mahdollista, kun muistaa, että Ässät on pelannut lähes koko kauden altavastaajana, jopa kotiotteluissaan, luokattomasti menneen kauden aloituksen takia.

Näin ollen sarjan kannalta onkin tärkeää (Ässien näkökulmasta), kuinka Alpo apureineen onnistuu iskostamaan joukkueen järkeen sen asian, että olemme ennakkosuosikkeja ensimmäisen pelin tuloksesta huolimatta, mutta se ei saa tarkoittaa pelityyliin oikeastaan mitään muutosta verrattuna kauden parhaimpiin otteluihin altavastaajana.
 

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pitää olla todella tyytyväinen että Lukko ei ole tossa Ässien paikalla. Yhtä lailla 0-1 olisi tilanne siinäkin sarjassa tällä hetkellä.

Eikö Lukko ollut Ässien edellä runkosarjassa ja voittanut playoutit? Mistä ihmeestä päättelet, että Lukko olisi hävinnyt Sportille? Ässät hävisi ekan matsin 3-2 mutta se ei vielä tarkoita mitään.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eikö Lukko ollut Ässien edellä runkosarjassa ja voittanut playoutit? Mistä ihmeestä päättelet, että Lukko olisi hävinnyt Sportille? Ässät hävisi ekan matsin 3-2 mutta se ei vielä tarkoita mitään.

Lukko ei ole tälläkään kaudella osannut pelata ennakkosuosikin asemassa. Ja joka ainoa karsintasarjan peli oli ainakin Raumalla niin halutonta surffailua Lukolta että en pidä ollenkaan selvänä sitä että Lukko tuota paremmin olisi avauspelinsä klaarannut.

Niinhän minä kirjoitinkin että uskon Ässien tästä vielä nousevan, mutta helpompaa se olisi jos tänään olisivat kotipelinsä hoitaneet.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vittu Ässät te olette kusessa, jos palkkasoturit Rasmussen ja Damon ovat näissä peleissä parhaalla asenteella varustetut patapaidat... Synkässä kusessa!

Alposta ja penailusta olen mielipiteeni kertonut jo aiemmin, joten ei siitä tässä yhteydessä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Sportti teki juuri sen mikä oli vähän ennakoitavissakin. Ässillä suunta alas ja Sportilla ylös. Eipä tuossa paljoa materiaaleilla ole merkitystä, kun toista kiinnostaa pelata ja toista ei. Henkisesti todella tärkeä voitto Sportille.

Paha paikka on kyllä Ässille lähteä ryöstöretkelle Vaasaan, kun vastassa on hurmoksessa pelaava kotijoukkue täyden kotiyleisön tukemana ja oma itseluottamus on varmasti aika vähissä.

Kovat on paineet jatkossa Ässillä ja varmasti alkaa mailaa jo puristamaan.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minulla on sellainen kutina, että tästä sarjasta tulee kevään puhutuin. Tässä varmaan ehtii tapahtua yhtä ja toista. Milloin Matikainen astuu Ässien ruoriin?

Seuraavassa pelissä on isot panokset. Jos se päättyisi Sportin voittoon, saattaisi Pena kyllä sanoa Alpolle tervemenoa ja ilmoittaa joukkueelle, että minä valmennan. Ryhtiä joka jätkä, voitetaan loput pelit!
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Jyty kirjoitti:
Miksi pitäisi fanittaa?

Ei miksikään. En mielestäni ole sanonutkaan, että pitäisi. Totesin, että ei liioin näytä fanittavan. Mitä fanitukseen tulee, mä fanitan tässä sarjassa Ässiä, ihan avoimesti. Kyllä Ässät on mulle se "seuraava" joukkue, Lukon jälkeen.
 

Kaljurotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puhdistunut, Aholasta vapaa Ässät

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kyllä pata toivottavasti selvittää. Kauden parhaat pelit (pitsiä lukuunottamatta) olisi sitten varmaan Lukko-Tps. Kyllä Lukko tarvitsee Ässiä. Sama homma toisinpäin. Tosin se pelottaa että Suhonen käyttää "Hyvä pelikirja on musiikkia, se on sävel, ja vain hyvin älykäs ihminen pystyy käsittämään kuinka valtavan vaikeaa sen luominen on"-mantraa loppuun asti.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Älkää nyt kukaan menkö asioiden edelle kuitenkaan. Sarja vasta alkoi ja kolme voittoa olisi Sportinkin vielä otettava. Tänään nähtiin että voitot on pienestä kiinni. Marginaalit ovat pienet näemmä vaikka etukäteen odoteltiin selviä voittoja Ässille.

Ässille ei ole ehkä ihanteellisin tilanne lähteä Vaasaan tappio niskassa, mutta kokeneet ammattimiehet ovat olleet vastaavissa paikoissa ennenkin. Voimasuhteet ovat edelleen samat kuin ennen tämän päivän peliä.

Ennakkosuosikki Ässät on, siitä ei pääse mihinkään. Hyvä että tässä on useampi päivä ennen seuraavaa peliä, niin pääsee media ryöpyttämään Ässien tilannetta oikein kunnolla ja täten lisäävät painetta porilaisten kypärien sisällä.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Pistän ihan tähän asiat mitkä Ässien pitää heti muuttaa pelissään, mikäli liigaa on ajatuksissa pelata ensi kaudella:

1. Kaksintaisteluasenne
- Sportin pakka ei hajoa, jos jokainen 50/50-tilanne menee vastustajalle ja myllytys katkeaa heti. Sport oli aika helisemässä kun Ässät sai painettua pitkän jakson
2. Nopeat ja helpot syötöt
- Jättöpassit, kivat nepit, kiekon haudonnat, pitkät soolot kaikki pois. Kiekko nopeasti keskialueen yli ja pakotetaan Sportin viisikko pidemmille väleille
3. Kiekko sektoriin, vedot sektorista
- Suomalainen on viime kädessä peittävä veska, ei mikään reaktioihme ja yllättävän paljon pötköllään. Tänään Ässät teki Suomaisesta hyvän yhdessä Sportin viisikkopuolustuksen kanssa

Ässien pelin on oltava taistelevampaa ja yksinkertaisempaa. Tänään Ässät hukkasi materiaalien tasoeron siihen, että pelasi pikkuisen liian monimutkaista ja hidasta. Pistämällä pelinopeuden ja intensiteetin Sportin tasolle joutuu Sport tekemään enemmän virheitä ja kun Ässät on niistä virheistä parempi rankaisemaan, kääntyy peli väkisinkin Ässille. Ja tällöin peli ei vaadi mitään pitkin syöttösarjojen päättymisiä hyvälaatuiseen vetoon, maalit tulevat yllättäen ja räkäisesti.

Vaikka ekan pelin perusteella olisi helppoa katsella tilastoja ja todeta Suomalainen ottaneeksi Kilpeläisestä niskalenkin, niin tänäänkin näkyi syyt miksi Kilpeläinen on menestynyt ihan ok liigassa ja Suomalainen taas ei. Kilpeläisellä on aavituksen nopeammat refleksit, enemmän notkeutta ja vähemmän puutteita perustekniikassa. Tätä Ässien pitäisi päästä käyttämään enemmän hyväkseen, nyt oltiin sektorilta kaukana koko ajan.

Ylipäätänäs Ässillä epäonnistui aika tarkkaan kaikki osa-alueet tänään pl. maalivahtipeli, mutta pelkästään ei Ässien virheitä ja jännittämistä, vaan iso osansa oli Sportin hyvällä joukkuepelillä. Ehtiikö sitten osa-alueita riittävästi enää korjata onkin aika iso kysymysmerkki. Jonkinlainen välinpitämättömyys on organisaatiossa koko kauden paistanut (puheet välikaudesta ym.) ja nyt sitä korjataan. Ikävän elävästi tämän kauden loppu muistuttaa sitä kauden 1988-89 loppua.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Hienoa Sport, olette todistaneet karsintojen tarpeellisuuden. Suljetussa liigassa on ollut aikaa se 9 vuotta hääriä ja pistää pakettia kuntoon. Sport on joutunut yhtä kevättä lukuunottamatta kärvistelemään Mehupurkkiliigassa, joka ei ole kiinnostanut juuri ketään. Se tekee tästä voitosta hienon. Niin heikoista asetelmista Sport on tähän otteluun viimein päässyt.

Ennen tätä peliä sarjan piti olla 4-0. No sitä se ei ainakaan Ässille enään ole. Tasoero kuulostaa silti olevan vielä hirmuinen. No ehkä se sitten on absoluuttinen totuus, että Sport kävi esittämässä maksimi sportin, kun taas Ässät pelasi kauden huonoimman. Jos tällä asenteella lähtee Ässät seuraavan peliin niin yllätys nro 2 tulee Vaasassa. Mikään joukkue ei esitä parastaan lähes viikon tauon jälkeen. Saa nähä miten Ässien kiekkokontrolli toimii ahtaassa ja lämpimässä Vaasan hallissa. Voihan se toimiakin, mutta veikkaan maalipaikkojen olevan enemmän kortilla. Sport on siinä mielessä vapautunut, että maalipaikoissa ei tärise. Tuollaista Koiviston maalia ei mestisfinaaleissa nähty ainakaan Sportin toimesta. Se kertoo hieman siitä, että apina ei ainakaan Vaasassa majaile enään ja miksi majailisi.
 
Ennen tätä peliä sarjan piti olla 4-0. No sitä se ei ainakaan Ässille enään ole. Tasoero kuulostaa silti olevan vielä hirmuinen.

Jokseenkin käsittämätöntä on jatkuva karsintasarjan käsittely Ässien huikean materiaalieron näkökulmasta. Jopa perjantaina ilmestyneen Kiekko-lehden pääkirjoituksessa käytännössä julistettiin kuinka karsinnat ovat vain muodollisuus ylivoimaisille Ässille.

Kuitenkin jääkiekko, ja laajemmin tarkasteltuna muutkin palloilulajit, ovat täynnä esimerkkejä siitä kuinka huippuyksilöt eivät välttämättä ratkaise lopputulosta. Venäjä kompuroi monet MM-kisat ylimielisten tähtipelaajien pelatessa miten sattuu ja toisaalta Leijonat taistelevat lähes joka vuosi arvoturnauksissa heikkoja yksilötason asetelmia vastaan. Jenkkien vähän vanhempaa Miracleakin voidaan kaivaa esiin jos halutaa ääriesimerkkejä materian lakien kumoamisesta joukkueurheilussa.

Ässillä on paremmat yksilöt, sitä ei kiistä kukaan. Kuitenkin kovi moni tuntuu unohtavan että Ässät hävisivät kriisin partaalla olleelle Tapparalle 3-0 ja vielä Tapparaakin sekaisemmassa tilassa pelanneelle Lukolle 3-1. Joukkueessa on jotain todella isosti vialla, vaikka voidaan tietysti selitellä kuinka playoutit eivät napanneet. Ja vaikka Tamminen montaa ärsyttääkin, niin uskon kuitenkin Sportin olevan liigatasoisesti valmennettu joukkue ja tässä positiivisessa tilassa ilmeisen vastaanottavainenkin koutsinsa ohjeille. Ässistä viimeaikojen tuloksilla voi tuskin sanoa samaa.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Nyt vaan jännätään sitä, että kuka ehtii ensimmäisenä kertomaan, kuinka Ässiä ei vaan kiinnostanut, tai etteivät jostain muusta mystisestä syystä pelanneet tosissaan.
En tiedä tuosta, mutta hohhoijjaa enpä aivan aikuisten oikeasti muista, koska olisin saanut jonkun joukkueen kotisivuilta lukea noin katkeraa ja voisiko sanoa puolueellista raporttia?! Patalaiset osaa varmaan kertoa, onko tämä nainen raporttiensa kanssa aina samanlainen. Tuomarit kerittiin haukkua, kuin myös Sportin tuuri maalit ym. ym. Ei jumankauta.
http://www.assat.com/fi/nayta/ottelu/12379697536154/&rep=rep
JOS se asenne löytyy, niin tämä sarja voitetaan. JOS sama perseily ja selät suorana surffailu jatkuu, niin turpaan tulee, ja lujaa.
Tämä on nyt tullut joidenkin kirjoittajien toimesta esille. Ei kai se Ässillä yrityksestä jäänyt kiinni, jos tuota asennetta halutaan välttämättä pitää tekosyynä niin sitten se oli tarkemmin sanoen tälläistä turhautuneisuutta, kipsiä, itseluottamuksen puutetta yms. Kyllä perkle Ässillä asennetta oli, yrittivät hiillostaa, taklata... Ei riittänyt, ottaa päähän tuo kun sanotaan tyyliin "Ässät voittaisi jos kiinnostaisi pelata / asenne olisi kunnossa". Kyllä ne yritti, tuskin kukaan tässä vaiheessa voisi edes kehdata pelata vajaalla asenteella.
Nyt jos Tami olis pelimies niin rahtais koko porukan Raippaluodon uloimmalle perukalle missä kukaan ei edes tunne pelaajia.
Toivotaan näin, sillä nyt ei ole todellakaan varaa kilahtaa yhtään hattuun tai tulee aika nopea palautus maan pinnalle.
Näkemättä sekuntiakaan tästä ensimmäisestä ottelusta uskaltaisin väittää, että Ässät teki tämän ihan itse huonolla valmistautumisellaan otteluun.
Tää nyt on taas näitä... Ensinäkin "näkemättä sekuntiakaan..." niinpä niin.
Sportti teki juuri sen mikä oli vähän ennakoitavissakin. Ässillä suunta alas ja Sportilla ylös. Eipä tuossa paljoa materiaaleilla ole merkitystä, kun TOISTA KIINNOSTAA PELATA JA TOISTA EI
Edelleen mielestäni Ässiä kyllä kiinnosti pelata, kyse ei ollut siitä. Anteeksi kun toistan tätä, mutta ottaa kyllä päähän. Ehkä toinen oli vain parempi, tai sitten ei. Sanokaa vaikka, että ei oltu tarpeeksi tehokkaita maalipaikoissa tms. sillä paikkoja tuossa lopussa oli, mutta ettei olisi kiinnostanut, kovasti pata yrittii loppussakin tasoittaa.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Edelleen mielestäni Ässiä kyllä kiinnosti pelata, kyse ei ollut siitä. Anteeksi kun toistan tätä, mutta ottaa kyllä päähän.

Jep, ei se meikäläisenkään mielestä kirjaimellisesti kiinnostamisesta tai yrittämisestä ole kiinni. Sitä voi yrittää vaan niin monella eri tapaa, ja tänään se tapa oli pääosin Ässillä väärä. Tällä kaudella parikymmentä Ässien peliä livenä nähneenä voin sanoa että tänään siellä ei lähellekkään kaikki pelanneet JOUKKUEENA, sen verran paljon siellä ilmeni turhaa kikkailua kentällä. Varmasti oli yritystä ja kiinnosti, mutta väärällä tavalla. Jos siihen ei saada muutosta seuraavaan peliin, tulee noutaja.

Sport vei ekan pelin, mutta uskon että Vaasassa nähdään huomattavasti kurinalaisempi Ässät.

Miten tuo Sportin streami käytännössä pelittää? Tekisi mieli seurata seuraavaa peliä, mutta löysin vain jonkun sivun missä tarvitaan tunnukset, mistä niitä saa? :)
 

Bobcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En tiedä tuosta, mutta hohhoijjaa enpä aivan aikuisten oikeasti muista, koska olisin saanut jonkun joukkueen kotisivuilta lukea noin katkeraa ja voisiko sanoa puolueellista raporttia?! Patalaiset osaa varmaan kertoa, onko tämä nainen raporttiensa kanssa aina samanlainen. Tuomarit kerittiin haukkua, kuin myös Sportin tuuri maalit ym. ym. Ei jumankauta.
http://www.assat.com/fi/nayta/ottelu/12379697536154/&rep=rep


Onko tuo todella Ässien omilta, virallisilta sivuilta? Mikäli on, niin pyörrän aiemmat ajatukseni. Ehkä Sport on sittenkin ammattimaisempi, SM-liiga-kelpoisempi porukka.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Sport ei esittänyt ihmeitä, mestis-peleistä tuttua puurtamista. Ei hääviä ollut sielläkään, karmaisevia virheitä tuli kuten mestiksen pudotuspeleissäkin, mutta maaleja niistä ei osattu tehdä. Ja eikä ihme, kun maaleja yritti kärkikynää hakevat neppailijat, eikä joukkue nimeltään Porin Ässät.

Eikö se nyt vieläkään mene perille? Ei tässä mitään maailmaa järisyttävää tasoeroa ole ikinä ollutkaan? Kaikki ketkä ovat edes vähän ajatuksella seuranneet Mestistä ja liigaa tajuavat sen? Kaikki muut paitsi porilaiset ja nyt sen luulisi olevan viimeistään selvää. Nyt pelataan elämästä ja kuolemasta. Näissä peleissä etu on aina sillä joka pelaa isommalla tunteella. Patapaidassa ei näytä kiinnostavan tarpeeksi, kun taas Sport pelaa hurmoksessa. Tämä tasoittaa sen mahdollisen tasoeron satanolla.

Vaikka suunnattomasti vituttaakin, niin järisyttävän huolissani en vielä jaksa olla. Herätystä vaaditaan, ja sen on nyt tultava. Paljoa ei vaadita siihen, että Sport saadaan ahtaalle. Tänään on tylysti, Tamin sanoin, todettava: 90%:n keskittyminen, 50%:n suoritus. Vai miten se meni. Älä lähre shinne ja voi kakka kun ei kulje.

Pata pelaa juuri sillä tasolla millä se osaa tällä hetkellä. Hävittyjä pelejä on alla liian monta ja jätkiä ei kiinnosta pelata liigapaikasta tosissaan jotain MESTIS-jengiä vastaan. Sillon tulee yksinkertaisesti turpaan!!! Ei Sport ole yhtään sen huonompi nippu, mutta siellä hurmos vain kasvaa...

JOS se asenne löytyy, niin tämä sarja voitetaan. JOS sama perseily ja selät suorana surffailu jatkuu, niin turpaan tulee, ja lujaa. Sen asenteen voisi vaikka aloittaa heittämällä Suhosen vittuun sieltä vaihtoaitiosta, minä en näe tässä tilanteessa kaverin riveissä pitämiselle mitään lisäarvoa.

Ei tämä Suhosesta ole kiinni, vaan siitä materiaalista, jonka Porissa kuviteltiin olevan monta kilometriä jotain Mestistä parempaa, mutta totuus on karua, koska ei se nimittäin ole, ei sitten yhtään...
 

Emiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei tämä Suhosesta ole kiinni, vaan siitä materiaalista, jonka Porissa kuviteltiin olevan monta kilometriä jotain Mestistä parempaa, mutta totuus on karua, koska ei se nimittäin ole, ei sitten yhtään...

Jos olisit ollut pelissä niin ehkä voisit kallistua siihen suuntaan, että Ässät oli parempi kaikessa muussa paitsi maalinteossa. Mutta koska et ollut pelissä niin ole hiljaa ja liikkumatta.

Kyllä näitä jeesustelijoita aina löytyy, voi isäkissa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Patalaiset osaa varmaan kertoa, onko tämä nainen raporttiensa kanssa aina samanlainen. Tuomarit kerittiin haukkua, kuin myös Sportin tuuri maalit ym. ym. Ei jumankauta.
http://www.assat.com/fi/nayta/ottelu/12379697536154/&rep=rep

Tuon muijan raportithan on aina ihan pelleilyä! Jokainen raportti noudattaa samaa kaavaa: Tuomarit ovat olleet Ässiä vastaan ja vastustajan maalivahti on torjunut pelkällä tuurilla, ja vastustaja onnistui tuurilla tekemään tarvittavat maalit jne. Ihan uskomatonta että Ässät antaa virallisille sivuilleen kirjoittaa tuollaista paskaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös