Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2023–2024

  • 961 899
  • 4 518

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Eikö siellä juuri painettu yli 800 kilon tappiot? Perse tuskin kestää moisia monta, eli ihan oma olettamus on ettei valmentajaa ruveta vaihtamaan, vaikka menisi kuinka vituiksi.
Tehtiin. Mutta Kerhon kassa kesti sen, koska edellisillä kausilla luotu hyvä ja kestävä taloudellinen pohja oli riittävä. Talous on kyllä ihan balanssissa Kerholla tällähetkellä. Se toki on fakta, että uusiksi ei kannata moista perseilyä ottaa.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Heittää vai heitetään? Jos Maso tuon porukan hilaa edes sääleihin on se sen luokan temppu ettei ihan heti vastaavaa ole nähty.

Kerhon hyökkäys näyttää muutamaa poikkeusta lukuunottamatta juurikin kuten sanoit, mestiksen hyökkäyskalustolta.
Sanoisin, että kaudella 21-22 Olli Jokisen runkosarjan Jukurit teki vielä kovemman tempun, kun lähes jokainen kärkipelaaja nosti tasoaan ja teki omia Liigan piste-ennätyksiä. Pudotuspeleissä sitten lentäminen pihalle KooKoota vastaan on toinen tarina.

Jos Maso hinaa HPK:n vähintään sääleistä jatkoon tai mieluiten TOP-6 joukkoon, niin puhuisin saman tason suorituksesta.

Jukureiden pelaajien yhden kauden Liigassa tehdyt ennätyspisteet pomppasivat 21-22 kaudella ihan järjettömän huimasti ylöspäin.

Petrus Palmu 36 -> 59
Aatu Räty 6 -> 40
Simon Stransky 23 -> 37
Joachim Rohdin 25 -> 30
Markus Oden 2 -> 17
Linus Nässen (kahden edellisen kauden aikana SHL/Allsveskan 96 ottelussa) 0+9 -> 3+23=26
Otto Mäkinen 10 -> 23

Tähän päälle Jarkko Immosta, Pekka Jormakkaa jne.

Toivotaan Mason ihmettä.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Itse voin hyvin hyväksyä arviot jättää SaiPa viimeiseksi arvioidessa valmennusta, maalivahteja, saatikka puolustusta, mutta millään en näe hyökkäystä kaikkein heikoimpana. HPK ainakin selkeästi heikompi, ja tasapäisesti taistellaan muiden alaosaston joukkueiden kanssa tässä kategoriassa.

Maalivahtiosasto täysi kysymysmerkki itselleni, kun en ole nähnyt aikuistasolla peliäkään Lukasilta, taikka Piiroiselta. Asiantuntijat ilmeisesti nähneet, tai sitten mennään vain teksti tv arvioilla?

Westerholmiin kommentoin sen verran, että nosti tasoaan kokoajan viime kauden alkuun asti. Sitten tapahtui jotain. Monia tasaisia pelejä hävittiin maalivahtiin. Niitä pelejä, joita aiemmilla kausilla voitettiin hyvällä maalivahti pelillä. Joku voi syyttää SaiPan heikkoa puolustus kalustoa, mutta itse näen toisin. Kyllä Westiksen hörppyjen takia hävittiin monia pelejä. Itse olen nähnyt lähestulkoon kaikki Westiksen SaiPa nutussa pelatut pelit ja voin seisoa oman mielipiteeni takana. Tägätään tähän vielä @McTorso kun tekee näitä arvioita.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On aika tehdä meikäläisen arviot tulevasta kaudesta. Kuten jo vuosia olen tehnyt niin varsinaisen lopullisen sarjataulukon sijaan pyrin ennakoimaan joukkueiden trendejä suhteessa viime kauteen. Pohjana vertailulle toimii viime kauden runkosarjan sarjataulukko.

Runkosarjan lopussa sijoitukset menivät näin:
1. Tappara
2. Ilves
3. Lukko
4. Pelicans
5. KalPa
6. HIFK
7. Kärpät
8. Ässät
9. TPS
10. KooKoo
11. Jukurit
12. HPK
13. JYP
14. Sport
15. SaiPa

Miksi arvioinnin pohjaksi runkosarjan sijoitukset eivätkä playoffien sijoitukset? Siihen ei oikeastaan ole itselläni mitään väkivahvaa perustetta, mutta pitkiä linjoja on ollut yleensä helpompaa verrata runkosarjaan kuin playoffeihin.

SaiPa
Ikävä kyllä en näe edelleenkään merkittäviä menestyksen edellytyksiä Lappeenrantaan. Joukkue on kokemattoman valmentajan käsissä, mutta tätäkin suuremmaksi ongelmaksi koen joukkueen kokonaisvaltaisen nimilistan. Erityisesti puolustus ja maalivahtipeli eivät ole edes viime kauden tasolla paperilla, joten miten suuntaan voitaisiin parantaa? Uuden valmennuksen alaisuudessa joukkueella on varmasti halua näyttää, mutta mihin saakka se riittää, valitettavasti playoff-sijoitukset taitavat jäädä jälleen haaveeksi.

Sport
Sportilla on kokenut valmentaja Risto Dufvassa ja varmasti pystyvät pelaamaan sitä altavastaajan kiekkoa kuten tähänkin asti. Joukkueessa ei kuitenkaan ole näkynyt merkittäviä vahvistuksia suhteessa aiempaan ja viime kauden säästötalkoot saattoivat ainoastaan pitää huolta siitä, että nykyisen joukkueen pohja saatiin pidettyä. Sportin pitäisi mielestäni vahvistua selkeästi, jotta se pystyisi venymään koko kauden siihen tapaan, että playoffien ovet aukeisivat. Sportin kohdalla ei kuitenkaan voi jättää täysin huomiotta sitä, ettei joukkue viime kaudella ollut älyttömän kaukana playoffeista ja junasta se tippui kokonaan vasta lyötyään hanskat tiskiin. Paljon riippuu siitä, saako Dufva ärjyttyä tuohon runkoon vielä voimaa ja riittääkö se koko kauden mittakaavassa.

JYP
Viime kausi oli Rautakorvelle uusi kokemus, kun hänen joukkueensa jäi kokonaan playoffien ulkopuolelle. JYP paransi kuitenkin kevättä kohden peliään, mutta viat huomattiin liian myöhään. Joukkuetta on nyt rakennettu huomattavasti enemmän puolustuksen ja maalivahtipelin varaan. Veinin jatkaessa samanlaista ongelmaa tuskin on ennakoitavissa kuin viime kaudella ja hyökkäyksen terävin kärki on pysynyt kasassa. Olettaisin tuon riittävän komeasti playoff-sijoituksille. JYP on mielestäni materiaalinsa puolesta jopa valmis top 6 joukkue, joten odotan tuntuvaa nousua viime kaudesta. Puolustuksessa on nyt aivan toisenlainen jämäkkyys kuin aikaisemmin.

HPK
Uuden valmentajan täytyisi käytännössä tehdä jotakin luokkaa "Antti Pennanen", että HPK:n tilanne näyttäisi hieman paremmalta. Viime kauden päättyminen runkosarjaan oli valtava takaisku paljon panostaneelle joukkueelle ja tämän kauden joukkueessa näkyvät julmasti ne viime kauden turhat satsaukset. HPK lähtee melkoiselta takamatkalta tavoittelemaan menestystä ja ikävä kyllä heilläkin trendi osoittaa mielestäni voimakkaasti alaspäin. Valmentajan on onnistuttava ja hänen on saatava joukkue sellaiseen iskuun, että HPK pääsisi kilvoittelemaan sääliplayoff-paikoista. Suoraksi pudotuspelijoukkueeksi en HPK:ta näe edelleenkään, koska niin paljon joukkue antaa tasoitusta laadussa. Ja monelle.

Jukurit
Nykyinen valmentaja Olli Jokinen on ollut todellinen lottovoitto Mikkeliin. Vaikka joukkueen suoritusten vaihteluväli kahdella eri kaudella on ollut massiivinen, olivat viime kauden esitykset kokonaisuutena hyviä. Toki tiputusta tuli suhteessa sitä edelliseen tykkikauteen, mutta Jokisella tuntuu olevan loistavaa imua pelaajamarkkinoilla ja näyttöjä kyvystä kehittää pelaajia alkaa olla vyöllä. Jukurit ei mene järkyttävän paljoa uusiksi vaan joukkueeseen on hyvissä ajoin kiinnitetty viime kauden onnistujia. Näkisin, että vaihteluvälin mukaisesti Jukurit kilvoittelee uskottavasti top 10 sijoituksesta, jopa top 8 sijoituksesta.

KooKoo
Salo on osoittanut taitonsa valmentajana ja puhkunut KooKoon erittäin uskottavaksi liigaorganisaatioksi. Vaikka joukkue menettää kaudesta toiseen palasia ja nyt joukkue myös uusiutuu aikaisempaa enemmän, viime kauden suoritus on kokonaisuutena erinomainen. Kärppien tiputtaminen oli kertaluokkainen suoritus, mutta kuten pari kautta sitten ongelmaksi koitui jälleen eräs liian isolta etumatkalta playoffeihin saapunut mestarisuosikki. Salo osoitti viime kaudella jälleen, miksi hän on pelitavallisesti oivaltava ja osaava valmentaja: Lauri Marjamäki näytti todelliselta amatööriltä taktisine valintoineen suhteessa KooKoohon. Kokonaisuutena joukkueessa tapahtuu niin isoja pelaajamuutoksia, että en silti tästä kaikesta huolimatta uskalla povata KooKoolle hirveästi parempaa sijoitusta.

TPS
Joukkue alisuoritti viime kaudella alusta loppuun ja hyvä materiaali valui kauden edetessä hukkaan. Huhutut sisäiset ristiriidat valmennuksen ja organisaation välillä näyttävät olevan totta, koska TPS marssitti valmennuksensa uudistuksen eteen. Turussa on roimista tappioista huolimatta pelimerkit kasassa ja joukkueen rakenne on erittäin kilpailukykyinen. Kaiken mennessä nappiin meriittejä keränneen uuden valmentajan kanssa, voi TPS:n trendi kääntyä taas kohti kärkeä. Ennakkosuosikin asemassa TPS:n ei tarvitse viihtyä, mutta joukkue kuitenkin pelaa täysin toisenlaisilla pelimerkeillä kuin muut alisuorittajat. Alisuorittaminen tuskin jatkuu kaudesta toiseen ja uuden valmennuksen opit sopivat takuuvarmasti Turkuun. Miettinen on itselleni ollut yksi suomalaisen kiekon aliarvostetuista valmentajista: hän taitaa taktisen pelin sekä pelitavallisesti monimuotoisen jääkiekon. TPS tarjoaa takuuvarmasti KalPaa kovemman materiaalin työstettäväksi, joten TPS:n trendi on pakko laittaa ylöspäin.

Ässät
Uusi valmennus, mutta pelimerkit ovat Karri Kiven jäljiltä jälleen kerran uudet. Valmentaja on saanut valmistautua pitkään ja hartaasti Ässien valmentamiseen, mutta pidemmän historian ajan Ässät eivät ole olleet organisaation taitekohdissa parhaimmillaan. Joukkueen runko säilyy kuitenkin samana kuin aikaisemmin ja nyt kaikista tärkeimpiä pelipaikkoja erityisesti hyökkäyksessä on vielä vahvistettu aiemmasta. Pakko Ässienkin trendi nostaa kertakierrosta ylöspäin, mutta suoraan pudotuspelipaikkaan en usko edelleenkään ellei joukkue saa tuntuvaa kaulaa syksyllä.

Kärpät
Kärpät on ollut viime kauden lopusta lähtien armottomassa mediamyllyssä. Joukkueen jokainen johtohenkilö, pelaaja ja varmaan fysioterapeuttikin on ehditty haukkua. Kärpät on kuitenkin edelleen materiaaliltaan erittäin voimakas joukkue, jonka viime kauden alisuorittaminen tuskin tulee jatkumaan. Paljon on kiinni siitä, ymmärtääkö Marjamäen valmennustiimi aidosti, missä viime kaudella mentiin vikaan. Kärpät eivät lähde uuteen kauteen optimaalisesta tilanteesta ja menestysvalmentaja Marjamäki on jopa historiallisen luupin alla: onnistumisia on viimein tultava. Marjamäki on takerrellut joukkueineen erittäin voimakkaasti hyökkäyspelin kehittämisen kanssa, joten joukkueen rungon säilyessä suhteellisen samana kuin aikaisemmin, tulee suurin oppi väistämättä Marjamäeltä. Jos Marjamäki suostuu ottamaan lusikan käteensä ja alkamaan valmentaa tämän vuosikymmenen kiekkoa niin Kärppien trendi osoittaa ylöspäin. Jos trendi kääntyy kohti pohjaa jo aikaisessa vaiheessa kaudella, Marjamäki tulee tekemään tilaa uudelle valmentajalle.

HIFK
Viime kauden runko jatkaa, pienin lisämaustein. HIFK oli jälleen viime kaudella IFK, joka lähti kauteen hyvistä asemista ja lopulta se melkein hukkasi koko kauden ennen kuin se löysi uudestaan vireensä. Viime kauden kokemukset ruokkivat IFK:n prosessia tällä kertaa ja uskallan melkein julistaa, että IFK:n osake nousee ja vinhaa vauhtia. Valmennuksella on viime kauden helvetti takanaan ja aivan liian vähälle huomiolle jäi se tosiasia, että IFK oli viime kaudella kevään paras joukkue runkosarjassa. Keväällä IFK nousi aina kuudennelle sijalle asti, kun jossakin joulun tienoilla näytti, ettei joukkue pääse edes playoffeihin. Monella pelaajalla on nyt tämä kokemus takataskussaan. Päälle on tehty vielä todellisia profiilihankintoja, joista suurin tähti ehdottomasti Jori Lehterä, joka tulee tuomaan IFK:lle jotakin sellaista, mitä IFK:lta aina puuttuu. Joukkue on käytännössä mestaruutta vaille valmis.

KalPa
KalPan vahvuus vuodesta toiseen on organisaation omaleimainen pelitapa sekä kyky tuoda pelaajia sekä valmentajia, jotka aidosti sopivat KalPaan. Vastapainoksi KalPa saa pyöriä vuodesta toiseen tutkan alla. Uusi valmentaja on kirjoittamaton kortti, joten tämän suhteen ennakointi on vaikeaa. KalPan suoritusten vaihteluväli on myös ollut yleensä korkea: toisinaan joukkueella on mennyt kausi aivan ohisektoriin, mutta tasaisen vauhdin taulukossa joukkue kuitenkin kilvoittelee jälleen realistisesti top 6 sijoituksesta. Uusi valmentaja tekee tästä niin monimutkaisen ennakoitavan, että turvallisesti voisin sijoittaa KalPan trendin hitusen laskevaksi, vaihteluvälillä on kuitenkin mukana sääleissä.

Pelicans
Viime kausi oli Pelicansin jackpot ja joukkue oli kauden suuri tarina. Tämä tuotti myös Pelicansille harvinaista herkkua, jolloin joukkuetta on pystytty myös vahvistamaan tulevaa kohti. Menetykset ovat tuntuvia, mutta valmennus sentään on saatu pidettyä paikalla. Ryan Laschin kaltaiset hankinnat kertovat omaa kieltään siitä, että Pelicans on valmis ensi kaudella ainakin sementoimaan asemaansa pudotuspelijoukkueena. Nykytiedoilla en kuitenkaan usko, että Pelicans yltää paljoa viime kauden suoritusta paremmaksi, vaikka se voikin pystyä pysymään top 6 joukkueena myös jatkossa. Pienten organisaatioiden kohdalla riskit ovat todellisuutta, menestyksestä huoimatta.

Lukko
Tomi Lämsä on hakenut oppeja isosta maailmasta ja viime kauden kovaan alamäkeen päättänyt Marko Virtanen sai tehdä hänelle tilaa. Lukko on hyvin vaikea ennakoitava, koska joukkue menee melko lailla uusiksi aikaisemmasta ja tärkeimpien pelipaikkojen miehitys vaihtuu tyystin. Vaikka haluaisin nähdä Lukon top 6 joukkueena niin näen silti luiskan osoittavan alaspäin runsaan vaihtuvuuden vuoksi. Joukkueen jokainen keskeinen pelipaikka on mennyt vaihtoon ja samoin on käynyt valmennuksen. Lukko pystynee matkustamaan tutkan alla ainakin jonkin aikaa, mutta kaiken onnistuessa se voi kuitenkin tarrata kiinni top 6 sijoitukseen. Kuten aikaisemminkin, raha ei Raumalta koskaan heti lopu, joten mahdollisuus reagointeihin on kauden aikana. Suurin menestystä vartioiva tekijä on asiansa osaava urheilujohtaja, joka on sitoutunut Lukossa todella pitkäjänteiseen työhön.

Ilves
Pennanen on saanut avukseen armeijan tuttuja miehiä aikaisemmalta ajalta. Ilveksessäkin vaihtuvuus aikaisempaan on runsasta ja nyt oikeastaan Pennanen pääsee ensimmäistä kertaa operoimaan Ilveksessä alusta asti. Valmennus on edelleen kova kuin kivi Liigan mittapuulla, viime kauden pettymys on tuoreena takaraivossa ja alustavasti hankinnat ovat näyttäneet vakuuttavilta. Ilvekselle on paikallisnaapurista paha povata heikkoa sijoitusta, varsinkin kun joukkueen talous on erinomaisissa kantimissa ja sukassa on vielä rahaa pohjalla, jos on tarvetta reagoida mittavasti kauden aikana. Ilveksen ulospuhallus viime kauden playoffeissa antaa hyvät lähtökohdat tulevaan, koska pahin painekattila on hetkeksi helpottanut ja Pennanen saa rauhassa tarttua toimeen. Ilveksen sijoitus voi jopa parantua pykälän.

Tappara
Hallitseva mestari rakensi Tapolalle viimeiselle kahdelle vuodelle rungon, joka tuotti kaksi täysosumaa. Nyt organisaatio on kuitenkin täysin uuden edessä, kun koko Rautakorven rakentama urheilujohto on päivitetty ja päävalmentajana aloittaa katsomaton kortti isosta maailmasta. Vaikka Tappara menetti erittäin laadukkaita pelaajia niin uusiakin on saapunut mukaan. Tapparan tukeva kivijalka rakentuu edelleen tapparalaiseen tapaan kahden peruspilarin varaan: Tapparalla on edelleen Liigan kärkivahti ykkösvahtina, hyvä kirittäjä kakkosena ja joukkueen puolustus on sen kantava voima. Vaikka Matushkin ja Seppälä vaihtoivat maisemaa, saa Tappara edelleen Valtteri Kemiläisen ja Otto Leskisen johdolla erittäin tulivoimaisen pakiston aikaan. Seppälän korvaaminen tulee olemaan vaikeampaa, mutta lähtökohtaisesti rekrytointi KooKoosta lienee hyvä yritys paikata. Puolustuksen ja maalivahtien osalta Tappara näyttää edelleen mestariehdokkaalta, mutta suurimmat haasteet isketään hyökkäykseen. Kipein menetys osuu Lehterään, mutta kokonaisuutena erityisesti sentteriosasto on kokenut muodonmuutoksen. Laidoilta Tappara on edelleen tulivoimainen kuten ennenkin. Mestaruuden tiellä seisovat kuitenkin varmuudella vahvistunut naapuri sekä IFK, joten Tapparan täytyy onnistua uuden valmennuksen johdolla monessa asiassa ollakseen aidosti runkosarjan voittotaistelussa mukana.

Mitkä ne trendit nyt siis on?
Samaa kuin viime kaudella: SaiPa, Sport, Ässät, KooKoo, Pelicans
Sijoitus heikkenemässä: Tappara, KalPa, Lukko, HPK
Sijoitus paranemassa: HIFK, Ilves, JYP, TPS, Jukurit
Ei pysty sanomaan mitään: Kärpät
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Itse näen asian vähän toiselta kantilta.

Ei mitään paineita ja kukaan ei odota menestystä. Saa rauhassa ajaa omaa juttuaan, koska Kerhon talous on mitä on ja Liigasta ei voi edes pudota.

Debytantti(Liiga)valmentajalle match made in heaven.
Kukaan ei odota menestystä Hämeenlinnan ulkopuolella, mutta odottaako Kerhon johto menestystä on oleellisempi kysymys. Lehtosen sopimus on luultavasti kohtuu halpa, joka tekee siitä irtipääsemisen Kerholle ainakin helpoksi.

Omasta mielestä todella huono diili Lehtosen kannalta. Ei ensi kauden HPK:lla valitettavasti ole mielestäni mitään mahdollisuuksia yltää playoffseihin asti vaikka onnistuisivat kuinka hyvin. Toivottavasti Kerhon johdolla on kärsivällisyyttä Lehtosen kanssa.
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sport
Sportilla on kokenut valmentaja Risto Dufvassa ja varmasti pystyvät pelaamaan sitä altavastaajan kiekkoa kuten tähänkin asti. Joukkueessa ei kuitenkaan ole näkynyt merkittäviä vahvistuksia suhteessa aiempaan ja viime kauden säästötalkoot saattoivat ainoastaan pitää huolta siitä, että nykyisen joukkueen pohja saatiin pidettyä. Sportin pitäisi mielestäni vahvistua selkeästi, jotta se pystyisi venymään koko kauden siihen tapaan, että playoffien ovet aukeisivat. Sportin kohdalla ei kuitenkaan voi jättää täysin huomiotta sitä, ettei joukkue viime kaudella ollut älyttömän kaukana playoffeista ja junasta se tippui kokonaan vasta lyötyään hanskat tiskiin. Paljon riippuu siitä, saako Dufva ärjyttyä tuohon runkoon vielä voimaa ja riittääkö se koko kauden mittakaavassa.
Pakko vähän kommentoida tätä, koska näen että Sport on nimenomaan vahvistunut niillä osa-alueilla, joista viime kaudella jäivät vajaaksi.

Maalivahtiosastolla parhaat päivänsä nähnyt Hovinen on vaihtunut Tsekeissä mainosti torjuneeseen Svobodaan, jolla on ainakin mahdollisuus olla voittava maalivahti Sportille, vaikka on toki ennakkoon myös kysymysmerkki.

Puolustus on lähtökohtaisesti samalla tasolla, ehkä hieman vahvistunut, koska pidän Scarlettia kovempana kuin viime kauden Heshkaa ja Lerbyä vähintään Johanssonin veroisena pelaajana. Poiketen aiemmista RD:n joukkueista useammalle nuorelle pelaajalle on kaavailtua isoa roolia ja varsinkin MM-kisoissa pirteästi esiintyneellä Bine Masicilla on mahdollisuudet olla yksi ensi kauden yllättäjistä, unohtamatta parikymppistä Ruotsin nuorisomaajoukkueissa esiintynyttä Theodor Johnssonia. Mestiksen pistekunkku Atro Leppänen on myös mielenkiintoinen jokerikortti.

Hyökkäyksen osalta merkittävin muutos on sentteriosaston selkeä vahvistuminen. Viime kaudella Sportilla oli vain kaksi (!) puhdasta keskushyökkääjää, joista Mestikseen lähtenyt Asplund on korvattu kovissa sarjoissa meritoituneella Sundströmilla. Lisäksi Allsvenskanista tuli kolmossentteriksi pätevän oloinen Miketinac, joten tuo osa-alue on eniten vahvistunut viime vuoteen verrattuna. Sundströmin ympärille Sport saa kasattua toisen tulosyksikön viime kaudelta tutun ruotsalaistrion taakse.

Toki nämä eivät välttämättä vielä mihinkään riitä, mutta viime kauden heikkouksia on selkeästi paikkailtu. Laituriosasto kaipaisi vielä yhtä maalintekijää, mutta tuohon rooliin ainakin harjoituskaudella saa mahdollisuuden joku nuorista.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pakko vähän kommentoida tätä, koska näen että Sport on nimenomaan vahvistunut niillä osa-alueilla, joista viime kaudella jäivät vajaaksi.

Maalivahtiosastolla parhaat päivänsä nähnyt Hovinen on vaihtunut Tsekeissä mainosti torjuneeseen Svobodaan, jolla on ainakin mahdollisuus olla voittava maalivahti Sportille, vaikka on toki ennakkoon myös kysymysmerkki.

Puolustus on lähtökohtaisesti samalla tasolla, ehkä hieman vahvistunut, koska pidän Scarlettia kovempana kuin viime kauden Heshkaa ja Lerbyä vähintään Johanssonin veroisena pelaajana. Poiketen aiemmista RD:n joukkueista useammalle nuorelle pelaajalle on kaavailtua isoa roolia ja varsinkin MM-kisoissa pirteästi esiintyneellä Bine Masicilla on mahdollisuudet olla yksi ensi kauden yllättäjistä, unohtamatta parikymppistä Ruotsin nuorisomaajoukkueissa esiintynyttä Theodor Johnssonia. Mestiksen pistekunkku Atro Leppänen on myös mielenkiintoinen jokerikortti.

Hyökkäyksen osalta merkittävin muutos on sentteriosaston selkeä vahvistuminen. Viime kaudella Sportilla oli vain kaksi (!) puhdasta keskushyökkääjää, joista Mestikseen lähtenyt Asplund on korvattu kovissa sarjoissa meritoituneella Sundströmilla. Lisäksi Allsvenskanista tuli kolmossentteriksi pätevän oloinen Miketinac, joten tuo osa-alue on eniten vahvistunut viime vuoteen verrattuna. Sundströmin ympärille Sport saa kasattua toisen tulosyksikön viime kaudelta tutun ruotsalaistrion taakse.

Toki nämä eivät välttämättä vielä mihinkään riitä, mutta viime kauden heikkouksia on selkeästi paikkailtu. Laituriosasto kaipaisi vielä yhtä maalintekijää, mutta tuohon rooliin ainakin harjoituskaudella saa mahdollisuuden joku nuorista.
Edelleen veikkaan että Sport on top10 - joukkue. Alkukaudesta pitkään jopa tappelee top6 -sijoituksesta. Ulkkareiden perustaso riittää siihen kevyesti. Oletan, että RD saa hitsattua joukkueen tarpeeksi yhtenäiseksi.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Edelleen veikkaan että Sport on top10 - joukkue. Alkukaudesta pitkään jopa tappelee top6 -sijoituksesta. Ulkkareiden perustaso riittää siihen kevyesti. Oletan, että RD saa hitsattua joukkueen tarpeeksi yhtenäiseksi.
Väkisinkin tulee sellainen tunne, että vaikka Sportin sijoitus tammikuussa olisi luokkaa 8-9, niin sillä ei ole varaa pelata kautta loppuun ilman tyhjennysmyyntejä. Sportin joukkueenrakennus ei tuo sellaista vaikutelmaa, että viime kauden virheistä olisi opittu.

Toki voin erittäin helposti olla väärässäkin, kun näen asian vain pinnalta ja yhdestä suunnasta. Toivottavasti olen väärässä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saisiko tänne kaikilta jonkinlaisen listauksen, mitä milläkin joukkueella on vielä hakusessa? Näkisi vähän missä on eniten valmista jne.

IFK:n osalta Salmelainen totesi kesäkuussa, että yksi puolustaja on vielä hakusessa ja oli toiveissa että ennen elokuuta saadaan sainattua. Oletettavasti TOP4 pakki.
 

Snacilep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Leijonat, Ukraina
Pelicansilta puuttuu tai on julkaisematta vielä 1 maalivahti, 1 pakki, 1 laituri ja 1-2 sentteriä. Näistä Lars Bryggmanin(lh) jatkon ja Filip Kralin(p) pitäisi olla aika varmoja.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoolta puuttuu yksi kärkihyökkääjä. Laituriksi olen koko ajan mieltänyt, mutta jossain kohtaa huhuttiin, että ollaan vielä ykkössentterin perässä.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Saisiko tänne kaikilta jonkinlaisen listauksen, mitä milläkin joukkueella on vielä hakusessa? Näkisi vähän missä on eniten valmista jne.

IFK:n osalta Salmelainen totesi kesäkuussa, että yksi puolustaja on vielä hakusessa ja oli toiveissa että ennen elokuuta saadaan sainattua. Oletettavasti TOP4 pakki.
Ässät hakee Matinpalon korvaajaa. Eli yksi puolustaja haussa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP on valmis, vaikka "silmät pidetään auki" mahdollisen sentterihankinnan suhteen. Todennäköistä on, että kausi alkaa nykymiehistöllä.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eikö siellä juuri painettu yli 800 kilon tappiot? Perse tuskin kestää moisia monta, eli ihan oma olettamus on ettei valmentajaa ruveta vaihtamaan, vaikka menisi kuinka vituiksi.

Kukaan ei odota menestystä Hämeenlinnan ulkopuolella, mutta odottaako Kerhon johto menestystä on oleellisempi kysymys. Lehtosen sopimus on luultavasti kohtuu halpa, joka tekee siitä irtipääsemisen Kerholle ainakin helpoksi.

Omasta mielestä todella huono diili Lehtosen kannalta. Ei ensi kauden HPK:lla valitettavasti ole mielestäni mitään mahdollisuuksia yltää playoffseihin asti vaikka onnistuisivat kuinka hyvin. Toivottavasti Kerhon johdolla on kärsivällisyyttä Lehtosen kanssa.

Maso Lehtosen sopimus HPK:n kanssa on mallia 1+1+1. Eli käytännössä tulevallakin kaudella pitää näkyä pelissä jotain sellaista, että HPK:n johto haluaa jatkaa hänen kanssaan seuraavalle kaudelle.

Toisaalta toisella tulokasvalmentajalla Härkälällä on Ässien kanssa sopimus mallia 1+1. Härkälän sopimus on tehty Tommi Kerttulan aikakaudella. Joten tarvittaessa Janne Vuorinen voi pestata uuden päävalmentajan jo ensi kauden jälkeen, jos homma ei miellytä.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Kärpiltä puuttuu sentteri, pari laituria, valmentaja ja urheilutoimenjohtaja.
Onneksi teillä on Lasse Kukkonen. Espanjassa juo kaljaa ja piereskelee. Ja sivussa hoitaa Kärppien hommaa.
Ihme suojatyöpaikka. Ihme että Kärpät organisaatio sallii tuollaista.
Kärpät tehnyt hienoa tulosta suomalaisessa jääkiekko kartassa, vaikka 3 kautta mennytkin vähän penkinalle.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Kärpiltä puuttuu sentteri, pari laituria, valmentaja ja urheilutoimenjohtaja.
Normipäivä Lappeenrannassa. Meille tuli 2018 suoraan maalivahdin paikalta ilman minkäänlaista koulutusta uusi toimitusjohtaja. Hän laittoi Tuomenoksan Antin pihalle urheilutoimenjohtajan paikalta, koska häntä ei enää tarvittu. Toimitusjohtaja päätti, että alkaa hoitaa urheilutoimenjohtajan virkaa siinä sivussa. Tuomenoksa siirtyi liigan ja koko Euroopan yhteen kovimmista organisaatioista. Valmentajat laitettiin myös pihalle kun homma ei toiminut. Lehterän kanssa ollaan oikeudessa, Virta tajusi itse lähteä ja nyt Hämäläiselle lyötiin kouraan jatkosopimus koska viime kausi oli niin hyvä ja kehityskäyrä on nähtävissä.

SaiPa tipahti liigassa täydeksi vitsiksi ja nyt tämä toimitusjohtaja myy omat SaiPan osakkeensa pois, karistaa Lappeenrannan pölyt nilkoista ja hyppää liigan urheilutoimenjohtajaksi Helsinkiin hyvän palkan hommiin. Näytöt olivat niin vahvat. Kannattaa kokeilla Oulussa samaa.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Kerho ilmoitti toukokuun lopussa, että tulee vielä 2-4 hyökkääjää. Sen jälkeen on tullut Rautiainen.

En pidätä hengitystä odotellessa.

Heikki Huttusen tryout kestää 30.9. asti, minkä jälkeen tehtäneen päätelmiä, että tarviiko joukkueen sentterikaista vahvistusta. Siinä vaiheessa luultavasti vähäiset yleisömäärät estävät kuitenkin reagoinnin, ja ykkössentteriksi astuu jälleen Antti Pihlström.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Jukurit ilmoittaneet parista kärkikorin kaverista, tulee jos tulee.

Sen lisäksi tarvittaisiin uusi / uudet omistajat, entinen pääomistaja haluaa luopua touhusta kokonaan. Nyt olisi siis jollekkin onceinalifetime mahdollisuus päästä kiekkojoukkueen omistajaksi pikkurahalla.
 

Milvus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampere
Laatu- ja määrä katselmuksen päätteeksi voidaan todeta, että Ilveksen hyökkäys kaipaa kipeästi yhtä standardit läpäisevää laatuhyökkääjää, mieluiten sentteriä. Se haetaanko aktiivisesti ketään on täysi mysteeri.

Mitä pidemmälle offseason etenee, voidaan lakonisesti todeta: "aina sitä hakea saa"
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Onneksi teillä on Lasse Kukkonen. Espanjassa juo kaljaa ja piereskelee. Ja sivussa hoitaa Kärppien hommaa.
Ihme suojatyöpaikka. Ihme että Kärpät organisaatio sallii tuollaista.
Lasse oli viime kaudesta vissiin 1/4 viikkoa kuukaudesta Oulussa. Tuo oli ihan sovittu homma Kärppien sekä Kukkosen toimesta, että ensimmäinen kausi on vähän tämmöinen, niin saa asua perheen kanssa Espanjassa yhden vuoden. Siitä tiedottaminen oli vain olematonta, lähinnä vaikuttaa pr-tempulta Kärpiltä ettei Kukkosen Espanjassa löhöilystä kerrottu. Tällä kaudella on kokoaikaisesti Oulussa, ja veikkaanpa että Kärppien arjesta tulee ryhdikkäämpää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös