Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2022–2023

  • 1 048 162
  • 5 041

Dalhan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Washington Capitals
Tällä hetkellä näkisin, että Ilveksellä, Saipalla ja JYPillä on suurimmat mahdollisuudet mestaruuteen.

Muiden joukkueiden kokoonpanot on auttamatta vaiheessa, enkä usko, että esimerkiksi vain yhden sopimusmaalivahdin omaavat HIFK, Kärpät, Tappara ja TPS pystyvät ensiksi mainittua kolmikkoa haastamaan. Pitkä kausi tuo kuitenkin mukaan loukkaantumisia, varsinkin yhdellä maalivahdilla pelatessa maalivahtien rasituskuorma kasvaa eksponentiaalisesti. Kuka näissä joukkueissa menee maaliin, jos Halonen, Kokko, Heljanko tai Anttila loukkaantuvat liiallisesta rasituksesta? Lukon kokoonpano on taas maalivahtien osalta siinä pisteessä, että kausi voidaan viedä läpi, mutta viidellä puolustajalla ja yhdellätoista hyökkääjällä sarjaan lähteminen on sellainen riski, että en Lukkoakaan tällä hetkellä näe TOP3-joukkueena. Samaan tapaan vajaa kokoonpano vaikuttaa myös monella muulla joukkueella, joten TOP3 on varsin selvä tällä hetkellä.
Itseasiassa Kärpissä on kolmella maalivahdilla sopimus... Joel Blomqvist, Leevi Meriläinen ja Niklas Kokko...
Meriläisen pitäisi palata tälle kaudelle takaisin ja Blomqvist lähtee ykkösenä jos nyt ei jää jo nyt Pohjois-Amerikkaan.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Toki mahdollista on, että näistä viidestä joku tai jotkut tekevät sellaisia hankintoja kesän aikana, että nousevat myös tuonne ylempään koriin.
Veisikö Crosby Ässät kuuden joukkoon? Kuitenkin kauden alkaessa jo ikämies, mutta toisaalta ykkösketju 22-23 olisi ehkä kuitenkin kokonaisuudessaan kovempi kuin kahdentoistavuoden takainen Pasi Salonen - Sidney Crosby - Tommi Huhtala.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Puikoissa Lauri Marjamäki, joka jo viime kaudella pelasti Kärpät täydelliseltä katastrofilta. Marjamäki on ihan historiankin perusteella yksi Suomen parhaimmista seuravalmentajista ja kun homma lähti ns. rokkaamaan pelitavallisesti jo vajaan 15 pelin aikana mitä ehti valmentaa, niin ei ole syytä epäillä etteikö sama meno jatkuisi.

Kärpät ovat hankkineet jo nyt Turusen ja Kemppaisen, jotka menisivät jokaisessa jengissä ykköskentässä ja ovat ihan pelipaikkansa parhaimmistoa Liigassa. Kun sitten on vielä hyvä runko (Ohtamaa, Niemelä, Byström) mihin on saatu oikeanlaisia palasia (Emanuelsson, Leskinen, Junttila) kiinnitetty, niin ei ainakaan minulla ole epäilystäkään etteikö Kärpät palaa kärkipaikoille. Sitten on vielä Koivusta ja Tieksolaa mahdollisesti ensi kaudella myös mukana, jotka ovat keskivertoa junnua hemmetisti parempia ja lupaavampia. Marjamäki on myös sanonut, että joukkueesta tehdään kova, niin silloin siitä satavarmasti tehdään hemmetin kova.

En pysty enempää perustella, eikä kyllä edes kiinnosta, jos rennosta avausviestistä ruvetaan jo inttämään täällä jotain hemmetin perusteellista.
Poistin oman kommenttini ketjun vitsiominaisuudesta perusteena oma idiotismi.
Katsoin peiliin ja huomasin pienen paniikin, koska en ollut kiinnittänyt huomiota kärpästen kokonaisuuteen.
Mertsin sanoin: VAAAARRALLINEN JOUKKUE!

Siis anteeksi @Via Dolorosa
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ylivoimaisesti raskainta luettavaa aina nämä. Objektiivisuus ei pelaa näissä ketjuissa.
No ei tietenkään. En ole montaa objektiivista kirjoittajaa kohdannut pitkän jatkisurani aikana.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Odotan jo malttamattomana, että McTorso pääsee kertomaan totuuden ensi kauden suvereenista hallitsijasta.
Olisiko helpompi tehdä uusi ketju "Liigajoukkueiden voimasuhteet vs. Kärpät", niin ehkä tämä ketju jäisi asiallisemmaksi..

Voimasuhteista tässä vaiheessa..kovasti taas koetetaan rimpuilla mukana ja välttää se ainainen jumbosija.
 
Viimeksi muokattu:

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ylivoimaisesti raskainta luettavaa aina nämä. Objektiivisuus ei pelaa näissä ketjuissa.
Ainahan voi mennä sitten lukemaan vaikka ammattilaisten tekeleitä johonkin Iltalehden taikka Sanomien sivuille, johon yhden A4 kokoiselle sivulle on lyöty kaikki 15 joukkuetta ja käytetty se max. 200 merkkiä/per joukkue ja pienillä ranskalaisilla kerrottu uudet pelaajat.

Tietyn filtterin kun pitää tässäkin ketjussa päällä ja lukee toisten mietteitä, joihin on käytetty vähän omaa aikaa enemmänkin, niin ainakin itse olen monta kertaa lukenut hyvinkin objektiivisia tekstejä.
 

Brooklyn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varsinais-Suomalainen juniorikiekko
Tässä vaiheessa lienee suhteellisen selvää ainakin seuraavat (alla olevat ei järjestyksessä):

Kärpät - mestarisuosikki
Tappara - ykköshaastaja Kärpille
TPS - 100v kausi ja marmorit laitetaan pöytään, selkeä top 3
HIFK - heikentyy, ja muutenkin ei oikein ole selvää mihin seura on menossa
Ilves - hankinnat tähän saakka pettymyksiä fanikunnan puheisiin nähden, pullahtaa välieristä ulos mutta on vakaa playoffjoukkue
Jukurit - hasbeeneja hankittu, puhkeaako kupla vai jatkaako Jokinen ylisuorittamista?
KooKoo - Salon pelillinen perusta on niin laadukas että pelannee hyvän runkosarjan, mutta pelkään että on taas kevyt pudotuspeleissä
SaiPa - bottom four
Lukko - sama kuin IFK:lla, suunta on epäselvä ja valmennus on heikkous
Ässät - jumboehdokas
Sport - toinen jumboehdokas
HPK - mitä vaan voi tulla, kuten aina
Pelicans - onko Niemelän kyvyt nähty? Tsekkejä tulossa taas sisään ja ne voi kantaa onnistuessaan
JYP - takaisin playoffeihin, ei haasta kärkeä mutta on vahvempi kuin aikoihin
KalPa - samat kuin Kerhon kohdalla
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tässä se kutakuinkin:

1. Tappara
Selkeä mestarisuosikki. Ei juuri floppiriskiä löydy.

2. Kärpät
Varmaan eniten vahvistunut joukkue. Tapparan ohella selkeimpiä mestarisuosikkeja, mutta pieniä kysymysmerkkejä enemmän kuin konemaisella Tapparalla.

3. - 6. HIFK, Lukko, TPS, Ilves
Kärjen haastajat, mutta jonkin verran perässä. Kaikille kuuden ulkopuolelle jääminen olisi floppi. Aika tasainen nippu joukkueita.

7. - 8. HPK, JYP
Taistelevat paikasta kuuden joukkoon, mutta pelaajiston osalta hieman kuuden kärkeä perässä. Molemmissa seuroissa selkeä suunnitelma.

9. - 12. Pelicans, KooKoo, Jukurit, KalPa
Taistelevat viimeisistä pudotuspelipaikoista. Kaikilla potentiaalia myös paremmille sijoille, mutta lähtökohtaisesti näyttävät bottom-8 joukkueilta.

13. - 14. SaiPa, Ässät
Jonkin verran parempaa tekemistä nähtävissä. Mutta ei vain riitä pudotuspeleihin ensi kaudella.

15. Sport
Seurassa ei ole nähtävissä juurikaan minkäännäköistä tulevaisuuden suunnitelmaa. Ensi kaudella käy kylmät.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
15. Sport
Seurassa ei ole nähtävissä juurikaan minkäännäköistä tulevaisuuden suunnitelmaa. Ensi kaudella käy kylmät.
Tulevaisuuden suunnitelmallako se ensi kausi mennäänkin? Ja sekö määrää täysin yhden kauden sijoituksen?
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tulevaisuuden suunnitelmallako se ensi kausi mennäänkin? Ja sekö määrää täysin yhden kauden sijoituksen?
Tulevaisuutta se ensi kausikin on. Jotain yksittäisiä yllätyksiä ja suonenvetoja voidaan ensi kaudellakin nähdä ja voihan se olla Sportkin. Mutta se on sitten tässä vaiheessa enemmän veikkausketjun asiaa. Lähinnä, kun yrittää voimasuhteita miettiä niin tulee tällaiset yllätysmahdollisuudet jättää pois. Sportin touhu näyttää koko Liigaan heikoimmalta, joten siitä syystä omissa papereissani myös ensi kauden huonoin joukkue.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Tulevaisuuden suunnitelmallako se ensi kausi mennäänkin? Ja sekö määrää täysin yhden kauden sijoituksen?
Ei mennä ensi kautta mutta ei Sportilla ole kyllä selkeää suunnitelmaa minkää suhteen ollut koko liigassa olon aikana. Silloin kun Sport nousi liigaan niin uho oli kova ja muistaakseni mitalli piti ainaki voittaa seuraavan viiden vuoden sisään. Saatettiin puhua jopa mestaruudesta.

Nyt takana on kahdeksan vuotta ja saldona kaksi kertaa säälipleijareissa. Ja tasan NOLLA voitettua pudotusoeliottelua. Sen lisäksi vielä neljänä vuotena näistä kahdeksasta Sport on ollut runkosarjan viimeinen tai toisiksi viimeinen. Jonkinlaisella suunnitelmalla tuokin saldo voisi olla hieman parempi.

Ei ole väärin väittää Sportin olevan liigan huonoin organisaatio. Toisiksi huonoin on varmaankin SaiPa. Änärissäkin yksi huonoimmista on Philadelphia. Pirun hyvät suosikkijoukkueet olen muuten aikoinani valinnut.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Jos nyt jo ennustaa tulevan kesän keskustelut, niin tulevan kauden voimasuhteet näyttävät tältä:

Sijat 1-6 : HIFK, HPK, Ilves, Jukurit, JYP, Kärpät, Lukko, Pelicans, Tappara, TPS
Sijat 7-10 : KalPa, KooKoo, SaiPa, Sport, Ässät
Sijat 11-14 : -

Veikkaisin, että kymmenen joukkueen kannattajien puolesta löytyy pistämätön analyysi siitä, miksi oma suosikkijoukkue on kuuden parhaan joukossa sekä voimasuhteissa että kaukalossa. Ja loppujen viiden puolesta löytyy pettämätön perustelu sille, miksi ovat kymmenen parhaan joukossa. Toki mahdollista on, että näistä viidestä joku tai jotkut tekevät sellaisia hankintoja kesän aikana, että nousevat myös tuonne ylempään koriin.
Näinhän tämä menee. Fakta on että myös ensi keväänä on viisi joukkuetta pudotuspeliviivan alapuolella. Sekin on tosiasia, että Liigasta ei löydy yhtään pomminvarmaa heittopussijoukkuetta, sellaista jonka jääminen sarjataulukon pohjalle olisi itsestään selvää.

Ylivoimaisesti raskainta luettavaa aina nämä. Objektiivisuus ei pelaa näissä ketjuissa.
Ei kai urheilujoukkueen fanittamisesta kannata kovin paljoa logiikkaa tai objektiivisuutta hakea? Ammattivedonlyöjät ovat asia erikseen, mutta näille foorumeille kirjoittavista suurin osa on jonkun joukkueen kannattajia. Tappara-fanit voivat toki tänä keväänä perustella fanittamistaan myös objektiivisin perustein, mutta varsinkin bottom-5 joukkueiden värejä uskollisesti tunnustavat jatkavat fanittamistaan, vaikka objektiivisesti asiaa tarkastellen kannattaisi siirtyä kannattamaan Tapparaa tai HIFK:ta tai Kärppiä.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Liiga on paljolti valmentajaliiga. Ottaisinko sarjan parhaan sentterin vai sarjan parhaan valmentajan? Ottaisin jälkimmäisen. Joukkueen (ei siis seuran) pyöritykseen Liigassa on aika ohuet organisaatiot ja valmentajan rooli on siinä niin valtava arjen tasolla.

Kysymys onkin, että kumpi ennustaisi paremmin joukkueen menestymistä: budjetti vai valmentaja-ranking?
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
TPS - 100v kausi ja marmorit laitetaan pöytään, selkeä top 3

KooKoo - Salon pelillinen perusta on niin laadukas että pelannee hyvän runkosarjan, mutta pelkään että on taas kevyt pudotuspeleissä

Lukko - sama kuin IFK:lla, suunta on epäselvä ja valmennus on heikkous
Mikä yhdistää KooKoota, Lukkoa ja Tepsiä?
- kaikki olivat kevyitä pudotuspeleissä samaa teoreemaa noudattaen

Samaa vastustajaa eli varsin ylivoimaista mestaria Tapparaa vastaan tehdyt maalit viiden ottelun pudotuspelisarjan aikana
KooKoo 11
Lukko 9
TPS 4

TPS 22-23 - on taas todella kevyt pudotuspeleissä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan sport
Jos rehellisiä ollaan, niin kait me Vaasalaiset olemme ansainneet voimasuhdevertailussa alakenttien paikat muiden vertailessa. viisautta on myöntää tosiasiat ja toimiston väen pitäisi ihan oikeasti ottaa se varovaisuusmoodi päältä pois, rehellisesti katsoa peiliin ja tehdä tarvittavat muutokset. Sen tiedän, että nykyinen juniori puoli olosuhteineen, ym. kestää kovankin vertailun. Projekti aloitettiin jo vuosia sitten, tulokset näkyvät myöhemmin, sinne palkataan myös lisää ihmisiä valmentamaan. Halliolosuhteet saatiin kuntoon. Olen miettinyt, että kunnon panostus toisi sen kovan buumin takaisin, siinä mielessä panostus on pienempi riski kuin monessa muussa paikassa. Mestiksen aikoihin yleisöä oli yli 4000, pleijareihin et saanut lippuja jos et aamusta ollut jonottamassa, ym. Poriin matkasi 17 linja autoa + omat autot päälle. Ne ovat kultaisia muistoja vain. Mennään voimasuhteisiin, itse veikkaan tps, tappara, kärpät ja ilves, siis meno mielestäni neljän kauppaa. Ns. musta hevonen voisi olla jyppi
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä se kutakuinkin:

1. Tappara
Selkeä mestarisuosikki. Ei juuri floppiriskiä löydy.

2. Kärpät
Varmaan eniten vahvistunut joukkue. Tapparan ohella selkeimpiä mestarisuosikkeja, mutta pieniä kysymysmerkkejä enemmän kuin konemaisella Tapparalla.

3. - 6. HIFK, Lukko, TPS, Ilves
Kärjen haastajat, mutta jonkin verran perässä. Kaikille kuuden ulkopuolelle jääminen olisi floppi. Aika tasainen nippu joukkueita.

7. - 8. HPK, JYP
Taistelevat paikasta kuuden joukkoon, mutta pelaajiston osalta hieman kuuden kärkeä perässä. Molemmissa seuroissa selkeä suunnitelma.

9. - 12. Pelicans, KooKoo, Jukurit, KalPa
Taistelevat viimeisistä pudotuspelipaikoista. Kaikilla potentiaalia myös paremmille sijoille, mutta lähtökohtaisesti näyttävät bottom-8 joukkueilta.

13. - 14. SaiPa, Ässät
Jonkin verran parempaa tekemistä nähtävissä. Mutta ei vain riitä pudotuspeleihin ensi kaudella.

15. Sport
Seurassa ei ole nähtävissä juurikaan minkäännäköistä tulevaisuuden suunnitelmaa. Ensi kaudella käy kylmät.
Jaaha ylläri! Ässät sijotettu taaaas alakastiin ja taas tulee värilasit todistettua todeksi!!
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Eihän tässä kukaan vielä edes tiedä millaiset joukkueet keilläkin on ensi kaudella ja täällä isketään jo runkosarja ennustuksia pöytään. Vajaat rosterit kaikilla, joista suurimmasta osasta puuttuu juuri ne käänteen tekevät kärkipelaajat.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Jaahas, täytyy tylsyyteen itsekin väsäillä jonkilainen "aivan liian aikaisin" tehty arvio, pistetään jonkin verran väljää ryhmittelyä niin ainakin jokin osuu. Perustuu kristallipallosta katsottuihin totuuksiin, joten turha kritisoida vääräksi, tarkastettu on ja oikeassa olen. Joukkueet eivät ole järjestyksessä ryhmitelmien sisällä.

Mestarisuosikit:

Tappara - Toisin kuin Lukko, ei ole mikään tähdenlento kun kirvesrinnat voittaa. 9 vuoden välieräputki ja 3 kannua tuossa ajassa on merkittävä saavutus ja kaikesta vittumaisuudestaan huolimatta sama menestys kelpaisi varmasti monelle muullekkin. Katsomon puolella jonkinlaista liiallisen menestyksen taantumaa ehkä jo havaittavissa? No oli miten oli, syksyn esityksiä on jälleen turha tuijottaa, niin muut fanit kuin Tapparan fanit jotka viime vuonna panikoivat kyntämisestä syksyllä - kyllä se Diesel vaan käynnistyy aina keväällä. Ilves sulaa aina keväällä ei pitänyt enää viime vuonna paikkaansa, mutta Tappara ja Diesel vertaus on ja pysyy.

Kärpät - Ei saatana. Täydellinen farssi viime kausi ja edellinen toki myös. Vähän sai jo iloita, että vihdoinko saadaan Kärpät pois suomikiekon tandemista Tapparan kanssa, mutta taas ollaan samassa tilanteessa. Marjamäki is back, joukkue vahvistui, rahaa on kuin roskaa ja Pohjoisen puhuri palaa Ja Torson profetiat käyvät toteen. Mouhijärvellä ja Korvatunturilla vesi kielellä odotetaan jo ensi vuoden finaalisarjaa, muu Suomi toivoo ihan mitä tahansa muuta.

Haastoryhmä:

TPS - Nyt täytyy itsekin lopettaa Tepsin aliarvioiminen, pari hopeaa peräkkäin niin eiköhän sovi odottaa jotain välierien tapaista ainakin ensi kaudelta. Finaaleissa ei ole riittänyt vielä ja Uraman suusta ei tälle kaudelle myöskään lähdetä mitään rahaa joukkueeseen laittamaan, joten keväällä voi tukalat paikat tulla miljoonan kalliimpia miehistöjä vastaan, mutta jos huhut pitävät paikkansa ja hankinnat osuvat edes kohtalaisesti, on omissa pojissa ja ilmeisesti Karejev tolppien välissä jo runko todella hyvä. Joukkoja kun johtaa vielä Suomen kuumin geelimies Ahokas niin onhan top-4 sijoitus oltava varma.

Ilves - Pelaajista ja yleisön tuesta ei ainakaan jää kiinni, Myrrä ei edelleenkään omissa papereissa mene edes valmentajien Top-5, mutta pronssia tuli silti. Vauhtia pitäisi ensikaudella joukkueesta taas löytyä ja viihdyttävää kiekkoa luvassa, jos keväällä puolustus olisi edes jotenkin kunnossa niin mahdollisuus vaikka mihin. Ei tosiaan jäänyt hyökkäyspsaamisesta tai jaloista kiinni tänä vuonna. Tepsin kanssa haastamaan tylsät Kärpät ja Tappara ja pelastamaan koko Suomi tappavan tylsältä finaalisarjalta.

Suoran pudotuspelipaikan taisto:

IFK - Stadin kingit on ollut jo hetken aikaa kallis paperitiikeri, rahaa on ollut ja paperilla pitänyt olla ihan hyvä jengi, mutta mitään ei oikein sitten saada aikaan. Tälle kaudelle tehty käsittämättömiä jatkoja ja päästetty mm. Turunen pois, eli ei todellakaan vahva startti. Kärkihankinnat on vasta tulossa, mutta kristallipallo ennustaa taas sellaista "Ihan kivaa" kautta IFK leiriin, top-6 sijoitus ja ehkä jopa sopivalla vastuksella välieriin, mutta ei taistele kannusta ensi kaudella. TPS-IFK sarja alkaa tosin muodostua itselle kevään kohokohdaksi, tänä keväänä ehdottomasti itselleni eniten tunteita herättänyt sarja sekä viihdyttävin. Toivottavasti nähdään taas.

HPK - Kerho suli aika ratkaisevalla hetkellä tänä keväänä ja kausi lässähti kuin pannukakku yhtäkkiä. Sääleistä kesälomien viettoon ei varmasti ollut tarkoitus Pikkaraisen joukoilla. Tästä huolimatta, kokoonpanon ollessa pahasti kesken, otan riskin ja luotan kristallipallon näkymään, että Kerho taistelee suorasta pudotuspelipaikasta.

Kookoo - Saattaa olla riski, mutta Olli Salo vakuuttaa ja hyvää työtä Ahokkaasta lähtien tehty sen eteen, että kuuden joukkoon taistelu käydään myös Kouvolassa. Pronssimitali jäi valitettavasti saavuttamatta, mutta sellainen määrä Kookoo faneja oli Tampereella ja pitkään juhlat jatkuivat vielä pelin päätyttyä, että kiekkobuumi on Kouvolassa tosiasia ja Kookoon menestys ei jäänyt vain "Ahokkaan tähdenlennoksi"

Lukkokategoria:

Lukko - Täytyi oikein oma laatikko luoda raumalaisille, kun kristallipallon sumu kertoo 2 asiaa: Lukko on 10 joukossa, mutta ei millään riitä 6 joukkoon. Joten laitetaan tähän väliin. Viime kaudella Lukko palasi omalle tasolleen suonenvedon jälkeen sijoittuen runkosarjassa sijalle 10. Samansuuntaista sääliplayoffit ja kesälomille suoraan tai puolivälierien kautta odottaa myös ensi kaudella. Aikaa seuraavaan mestaruuteen on vähintään 50 vuotta ja rauha maassa länsirannikolla. Rahaa on, mutta joukkue ei silti ihan vastaa kärkiseurojen vastaavaa ja Veltto Virtanen penkin takana ei vakuuttanut kuluvalla kaudella. Ensin koitettiin vähän jotain uutta ja valahdettiin jo melkein pohjalle, jonka jälkeen vaihdettiin, tai yritettiin vaihtaa takaisin Virran oppeihin, mutta halpakopioversioon. Toimi vähän paremmin, mutta hallitseva mestari, kovat puheet ja 2,5 miljoonaa = kuitenkin 10. Sija Raumalla. Paluu arkeen siis.

Viimeiset pudotuspelipaikat:

JYP - Tässä on ensi kaudelle mysteeriä kerrakseen. Kuluva kausi aivan surkea, mutta uudet hankinnat ja Rautakorpi = sijoittunee johonkin välille 1-15. Split the difference ja lyödään taisteluun viimeisistä paikoista aurinkoon.

Ässät - Ohhoh. Mitä helvettiä tekee Ässät tässä kohtaa?! Sitä minäkin ihmettelen. Pakko se on kristallipalloon uskoa. Ensi kaudelle parantuu mv- osasto kun Rubiini tolppien välissä vemppakeisari Söderströmin ja tasonvaihtelun mestari Volkovin sijaan. Kivi saa koko kesän aikaa valmistautua ja viimeksi Porissa valmensi mestaruuteen asti, niin pakko se on uskoa, että edes vaivoin 10 joukkoon pystyy ennen kuin väistyy TET- harjoittelija Härkälän edestä. Lisäksi löysistäkin löysimmät Kärki ja Salminen lähtevät helvettiin ja tilalle tulee hieman paremman moraalin omaava Joensuu, joka ei tulokse puolesta ole varmasti sateentekijä, mutta tuskin selkä suorana hiihtää C rinnassa.

Jukurit - Aliarvioitiin kaikkien toimesta kuluvalla kaudella ja voi hyvin olla, että aliarvioin taas. Ei vaan tunnu, että viime kauden ihme tapahtuu enään uudestaan ja olihan pudotuspelit ihan kylmää kyytiä Jokisen Jukureille. Ei varmasti löydy sijalta 15, mutta en tiedä miten viime kauden temppuakaan voisi runkosarjassa toistaa.

Pelicans - Tommi Niemelä. Ikuinen hymy. Ihan kiva ja sympattinen yritys jälleen Pelicansilta, mutta ei loppujen lopuksi jäänyt mitään käteen kuluvalta kaudelta. Ensi kauteen mikään ei anna olettaa, että suuremmin muuttuu yhtään mikään edelleenkään. Pudotuspelitaistoon, ei mikään pohjajengi, mutta siinäpä se.

Kalpa - Aika paljon samat fiilikset mitä Pelsun kanssa, ihan kiva kausi varmaan taas edessä, mutta ei riitä pudotuspelitaistoa korkeammalle. Ei missään nimessä liigan huonoin jengi, mutta kilpailu vaan liian kovaa.

Kausi ohi:

Sport: Sijoitusta en osaa luvata, mutta runkosarjaan päättynee Sportin ensi kausikin. Ei mitään yhtäläisyyttä esim. Kookoon toimintaan, jossa tasaisesti mennään eteenpäin ja aletaan sementoimaan paikkaa liigan keskikastin joukkueena, enemmänkin täysin päinvastoin. Dufvan 0-5 träppiä pelistä 1 aina kauden viimeiseen peliin, vanhoja hitaita kavereita joukkue täyteen ja vaikka fyysisyydessä häviää harvalle, niin muuta onkin sitten turha etsiä.

Saipa - Virta itki noin 75% kaikista lehdistötilaisuuksista joko suoraan tai kiertäen siitä, kun ei materiaali riitä. Tästä olen sinänsä samaa mieltä ja noottia lähtee niin Virralle kui toimistolle; Virralle, koska kuvitteliko, että saa operoida pohjattomalla RTK kassalla, joka pumppaa lisää ja lisää rahaa kun muut seurat säästökuurilla? Ja toimistolle, että miksi ihmeessä hankitaan maan kärkiosaamista penkin taakse ja tuki on tasan 0 ja pelaajisto kalpenee Imatran Ketterälle. Paskasta on helvetin vaikea tehdä kultaa.

Viimeisenä vielä nostan, että ainakin 1 joukkue tulee tippumaan tai nousemaan ainakin 2 pykälää suuntaan tai toiseen. Ja tässä on mutut tällä hetkellä, mullistuttavat pelaajasiirrot, floppaukset tai ennennäkemättömät tapahtumaketjut voivat yllä olevia arvioita järkyttää, muuten kyseessä on absoluuttinen totuus, joka valkenee kaikille ensi keväänä.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Samaa vastustajaa eli varsin ylivoimaista mestaria Tapparaa vastaan tehdyt maalit viiden ottelun pudotuspelisarjan aikana
KooKoo 11
Lukko 9
TPS 4

TPS 22-23 - on taas todella kevyt pudotuspeleissä.
Ja päästetyt:
KooKoo 22
Lukko 16
TPS 8

Puolustamalla mestaruudet tässä sarjassa voitetaan. Ymmärrettävästi siellä suunnalla ei siitä kokemusta ole, niin voi laukoa syyntakeettomasti tuollaisia typeryyksiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös