Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2021–2022

  • 994 604
  • 4 476
Ei kai tässä kukaan nyt ole mestarisuosikiksi Jukureita nostanut?

Itselleni on ainakin selvää, että säälit on vähimmäistavoite ja niistä ulos jääminen tuolla porukalla olisi pettymys. Kaiken osuessa kohdilleen näen pari sijaa ylemmäskin sijoittumisen mahdollisena, mutta se vaatisi aivan täydellisen suorituksen ja samalla myös muutamalta muulta konttaamista.

Tällä hetkellä itse kuitenkin fiilistelen kaikista eniten sitä, että meillä on vihdoin materiaaliltaan joukkue, jolta voi ihan realistisesti odottaa taistelua pudotuspelipaikasta ilman, että se vaatisi viideltä muulta joukkueelta täydellistä alisuoritusta. Fiilistelen sitä, että meillä on nyt pelaajia, jotka olisivat kiinnostaneet muitakin joukkueita. Ylipäätään tämän hetkinen ilmapiiri joukkueen ympärillä herättää hyvää fiilistä.

Toki kysymysmerkkejäkin on ja mahdollisuudet täyteen floppiin ovat myös olemassa. Vaikka niiden murehtiminen tässä vaiheessa kautta olisikin niin perimikkeliläistä, niin en sitä tee. Murehditaan niitä sitten jouluna, jos sarjataulukkotilanne siltä näyttää.
 

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ilves (8. viime kaudella) - ”Tutkaparilta tyrmäystippoja ja lupauksilta luisteluvoimaa”
Pois: MÄKINIEMI, JÄRVENTIE, Maccelli, Hatakka, Maalahti, Lepaus, Antonen, Meskanen…
Sisään: Kontiola, Langhamer, Zherenko, Johansson, Lancaster, Lööf, Sebok, Babtiste, Grewe, Mäntykivi, Oden.

5.10. Ilves purki Albin Grewen sopimuksen.

Vahvuus: Pistepörssin voittaneen Petri Kontiolan ja Eemeli Suomen ympärille rakentuu yksi Liigan pelottavimmista ylivoimapelin tutkapareista. Puolustuksessa pätkätkin ovat pitkiä, eikä Ilveksessä muutenkaan ole kuin Suomi ja Ikonen alle 180 cm. Uusi jäähalli antaa lisäpotkua koko organisaatiolle. Markus Korhonen pääsee valmentamaan kahta lupaavaa maalivahtia KHL:stä ja VHL:stä: Marek Langhamerin odotetaan nousevan aivan Liigan kärkiveskarien joukkoon.

Mietityttää: Ulkomaalaisvahvistusten määrä on Ilveksessä nousussa. Sinällään siinä ei ole mitään, mutta Jouko Myrrä on viimeisen vuoden ajan paininut runsaan vaihtuvuuden kanssa. Ehkäpä vaihtuvuuden kanssa oppii elämään.

Matkalla eturiviin: Iso joukko nuoria pelaajia sai sopimuksen Ilvekseen, mikä saattaa lähivuosien aikana osoittautua nerokkaaksi strategiaksi. Päkkilä, Nalli, Saarela ja Airola saivat pukukoppiin seuraa länsinaapurista. NJ Devilsin varaama Eetu Päkkilä väläytteli viime kaudella nopeudellaan mutta myös parilla kymmenellä tehopisteellään.

Toive: Ilveksen hyökkäyksessä enemmistössä olevat nuoret pelimiehet saavat peliaikaa. Jouko Myrrä saa palautettua kannattajien luottamuksen valmennustaitoihinsa. KalPassa kuusi kautta pelannut Balazs Sebok onnistuu kakkossentterinä.

Arvio: Sijat 5 - 7. Ilveksessä ei senttereistä tule pula. Joukkueen hyökkäyspaletissa on suuri määrä nuoria taitureita, vaikka Kontiola-Suomi onkin tamperelaisten lyömäase. Maalivahti Langhamer on kesähelteillä saanut maineen yhtenä Liigan parhaista. Raikkaasti rakennetulle Ilvekselle voi luvata menestystä, varsinkin jos puolustus osoittautuu monipuoliseksi kokonaisuudeksi. Ilves kamppailee tasapäisesti suorasta pleijaripaikasta ja ainakin venyttää kohti välieriä.


Haastan itseni kiperään tehtävään ja arvioin joukkueet. Aloitan viime kauden sarjataulukon hänniltä ja niputan yhden joukkueen joka päivä seuraavan pariviikkoisen aikana.

KooKoo-arviointini
Sport-arviointini

HPK-arviointini
Ässät-arviointini
SaiPa-arviointini
Jukurit-arviointini
JYP-arviointini
 
Viimeksi muokattu:

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät (viime kaudella 7.) - ”Ohtamaa ja Mäenalanen näyttävät suunnan”
Pois: KUNYK, RYBAR, Annunen, Sulak, Heshka, Huttula, Puutio, Jokinen, Karvinen, Sailio, Kristof…
Sisään: Galimov, Ohtamaa, Bourke, Leskinen, Mäenalanen, Wellman.

4.10. Kärpät ilmoitti tehneensä loppukauden sopimuksen laitahyökkääjä Petter Emanuelssonin kanssa.

Vahvuus: MM-joukkueessa pelanneiden Ohtamaan ja Mäenalasen sopimukset ovat Kärpille ilouutinen. Mäenalanen tuo suoraviivaisuutta, ryminää ja vaihtoehdon vaikkapa keskushyökkääjäksi. Ohtamaa on Kärppien vastaus ykköspuolustajien kilpavarustelussa. Valmennustaitonsa unohtaneen Mannerin korvaa kaksikko Mikkola-Mäntymaa. Viime vuonna maaliodotusarvo oli lähinnä ykkösketjun varassa, mutta Leskisen, Bourken ja Wellmanin sopimukset tuovat ratkaisuvoimaa muihinkin ketjuihin. Kokoonpanoon mahtuu taitavia nuoria kärppiä.

Mietityttää: Joukkue on uudistunut kauttaaltaan, joten tilanne ei ole tuolta osin optimaalinen. Toisaalta uudistusten välttämättömyyttä ei kyseenalaista kukaan. Voittolaukauskisat sujuivat viime kaudella Kärppien osalta erinomaisesti: Kristofin sopimuspurun myötä yksi takuuvarma suorittaja on vähemmän. Yksi Liigan parhaista nelosketjuista - Karvinen - Humaloja - Sailio - on enää muisto.

Toive: Vahvistukset tuovat vihdoin apua ongelman ytimeen eli heikkoon ylivoimapeliin, joka on ollut alakuloista ainakin kahden kauden ajan. Raksila palaa taas vierasjoukkueille pahaksi paikaksi, kun aloitusvoittoja tippuu edelliskautta paremmalla prosentilla. Kärppien ensimmäisen venäläismaalivahdin Stanislav Galimovin ei odoteta olevan mikään Tretjak, mutta kuitenkin parannus vaihtelevasti torjuneeseen Rybariin ja toisella kaudellaan epävarmaan Annuseen.

Matkalla eturiviin: Tieksola jo tiedetään, mutta Oulussa odotetaan ilonaiheita myös Rädyiltä ja Topi Niemelältä. NHL-varauksen saaneet Ville Koivunen ja Samu Tuomaala kyttäävät, josko näyttöpaikka aukeaisi jo tällä kaudella. Puolustukseen tulleesta Veli-Matti Tiuraniemestä rohkeimmat haaveilevat Teemu Kivihalme vol 2:ta.

Arvio: sijat 2-4. Kärppien hankintapolitiikka on ollut vaihteeksi raikasta, kun joukkueessa ei ole enää pelkästään nuoria ja veteraaneja, eikä ulkomaalaisvahvistuksia ole haettu Kärpille tyypilliseen tapaan muista Liiga-seuroista. Riivinrautaosaston puuttumiseen Kärppien olisi syytä reagoida, ellei oma kasvatti Arttu Hyry ratkaise ongelmaa tai kehitteillä ole jotain mullistavaa. Kuuden laadukkaan vahvistuksen myötä Kärpät ilmoittautuu ennakkoon mestaruusjahtiin, jossa on useita laadukkaasti rakennettuja joukkueita mukana.

Haastan itseni kiperään tehtävään ja arvioin joukkueet. Aloitan viime kauden sarjataulukon hänniltä ja niputan yhden joukkueen joka päivä seuraavan pariviikkoisen aikana.

Ilves-arviointini
KooKoo-arviointini
Sport-arviointini

HPK-arviointini
Ässät-arviointini
SaiPa-arviointini
Jukurit-arviointini
JYP-arviointini
 
Viimeksi muokattu:

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mietityttää: Ulkomaalaisvahvistuksia on Ilveksessä peräti 11. Sinällään siinä ei ole mitään, mutta Jouko Myrrä on viimeisen vuoden ajan paininut runsaan vaihtuvuuden kanssa. Ehkäpä vaihtuvuuden kanssa oppii elämään.

Ensin kiitokset Valdinille. Hyviä ennakoita kokonaisuutena, ja myös Ilveksen arvio osuu aika hyvin maaliinsa. Lähinnä pieni huomio tuohon ulkomaalaisten määrään, mikä käytännössä on 7 ei 11. Oden on suomalainen ja Sebök asunut täällä teinistä asti puhuen täydellistä suomea. Kos taasen on juniori, kuka pelaa korkeintaan KooVee:ssa. Nämäkin pelaajat lisäämällä päästään vain 10:een pelaajaan, joten 11 taisi olla näppihäiriö?
 
Viimeksi muokattu:

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
-- Ilveksen arvio osuu aika hyvin maaliinsa. Lähinnä pieni huomio tuohon ulkomaalaisten määrään, mikä käytännössä on 7 ei 11. Oden on suomalainen ja Sebök asunut täällä teinistä asti puhuen täydellistä suomea. Kos taasen on juniori, kuka pelaa korkeintaan KooVee:ssa. Nämäkin pelaajat lisäämällä päästään vain 10:een pelaajaan, joten 11 taisi olla näppihäiriö?

Myöskään en Kalpaa asettelisi Ilveksen edelle, mutta tämä saattaa johtua niistä kuuluisista värilaseista.

Korjataanpa kohilleen, kiitti! Seuraavaksi tuleekin juuri KalPa-arviointini - joko lauantaina tai sunnuntaina. Se tuleekin sitten puskan takaa, jos Ilves-arvioni moni allekirjoittaakin.
 

Nebelwerfer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En jaksa selata ketjua... kuka ja missä näin on uhonnut? Playoff-paikka on täysin realistinen tavoite.
@Hyppynaru tuossa vaan väitti että: " Ajatellaanpas hetki että Jukureilla olisi Kärppien pelaajat ja Kärpillä olisi Jukureiden pelaajat. Kärpistä alettaisiin puhumaan jo ennen kautta varmana mestarina ja alettaisiin varaamaan toria. "

Eli pakko olla timantinkova nippu, jopa mestariehdokas.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Vihdoin ja viimein Jukureillakin sellainen nippu, että tähän ketjuun pääsee realistisesti omankin arvionsa postaamaan. Edellisinä kausina lähinnä itsensä pettämistä.

Kyllä kysymysmerkit leijuu vahvana valmennuksen osalta. Toivoa sopii, että kokematon valmennus saa tulitukea erittäin kokeneilta pelaajilta joita nyt onneksi Jukureilla on. Maalivahtiin ei Jukurit kaadu ja se on fakta. Salminen hääri KooKoon maalinsuulla sen verran miehekkäästi, että ongelma on pöydällä vasta, jos esim. Salminen loukkaantuu.

Kyllä tuolla nipulla, jos ei nyt mestaruutta mainita, niin säälit on perustavoite. Kaikki muu on sitten plussaa ja hyvää. Kilpaurheilu nostettiin mikkelissäkin ykkösprioriteetiksi ja se on ainut tie joka vie.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
@Hyppynaru tuossa vaan väitti että: " Ajatellaanpas hetki että Jukureilla olisi Kärppien pelaajat ja Kärpillä olisi Jukureiden pelaajat. Kärpistä alettaisiin puhumaan jo ennen kautta varmana mestarina ja alettaisiin varaamaan toria. "

Eli pakko olla timantinkova nippu, jopa mestariehdokas.
Ehkä tuossa on enemmän sitä ajatusta mikä tuntuu olevan todella yleinen että Jukurit on paska koska on Jukurit ja Kärpät on huippu koska on Kärpät. Tai ainakin olettaisin, ehkä pitkin hampain voi kuitenkin tunnustaa pohjois-pohjalaisten pelaajiston menevän vielä teoriassa himppusen ohi ihan nimilistaa katsomalla, vaikka toki pienistä marginaaleista kyse onkin.

Jukurit ei saa myönteistä arvostelua ulkopuolelta ennen yhtä onnistunutta kautta, siihen asti se on "mestisjengi". Täysin sama nähty kuitenkin KooKoon kanssa, ei sitä toissasyksynä rankattu vielä mihinkään ynnämuita korkeammalle, yksi onnistunut runkosarja tekikin sitten kerrasta uskottavan liigajoukkueen. Ja toki se on ihan ok, ilman näyttöjä on hankala odottaa arvostusta. Toisaalta se on ihan yksi ja sama mitä mieltä muut ovat, itse toivon lähinnä että ensi kaudella otteluiden jälkeen välillä muidenkin seurojen faneja vituttaa, ei pelkästään jukurikannattajia. Tämän toiveen olen melko usein esittänyt, nyt se saattaisi olla lähimpänä toteutumista. Ainakaan OJ ei ole tullut nöyristelemään ja siitä tullut jo negatiivista palautettakin että ei tuo seuran sympatiapisteitä nosta. No ei pidä nostaakaan, mikään ole surkeampaa kuin seura mikä kerää ainoastaan sympatiaa ja sääliä (jos ei suoraa halveksuntaa). Toki siinä on sitten riski että tulee vittuiluakin jos puheet ja suoritteet eivät kohtaa, mutta se on sitten kestettävä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minun "lyhkäset" arviot joukkueista:

HIFK: Ainoa pieni kysymysmerkki omasta mielestä puolustus, Lyytinen on Liigan eliittiä, Auvitu myös mahdollisesti mutta mihin suuntaan loukkaantuminen on vienyt miestä?

Lainattu kohta on myös yksi avainasioita IFK:n ensi kauden joukkueessa. Mikä on Auvitun kunto? Ennen isoa loukkaantumista kaveri tuli ihan jäätävällä tavalla takaisin liigaan, samantien johtopakki.

Jordan Schmaltz on kanssa kysymysmerkki ja olo olisi hieman mukavampi jos hänen tilallaan olisi esim. Mikko Kousa, mutta hänen kohdallaan ilmeisesti raha nousi isoksi tekijäksi. Keke ei ole vieläkään halpa, joten ymmärrän Schmaltzin hankinnan.

Ja joku tuolla aikaisemmin kysyi mikä tilanne hankinnoissa, IFK on valmis ja lähtee näillä kauteen. Ei hakusessa pelaajia.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Vihdoin ja viimein Jukureillakin sellainen nippu, että tähän ketjuun pääsee realistisesti omankin arvionsa postaamaan. Edellisinä kausina lähinnä itsensä pettämistä.

Kyllä kysymysmerkit leijuu vahvana valmennuksen osalta. Toivoa sopii, että kokematon valmennus saa tulitukea erittäin kokeneilta pelaajilta joita nyt onneksi Jukureilla on. Maalivahtiin ei Jukurit kaadu ja se on fakta. Salminen hääri KooKoon maalinsuulla sen verran miehekkäästi, että ongelma on pöydällä vasta, jos esim. Salminen loukkaantuu.

Kyllä tuolla nipulla, jos ei nyt mestaruutta mainita, niin säälit on perustavoite. Kaikki muu on sitten plussaa ja hyvää. Kilpaurheilu nostettiin mikkelissäkin ykkösprioriteetiksi ja se on ainut tie joka vie.

Maalivahtiosasto Jukureilla on tosi heikko. Siihen luultavasti menestyminen tulee kaatumaan.

Jännä kun puolustukseen ja hyökkäykseen on panostettu. Mutta maalivahtiosasto on lähtökohtaisesti heikoimpia Liigassa.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ymmärrä tätä kilpailevien jengien fanihurmoksen dissaamista. Mitä innokkaammin ja toiveekkaammin itse kukin odottaa oman jenginsä esityksiä menestystoiveineen sen parempi. Vai pitääkö esim. Jukureiden fanit painaa maan rakoon, jotta lähtevät valmiiksi hävinneinä pitkään kauteen. Kai tämä on tätä saamelaista luonteen laatua.
Alkava kausi näyttää todella mielenkiintoiselta. Jokainen jengi näyttää kukin omalla tavallaan mielenkiintoiselta ja perinteiset häntäpään joukkueetkin tuntuvat vahvistuneen viime kaudesta.
 
Suosikkijoukkue
KK
Vihdoin ja viimein Jukureillakin sellainen nippu, että tähän ketjuun pääsee realistisesti omankin arvionsa postaamaan. Edellisinä kausina lähinnä itsensä pettämistä.

Kyllä kysymysmerkit leijuu vahvana valmennuksen osalta. Toivoa sopii, että kokematon valmennus saa tulitukea erittäin kokeneilta pelaajilta joita nyt onneksi Jukureilla on. Maalivahtiin ei Jukurit kaadu ja se on fakta. Salminen hääri KooKoon maalinsuulla sen verran miehekkäästi, että ongelma on pöydällä vasta, jos esim. Salminen loukkaantuu.

Kyllä tuolla nipulla, jos ei nyt mestaruutta mainita, niin säälit on perustavoite. Kaikki muu on sitten plussaa ja hyvää. Kilpaurheilu nostettiin mikkelissäkin ykkösprioriteetiksi ja se on ainut tie joka vie.
En menisi Salmisesta ihan noin kovaa arviota antamaan. Salminen on ihan hyvä, mutta jos otteet esim kauden alussa eivät mene ns odotetusti, saattaa apina kiivetä selkään. Salmiselle on tullut myös älyttömiä ohi pelejä ns niitä heikompia joukkueita vastaan. Eli varsinkin kylmässä pelissä ei välttämättä pysty pitämään lämpöä yllä. Toivon kyllä, että Salminen vetäsisi sen huippu kauden nyt.

Edit: Salminen ei ole kovin montaa peliä vielä Liigassa pelannut eikä itselläni kyllä olisi luottoa pitää häntä maalilla läheskään puolia otteluita runkosarjasta.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
@Hyppynaru tuossa vaan väitti että: " Ajatellaanpas hetki että Jukureilla olisi Kärppien pelaajat ja Kärpillä olisi Jukureiden pelaajat. Kärpistä alettaisiin puhumaan jo ennen kautta varmana mestarina ja alettaisiin varaamaan toria. "

Eli pakko olla timantinkova nippu, jopa mestariehdokas.

Ok. Yksi kirjoitus on kaikkien mielipide. Jatkoaika rulez!
 

Nebelwerfer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ok. Yksi kirjoitus on kaikkien mielipide. Jatkoaika rulez!
Niin, no, ihan normi meininki täällä, heh :)

Mutta muutenkin menee kyllä pikkasen lujaa nyt Jukuri puolella, muutama kääpiöt, Palmu, Piitulainen ja Jormakka, ja satavuotiaat Immonen ja Tuppurainen, plus vielä junnu-valmentaja OJ ja kasa junnu-veskareita, ja yhtäkkiä pitäisi päästä kuuden sakkiin? Hä?

No, toisaalta, mikäs siinä. Lets go, vaan!
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Ehkä tuossa on enemmän sitä ajatusta mikä tuntuu olevan todella yleinen että Jukurit on paska koska on Jukurit ja Kärpät on huippu koska on Kärpät. Tai ainakin olettaisin, ehkä pitkin hampain voi kuitenkin tunnustaa pohjois-pohjalaisten pelaajiston menevän vielä teoriassa himppusen ohi ihan nimilistaa katsomalla, vaikka toki pienistä marginaaleista kyse onkin.

Jukurit ei saa myönteistä arvostelua ulkopuolelta ennen yhtä onnistunutta kautta, siihen asti se on "mestisjengi". Täysin sama nähty kuitenkin KooKoon kanssa, ei sitä toissasyksynä rankattu vielä mihinkään ynnämuita korkeammalle, yksi onnistunut runkosarja tekikin sitten kerrasta uskottavan liigajoukkueen. Ja toki se on ihan ok, ilman näyttöjä on hankala odottaa arvostusta. Toisaalta se on ihan yksi ja sama mitä mieltä muut ovat, itse toivon lähinnä että ensi kaudella otteluiden jälkeen välillä muidenkin seurojen faneja vituttaa, ei pelkästään jukurikannattajia. Tämän toiveen olen melko usein esittänyt, nyt se saattaisi olla lähimpänä toteutumista. Ainakaan OJ ei ole tullut nöyristelemään ja siitä tullut jo negatiivista palautettakin että ei tuo seuran sympatiapisteitä nosta. No ei pidä nostaakaan, mikään ole surkeampaa kuin seura mikä kerää ainoastaan sympatiaa ja sääliä (jos ei suoraa halveksuntaa). Toki siinä on sitten riski että tulee vittuiluakin jos puheet ja suoritteet eivät kohtaa, mutta se on sitten kestettävä.

Siis etkai tosissasi ole sitä mieltä, että Kärppien kokoonpano on hippusen Jukureita edellä? Vaikka Kärpätkään ei materiaaliltaan ensikaudella kuulu ihan kirkkaimpaan kärkeen, mutta onhan Kärppien materiaali jos ei valovuoden edellä Jukureita, niin selvästi. Jukureilta löytyy ihan hyvä perusrunko Jormakalla ja Palmulla varustettuna. Immonen ja Tuppurainen tuo kokemusta, mutta eivät pelillisesti ole enää lähelläkään Liigan kärkeä. Maalivahtiosasto on Jypin ohella Liigan heikoimpia mikä voikin osoittautua kompastuskiveksi. Materiaalilla Jukurit sijoittaisin kamppailemaan säälipaikasta. Loppu on siitä kiinni miten OJ onnistuu penkin takana.
 
Niin, no, ihan normi meininki täällä, heh :)

Mutta muutenkin menee kyllä pikkasen lujaa nyt Jukuri puolella, muutama kääpiöt, Palmu, Piitulainen ja Jormakka, ja satavuotiaat Immonen ja Tuppurainen, plus vielä junnu-valmentaja OJ ja kasa junnu-veskareita, ja yhtäkkiä pitäisi päästä kuuden sakkiin? Hä?

No, toisaalta, mikäs siinä. Lets go, vaan!

Toi on tosiaan kyllä hyvä että tehdään jotain eikä vedetä vaan tauno tasalakkina siellä peräpäässä vuodesta toiseen.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Siis etkai tosissasi ole sitä mieltä, että Kärppien kokoonpano on hippusen Jukureita edellä? Vaikka Kärpätkään ei materiaaliltaan ensikaudella kuulu ihan kirkkaimpaan kärkeen, mutta onhan Kärppien materiaali jos ei valovuoden edellä Jukureita, niin selvästi. Jukureilta löytyy ihan hyvä perusrunko Jormakalla ja Palmulla varustettuna. Immonen ja Tuppurainen tuo kokemusta, mutta eivät pelillisesti ole enää lähelläkään Liigan kärkeä. Maalivahtiosasto on Jypin ohella Liigan heikoimpia mikä voikin osoittautua kompastuskiveksi. Materiaalilla Jukurit sijoittaisin kamppailemaan säälipaikasta. Loppu on siitä kiinni miten OJ onnistuu penkin takana.
Mietin että pitäisikö tuohon laittaa joku disclaimer "viesti saattaa sisältää pieniä määriä sarkasmia", mutta ajattelin että ei kai sentään kun olisi se kuuluisa "saattaa sisältää pähkinää" pähkinäpussissa (ei edes maapähkinäpussissa).
 

Mandoliino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Niin, no, ihan normi meininki täällä, heh :)

Mutta muutenkin menee kyllä pikkasen lujaa nyt Jukuri puolella, muutama kääpiöt, Palmu, Piitulainen ja Jormakka, ja satavuotiaat Immonen ja Tuppurainen, plus vielä junnu-valmentaja OJ ja kasa junnu-veskareita, ja yhtäkkiä pitäisi päästä kuuden sakkiin? Hä?

No, toisaalta, mikäs siinä. Lets go, vaan!

En kyllä tajua tällaisten kommenttien arvoa. Kääpiö ei kuvaa kyseisien pelaajien arvoa joukkueelle mitenkään. Immonen/Tuppurainen eivät ole enää mitään eturivin tähtiä mutta ihan laatupelaajia kotoisassa Liigassa ja varmasti täyttävät joukkueessa heille varatun paikan olematta kuitenkaan niitä "ykköshevosia", joten kuvaamalla heitä "satavuotiaiksi" et tuo tälle palstalle mitään arvoa.

Kärkipään joukkueista luonnollisesti jokainen tavoittelee mestaruutta mutta mitä pahaa siinä on jos alemman keskikastin joukkue asettaa tavoitteeksi suoran playoff paikan? Varmasti on kaikille selvää, että alemman keskikastin tai häntäpään joukkue olisi myös säälipleijareihin tyytyväinen, koska silloin pelit jatkuu mutta kyllähän tavoite kannattaa asettaa riittävän kunnianhimoisesti.

Voisitko @Nebelwerfer kertoa vaikka Sportista jotain tai jos haluat välttämättä Jukuripelaajia analysoida niin kerro jotain oikeita faktoja eikä mitään "pakko sanoa jotain negatiivista koska kaverit on innoissaan" - kommentteja? Analysoi vaikka Zabranskyä (joka mm. loisti U20 MM-kisoissa C rinnassaan video), viime kaudella läpimurtoa viritellyttä ja EHT:ssäkin edustanutta Rindelliä tai vaikkapa viime kaudella maalivireen löytänyttä Rohdinia. Uudet ruotsalaispuolustajatkin vaikuttavat mielenkiintoisilta.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kärkipään joukkueista luonnollisesti jokainen tavoittelee mestaruutta mutta mitä pahaa siinä on jos alemman keskikastin joukkue asettaa tavoitteeksi suoran playoff paikan?
Eihän siinä mitään väärää olekaan, mutta ovatko esim. Jukurien päävalmennus ja maalivahdit – sekä tilkkutäkkimäisen rosterin suoritusvarmuus – alkuunkaan sitä luokkaa, että tavoite on realismia? Mielestäni eivät, vaikka vilpittömästi toivon, että Jukurit menisi vaikka mitalipeleihin asti.

Voinhan minäkin asettaa tavoitteekseni pituushypyn olympiakullan, koska minulla on shortsit ja kengät.
 

Nebelwerfer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
mitä pahaa siinä on jos alemman keskikastin joukkue asettaa tavoitteeksi suoran playoff paikan?
Niin, kun mä tuossa jo kirjotin...niin mikäs siinä, anna mennä vaan!

Muutenkin ei ole tarkoitus rupea analysoimaan Jukureita tässä sen enempää, Zabransky voi olla tosi kova peluri liigassa, tai sitten ei. Nuori poika vielä. Rindell poimii kyllä tehopinnoja tasaisesti, kuin myös miinukset, yht. -36 tähän mennessä.

Mutta jo, tämä tässä, en jaksaa, eikä ole tarkoitus, mennä ristiretkellä Jukureita vastaan. Ja, pian nähdään mitä kaukaloissa tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Niin, no, ihan normi meininki täällä, heh :)

Mutta muutenkin menee kyllä pikkasen lujaa nyt Jukuri puolella, muutama kääpiöt, Palmu, Piitulainen ja Jormakka, ja satavuotiaat Immonen ja Tuppurainen, plus vielä junnu-valmentaja OJ ja kasa junnu-veskareita, ja yhtäkkiä pitäisi päästä kuuden sakkiin? Hä?

No, toisaalta, mikäs siinä. Lets go, vaan!

No on Jukurit saanut ainakin keskustelua ja huomiota aikaan niin täällä kuin muuallakin. Ei ole tainnut aikaisemmin olla tälläistä. Kysymysmerkkejä on tottakai Jukureissa, mutta eikös niitä ole jokaisessa joukkueessa vielä tässä vaiheessa, kun peliäkään ei ole pelattu.. Mahdollisuudet on vielä toistaiseksi sijoille 1.-15. Peli näyttäköön mihin riittää.
 

Mandoliino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Niin, kun mä tuossa jo kirjotin...niin mikäs siinä, anna mennä vaan!

Sen verran korjaan vielä että tässä ei ole kysymys minusta vaan tuo ”suora playoff paikka” on siis joukkueen päävalmentajan nimeämä tavoite, jonka hän on julkisesti sanonut.

Oma uskomukseni on se, että ensimmäinen säälipleijari paikka saavutetaan tulevalla kaudella mutta ei tule sekään helpolla.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Itse sanoisin että Jukureilla on ensimmäistä kertaa kasassa mielenkiintoinen joukkue, jossa on potentiaalia pelata itsensä pudotuspeleihin puhtaasti omilla esityksillään ilman muiden joukkueiden selkeää alisuorittamista. Hyvä homma Liigallekin, että Jukureistakin alkaa vihdoin tulla muutakin kuin se joukkue, joka taistelee lähinnä jumbosijan välttämisestä.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse sanoisin että Jukureilla on ensimmäistä kertaa kasassa mielenkiintoinen joukkue, jossa on potentiaalia pelata itsensä pudotuspeleihin puhtaasti omilla esityksillään ilman muiden joukkueiden selkeää alisuorittamista. Hyvä homma Liigallekin, että Jukureistakin alkaa vihdoin tulla muutakin kuin se joukkue, joka taistelee lähinnä jumbosijan välttämisestä.

Jep juuri näin. Käytännössä kauden ensimmäinen voittaja on jo löytynyt siinä mielessä, ettei Jukurit joudu ottamaan ennakoiden jumbon viittaa.

Pelit sitten näyttävät totuuden, mutta yksi askel eteenpäin osoittaakseen kuuluvansa Liigakartalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös