Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2021–2022

  • 998 086
  • 4 476

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä ja peliä johdettiin myös joten järkevää varmasti ei. Tuo oli enemmän kuitenkin tarkoitus liittyä pelin viihdearvoon.
Niin, siis ei TPS missään vaiheessa ottelua lähtenyt yltiöpäisesti prässäämään Kärppien viivelähtöä vastaan, vaan vastasi haasteeseen fiksusti träpillä.

Eihän tuo Kärppien tekeminen kaunista ole, mutta prosenttikiekolla on kuitenkin (lähes) aina mahdollista tapella voitosta. Niin tänäänkin. Viihdearvo toki laskee verrattuna vaikkapa Ilveksen ja Jukureiden esityksiin, mutta Kärppien tehtävä tällä hetkellä on ainoastaan saada pisteitä. Minimitavoite on nyt täytetty, mutta säälikierros on aina arvaamaton.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Mitenköhän tämänpäiväinen oli Kärpiltä aiempiin peleihin yhtään sen paskempi suoritus? Edeltävät 3 peliä ja kokonaista 1 tehty maali varsinaisella peliajalla, tänään tuli huimat 2. Tuota samaa se on ollut nyt ihan koko ajan. Mutta ymmärrän, että tuntuu paremmalta sanoa vaan Kärppien olleen tänään huono

Kärppien asenne ei ollut aiempien pelien tasolla ja lisäksi Kärpät ei pysynyt omassa pelisuunnitelmassaan kuten aiemmissa peleissä.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Kärppien asenne ei ollut aiempien pelien tasolla ja lisäksi Kärpät ei pysynyt omassa pelisuunnitelmassaan kuten aiemmissa peleissä.
Tämä selvä, sitten on todella huolestuttavaa, miten joukkue täynnä kokeneita pelimiehiä ei löydä asennetta peliin, jonka panoksena on enemmän tai vähemmän paikka 6 joukkoon? Tarvitseeko sen Marjamäen olla kopissa tai penkillä taputtelemassa kypäriä, että asenne löytyy?
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kauden tärkeimmissä ellei jopa tärkeimmässä pelissä teillä ei ole asenne kunnossa? Olisin ihan pikkusen huolissani tästä Oulussa.
Niin. Ihmisiä nuo pelaajatkin ovat. Kärpät on pelannut jo pidemmän aikaa veitsi kurkulla ja eilen varmistunut katastrofin välttäminen saattoi johtaa alitajuntaiseen ulospuhallukseen. Ihan inhimillistä.

Ei Kärpät tänään pysynyt niin prikulleen pelisuunnitelmassa, mitä se pysyi esimerkiksi Tapparaa, IFK:ta ja Jukureita vastaan. Ei Kärppien tämän päiväinen esitys riitä playoffeissa alkuunkaan.

Lukko olisi pahin mahdollinen vastustaja sääleissä. Näen, että Lukon osuessa kohdalle sääleissä Kärppien matka on kyllä lähellä päättyä jo ennen puolivälieriä. Puolivälierissä taas pahin on Tappara. Jos miettii, että jo ensi viikon jälkeen säälipleijareista juuri selvinneenä pitäisi alkaa voittamaan Tappara neljä kertaa seitsemästä, niin hikeä puskee otsalle.
 

Rämemajava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
Kylläpäs siellä länsirannikolla on nyt taas kommenttien taso huipussaan. Kärpät pelaa tylsästi. Tepsikin pelaa tylsästi, mutta Kärppien vika. Kärpät hyökkää surkeasti. Nousi kuitenkin parin maalin takaa rinnalle, mutta se ei meinaa mitään, sillä Tepsiltä puuttui kiima. Ja tasoitusmaaliakin vielä mentiin juhlimaan. Joo joo, kyllä se on tiedetty jo pitkään, että Kärpät on paska.

Kuitenkin Marjamäen tulon jälkeen joka pelissä on pelattu voitosta. Tänään yritettiin hyökätä mielestäni hieman vapaammin kuin edellisissä peleissä, ja sen vuoksi tuli myös enemmän omiin tilanteita. Uskomatonta, että porukka jaksaa narista täällä Kärppien pelityylistä tässä tilanteessa, kun pudotuspelipaikka varmistui vasta eilen ja jo viikkoja on pelattu veitsi kurkulla. Eikä se edes tänään ollut mitään erityisen passiivista.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Tämä selvä, sitten on todella huolestuttavaa, miten joukkue täynnä kokeneita pelimiehiä ei löydä asennetta peliin, jonka panoksena on enemmän tai vähemmän paikka 6 joukkoon? Tarvitseeko sen Marjamäen olla kopissa tai penkillä taputtelemassa kypäriä, että asenne löytyy?

No näyttikö se sinusta siltä, että kaikki lyötiin tiskiin ja tuon parempaan ei pystytä ?
Se oli ihan hyvä runkosarjan peli, sinänsä. Nyt joukkueen pitäisi pelata elämästä ja kuolemasta eikä sellaisesta ollut merkkejäkään. Asenne pitäisi olla kuin verikoiralla tällaisessa tilanteessa ja sitä minä myös odotin. Petyin Kärppiin ja ei ole ensimmäinen kerta kuluvalla kaudella. Joukkue on tosiaan täynnä kokeneita pelimiehiä, mutta niin vain ovat itsensä jälleen saaneet tuollaiseen jamaan, ennen Marjamäen tuloa siis. Kyllähän se asenne on ollut väliin umpisurkea

Se että hyökkäyspeli ei vain toimi optimaalisesti on hyväksyttävää mutta en pysty hyväksymään, että heikko asenne näkyi tavattoman laaduttomissa syötöissä ja katsokaa nyt tota TPS toista maalia. Siinä on asenne kohdillaan, vai onko ?

Kärpät pelasi paljon paremmin Tapparaa vastaan koska asenne oli parempi ja kuten aiemmin kirjoitin,
se malttoi pelata omaa peliä. Nyt lähdettiin tekemään jotain, etäisyydet kasvoivat ja alueelle ei tultu enää vauhdilla vaan käytettiin päätykiekkoa, hävittiin kaksinkamppailuja, kaiken kruunasi laiskan miehen jäähy jatkoajalla.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Uskomatonta, että porukka jaksaa narista täällä Kärppien pelityylistä tässä tilanteessa, kun pudotuspelipaikka varmistui vasta eilen ja jo viikkoja on pelattu veitsi kurkulla.

Onhan se tosiaan uskomatonta, kun kärppien kannattaja sijoittaa teidät liigan ykköskoriin, vaikka ei ollut edes pudotuspelipaikka varma.
 

Joseph

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näemmä täällä päästetty höyryjä ulos puolin ja toisin Turun pelin jäljiltä.

Sanoisin, että aika tyypillinen Tepsin runkosarjapeli. Tiukkaa keskustan puolustamista, ja ajoittaisia myllytyksiä, joiden turvin maalin taisteluvoitto. Kareevin varmaa työskentelyä unohtamatta. Parhaat pelit nähty vieraissa altavastaajan asemassa, tänään tarvittavan terävä esitys pienten marginaalien pelissä. Playoffeissa sama jatkunee, lähtökohtaisesti tiukka ottelusarja luvassa ketä tahansa vastaan.

Kärpät esitti juuri sellaista peliä, kuten odotinkin. Hitaita lähtöjä, träppiä ja kokonaisvaltaisesti hyvää puolustuspeliä. Marjamäen joukkueista tutut organisoidut hyökkäykset, ja kiekollinen hyökkäysalueen hyökkäyspeli hakee vielä uomiaan. Parhaille sektoreille oli vaikea päästä toisteisesti, joka oli toki Tepsin viisikon hyvyyttäkin.

Vaikka veli-McTorso täällä onkin hieman sohaissut muurahaispesää, niin en silti kuitenkaan kirjoittaisi Kärppiä ulos tämän kevään osalta. Joukkueessa on laaja rintama yksilötaitoa, varsinkin kun sairastupa vielä tuosta tyhjenee. Tämänkaltaisen nollanolla-pelin jatkuessa nuo kokeneet ja laadukkaat pelimiehet voivat kääntää pelejä Kärpille salakavalasti. En usko, että on kenellekään kärkipään jengille mikään toivevastustaja avauskierrokselle. En käyttäisi sanaa pelko, vaan kunnioitus. Aika tuskin riittää potentiaalin mukaiseen suoritustasoon, mutta vapaalippuja jatkopaikkaan ei helposti ole Oulusta todellakaan otettavissa.

Yhtä kaikki, erittäin mielenkiintoiset pudotuspelit luvassa, Tapparan takana voi tapahtua melkein mitä vain.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kerhoa ei olla sijoiteltu näissä kinkereissä kovin korkealle ja sille on syynsä.

Tässä kun on repinyt viime viikkojen aikana pelihousut, kupongit, vihoviimeiset hiukset ja munakarvatkin Kerhon taaperrusta katsoessa, on nyt pystynyt tekemään asian kanssa raihan.

Sitä tulee mitä ansaitsee ja jos Kerho nyt saa ryhtiliikkeen ja pikkuisen apuja muilta ja onnistuisi top6 paikan säilyttämääb, voisi olla mahdollista kiusata edes jossain määrin tulevaa vastustajaa.

Kerho tarvitsee lepoa. Koko peli perustuu valtavaan työmäärään ja tiiviiseen puolustamiseen. Silti, jotta kamppailtaisiin voitosta, tarvitaan maalilla ilmiömäisiä esityksiä. Jos joudutaan säälikierrokselle, lepoa ei ole luvassa ja hyvin todennäköisesti ei juuri pystytä jatkoonpääsystä todella haastamaan.

Hyökkäyspäässä ei onnistuta luomaan huipputontteja kuin oikeastaan Jolyn yksilösuorituksilla ja näitäkin näkee jokusen pelissä. Kun jokainen vastustaja tämän tietää, kohtelu lienee karua. Jäähyt ei juuri haittaa, Kerhon yv on koko Liigan heikointa ja 12% ylivoimalla ei tehdä sitä vertaa tulosta, että se kantaisi muutoin heikon hyökkäyspään tekemisen. Eikä ole näköpiirissä mitään syytä, että se lähtisi tuosta toimimaan, eiköhän se tuota samaa ole jatkossakin.

Lepoa ja sitten horjuttamaan jotain nykyisestä kärkikolmikosta, todennäköisesti Jukureita, mutta rehellisesti sanoen en näe realistisena Kerhon voittavan 4/7 ketään top10 tai etenkään top6 joukkuetta.

Sinällään tässä voisi koittaa vaan rennosti lähteä nauttimaan. Paineet on kyllä tehokkaasti siirretty muille.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siis jos IFK ottaa tänään vähintään yhden pisteen, niin puolivälierissä kohtaavat varmuudella Tepsin?

Kyllä vain.
- 1 pisteellä varma 5. sija.
- 2 pisteellä nousee 4. sijalle, jonka jälkeen Tepsin on saatava vähintään 1 piste Saipalta noustakseen takaisin 4. sijallle.
- 3 pisteellä nousee 4. sijalle, jonka jälkeen Tepsin on saatava vähintään 2 pistettä Saipalta noustakseen takaisin 4. sijallle.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
HIFK voi tippua vielä sijalle 7.

Vaatii Kerhon 3 p voiton ja Lukolta 2 suoraa voittoa.

Edit: On kyllä erikoisen avoinna vielä monta seikkaa ja 8 peliä jäljellä, näistä vain Lukolla jäljellä vielä 2 peliä.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Kuntopuntari näyttelee ihan kohtalaisesti sitä kuvaa missä kunnossa jengit lähtevät kannua jahtaamaan. Tottakai tässäkin merkitystä antaa se ketä siellä on kohdattu. Mikäli siis viimeiset 5 vastustajaa ovat peräpään jengejä, ei paljoa kerro siitä miten pärjäisi vaikka Tapparaa vastaan. Lisäksi top 10 ei ole vielä aivan varma, joten keulin nyt hieman arviossani, joka tulisi tehdä vasta keskiviikkona.

Mikäli poffit alkaisi kuitenkin nyt ja näillä jengeillä, olisi nämä viimeisen 10 ja 15 pelin järjestyksessä seuraavasti. Mielestäni 5 peliä on hieman liian pieni otanta.

10 peliä
Jukurit
Tappara
TPS
Ilves
Pelicans
KooKoo
HIFK
Kärpät
Lukko
HPK

15 peliä
Jukurit
Tappara
TPS
KooKoo
Ilves
Pelicans
Lukko
HIFK
Kärpät
HPK

Lisäksi laskisin kahdeksi tärkeimmäksi asiaksi pudotuspeleissä maalivahtien onnistumiset, sekä erikoistilanteet. Maalivahteja en nyt ala yksitellen rankkaamaan, koska osalla kärkijoukkueista on tullut sinne osastolle muutoksia ja yksittäisten tilastojen kaivaminen on vähän hankalaa, lisäksi on hankala arvioida esimerkiksi Kalninsin peliä tilastojen perusteella ja tilastoihin tämä rankkaus ainoastaan perustuu. Otan sen vuoksi maalieron tämän tilaston tilalle.

Prosentit yhteen laskemalla parhaat erikoistilanne joukkueet.

10 peliä
Jukurit
Kärpät
Ilves
Pelicans
Tappara
HIFK
TPS
KooKoo
HPK
Lukko

15 peliä
Jukurit
HIFK
Kärpät
Tappara
Ilves
Pelicans
TPS
KooKoo
Lukko
HPK

Maalierolla mitattuna
10 peliä
Jukurit
Tappara
Pelicans
TPS
KooKoo
HIFK
Ilves
Lukko
Kärpät
HPK

Ja 15 peliä

Jukurit
Tappara
TPS
KooKoo
Lukko
Pelicans
Kärpät
Ilves
HPK
HIFK

Ja näistä sitten sijoitukset yhteen ja sijoitusten summaa laskemaan.

Kampituksen voimasuhteet

10 peliä
Jukurit
Tappara
Pelicans
Ilves ja TPS
KooKoo, Kärpät ja HIFK
Lukko
HPK

15 peliä
Jukurit
Tappara
TPS
KooKoo
Pelicans
Ilves
Kärpät
HIFK
Lukko
HPK

Yhteenvetona voidaan sanoa että Jukurit oli jo
jokaisen huomioidun tilaston perusteella ykkönen. Tappara puolestaan kakkonen, paitsi erikoistilanteiden suhteen sijoilla 4-5. TPS oli selkeä 3-4, mutta erikoistilanteiden osalta vain alempaa keskikastia sijalla 7. Pelicans haastoi hyvän maalieron ja erikoistilanteiden turvin tätä kolmikkoa. Lisäksi Kärpät pystyi nousemaan erikoistilanteiden avulla myös top 3 joukkueeksi. Muista joukkueista ei mikään päässyt millään osa-alueella top 3 joukkueeksi.

Keskikastissa oli sekalaisia sijoituksia ja paljon vaihtelua. Tiivistettynä voidaan kuitenkin sanoa että HPK on selkeästi huonoin kaikilla huomioiduilla tilastoilla ja Jukurit aivan ylivoimainen ykkönen. Tappara pystyy haastamaan jollain tavalla, vaikka antaakin erikoistilanteissa tasoitusta. Muilla tilastot antavat selkeästi melkoista hajontaa.

Tein tämän melko pelkistetyn analyysin vain omaksi ilokseni, enkä väitä sillä olevan mitään merkitystä voimasuhteiden kanssa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tein tämän melko pelkistetyn analyysin vain omaksi ilokseni, enkä väitä sillä olevan mitään merkitystä voimasuhteiden kanssa.

Arvostettavan hyvä ja selkeä listaus *peukku*. Jukurit ja Tappara ovat aika vahvoja jokaisessa tilastossa, Ilves on tulivoimainen mutta omiin menee ihan liikaa ja tämä on tiukoissa pleijaripeleissä iso heikkous.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joku voisi mielenkiinnosta laskea paljonko eri joukkueet on pelanneet maaliskuussa ? Tiivis ottelu tahti väistämättä vaikuttaa joukkueiden esityksiin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joku voisi mielenkiinnosta laskea paljonko eri joukkueet on pelanneet maaliskuussa ? Tiivis ottelu tahti väistämättä vaikuttaa joukkueiden esityksiin.

Äkkiä katsoen aika vähän eroa ainakin TOP6-joukkueilla:
Tappara 9
Ilves 10
Jukurit 8
TPS 9
HIFK 10
HPK 10
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Arvostettavan hyvä ja selkeä listaus *peukku*. Jukurit ja Tappara ovat aika vahvoja jokaisessa tilastossa, Ilves on tulivoimainen mutta omiin menee ihan liikaa ja tämä on tiukoissa pleijaripeleissä iso heikkous.
Unohdin lisätä tuohon seuraavan sanallisen huomion. Mikäli kolmikko Jukurit, Tappara ja TPS eivät pelaa itseään toisiaan vastaan ulos ennen välieriä, on heidän välieräpaikan todennäköisyys melko suuri. Kaikilta muilta tähän ja tästä eteenpäin tarvittaisiin tilastojen valossa jonkinlaista venymistä. Tepsiltä taas finaaliin astelu vaatisi melkoista kania hatusta. Todennäköisyys siis näiden tilastojen mukaan Jukurien ja Tapparan mitalille on melko suuri.

Kuten Ilveksestäkin sanoit, niin vaikka sarja on ollut tasainen, niin kyllä kysymysmerkkejä tuon kaksikon takana on kaikilla kuitenkin jonkin verran ja osalla jopa runsaasti. Selkeästi mm. TPS joka on tilastoissa se kovin haastaja, hakee edelleen kokoonpanoaan, eikä se ole löytänyt esimerkiksi toista yv koostumustaan eikä pysyvää 2 ja 3 ketjua. Ei tällaisista lähtökohdista normaalisti lähdetä top 3 kannujahtiin.

Edit. Kirjoitusvirheitä
 
Viimeksi muokattu:

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Unohdin lisätä tuohon seuraavan sanallisen huomion. Mikäli kolmikko Jukurit, Tappara ja TPS eivät pelaa itseään toisiaan vastaan ulos ennen välieriä, on heidän välieräpaikan todennäköisyys melko pieni.

Onkohan mulla koronan jälkeistä aivosumua vai miksen nyt ymmärrä tätä lausetta? Eikö välieräpaikan todennäköisyys pitäisi olla iso arvioidesi mukaan?

edit: toteat samassa viestissä myös todennäköisyyden Tapparan ja Jukurien mitaleille pieneksi - taisit viestissä tarkoittaa kertoimia näille, etkä todennäköisyyksiä?
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Onkohan mulla koronan jälkeistä aivosumua vai miksen nyt ymmärrä tätä lausetta? Eikö välieräpaikan todennäköisyys pitäisi olla iso arvioidesi mukaan?

edit: toteat samassa viestissä myös todennäköisyyden Tapparan ja Jukurien mitaleille pieneksi - taisit viestissä tarkoittaa kertoimia näille, etkä todennäköisyyksiä?
Juu ihan omaa huurupäisyyttäni eikä suinkaan sinun. Ymmärsit siis aivan oikein, vaikka kirjoitus olikin virheellinen.
 

axe

Jäsen
Tää saattaa tulla vähän myöhään verrattuna joihinkin muihin ennustajiin, mutta halusin ensin vähän nähdä alkupeleissä, että kuka pelaa Meidän peliä ja kuka rytmittää peliä, kuka taas käyttää kaikkia kaistoja. Tässä mun ennustukset runkosarjaan 2021-22:

Taistelee runkosarjan voitosta (sijat 1-3)
Tappara, Ilves, Jukurit

Taistelee suorasta pudotuspelipaikasta (sijat 4-7)
TPS, HIFK, HPK, KooKoo

Taistelee sääliplayoffpaikoista (sijat 8-11)
Lukko, Kärpät, Pelicans, KalPa

Yrittää välttää jumbosijan (sijat 12-15)
Sport, JYP SaiPa, Ässät
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös