Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2021–2022

  • 997 857
  • 4 476

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Siis ei HIFK keväälläkään siellä potentiaalinsa huipulla ole ollut! Mutta silti parantanut peliään aina playoffseihin.
No sen luulisi noilla resursseilla operoivalla joukkueella olevan lähtökohta, että tähtäin on mestaruudessa, siinä missä jotkut "saipat" tappelee viimeiseen asti päästäkseen edes pudotuspeleihin. Jos 23 vuoteen (1998-2021) nappaa kaksi mestaruutta ja kaks hopeaa ollen siis yhteensä neljä kertaa taistelemassa kullasta loppuotteluissa, niin luulisi, että hieman enemmän on lupa odottaa, etenkin teillä punaisten kannattajilla. Toki jos 23 vuoden aikajänteelle laskee mukaan kaikki välieräpaikat, niin niitä onkin jo seitsemän. Eli noin joka kolmas vuosi. Ei tämä tietenkään tarkoita sitä, että kenenkään, joka IFK:n vastaansa pudotuspeleissä saa, kannattaisi luulla siitä tulevan ilomarssia, mutta ehkä jotain dynastiaa (ei se sarja) voisi olla rakennetun näiden vuosien aikana. Eikä tietenkään budu ole aina 1:1 mestaruuden kanssa, mutta auttaa se. Anyways, nyt voi olla HIFK:n kausi ja onneksi rajoitukset ovat poistumassa, niin Helsinki näkee poikansa livenä, kun pleijareihin päästään.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lukko valitettavasti uusii mestaruuden mielestäni. En näe tällä hetkellä, että häviäsivät Paras seitsemästä -ottelusarjaa kuin ehkä Ilvekselle välierissä. Finaalissa kaataisivat Ipankin, koska heidän pelityylillään löpö ei riitä loppuun asti joka tapauksessa, luulemma.

Lukko vetänyt varmaan 2/3 runkosarjasta alta riman niinsanotusti ja silti ovat viidentenä (neljäntenä pistekeskiarvolla mitaten) maalieron ollessa plussan puolella 30 maalin verran.
 

lusmumuumi00

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukko valitettavasti uusii mestaruuden mielestäni. En näe tällä hetkellä, että häviäsivät Paras seitsemästä -ottelusarjaa kuin ehkä Ilvekselle välierissä. Finaalissa kaataisivat Ipankin, koska heidän pelityylillään löpö ei riitä loppuun asti joka tapauksessa, luulemma.

Lukko vetänyt varmaan 2/3 runkosarjasta alta riman niinsanotusti ja silti ovat viidentenä (neljäntenä pistekeskiarvolla mitaten) maalieron ollessa plussan puolella 30 maalin verran.
Eikä voita
 

Lingvistinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En näe tällä hetkellä, että häviäsivät Paras seitsemästä -ottelusarjaa kuin ehkä Ilvekselle välierissä. Finaalissa kaataisivat Ipankin, koska heidän pelityylillään löpö ei riitä loppuun asti joka tapauksessa, luulemma.
Ilves ei ole muuten kertaakaan voittanut paras seitsemästä -ottelusarjaa. Eipä siihen tosin materiaalin puolesta ole ollut juuri mahdollisuuksiakaan kuin ihan muutamana vuonna ja onhan sitä lähellä oltu, mutta ihan ei ole tähän mennessä riittänyt. 19-20 kaudella olisi ollut hyvät mahdollisuudet, mutta tottakai juuri silloin jäi pleijarit pelaamatta, eli koskaan ei saada tietää miten olisi käynyt. Ipahan olisi lähtenyt kotiedulla noihin jos olisi pelattu. Tänä keväänä siihen pitäisi pystyä venymään, mutta kyllähän tuo jännittää jo nyt.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Varsin mielenkiintoisia voimasuhdepohdintoja yllä. Laitan oman lusikkani soppaan kauden tässä vaiheessa uudestaan. Tällä hetkellä mielestäni on silkkaa matematiikkaa jättää arvioista pois kolme joukkuetta: SaiPa, Ässät ja JYP ovat jo käytännössä playoff-leikin ulkopuolella.

Kympistä käydään tiukkaa taistelua, joka on kuitenkin mielestäni edelleen ratkaisematta. Mielestäni riitapukareina sijasta kymmenen ovat Pelicans, KalPa ja Sport. Sportin mahdollisuutta sijaan kymmenen pidän kaikista pienimpänä, koska koronavirus on kurmuttanut Sporttia oikein kunnolla ja toisaalta pistetestailu hyytyi jo ennen tuota kierrettä. Jos eivät pysty täysipainoisesti edes treenaamaan niin kiriminen tulee olemaan kyllä kovvoo hommoo. KalPa sen sijaan on aivan iskuetäisyydellä suhteessa Pelicansiin, jota kuitenkin tulee pitää tässä ennakkosuosikkina, koska se on nyt siellä tukevasti kympin sisällä. Pelicansin kohtaloon vaikuttaa se, miten tämä uusin maalivahtipuljaus vaikuttaa joukkueeseen ja kuinka uudet vahvistukset muuten esiintyvät. KalPa on pelitavaltaan mielestäni tradition suhteen varmempi kuin Pelicans, mutta jostain syystä tällä kaudella KalPa on jäänyt tuollaiseksi välitason joukkueeksi, jonka tuloskunnon ennustaminen on mahdotonta.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että suhteellisen varmasti sääleihin jäävät ainoastaan KooKoo ja Kärpät. Kärpät on totta kai merkittävin pettymys tuossa, mutta pidän täysin vääjäämättömänä, että HPK painaa Kärppien ohitse ja tiukkaa tekee myös TPS:n kanssa. TPS on saanut vireensä oikaistua ja se on nyt kavunnut uudestaan kilvoittelemaan paikkaa kuuden sakissa. Sijasta kuusi tullaan käymään todella kova kähinä, koska sinne on tarjolla nyt useampikin joukkue: Kärpät, HPK, TPS ja Lukko. En kuuluttaisi kirkossa sitä, että Lukko pystyy pysymään tuolla kärjen tuntumassa aivan runkosarjan loppuun, koska tulokset ovat olleet niin hyviä jo niin kauan, että jonkinlaista notkahdusta on melkein pakkokin tulla, kun mikään joukkue pl. Ässät 2013 ei voita tyyliin jokaista peliä. Lukon meno on muutoin erittäin vakuttavaa - HPK totta kai kilpailee korkeammistakin sijoituksista.

Ainoa, mikä minun päässäni näyttää suhteellisen varmalta on se, että kärkikolmikko on Ilves, HIFK ja Tappara satunnaisessa järjestyksessä. Vaikka Tapparan vire on näistä kaikista surkein niin en näe kenenkään romahtamista kovin todennäköisenä, joten todella moneen suuntaan tuota ehtii vetämään vielä kauden aikana. Jukurit puolestaan ei taida aivan pysyä tuossa top 3:ssa, mutta olen mielellään väärässä sen suhteen. Jukurit jäänee tuohon sijoille 4-6, riippuen samoista muuttujista kuin muunkin kärkikolmikon tilanne. Mitä sitten tulee playoffeihin ja niiden ennakoimiseen niin tässä vaiheessa näen, että siellä tulee olemaan merkittävää vaikutusta sillä, kuka sattuu oikeasti tulemaan vastaan.

Mikään joukkue ei ole esim. kärkikolmikossa minua sillä tavalla vakuuttanut vielä, että he pyyhältäisivät jokaista mahdollista puolivälierävastustajaa vastaan jatkoon. Tapparalle esimerkiksi on helppo osoittaa ainakin Ilveksen olevan täyttä myrkkyä: Tapparan peli istuu Ilveksen peliin ja Myrrällä on erittäin vahva ote Tapparasta ja Tapolasta. Tappara haluaa pelata nopeaa kiekkokontrollilätkää, johon Ilves on vastannut kolmen kauden ajan passiivisella karvauksella ja keskustan tukkimisella. Tappara lähtee jokaiseen kotipeliinsä Ilvestä vastaan hakemaan tätä ja joka kerta se on saanut nenänsä kipeäksi, kun Ilves odottelee viisikollaan oman maalinsa edessä ja hyökkää Tapparan raskasta pakistoa vastaan nopeasti vastaan. Myrrä on keksinyt myös, että Tapparaa vastaan kannattaa noista tilanteista laukoa nopeasti kun pääsee alueelle ja mieluusti aika ylös, kun Heljanko ei kokonsa vuoksi tunnu noille pärjäävän. Tapparalle siis näkisin Ilveksen olevan murheellisen musertava vastus, joka todennäköisesti pyyhkäisisi Tapparan erityisesti puolivälierissä tai välierissä pois pelistä. Ilves pääsee myös itsestään johtumattomista syistä playoffeihin oikeasti haastamaan, kun ei ole päässyt kunnolla pelaamaan.

Jos sitten haetaan vastaavasti IFK:n heikkoutta niin näkisin, että IFK:lla on merkittäviä riskejä sellaisissa vastustajissa kuten Jukureissa. IFK haluaa kuten Tapparakin pitää kovaa intensiteettiä pelissä yllä ja pelata liikkuvaa jääkiekkoa. Tylpän kärjen joukkueet, jotka tyytyvät kolmella ketjulla painimaan ja yhdellä painamaan tulosta ovat IFK:lle olleet vaikeita tällä kaudella. Sen sijaan IFK on pärjännyt huomattavasti paremmin sellaisille vastuksille, jotka yrittävät paineistaa IFK:ta, koska kiekollinen nopeus pääsee oikein näkyviin, kun aukeaa paineistuksen tuottamia tiloja. IFK:lle epämukavia vastuksia voisivat olla ainakin KalPa, Pelicans sekä KooKoo.

Ilvekselle pahinta myrkkyä olisi mielestäni nykyjoukkueista kohdata itse asiassa HPK heti ensimmäisellä kierroksella. Pikkaraisen HPK on äärimmäisen kurinalainen pelaamaan trappia, mutta se hyökkää terävästi vastaan. Vaikka HPK hävisi viimeksi Ilvekselle niin Ilves ei ole tullut tunnetuksi siitä, että se jaksaisi pyörittää pitkiä hyökkäysralleja vaan enemmänkin Ilves on "vastaiskuja odottava" joukkue. HPK:n pelaaminen pakottaisi Ilveksen todennäköisesti aloitteellisuuteen ja siinä Ilves ei ole tälläkään kaudella loistanut. Ilvestä vastaan tiivistä trappia pelaava joukkue pakottaa Ilveksen kiekolliseen dominanssiin, jossa se ei tunnu juurikaan viihtyvän.

Lukko on kova edelleen ja Virtanen on JYPissä ollut kokenut playoff-valmentaja. Virtanen on hävinnyt playoffeissa lähinnä tuleville mestareille eli hän on huomattavasti "salaisempi" ase tässä sarjassa kuin moni ymmärtää. Virtanen on jo saanut Lukon pelaamaan hyvin, joten Lukkoa ei kyllä voi edes hyvällä sydämellä laskea mestaruustaistelun ulkopuolelle. Näkisin kuitenkin, että Virtasen Lukolla on samanlaisia ongelmia kuin Tapparalla ja suurin kysymysmerkki on Lehtisen kadonneen vireen myötä maalivahtipelissä. Lukko haluaa määritellä pelin temmon kiekollisella erityisosaamisellaan, jolloin tämän osa-alueen hyydyttäminen voi olla playoffeissa Lukolle kohtalokasta. Näkisin siis, että esim. Lukko yrittäisi kiekollista dominanssia Ilvestä vastaan, joka johtaisi Ilveksen pelitavan toimintaan.

Pahoittelen tätä avautumista, mutta taktisesti Ilvestä on todella hankala lähestyä. Se on mielestäni heikko, jos se joutuu määrittelemään kiekollisen pelin luonteen, mutta äärimmäisen veemäinen, jos se saa kiekkoa harvakseltaan ja pääsee hyökkäämään nopeilla laitureillaan vastaan. Jos tämän murtaminen olisi helppoa niin Ilves ei juhlisi nyt sarjakärjessä. Ilveksen fanitkin ovat suoraan sanoen mestaruushuumassa jo, joten Ilves tulee saamaan Tampereella konkreettisesti kuudennen kenttäpelaajan yleisöstään - hieman pöhöttynyt ja kaiken nähnyt Tappara-fani saattaa syttyä lähinnä haukkumaan omiaan ja toteamaan, että *ituttaa.
 
Viimeksi muokattu:

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Ainoa, mikä minun päässäni näyttää suhteellisen varmalta on se, että kärkikolmikko on Ilves, HIFK ja Tappara satunnaisessa järjestyksessä. Vaikka Tapparan vire on näistä kaikista surkein niin en näe kenenkään romahtamista kovin todennäköisenä, joten todella moneen suuntaan tuota ehtii vetämään vielä kauden aikana.
@peterra erittäin hieno viesti, johon oli todella nähty vaivaa, maximum respect!!

Tartun tähän kappaleeseen, millä mittarilla Tapparan vire on kaikista surkein? Teillähän on viimeisistä peleistä melkein ainoastaan voittoja, kun taas meillä tänään pitkästä aikaa sellaista suorittamista, joka loi taas uskoa pitkään kevääseen. Sitä ennen todella heikkoa suorittamista meiltä ja se näkyy myös viimeaikaisissa tuloksissa. Vai meninkö tässä johonkin miinaan? Toki, en ole Tapparan pelejä nähnyt hirveästi.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Frankie ole onnellinen, ettet ole nähnyt Tapparan pelejä. Tappara on viimeisissä peleissään voittanut sellaiset vastukset kuin JYPin ja Ässät. Viimeiset viisi peliä Tappara on siis pelannut kahdesti JYPiä vastaan ja kerran Ässiä vastaan. Siinä välissä on otettu turpaan Pelicansilta ja pelattu ihan ok peli HPK:ta vastaan tasurina. Tappara on kuitenkin esiintynyt niin ala-arvoisesti erityisesti tuossa Ässät ja JYP-pelissä (areenalla), että olisi itselleen valehtelemista pitää Tapparan virettä hyvänä. Tappara ei ole pystynyt järjestelmälliseen hyökkäämiseen nyt viimeiseen neljään peliin lainkaan, joka kyllä kertoo valitettavasti siitä, ettei peli oikein kulje nyt.
 
Ilves ei ole muuten kertaakaan voittanut paras seitsemästä -ottelusarjaa. Eipä siihen tosin materiaalin puolesta ole ollut juuri mahdollisuuksiakaan kuin ihan muutamana vuonna ja onhan sitä lähellä oltu, mutta ihan ei ole tähän mennessä riittänyt. 19-20 kaudella olisi ollut hyvät mahdollisuudet, mutta tottakai juuri silloin jäi pleijarit pelaamatta, eli koskaan ei saada tietää miten olisi käynyt. Ipahan olisi lähtenyt kotiedulla noihin jos olisi pelattu. Tänä keväänä siihen pitäisi pystyä venymään, mutta kyllähän tuo jännittää jo nyt.
Lukko on viimeksi voittanut paras seitsemästä -sarjan keväällä 2015 eli kohta seitsemän vuotta sitten... olisi varmaan voittanut viime vuonnakin, jos olisi pelattu.
 

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Varsin mielenkiintoisia voimasuhdepohdintoja yllä. Laitan oman lusikkani soppaan kauden tässä vaiheessa uudestaan. Tällä hetkellä mielestäni on silkkaa matematiikkaa jättää arvioista pois kolme joukkuetta: SaiPa, Ässät ja JYP ovat jo käytännössä playoff-leikin ulkopuolella.

Kympistä käydään tiukkaa taistelua, joka on kuitenkin mielestäni edelleen ratkaisematta. Mielestäni riitapukareina sijasta kymmenen ovat Pelicans, KalPa ja Sport. Sportin mahdollisuutta sijaan kymmenen pidän kaikista pienimpänä, koska koronavirus on kurmuttanut Sporttia oikein kunnolla ja toisaalta pistetestailu hyytyi jo ennen tuota kierrettä. Jos eivät pysty täysipainoisesti edes treenaamaan niin kiriminen tulee olemaan kyllä kovvoo hommoo. KalPa sen sijaan on aivan iskuetäisyydellä suhteessa Pelicansiin, jota kuitenkin tulee pitää tässä ennakkosuosikkina, koska se on nyt siellä tukevasti kympin sisällä. Pelicansin kohtaloon vaikuttaa se, miten tämä uusin maalivahtipuljaus vaikuttaa joukkueeseen ja kuinka uudet vahvistukset muuten esiintyvät. KalPa on pelitavaltaan mielestäni tradition suhteen varmempi kuin Pelicans, mutta jostain syystä tällä kaudella KalPa on jäänyt tuollaiseksi välitason joukkueeksi, jonka tuloskunnon ennustaminen on mahdotonta.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että suhteellisen varmasti sääleihin jäävät ainoastaan KooKoo ja Kärpät. Kärpät on totta kai merkittävin pettymys tuossa, mutta pidän täysin vääjäämättömänä, että HPK painaa Kärppien ohitse ja tiukkaa tekee myös TPS:n kanssa. TPS on saanut vireensä oikaistua ja se on nyt kavunnut uudestaan kilvoittelemaan paikkaa kuuden sakissa. Sijasta kuusi tullaan käymään todella kova kähinä, koska sinne on tarjolla nyt useampikin joukkue: Kärpät, HPK, TPS ja Lukko. En kuuluttaisi kirkossa sitä, että Lukko pystyy pysymään tuolla kärjen tuntumassa aivan runkosarjan loppuun, koska tulokset ovat olleet niin hyviä jo niin kauan, että jonkinlaista notkahdusta on melkein pakkokin tulla, kun mikään joukkue pl. Ässät 2013 ei voita tyyliin jokaista peliä. Lukon meno on muutoin erittäin vakuttavaa - HPK totta kai kilpailee korkeammistakin sijoituksista.

Ainoa, mikä minun päässäni näyttää suhteellisen varmalta on se, että kärkikolmikko on Ilves, HIFK ja Tappara satunnaisessa järjestyksessä. Vaikka Tapparan vire on näistä kaikista surkein niin en näe kenenkään romahtamista kovin todennäköisenä, joten todella moneen suuntaan tuota ehtii vetämään vielä kauden aikana. Jukurit puolestaan ei taida aivan pysyä tuossa top 3:ssa, mutta olen mielellään väärässä sen suhteen. Jukurit jäänee tuohon sijoille 4-6, riippuen samoista muuttujista kuin muunkin kärkikolmikon tilanne. Mitä sitten tulee playoffeihin ja niiden ennakoimiseen niin tässä vaiheessa näen, että siellä tulee olemaan merkittävää vaikutusta sillä, kuka sattuu oikeasti tulemaan vastaan.

Mikään joukkue ei ole esim. kärkikolmikossa minua sillä tavalla vakuuttanut vielä, että he pyyhältäisivät jokaista mahdollista puolivälierävastustajaa vastaan jatkoon. Tapparalle esimerkiksi on helppo osoittaa ainakin Ilveksen olevan täyttä myrkkyä: Tapparan peli istuu Ilveksen peliin ja Myrrällä on erittäin vahva ote Tapparasta ja Tapolasta. Tappara haluaa pelata nopeaa kiekkokontrollilätkää, johon Ilves on vastannut kolmen kauden ajan passiivisella karvauksella ja keskustan tukkimisella. Tappara lähtee jokaiseen kotipeliinsä Ilvestä vastaan hakemaan tätä ja joka kerta se on saanut nenänsä kipeäksi, kun Ilves odottelee viisikollaan oman maalinsa edessä ja hyökkää Tapparan raskasta pakistoa vastaan nopeasti vastaan. Myrrä on keksinyt myös, että Tapparaa vastaan kannattaa noista tilanteista laukoa nopeasti kun pääsee alueelle ja mieluusti aika ylös, kun Heljanko ei kokonsa vuoksi tunnu noille pärjäävän. Tapparalle siis näkisin Ilveksen olevan murheellisen musertava vastus, joka todennäköisesti pyyhkäisisi Tapparan erityisesti puolivälierissä tai välierissä pois pelistä. Ilves pääsee myös itsestään johtumattomista syistä playoffeihin oikeasti haastamaan, kun ei ole päässyt kunnolla pelaamaan.

Jos sitten haetaan vastaavasti IFK:n heikkoutta niin näkisin, että IFK:lla on merkittäviä riskejä sellaisissa vastustajissa kuten Jukureissa. IFK haluaa kuten Tapparakin pitää kovaa intensiteettiä pelissä yllä ja pelata liikkuvaa jääkiekkoa. Tylpän kärjen joukkueet, jotka tyytyvät kolmella ketjulla painimaan ja yhdellä painamaan tulosta ovat IFK:lle olleet vaikeita tällä kaudella. Sen sijaan IFK on pärjännyt huomattavasti paremmin sellaisille vastuksille, jotka yrittävät paineistaa IFK:ta, koska kiekollinen nopeus pääsee oikein näkyviin, kun aukeaa paineistuksen tuottamia tiloja. IFK:lle epämukavia vastuksia voisivat olla ainakin KalPa, Pelicans sekä KooKoo.

Ilvekselle pahinta myrkkyä olisi mielestäni nykyjoukkueista kohdata itse asiassa HPK heti ensimmäisellä kierroksella. Pikkaraisen HPK on äärimmäisen kurinalainen pelaamaan trappia, mutta se hyökkää terävästi vastaan. Vaikka HPK hävisi viimeksi Ilvekselle niin Ilves ei ole tullut tunnetuksi siitä, että se jaksaisi pyörittää pitkiä hyökkäysralleja vaan enemmänkin Ilves on "vastaiskuja odottava" joukkue. HPK:n pelaaminen pakottaisi Ilveksen todennäköisesti aloitteellisuuteen ja siinä Ilves ei ole tälläkään kaudella loistanut. Ilvestä vastaan tiivistä trappia pelaava joukkue pakottaa Ilveksen kiekolliseen dominanssiin, jossa se ei tunnu juurikaan viihtyvän.

Lukko on kova edelleen ja Virtanen on JYPissä ollut kokenut playoff-valmentaja. Virtanen on hävinnyt playoffeissa lähinnä tuleville mestareille eli hän on huomattavasti "salaisempi" ase tässä sarjassa kuin moni ymmärtää. Virtanen on jo saanut Lukon pelaamaan hyvin, joten Lukkoa ei kyllä voi edes hyvällä sydämellä laskea mestaruustaistelun ulkopuolelle. Näkisin kuitenkin, että Virtasen Lukolla on samanlaisia ongelmia kuin Tapparalla ja suurin kysymysmerkki on Lehtisen kadonneen vireen myötä maalivahtipelissä. Lukko haluaa määritellä pelin temmon kiekollisella erityisosaamisellaan, jolloin tämän osa-alueen hyydyttäminen voi olla playoffeissa Lukolle kohtalokasta. Näkisin siis, että esim. Lukko yrittäisi kiekollista dominanssia Ilvestä vastaan, joka johtaisi Ilveksen pelitavan toimintaan.

Pahoittelen tätä avautumista, mutta taktisesti Ilvestä on todella hankala lähestyä. Se on mielestäni heikko, jos se joutuu määrittelemään kiekollisen pelin luonteen, mutta äärimmäisen veemäinen, jos se saa kiekkoa harvakseltaan ja pääsee hyökkäämään nopeilla laitureillaan vastaan. Jos tämän murtaminen olisi helppoa niin Ilves ei juhlisi nyt sarjakärjessä. Ilveksen fanitkin ovat suoraan sanoen mestaruushuumassa jo, joten Ilves tulee saamaan Tampereella konkreettisesti kuudennen kenttäpelaajan yleisöstään - hieman pöhöttynyt ja kaiken nähnyt Tappara-fani saattaa syttyä lähinnä haukkumaan omiaan ja toteamaan, että *ituttaa.
Arvostan suuresti tällaisista kirjoituksista, parempaa ja analyyttisempaan tekstiä ku nykymediassa. Näitä on mukava lukee, paljon mukavampaa ku iänikuiset jankkaamiset ja omien hypetys.

Hienoo.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
@Frankie ole onnellinen, ettet ole nähnyt Tapparan pelejä. Tappara on viimeisissä peleissään voittanut sellaiset vastukset kuin JYPin ja Ässät. Viimeiset viisi peliä Tappara on siis pelannut kahdesti JYPiä vastaan ja kerran Ässiä vastaan. Siinä välissä on otettu turpaan Pelicansilta ja pelattu ihan ok peli HPK:ta vastaan tasurina. Tappara on kuitenkin esiintynyt niin ala-arvoisesti erityisesti tuossa Ässät ja JYP-pelissä (areenalla), että olisi itselleen valehtelemista pitää Tapparan virettä hyvänä. Tappara ei ole pystynyt järjestelmälliseen hyökkäämiseen nyt viimeiseen neljään peliin lainkaan, joka kyllä kertoo valitettavasti siitä, ettei peli oikein kulje nyt.

Tapparan vire tuntuu kummallisesti menevän niin, että lähempänä CHL-pelejä peli kulkee Liigassakin ja sitten vähän kauempana niistä tulee heikompi jakso.

Jokainen voi koittaa päätellä että miksi.
 

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Tapparan vire tuntuu kummallisesti menevän niin, että lähempänä CHL-pelejä peli kulkee Liigassakin ja sitten vähän kauempana niistä tulee heikompi jakso.

Jokainen voi koittaa päätellä että miksi.
Uskon kyllä. IFK:llakin melkein aina mennyt niin jos on joku suuriottelu tulos tai takana niin tulee henkinen ulospuhallus.

Ainakun olen sen takia hävinnyt vedot niin sanon aina itelle 'muista psykologiset tekiät', mut ei niitä monesti muista.
 

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sens
Tapparan vire tuntuu kummallisesti menevän niin, että lähempänä CHL-pelejä peli kulkee Liigassakin ja sitten vähän kauempana niistä tulee heikompi jakso.

Jokainen voi koittaa päätellä että miksi.
Koska Tappara on niin suuri ja mahtava, että Tapparaa ei vaan Liigan kaltainen puulaakisarja enää kiinnostele ja koska Liiga on moneen kertaan pelattu läpi, tarvitsisi Tapparan siirtyä kovempiin ja tasokkaampiin sarjoihin, uusiin haasteisiin?
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Koska Tappara on niin suuri ja mahtava, että Tapparaa ei vaan Liigan kaltainen puulaakisarja enää kiinnostele ja koska Liiga on moneen kertaan pelattu läpi, tarvitsisi Tapparan siirtyä kovempiin ja tasokkaampiin sarjoihin, uusiin haasteisiin?
No siltä se on se on ainakin vaikuttanut. Jos on pakko voittaa, niin Tappara voittaa vaikka Ilveksen 7-0 (selkeä kasvojenpesun paikka silloin) tai CHL:ssä kovia ruotsalaisia. Jos ei ole pakko voittaa, niin sitten on sama vaikka hävittäisiin.

Tämän viikon otteluissa ei ole pakko voittaa. Otteluruuhkassa pelaajia lepuutetaan, ja sarjatilanne näyttää sellaiselta ettei sitä ole välttämättä tarve kohentaa. Jukurit on pelannut enemmän otteluita ja Ilvestä ei ole tarvetta kiinni ottaa (jos kohdataan pudotuspeleissä niin kotiedulla on vähän merkitystä). Motivoitunutta Tapparaa tuskin tullaan vielä näkemään.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Oikeastiko täällä mietitään kuka olisi paras Liiga-joukkue. Sanonpa sen suoraan, ei tässä kaudessa ole mitään järkeä. Joo korona, mutta ennen kaikkea pelaajamateriaali. Sen sijaan että Tapparalla olisi ykkösketjussa Barkov - Laine on heillä nyt Morley - Merelä, Aho - Pulju -> Mäenalanen - Leskinen, Lundell - Heiskanen - Husso HIFK:ssä, Saros HPK:n olisi Liigan paras maalivahti, Heinola Saarijärven tilalla Lukossa, Turussa Kakko ja Rantanen eivätkä jotkut huonot KHL-veljekset, Kuopiossakin olisi Kapanen, Mikkola ja Luostarinen, Ilveksessä Hintz ja Välimäki.

Nyt voivat joukkueet oikeasti saada jotain jukureita ja pelicanseja päästääkseen finaaliin.

Niin kauan kuin NHL ei ole mukana Liiga-kekkereissä, on turha puhua oikeasta mestaruudesta. Nyt joku joukomyrrä tai markovirtanen luulee olevansa messias jos voittaa nolon mestaruuden.
 

Myyntimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oikeastiko täällä mietitään kuka olisi paras Liiga-joukkue. Sanonpa sen suoraan, ei tässä kaudessa ole mitään järkeä. Joo korona, mutta ennen kaikkea pelaajamateriaali. Sen sijaan että Tapparalla olisi ykkösketjussa Barkov - Laine on heillä nyt Morley - Merelä, Aho - Pulju -> Mäenalanen - Leskinen, Lundell - Heiskanen - Husso HIFK:ssä, Saros HPK:n olisi Liigan paras maalivahti, Heinola Saarijärven tilalla Lukossa, Turussa Kakko ja Rantanen eivätkä jotkut huonot KHL-veljekset, Kuopiossakin olisi Kapanen, Mikkola ja Luostarinen, Ilveksessä Hintz ja Välimäki.

Nyt voivat joukkueet oikeasti saada jotain jukureita ja pelicanseja päästääkseen finaaliin.

Niin kauan kuin NHL ei ole mukana Liiga-kekkereissä, on turha puhua oikeasta mestaruudesta. Nyt joku joukomyrrä tai markovirtanen luulee olevansa messias jos voittaa nolon mestaruuden.
Halijaksuja sinne!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Oikeastiko täällä mietitään kuka olisi paras Liiga-joukkue. Sanonpa sen suoraan, ei tässä kaudessa ole mitään järkeä. Joo korona, mutta ennen kaikkea pelaajamateriaali. Sen sijaan että Tapparalla olisi ykkösketjussa Barkov - Laine on heillä nyt Morley - Merelä, Aho - Pulju -> Mäenalanen - Leskinen, Lundell - Heiskanen - Husso HIFK:ssä, Saros HPK:n olisi Liigan paras maalivahti, Heinola Saarijärven tilalla Lukossa, Turussa Kakko ja Rantanen eivätkä jotkut huonot KHL-veljekset, Kuopiossakin olisi Kapanen, Mikkola ja Luostarinen, Ilveksessä Hintz ja Välimäki.

Nyt voivat joukkueet oikeasti saada jotain jukureita ja pelicanseja päästääkseen finaaliin.

Niin kauan kuin NHL ei ole mukana Liiga-kekkereissä, on turha puhua oikeasta mestaruudesta. Nyt joku joukomyrrä tai markovirtanen luulee olevansa messias jos voittaa nolon mestaruuden.

Ihan hyvä käännös tuosta ulinasta olympiakisojen paskuuden suhteen. :D
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nojaa, onhan nuo olympialaiset täysi vitsi, kun pelaajien taso on paskempi kuin joka vuotisessa Skoda Cupissa.

NIin, onhan se Liigakin samalla periaatteella vitsi, vaikka sitä monet niin innokkaasti seuraa ja maailmassa on varmaan puolen tusinaa tasokkaampaa jääkiekkoliigaa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
NIin, onhan se Liigakin samalla periaatteella vitsi, vaikka sitä monet niin innokkaasti seuraa ja maailmassa on varmaan puolen tusinaa tasokkaampaa jääkiekkoliigaa.

Ei kannata sekoittaa asioita vaan verrata Liigan tasoa aikaisempien kausien Liigatasoon ja olympialaisten tasoa edellisten olympialaisten tasoon, niin ymmärtää missä mennään.

Liigaa pitäisi pitäisi pelata pelkästään nykyisillä Mestis-pelaajilla, niin tason lasku olisi samanlainen kuin nykyisten olympialaisten taso verrattuna aikaisempiin olympialaisiin.
 
Viimeksi muokattu:

Runkosarja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat KooKoo
Jos joku olisi muutama vuosi sitten sanonut : liigan kärkikamppailu Ilves-Jukurit helmikuun loppupuolella, niin moniko olisi uskonut?
Hienoa, että liiga tuulettuu.
No, runkosarjaa on vielä jäljellä ja pelit kovenee loppuneljänneksellä. Joka tapauksessa hyvä liigalle, että nousee uusia seuroja kärkeen ja syvällä dyykanneita kissoja palaa pinnalle.
Ja toinen puoli: viimeisenä männävuosien menestyjä JYP, ja Kärpätkin valumassa sääleihin.
Tosin Kärpät on kärsineet olympiakisoista niin tajuttoman paljon.
On selvää, että maan matoset eli muiden seurojen kannattajat eivät voi ymmärtää sitä tuskaa ja menetystä, mikä Kärpät on kärsinyt kahden pelaajan turnausmatkasta. Pienillä liigapaikkakunnilla eli muualla kuin Oulussa on mahdotonta ymmärtää sellaisten astraaliolentojen panosta kuin Ohtamaa ja Mäenalanen. Sen takia meidän tulee olla tästä asiasta hiljaa, sillä emme voi ymmärtää sitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös