Pienen yllättäjän kirous=pleijareissa lauluun helvetin nopeasti, koska kokemattomuus. Seuraavalla kaudella kaikki alkaa alusta, koska rikkaat ostaa parhaat.
Nyt kun täällä on jo povattu Jukureille menestystä tai menestymättömyyttä playoffeissa (kieliposkessa) niin minun on pakko heittää muutama näkökulma:
Loput pelit runkosarjassa:
Jukurit on viimeiset kuukaudet pelanneet
lähes parhaalla kokoonpanolla ilman merkittäviä loukkaantumisia ja peli on kulkenut mallikkaasti. Uskon että se heikompi hetki, mahdolliset loukkaantumiset ja jonkunlainen tappioputkikin on vielä edessä. Tällä hetkellä paikka kuuden joukossa ei ole mitenkään sementoitu eli tämä mahdollinen heikompi jakso voi hyvin tiputtaa Jukurit sääleihin.
Oletan nimittäin että Jukureiden takana on useampi joukkue jotka voivat loppukaudesta parantaa juoksuaan merkittävästi, toisin kun Jukurit. Eli: malttia malttia!
Menestystä playoffeissa puoltavat tekijät:
-
Ei tarvitse puristaa mailaa: Jukurit voi lähteä vapautuneesti mahdollisiin pleijareihin. Putoamista ei tarvitse pelätä (esim. HIFK:ssa, Kärpissä ja Tapparassa saa pelaajat kunnon kurat niskaan jos putoaminen alkaa näyttämään todennäköiseltä ennen finaaleja). Psyykkisesti tuollainen ”altavastaajan rooli” on varmasti etu ja urheilussa on nähty ennenkin näitä tuhkimotarinoita.
-
Hyökkäys: Vaikuttaa siltä että emme ole vielä nähneet puoliakaan siitä mihin Jukureiden hyökkäyskalusto pystyy: Palmu, Räty, Puistola, Maksimov, Rohdin…näiltä sepiltä voi joka ilta odottaa highlight-suorituksia ja vire näyttää vaan paranevan. Tällä hetkellä pidän Jukureiden hyökkäyskalustoa Liigassa top5 tasoisena.
Menestystä playoffeissa estävät tekijät:
-
Maalivahdit: Jos Salmisella alkaa räpylä tärisemään tai hän loukkaantuu ei kakkosveska (Ignatjew) pysty ottamaan voittavan ykkösmaalivahdin roolia. Harjoitusotteluissa Salminen pomputteli kiekkoja joten vastaava vire voi vielä iskeä kauden aikana.
-
Pelitavan toimivuus pudotuspeleissä (?): Jukureiden aktiivinen/energinen pelitapa jossa karvataan kahdella pelaajalla ylhäältä näyttää toimivan runkosarjassa MUTTA playoffeissa kun pelejä tulee paljon peräkkäin voi vastaavaa energisyyttä/liikettä olla vaikea ylläpitää illasta toiseen ja toisaalta vastustajan voi olla helpompi keksiä vastalääkkeet kun Jukurit tulee vastaan monta iltaa peräkkäin. Pudotuspeleissä vastustaja keskittyy 100% Jukureiden pelitavan murtamiseen kun taas runkosarjassa Jukurit voi olla yksi kolmesta samanviikon aikana kohdattavista vastustajista. Tässä sitten viimeistään mitataan Päällikön taidot.
-
Ehjät 60 minuuttiset: Jukureilla tulee yhä omalla alueella lähes joka pelissä heikkoja hetkiä ja räikeitä merkkausvirheitä. Ehjiä 60 minuuttisia ei ole siis juurikaan nähty. Playoffeissa huippuvireiset joukkueet tulevat todennäköisesti rankaisemaan näistä nukahduksista terävämmin kun tähän asti runkosarjassa. Näiden nukahduksien myötä voi peli olla yllättäen 3-0 ja tuloksena ”ohipeli”. Näiden ”ohipelien” merkitys pudotuspeleissä onkin sitten ihan eri luokkaa kuin 60 pelin runkosarjassa.