Apheu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Seattle Kraken
Kolme seuraavaa...

KalPa – Hyviä palasia, mutta kokonaisuus hieman sinnepäin

KalPalla jälleen jalkeilla kohtuullisen hyvä porukka, nuorta ja liikkuvaa pelaajaa sekä kokeneita konkareita hankittu muun muassa Kiiskisen, M. Järvisen ja Jaakko Rissasen muodossa. KalPa on vahvistunut, mutta niin on kilpakumppanitkin. Kovempi työ heillä on nyt löytää itsensä suorasta pudotuspelipaikasta.

Hyökkäyspalaset, etenkin senttereiden suhteen, ovat laajat ja monipuoliset. Aapeli Räsäseltä odotan jopa melkein mitattäyttävän ykkössentterin touhuja ensi kaudella. Hyökkäys on sellaista vahvaa keskikastia, hyviä pelimiehiä, mutta vertailussa aivan kärkikalustoihin KalPalla ei ihan riitä. Ainakin yksi, tai kaksi kovaa maalintekijää tarvittaisiin. Verkon pöllyttäjät puuttuu.

KalPan pakisto on liikkuva, ja Kim Nousiainen on kova palanen ykköshevosena. Kokeneet soturit puuttuvat kuitenkin täysin ja pakiston kokonaistaso ei päätä huimaa. Pidän KalPan pakistoa lähempänä heikompaa keskitasoa. Hyvinä iltoina kiekko ja miehet liikkuu, huonoina iltoina miehet hukkuu ja vääntövoima ei riitä. Kilpeläinen jatkanee hyvällä tasolla maalinsuulla, joka auttaa KalPaa pitkässä juoksussa.

KalPalla on potentiaalinen nippu, ja hyökkäykseen on hankittu hyviä palasia. Kai Kantolan menetys on iso, vastaavaa kovan tason voimahyökkääjää maalintekotaidolla höystettynä KalPa ehdottomasti kaipaa. Myös pakisto tarvitsisi vähintään yhden, mielellään kaksikin rutinoitunutta hyvää Liiga-pakkia. Näillä eväillä KalPa kuitenkin taistelee suorasta pudotuspelipaikasta.


Jukurit – Keskeneräinen ja/tai heikko


Jukurit teki mielenkiintoiset värväykset Jani Tuppuraisella ja Jarkko Immosella. Molemmat tulivat jumbo-JYP:stä hankalan kauden jälkeen, joten nopeasti ajateltuna miten he voisivat auttaa Jukureita sen parempiin sijoituksiin, kun eivät JYP:iäkään hinanneet? Sääliplayoffpaikka olisi Jukureille pikkuhiljaa jo tultava. Sport sinne pääsikin jo, ja KooKoo on ollut erittäin hyvä lisä Liigaan. Jukurit puolestaan on ollut tylsä, puuduttava ja jämäsijoilla. Muutosta pitäisi alkaa tapahtua.

Hyökkäys on luvalla sanoen todella vaisu. Petrus Palmu on hyvä hankinta, mutta hänkin kuitenkin olisi varteenotettavassa joukkueessa siinä kakkosketjun laiturin paikalla, ei ykköshyökkääjä. Palmu-Immonen-Tuppurainen olisi ihan okei kakkosketju, Stransky-Henritius-Piitulainen kolmosketju ja niin edelleen, mutta heidän edessään pitäisi olla kova ykkösnyrkki. Nyt se uupuu kokonaan, ja ihmeitä saa tapahtua, jos tämän tyylisellä hyökkäyskalustolla taistellaan playoffpaikasta.

Mutta – sitten päästään pakistoon. Axel Rindell on sellainen jokerikortti, että hänen avullaan ja loisteliaalla yhteistyönjääkiekolla Jukureilla voi olla jonkinlaista saumaa. Hataraa on perustaa yhden kovan puolustajan harteille koko joukkueen mahdollisuuksia. Käsittääkseni joukkueen puolustus on aika kesken, ja toistaiseksi näyttää huonolta. Myös ykkösmaalivahtia kaipaa.

Huonoin rosteri juuri nyt, ja hankinnat saavat olla aika kovia, että tästä sen kummempaa soppaa tulisi. Laihaksi jää ja jäädään seuraamaan, millaista maustepippuria JYP:n konkarikaksikko tähän keitokseen tuo. Yrittää välttää jumbosijan.


Kärpät – Oulusta saattaa puhaltaa uudet tuulet


Kärppien viime kausi oli haasteellinen kaikin tavoin. Nousu käynnistyy, mutta tässä välissä kultavaltikasta on noussut kilpailemaan moni muukin seura. Toisin kuin muutama vuosi sitten Suikkasen floppikauden jälkeen, nyt huipulla heiluttelevat Tapparan lisäksi Lukko, TPS ja HIFK.

Kärppien hyökkäys vaikuttaa paperilla kärkinipulta. Wellman ja Bourke lienevät hyvät kärkisentterit, luultavasti nyt ainakin toinen pystyy ykkössentterin viittaa Liigassa kantamaan. Leskinen ja Mäenalanen ovat Liigatasolle aivan riittävät kärkilaiturit ja Pyörälä säestää varmasti tapansa mukaan. Aaltosen ja Pyörälän tasosta voi riippua paljon. Jos pelaavat yhä tehokkaasti ja Wellman ja Bourke ovat kovia, on tässä varmaan Liigan paras hyökkäyskalusto. Taustalta tulee myös nuorisoa mm. Rätyjen ja Tieksolan muodossa. Kyllä Kärppien hyökkäyskalusto on kärkeä.

Pakisto on erinomainen, joskin ei aivan yhtä laaja, kuin joillakin kilpailijoilla. Pakisto on riittävähkö, mutta kilpailuetua Kärpät ei muihin kärkiseuroihin tässä saa. Varsinkin hyökkäyspään oveluutta ei mielestäni löydy tarpeeksi. Parin vuoden tasoista Heshkaa kaipaisi. Ykkösmaalivahti vielä puuttuu.

Kärpät on jälleen yrittämässä kohti kärkeä. Jalkeilla on hyvä nippu, uusien ulkomaalaissenttereiden varaan laskeminen hieman lisää riskikerrointa. Tällä porukalla on kaikki eväät taistella runkosarjan voitosta, mutta toisaalta on myös mahdollisuus valahtaa taisteluun suorasta pudotuspelipaikasta. Ainakin ennen selvän, erinomaisen ykkösveskarin hankintaa taistelee suorasta pudotuspelipaikasta.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Kokeneet soturit puuttuvat kuitenkin täysin
Tähän pakko tarttua sen verran että löytyy sieltä kuitenkin Lappalainen joka pelasi elämänsä kauden viime kaudella ja oli jopa Nousiasta parempi kun kokonaisuutta katsoo. Ehkä jopa tärkein kenttäpelaaja viime kaudella.

Edit. Siitä toki samaa mieltä että yhtä hyvää rutinoitua rightin pakkia puolustus vielä kaipaa.
 
Miten selittää sellaista suurta raastaavaa ihanan vahvaa tunnetta joka ei kuitenkaan ikinä palkitse, mikä ottaa niin kovin paljon mutta antaa niin vähän.
-Tuomas Virkkunen

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pakistosta voisi melkein sanoa samat sanat. Elorinne on ainoa kokeneempi vääntäjä, muuten pakisto on aika nuori ja kiekollinen.
Toki Peltola on samaa vuosikertaa ja itse asiassa liigapelejä enemmän kuin Elorinteellä. Peltolan kohdallahan taustalla on koko viime kauden harmittavasti pilannut paha loukkaantuminen. Parhaimmillaan voisi olla vaikka joukkueen ykköspakki toissakauden tapaan, mutta pitkän toipumisen jäljiltä taso ja siten tuleva rooli on melkoinen kysymysmerkki.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tähän pakko tarttua sen verran että löytyy sieltä kuitenkin Lappalainen joka pelasi elämänsä kauden viime kaudella ja oli jopa Nousiasta parempi kun kokonaisuutta katsoo. Ehkä jopa tärkein kenttäpelaaja viime kaudella.

Edit. Siitä toki samaa mieltä että yhtä hyvää rutinoitua rightin pakkia puolustus vielä kaipaa.
Juuri tulossa samaa kirjoittamaan, että Lappalainen oli se ykköspakki. Vaikka Nousiainen hyvän kauden pelasikin niin Liigassa kuin kisoissakin.

Siellä pakistossa on 3 potentiaalista nuorta ukkoa. Nousiasen jo viimeistään nyt suurinosa tietää. Riekkinen pelasi toissa kaudella hyvää kahdensunnanpeliä. Viime kausi meni loukkaantumisten takia plörinäksi. Sitten on vielä Kärpistä tullut Puutio. Kehitysvaraa on paljon.

Vastapainoksi siellä on konkari Lappalainen. Hyvä hyökkäyspäähän/yvlle, ja petrasi myös omissa. Jesper Mattila pystyy lähes kokonaan paikkaamaan Mikael Seppälän lähdön. Tämän lisäksi on "kookkaampia" pelaajia kuten Gallet sekä Laavainen. Galletilla ei toissa kaudella Liigassa riittänyt, mutta viime kaudella täytti täysin Liigapelaajan kriteerit. Tämän lisäksi on pari Mestiksessä kehittyvää pakkia Hjorthin ja Bastin muodossa. Rightin pakkeja Puutio, Bast, Laavainen sekä Hjorth.

Sentteristö on tosiaa KalPalla kova. Rissanen-Räsänen-Järvinen-Korhonen/Immonen/Knuutinen. Laitureista kärkikentät täyttävät Kiiskinen, Pitkänen, Klemetti, Simontaival ja kolmoseenkin riittää viime kaudella maaleja lapannut Könönen sekä hyvän rightin kudin omaava tsekkiläinen Pytlik.

Muut ovat myös parantaneet nippujaan huomattavasti. Mennään kuiteskin myös jo 3. Miettisen valmentavaa kautta niin itsellä on ihan hyvät fiilikset KalPan tilanteesta atm. Taistelu suorasta playoffpaikasta on taas tiukkaa. Silti, uskon KalPan tuonne yltävän. Ylivoima kun saadaan paremmaksi niin se lisää taas KalPan vaarallisuutta.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

Apheu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Seattle Kraken
Next!

Tappara – paperilla hyvin koottu nippu

Viime vuosi oli pettymys, vaikka sijoitus ei ollut katastrofi. Joukkue oli rakennettu heikohkosti, ja Kristian Kuuselan loukkaantuminen oli viimeinen niitti. Nyt joukkue on tasapainoisempi ja siinä on sopivasti kokemusta, taitoa, voimaa ja nopeutta.

Sentteriosasto on vahvistunut suuresti. Malinen on käytännössä korvattu huippusentteri Morleyllä, sekä KooKoossa hyvää tulosta tehnyt Platzer on ikään kuin extrahankinta. Morley – Virta – Platzer – Rauhala -kolmikkoa paremmaksi on haastava laittaa. HIFK laittaa kyllä kampoihin omallaan. Tapparan hyökkäys on siinä mielessä hyvällä tolalla, että se on täynnä parhaassa peli-iässä olevia pelaajia. Levtchit, Peltolat ja Bertrandit janoavat voittoa ja mestaruutta. Tanus ja Merelä edustavat nuorempaa osastoa ja ovat molemmat jo hyviä Liiga-tason pelaajia. Palikoita voi käännellä ja väännellä, mutta hyökkäyksessä Tapparalla on pullat todella hyvin uunissa. Hyökkäys olisi varmasti Liigan paras, jos Bertrand olisi se 30 maalin tekijä, mutta se jää nähtäväksi.

Tapparan pakisto on tasavahva ja erittäin hyvä. On kiekollista osaamista Kinnusen ja Rantakarin muodossa, Vittasmäki ja Seppälä taitavat vahvan puolustamisen ja Jurgens sekä Tuulola omaavat hyvät taidot molemmista rooleista. Heljanko osoitti viimeistään viime kauden playoffseissa olevansa ykkösvahti tähän sarjaan.

Joukkue on tasapainoinen, vahvistunut selvästi viime kaudesta etenkin senttereiden suhteen ja Tapolalla lähtee nyt toinen kausi käyntiin, eli hyvää voidaan odottaa. Tapparan ongelma vuodesta toiseen on kuitenkin ollut ailahtelevaiset otteet ja etenkin lukuisat pistemenetykset heikompia joukkueita vastaan. Tämä on asia, mihin ei ole enää varaa, jos halutaan taistella aivan kärkisijoista. Pitkät tappioputket on saatava nopeammin katki. Vaikea olla sijoittamatta Tapparaa taistelemaan runkosarjan voitosta.

** Austin hankittu tämän jälkeen


Pelicans – Haastava arvioitava, lienee keskikastissa

Pelicansin kaudet ovat olleet vuoristorataa, viime kausi oli jälleen hyvä, mutta Lasch ja Björninen ovat nyt siirtyneet muualle. Uuden joukkueen rakentamisesta en ole aivan vakuuttunut, vaikka yksittäisiä erinomaisia hankintoja on tehtykin. Jatkuvuutta on kohtuu vähän ja kilpailu playoffpaikoista on ensi vuonna todella tiukkaa.

Hyökkäyksen ihan ehdoton tähti on Lukas Jasek. Edelliskausien ja odotetun kehityksen puitteissa miehestä voisi odotella kaiken natsatessa pistepörssin voittajaa. Pelicansin kärki (Jasek, Kangasniemi, Smejkal) onkin ihan hyvä ja Liiga -tasolle oikeinkin riittävä kärkikahinoihin. Tämän jälkeen kuitenkin Roinetta ja Tyrväistä lukuunottamatta puuttuu parhaassa peli-iässä olevat rutinoituneet Liiga -hyökkääjät. Nuoriakin tarvitaan, mutta myös kokemusta. Kivenmäki, Nikkanen ja Nordgren stepin ylöspäin ottaessaan ovat kyllä hyviä nimiä kärkikentän taakse. Pelicansin hyökkäys omaakin sellaista ”boom or bust” -tyyliä. Kaiken natsatessa todella kova nippu, mutta vastaavasti varmoja tekijöitä ei hirveästi ole. Kangasniemikin on tupannut olemaan ailahtelevainen pistetehtailun suhteen.

Pakistoon Teemu Eronen oli hyvä hankinta ykkösviulistiksi. Kokonaisuutena pakisto on ihan okei, ei mikään kilpailuvaltti, mutta menettelee. Kärkiporukoihin verrattaessa kyllä eron huomaa, keskikastin pakisto kyseessä. Larmi on hyvä hankinta maalille ja kyseessä on yksi Liigan parhaista maalivahdeista ellei jopa paras.

Pelicansilla on eväitä hätyytellä suoraa pudotuspelipaikkaa kaiken mennessä nappiin, mutta ihan kärkikahinoihin heillä ei riitä. Yksi vaikeimmista arvioitavista. Veikkaan, että Pelicans taistelee lopulta sääliplayoffpaikoista.


Ässät – Ei hyvää lupaile

Melkoisessa syöksykierteessä viime vuosina ollut Ässät ei vakuuta ensi kaudellakaan. Paluu vanhaan Kärki, Salminen -duoon tuskin tuo nytkään sitä tulosta, mitä odotetaan. Jatkuvuus Ässien touhusta tuntuu puuttuvan ja kunnon strategia menestyksen palauttamiseksi. On tuntunut siltä, että pikavoitoilla ja ulkomaalaisilla yhden kauden hauilla on pyritty löytämään menestystä, mutta pohjan rakentamisen kautta se tulisi.

Uudet ”Wännströmit” on yritetty hankkia hyökkäykseen. Barach on hankittu kahden kauden sopimuksella, joten hänen onnistuessa tästä voisi kenties löytyä jatkuvuutta hyökkäyksen johto-osastolle. Hyökkäys on tosi haastava arvioida. Se näyttää sekasotkulta muualta saapuneita kiertolaisia tai omia poikia. Lepaus, Lindsten, Ruuttu, Erholtz… Kaikissa on potentiaalia, se on nähty, mutta miten Ässissä se saadaan ulos, siitä ei ole takeita. Hyökkäyksestä uupuu täysin sellainen varma kärki ja se nojaa tasonnostoihin, kuten monessa muussakin alakastin joukkueessa. Barach – Kärki – Salminen voi toki olla hurja ykkösketju, mutta itse en siihen usko.

Pakisto näyttää huolestuttavan heikolta. Andersson on perinteinen SHL-haku, jonka tasosta Liigaan on paha sanoa. Todennäköisesti täyttää ruutunsa peruspakkina, mutta tuskin ihmeidentekijä. Lukka, Matinpalo, Sevänen ja kumppanit ovat ihan hyviä tekijöitä alempiin pakkipareihin. Ässiltä puuttuu kuitenkin sellainen kova kiekollinen osaaminen ja kärkipakkipari kokonaan. Yksi vaisuimmista pakistoista. Maalivahtiosasto Söderströmin kanssa on kuitenkin ihan hyvällä tolalla.

Ässät voi yllättää, hyökkäyksessä on potentiaalia. Niin on kuitenkin muillakin joukkueilla, joten ei tässä voi sijoittaa Ässiä muualle kuin pohjalle. Millainen roolitus Ässien hyökkäyksessä on? Sekava, sellainen jää fiilis koko Ässien nipusta. Ihan kuin muilta oltaisiin hankittu ne ihan kelvollistasoiset (ylijäämämiehet), mitä on vaan saatu haalittua. Yrittää välttää jumbosijan.
 

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Tosi hyvää ja objektiivista analyysiä Apheu, kiitoksia näistä! Olet onnistunut loistavasti olemaan objektiivinen myös oman joukkueen arvioinnissa!
Kato nyt McTorso, ei se tuon vaikeampaa ole ja silti saa luotua ”positiivista pöhinää” myös oman joukkueen ympärille myös muiden joukkueen kannattajien silmissä.Eikä tarvi odottaa paskamyrskyä niskaansa.
 
Viimeksi muokattu:
Vielä tahdon muistuttaa, että mikäli ylläoleva krijoitukseni ei ollut tulkittavissa provokaatioyritykseksi, tulee sitä kohdella vain yhden miehen mielipiteenä.
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tosi hyvää ja objektiivista analyysiä Apheu, kiitoksia näistä! Olet onnistunut loistavasti olemaan objektiivinen myös oman joukkueen arvioinnissa!
Kato nyt McTorso, ei se tuon vaikeampaa ole ja silti saa luotua ”positiivista pöhinää” myös oman joukkueen ympärille myös muiden joukkueen kannattajien silmissä.
Jos nyt hieman pilkkua viilataan, niin oli tuossa sentteristön kohdalla ehkä pientä kotiinpäin vetämistä havaittavissa. :)
Itse ainakin näkisin tilanteen niinpäin, että Morley-Virta-Platzer-Rauhala laittaa kampoihin HIFK:n Koivistoinen-Broadhurst-Paajanen-Väänänen nelikolle, eikä toisinpäin. Noin muuten hyvää arviointia joukkueiden voimasuhteista kyllä.
 

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Jos nyt hieman pilkkua viilataan, niin oli tuossa sentteristön kohdalla ehkä pientä kotiinpäin vetämistä havaittavissa. :)
Nooh, ero on ehkä näkemyksellinen. Ei niinkään räikeä värilasikotiinpäinveto.
 
Vielä tahdon muistuttaa, että mikäli ylläoleva krijoitukseni ei ollut tulkittavissa provokaatioyritykseksi, tulee sitä kohdella vain yhden miehen mielipiteenä.
(1)
  • Tykkää
Reactions: Knap
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nooh, ero on ehkä näkemyksellinen. Ei niinkään räikeä värilasikotiinpäinveto.
Jos nyt pientä vertailua tehdään HIFK:n ja Tapparan sentterihierarkian mukaan:

Koivistoinen > Morley, Koivistoisella tykkikausi alla ja pleijareiden MVP, Morleyn edellä lähtökohtaisesti.
Broadhurst = Virta, tämä menee mielestäni aikalailla tasan, haastava sanoa kumpi edellä.
Paajanen > Platzer, tässä parissa mielestäni selvin ero ja Paajasen hyväksi, olisi monessa jengissä ykkössentteri.
Väänänen < Rauhala, nelossentterien vertailussa Tappara on edellä, Rauhala sarjan parhaimpia 4. senttereitä.
 

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Koivistoinen > Morley, Koivistoisella tykkikausi alla ja pleijareiden MVP, Morleyn edellä lähtökohtaisesti.
Mielestäni tää on tasainen pari. Morleyn edellisen visiitti oli loistava ennen loukkaantumista ja tykkikausi siitä olisi ehjänä hänelle tullut. Eli mielestäni verrattavissa Koivistoisen viime kauteen. Kausi jäi myös kesken koronan takia, joten mahdollinen panos playoffseissa jäi ikuiseksi kysymysmerkiksi. 37 peliä, 38 pistettä kuitenkin runkosarjassa. En siis lähtisi näiden välillä tekemään eroa selkeästä paremmuudesta. Katotaan mitä tapahtuu.
 
Vielä tahdon muistuttaa, että mikäli ylläoleva krijoitukseni ei ollut tulkittavissa provokaatioyritykseksi, tulee sitä kohdella vain yhden miehen mielipiteenä.
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mielestäni tää on tasainen pari. Morleyn edellisen visiitti oli loistava ennen loukkaantumista ja tykkikausi siitä olisi ehjänä hänelle tullut. Eli mielestäni verrattavissa Koivistoisen viime kauteen. Kausi jäi myös kesken koronan takia, joten mahdollinen panos playoffseissa jäi ikuiseksi kysymysmerkiksi. 37 peliä, 38 pistettä kuitenkin runkosarjassa. En siis lähtisi näiden välillä tekemään eroa selkeästä paremmuudesta. Katotaan mitä tapahtuu.
Totta, viime kausi huomioiden pidän Koivistoisen kuitenkin edellä. Tilanne voi muuttua kauden aikana, molempien joukkueiden laadukkaasta sentterikolmikosta oikeastaan kuka tahansa voi nousta ykkösnimeksi kauden aikana.
 

Apheu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Seattle Kraken
Laitetaan viimeiset esille ja homma pakettiin!

HPK – Alakastissa riittää taisteltavaa

Parin kauden takainen mestari pyrkinnee takaisin pudotuspeleihin heikon viime kauden jälkeen. Innala ja Kontiola lähtivät, joten paljon pisteitä pitäisi pystyä korvaamaan. Uusien kärkinimien tulee onnistua, jotta HPK pysyisi kilpailussa playoffpaikoista mukana.

Hyökkäyksen kärkeä on lähdetty rakentamaan kanadalaisittain. Cornet on tuttu ja kelpo pelaaja, Sean Collins ja Michael Joly uusia tuttavuuksia. Tuosta voi saada ihan kelvollisen ykköskentän. Michael Joly voi yltää hyviinkin pisteisiin miehen edelliskausia katsoen. Collins on hiipumassa ja hänen tasostaan on haastava sanoa mitään. HPK:lla on onneksi tuttuja kokeneita nimiä hyökkäyksessä Ikosen, Tikan ja Nenosen muodossa. Kokonaisuutena HPK:n hyökkäyskaluston arviointi riippuu paljon kanadalaiskavereiden onnistumisesta. Jolyyn uskon, Cornet ja Collins ovat varmaan ihan okei, mutta ei mitään tähtiloistoa. Kokonaisuus lienee siis alempaa keskikastia.

Pelli ja Johnston ovat hyviä hankintoja pakistoon ja HPK:lla pitäisikin olla näin hyvin kiekollista osaamista kärkipareissaan. Puhtaassa puolustusosaamisessa ja järeässä maalineduspelaamissa HPK näyttää heikolta. Onneksi heillä on kuitenkin huippumaalivahti Eetu Laurikaisessa.

HPK:lla on täysi tekeminen siinä, että saisi hilattua itsensä jälleen pudotuspeleihin. Materiaali ei riittäne millään taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta, mutta sääliplayoffeihin on saumoja. Kamppailu silläkin viivalla on vain todella kovaa, ja HPK voi aivan hyvin tipahtaa myös jumbotaisteluun, etenkin jos esimerkiksi Michael Joly floppaa eikä olekaan sellainen pisteidentekijä, kuin on odotettu. Nyt kuitenkin sanotaan, että taistelee sääliplayoffpaikasta.


Lukko – hyvä nippu jälleen, mutta kilpailijat ovat vahvistuneet, Lukko ei


Hallitseva mestari lähtee, kuten kovin usein, yhtenä seuratuimmista joukkueista kauteen. Lukolla on hyvä pöhinä päällä, hyviä hankintoja ja jatkuvuutta uusien nimienkin lisäksi. Ehdottomasti Lukko kuitenkin menettää niin sanotun norsunluutornipaikkansa, sillä joukkueesta lähti paljon kahden viime kauden suvereeneja ykköstekijöitä, kuten esimerkiksi Robin Press. Eli sama ylhäinen dominointi tuskin jatkuu, sillä rosteri ei enää ole muihin verrattuna ylhäisessä yksinäisyydessään.

Hyökkäys näyttää hyvältä. Ilomäki on Liigan kärkitasolle erinomainen kakkossentteri ja korvannee Audeten. Koivistoista ei ole korvattu selkeällä ykköskaverilla, joten Lukon sentteriosasto tällä hetkellä näyttää heikommalta peilaten viime kauteen. Tulee kuitenkin peilata muihin joukkueisiin, ja Lukko pärjääkin vertailussa hyvin. Haga voi olla kova tekijä, jos viime kausi oli vain yksittäinen heikko vuosi. Julius Mattila on vuoden kokeneempi ja Repo, Skalicky ja Pospisil jatkavat yhä peliään vastustajan ihon alla. Scott Pooley on mielenkiintoinen hankinta, jonka osuessa kovaksi maalintekijäksi Lukolla on jälleen yksi todella kova hyökkäysase käytössään. Hyvältähän tuo hyökkäysosasto näyttää, sentteriosaston ollessa jonkinlainen pieni kysymysmerkki.

Pakisto on kiekollisuudeltaan hyvää Gregoiren ja Saarijärven muodossa. Kovatasoisia, Lukas Klokin -kaltaisia peruspuurtajia kuitenkin tarvitaan. Lukon pakisto näyttääkin vielä keskeneräiseltä. Maalilla jatkanee Lassi Lehtinen, eli se osasto on kunnossa.

Lukolla on haastava asema lähteä puolustamaan mestaruuttaan, kun muutama todella tärkeä avainpelaaja on lähtenyt ja silti odotetaan lähes samanlaista dominointia ja piikkipaikalla pysymistä. Pakiston hankinnoista hieman riippuu, miten Lukko tulee sijoittumaan. Heitä on nyt vastassa kosolti kilpailijoita, jotka janoavat menestystä ja jotka eivät sitä nyt muutamaan vuoteen ole kirkkaimpaan päässyt käsiksi (HIFK, Tappara, Kärpät, TPS). Tämän, sekä valmentajavaihdoksenkin vuoksi veikkaan, että Lukko on kärkikamppailuissa, mutta muiden kova vahvistuminen ja Lukon rosterin ”pakollinen” heikentyminen ensi kauteen aiheuttaa sen, että Lukko ei ihan pysy kärjen kyydissä. Riippuu toki myös esimerkiksi siitä, millaisen sepän he saavat puolustusosastoonsa naarattua. Mutta nyt, taistelee suorasta pudotuspelipaikasta.


SaiPa – Pakkikalustolle tulee kylmää kyytiä


SaiPan hyvästä jaksosta alkaa olla jo useampi vuosi. Muutosta on tultava, ja Virran johdolla sitä lähdetään tekemään. Ensi kausi tuskin tuo hurraahuutoja.

Muiden nojaessa paljon kanadalaisiin, SaiPa on tuonut sisään slaaveja. Toki McIntyre on kanukki ja onkin hyvä hankinta. McIntyren heikko viime kausi herättää huolta. Myös Koskiranta oli vaisu viime kaudella, ja ei ole kovin hyvä lähtökohta, jos kaksi iäkästä kärkisentteriä ovat alisuorittaneet edelliskautensa. Okuliar ja etenkin Lakatos on todella kiinnostava hankinta. Lakatos voi onnistuessaan olla yksi Liigan vaarallisimmista hyökkääjistä. Mutta, se jossittelu. Paljon on kiinni siitä, pelaako joku paremman kauden kuin viime kauden, tai miten muualta tulleet onnistuvat. Varmoja kärkisuorittajia tai edes rutinoituneita noin 30 pisteen TOP-9 hyökkääjiä ei liiemmin ole. Ennakolta hyvin epävarma hyökkäys, jossa Lakatoksen ja McIntyren onnistuessa on kuitenkin mahdollisuus olla jotain muuta, kuin Liigan bottom-3 -hyökkäys. Paljoa tuota paremmaksi en kuitenkaan SaiPan hyökkäyskalustoa saa millään. Alakastia kaiken onnistuessaankin.

Pakisto on todella heikko, kärkenä Maalahti ja Pyrochta, jotka lienevät ainoat pakit, jotka edes mahtuisivat moneen muuhun joukkueeseen. Ei tuossa pakistossa oikein edes ole mitään potentiaalia. Luvattoman heikko jokaisella osa-alueella. Westerholmin pitäisi pystyä ihmetekoihin maalinsuulla.

Ennustan SaiPalle heikkoa vuotta. Tuolla pakistolla ei pysty pelaamaan Virran kiekkoa, eikä se pärjää vastustajien hyökkäyksille alkuunkaan, vaikka siihen nyt joku vahvistus vielä tulisikin. Siinä ei oikein auta millään, vaikka McIntyre ja Lakatos olisivatkin 50 tehopisteen pelaajia. Ja kaikilla muillakin on joku tuollainen oma Lakatoksensa. SaiPan kohdalla onkin mielenkiintoista nähdä, miten he lähtevät rakentamaan joukkuettaan tuleviksi vuosiksi. Vähän kuin Ässilläkin, strategia pitäisi olla ja tavoitella kovaa nippua siihen parin, kolmen kauden päähän. Nuoria rosterissa on, mutta ei mitään erityisen lupaavia. Yrittää välttää jumbosijan.


Taistelee runkosarjan voitosta (sijat 1-3)

TPS, HIFK, Tappara

Taistelee suorasta pudotuspelipaikasta (sijat 4-7)
Ilves, KalPa, Kärpät, Lukko

Taistelee sääliplayoffpaikoista (sijat 8-12)
JYP, KooKoo, Sport, Pelicans, HPK

Yrittää välttää jumbosijan (sijat 13-15)
Jukurit, Ässät, SaiPa
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Muiden nojaessa paljon kanadalaisiin, SaiPa on tuonut sisään slaaveja. Toki McIntyre on kanukki ja onkin hyvä hankinta. McIntyren heikko viime kausi herättää huolta. Myös Koskiranta oli vaisu viime kaudella, ja ei ole kovin hyvä lähtökohta, jos kaksi iäkästä kärkisentteriä ovat alisuorittaneet edelliskautensa.
McIntyren kohdalla viime kauden tilastot oli toki huolestuttavat, mutta luottamusta taas herätti se, että hän itse kertoi haastattelussa syyn niihin: oli liittynyt joukkueeseen viime tipassa päästäkseen vain johonkin pelaamaan. Neuvotteli siis monen NL-seuran kanssa, mutta kun tuli korona ja NHL-miehiä täyttämään Sveitsin ulkkarikiintiöt ja joukkueet leikkasi koronan takia pelaajahankintoja, uhkasi hänelle käydä kuten J-M Aaltoselle ja jäädä koko kausi väliin. Lopulta tarttui Salzburgin tarjoukseen kesken kauden vain päästäkseen johonkin pelaamaan, ja Salzburgissa oli hänen tuttujaan. Tuli siis rosterin jatkoksi pikahälytyksellä 9kk täydellisen pelaamattomuuden takia. Visiitti tiedettiin pätkäpestiksi, eikä hän pelannut edes ylivoimaa.

Sanoi olevansa siinä kunnossa, että ei näe estettä, miksi ei pystyisi edellisen liigavisiittinsä pistetehtailuun. Itse pidän täyden kauden pelatessaan varmana 35-40 pisteen miehenä, vaikka mahdollisuuksia on myös ylemmäs.

Myös Koskirantaa pitäisin aika varmana 30p miehenä, kun viime kaudella Lehterän katastrofikiekkoa pelatessakin pelasi tahdilla, joka olisi tuonut täydellä kaudella 25p.

Okuliar ja etenkin Lakatos on todella kiinnostava hankinta. Lakatos voi onnistuessaan olla yksi Liigan vaarallisimmista hyökkääjistä. Mutta, se jossittelu. Paljon on kiinni siitä, pelaako joku paremman kauden kuin viime kauden, tai miten muualta tulleet onnistuvat.
Lakatoksen pitäisi olla ns. varma haku ja se 20 maalin mies. Mutta takana on leveä kaarti niitä todella potentiaalisia läpimurtopelaajia:

Okuliar: Viime kaudella Slovakian Liigassa 47 pistettä 47 ottelussa. Tämä oli eka kerta 2000-luvulla, kun 20-vuotias tai nuorempi pelaaja pystyy piste-per-peli -tahtiin. Slovakian paras maalintekijä U18-mm-turnauksessa 2018 ja U20-mm-turnauksessa 2020.

Krivosik: Viime kauden pilasi loukkaantuminen. Toissa kaudella 22 pistettä HPK:ssa. Viime kaudelle odotettu läpimurto siirtyi vain vuodella.

Loimaranta: Vasta 20-vuotias. Viime kausi eka kokonainen liigassa ja 50 pelissä 22 pistettä. Oli siis jo nyt lähes siinä 30p/60ottelua -vauhdissa.

Sedlak: Läpimurtoa odotettiin jo Oulussa, mutta se tapahtui Mestiksessä. Oli siellä kevään pudotuspeleissä dominoivampi kuin yksikään pelaaja tuossa sarjassa vuosiin. Kiinnostuneita olisi ollut eri puolilla Liigaa, mutta SaiPa oli ehtinyt tehdä sopparin ajoissa.


Pakisto on todella heikko, kärkenä Maalahti ja Pyrochta, jotka lienevät ainoat pakit, jotka edes mahtuisivat moneen muuhun joukkueeseen.
Erikoinen näkemys, kun Kärpät esimerkiksi harmitteli julkisesti, että olisivat halunneet tehdä Huttulan kanssa jatkosopparin, mutta SaiPa ehti värvätä hänet ensin.

Ei tuossa pakistossa oikein edes ole mitään potentiaalia.
Edelliseen kohtaan liittyen en ole yllättynyt, että et näe Huttulassa potentiaalia, vaikka hän nousi Kärppien nimekkäässä pakistossa yllättävän isoon rooliin ja pelasi parhaimmillaan yli 20 min ottelussa.

Joku voisi myös nähdä potentiaalia Viitasalossa, joka pelasi viime kaudella niin U20-sm-sarjassa kuin KHL:ssä, mutta nämä ovat toki makuasioista.
 
"Esittää jotain suurta asiantuntija auktoriteettia, kun tietotaito ja näkemys jääkiekosta on roskalehdistön urheilutoimituksen tasoa"
- dude kuvailee mirasanea

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kato nyt McTorso, ei se tuon vaikeampaa ole ja silti saa luotua ”positiivista pöhinää” myös oman joukkueen ympärille myös muiden joukkueen kannattajien silmissä.Eikä tarvi odottaa paskamyrskyä niskaansa.
Mukava, että huomioit nimimerkkiäni. En ole kirjoitellut voimasuhdearvioitani koskaan peläten paskamyrskyä tai haluten miellyttää kaikkia. Aito mielipiteeni ei ole myytävänä.

Sinänsä en ole yllättänyt, että @Apheu nimimerkin voimasuhdepohdinta miellyttää sinua. Onhan siinä suosikkijoukkueesi noteerattu voittotaisteluun, eikä siitä mainittu yhtään heikkoutta. Varmasti mieltäsi lämmitti myös se, että Kärpät asetettu taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta.

Hyvää työtä @Apheu ! Hyviä arvioita. Varsinkin tuore joukkueiden lajittelutapa oli hyvä veto. Toki olisi ollut mukava nähdä joukkueet paremmuusjärjestyksessä myös omissa lokeroissaan. Kaikesta asiasisällöistä en ole samaa mieltä, mutta se ei tietenkään himmennä työsi laatua. Voin sopivassa saumassa pikkaisen haastaa joitakin näkemyksiäsi.
 

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Sinänsä en ole yllättänyt, että @Apheu nimimerkin voimasuhdepohdinta miellyttää sinua. Onhan siinä suosikkijoukkueesi noteerattu voittotaisteluun, eikä siitä mainittu yhtään heikkoutta. Varmasti mieltäsi lämmitti myös se, että Kärpät asetettu taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta.
Niin lämmittikin, mutta lähinnä siinä lämmitti realistisuus, joka omissa arvoissasi puuttuu tasan kahden joukkueen kohdalla tunnetuista syistä. Mutta ”positiivinen pöhinä Kärppien ympärillä” ennen kaikkea!
 
Vielä tahdon muistuttaa, että mikäli ylläoleva krijoitukseni ei ollut tulkittavissa provokaatioyritykseksi, tulee sitä kohdella vain yhden miehen mielipiteenä.

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin lämmittikin, mutta lähinnä siinä lämmitti realistisuus, joka omissa arvoissasi puuttuu tasan kahden joukkueen kohdalla tunnetuista syistä. Mutta ”positiivinen pöhinä Kärppien ympärillä” ennen kaikkea!
Sinä olet opettanut minua, ettei joukkue vailla heikkouksia ole realistista. Onko tässä nyt se poikkeus, kun kyseessä on oma suosikkijoukkueesi? Enkä todellakaan sano, että moinen on millään tavalla väärin.

Kyseessä on varmasti @Apheu nimimerkin aito mielipide samoin kuin minun mielipiteeni ovat olleet Kärpistä. Arvostan @Apheu nimimerkin mielipiteitä ja ansiokasta työtä.

Eikä siinä, Tapparalla on taas hyvä joukkue kasassa ja runkosarjan voitto on mahdollinen. Toki Tapparaa veikataan tällä palstalla lähes joka vuosi runkosarjan voittajaksi. Harvoin se kuitenkaan on toteutunut. Tällä vuosituhannella 2/22.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sinänsä en ole yllättänyt, että @Apheu nimimerkin voimasuhdepohdinta miellyttää sinua. Onhan siinä suosikkijoukkueesi noteerattu voittotaisteluun, eikä siitä mainittu yhtään heikkoutta. Varmasti mieltäsi lämmitti myös se, että Kärpät asetettu taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta.
Nyt kun avasit tämän keskustelun niin mielelläni kuulisin juuri sinulta, mikä Tapparan heikkous mielestäsi ensi kaudella on.
Ja kuulen sen mielelläni. Heikkouksia on totta kai kaikilla - flopin mahdollisuus on urheilussa ilmeinen ja ehkäpä koko urheilun suola. En vain lähtökohtaisesti itse näe suosikkijoukkueellani Tapparalla ihan hirveästi uhkakuvia ensi kaudella. Ne uhkakuvat liittyvät lähinnä yksilöiden mahdolliseen floppaamiseen, mutta viime kauden jälkeen minulla ei oikein ole enää siihen uskoa. Tappara sai meinaan 2020-21 semmosen kylvetyksen henkisesti, että jos täällä jotain vielä luultiin organisaatiossa niin viimeistään nyt ei varmasti enää luulla yhtään mitään mistään. Ja lopulta se organisaation toimintahan sen menestyksen tuo - miten siellä onnistutaan. Tapparalla on ollut useampana kautena semmosta hienoa pöhöttymistä havaittavissa ja ei olla oltu ihan kärjen tasolla juuri enää missään.

Pieni kurkkaus menneisyyteen - ja miten perustelen sen, etten itse löydä Tapparalle ihan hirmuisia heikkouksia ensi kaudelle. Voin olla väärässä - ja aika usein olenkin. Vähän ennen kuin surullinen kausi 2019-20 päätettiin viheltää poikki niin hirmuinen höpinä oli monenkin jengin ympärillä. Kärpistä riitti puhetta, Lukosta riitti puhetta, Ilveksestä & KooKoosta riitti puhetta. Vähän ennen kuin kausi päätettiin leikata poikki niin Tappara oli kaikissa niissä mitattavissa (puolustus- ja hyökkäystehokkuus) Liigan paras joukkue keväällä. Ja kyllä - sitä kautta leimasi Tapparan viime sekuntien menetetyt johdot. Olen kokenut, että se oli aika kova juttu, ettei playoffeja tuolloin pelattu, koska Tappara oli todellakin yllätysvalmis.

Nyt sitten tulevaan kauteen, jota toivottavasti korona ei sotke. Viime kaudella Tappara jostain syystä lähti kokoamaan aivan toisenlaista joukkuetta kuin 2019-20 Tapolan johdolla. En tiedä, mikä siellä on vaikuttanut, mutta Tapparan viime kauden joukkue oli kaikilta ominaisuuksiltaan niin hirveä kompromissi, etten halua tuollaista enää nähdä. Nyt tällä kaudella tätä rakennetaan uskoakseni siihen samaan jatkumoon ja pohjaan kuin 2019-20. Ja tämä joukkue on se sama - mutta nyt se on melkein steroideilla kasattu eli mielestäni ennakossa jopa parempi ja sopivampi pelaamaan sitä. En tiedä, katsoitko tuolloin kuinka tarkasti Tapparaa, mutta Tappara pelasi todella näyttävää kiekkoa monella osa-alueella.

Eihän asiat välttämättä näin mene, mutta jos tämä joukkue pystyy lähellekään samaan mihin Tappara silloin 2019-20 niin minä haluan tietää, mikä se heikkous jonkun toisen silmissä on. Joukkueessa on vaihtuvuutta, jatkuvuutta, mutta ennen kaikkea se on rakennettu vahvaksi keskeltä. Keskeltä vahva joukkue tulee pärjäämään keväällä - harvoin voitat surkeilla senttereillä mestaruutta. Sen vuoksi minä haluan ehdottomasti tietää, mitkä Tapparan uhkakuvat ovat. Maalivahdit? Ehkä. Muita en oikein löydä.
 

Hatchetman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menee tunteisiin
Eikä siinä, Tapparalla on taas hyvä joukkue kasassa ja runkosarjan voitto on mahdollinen. Toki Tapparaa veikataan tällä palstalla lähes joka vuosi runkosarjan voittajaksi. Harvoin se kuitenkaan on toteutunut. Tällä vuosituhannella 2/22.
No, eipä Tapparaa 2004-2012 varmaan kukaan veikannut ihan kärkikahinoihin, ja 2013-2020:kin tyypillinen veikkaus oli top-4-luokkaa. Perustuen budjettiin, joka oli myös top 3-4 suuruusluokkaa.

Tokihan sitä voi mitä vaan veikata, ja varmaan monet Ilveksen kannattajatkin ovat veikanneet Ilvestä suoraksi PO-joukkueeksi, tai edes säälisijoille, vaikka totuus toistaiseksi tällä vuosituhannella on ollut jotain muuta.

TL;DR kyllä joka vuosi on löytynyt 1-4 joukkuetta, joita on keskimäärin veikattu runkosarjassa Tapparan edelle.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Jukurit – Keskeneräinen ja/tai heikko
...
Huonoin rosteri juuri nyt, ja hankinnat saavat olla aika kovia, että tästä sen kummempaa soppaa tulisi. Laihaksi jää ja jäädään seuraamaan, millaista maustepippuria JYP:n konkarikaksikko tähän keitokseen tuo. Yrittää välttää jumbosijan.
...
Otsikon kysymykseen uskaltaisin vastata tuon ensimmäisen pelkästään, eli (pahasti) keskeneräinen. Joukkueesta puuttuu tähän asti tyypilliseen rosteriin peilattuna 7 pelaajaa, joista 3 melko uskottavasti huhuttua ihan pätevää ruotsalaista ja niiden päälle vielä se 3-4 edustukseen hankittavaa pelimiestä. Nykyisellä rosterilla ei saisi kuin yhden täyden kokoonpanon vailla mahdollisuuksia sairaspoissaoloihin, vaikka olettaisi että edarisopparilliset junnut ja oletuksella mestikseen korkoa kasvamaan hommatut heput vetäisivät koko kauden ylhäällä.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@peterra , olemme varmasti aikalailla samaa mieltä Tapparan iskukyvystä ja urheilun suolastakin. Haastoin lähinnä tuota kaksinaamaista @Jalmus ajattelua.
Sitten mahdollisiin heikkouksiin Tapparan osalta:
1. Maalivahtipelaaminen. Heljanko on hyvä maalivahti ja takana erittäin lupaava Piiroinen. Hyvä ja lupaava ei kuitenkaan ole sama asia kuin erinomainen. Tässä suhteessa Tappara antaa tasoitusta kilpailijoilleen. (Kärppien tilanne vielä avoin)
2. Tapola oli minulle ennen viime kauden alkua aivan ykkösjätkä Tapparan valmentajaksi. Mestarilmentajan paluu sykähdytti minua. Kausi oli kuitenkin pettymys. En ole enää lainkaan varma siitä, että Tapola seilaa valmentajuuden aallonharjalla.
3. Puolustus on erittäin vahva. Sellaisen kysymysmerkin sieltä nostan kuin kiekollinen kärkiosaaminen Kemiläisen ja Matushkinin lähdettyä. Rantakari on toipilas ja Austin on mielenkiintoinen.Tuulolasta ei moiseen ole.
4. Myös hyökkäys on laadukas, mutta kuinka terävä sen kärki todella on? Morley on varmastikin kova ja Peltola omassa roolissaan. Myös Kuuselalla on edelleen vahva merkitys kokonaisuuden kannalta. Kuinka kovia siis kärkimittareilla ovat Virta, Merelä, Bertrandt, Platzer ja kumppanit? Ehkäpä Levtchi on se ykköspyssy.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No, eipä Tapparaa 2004-2012 varmaan kukaan veikannut ihan kärkikahinoihin, ja 2013-2020:kin tyypillinen veikkaus oli top-4-luokkaa. Perustuen budjettiin, joka oli myös top 3-4 suuruusluokkaa.
Varmasti osin näinkin. Itselläni vain sellainen mielikuva tästä vuosien varrelta, että Kärppien runkosarjavoittoa veikkattuani perin usein minulle on esitetty mielipiteitä, että Tappara on kovempi. Harvoin on lopulta ollut. Se, että palstan yleinen mielipide usein nostaa voimasuhdearvioissa Tapparan toteumaa paremmaksi, kertoo Tapparaan kohdistuvasta suuresta arvostuksesta ja kunnioituksesta.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@McTorso toisaalta vertailua täytyy aina käydä suhteessa muihin joukkueisiin. Tällä hetkellä monella joukkueella rakennus on vielä kesken, joten esim. Kärppien iskukyvyn lopullinen mittaaminen ei vielä ole mahdollista. Koska kysymys on meidän välisestä keskustelusta niin väännän nämä listaamasi asiat hieman toiseen muotoon:

1. Maalivahtipelaaminen. Heljanko on hyvä maalivahti ja takana erittäin lupaava Piiroinen. Hyvä ja lupaava ei kuitenkaan ole sama asia kuin erinomainen. Tässä suhteessa Tappara antaa tasoitusta kilpailijoilleen. (Kärppien tilanne vielä avoin)
Kumpi on parempi voimasuhteita arvioitaessa - se, että joukkueella on tiedossa oleva ykkösmaalivahti vai se, ettei joukkueella vielä heinäkuun loppupuolella ole edes hankittuna ykkösmaalivahtia. Joku voisi listata myös sen heikkoudeksi, että näin tärkeä pelipaikka on monella kilpailijalla täysin lukitsematta.

2. Tapola oli minulle ennen viime kauden alkua aivan ykkösjätkä Tapparan valmentajaksi. Mestarilmentajan paluu sykähdytti minua. Kausi oli kuitenkin pettymys. En ole enää lainkaan varma siitä, että Tapola seilaa valmentajuuden aallonharjalla.
Tapola tuskin on merkittävästi huonontunut aikaisemmasta, mutta jälleen - kehen Tapolaa verrataan? Esim. Kärpillä on täysin kirjoittamaton kortti ykkösvalmentajana, joten lähtökohtaisesti ainakaan paremmaksi tuota osastoa kuin Tapparan vastaavaa ei voi oikein laittaa. HIFK aloittaa ihan uuden projektin katsomattomalla Ville Peltosella. Ennakoissa on vaikeaa nostaa suoraan kilpailijoilta ainakaan parempaa valmennusta kuin Tapparassa.

3. Puolustus on erittäin vahva. Sellaisen kysymysmerkin sieltä nostan kuin kiekollinen kärkiosaaminen Kemiläisen ja Matushkinin lähdettyä. Rantakari on toipilas ja Austin on mielenkiintoinen.Tuulolasta ei moiseen ole.
Matushkin olisi varmaan saatu pidettyäkin, jos olisi ollut tarvetta. Matushkinin downside on sen verran selkeä, että joukkueen muulla rakenteella 10/10 valitsen kenet tahansa muun. Matushkinin liike on todella huono. Kemiläisen korvaaminen yksi yhteen puolestaan on täysin mahdotonta. Toisaalta jätät myös huomiotta, että vastapuolella Tapparan puolustavat pakit parantuivat suhteessa menetyksiin moninkertaisesti laadussaan.

4. Myös hyökkäys on laadukas, mutta kuinka terävä sen kärki todella on? Morley on varmastikin kova ja Peltola omassa roolissaan. Myös Kuuselalla on edelleen vahva merkitys kokonaisuuden kannalta. Kuinka kovia siis kärkimittareilla ovat Virta, Merelä, Bertrandt, Platzer ja kumppanit? Ehkäpä Levtchi on se ykköspyssy.
Kärki on huomattavasti terävämpi ainakin kauden alla kuin kellään kilpailijoista, joten tämä on ehkä se pienin huoli. IFK:n laiturit voivat olla tulivoimaisempia, mutta toisaalta operoidaan aivan eri budjetillakin kuin Tapparassa.

Summa summarum, jokainen kohta - suhteessa muihin haastajiin, on myös tulkittavissa toisin.
 

Kake74

Jäsen
@McTorso toisaalta vertailua täytyy aina käydä suhteessa muihin joukkueisiin. Tällä hetkellä monella joukkueella rakennus on vielä kesken, joten esim. Kärppien iskukyvyn lopullinen mittaaminen ei vielä ole mahdollista. Koska kysymys on meidän välisestä keskustelusta niin väännän nämä listaamasi asiat hieman toiseen muotoon:Kumpi on parempi voimasuhteita arvioitaessa - se, että joukkueella on tiedossa oleva ykkösmaalivahti vai se, ettei joukkueella vielä heinäkuun loppupuolella ole edes hankittuna ykkösmaalivahtia. Joku voisi listata myös sen heikkoudeksi, että näin tärkeä pelipaikka on monella kilpailijalla täysin lukitsematta.Tapola tuskin on merkittävästi huonontunut aikaisemmasta, mutta jälleen - kehen Tapolaa verrataan? Esim. Kärpillä on täysin kirjoittamaton kortti ykkösvalmentajana, joten lähtökohtaisesti ainakaan paremmaksi tuota osastoa kuin Tapparan vastaavaa ei voi oikein laittaa. HIFK aloittaa ihan uuden projektin katsomattomalla Ville Peltosella. Ennakoissa on vaikeaa nostaa suoraan kilpailijoilta ainakaan parempaa valmennusta kuin Tapparassa.Matushkin olisi varmaan saatu pidettyäkin, jos olisi ollut tarvetta. Matushkinin downside on sen verran selkeä, että joukkueen muulla rakenteella 10/10 valitsen kenet tahansa muun. Matushkinin liike on todella huono. Kemiläisen korvaaminen yksi yhteen puolestaan on täysin mahdotonta. Toisaalta jätät myös huomiotta, että vastapuolella Tapparan puolustavat pakit parantuivat suhteessa menetyksiin moninkertaisesti laadussaan.Kärki on huomattavasti terävämpi ainakin kauden alla kuin kellään kilpailijoista, joten tämä on ehkä se pienin huoli. IFK:n laiturit voivat olla tulivoimaisempia, mutta toisaalta operoidaan aivan eri budjetillakin kuin Tapparassa.

Summa summarum, jokainen kohta - suhteessa muihin haastajiin, on myös tulkittavissa toisin.
Meikä diggaa susta peterra, sillee luetulla tavalla :)
Analyyttinen, perusteellinen ja faktat edellä. Nasta lukee teikän kirjoituksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy