Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2020–2021

  • 1 060 978
  • 3 984

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lukosta sen verran, että Virrallahan on ollut tapana aina ns. "kiristää ruuvia" kevättä kohden ja parantaa peliä ja tuoda siihen peliin aina jotain pientä lisää kauden aikana, niin, että kaikki on mintissä kevään huipennuksessa, joten en olisi ihan niin huolissani Lukon pelistä, koska pääpiirteittäin se on sen verran hyvässä kuosissa.

Ei nyt vielä nosteta Virtaa mestaruusvalmentaja kategoriaan. Lukon pelissä hyvää toisteisuutta, mutta kyllä tuota peliä pitää vielä saada säädettyä vielä pari napsua kevättä varten.

Siirtoraja todella myöhään tänä vuonna. Voikin odottaa että joukkueet vahvistavat rostereitaan vielä isolla kädellä. Mahdollisuudet tehdä muutaman kuukauden sopimuksia, kun pelaajien palkkapyynnötkin tippuneet merkittävästi.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Erittäin mielenkiintoista katsoa tänään Lukko-IFK kamppailu, sillä myös minunkin papereissani on stadin kingit nousseet aivan kevään ykkössuosikiksi otteillaan yhdessä Lukon kanssa.

Ei pettänyt. Tasollisesti yksi kauden kovimpia, ellei jopa kovin yksittäinen ottelu. Erittäin hienoa jääkiekkoa molemmilta joukkueilta.

Povaan pitkää kevättä IFK:lle
 

Zapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT, Suur-Lukko
Kova peli nähtiin äsken ehdottomasti, ehkä jopa kauden kovin. Kertoo omaa kieltään voimasuhteista, Lukolla ja HIFK:lla on paketti kunnossa. HIFK:lta toki pari pakkia puuttui, mutta onpa Lukollekin tulossa uusi pakki, joka taidetaan julkaistakin ilmeisesti vielä tänä iltana. Vaikea nähdä, että esimerkiksi Kärpät pääsisi lähellekään näiden joukkueiden kärryjä tällä kaudella.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Ilves - Lukko minisarja ensiviikolla.
Mielenkiintoista...
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oli kyllä kauden kovin ja tasollisesti laadukkain peli Lukon ja IFK:n välillä. Pakko se on itse myös povata, että kyllä tuo Lukko on korkealla myös keväällä. Ei ketjua mikä ei olisi vaarallinen ja Lehtinen aivan jäätävä mokke.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
HIFK:ltä väkevä peli Tepsiä vastaan ja kyllä omissa papereissani HIFK on jopa noussut Lukon ykköshaastajaksi kevättä ajatellen, tosin kuin povasin vielä ennen joulutaukoa. Vaikka HIFK:n peli on ollut uomissaan jo kuukauden päivät, en vielä joulutauon aikana ollut ihan varma onko tuosta tämän kauden HIFK:sta mestaruustaistoon, mutta nyt näyttä kyllä todella hyvälle HIFK:n kannalta. Aikamoista, että myös kaikkien parjaama Pikkarainen on sitten kova paikan tullen (sopimus katkolla) lyönyt sen itse pelin kuntoon ja HIFK pelaa tällä hetkellä erittäin tiivistä ja toisteista jääkiekkoa. Todella hyvää jääkiekkoa pelaa HIFK tällä hetkellä. Ja vielä kun HIFK:n materiaalikin on erittäin kova tähän liigaan (maalin suulle voi toki jonkinmoisen kysymysmerkin heittää) sekä vielä HIFK:n tapa kaivaa itsestään se paras irti pudotuspeleissä, tulee HIFK olemaan äärimmäisen kova ja vaikea vastus keväällä, jälleen kerran.
Jatketaan eiliseen sen verran, että kyllä tänään nähtiin varmasti jopa kauden laadukkain ja tasokkain peli Lukon ja HIFK:n välillä. Lukon kova taso ei tullut yllätyksenä, mutta HIFK:n jokseenkin tuli. Vaikka HIFK on tässä noussut ihan jopa terävimpien mestarisuosikkien joukkoon, olin silti jopa hieman yllättynyt miten hyvin se pystyi pistämään Lukon ahtaalle. Se söi ja minimoi Lukon vahvuuksia erinomaisella tavalla. Hieman jopa harmittaa, että voitto lipsui HIFK:n lapasista hieman huonolla tuurilla (2-1 maali, jota ei voi mielestäni pistää Halosen piikkiin, teki sen mitä tuossa pystyi, mutta tilanne tuli niin nopeasti eteen), nimittäin HIFK olisi jopa ansainnut enemmän, vähintäänkin pisteen. Toki niin ansaitsi Lukkokin. Tuo 3-1 maalihan oli sitten Lukon silkka huikeutta: tutun kiekottelun ja kiekkokontrollin ja 'houkuttelun' turvin oikea aikaiset syötöt ja Skalicky läpi. Loistava pelitapa maali Lukolta!

Ei saanut Lukko oikeastaan kertaakaan pelissä niitä hurjia hyökkäysalueen myllyjä käyntiin mitä se on kauden mittaan saanut, vaan HIFK:n oman alueen tiivis paketti höystettynä oikea aikasella paineistuksella söi Lukon terää väkevästi pois. HIFK paineisti itse asiassa koko ottelun loistavasti ympäri kenttää ja ajoitukset osuivat nappiin. Tuntui itse asiassa, ettei kumpikaan saanut ns. "parastaan irti" itsestään, mikä todellisuudessa kertoo siitä, että molemmat nimenomaan saivat sen parhaan irti ja pelasivat kumpainenkin huippupelit. Koska silloin kun kaksi näin hyvää joukkuetta kohtaa, ei kumpikaan pysty dominoimaan sitä peliä haluamallaan tavalla, vaan pelin momentum vaihtelee ja pitkät hallintajaksot loistavat poissaolollaan ja peli on tarkan markan pelaamista, mikä luo illuusion, ettei kumpikaan pääse parhaimpaansa.

Lukon rutiini ja toisteisuus vakuuttivat jälleen kerran ja HIFK ns. "yllätti" ja löi itsensä viimeistään nyt aivan ykkössuosikkien joukkoon. Huippupeli, jota oli kyllä nautinto katsoa. En panisi ollenkaan pahakseni jos kyseiset joukkueet viihdyttäisivät jääkiekon ystäviä keväällä seitsemän pelin sarjalla.

Edit. Lassi Lehtinen toki myös aivan huikea Lukon maalilla ja oli itsevarmuus. Itseluottamus paistoi kilometrien päähän ja kun se itseluottamus omaan tekemiseen on tuolla tasolla, ilmenee se uskomattomana rauhallisuutena ja varmuutena. Ei niin minkäänlaista epäröintiä. Huikeassa tikissä ja iskussa on Lehtinen. Pitää jakaa kuitenkin kunniaa myös Lukon puolustukselle. Lehtinen on huikea, mutta ei tuo tämän hetken vire olisi mahdollista ilman Lukon rautaista puolustusta. Viime kaudella Annunen oli aivan huikea alkukaudesta Kärppien kivenkovan pakiston takana, mutta tällä kaudella, kun rosteri edessä ei olekaan yhtä laadukas, on Annusenkin tekemisen taso pudonnut, joten jaetaan Lukon kovalle puolustusmoraalillekin kunniaa.
 
Viimeksi muokattu:

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Hieman jopa harmittaa, että voitto lipsui HIFK:n lapasista hieman huonolla tuurilla (2-1 maali, jota ei voi mielestäni pistää Halosen piikkiin, teki sen mitä tuossa pystyi, mutta tilanne tuli niin nopeasti eteen), nimittäin HIFK olisi jopa ansainnut enemmän, vähintäänkin pisteen.

Lukko hakee kokoajan nopeita hyökkäyksiä ja läpiajoja. Taisi Saarelalla olla parikin läpiajoa. Kun sitä painetta lyö jatkuvasti maalivahdille niin jossain kohtaa se murtuu ja virheitä tulee. En puhuisi "tuurista".
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Lukko hakee kokoajan nopeita hyökkäyksiä ja läpiajoja. Taisi Saarelalla olla parikin läpiajoa. Kun sitä painetta lyö jatkuvasti maalivahdille niin jossain kohtaa se murtuu ja virheitä tulee. En puhuisi "tuurista".
Oikeassa olet tuosta paineistuksesta ja ehkä tuuri oli vähän huono sana kuvaamaan tuota, koska harvoin jääkiekossa tuurilla saa mitään. Mutta ehkä hieman kuitenkin "halpa" maali jos katsotaan HIFK-fanien perspektiivista, niin ehkä se harmittaa, että pelaat noin hyvän pelin kuin pelaat ja sitten peli ratkeaa tuollaisella tavalla, vaikka kyseessä on osittain Lukon hyvän paineistuksen tulosta. Eli ei niinkään tuuria, mutta virhe oli vähän halpa ja vaikka tuota ei Halosen piikkiin voikaan pistää, koska tilanne tulee juuri niin nopeasti, mutta luulenpa, että Halonenkin haluaisi tuon maalin takaisin, joten sinä mielessä harmittavalla tavalla (HIFK-fanien näkökulmasta) peli ratkesi. Varmasti saat jotenkuten kiinni mitä tässä haen.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Eli ei niinkään tuuria, mutta virhe oli vähän halpa ja vaikka tuota ei Halosen piikkiin voikaan pistää, koska tilanne tulee juuri niin nopeasti, mutta luulenpa, että Halonenkin haluaisi tuon maalin takaisin, joten sinä mielessä harmittavalla tavalla (HIFK-fanien näkökulmasta) peli ratkesi. Varmasti saat jotenkuten kiinni mitä tässä haen.

Jotenkuten saan. Toki Halonen haluaa tilanteen takaisin ja tällä kertaa pysyisi maalillaan jolloin Saarela pääsisi nokikkain ja hyvin mahdollisesti tällä kertaa soisi verkko kun ei ole tämän kaverin tapaista hassata montaa läpiajoa pelissä.

Mutta peli oli korkeatasoinen. Molemmilla oli paikat lisämaaleihin joten tämän perusteella ei lähdetä jakamaan kannuja.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On mielenkiintoista nähdä miten voimasuhteen muodostuu, kun aloitetaan pelaamaan runkosarjan toista puolikasta. Oma veikkaus tässä kohtaa Top4:stä Tappara, Lukko, TPS ja Hifk järjestys voi toki olla mikä tahansa.

Helmikuun alusta alkaa tiukka rypistys runkosarjan loppuun. Joukkueilla keskimäärin 3-4 peliä per viikko. Rosterin leveys ja reservi pelaajat nousevat arvoonsa.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Jännä miten korkealle TPS arvostetaan. Pelitavallisestihan TPS ei ole tällähetkellä lähelläkään liigan huippuja. Se nähtiin tämän viikon HIFK-peleissä. TPS:n pelitapa nojaa suurilta osin hyvään puolustuspeliin ja taistelutahtoon. Työmieskiekko ehkä oikea termi kuvaamaan pelitavallisesti. Kaikki painaa täysillä hommia, mutta kuinka pitkälle se riittää pelitavallisesti taitavia joukkueita kuten Lukkoa vastaan? Jännä nähdä. Tällähetkellä Turun Palloseuraa on hyvin vaikea voittaa, mutta huonojen päivien sattuessa ei ole mitään pelitavallista tukea tukemassa.

Pointti siis oli, että en tässä kohtaa ainakaan rankkaisi Tepsiä mihinkään mitaliehdokkaaksi. Vielä.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
On mielenkiintoista nähdä miten voimasuhteen muodostuu, kun aloitetaan pelaamaan runkosarjan toista puolikasta. Oma veikkaus tässä kohtaa Top4:stä Tappara, Lukko, TPS ja Hifk järjestys voi toki olla mikä tahansa.

Jep. Lukon suoritustaso on niin luja, että uskon heidän ratsastavan runkosarjan voittoon, vaikka jossain kohtaa vähän alkaisikin yskähdellä. HIFKilläkin vaikuttaisi myös pullat olevan aika hyvin uunissa. Sen sijaan TPS ja Tappara eivät ole itselle niin selviä kortteja. Joo molemmilla kulkee nyt, mutta ei sielläkään joku heikompi jakso vielä yllättäisi. Raipen takia toki TPSlle voi toivoa kaikkea hyvää, paitsi toki Ilveksen kustannuksella. Tapparallakin mennyt nyt mukavasti, mutta osoittaunut vähän ailahtelevaksi. Välillä kulkee muutaman pelin ja sitten taas seuraa jakso kun ei kulje.

Ihan mielenkiintoinen kevät tulossa kuitenkin. Heitetään villinä arvauksena, että ainakin toinen joukkueista KooKoo tai KalPa löytyy top4:stä runkosarjan päätyttyä.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Jännä miten korkealle TPS arvostetaan. Pelitavallisestihan TPS ei ole tällähetkellä lähelläkään liigan huippuja. Se nähtiin tämän viikon HIFK-peleissä. TPS:n pelitapa nojaa suurilta osin hyvään puolustuspeliin ja taistelutahtoon. Työmieskiekko ehkä oikea termi kuvaamaan pelitavallisesti. Kaikki painaa täysillä hommia, mutta kuinka pitkälle se riittää pelitavallisesti taitavia joukkueita kuten Lukkoa vastaan? Jännä nähdä. Tällähetkellä Turun Palloseuraa on hyvin vaikea voittaa, mutta huonojen päivien sattuessa ei ole mitään pelitavallista tukea tukemassa.

Pointti siis oli, että en tässä kohtaa ainakaan rankkaisi Tepsiä mihinkään mitaliehdokkaaksi. Vielä.
Jos nyt kuitenkin mietitään, että joukkuetta valmentaa " välikausi " Raipe, joka ei osaa valmentaa, niin kuin nykyään valmentaminen mielletään. Apurit ovat tasoa, entiset pelaajat.
Rosteri on muukalaislegioona, josta siitäkin paistaa välikausiteema.
Kausi alkoi varsin nihkeästi.. mutta silti pisteitä on kertynyt lähes yhtäpaljon, mitä huikean alkukauden pelanneella Ilveksellä.
Niin hattua pitää nostaa.
Se kuka saa esim. pronssisen mitalin, on sitten jo aikalailla mm. play offs kaavion ja sitä kautta onnenkin varassa.
Hienoa kautta Tepsi jokatapauksessa vetää ja on vaikea vastustaja kenelle tahansa, jopa Lukolle.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olin melko varma, ettei suurin syy Ilveksen kurssin kääntöön heikon viime kauden alun jälkeen ollut Kiven vaihtuminen Myrrään, vaan Dostal ja Ruotsalainen. Noh, katsotaan nyt seuraavat 5 peliä vielä ainakin.

Mutta Ilvekseltä mielestäni hätäilty jatko Myrrän kanssa, olisivat hyvin voineet odottaa NHL-lainojen poistumisten jälkeistä aikaa.

Seuraavan kauden valmentajan nimi on aika keskeisessä asemassa tulevan kauden pelaajien sopimusta neuvoteltaessa, joten siinä mielessä ylimääräistä aikaa ei ollut. Luulen, että Myrrän palveluksista oli muitakin kiinnostuneita seuroja.

Ilveksen peli yskähteli jo ennen NHL-lainojen poistumista. Mm. keskenkuntoisen (?) Haytonin tulo sekoitti kokonaan Maccellin ja Järventien pelivireen sekä kakkosylivoiman.

Pelitapaa säädettiin pelaajien vaihtuessa ja osin uusien loukkaantumisten tai muiden poissaolojen (kuten U20) pakottamana. Suorittaminen on näyttänyt pakonomaiselta ja syys-lokakuun flow-tilasta ei ole enää hetkeen ollut tietoakaan. Materiaali on silti mielestäni parempaa, miltä tulokset ovat näyttäneet.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Ihan mielenkiintoinen kevät tulossa kuitenkin. Heitetään villinä arvauksena, että ainakin toinen joukkueista KooKoo tai KalPa löytyy top4:stä runkosarjan päätyttyä.

Tästä ryhmästä en vielä unohtaisi Pelsujakaan...
 

Pluton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lukko
Mitä nappeja porukka vetää, että saa yliarvosttettua Lukon hyökkäyksen noin korkealle?

Kärppien ykkönen niistää Lukon moisen 100-0. Kärppien ykköskentässä liigan paras sentteri sekä laituri. Siihen päälle Pyörälä, joka ei ikinä petä. Lukolta Saarela on kova. Audette tulee melkoisena arpana AHL:stä. Vaikka osoittautuiskin hyväksi hankinnaksi häviää silti Kunykille. Repo ihan ok, mutta ei lähtökohtaisesti ole Pyörälää tai Puljua parempi.

Kakkosessa on melkoinen rutiini ja kokemusetu Kärpillä. Mustonen ollut liigassa tasainen 25-30p mies ja tuskinpa ainakaan hyytyy Kärpissä. Kristof osoittanut jo tasonsa liigassa erittäin hyväksi. Viimekausi oli aika vaisu, mutta edellinen 39p kausi kertoo, että kaverissa on potentiaalia hurjasti. Koblizek myös osoittanut tasonsa jo liigassa ja tasaisen varma 30p kaveri kyseessä. Melkoisen tasainen ja suoritusvarma on Kärppien kakkonen. Lukon kakkosesta on ihan heti todettava. Miten MIKÄÄN mestaruutta tosissaan tavoitteleva joukkue voi peluuttaa kakkosentterinä kaveria, jolla ei ole YHTÄÄN peliä miehissä. Ei siis yhden yhtä. Junnuista on aika helvetin iso harppaus tuloksenteko rooliin liigaan. Skalicky tullee olemaan liigassa sellainen 20p mies, jos saa ehjän kauden ja sopeutuu joten kuten. Pospisililla on potentiaalia todella kovaan kauteen, jos osaa jättää hölmöilyt pois. Kärppien kakkonen, jos ei 100-0 Kärpille niin melko selkeästi kuitenkin.

Kolmoskenttä menee Lukolle, ellei Rädyn veljekset vedä isoa harppausta kehityksessä. Jokinen, vaikka teki viimekaudella hyvin pisteitä oli kyllä huono. Rädyn veljeksissä on potentiaalia isosti, mutta potentiaalin perusteella ei oikein voi rankata kovemmiksi kavereiksi, kuin Lukon kolmoskenttä. Ei Lukonkaan kolmonen mikään säväyttävä ole, mutta voittaa Kärppien. Kolmoskenttä siis Lukon eduksi.

Neloskenttä on Kärpillä melkoinen santapaperiosasto. Karvisesta ja Sailiosta tiedetään mitä saadaan. Ei tule vastustajalla olemaan kivaa heitä vastaan. Ei mikään pistekenttä, mutta oikein mukiinmenevä neloskenttä. Lukolla nimienpuolesta aika kova neloskenttä, mutta miten esimerkiksi Tammela sopii neloskenttään? Missä on Lukon joukkueessa ne "Sailiot" ja "Karviset" ketkä räksyttää ja jakaa pommeja? Tuntuu, että fyysisyys on melkein unohdettu Lukon joukkueen rakentamisessa. Pistetään nyt kuitenkin tasan neloskenttä, koska Lukon moisessa on pistepotentiaalia huomattavasti enemmän.

Ei mitenkään saa pistettyä Lukon hyökkäystä 100-0 Kärppien edelle. Melko tasavahva on.
Kauden puolessavälissä voineen todeta että porukka on vetänyt oikeita nappeja :D
Kyllä moni muukin hyökkäys menee Kärppien edelle, myös tps.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Kauden puolessavälissä voineen todeta että porukka on vetänyt oikeita nappeja :D
Kyllä moni muukin hyökkäys menee Kärppien edelle, myös tps.

Pakko sanoa, että Lukon kovuus ja toisaalta Kärppien pehmeys on yllättänyt meikäläisen. Paljon vähemmän odotin Lukolta ennen kautta ja PALJON enemmän Kärpiltä. Nyt kuitenkin Lukko näyttää porskuttavan vahvasti mestaruuteen, kun taas Kärpät vaikeroi todella pahasti.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuo 3-1 maalihan oli sitten Lukon silkka huikeutta: tutun kiekottelun ja kiekkokontrollin ja 'houkuttelun' turvin oikea aikaiset syötöt ja Skalicky läpi. Loistava pelitapa maali Lukolta!

Elmo-lehti tarttui myös juurikin tähän kyseiseen maaliin ja analysoi Lukon pelitavan vahvuutta.

 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pakko sanoa, että Lukon kovuus ja toisaalta Kärppien pehmeys on yllättänyt meikäläisen. Paljon vähemmän odotin Lukolta ennen kautta ja PALJON enemmän Kärpiltä. Nyt kuitenkin Lukko näyttää porskuttavan vahvasti mestaruuteen, kun taas Kärpät vaikeroi todella pahasti.
Vai olisiko niin, että kauden alla meistä lähes jokainen tekee analyysinsä selässä olevien nimien perusteella ja unohtaa sen tärkeimmän eli miten nämä nimet sitoutuvat valmentajien luomaan pelitapaan ja toteuttavat sitä?
 

Kukko

Jäsen
Vai olisiko niin, että kauden alla meistä lähes jokainen tekee analyysinsä selässä olevien nimien perusteella ja unohtaa sen tärkeimmän eli miten nämä nimet sitoutuvat valmentajien luomaan pelitapaan ja toteuttavat sitä?
Lukko varmasti on sitoutunut ja toteuttaa hyvin pelitapaansa. On samalla kyllä selkeä kovan rahan joukkue, eli lähtökohtaisesti nimet selässä ovat aivan Liigan kärkipäätä. Kovia nimiä lähti Lukosta, mutta korvaajat olivat myös eliittitasoa. Mikäli halutaan kuvata joukkuetta, jossa on tapahtunut pelitavalliseen sitoutumiseen pohjautuvaa kasvua, niin parempia esimerkkejä voisi olla Kalpa, Pelicans tai KooKoo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös