Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 050 757
  • 3 931

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No eiköhän ala Ilvekselläkin peli kulkea kun perjantaina vastaan saapuu SaiPa. Ihmettelen suuresti jos peli ei ensimmäisen erän jälkeen ole vähintään 2 - 0. SaiPan voittoon en usko siitäkään syystä että olen menossa hallille peliä katsomaan ja silloin hävitään yleensä aina...
Ilves on pelannut nyt kotikaukalossa yli 142 minuuttia tekemättä maalia. Että jos nyt saisi edes koko pelissä yhden; kaksi ensimmäisessä erässä olisi jo hulvatonta hurjastelua.
 

Bacon

Jäsen
Ilves on pelannut nyt kotikaukalossa yli 142 minuuttia tekemättä maalia. Että jos nyt saisi edes koko pelissä yhden; kaksi ensimmäisessä erässä olisi jo hulvatonta hurjastelua.
Kevyen lepoedun se ainakin saa, kun SaiPa vetää jo viikon kolmatta peliä silloin ja edeltävänä iltana peli alla, kun taas Ilves pelaa vasta ensimmäistä peliään tällä viikolla. Luulisin, että Ilveksen ukoilla on ainakin vähän raikkaampi jalka.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos on mukamas väsy tullut jo tässä kohtaa kautta, niin jokin on mennyt harjoittelussa todella pahasti mönkään.
Reenijumia. Jalat ovat tukossa ja hapottaa, niin pääkään ei toimi. Ja sitten prakaavat ajoitukset, niin alkaa näyttää siltä, että harrastenipulle on vedetty liigapaidat päälle. Kunhan Karri ei vain kaikkea iloa ja luovuutta tapa Jukan tavoin
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Ilves on pelannut nyt kotikaukalossa yli 142 minuuttia tekemättä maalia. Että jos nyt saisi edes koko pelissä yhden; kaksi ensimmäisessä erässä olisi jo hulvatonta hurjastelua.

Maalin Ilves tekee 100% varmuudella ja mahdollisesti jopa voittaa ottelun. Eilinen puppelointi SaiPalla painaa jaloissa.
 

Rankkari

Jäsen
Sarja on tasainen. Ainoastaan kärki ja peränpitäjä erottuu. Luulen että sarja jatkuu tasaisena.
Vähintään 2p/peli putkella, pääsisi kiipeämään muutamassa peliviikossa korkealle.
Säälipleijariviivan alapuoliset joukkueet nousevat (paitsi ässät), ja nykyiset säälipleijarijoukkueet valuvat alaspäin.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Sarja on tasainen. Ainoastaan kärki ja peränpitäjä erottuu. Luulen että sarja jatkuu tasaisena.
Vähintään 2p/peli putkella, pääsisi kiipeämään muutamassa peliviikossa korkealle.
Säälipleijariviivan alapuoliset joukkueet nousevat (paitsi ässät), ja nykyiset säälipleijarijoukkueet valuvat alaspäin.
Jotenkin samanlainen fiilis jatkosta, neljän-viiden pelin tappioputki aiheuttaa sarjataulukossa valumista monta sijaa alaspäin, ja voitoilla tietysti toisinpäin. Kenen peli kehittyy parhaiten ja pystyy ottamaan voittoja, nostaa sijoitusta taulukossa lyhyessäkin ajassa.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Aletaan kohta olemaan puolivälissä runkosarjaa ja Ässät on oikeastaan ainoa joka on aikalailla pihalla. Tuosta viimeisestä suorasta poffipaikasta tulee kyllä verinen taistelu jos/kun noin tasaisena meno jatkuu. Toki siellä joku tämänhetkinen TOP-5 joukkue(SaiPa ja HPK etunenässä) voi myös kompuroida vielä.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Ketju on viime aikoina ollut hiukan hiljainen. Kunhan puoliväli taittuu, niin luulen ketjun taas aktivoituvan :) Sitä ennen leikin hiukan piste per ottelu -arvoilla ja 15 viimeisen ottelun kuntopuntarilla:

Koodi:
            P       P/Ott   PO15    Diff
Kärpät      63      2,42    2,47    +0,05
TPS         52      2,00    1,93    -0,07
Tappara     51      1,89    2,33    +0,44
HPK         46      1,70    1,80    +0,10
Saipa       44      1,69    1,53    -0,16
Sport       39      1,50    1,60    +0,10
Pelicans    38      1,41    1,40    -0,01
KooKoo      38      1,46    1,80    +0,34
HIFK        36      1,38    1,00    -0,38
Ilves       35      1,35    0,80    -0,55
Lukko       35      1,30    1,47    +0,17
Jukurit     34      1,31    1,33    +0,02
Kalpa       33      1,18    0,93    -0,25
JYP         31      1,15    1,13    -0,02
Ässät       22      0,81    0,87    +0,06

HUOM! Taulukossa verrataan siis koko kauden P/O-lukemia viimeisten 15 pelin P/O-lukemiin. Ei siis ensimmäisen ja toisen neljänneksen lukemia. EDIT: Lisäsin nykyiset pisteet, niin näkee paremmin, millaisilla piste-eroilla joukkueet ovat sarjataulukossa.

Tällä hetkellä huikeimmat "ylisuorittajat" ovat Tappara ja KooKoo: Tapparalla 27 ottelun P/O on 1.89 ja 15 ottelun P/O on 2.33 (+0.44), KooKoolla vastaavasti 1.46 vs 1.80 (+0.34). Näillä siis ensimmäinen kvarttaali meni kaikkineen huomattavasti heikommin kuin toinen, ja nykyotteiden jatkuessa sijoitus nousee. Huikeimmat "alisuorittajat" ovat Ilves ja HIFK: Ilveksellä P/O on tippunut 1.35 -> 0.80 (-0.55) ja HIFK:llä 1.38 -> 1.00 (-0.38).

Kaikenkaikkiaan runkosarjan lopputilanne näyttäisi tältä, jos joukkueet pitäisivät viimeisen 15 ottelun P/O-tahtinsa toisella puoliskolla:

Koodi:
1  Kärpät   147
2  Tappara  128
3  TPS      118
4  HPK      105
5  KooKoo   99
6  Saipa    96
7  Sport    93
8  Pelicans 84
9  Lukko    84
10 Jukurit  79
11 HIFK     70
12 JYP      68
13 Kalpa    63
14 Ilves    62
15 Ässät    51

Kärjessä Kärpät (2.42 / 2.47) ja TPS (2.00 / 1.93) ovat pelanneet suhteellisen tasaisesti koko ensimmäisen puoliskon. Tappara kuitenkin nykykunnolla tulee rynnistämään TPS:n edelle, siinähän se on jo kantapäillä ja vilkku on jo laitettu päälle. Neljäntenä oleva HPK on hieman petrannut ensimmäisen kvarttaalin jälkeen (1.70 / 1.80), mutta se ei riitä TPS:n ohittamiseen.

Saipa, Sport ja Pelicans ovat pelanneet tasaisesti eikä niiden keskinäinen järjestys ole muuttumassa, mutta jos KooKoon toisen kvarttaalin meno jatkuu, niin se ohittaa edellä mainitun kolmikon. Tällä hetkellä pudotuspeliviivan alapuolella suhteellisen tasaisesti pelanneet Lukko (1.30 / 1.47) ja Jukurit (1.31 / 1.33) ovat ohittamassa HIFK:n ja Ilveksen, jos nämä eivät saa syöksykierrettään katkeamaan.

Kalpa on pelannut toisen kvarttaalin heikosti (1.18 / 0.93), joten tasaisempia otteita esittänyt JYP (1.15 / 1.13) menisi Kalpan ohi, mutta se ei vielä riittäisi HIFK:n ohittamiseen. Ilves sen sijaan olisi tippumassa jumbosijoille, tosin hyvin lähelle samoilla pisteillä kuin Kalpa. Ässät (0.81 / 0.87) jäisi pitämään perää, vaikka on hiukan petrannut toisella kvarttaalilla.

En tietenkään itse(kään) usko, että runkosarja menee ihan näin. Oli kuitenkin mielenkiintoista nähdä, miten jotkut joukkueet ovat suorittaneet tasaisesti ensimmäisen puoliskon, ja miten joillain joukkueilla on ollut hurjat erot alun ja loppusyksyn peliotteissa.

- - -

Lisäys: Lisätään tähän nyt tuosta lasketusta sarjataulukosta sitten pudotuspeliparit, ihan huvin vuoksi :)

1. kierros:
Sport - Jukurit
Pelicans - Lukko

Puolivälierät:
Kärpät - X
Tappara - X
TPS - SaiPa
HPK - KooKoo
 
Viimeksi muokattu:

Baldrick

Jäsen
Ihan hauska viritelmä. Ikävä kyllä näyttää alkaa kaltaisenikin alkukauden optimistin silmissä näyttää siltä, että tuo JYPin sijoittuminen ei ole kaukana todellisuudesta niin kauan kuin Merikivi on puikoissa.

JYP tekee vieläkin koko alkukauden värittämiä yksinkertaisia, täysin amatöörimäisiä ja junioritason virheitä eli toisin sanoen viisikkopeli ei ole vajaassa puolessa kaudessa kokenut mitään kehitystä.

Noh, ehkä jos Merikivi pitää jonkun KarriKivi2012-kriisipalaverin, niin suunta saattaa muuttua. Vaikuttaa kuitenkin siltä ainakin ulospäin, että valmennusjohto luottaa nykyisen epäonnistuneen pelisysteemin muuttuvan jollain ilveellä voittavaksi.

Kannattaa laitella vetoja JYPiä vastaan jatkossa. Toki jos kerroin on vastustajalle joku 1,15, kuten kuuluisikin olla, niin voinee jättää väliin. Kaikki JYPiä vastaan yli 1,5-kertoimet ovat ylikertoimia.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Ihan hauska viritelmä.

Joo, se on kyllä nimenomaan viritelmä, ei mikään absoluuttinen totuus. Tuo laskettu sarjataulukko on sellainen "entäs jos", entäs jos joukkueet jatkaisivat loppusyksyn vireellä koko kevätkauden.

Tämähän todennäköisesti ei tule pitämään paikkansa. Voisin ennustella vaikkapa sitä, että sekä Kärppien että Tapparan P/O-tahti hiipuu jossain vaiheessa ainakin hiukan. Samoin KooKoon loppusyksyn 1.8 P/O -tahti saattaa hiipua jonkin verran kevättä kohti ja SaiPa saattaa palata hiukan takaisin, jolloin KooKoo ei loppujen lopuksi saavuttaisikaan SaiPaa (piste-ero nyt 6 pistettä). Ilveksellä ja HIFK:llä on ollut huono loppusyksy ja taantuman voisi ajatella taittuvan, jolloin taistelu viivalla Lukkoa ja Jukureita vastaan tiivistyy. Jos sekä KalPa että JYP pystyvät petraamaan tuloskuntoaan kevätkaudella pysyvästi, niin sitten playoffs-paikoista on tulossa melko verinen kilpailu.

Kyllähän tuo laskelma tietysti toisaalta kertoo siitä, että tuohon P/O-tahtiin pitää tulla merkittävä muutos verrattuna kilpailijoihin, että sijoitukset lähtevät nousemaan useammalla pykälällä. Peräkkäisten joukkueiden sijoitukset kyllä voivat muuttua tiuhaan, mutta useamman sijoituksen parantaminen vaatii P/O-tahtiin selkeää muutosta. Esimerkiksi vaikka tosiaan tuo, että vaikka HIFK konttaisi koko kevätkauden samalla tavalla kuin loppusyksyn, niin nykyisellä pistetahdillaan JYP ei kuitenkaan pääsisi edelle.

Ikävä kyllä näyttää alkaa kaltaisenikin alkukauden optimistin silmissä näyttää siltä, että tuo JYPin sijoittuminen ei ole kaukana todellisuudesta niin kauan kuin Merikivi on puikoissa. JYP tekee vieläkin koko alkukauden värittämiä yksinkertaisia, täysin amatöörimäisiä ja junioritason virheitä eli toisin sanoen viisikkopeli ei ole vajaassa puolessa kaudessa kokenut mitään kehitystä. Noh, ehkä jos Merikivi pitää jonkun KarriKivi2012-kriisipalaverin, niin suunta saattaa muuttua.

Tuollainen 80-85 pistettä tavallisesti on riittänyt kymppisijaan, eli noin 1.35-1.40 P/O -tahti. Jos en nyt ihan väärin laskenut, niin jos JYP loppukauden suorittaa noin 1.6 P/O -tahdilla (noin 52 pistettä seuraaviin 33 otteluun), niin sen pitäisi riittää. Ei sinällään ihan mahdotonta.
 
Viimeksi muokattu:
Peräkkäisten joukkueiden sijoitukset kyllä voivat muuttua tiuhaan, mutta useamman sijoituksen parantaminen vaatii P/O-tahtiin selkeää muutosta. Esimerkiksi vaikka tosiaan tuo, että vaikka HIFK konttaisi koko kevätkauden samalla tavalla kuin loppusyksyn, niin nykyisellä pistetahdillaan JYP ei kuitenkaan pääsisi edelle.

Äkkiähän nuo suhdanteet vaihtelevat.

Ei tässäkään ketjussa tarvitse kamalan montaa sivua peruutella, kun Ilveksen suoraa pleijaripaikkaa pidettiin täysin varmana. Kotietu ja runkosarjan voittokin olivat ihan haarukassa.

Ei tämä sarja vieläkään selvä ole, vaikka Kärpät aika varma mest...runkosarjan voittaja onkin.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Äkkiähän nuo suhdanteet vaihtelevat.

Niin ne tekee. Ei mitään sijoja vielä ole jaettu.

Ei tässäkään ketjussa tarvitse kamalan montaa sivua peruutella, kun Ilveksen suoraa pleijaripaikkaa pidettiin täysin varmana. Kotietu ja runkosarjan voittokin olivat ihan haarukassa.

Hmmh, aistinko tässä jotain pientä piikkiä paikallisvastustajaa kohtaan? :D Ilveksen alkukauden lento oli kyllä ennakko-odotusten vastaista, mutta taas toisaalta toisen neljänneksen konttaaminen on kyllä ollut odotusten vastaista :)

Ei tämä sarja vieläkään selvä ole, vaikka Kärpät aika varma mest...runkosarjan voittaja onkin.

Runkosarja on selvä sen jälkeen kun se on pelattu :) Tottahan tosiaan nyt tällä hetkellä kolmen kärki näyttää selvältä, ja näyttää jopa siltä, että HPK:kin pinnistää itsensä playoffsien kotietuun (johtuen siis siitä, että pahimmat uhkaajat ovat olleet tippumassa taaksepäin). Aika paljon saa lopulta Kärpät, TPS ja Tappara kontata että päätyisivät toisella puoliskolla neljän parhaan ulkopuolelle. Ja kuten me kaikki hyvin tiedämme, playoffsit sitten tulevat olemaan ihan oma maailmansa. Katsotaan sitä sitten sen jälkeen kun runkosarja on takana.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Melkein väittäisin nyt sekä KooKoon että Jukurit nähneenä, että nämä joukkueet pullahtavat ulos TOPkybästä. KooKoo olisi periaatteessa OK, mutta siellä on jatkuvasti rivit hujan hajan. Äijää tulee ja menee. Välillä lasarettiin, välillä pelikieltoon.

Jukurit taasen ei kärsi loukkaantumisista, mutta aikalailla näyttää rosterin rajat tulleen vastaan. Kun ei riitä niin ei riitä.

Nyt sanoisin, että varmasti pudotuspeleistä ulos jää Ässät, Jukurit ja KooKoo.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Jukurit taasen ei kärsi loukkaantumisista, mutta aikalailla näyttää rosterin rajat tulleen vastaan. Kun ei riitä niin ei riitä.

Nyt sanoisin, että varmasti pudotuspeleistä ulos jää Ässät, Jukurit ja KooKoo.
Jukurien piti kompensoida henkilötaidon puutteita jumalattomalla tsempillä ja jalkanopeudella sekä kuntopohjalla yleisemmin. No ei tunnu olevan tsemppiä eikä kuntoa, tänäänkään ei kiinnostanut sarjapisteet kun viitisen minuuttia ennen loppua suunnilleen siihen viimeiseen arkunnaulaan asti. Ei riivi, ei raasta, taistelusta nyt ei voi tuon touhun todistaneena samana päivänä edes puhua. Kai niille sit riittää että saa pellailla ja vielä maksetaan siitä. Aivan järkyttävää paskaa kannattajan näkökulmasta ja ollut maaottelutauosta lähtien. Sieltä tulee JYP ohi viimeistään ensi viikon keskinäisessä ja Ässätkin taitaa vielä nousta jumbosijalta vaikka melko mahdottomalta vaikutti muutama viikko sitten.

edit. Niin ja ei toki pelkkä tsemppi ja kovaa luisteleminen piisaa, mutta jotenkin noilta on hävinnyt kaikki käsitys viisikkopuolustamisesta sen yrityksen kanssa. Eihän Jukurit sen taitavampi ollut alkukaudestakaan, mutta jos päästää peliä kohti 1-2 maalia niin on se vähän helpompi voittaa kuin jos päästää 6. Voisivat luovuttaa matsit jouluun asti ja käyttää ajan 24/7 treenaamiseen, viivoja voisivat nyt ensi alkuun luistella vaikka aamuun asti.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Nyt sanoisin, että varmasti pudotuspeleistä ulos jää Ässät, Jukurit ja KooKoo.
Melkein tekisi mieli betata sun kanssa KooKoon playoff-paikasta. Olin ennen kautta sitä mieltä että KooKoo tulee olemaan kauden positiivisin yllättäjä ja pysyn yhä kannassani. Imo kouvolalaiset ovat loukkaantumissumaan nähden yllättävänkin hyvissä asemissa. Ja Malte on huippuäijä.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lähden kyllä betsiin, jos sellainen otetaan. KooKoo olisi ihan hyvä jengi, mutta auttamatta nuo poissaolot näkyvät. Sana häröpallo kuvaa KooKoon peliä hyvin.
Kyllä. Nyt olet vienyt sanat suustani. Tuohon kun lisätään se tosiasia, että ei taida pelaajia olla tulossa ennen vuodenvaihdetta loukkaantumisilta, kaksi lähtee ensi viikolla maajoukkueiden matkaan ja yksi tärkeimmistä istuu pelikiellossa niin pahoin pelkään, että olet oikeassa. Uskon kuitenkin lapsenomaisella tavalla siihen, että tästä noustaan vielä, kun Malte löytää itsensä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään saivat kaksi ensimmäistä joukkuetta 30 peliä täyteen. Alan pikkuhiljaa rustailemaan puolivälikatsausta. Odottelen julkikirjoittamisen osalta kuitenkin sitä, että kaikki joukkueet ovat saaneet syyskauden pakettiin. Ennakkona on helppo todeta, että Kärpät on varma runkosarjan voittaja ja Tappara suoriutuu lievästi paremmin kuin uskoinkaan. Ässissä pihisee vielä henki ja pari alakanttiin pelannutta suurseuraa loistaa kevätkaudella.
 

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
Tänään saivat kaksi ensimmäistä joukkuetta 30 peliä täyteen. Alan pikkuhiljaa rustailemaan puolivälikatsausta. Odottelen julkikirjoittamisen osalta kuitenkin sitä, että kaikki joukkueet ovat saaneet syyskauden pakettiin. Ennakkona on helppo todeta, että Kärpät on varma runkosarjan voittaja ja Tappara suoriutuu lievästi paremmin kuin uskoinkaan. Ässissä pihisee vielä henki ja pari alakanttiin pelannutta suurseuraa loistaa kevätkaudella.

Kertoo jotain sarjan tylsyydestä jo sekin, kun ennen joulua runkosarjan voitto on jo ratkennut.

Mitä tulee voimasuhteisiin niin uskon 6 joukossa olevan Kärppien lisäksi Tapparan,Lukon,HIFKin, Saipan ja sit HPK ja TPS taistelee kuudennesta paikasta. Olisi kyllä loistava suoritus Tepsiltä toi 6.sija. Mutta aika näyttää :)


Pieniä typoja korjattu
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mitä tulee voimasuhteisiin niin uskon 6 joukossa olevan Kärppien lisäksi Tapparan,Lukon,HIFKin, Saipan ja sit HPK ja TPS taistelee kuudennesta paikasta. Olisi kyllä loistava suoritus Tepsiltä toi 6.sija. Mutta aika näyttää :)
Jotenkin hankala uskoa että IFK tuolta kuuden sakkiin kiipeäisi. Toki piste-erot ei ole vieläkään isot, mutta vaatisi kuitenkin melkoisen nousun IFK:lta kivuta kuuden sakkiin. Onko se nyt jollain 15 viimeisen ottelun kuntopuntarilla paskin joukkue ja oikeastaan jokainen osa-alue sakkaa pahasti.

TPS hoitaa itsensä runkosarjassa neljän parhaan joukkoon. Sen verran hyviä jätkiä siellä pelaa että ei tuo joukkue niin pahasti romahda, vaikka välillä tuleekin huonoja pelejä.
 

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
Käsittääkseni Kärppien mestaruus oli varma jo kesällä. Vähän samaan tapaan kuin toissa kesänä Tapparan tuleva mestaruus oli varma.

No niinhän sitä puhuttiin, mutta ajattelin että ei se nyt noin ylivoimainen olisi. Sellaista kesää ja kautta odotellessa että TPS:n mestaruus olisi varma jo kesällä
 
No niinhän sitä puhuttiin, mutta ajattelin että ei se nyt noin ylivoimainen olisi. Sellaista kesää ja kautta odotellessa että TPS:n mestaruus olisi varma jo kesällä
Rutiinitaso Kärpillä on korkea. Todella korkea. Pystyy syömään välipalaksi näitä alemman kastin jengejä. Tasaisuus on siis hyvällä tasolla.

Siltikin, heti kun tulee näitä top-x joukkueita vastaan, niin on ihan turha puhua mistään dominanssista. Kärki on voimasuhteiltaan melko tasainen, minkä pelitkin ovat näyttäneet.
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Jumbo Sport se vaan porskuttaa suoralla playoff paikalla, 4 ottelun kuntopuntarin kärki ja toiseksi eniten tehtyjä maaleja liigassa, olisiko tähän jollain jotain sanottavaa vai vieläkinkö kiekot vaan pomppii Sportille ja pelaa oksettavaa trappia? Parasta mitä liigalle voi tapahtua on tämä, toivottavasti Kookoo ja Jukuritkin nostaa vielä päätänsä lisää. Hpk kans positiivinen yllätys!!
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Sinä se osaat olla kyllä harvinaisen rasittava kirjoittelija.

Mielenkiintoista on ollut se, että vaikka Kärppien otteluiden maalimäärät ovat viime vuodesta laskeneet, ovat pelinopeus ja viihdyttävyys olleet läsnä edelleen. Esimerkiksi eilinen JYP-Kärpät kamppailu oli vauhdikas ja viihdyttävä, vaikka maaleja tulikin vain yksi.

Kärppien pelitapa ja valmennus ovat edelleen kiekkoilun aallonharjalla. Vehviläinen on sarjan paras maalivahti. Kärppien TOP4-puolustajien laatu varsinkin puolustussuuntaan on tähän sarjaan suvereeni. Toki Kärppien puolustus kokonaisuudessaankin on sarjan paras. Sarjan alkuvaiheiden perusteella kesällä tekemäni voimasuhdepohdinta Kärppien osalta on ollut varsin onnistunut. Toki kausi on vasta alussa ja voimasuhteet vaihtelevat, joten en minä runkosarjan voittoa ole vielä jakamassa, kuten jotkut hätäisimmät ovat jo tehneet.

bold minun. Kun muut sanoo jotain, lytätään ne ja hätäisiähän sitä ollaan yms. Tuohon aikaan jo oli ihan selvää, mikä nyt joitakin pelejä myöhemmin on ihan yhtä/yhtä vähän selvää.

Tänään saivat kaksi ensimmäistä joukkuetta 30 peliä täyteen. Alan pikkuhiljaa rustailemaan puolivälikatsausta. Odottelen julkikirjoittamisen osalta kuitenkin sitä, että kaikki joukkueet ovat saaneet syyskauden pakettiin. Ennakkona on helppo todeta, että Kärpät on varma runkosarjan voittaja ja Tappara suoriutuu lievästi paremmin kuin uskoinkaan. Ässissä pihisee vielä henki ja pari alakanttiin pelannutta suurseuraa loistaa kevätkaudella.

Bold minun, Kun sinä sanot jotain, sehän on tietenkin aina vain totta ja jumalan sanaa ja ainut oikea totuus. Ja kun samanlainen hakuammunta ja arvailu sinulta, kuin muiltakin, sattuu osumaan niin olet täällä keulimassa ensimmäisenä ja äänekkäimmin minähän tiesin ja minähän sanoin jne. Kukas se kissan hännän nostaisi tosin, jos ei kissa itse.
Kärpät jo kesällä vissiin Kärkeen, 10:iä täynnä, kukaan ei voi ohittaa eikä voittaa. Pari vuotta sitten Suikkiksen kanssa mm. rämpi ties missä ja kärjessä piti olla ihan samalla tavalla. Kun tarpeeksi eli toisinsanoen aina tuollaisen organisaation laittaa kärkeen niin tokihan se joskus, jopa usein osuu. Ei objektiivisesti vaan fanilasit silmillä tietenkin, omia sanojasi. Tappara rämpii, kärkiosaaminen puuttuu, maalivahdit ei riitä jne. jne. Häthätää 5 sijalle pääsee.. ja missäs nyt on. Siellä kärjessä missä oletettavaa olikin, vauhti on ollut ihan hyvää, ja tulee olemaan jälleen kerran kova joukkue keväällä - kuten oli aika selvää jo ennakkoon.
Ässät tulee olemaan kova - ja missäs ovat, rämpii tuolla perällä yössä.

Esimerkkejä riittää, tuu vaan alas sieltä jalustaltas, ihan samanlaisia arvailuja sinulta kuin muiltakin turha mitään jeesusta täällä esittää.

"En minä ole ylimielinen. Minähän en ainakaan provosoi mitään enkä ketään vaan kirjoittelen vain urheiluromantikkona jne." Just joo.

Tulen esittelemään julkaisemaan puolivälin rustailuja sitä ja tätä.. - ihankuin olisit joku the chosen one täällä joka ylin auktoriteetti? Yhden kuupollan satuiluja ja provosoivia mutuiluja samaan tapaan kuin keneltä tahansa muulta, jostain syystä saat vaan vedet aina todella sameaksi sotkettua = provosoiva tyyli. Yhden toiveen esitän, julkaise ne rustailusi jossain ilta-sanomissa tms. älä laita tänne. Ei jaksaisi sitä 40:nen sivun pituista maratoonivääntöä joka puolet ajasta Kärpät Tappara tappelua ja tosiaan yhden penan jumalana pitämistä. -Sitä se aina on ollut, sitä tulee olemaan.

Oma lista tämän hetken tiedoilla seuraava: Kärpät, Tappara, TPS, HPK, Pelsu, SaiPa, Ilves, Lukko, JYP, KooKoo ja loput randomissa järjestyksessä. Vaikka Kärpillä tulisi vaikeampi hetki, en usko että niin paljoa piiputtaisi enää millään et joku sais kiinni saati menis ohi. KooKoo:lla kuoleman kysymyksenä tuo kaamea loukkaantumissuma, siitä riippuu paljon / vaikea ennustaa. Jos SaiPa ei saa peliä kuosiin/ala joskus voittaa vieraissakin niin voi tulla alas reilumminkin. Toki jos kotona harjataan kaikki, niin tuleehan siinä pisteitä kuten tähänkin asti.. satunnaiset bonarit vieraista.
En vieläkään usko JYPpiin 6 joukkoon, mutta onhan tuo lista todellisuudessa sen verran tasainen, et ihan täysin mahdollista jos vielä petraa, potentiaalia siihen kyllä on. IFK taitaa penailla taas vaan ihan kuten useasti on tapana.. käsittämätöntä koomailua kyllä noilla resursseilla..

Toki henkilölle joka ei voisi enempää "vihata" ko.seuraa, ei haittaa kyllä yhtään. Heh. (Tää oli provo joo, mutta puhtaasti kieli poskessa, älkää suotta ottako hikeä) Ja selvennyksenä niille jotka jostain viimeaikojen tapauksista sille selityksiä etsii, niin sieltä 80-luvun alusta kun aloin tajuta et on olemassa laji nimeltä jääkiekko, on ko. seura ollut inhokki nr.1, eli ei oo mistään yksittäisestä tapauksesta, ei oo vieneet pelaajaa tms. mitään, on vain aina ollut jostain syystä se, josta näkee punaista. Kappas. (syynä ei vähiten se ylimielinen kusipäisyys joka "ympärillä leijailee" kaikessa siinä) Tässä on hyvää vauhtia POHJOINEN tulossa samaan kastiin, ja ihan samoista syistä, sillä ei oikeasti ole mitään väliä et kentällä vievät kaikkia kuin litran mittaa. Niin pitääkin tuollaisen hyvin hoidetun suurseuran.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös