Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 051 131
  • 3 931

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kovat on kyllä odotukset nuorelle kaverille! En sano, etteikö häntä tuollaiseen rooliin kaavailtaisi. Pikkaisen kuitenkin epäilen, että hän pystyisi läpi kauden kakkosketjun peliajalla miesten pelejä kovalla tasolla pelaamaan ja vielä sentterinä. Kuinkas moni 17-vuotias on moiseen liiigassa pystynyt?
Barkov pelasi tuon ikäisenä jo aika vakuuttavan kauden.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Barkov pelasi tuon ikäisenä jo aika vakuuttavan kauden.
No, niin teki. Tässä ovat nyt tulleet esille nimet Barkov, Laine ja Granlund. Myös Sebastian Aho on mainittu, mutta vuoden yli-ikäisenä. Lisätään vielä Puljujärvi tuohon listaan, niin tiedetään varmasti missä mennään. Tiesin kyllä, että Nikkanen on lupaus, mutta ehkäpä olen aliarvioinut hänet, kun tuollaiseen porukkaan pitää hänelle tulevan kauden tavoitteista verrokkia etsiä.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässähän on muuten hyvät lähtökohdat kauteen, kun ennen viime kautta sanoin Vehviläisen olevan Liigan huonoin veskari, ja nyt ÄmCeeTorson papereissa Heljanko on ihan nollamies.
En missään nimessä Heljankoa minään nollamiehenä pidä. Kuitenkaan en häntä täysin varmana ykkösvahtina liigan pidä. Hänellä on allaan vain 12 peliä Liigaa. Nuo pelit hän pelasi ihan mukavalla 0,914 torjuntaprosentilla. Tuo siis erinomaisen puolustuksen takana. Mestiksessä hän on tilastojen mukaan pelannut viime kaudella huonommin kuin osa liigan ensi kauden kakkosveskoista.

Luonnollisesti Heljankon osalta nojaan näkemykseni tilastoihin. Noista tilastoista ei tule esiin mitään sellaista, jotta hänet voisi erityisen potentiaalisten maalivahtien listaan lisätä. Samaan hengenvetoon totean, että Tapparan erinomaisen puolustuksen takana hän voi pelata ihan hyvän kauden. Mestaruusvahdiksi en häntä kyllä ihan tältä istumalta usko. Lisäksi on syytä muistaa, että maalivahtiosion arvioinnissa painoi myös kakkosmaalivahdin taso. Bäckström on pelannut kovin vähän viime vuosina. En kovin korkealle voi enää tätä suosikkiani nostaa, ikävä kyllä.

Se, että sinä arvioit Vehviläisen viime kauden alla sarjan surkeimmaksi maalivahdiksi, on sitten toinen tarina. Aika hulvaton sellainen!
 

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Aika rajusti eri mieltä noista valmentajista.

Ihmeessä omaa mielipidettä sitten kehiin näistä. Alustavasti ainakin nuo pohjaosaston 5. viimeistä on juuri sellainen kuin olettaa sopii. Osalla on ehkä hieman enemmän "nimeä" valmiiksi ja osalla taas ei. Tosiasiassa kuitenkin kukaan heistä ei ole osoittanut vielä yhtään mitään faktaa liigavalmentamisesta ja nimenomaan päävalmentajatasolla.
 

Blur

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Seeprat, Kiekko-Espoo
Aivan ensialkuun todella suuri Kiitos käyttäjälle McTorso näistä syväluotaavista analyyseistä. Eipähän taida olla toimittajienkaan analyysit näin kattavia.

Olisiko mahdollista olla lisänä ketju tai ulkoinen esim blogi "McTorson joukkueanalyysit", koska tästä niitä on väliviestin takia jopa hankala lukea?
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Risto Jalo on viikon takaisessa toimitusjohtajan katsauksessa ilmoittanut, että urheilullisten tavoitteidemme saavuttaminen on tulevan kauden prioriteetti numero yksi. Strategian mukainen urheilullinen tavoite on suora pudotuspelipaikka. Lisäksi katsauksesta ilmenee, että pelaajabudjettiin sidottu myynti on aikataulussa. Tahtoo tarkoittaa sitä, että Ilveksen ensi kauden pelaajabudjetti on luokkaa 2,13 miljoonaa. Katsauksen perusteella Ilvekseen on lupa odottaa vielä useita kärkihankintoja.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Katsauksen perusteella Ilvekseen on lupa odottaa vielä useita kärkihankintoja.

”Joukkuetta tullaan vahvistamaan tarpeen mukaan, ja rakennustyö jatkuu myös kauden aikana.”

Tuo ei kuullosta välttämättä siltä että useita kärkihankintoja tulossa. Vaan enemmän siltä yleiseltä höpinältä että on varaa reagoida jos tarvetta mutta muuten näillä mennään.

Tosin Ilveksen pakistoon pakko tulla vielä pari kärkinimeä ja hyökkäykseen ykkössentteri ja ykköslaituri mikäli haluavat playoffeista taistella. Ja ehkä maalivahti jos 6 joukkoon haluaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jonkun sanasen jos Jukureista tuohon @McTorso n sinänsä hyvään analyysiin.

Rajaniemi oli viime kauden alkuun heikko, ensimmäisissä peleissä tarjosi varmuudella yläkulmapaikkoja joita vastustajat osasivat myös hyödyntää. Samoin peluutus oli täysin perseellään mistä johtuen niitä paikkoja siunaantui ja puolustuspäässä koitettiin pitää liiderinä kentän pienintä kaveria kuka oli kyllä näennäisesti siinä puolustamassa oman maalin edessä, mutta lenteli siitä helvettihin kun vastapuolen isompi kaveri suunnilleen katsoi ilkeämmin. Kyseessä pakkien pistepörssin kärjessä tasapistein ollut Suhonen siis, kuka keräsi muista pistepörssissä kunnostautuneista pakeista poiketen myös aika komeat lukemat tehosarakkeeseen, harmillisesti miinuspuolelle. Ylipäätään koko porukka oli kauden ensimmäisen neljänneksen niin kujalla että siinä jo toivoi että luovuttaisivat tämän kauden osalta ja alkaisivat harjoittelemaan seuraavaa varten. Jälkiviisaus on toki helppoa, mutta nyt voi todeta että harjoituskaudella olisi ehkä kannattanut harjoitella kotimaisia vastustajia vastaan, vaikka saksankiertueet varmasti mukavia olivatkin ja sieltähän tuli jopa voitto tuliaisiksi.

Maalivahtiosasto on siis mielestäni tilastojaan paremmalla tasolla (todennäköisesti tänä syksynä Raju muistaa peittää ne yläkulmat ja Ahon voi melko huoletta laittaa tasaamaan kuormaa ettei oletetulla ykkösveskalla tipahda hartialinja väsymyksenkään takia) ja pakisto on jopa huomattavasti paljon parempi viime kauteen verrattuna, ensinnäkin kun siellä ei nyt ole näitä kaljaliigamiehistöihin kuuluvia hänkkejä (josta erehdyin olemaan varovaisen optimistinen n. vuosi sitten, vaikka etenkin HIFK leiristä tiedettiin melko tarkalleen kertoa mitä on tulossa) ja toisekseen Kangasalusta on aivan varmasti tietoinen porukan puutteista ja pystyy niitä peluutuksella paikkaamaan (eli ei pistetä Salosta puolustamaan paikkaa maalin edessä).

Hyökkiosasto tosiaan kysymysmerkkipitoisin. Kaikessa viestinnässä korostetaan kuntoa ja työmoraalia mutta täytyy tunnustusta antaa siitä että kerrotaan myös näiden olevan ase jolla pyritään ensi kaudella jatkopeleihin pääsemään. Siellä on ihan lupaavaa ja jopa taitavaa kaveria mm. Piitulaisessa, Leskisessä (kuka toivottavasti porukoissa jatkaa, hieman epäilytti olisiko RD:n tiimiin enää jäänyt vaikka ns. omia, tai edes maakunnan, poikia onkin), Partasessa ja toki myös Nikkasessa, mutta todennäköisesti maalinteko vaatii koko porukalta tiivistä yhteistyötä ja pirunmoista duunia (maalipaikkojen määrä suhteessa tehtyihin maaleihin tulee tuskin säväyttämään, toisin kuin ensimmäisen kauden alkupuolella jolloin etenkin H. Koivisto nakutti kasseja suunnilleen jokaisesta paikasta). Vähämaalisuus on siis odotusarvoisesti Jukureiden etu, tiivistä alakertaa (joka, kuten jo totesin, on oletettavasti ainakin viime syksyyn verrattuna tiivis) vasten pohjustetaan ja muutamalla räkämaalilla sitten ne pisteet.

Toki olettaen että Kangasalusta lähtee inhorealismin kautta liikkeelle, eihän sitä tiedä millaista sambaa ovat nyt kesän harjoittelemassa.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tosin Ilveksen pakistoon pakko tulla vielä pari kärkinimeä ja hyökkäykseen ykkössentteri ja ykköslaituri mikäli haluavat playoffeista taistella.
Pakiston osalta riippuu aika paljon siitä, mikä on Leimun todellinen kunto. Siis sekä sen suhteen montako ja myös millaista vahvistusta olisi tarpeen hankkia. Sentterien suhteen tosiaan ei hyvältä näytä, jos mennään nykyisillä, kun taas pätevän ykkössentterin myötä tilanne kääntyisi selvästi. Laitahyökkääjien kohdalla taas Rautiainen ja Suomi menevät minulla kyllä siihen kategoriaan, että ihan helpolla ei heidän ohitseen ole Ilveksen resursseilla "ykköslaituria" hankittavissa. Toki sinne yksi villemeskanen sopisi ampumaan kiekkoa verkkoon, mutta millepä joukkueelle ei.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Se, että sinä arvioit Vehviläisen viime kauden alla sarjan surkeimmaksi maalivahdiksi, on sitten toinen tarina. Aika hulvaton sellainen!
Itse ymmärsin hyvin Vehviläiseen suunnatut epäilyt ennen viimekautta. Potentiaali oli selvä mutta 54 peliä kahteen kauteen n. 2.2 PMK:lla ja n. 0.91 TA% oli keskiverto liigaveskan tasoa, muttei mitään maatamullistavaa. Mutta suurin kysymysmerkki oli ainakin mielestäni henkisellä puolella. 2 peräkkäistä floppia u20-kisoissa ja epäluottamuslause JYPiltä uloslainaamisen myötä olisi helposti voinut tehdä pysyvää vahinkoa nuoren pojan itsetuntoon ja -luottamukseen.
Mutta näin ei käynyt. Ja hyvä niin, nuoret huippuveskat ovat aina positiivinen asia
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Kun kerran tukeudut Heljangon kohdalla vain tilastoihin ja rankkaat Tapparan maalivahtiosasto selkeästi liigan paskimmaksi niin ilmeisesti Krystofille jonka olet sijoittanut Kärppien ykkössentteriksi ei ole tarvinnut tilastoihin katsoa ? Tosin se että et edes tiedä mistä maasta ko pelaaja on antaa vähän hassun kuvan tästä perusteellisuudesta
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Toivottavasti Heljanko nappaa nyt vihdoin sen liigatason ykkösveskarin paikan kun viimeiseltä olisi tarjolla oletettavasti se reilu näyttöpaikka. Jukuriajalta jäänyt todella positiivisesti mieleen vaikkei seurassa muutamaa peliä enempää pelannutkaan. Voidaan melkoisella varmuudella sanoa ettei Jukurit olisi mestismestarina divariputkeaan päättänyt jos nimenomaan Heljanko ei olisi tullut paikkaamaan hajonneita Norjaa ja Ahoa, sen verran suvereenilla otteella tuli uuteen porukkaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun kerran tukeudut Heljangon kohdalla vain tilastoihin ja rankkaat Tapparan maalivahtiosasto selkeästi liigan paskimmaksi niin ilmeisesti Krystofille jonka olet sijoittanut Kärppien ykkössentteriksi ei ole tarvinnut tilastoihin katsoa ? Tosin se että et edes tiedä mistä maasta ko pelaaja on antaa vähän hassun kuvan tästä perusteellisuudesta
Kylläpä ne meikäläisen kirjoitukset sinua edelleen rassaa, vaikka olet uhonnut jättää ne omaan arvoonsa. Voimasuhdepohdintaani kohdistuvan kritiikin pyrin ottamaan vastaan nöyränä. Sinun antamasi kritiikki on ollut hivenen erikoista, tai ehkäpä enemminkin hassua. Minulle on syntynyt vaikutelma, ettet tässä ketjussa ole kovin hyvin pystynyt käsittelemään omastasi poikkeavaa näkemystä. Yritän nyt avata leikkimielisellä tavalla sinulle sen, minkälaista palautetta olet antanut. Olen boldannut lainauksesta kohdan, johon viittaan. Lainaukset etenevät ihan siinä järjestyksessä kuin sinä olet ne tähän ketjuun kirjoittanut.

1. Pikkaisen alkuun nimitellään erimieltä olevaa. Kas näin:
kun vielä Kärpät hankkii tonne yhdenkin hyökkääjän (tasosta riippumatta koska Torspo saa hänet käännettyä NHL tason pelaajaksi) niin saadaan se hyökkäyskin sinne 10:ksi....
2. Annettaan suora palaute erimieltä olevalle kertomalla, että näkemyksesi on ihan paska. Kas näin:
Mulle on ihan se ja sama jos Tappara tai joku muu joukkue mitä kannattaisin rankataan milloin mihinkin mutta onhan tuo nyt ihan sontaa mitä tuolta taas tulee ( ja tästä voi jättää Tapparan pois)
3. Sitten erimieltä oleva keljuttaa jo niin paljon, että uhataan, etten enää koskaan ole tekemisissä hänen kanssaan. Kas näin:
Vielä yksi kysymys ennenku päästän sinut ignoren autuaille maille, kuvastavatko nuo sinun arviosi pisteissä myös suhteellisesti joukkueiden tasoeroa ?
4. Tottakai on myös hyvä sanoa, että muutkin pitävät erimieltä olevaa pellenä. Kas näin:
McTorson Kärpissä velatkin muuttuu saataviksi ja sen takia nimimerkkiä pidtäänkin yleisesti trollina

Suosittelen sinulle vilpittömästi, ettet ota minun kirjoituksiani niin vakavasti.
 

Kurt

Jäsen
@McTorso

Hienoa luettavaa. Kiitos, että olet jaksanut perehtyä ja kirjoittaa kaikista joukkueista.

Kiva nähdä, että miten muokkaat pisteitä, kun uusia vahvistuksia tulee jengeihin. Voihan olla, että pisteet eivät muutu lainkaan, jos joukkueella jo leveyttä kyseisellä paikalla hyvin, ja arvo ollut esim heikko kasi, nyt uuden myötä vahva kasi.

Toisaalta taas kapean rosterin jengin hankkiessa todellisen sepän ykköskenttään, vahvistuvat samalla muutkin kentät, kun alempiinkin saa parempia miehiä. Tällöin nousua voi hyvin tulla koko numerokin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aivan ensialkuun todella suuri Kiitos käyttäjälle McTorso näistä syväluotaavista analyyseistä. Eipähän taida olla toimittajienkaan analyysit näin kattavia.

Olisiko mahdollista olla lisänä ketju tai ulkoinen esim blogi "McTorson joukkueanalyysit", koska tästä niitä on väliviestin takia jopa hankala lukea?
Kiitos kannustuksesta, mutta eiköhän me mennä ihan näin entiseen malliin. Minä koen keskustelun mielekkääksi ja tässä ketjussa sitä syntyy kohtuullisesti. Keskustelun kautta olen tässä parin viikon aikana oppinut monta uutta asiaa Liigajoukkueista ja pelaajista. Siitä kiitos kommentoijille.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Pakiston osalta riippuu aika paljon siitä, mikä on Leimun todellinen kunto. Siis sekä sen suhteen montako ja myös millaista vahvistusta olisi tarpeen hankkia. Sentterien suhteen tosiaan ei hyvältä näytä, jos mennään nykyisillä, kun taas pätevän ykkössentterin myötä tilanne kääntyisi selvästi. Laitahyökkääjien kohdalla taas Rautiainen ja Suomi menevät minulla kyllä siihen kategoriaan, että ihan helpolla ei heidän ohitseen ole Ilveksen resursseilla "ykköslaituria" hankittavissa. Toki sinne yksi villemeskanen sopisi ampumaan kiekkoa verkkoon, mutta millepä joukkueelle ei.
Pakisto on kyllä iso kysymysmerkki. Esimerkiksi Flood ei ollut mikään kummoinen viime kaudella ja on taas vuoden vanhempi. Matt Generouksellakin alkaa ikää olla ja jäähyjä ottaa aivan liikaa eikä oikein sovellu kuin yhteen rooliin. Leimun peli oli viime kaudella sen näköistä, että aika on ajanut rajusti ohi ja ei vain riitä. Loput sitten pakistosta onkin nuoria ja osa ihan potentiaalisia, mutta tuskin niistä kaikki nyt tekee isoa läpimurtoa.

Sentteristö olisi sääliplayoffeja tavoittelevalle joukkueelle sopiva jos Sandell jatkaisi, mutta muutoin on pakko sentteri hankkia.

Laiturit on mielestäni aika hyvät Ilveksellä, kun tosiaan noita nuoria jotka jo viime kaudella tekivät hyvin pisteitä, löytyy ja kolmoskenttäänkin riittää ihan päteviä pelimiehiä. Silti sinne se Meskasen korvaaja olisi pakko saada jos oikeasti joku top6 sijoitus tavoitteena.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@McTorso

Hienoa luettavaa. Kiitos, että olet jaksanut perehtyä ja kirjoittaa kaikista joukkueista.

Kiva nähdä, että miten muokkaat pisteitä, kun uusia vahvistuksia tulee jengeihin. Voihan olla, että pisteet eivät muutu lainkaan, jos joukkueella jo leveyttä kyseisellä paikalla hyvin, ja arvo ollut esim heikko kasi, nyt uuden myötä vahva kasi.

Toisaalta taas kapean rosterin jengin hankkiessa todellisen sepän ykköskenttään, vahvistuvat samalla muutkin kentät, kun alempiinkin saa parempia miehiä. Tällöin nousua voi hyvin tulla koko numerokin.
Ole hyvä. Tuo muokkaaminen on osin haasteellinen asia. Olet pohdinnoissasi täysin oikeassa. Puntaroin esimerkiksi JYPin puolustuksen arvosanan laskun suuruutta tovin, kun pudotin Jake Newtonin siitä pois. Nyt laskin arvosanan 9,5-> 8,5. Voipi olla, että olin liian radikaali, sillä ei Newtonin poistaminen JYPin laadukkaaseen puolustukseen kuitenkaan koko numeron vaikutusta varmaankaan tehnyt. Näin ollen 9,5->9, olisi voinut olla parempi vaihtoehto. No, katsotaan milloin se Newtonin sopimus tulee julki, niin saan tuon asian korjattua takaisin. Denisovin iso vaikutus SaiPan heikkoon 5,5 arvosanaan oli puolestaan selviö.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sitten vielä yhteenveto hyökkäyksen ja valmennuksen arvosanoista:
Valmentajat
1. Kärpät 10
2. HIFK 9,5
3. KalPa, HPK 9
5. TPS, Tappara, SaiPa, Ilves, KooKoo 8,5
10. Lukko 8
11. JYP, Ässät, Pelicans 7,5
14. Jukurit 6,5
15. Sport 6
Miten yhden hyvän kauden liigassa valmentaneet jannut voivat olla Karri Kiven edellä, jolla on jotain killutinta kaulaan ripustettu ja jäi vasta ensimmäistä kertaa pudotuspelien ulkopuolelle liigassa?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Valmentajat
1. Kärpät 10
2. HIFK 9,5
3. KalPa, HPK 9
5. TPS, Tappara, SaiPa, Ilves, KooKoo 8,5
10. Lukko 8
11. JYP, Ässät, Pelicans 7,5
14. Jukurit 6,5
15. Sport 6
Valmentajien arvioinnissa olet mielestäni mennyt eniten metsään. Jotenkin tuntuu, että painotat oudosti asioita valmentajia arvioidessa.

Mielestäni kokemattomuus asettaa tiettyjä rajoitteita sille, miten valmentajia on järkevää etukäteen arvioida. Mannerin ensimmäinen kausi päävalmentajana meni toki erittäin hyvin, mutta kovissa liemissä kaveria ei ole vielä testattu. Parhaillakin valmentajilla tulee joskus vastaan vaikeita tilanteita, jollaisia Mannerin kohdalle ei viime kaudella sattunut. Yksi kausi on yksi kausi, vaikka kuinka hyvä olisikin. On mielestäni todella erikoista arvioida noin kokematon päävalmentaja koko liigan parhaaksi.

Samoin KalPan ja HPK:n valmennuksissa on niin paljon kokemattomuutta, että niiden arviointi menee mielestäni yläkanttiin. Myös HIFK:n 9,5 tuntuu liioitellulta.

Moni muukin tuossa listassa on mielestäni ainakin hieman pielessä siihen nähden, miten itse ne näkisin. Itseasiassa JYP lienee lähestulkoon ainoa, jonka osalta olen täysin samaa mieltä.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Miten yhden hyvän kauden liigassa valmentaneet jannut voivat olla Karri Kiven edellä, jolla on jotain killutinta kaulaan ripustettu ja jäi vasta ensimmäistä kertaa pudotuspelien ulkopuolelle liigassa?

Siksi koska McTorso on sitä mieltä, että kiven käyrä on alaspäin. (ja hän toki saa olla sitä mieltä) Itse asiasta olen kyllä erimieltä. Viime kauden notkahdus ei oikein minusta mene valmennuksen piikkiin vaan huonosti kasatun puolustuksen ja epäonnistuneen maalivahti pelin piikkiin syksyllä. Keväällähän ilves olikin taas ihan liigan paremman keskikastin porukoita pistekertymän perusteella. Lisäksi viimekaudella useampi nuori kaveri otti Kiven käsittelyssä isoja kehitys harppauksia, a'la Suomi, Meskanen jne... Omissa papereissani Kivi on liigan ehdoton eliitti koutsi. Enkä kyllä kieltämättä ymmärrä millä perusteella esim. HIFKin Selin on pätevämpi koutsi kuin Kivi. Ja vaikka Manner hienon kauden vetikin viime vuonna Kärpissä niin perin on siltikin ohuet näytöt vielä miehellä, vaikka en sitä epäilekään etteikö Manner tekijä mies olekin.

Mutta mielipide juttuja. Itsellä on vielä, värilasit päässä, kova luotto kiveen enkä häntä vaihtaisi esim. Edellä mainittuun Seliniin kovinkaan mielelläni.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miten yhden hyvän kauden liigassa valmentaneet jannut voivat olla Karri Kiven edellä, jolla on jotain killutinta kaulaan ripustettu ja jäi vasta ensimmäistä kertaa pudotuspelien ulkopuolelle liigassa?
Mielestäni sekä Pennanen että Kapanen ovat aivan timanttia. Kapanen sai jopa Pekka Virran suoraviivaistamaan KalPan pelitapaa menestyksekkäästi toissa vuonna. Viime vuonna Kapanen onnistui erinomaisesti debyyttikaudellaan päävalmentajana. Olen perin varma, että KalPan hyökkäyspelaaminen ottaa Kapasen käsissä aikamoisia edistysaskelia ensi kaudella. Viime kaudella Kapanen iskosti puolustuspelaamisen aakkoset tyylillä joukkueeseensa. Tämä lahjakas valmentaja on valmis ottamaan kehitysloikkia. Vaikuttaa ulospäin siltä, että hänen halunsa kehittyä on poikkeuksellinen.

Pennanen sai HPK:n pelaamaan toissa kaudella aivan käsittämättömän hyvin. HPK:n pelinopeus oli muita jopa selvästikin edellä ja vain laadukkaiden viimeistelijöiden puute esti HPK:n tuhkimotarinan. Eiköhän HPK:n pelaamisen seuraaminen ollut tuolloin esimerkiksi Mikko Mannerille aika silmiä avaava kokemus. Ennen HPK-pestiä Pennanen niitti menestystä Jukureissa. Viime vuosi oli toki Pennasen osalta pettymys. Nyt on edessä paluu päiväjärjestykseen.

Kiveä pidän myös laadukkaana valmentajana. Mestaruus Ässien päävalmentajana oli häkellyttävä ja samoin sitä seurannut nuorten maailmanmestaruus. Sen jälkeen potkut KHL:stä ja piiloutuminen Ilveksen nuorisojengin päävalmentajaksi eivät vakuuta minua niin, ettenkö näkisi Pennasen ja Kapasen ajavan ohituskaistalla Kiven ohi.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sen jälkeen potkut KHL:stä ja piiloutuminen Ilveksen nuorisojengin päävalmentajaksi eivät vakuuta minua niin, ettenkö näkisi Pennasen ja Kapasen ajavan ohituskaistalla Kiven ohi.

Eiköhän noi potkut KHL:stä ole aina yhdentekeviä. Tosin en kyllä muista miten se homma Kiveltä siellä sujui, mutta Venäjällähän ei usein ole su mitään merkitystä kulkeeko peli vai ei kun joku oligarkki saa päähänsä vaihtaa koutsia. Se ei ainakaan Kiven statusta himmennä.

Ja Pennanen ja Kapanen voivat toki ajaa Kiven ohi, mutta vielä ne eivät ole sitä tehneet oikeen millään mittarilla.

Vähän vaan jää maku, ettei olis kuitenkin aikanaan hiukan kirpassu Kiven kintaalla viittaaminen Kärppä soppariin. En ainakaan tajua tuota termiä "Ilveksen nuorisojengin taakse piiloutuminen". Kivi kuitenkin Ilveksen kasvatti ja varmasti halusi tulla takaisin "kotiin" kun oli mahdollisuus.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vähän vaan jää maku, ettei olis kuitenkin aikanaan hiukan kirpassu Kiven kintaalla viittaaminen Kärppä soppariin. En ainakaan tajua tuota termiä "Ilveksen nuorisojengin taakse piiloutuminen". Kivi kuitenkin Ilveksen kasvatti ja varmasti halusi tulla takaisin "kotiin" kun oli mahdollisuus.
Tuon kirpaisun maun voit unohtaa. On hullu ajatus, että arvottaisin Kapasen ja Pennasen Kiven edelle, koska Kivi pyysi ylikovaa palkkaa Kärpiltä yli kaksi vuotta sitten. Kivi oli aallonharjalla Ässien mestaruuden ja nuorten maailmanmestaruuden jälkeen. Hän oli erittäin kuumaa tavaraa KHL-potkujenkin jälkeen. Se, että hän siinä vaiheessa sitoutui useammaksi kaudeksi pienen budjetin joukkueeseen, herättää mietteitä. Tottakai on mahtavaa, jos päätöksentekoa ohjasi seurauskollisuus. Toki muitakin mahdollisuuksia on.

En usko, että Pennanen ja Kapanen valmentaisivat liigamestaruuden sekä nuorten maailmanmestaruuden jälkeen liigaa sellaisessa joukkueessa, jonka realistisena tavoitteena on pääsy sääleihin. Väitän, että kova halu kehittyä, voittaa ja siirtyä eteenpäin ajaisi heitä toisen suuntaan kuin mihin Kivi on itseään asemoinut. Tämä nyt kuitenkin on vain tällaista maallikon spekulaatioita, ei sen kummempaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös