Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 053 443
  • 3 931

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Valmentajia arvioitaessa on huomioitava myös resurssit olennaisena osana ja niihin nähden Karri Kivi mielestäni ylisuorittaa jatkuvalla syötöllä. Vai kuinka moni häntäpäässä majaileva joukkue kykenee ryhdistäytymään enää ykkösmaalivahtinsa loukkaantumisen jälkeen. Olisikin hienoa nähdä Kiven operoivan Liigan kärkipään materiaalilla.
Tottakai resurssit on otettava huomioon. Mielestäni Ilves olisi pitänyt luotsata sääleihin viime kaudella. Minä näen Kiven luisumassa aallonharjalta alaspäin. Saapas nähdä, uskaltaako Kivi ottaa koskaan vastaan suurseuran päävalmentajan paikkaa. Jos haluaa vielä menestyä, siis voittaa, syytä olisi uskaltaa. Suurseura tuo kuitenkin mukanaan paineita aivan eri tavoin kuin nuorisoporukan vetäminen Ilveksessä. Mutta totta tosiaan, olisi mukava nähdä, miten Kivi suoriutuu toisenlaisissa oloissa laadukkaalla materiaalilla.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olisikin hienoa nähdä Kiven operoivan Liigan kärkipään materiaalilla.

Eikös Kärpät tarjonnut miehelle paikkaa, johon mies kuittasi kiitos ei ja meni Ilvekseen?

Kivellä tuntuu olevan hyvät arvot, jotka johtavat jollakin aikavälillä onnistumiseen. Mies on tylsääkin tylsempi ihmisenä, mutta keskittyy ainoastaan asioihin, joilla on merkitystä.

Uskoakseni pelaajat arvostavat Kiven suoraviivaisuutta. Onhan Kivellä ihan käsittämättömän kova karisma kiekkopiireissä - Tappara-Ilves playoffsarja oli kaikella tavalla likainen ja kummatkin joukkueet olisivat voineet tehdä mediapelleilyjä. Kivi ei lähtenyt edes käsittämättömänä altavastaajana mihinkään mediasodankäyntiin, jota monet muut harrastivat.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Saamani lisäinformaation valossa on päivänselvää, että olen aliarvioinut Salmelan roolin tulevan kauden KooKoossa. Jos nyt kuitenkin ottaisit vielä kantaa, kun kerran sinulla näkemystä asiaan on, eli mihin rooliin Salmelaa luuulet ensi kaudella istutettavan? Jopa Kristensenin pariksi? Käyn tekemässä päivityksen KooKoon voimasuhdepohdintaani Salmelan osalta. Mielelläni kuulisin sitä ennen vielä sinun tarkemman arvion Salmelan pakkiparista.

Sinällään tuo sinun laatima hahmotelmasi oli erittäin hyvä ja mielestäni KooKoo voisi aivan hyvin lähteä kauteen myös kyseisillä pakkapareilla.

Wittchow-Kristensen
Bonsaksen-Pelli
Valtola-Keskitalo
Järvinen-Berger

+ lisäksi KooKoolta löytyy vielä puolustajat Forsberg, Salmela ja Seppälä. Ei ole mikään maailman helpoin tehtävä tosiaan lähteä arvioimaan KooKoon pakkipareja ja Salmelan roolia.

Mainittakoon vielä, että Salmela teki liigadebyyttinsä vain 16-vuotiaana 16.12.2016 vieraissa SaiPaa vastaan. Hänelle aukesi tuolloin paikka KooKoon kokoonpanosta kolmen puolustajan loukkaantumisten ja Mikko Lehtosen maajoukkuekutsun myötä. Salmela merkattiin jo tuolloin heti joukkueen ykköspuolustajapariin Robin Jacobssonin kanssa.

Jos mietitään kenen pakkiparina hän voi pelata niin ihanne olisi, että hänen pakkiparinaan olisi ns. hyökkäävämpi puolustaja, koska hän on profiloitunut varmaa puolustuspeliä pelaavana puolustavana puolustajana. Pelannut 16- ja 17-vuotiaana jo 40 liigapeliä tehoilla 0+4.

Tällä hetkellä luontevin pakkipari hänelle voisi olla Emil Kristensen ja toki Kalle Valtola hyökkäävänä puolustajana. Toisaalta Salmela on vasta täyttänyt 18-vuotta ja Valtolalla ei tilillään ole ensimmäistäkään liigaottelua, joten voisi olla ehkä turhan riskaapelia heittää heitä pakkipariksi ainakaan alkukaudesta.

Mitä muihin puolustajiin tulee, niin urheilujohtaja Jarno Kultanen kertoi toukokuun puolivälissä, että Bergerin osalta odotukset ovat korkealla. Kultanen uskoo, että Berger tulee lyömään itsensä läpi Liigassa samalla tavalla kuin Mikko Lehtonen KooKoossa teki. Valtolan kohdalla KooKoossa ei pidetä kiirettä ja hänen ei odotetakaan nousevan heti kärkipakkien joukkoon. Kultanen mainitsi myös, että kevään alle 18-vuotiaiden maailmanmestarille Santeri Salmelalle on luvassa viime kautta enemmän peliminuutteja KooKoon alakerrassa. Myös toinen kultamitalisti Peetro Seppälä tulee saamaan omat minuuttinsa.

Nämä lausunnot siis toukokuulta ennen Bonsaksenin ja Wittchown hankintaa. Tosin KooKoo tiedotti jo tuolloin hakevansa vielä kahta puolustajaa.

Arttu Pelli oli muuten ainoa pelaaja KooKoossa, kuka pelasi viime kaudella täydet 60 ottelua.
Muut puolustajat Niko Tuhkanen (53 ottelua), Jake Newton (52), Emil Kristensen (52), Ville Järvinen (46), Miro Keskitalo (42), Jyri Niemi (34), Santeri Salmela (31), Robin Jacobsson (10), Peetro Seppälä (6), Jere Rouhiainen (4), Martin Berger (3), Miihkali Teppo (1), Henrik Forsberg (0).

KooKoossa pelasi lainamiehet mukaan lukien yhteensä 13 puolustajaa ja puolustajista Forsberg oli koko kauden sivussa. Tähän peilaten tuo KooKoon 11 puolustajan rosteri ei näytä yhtään liian laajalta, vaikka nyt tuntuukin ehkä vaikelta tuo pakkiparien kasaaminen. Se nyt lienee selvää, että ilman loukkaantumisia Wittchow, Kristensen ja Bonsaksen pelaavat joka pelissä ja muita pelaajia ehkä jonkin verran kierrätetään.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Kiitos palautteesta ja lisäinfosta. Komulaisen kohtalo on mennyt minulta ohi. Kylläpä harmittaa miehen puolesta! Ennen kuin vedän viivan Komulaisen yli ja hahmottelen Fosteria tai Tikkaa hänen paikalleen, olisi mukava lukea lisää Komulaisen tilanteesta. Olisin kiitollinen linkistä.
Itse en tästä tiedä, mutta jokin aikaa sitten
@Jumbo Joe heitti tuollaisen huhun liikkeelle. Uskoisin, että mikäli ei pysty pelaamaan, niin korvaaja on hakusessa jo ja tuosta tiedotetaan sitten kun sellainen on löytynyt ja Komun tilanne varmistunut.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse en tästä tiedä, mutta jokin aikaa sitten
@Jumbo Joe heitti tuollaisen huhun liikkeelle. Uskoisin, että mikäli ei pysty pelaamaan, niin korvaaja on hakusessa jo ja tuosta tiedotetaan sitten kun sellainen on löytynyt ja Komun tilanne varmistunut.
Ok. Ehkäpä sitten odotan vielä seuran tai Komulaisen itsensä ulostuloa asian suhteen ennen kuin vedän viivan hänen nimensä yli.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sinällään tuo sinun laatima hahmotelmasi oli erittäin hyvä ja mielestäni KooKoo voisi aivan hyvin lähteä kauteen myös kyseisillä pakkapareilla.
Jos noita pakkipareja laittaisi uuteen järjestykseen niin, että ottaa huomioon Salmelan kasvavan rooliin ja muutkin mainitsemasi Kultasen puheet, asettelisin pelaavan pakiston näin:
Salmela-Kristensen
Bonsaksen-Pelli
Wittchow-Berger
Keskitalo

Tuossa vaikuttaisi olevan ihan tasapainoisen näköinen pakkikuusikko ja siihen vielä Keskitalo seiskapakiksi. Sitten jää vielä potentiaalisia puolustajia reserviin Eihän tuo ole enää muusta kiinni kuin siitä, että nuoret eivät murene ja Wittchow osoittautuu pelimieheksi. Hyvä aihio KooKoolla mielestäni.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
15. Jukurit
Pahnan pohjimmaiseksi jätän tällä kertaa Liigan uusimman tulokkaan Mikkelin Jukurit. Jukurit valmistautuu kolmanteen peräkkäiseen liigakauteensa. Kaksi aiempaa kautta ovat päättyneet pettymykseen. Pistekertymä on ollut laskeva, 76p ja 67p. Nämä kaksi kauttaan ylimmällä sarjatasolla Jukurit on perustanut pelaamisensa yhteisölliseen työläiskiekkoon Risto Dufvan johdolla. Ensi kausi aloittaa uuden projektin, kun uusi päävalmentaja Pekka Kangasalusta pyrkii johdattamaan joukkonsa pudotuspeleihin. Pienillä resursseilla operoiva seura ei pysty haalimaan joukkueeseensa tähtipelaajia. Joukkue on pullollaan työteliäitä raastajia, joten ehkäpä kuitenkin tutulla kamppailumeiningillä jatketaan. Jos valmennus osoittautuu laadukkaaksi, voi Jukurit yllättää pudotuspeleihin.

Maalivahdit 7,5
Rajaniemi ja Aho muodostavat ihan kelpo maalivahtikaksikon. Rajaniemi on hyvä liigavahti. Viime kausi oli tilastojen valossa pikkaisen heikompi. Aho pelaa Mestiksessä loistavasti. Eiköhän hän ala haastamaan Rajaniemeä ykkösmaalivahdin paikalta ensi kaudella ihan kunnolla. Arvioin Jukureiden maalivahdit samaan kategoriaan Ässien, HPK:n ja Lukon kanssa.

Puolustus 7
Jukureiden puolustus on ihan liigakelpoinen, varsinkin kaksikko Suhonen&Salonen on hyökkäyssuuntaan hyvää valuuttaa. Toki se, että viime kauden Tapparan seiskapakki on hehkutuksen arvoinen Jukureissa, kertoo omaa kieltään tasoerosta kärjen ja häntäpään välillä. Neljä kelpo peruspakkia ovat Hyvärinen, Jaatinen, Piipponen ja Hietanen. Näin ollen kolme miehekästä pakkiparia saadaan muodostettua. Seiskapakin paikasta kamppailevat oma kasvatti 17-vuotias maailmanmestari Mikko Kokkonen, Bluesin kasvatti 21-vuotias Aku Alho ja LeKissä viime kaudella pelannut Jimi Jalonen. Salonen ja Jalonen ovat ainoat rightin pakit, joten pelaavassa kokoonpanossa on useimmiten vain yksi oikea käsi alhaalla pelaava puolustaja. Mahdollinen kokoonpano:
Suhonen-Piipponen
Hyvärinen-Salonen
Hietanen-Jaatinen
Kokkonen

Hyökkäys 6,5

Hyökkäys Jukureilla on aika vaatimaton. Hirveää maalimäärää joukkue tuskin pystyy tekemään ja pelaaminen perustunee edelleen periksiantamattomaan yhteistyökiekkoon. Onneksi Partanen ja Piitulainen tuovat joukkueeseen luovuutta. Roine, Asplund, Tavi ja Vähätalo lienevät neljä muuta kärkiketjujen miestä.

JYPin hylkäämä Hotakainen ja kokenut Flinck ovat perusäijiä alaketjujen senttereiksi. JYPistä kotiin palaava 17-vuotias lupaus Henri Nikkanen kamppailee myös peliajasta kokeneiden jermujen seassa. Alaketjujen laiturit ovat perin kokeneita liigapelaajia, eli Henritius, Ritamäki ja Lähde. 22-vuotias Leskinenkin on jo täysverinen liigapelaaja. 21-vuotias Joona Jääskeläisellä iski Mestiksessä aivan kaamean kovat tehot. Hän yrittää haastaa kokeneempiaan ja on kelpo mies paikkomaan jopa kärkiketjuihin.

Kohtuullisen tasapainoinen tuo Jukureiden hyökkäys on, mutta kärkiosaaminen loistaa poissaolollaan, eikä nuorta valjastuvaksi odotettavaa potentiaalia liiaksi ole. Arvioin Jukureiden hyökkäyksen sarjan huonoimmaksi yhdessä KooKoon kanssa. Mahdollinen kokoonpano:
Roine-Asplund-Partanen
Tavi-Vähätalo-Piitulainen
Leskinen-Flinck-Ritamäki
Lähde-Hotakainen-Henritius

Valmennus 6,5

Pekka Kangasalustan arvioin sarjan toiseksi epävarmimmaksi kortiksi. Toki tunnustan samantien, että tietämättömyyteni varmasti vaikuttaa asiaan. Kokematon mies Kangasalusta on päävalmentajana. Vain kaksi kautta Mestistä on hänen vyöllään aikuisten joukkueen päävalmentajana. Noista jälkimmäinen vieläpä loppui potkujen vuoksi kesken. Toki odotuksia nostaa se, että hän on ollut mukana maajoukkuetoiminnassa. HIFK:n kannattajat voisivat kertoa Kangasalustan Pekasta lisää. Pekka on kuitenkin ollut HIFK:n valmennustiimissä mukana kolmen vuoden ajan. Luotan Jukureiden valmennukseen jonkin verran enemmän kuin Sportin. Saas nähdä, mitä sieltä on luvassa. Saa yllättää!

Mahdolliset vahvistukset
Aika valmiilta vaikuttaa Jukureiden paketti. Lieköhän rahaa vahvistuksiin?

Epävarmuustekijät
Maalintekovoima ja valmennus.

Yhteispisteet 27,5

Edit. Korjattu Aku Alhon kasvattajaseura.
Edit.2. Lisätty Kangasalustan potkut K-Vantaasta.
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin hylkäämä Hotakainen ja kokenut Flinck ovat perusäijiä alaketjujen senttereiksi. JYPistä kotiin palaava 17-vuotias lupaus Henri Nikkanen kamppailee myös peliajasta kokeneiden jermujen seassa.
Hotakaista monta vuotta JYPin paidassa seuranneena on todettava, että toivottavasti hän pääsisi hiljalleen nousemaan hyökkäävämpiin ketjuihin, koska ei ole koskaan ollut pelaajatyypiltään täydellinen alaketjujen sentteri. Taitoa ja kykyjä pitäisi löytyä riittävästi hyökkäävämpään rooliin alemman keskikaastin joukkueessa.

Nikkaselle kaavailtiin mahdollista roolia vakiokokoonpanosta JYPin riveissäkin, joten pidän hyvin ihmeellisenä, mikäli hän ei ole lähtökohtaisesti vakiokokoonpanon mies Jukureissa. Peliajan perässä kuitenkin varmasti pitkälti sinne lähti, vaikka Mikkeliläiset juuret osaltaan vaikuttivatkin päätökseen.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Seiskapakin paikasta kamppailevat omat kasvatit 17-vuotias maailmanmestari Mikko Kokkonen ja 21-vuotias Aku Alho.

Sinänsä todella pieni nyanssi, mutta Alho on kyllä ihan espoolainen jamppa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nikkaselle kaavailtiin mahdollista roolia vakiokokoonpanosta JYPin riveissäkin, joten pidän hyvin ihmeellisenä, mikäli hän ei ole lähtökohtaisesti vakiokokoonpanon mies Jukureissa. Peliajan perässä kuitenkin varmasti pitkälti sinne lähti, vaikka Mikkeliläiset juuret osaltaan vaikuttivatkin päätökseen.

Kakkos- tai kolmossentterinä lähtenee kauteen. Itse veikkaan kakkosketjuksi Piitulainen-Nikkanen-Tavi. Tuo siis tämänhetkisellä miehistöllä..
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kakkos- tai kolmossentterinä lähtenee kauteen. Itse veikkaan kakkosketjuksi Piitulainen-Nikkanen-Tavi.
Kovat on kyllä odotukset nuorelle kaverille! En sano, etteikö häntä tuollaiseen rooliin kaavailtaisi. Pikkaisen kuitenkin epäilen, että hän pystyisi läpi kauden kakkosketjun peliajalla miesten pelejä kovalla tasolla pelaamaan ja vielä sentterinä. Kuinkas moni 17-vuotias on moiseen liiigassa pystynyt?
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Kiitokset nimimerkille @McTorso erittäin hyvistä ennakoista jokaisen joukkueen osalta. Täytyy katsoa jaksaisiko sitä itsekin oikein perustelujen kanssa heittää arvioita tänne, vai tyytyisikö pelkästään veikkausketjuun.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kovat on kyllä odotukset nuorelle kaverille! En sano, etteikö häntä tuollaiseen rooliin kaavailtaisi. Pikkaisen kuitenkin epäilen, että hän pystyisi läpi kauden kakkosketjun peliajalla miesten pelejä kovalla tasolla pelaamaan ja vielä sentterinä. Kuinkas moni 17-vuotias on moiseen liiigassa pystynyt?
Nikkanen on erityisen kovan luokan lahjakkuus, joten iso rooli tuossa iässä on ihan realismia. Toki voi olla, että ei siihen vielä olekaan valmis, mutta lähtökohtaisesti odotetaan, että läpimurto on mahdollista jo tulevalla kaudella.

Mikael Granlund tuli ensimmäisenä mieleen sellaisista nimistä, jotka ovat 17-vuotiaina pystyneet nousemaan heti kärkirooliin liigajoukkueessa. Toki MG:n näytöt olivat Nikkastakin kovemmat ennen miehiin siirtymistä, mutta niin oli myös joukkue, missä hän läpimurtonsa teki. Sebastian Aho teki saman vuotta vanhempana liigan kärkijoukkueessa ja onnistui kohtalaisesti myös edeltävällä kaudellaan, vaikka pelejä miehissä kertyi vähemmän ja lopullista läpimurtoa ei vielä silloin nähty.

Toki on kova juttu puhua kenestäkään pelaajasta samassa yhteydessä Granlundin ja Ahon kanssa, mutta Nikkanen on niin kovan tason lahjakkuus, ettei se täysin hullua ole.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiitokset nimimerkille @McTorso erittäin hyvistä ennakoista jokaisen joukkueen osalta. Täytyy katsoa jaksaisiko sitä itsekin oikein perustelujen kanssa heittää arvioita tänne, vai tyytyisikö pelkästään veikkausketjuun.
Ole hyvä vain. Ilo oli minun puolellani! Teen yhteispisteistä yhteenvedon, jota päivitän sitä mukaa, kun joukkueet vahvistuksia hommaavat. Esimerkiksi SaiPan asemaa pitänee nyt parannella Denisovin jatkosopimuksen myötä. Yritän jossain vaiheessa tehdä myös arvosanatiivistelmät osa-alueittain. Toki perustelut numeroiden takana tulisi mielestäni olla keskustelun keskiössä, mutta ihan mielenkiinnon herättämiseksi nuo joukkueiden arvosanat aion osa-alueittain laittaa esille.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Päivitetty yhteenveto kokonaispisteistä:
1. Kärpät 39
2. HIFK 35,5
3. JYP 34
4. TPS 34
5. Tappara 32,5
6. SaiPa 31,5
7. Ässät 31
8. KalPa 31
9. HPK 30,5
10. Lukko 30,5
11. Pelicans 30
12. Ilves 29
13. KooKoo 29
14. Sport 28
15. Jukurit 27,5

• SaiPa: 30,5 -> 31,5 (2.7.2018 Denisov)
 
Jukureiden arviot ovat varsin osuvat, mutta tartun kuitenkin tuohon kohtaan, että hyökkäyksessä ei liiaksi ole valjastuvaksi odotettavaa potentiaalia.

Omasta mielestäni hyökkäyksessä on ulosmittaamatonta potentiaalia enemmän kuin kummassakaan aiemmista jukurinipuista ja tällä hetkellä näyttää, että realisoituvan potentiaalin varaan luotetaan ehkä vähän liikaakin. Nikkasen lisäksi myös Jääskeläistä on ilmeisesti kaavailtu kärkiketjuihin, mutta on täysin eri asia pystyvätkö nuoret miehet vastaamaan huutoon. Muista pelaajista on mainittava Leskinen, Vähätalo ja jossain määrin Partanenkin pelaajina, joilla potentiaalia nostaa vielä tasoaan. Varsinkin Leskinen teki jo viime kaudella 11 maalia, mutta mielestäni RDn pelitavassa hänestä ei vain saatu kaikkea potentiaalia irti. Hyvälaukauksinen kaveri, jolla näkisin mahdollisuudet olla ihan +15 maalin mies Liigassa, kun vain annetaan rohkeasti toteuttaa itseään.

Myös yllä esiin nostettu Hotakainen on mielenkiintoinen tapaus. Ei suuremmin säväyttänyt viime kaudella, mutta toisaalta ei kyllä valtavia näytönpaikkojakaan saanut, vaikka omasta mielestäni oli pelaajana kuin tehty Dufvan pelisapluunaan. Peliaika jäi monesti 6-7 minuuttiin per ottelu ja paikka vaihteli todella paljon, joten ei ideaalisin tilanne näyttää osaamistaan. Olisi kuitenkin kädellisempi vaihtoehto alaketjuihin kuin Lähde.

Henritius, Piipponen ja Hyvärinen ottivat viime kaudella isoja harppauksia eteenpäin avauskaudesta ja uskon, että tuo kehitys jatkuu myös tulevalla kaudella. Pakiston tilanne kokonaisuudessaan on myös viime kautta parempi jo tässä vaiheessa, kun Salosen myötä on toinen kiekolliseen peliin pystyvä pakki, jota viime kaudella ei ollut Suhosen ohella, kun Hank osoittautui tyhjäksi arvaksi.

Kangasalusta on vielä kirjoittamaton kortti liigatasolla, mutta itsellä on jotenkin positiivinen fiilis tästä valinnasta. Hyvin jämäkän oloinen tyyppi ja ajatusmaailma pelistä on päivitetty tähän päivään vrt. edeltäjänsä. Eri asia sitten miten saa sen näkymään kentällä.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä arvio Jukureiden nykytilasta. Potentiaalisin ryhmä Jukureiden liigataipaleella tähän asti, mutta jos se ei realisoidu, niin edessä on vaikeuksia. Aktiivisesti vahvistuksia ei etsitä, mutta reagointivaraa kassassa ymmärtääkseni on. Ulkomaalaishyökkääjä kärkeen oli aiemmin keväällä haussa, mutta tähän suunnitelmaan tuli sitten ilmeisesti syystä tai toisesta muutoksia. Joku tuollainen budishvol2 sieltä syksymmällä varmaankin tulee, jos jotain on tullakseen.

Vain kaksi kautta Mestistä on hänen vyöllään aikuisten joukkueen päävalmentajana. Noista jälkimmäinen vieläpä loppui potkujen vuoksi kesken.

Kangasalustan potkut Vantaaltahan eivät tulleet pelillisten syiden vuoksi, vaan sen vuoksi, ettei suostunut seurajohdon painostuksesta huolimatta peluuttamaan Mestis-tasolle taidoiltaan riittämättömiä korealaisia. Tämä siis vain huomiona noihin potkuihin.

Tuossa vielä linkki Kangasalustan haastatteluun aiheeseen liittyen.
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
KalPan pakisto on tällä hetkellä Liigan tulevan kauden surkein. Näin siis @McTorso n ennakoissa. Aika iso droppi KalPan, kun siellä vielä viime kaudella oli ehkäpä top6 puolustuksia (nuin lopulta) Maione-Wilson, Riikola-Lukka, Leskinen-Seppälä (Mäkinen pelasi Seppälän loukkaannuttua poffeissa)

4/6 lähti poispäin ja isoja nimiähän sieltä poistuivat. Riikola, Lukka, Maione sekä Wilson. TOP6 pelaajistosta joukkueessa pysyivät vain Leskinen sekä Seppälä. Sisään on tullut SaiPan tehokkain puolustaja Lappalainen sekä Sportin toiseksi tehokkain pakki Gröndahl. Näin ollen TOP4 on kyllä ihan kohtuu kuosissa, mutta tuo kolmospari on toki vielä aika heikko. Parikka oli koko viime kauden saigonilla, Mäkisellä ei tunnu riittävän(ainakaan isommalla peliajalla) ja Vesterinen+Nousiainen+Riekkinen ovat vielä sitä junnuosastoa. Toki iso droppi tuossa 5. 6. pakin välillä jo on, mutta en ehkä silti rankkaisi tämän hetken koko Liigan heikoimmaksi. No makuasioista ei voi kuin kiistellä. Ja eiköhän tuo asetelma tuosta vielä ennen kauden aloitusta muutu.

Pistipä vain silmään kun vertailin kaikkien jengien pisteitä toisiinsa --> osa-alueittain.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
KalPan pakisto on tällä hetkellä Liigan tulevan kauden surkein. Näin siis @McTorso n ennakoissa. Aika iso droppi KalPan, kun siellä vielä viime kaudella oli ehkäpä top6 puolustuksia (nuin lopulta) Maione-Wilson, Riikola-Lukka, Leskinen-Seppälä (Mäkinen pelasi Seppälän loukkaannuttua poffeissa)
Droppi on valtava! Minä en osaa varmastikaan arvostaa Seppälää ja Leskistä sille tasolle, millä sinä heidät näet. Aika tasavahva tuo KalPan pakiston on SaiPan kanssa. Molemmilla kaksi hyvätasoista pakkia ja sen jälkeen mennään perustasolle ja sen alle. KalPan pakistossa näen hitusen enemmän nuorta potentiaalia kuin KalPalla. Toki lähden siitä olettamuksesta, että esimerkiksi SaiPan Veeti Vainio pysyy terveenä.
 
Viimeksi muokattu:

Nebelwerfer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Päivitetty yhteenveto kokonaispisteistä:

7. Ässät 31
8. KalPa 31
9. HPK 30,5
10. Lukko 30,5
11. Pelicans 30
12. Ilves 29
13. KooKoo 29
14. Sport 28
15. Jukurit 27,5

Shillä lailla. No, helppohan tämä on, Maukan (Pajuluoman) arvosana oli siinä McTorson "kaavan" mukaan 6. Nyt kun hän yllättää kaikki, ja lopullinen arvosana onkin 9! , niin mennään HPK:n ohi heittämällä!

No joo, ihan realistinen taulukko tuo, HPK ehkä liian korkea, näin etukäteen katsottuna siis.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässäpä arvosanat osa-alueittain maalivahtien ja puolustuksen osalta. Perustelut jokaiselle arvosanalle löytyvät luonnollisesti tekemistäni joukkuekohtaisista ennakoista.
Maalivahdit
1. Kärpät 10
2. HIFK 9
3. JYP, KalPa, SaiPa 8,5
6. TPS, Pelicans, Sport 8
9. Ässät, HPK, Lukko, Jukurit 7,5
13. Ilves, KooKoo 7
15. Tappara 6,5

Puolustus
1. Kärpät 10
2.Tappara 9
3. JYP, HIFK 8,5
5. TPS 8
6. Ässät,Pelicans, Lukko 7,5
9. HPK, KooKoo, Jukurit 7
12. SaiPa, Ilves, Sport 6,5
15. KalPa 6
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPalla tosiaan vain Maalahti (=kiekollinen) ja Denisov (=puolustava) TOP osastoa ja kelpaisivat aika moneen muuhunkin joukkueeseen omassa roolissaan. Kuitenkin Kojolla jo 75 peliä liigaa takana eikä ihan surkein ole ollut +/- tilastossa. Sneckin käyrä oli nouseva ja allekirjoittaneen vitutuskäyrä samaan tahtiin laskeva viime kevättä kohti. Salo, Autio ja Vainio ovat kaikki helvetin lupaavia pelaajia SaiPan mittakaavassa. Yhden täytyy onnistua melkein jo tilastollisesti :) Vielä kun se oikealta laukova viivapyssy tulee niin hyvältä näyttää.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sitten vielä yhteenveto hyökkäyksen ja valmennuksen arvosanoista:

Hyökkäys
1. JYP, TPS 9,5
3. Kärpät 9
4. HIFK, Tappara, Ässät 8,5
7. SaiPa 8
8. KalPa, Lukko, Sport 7,5
11. HPK, Pelicans, Ilves 7
14. KooKoo,Jukurit 6,5

Valmentajat
1. Kärpät 10
2. HIFK 9,5
3. KalPa, HPK 9
5. TPS, Tappara, SaiPa, Ilves, KooKoo 8,5
10. Lukko 8
11. JYP, Ässät, Pelicans 7,5
14. Jukurit 6,5
15. Sport 6
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Mikael Granlund tuli ensimmäisenä mieleen sellaisista nimistä, jotka ovat 17-vuotiaina pystyneet nousemaan heti kärkirooliin liigajoukkueessa. Toki MG:n näytöt olivat Nikkastakin kovemmat ennen miehiin siirtymistä, mutta niin oli myös joukkue, missä hän läpimurtonsa teki. Sebastian Aho teki saman vuotta vanhempana liigan kärkijoukkueessa ja onnistui kohtalaisesti myös edeltävällä kaudellaan, vaikka pelejä miehissä kertyi vähemmän ja lopullista läpimurtoa ei vielä silloin nähty.

Tommoset Barkov ja Laine menivät myös ihan hyvin joukon jatkona varausvuonnaan.

Tässähän on muuten hyvät lähtökohdat kauteen, kun ennen viime kautta sanoin Vehviläisen olevan Liigan huonoin veskari, ja nyt ÄmCeeTorson papereissa Heljanko on ihan nollamies.

@McTorso
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös