No sitä tässä todellakin toivotaan. Broadhurst on tehnyt tosiaan ihan siedettävää tulosta SHL:ssä
Siedettävää tulosta? Epäonnistui ekassa SHL-seurassa ja kaupattiin kesken kauden toiseen, jossa epäonnistui myös. SHL:ssä 48 ottelua ja 6+8=14 pistettä ei ole siedettävät tehot ulkomaalaisvahvistukselle. About samoilla tehoilla Broadhurst pelasi tuolla kuin Matt Watkins (58 ottelua, 2+10=12p) KooKoossa, eli paha pettymys oli hänen viime kautensa. Toki se oli ensimmäinen kausi Euroopassa, eli saattaa osittain mennä kiekkokulttuurishokin piikkiin.
Broadhurstin floppaamista alleviivaa se, että Brynäsin menetettyä tähtihyökkääjänsä Anton Rödinin, hommattiin Broadhurst hänen paikalleen, mutta vaikka vastuuta ja peliaikaa annettin, sai Terry tehtyä 10 pelissä vain yhden pisteen, vaikka pääsi pelaamaan ykkösketjussa Scottin ja Linblomin rinnalla.
aiemmat AHL-tehot osuvat sinne samaan, kuin esim. Chad Raun...
Alkaa saada koomisia piirteitä nämä Rau-vertaukset. Sillä, että vaisuilla tehoilla AHL:ssä pelannut Rau voitti Suomessa maalikuninkuuden, perustellaan nyt muita keskinkertaisten AHL-tehojen hankintoja: "Tämä voi olla uusi Rau..."
Ilmiöhän ei ole uusi. Kun NCAA-yliopistoliigasta tullut Brian Rafalski osoittautui timanttiseksi hankinnaksi, sai varmaan seuraavat kymmenen vuotta kuulla liigajoukkueiden faneilta aina heidän tuoreen NCAA-hankintansa kohdalla, että "tämä voi olla uusi Rafalski..."
Ja sama tapahtui, kun Ässät toi ECHL:stä Derek Damonin, joka halvasta hintalapustaan huolimatta nakutti yli 30 pistettä kaudessa. Pian Suomeen tuotiin ECHL:stä pelaajia ja fanit vertailivat heidän ECHL-tehojaan Damonin vastaaviin.
Mutta ikävä tosiasia on ollut se, että Rafalski oli hankintana yksi miljoonasta. Ja Damonin veroistakaan ECHL-löytöä ei ole sittemmin tullut. Ja lähes yhtä absurdi taitaa olla Raun tapaus, sillä on todella erikoista, että puolustavan AHL-hyökkääjänä tunnettu pelaaja yhtäkkiä muuttuukin Liigassa maalipörssin voittajaksi.
Ja siksi on jopa kornia, jos nyt heti AHL-hankinnan kohdalla huomataan, että "hei, tällä on paremmat AHL-tehot kuin Raulla, joten tämän täytyy olla vielä parempi pelaaja!".
Tässä liigapelaajien AHL-tehoja (pisteitä/ottelu)
Michael Repik: 0,75
Ben Maxwell: 0,70
Michael Ryan: 0,67
Josh Green: 0,66
Francis Pare: 0,65
Steven Zalewski: 0,61
Tyler Redenbach: 0,61
Mike Hedden: 0,60
Vojtek Polak: 0,59
Dave Spina: 0,58
Bracken Kearns: 0,58
Dane Byers: 0,54
Zach Hamill: 0,54
Corey Elkins: 0,53
Aaron Gagnon: 0,52
Ivan Huml: 0,51
Peter LeBlanc: 0,51
Kelly Zajac: 0,51
Radek Smolenak: 0,50
Nicholas Deschamps: 0,50
Stephen Dixon: 0,48
Darryl Boyce: 0,47
Chad Rau: 0,47
Matt Watkins: 0,46
Terry Broadhurst: 0,46
Jordan Smotherman: 0,45
David McIntyre: 0,43
Patrick Davis: 0,38
Kelsey Tessier: 0,37
Patrick Holland: 0,32
Josh Gratton: 0,31
Stefano Gilliati: 0,30
Jake Hansen: 0,29
Pat Mullane: 0,28
Austin Smith: 0,16
Olen lihavoinut ne pelaajat, jotka ovat olleet joukkueilleen selkeitä vahvistuksia (Patrick Davisin Stephen Dixonin lihavoin heidän ensimmäisten liigakausiensa perusteella.)
Tuosta huomaa, että kun pelaajan AHL:n pistekeskiarvo AHL:ssä on ollut 0,50 tai parempi, niin hänen mahdollisuutensa olla selkeä vahvistus Liigassa on paljon parempi kuin pelaajilla, joilla on pistekeskiarvo ollut 0,50 tai vähemmän.
Pelkkiin AHL-tehoihin tuijottaminen tuo usein myös illuusion. AHL:ssä kovimmilla tehoilla ovat luonnollisesti ne pelaajat, jotka saavat pelata isoja yv-minuutteja (esim Corey Locke). Jos pelaajalla on ollut puolustava rooli ilman yv-vastuuta, hänen pisteensä ovat luonnollisesti pienemmän. Noista SaiPan löydöistä juuri Davis, Rau ja McIntyre pelasivat AHL:ssä puolustavassa roolissa. Samoin oli esimerkiksi Ilveksen Colby Genoway, joka puolustavasta roolistaan huolimatta pystyi nakuttamaan AHL:ssä 0,68p/o, eli ei ole ihme, että onnistui Liigassa saatuaan entistä enemmän hyökkäysvastuuta.
Vaikka Raun ja Broadhurstin AHL-tehot ovat vastaavat, on kavereiden Pohjois-Amerikan taustassa muutama iso ero:
- Rau pelasi AHL:ssä ja NHL:ssä, Broadhurst AHL:ssä ja ECHL:ssä
- Rau on varattu NHL:ään ja voittanut nuorten MM-kultaa, Broadhurstilla ei ole varausta tai MM-otteluita
- Rau oli parhaimmillaan NCAA-yliopistoliigan maalipörssin 5:s (kaikki edelle sijoittuneet päätyivät NHL:ään) ja pistepörssin 22:s, Broadhurst oli parhaalla AHL-kaudellaan maalipörssin 56:s ja pistepörssin 60:s.
Broadhurst on kuuluu jo AHL-tehojensa puolesta tuonne arpaosastoon ja pelaajaryhmään, joista yli puolet osoittautuu pettymykseksi. Ja vaisu viime kausi ei ainakaan paranna todennäköisyyttä, että hän on kultakimpale. Mahdotonta se ei toki ole.