Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2015–2016

  • 981 703
  • 3 965

Kafrom

Jäsen
Hah, Sport-fanit huutelemassa Ässien hyökkäyksestä, joka on huomattavasti Sportin vastaavaa parempi vaikka sieltä puuttuu vielä se 1-2 hyökkääjää. Ainoastaan kärkihyökkääjässä (Bertrand) Sport ehkä juuri ja juuri Ässien vastaavan voittaa, ellei Ryan ole kunnossa, toki Ässät vielä hankkinee ulkomailta sen kärkiäijän. Pakistosta ja maalivahdeista ei varmaan tarvitse edes puhua.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Mikä tässä on, että jonkun joukkueen fani sanoo jotain, niin heti ollaan yleistämässä, että joukkueen kaikki fanit olisivat samaa mieltä?

Kerhosta edelleen sitä mieltä, että kolmen viimeisen joukossa ollaan, jos ei ihan huippuvahvistuksia tule.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kova kuhina käy täällä, aihe on vain kovin tylsä. Pitkään on jankattu Sportin ja KooKoon mahdollisuuksista. Mielestäni on ilmeistä, ettei kumpikaan joukkueista pudotuspeleihin tule selviämään. Liigan kannalta on surkeaa, että näin voidaan todeta kahdesta joukkueesta jo ennen kuin kaikki ovat edes kesäharjoituskauttaan avanneet. Joukkuemäärän noustessa kärjen ja pohjan tasoero on kasvanut liian suureksi. Liigan edelleen laajetessa tilanne vain pahenee. Mielestäni keväällä pelattiin Liigassamme mielenkiintoiset ja tasokkaat pudotuspelit. Sääli, että runkosarjaa ollaan ajamassa alas.

Patille haluan antaa positiivista palautetta rohkeasta oman joukkueen ja oman mielipiteen puolustamisesta. Vaikken olekaan samaa mieltä kanssasi Sportin mahdollisuuksista, pystyn ymmärtämään perusteesi yltiöoptimismille. En minäkään pystyisi lähtemään kauteen valmiiksi hävinneenä. Taistelumielellä ja positiivisuuden kautta on hyvä lähestyä asioita. Tsemppiä!
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Jos sitten joku kirjoittaa, että Ilves on jumbo, niin ei kirjoitus oikeasti vaikuta lopputulokseen, eikä saa minua provosoitumaan. Tuollainen käytös kielii jotenkin valtavasta pelosta ja ahdistuksesta.

Tämä on muuten erittäin hyvin todettu. Juuri tänään itse oivalsin, että HIFK:lla on nyt pullat hyvin uunissa kun muiden joukkueiden julkistamat pelaajasopimukset eivät herätä oikein mitään tunteita. Luotto omiin on kova. Vuosi sitten Eric Perrinin, Mika Niemen, Nolan Yonkmanin tai Jani Lajusen kaltaisen ja tasoisen pelaajan meneminen toiseen liigajoukkueeseen olisi aiheuttanut kateutta ja vitutusta. Nyt nuo kaikki hankinnat ovat menneet ohi olankohautuksella, ihan vaan koska meillä on kaikkien noiden ukkojen tontit täytetty jo laadukkailla pelaajilla. Luottoa omiin löytyy ja ainakin minun kohdalla se ilmenee nimenomaan siinä, että näihin konttaa koska HIFK juttuihin ei tarvitse reagoida. Kääntäen, eräs Sport-henkinen kirjoittaja täällä on juuri antanut malliesimerkin siitä, kuinka omien epäileminen näyttäytyy liiallisena uhona.
 

Barney

Jäsen
Omasta viestihistoriastani voit käydä vaikka tarkistamassa, montako ylioptimistista viestiä on tullut lähetettyä. Voin säästää sinut vaivalta ja kertoa, ettei yhtäkään.
Lukitsetko vastauksen? Taisit juuri jokin aika sitten toivoa Andreas Martinsenia, Miks Indrasia, Rok Ticaria ja Jan Mursakia Sportiin. Andreas Martinsen on sen jälkeen tehnyt NHL-sopimuksen, Indrasis ja Ticar olivat viime kaudella KHL-joukkueidensa tehokkaimpien hyökkääjien joukossa ja ottajia on KHL:ssäkin varmasti useita. Mursak taas varmaan mahtuisi tulosyksikköön jokaisessa KHL-joukkueessa, joten kyllä hänen nimensä nostaminen keskuteluun Sportin uusista vahvistuksista on jo jotain muuta kuin ylioptimismia. Siinä jäisi Zaborskyn 400k aika selvästi kakkoseksi, jos Masa roudaisi Mursakin Vaasaan.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Ainoastaan Kerhofanit ja pari KooKoolaista ovat rankanneet omansa sinne viimoisten joukkoon, minne ne vääjäämättä tulevat jäämään Sportin kanssa, mutta Sporttikotkat ovat rankkaamassa omaansa lähes varmaksi mestariksi. Hauskaa.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tarkkana siellä. Täällä tasan yksi nimimerkki provosoi sen minkä kerkeää, ja taas vedetään kaikki meikäläiset mukana lokaan. Omasta viestihistoriastani voit käydä vaikka tarkistamassa, montako ylioptimistista viestiä on tullut lähetettyä. Voin säästää sinut vaivalta ja kertoa, ettei yhtäkään.
Helpompi yleistää kuin mainita muutama nimimerkki erikseen. Ei noista kannata nyt sinäänsä itseensä ottaa. Ainahan täällä yleistetään. Tiedät varmaan kuitenkin, että ei niillä kaikkia tarkoiteta ja itsehän sen usein huomaa koskeeko itseään. Patin viesteistä ei tiedä onko edes provoilua, kun pirusti tuntuu siltä, että on tosissaan. Helpotus toki olisi, jos tuo nyt vain on provoilua. Toki sitten puolustaa väitöksiään provoilla, kun ei noita faktoilla pysty kukaan puolustamaan.

Kyllä sinäkin olet provoillut ainakin Ässien suuntaan, mitä nopeasti tarkistin.

Mahdollista se toki on, mutta ei kovin todennäköistä. Pidän sitä tällä hetkellä yhtä todennäköisenä kuin SaiPan mestaruutta, joten siitä jokainen voi arvailla, kuinka paljon se on prosenteissa.
Todennäköisemmin 4 heikompaa jengiä floppaa kuin 5 vahvaa. Paljonko laitetaan? Mestaruusjuhlissa ei kukkaron keveneminen tunnu. *hymiö*
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ainoastaan Kerhofanit ja pari KooKoolaista ovat rankanneet omansa sinne viimoisten joukkoon, minne ne vääjäämättä tulevat jäämään Sportin kanssa, mutta Sporttikotkat ovat rankkaamassa omaansa lähes varmaksi mestariksi. Hauskaa.
Eihän täällä kukaan puhunut jostain mestauuksia. Tuo playaripaikka (10) on edelleen Sportin "mestaruus" ja se on pakko olla tavoite. Ja, mulla on myös kova usko ja luotto että tämä myös on täysin realistinen tavoite. Syy tähän = Sport on parempi tänä vuonna, vastustajat ei (ok, ehkä HIFK,TPS + tod.näk. 1-2 ylläri). Ja, ok, tottakai rosterit myös muutuvat paljon vielä, mutta tämä on ainakin mun veikkaus ja feelis.
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
Ehkäpä siksi, koska KalPa sijoittui jo viime kaudella 6. sakkiin ja on pelannut 7/8 kevättä playoffeissa. Voi johtua vaikka siitä mene ja tiedä.
Haluaisin myös kuulla miten KalPassa on paljon kysymusmerkkejä ja Sportissa ei. Sportista en sen enempää rosterista tiedä, mutta KalPasta jotain.

Maalivahdit pysyy samana, pakistossa Konttinen(surkea) Vittasmäki ja ehkä Koivisto pois. Sisään tuli Santeri Lukka, Mestiksen paras pakki. Lyytinen Riikola Mikkola vuoden vanhempia ja jatkaa Timonen Halonen ja Jokela. Vaihtuvuus pieni. Hyökkäksestä pois Ilomäki Birner Kubalik Kolehmainen Hyvärinen Junnila (Kapanen) sisään tullut Mankinen SaiPasta ja Joni Nikko Lukosta sekä Balasz Sebok Hokista/Kärpistä. Vielä tulossa 1-3 ukkoa hyökkäykseen yksi lie pakistoon. Hieman isompi vaihtuvuus mutta yhden kahden kärkijätkän ohella varsin iskukykyinen remmi jo
Keränen-Rissanen-Mankinen
X-Ruohomaa-Voutilainen
Mutanen-Sebok-Nikko

Et ite sanosin Sportissa olevan vähä enemmä kysymysmerkkejä..

Ihan esimerkkinä, tuo ei meinaa mitään vielä, että teille tulee mestiksen paras pakki. Meilläkin oli Heikkinen mestiksen kestomenestyjä Sportissa vuosia, ja otti Spåran viimeisellä mestiskaudella pakkien piste-ennätyksen k.o. sarjassa. Kuitenkaan ei pelannut, kuin harjoituspelejä ja pantiin sivuun, eikä pelannut peliäkään runkosarjaa ja nyt siirtyi tulevaksi kaudeksi saksan kakkoseen. Eli ei ole mitenkään lähellekkään varmaa ,että homma Lukalta liigaympyröissä hoituu.

Boldaus oma
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kertokaa toki mitkä joukkueet ovat ne Sportin päävastustajat, jotka ovat heikentyneet selvästi viime kaudesta? HPK, Pelicans ja kenties Ässät vai? KooKoo en tässä nyt ota huomioon. Näillä kaikilla joukkueilla taitaa se joukkueen kasaus olla vielä täysin kesken eli jokaiseen joukkueeseen on varmasti tulossa vahvistuksia ja täällä hekumoidaan miten vastustajat heikentyvät.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Äkkiseltäänhän mikään rosteri ei kyllä mene paperilla Sportin taakse tällä hetkellä, paitsi KooKoon sinne voi laskea, makukysymys. Eihän se sitä tarkoita, etteikö Sport voisi olla vaikka 10., mutta todennäköisempää on taistelu sijoista 12-14.
Pelicans, Ässät, Ilves ja Blues vaikuttavat kaikinpuolin liian kovilta paloilta Sportille, muut ovat pelitavallisestikkin kypsempiä (Pelicans tässä suhteessa vielä kysymysmerkki).

Toki ymmärrettävää, että fanit ajattelevat Sportin yltävän johkin sijoille 7-8, joka toki on täydellisellä onnistumisella mahdollinen. Näiden paikka vain ei ole voimasuhde ketjussa, jossa käsittääkseni yritetään objektiivisesti ajatella mihin joukkueet sijoittuvat.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kertokaa toki mitkä joukkueet ovat ne Sportin päävastustajat, jotka ovat heikentyneet selvästi viime kaudesta? HPK, Pelicans ja kenties Ässät vai? KooKoo en tässä nyt ota huomioon. Näillä kaikilla joukkueilla taitaa se joukkueen kasaus olla vielä täysin kesken eli jokaiseen joukkueeseen on varmasti tulossa vahvistuksia ja täällä hekumoidaan miten vastustajat heikentyvät.

Sportin päävastustajat ovat HPK ja KooKoo. Jos haihatellaan pudotuspelipaikasta, niin seuraavana siellä on Pelicansia, Ilvestä, TPS:aa, mutta nuo menevät kaukana edellä - höpötelkööt pati ja Entro mitä hyvänsä.

E: Toki TPS kaukana edellä sekoiluvarauksin.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sportin päävastustajat ovat HPK ja KooKoo. Jos haihatellaan pudotuspelipaikasta, niin seuraavana siellä on Pelicansia, Ilvestä, TPS:aa, mutta nuo menevät kaukana edellä

E: Toki TPS kaukana edellä sekoiluvarauksin

Varmaan suuriin piirtein näin, mutta sitten on aina tämä 1 (tai vaikka 2, 3) joukkue joka floppaa (TPS viime vuonna). Tämä floppi joukkue voi tietenkin möys olla Sport..ja, sit ollaan jumboja, taas.

Mutta jos menee mun kaavan mukaan, Sport on siis kovempi tänä vuonna, monet muut "seisoo paikalleen", tai menevät jopa heiman taaksepäin, niin Sportin tavoite ei vaan voi olla muuta kun tuo 10 sija.
 

Kawasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Varmaan suuriin piirtein näin, mutta sitten on aina tämä 1 (tai vaikka 2, 3) joukkue joka floppaa (TPS viime vuonna). Tämä floppi joukkue voi tietenkin möys olla Sport..ja, sit ollaan jumboja, taas.

Mutta jos menee mun kaavan mukaan, Sport on siis kovempi tänä vuonna, monet muut "seisoo paikalleen", tai menevät jopa heiman taaksepäin, niin Sportin tavoite ei vaan voi olla muuta kun tuo 10 sija.

Jos, jos ja jos. Jossittelu erikseen.

Pointtina mitä muut ovat yrittäneet tarkoittaa on se, että tämä on voimasuhdeketju jossa ei pitäisi hirveästi jossitteluille antaa tilaa. Vaan vertaillaan senhetkisiä rostereita toisiin ja niiden voimasuhteita, jotka muuttuvat joukkueiden vahvistuessa kohti kautta.

Realistisesti voimasuhteita vertaillessa Sportti voidaan aivan hyvin sijoitella tällä hetkellä sinne 12-15 sijoille. Sitten kun siirrytään fantasia, toive ja mihin lie rinnakkaistodellisuuksiin voidaan joukkueita sijoitella sitten oman mielen mukaan ja siellä voidaan myös kaiken siis tarkoitan aivan kaiken napsahtaessa kohdilleen ja sen ja sen joukkeen mahdollisesti flopatessa sijoitella Sporttiakin säälijoukkueeksikin.
 

Ralph

Jäsen
Pointtina mitä muut ovat yrittäneet tarkoittaa on se, että tämä on voimasuhdeketju jossa ei pitäisi hirveästi jossitteluille antaa tilaa.
Tämä on juuri se ongelma, mitä Sport-fanit eivät taida millään ymmärtää. Tämä on ketju, jossa vertaillaan joukkueita faktoilla. Eli vertaillaan kokoonpanoja, valmennusta ja sellaisia. Tämä ei ole ketju, missä mututuntumalla arvaillaan lopputuloksia tai annetaan painoarvoa sille, että uskoo jonkun yllättäjän breikkaavan. Lähtökohta on se, ettei kukaan henrikkoivisto paukuta 50 tehopistettä kaudessa. Nuo asiat voi laittaa julki veikkausketjussa, ei tässä ketjussa. Koiviston 50 tehopistettä on teoriassa mahdollinen, mutta sillä ei voi toukokuussa 2015 perustella mitään sijoituksia.

Kun vertaillaan tämänhetkisiä voimasuhteita, Sport on kamaa 13-15 oranssimustien joukkueiden kanssa. Se ei tarkoita sitä, etteikö joukkue voisi voittaa mestaruutta ja olla ensi kaudella KHL:ssä, mutta tämän hetken voimasuhteet eivät viittaa siihen. Tämän pitäisi Sport-fanien ymmärtää. Toki jos on eri mieltä ja rehellisesti väittää, että Sport on voimasuhteissa top-kahdeksan joukkue, niin voi perustella. Perusteluna ei siis käy mikään "luotan siihen että Koivisto tekee 50 pistettä" tai "potentiaalia on". Potentiaalia on joka joukkueella, jokainen voi luottaa johonkin breikkaamiseen. Se ei vaan voimasuhteisiin vaikuta.

En ole moderaattori, en tahdo olla enkä nyt itsemoderoi edes. Mutta veikkausketjun voisi joku nyt perustaa, jotta nämä "50 pistettä Koivisto, 60 Bertrand, 70 Kivimäki" -viestit voidaan laittaa niille kuuluvaan ketjuun.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jos, jos ja jos. Jossittelu erikseen.

Pointtina mitä muut ovat yrittäneet tarkoittaa on se, että tämä on voimasuhdeketju jossa ei pitäisi hirveästi jossitteluille antaa tilaa. Vaan vertaillaan senhetkisiä rostereita toisiin ja niiden voimasuhteita, jotka muuttuvat joukkueiden vahvistuessa kohti kautta.
Ei täällä muuta tehdään kun "jossietellaan" loppujen lopuks, oikeat voimasuhteet tiedetään vasta kun Känädä-malja saunoo taas...jossain, vaikkapa Helsingissä.

Esim joku Ässä-fani kirjoitti tänään että Ässien maalivahti-tilanne (ja toki kaikki muu osaalueet) on ihan eri planeetalta (tai oliko valovuodet?) kun Sportin...eiköhän se on jossittelu se? Ahonen pelasi näköjään 5 peliä viime vuonna, en tiedä miksi noin vähän, (loukaantunut?), onko nyt sitten Ahonen niin helvetin paljon parempi kun Järvinen? Ehkä, jos pysyy kunnossa, ja jos saa EHL-moodin päälle jne jos ja jos.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Voimasuhdeketju, okei. Julki tulleista joukkueiden faktoista budjettien osalta kertoo että suurin osa joukkueista joutuu sitä pudottamaan. Sport ei vaan pysyy samassa ja voi mahdollisesti kaiken mennessä nappiin sitä hitusen nostaakin. Tämä tasoittaa Sportin tietä voimainmittelössä. Ja silti me vielä annetaan vähän eteen maksamalla 300 tonnia tiedätte kyllä mistä.
 

Kafrom

Jäsen
Esim joku Ässä-fani kirjoitti tänään että Ässien maalivahti-tilanne (ja toki kaikki muu osaalueet) on ihan eri planeetalta (tai oliko valovuodet?) kun Sportin...eiköhän se on jossittelu se? Ahonen pelasi näköjään 5 peliä viime vuonna, en tiedä miksi noin vähän, (loukaantunut?), onko nyt sitten Ahonen niin helvetin paljon parempi kun Järvinen? Ehkä, jos pysyy kunnossa, ja jos saa EHL-moodin päälle jne jos ja jos.

Ahosella oli polvi paskana, sai potkut huonon alkukauden jälkeen ja meni leikkaukseen, vaikka olisi voinut etsiä itselleen joukkueen loppukaudeksi. On 100% kunnossa ja mitä luultavammin yksi Liigan parhaimpia maalivahteja ensi kaudella.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Sport saalisti 60 pistettä viime kaudella. Se jäi 28 pistettä säälipleijareista, eli 9 varsinaisen peliajan voittoa ja yhden jatkoajalle venyneen pelin tuloksen tarvittavan pistemäärän..

Silti joukkue kasvoi muutamassa kuukaudessa täysiveriseksi Liigajoukkueeksi, ollen jopa joulutauon hujakoilla pitkänaikavälin kuntopuntarissa (n.10 ottelua) jopa top 4:n sakissa. Ilman alkukauden erittäin heikkoa alkua joukkue olisi taistellut loppuun saakka säälipaikasta.


Tähän täytyy nyt puuttua, kun olet useammassakin ketjussa puhunut tästä erosta siihen malliin, että hieman ruuvia kiristämällä ja ilman muutaman pelin ihmettelyä joukkue olisi ollut kymmenen sakissa. Tuo kymmenenneksi sijoittunut joukkue, eli Ilves, jäi runkosarjan voitosta 27 pistettä, eli 9 varsinaisen peliajan voittoa. Nouseeko yhtään kättä ylös yhtymään, jos sanon, että pienellä terästäytymisellä (sillä jostain syystä ihmettelivät yhden yhdeksän ottelun jakson marras-joulukuussa ja yhden seitsemän ottelun jakson tammikuussa joissa ottivat vain yhden kolmen pisteen voiton per putki ja lisäksi alkukaudesta hävisivät neljä ottelua putkeen saamatta pisteitä) Ilves olisi voittanut runkosarjan? Niin, en uskonutkaan.

Se, että joukkueen kaudesta löytyy yksi 10-15 ottelun jakso jolla tavalla koko kausi pelaamalla joukkue olisi yltänyt pudotuspeleihin ei todellakaan tarkoita sitä, että pudotuspelipaikka olisi erityisen lähellä ollut. Sportilta tosiaan löytyy tuollainen 21 pistettä tuottanut 12 pelin jakso viime kaudesta. Sitten kun taas verrataan muihin joukkueihin, niin tässä parhaat 12 pelin jaksot viime kaudelta joukkueittain:
Koodi:
1.Kärpät  32 pts/12 ottelua  (11.12.-17.01.)
2.Blues  31 pts/12 ottelua  (22.01.-24.02.)
  Tappara  31 pts/12 ottelua  (10.02.-07.03.)
4.Lukko  29 pts/12 ottelua  (20.09.-21.10.)
5.KalPa  27 pts/12 ottelua  (20.09.-28.10.)
6.HIFK  26 pts/12 ottelua  (15.12.-15.01.)
  HPK  26 pts/12 ottelua  (07.10.-15.11.)
  Ilves  26 pts/12 ottelua  (04.10.-14.11.)
9.Ässät  25 pts/12 ottelua  (01.11.-27.12.)
10.JYP  24 pts/12 ottelua  (14.11.-27.12.)
  SaiPa  24 pts/12 ottelua  (13.09.-17.10.)
12.TPS  22 pts/12 ottelua  (16.09.-21.10.)
13.Sport  21 pts/12 ottelua  (31.10.-11.12.)
14.Pelicans  19 pts/12 ottelua  (24.01.-27.02.)

Eli lähes kaikilta joukkueilta löytyi parempi 12 ottelun jakso (joka kaiken lisäksi valittiin vertailuun esim. 15 ottelun tai 10 ottelun jakson sijaan siksi, että Sportin paras 12 ottelun jakso, joka on pääargumenttisi siihen, että Sport oli lähellä pudotuspelipaikkaa, tuotti suuremman pisteitä/ottelu saldon kuin Sportin paras 10 ottelun tai 15 ottelun jakso)


Vastaavasti mikäli "erittäin heikko alku", eli ilmeisesti ensimmäiset 16 ottelua joissa Sport saavutti 9 pistettä, jätetään huomioimatta, niin Sport olisi tasaisen tahdin taulukolla yltänyt 70 pisteeseen (sai lopuissa 44 ottelussa 51 pistettä) ja jäänyt pudotuspelipaikasta 18 pisteen päähän. (eli päässyt yhtä lähelle sitä kuin Ilves pääsi runkosarjan kakkossijaa)
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ihan esimerkkinä, tuo ei meinaa mitään vielä, että teille tulee mestiksen paras pakki. Meilläkin oli Heikkinen mestiksen kestomenestyjä Sportissa vuosia, ja otti Spåran viimeisellä mestiskaudella pakkien piste-ennätyksen k.o. sarjassa. Kuitenkaan ei pelannut, kuin harjoituspelejä ja pantiin sivuun, eikä pelannut peliäkään runkosarjaa ja nyt siirtyi tulevaksi kaudeksi saksan kakkoseen. Eli ei ole mitenkään lähellekkään varmaa ,että homma Lukalta liigaympyröissä hoituu.

Boldaus oma
Pelasi viime kaudella 4 peliä 1+1 +1 vai +2 ja peliaika pakeista eniten. Toki otanta on vielä pieni, mutta esitkset nähneenä en usko, että samalla tavalla floppaa kun teidän kaverinne. Voin toki olla väärässäkin ja käy Konttiset mutta itse uskon Lukan olevan ihan eri tasoa
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Hassua että täälä puhutaan Sportin kannattajista yleistäen, vaikka 99,8% tunnikset tänne omaavista Sportilaisista ei ole kirjoittanut vielä sitä ensimmäistäkään viestiä tähän ketjuun. Toisaalta pakko todeta, että tämä ketju olisi puolta lyhyempi ja tylsempi, jos Sport ei olisi liigassa. Sport on tuonut liigaan sitä, mitä sen odotettiinkin tuovan, eli ryminää kaukalossa ja ääntä sekä katsomossa että palstoilla :)

Tässä kohtaa liigataivalta voimasuhteilla ei ole Sportin kannalta kovinkaan suurta merkitystä, koska itse ainakin näen Sportin melko varmasti voimasuhteeltaan vahvana joidenkin vuosien päästä.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hah, Sport-fanit huutelemassa Ässien hyökkäyksestä, joka on huomattavasti Sportin vastaavaa parempi vaikka sieltä puuttuu vielä se 1-2 hyökkääjää. Ainoastaan kärkihyökkääjässä (Bertrand) Sport ehkä juuri ja juuri Ässien vastaavan voittaa, ellei Ryan ole kunnossa, toki Ässät vielä hankkinee ulkomailta sen kärkiäijän. Pakistosta ja maalivahdeista ei varmaan tarvitse edes puhua.
Osaatko vielä perustella boldaamani kohdat? En sano että olisin eri mieltä, mutta perustelut haluaisin kuulla.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Mane oli tehnyt kovan urakan, mutta oleellinen jäi muistamatta.
21.01.2015 Sport oli edellisen 20 ottelun, eli kattaen kolmasosan kaudesta kuntopuntarissa sijalla 7.

Eikö tämä ole hieman oleellisempaaa? Samaan aikaan, jos lyhyempiä otantoja halutaan harrastaa, 5 viimeistä ottelua ja sija 3.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Todella vaikea tässä vaiheessa kautta on ennakoida voimasuhteita. Monelta joukkueelta puuttuu vielä palasia, osalta melko paljonkin ja melko isoja palasia. Pelicansista puuttu ainakin ykkössentteri ja tämä tulee aika paljon muovaamaan minkälaiset mahdollisuudet meillä on ensi kaudella. Tähän kun vielä lisätään pakistosta kysymysmerkit Blood&Lassen niin en oikein osaa sanoa vielä millä sijoilla ollaan, tosin nämä herrat tasapainottavat mukavasti Pelicansin kiekolliseen peliin painottunutta pakistoa. Paljon on kysymysmerkkiä Pelicansin joukkueessa ja taisi Nupe tokaistakin jossain haastattelussa, että potentiaalia joukkueessa on, mutta potentiaalihan on yhtäkuin kysymysmerkki. Itse veikkaan Pelicansia taistelemaan säälipaikasta.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Koska tämä mielestäni koskee ainakin jollain osin voimasuhteita, niin laitan tämän tänne ihan kuriositeettina. Laskeskelin tuossa aiemmin kuinka paljon pisteitä joukkueiden pelaajat keräsivät viime kaudella Liigassa. Eli siis vain ne ketkä pelasivat enemmän kuin yhden pelin Liigaa viime kaudella kustakin joukkueesta. Muita sarjoja tahkonneita ei huomioitu. Esimerkkinä nämä kaksi valovuotta Sportia edellä olevat joukkueet keräsivät nykyisillä rostereillaan pisteitä seuraavasti:

Ässät 63+93=156
Pelicans 70+107=177

Sport 97+192=289

Ilves 129+177=306
Tappara 70+161=231

Ässillä laskuissa mukana 17 viime kaudella Liigassa pelannutta pelaajaa, Tapparalla 16, Ilveksellä 18, Pelicansilla ja Sportilla 20. Onko tällä mitään merkitystä? Ei välttämättä, mutta koska yleensä pelaajien tasoa arvioidaan tehopisteiden kautta, niin kyllä tämäkin jotain kertoo, jos jostain niin rosterin lähtötasosta ilman vahvistuksia. Okei, Pelsut kärsi viime kaudella järkyttävistä loukkaantumiskierteistä jne, mutta vaikka siellä olisi esim. Sopanen tehnyt +30 pistettä lisää, niin olisivat Pelikaanit silti kokonaispisteissä Sportiakin n. 90 pinnaa jäljessä. Ja ettei kukaan nyt vedä tästäkin hernettä nenään, niin sanon vaan että tämä ei todellakaan ollut mikään ennuste siitä miten tulevalla kaudella tulee käymään. Kuten sanottua, ihan mielenkiinnosta tämmöinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös