Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2015–2016

  • 981 703
  • 3 965

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Vielä ei ole edes kesälomat joukkueilla alkanut kun täällä on jo venytelty pippeleitä 15 sivun verran. Eipä siinä, ei voi tuomita, onpahan työlukemista näin kesäaikaakin.

Ettei ihan läpyttelyksi mene, niin yllätys yllätys nostan oman joukkuueen esille.
Viimeksi ollut näin luottavainen fiilis tähän aikaan vuodesta silloin kun eräs Ville Peltonen teki diilin punaisiin. Jatkuvuutta löytyy, puolustus korjattu ja se on sillä tasolla että ainakaan tällä hetkellä ei kukaan mene pakistolla ohi, enkä usko niin käyvän missään vaiheessa, pakisto siis top 2 kamaa tässä sarjassa. Hyökkäys myös aikalailla valmis jos ramu ei mihinkään lähde. miellellään näkisin jonkun peliä tekevän laiturin kakkosessa, mutta luulen että paikka on piirretty leinolle.

Tässä oma näkemys siitä miten stögö kasaa hyökkäyksen

Rask Ramu Zabo
Leino Elkins Puustinen
Hintz Nykopp Ikonen
Luttinen Åsten Lamberg
+Partanen, Tamminen, saarelainen
Ainakaan ala ketjuista ja pakistosta ei tule jäämään karvan varaan, kärki on hyvä, mutta tasoa pitäisi nostaa ainakin herrat Puustinen ja Ramsted. Joonas kun saa tasaisuutta otteisiinsa voi voittaa jopa pistepörssin, niin ylivoimaisesta liikkujasta on kyse.
Sen kummempia kommentoimatta esitän vain yhden kysymyksen. Miksi kaikki HIFKn miehet heittävät Luttisen Artun neloseen? Mieshän paino taas sen n. 20häkkiä ja ne pelit mitä näin oli muutenkin hyvä. Silti näissä sommitelmissa on aina nelosessa
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Sen kummempia kommentoimatta esitän vain yhden kysymyksen. Miksi kaikki HIFKn miehet heittävät Luttisen Artun neloseen? Mieshän paino taas sen n. 20häkkiä ja ne pelit mitä näin oli muutenkin hyvä. Silti näissä sommitelmissa on aina nelosessa

Arttu teki suurimmanosan maaleistaan yv:llä tai sen jälki mainingeissa. Minulla ei mitään sitä vastaan vaikka arttu ylempääkin löytyisi, mutta ei sillä hirveästi väliä ole, koska ifk:n peluutus on niin tasaista että ei sielä ole numeroituja kentällisiä. Arttu pelaa siis 5vs5 vähän rikkovampaa ja yv:llä pistää mustaa häkkiin kahdesta metristä.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Sen kummempia kommentoimatta esitän vain yhden kysymyksen. Miksi kaikki HIFKn miehet heittävät Luttisen Artun neloseen? Mieshän paino taas sen n. 20häkkiä ja ne pelit mitä näin oli muutenkin hyvä. Silti näissä sommitelmissa on aina nelosessa

Hyökkäyksen suuren jatkuvuuden kautta noissa kentällisissä myötäillään pitkälti viime kauden vastaavia. Pudotuspeleissä Tapparaa vastaan kasattu, Ruudun ZaRaRa-ketjuksi nimeämä ykkönen oli pitkin viime kautta usean HIFK-henkisen toiveissa. Pudotuspeleissä ketju lopulta saatiin kasaan, ja homma toimi varsin hyvin. Tästä syystä ykkösketju on lähtökohtaisesti kaikilla naulittu muotoon Zaborsky - Ramstedt - Rask. Kakkosketjun rungon muodostaa puolestaan parivaljakko Elkins-Puustinen. Tämä kaksikko on nyt pelannut kaksi kautta yhdessä oikeastaan aina kun kumpikin on vaan ollut pelikunnossa. Empiria tämän parivaljakon otteista on osoittanut, että Luttinen ei ole oikean tyyppinen pelaaja miesten rinnalle. Toiseen laitaan tarvitaan paremman pelikäsityksen omaava kaveri. Sivuhuomautuksena todettakoon, että itse koen kakkosketjun kolmannen lenkin HiFK:n ensi kauden joukkueen suurimpana arvoituksena ja kompastuskivenä. Edellä oleva voidaan tiivistää siten, että ZaRaRa-ketju ja Elkins-Puustinen-kaksikko blokkaavat Luttiselta paikan kahdessa ensimmäisessä ketjussa.

Arvioitaessa Luttisen roolia alemmissa ketjuissa ratkaisevaksi seikaksi nousevat, ainakin minun mielestä, Jasse Ikosen ja Thomas Nykoppin viime kauden otteet. Herrat ansaitsivat paikkansa kolmosessa, ja ovat myös parivaljakko mitä ei ole syytä hajottaa. Näin ollen kolmosen toisessa laidassa on tontti auki, mutta kun meillä on Hintz joukkueessa. Jos joukkuetta halutaan hyökkäyksen osalta roolittaa hieman voimakkaammin, on Luttinen monipuolisuutensa ansiosta syytä siirtää neloseen ja antaa Hintzin vääntää Nykoppin ja Ikosen kanssa. Tätä kautta itse päädyn siihen, että Luttinen pelaa nelosen toisessa laidassa varmistavassa roolissa, mahdollistaen näin Åstenille, Lambergille ja Partaselle rouhimisen. Toki tässä minun skenaariossa täytyy huomioida se, että kakkosketjun laidassa on mystinen pelaaja XX. Sinänsä tämä on merkityksetöntä, koska Luttinen on pelaajatyypiltään yksiselitteisesti väärä valinta Elkinsin ja Puustisen rinnalle. Mikäli tämä mystinen XX on Hintz voidaan Luttinen nähdä kolmosessa yhdessä Ikosen ja Nykoppin kanssa. Jos taas Hintzin paikka onkin keskellä, on hänen johtamansa ketju kolmonen tai nelonen ja siinä on toisessa laidassa Arttu Luttinen. Alempien ketjujen osalta lienee lopulta pitkälti makuasia sijoittaako Luttisen kolmoseen vai neloseen. Ainakin viime kaudella Törmänen peluutti kaikkia ketjuja varsin tasaisesti, minkä johdosta ketjujen numeroinnilla ei sinänsä ole edes kovin suurta merkitystä. Lisäksi on syytä muistaa, että Luttinen teki todella paljon viime kauden maaleistaan ylivoimalla. Olisiko ollut peräti Liigan paras ylivoimatykki?
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luttisessa täytyy myös muistaa se, että hän on erittäin hyvä ns. yleispelaaja. Arttu pystyy sopeutumaan rooliin kuin rooliin ja mihin tahansa ketjuun. Pärjää myös sentterinä. Hieman kummaksun foorumitovereiden tapaa harrastaa ketjuttelua tässä vaiheessa kautta, koska todellisuudessa se on tehtävä ottelu kerrallaan. Kokoonpano tulee elämään väkisinkin kauden aikana ja tässä mielestäni Luttisen rooli korostuu. Hän ei vaadi onnistuakseen tuttua tutkaparia tai juuri tietynlaisia pelaajia. Tietysti menestyvä jengi kannattaa kasata tutkaparien tai muuten mahdollisimman muuttumattomien rosterikombinaatioiden varaan, mutta myös kierrätystä tarvitaan. Ja se kierrätys ei voi perustua pelkästään junnujen/mestistason pelaajien varaan.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Näin IFK:n vihaajana täytyy todeta, että vituttaa että teillä on noin hyvä rosteri. Mutta on ollu ennenkin. J.Järvisestä kateellinen, on ihan saatanan ilkeä kaveri vastustajalle.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Näin IFK:n vihaajana täytyy todeta...

Mikäs IFK:ssa nyt noin kovin Lahtelaista(?) kannattajaa vihastuttaa?

Tällä kaudella IFK:n bensa loppui tammikuun otteluruuhkissa, ja siitä alkoi jyrkkä alamäki. Eikä Törmänenkään ollut airhockey:nsa kanssa parhaimillaan keväällä. Tuohon päälle vielä kahden sentterin loukkaantuminen ennen puolivälieriä, niin vastoinkäymisiä oli aika paljon. Tapparalle laitettiin kovin kampoihin, mutta ei sitten kuitenkaan tarpeeksi, ja loppusijoitus oli taas yhtä paska kun aiempinakin vuosina.

Mutta nyt uskon, että ensi kaudella IFK:lla on paremmat mahdollisuudet 1-4 sakkiin.
 
Viimeksi muokattu:

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sellainen pointti pitää vielä nostaa esiin, että Plastino pelasi pari matsia Tapparaa vastaan kuluneella kaudella CHL:ssä ja jo silloin Tappara on tiettävästi ollut kiinnostunut miehestä. Kuvittelisi, että ainakin tiedetään suht hyvin mitä saatiin.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
@Justice! Hyvää settiä! samalla tavalla nähdään tuo ensikauden roolitus ja ketjuiden rakentuminen IFK:ssa. Hyvillä mielin voidaan odotella kauden alkua, ei mikään itsestäänselvyys ole meilläpäin viimeaikoina ollut.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koskas Kärpät ja Tappara julkaisee hankintoja, tai ns. joukkueen? Pääsisi vähän arvioimaan.

Mitä nyt noita muita kärkijoukkueita on katsellut, niin JYP heikentynyt jonkun verran (puuttuu ykkössentteri vielä kokonaan), kuten myös Lukko. Etenkin tuo Rauman touhu ehkä pikkasen ihmetyttää. Nyt tuli Asplund sisään sentteriosastolle ja siellähän alkaakin sitten olemaan täyttä. Emmä väitä mitään tietäväni mistään, mutta eikös siellä ongelmat ollut juuri tuolla kakkossentterin tontilla ja nyt sinne hommattiin taas vähän tollanen arpajainen? Toki Asplund on hyvä pelaaja ja kehittynyt paljon vuosien saatossa, mutta ei nyt mikään kahden ensimmäisen ketjun peluri menestyvässä liigajoukkueessa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Lukko ei paikkaillut viime kauden ongelmakohtia juurikaan, vaan mennään sieltä mistä aita on matalin. Kovin tuttua aikaisemmin myös meillä...
 
Koskas Kärpät ja Tappara julkaisee hankintoja, tai ns. joukkueen? Pääsisi vähän arvioimaan.
...
Menee varmaan lähelle kuun loppua, kun kauden lopusta lähtien on ne pakolliset lomat. Tappara on ainakin yleensä tullut ulos jonkinlaisella tiedotteella tai tilaisuudella, kun uuden joukkueen harjoituskausi virallisesti alkaa. Tulijoita tuskin on juuri lisää näiden julkitulleiden lisäksi, ehkä se Karhunen sitten + pari täytenimeä kesärinkiin. Ehkä joku jatkosoppari (Kankaanperä), jos niikseen on tullut.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Tällä hetkellä näyttää siltä, että Lukko ei paikkaillut viime kauden ongelmakohtia juurikaan, vaan mennään sieltä mistä aita on matalin. Kovin tuttua aikaisemmin myös meillä...

Ei ne yksilöt, vaan se JOUKKUE!

...No joo, onhan tässä vähän huvittuneena seurannut tuota joukkueen kokoamista. Jos toi joukkue pääsee neljän joukkoon, niin tyytyväinen saa olla.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Koskas Kärpät ja Tappara julkaisee hankintoja, tai ns. joukkueen?

Ilmeisesti menee "pitkälle kesään" ennenkuin Kärpät on valmis. Liikkuvia osia on aika liuta, esim. sentteristö uupuu Niemeä lukuunottamatta kokonaan ja SaiPa-kolmikosta pitää päästä eroon. Onneksi sentään Kukkonen ja Pyörälä jättävät Ahon mukaan ulkomaanpykälät ainakin ensi kauden osalta käyttämättä. Humlin jatkosopimustahan täällä on jo tovi odoteltu. Huhujakaan ei liiemmälti ole tyhjien ruutujen määrään suhteutettuna (Polak, M. Aaltonen, Aittokallio). Nuoria poikia taitaa olla isoissa rooleissa ensi kaudella, onneksi ei pakosta vaan siksi, että osaavat pelata.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Koskas Kärpät ja Tappara julkaisee hankintoja, tai ns. joukkueen? Pääsisi vähän arvioimaan.

Mitä nyt noita muita kärkijoukkueita on katsellut, niin JYP heikentynyt jonkun verran (puuttuu ykkössentteri vielä kokonaan), kuten myös Lukko. Etenkin tuo Rauman touhu ehkä pikkasen ihmetyttää. Nyt tuli Asplund sisään sentteriosastolle ja siellähän alkaakin sitten olemaan täyttä. Emmä väitä mitään tietäväni mistään, mutta eikös siellä ongelmat ollut juuri tuolla kakkossentterin tontilla ja nyt sinne hommattiin taas vähän tollanen arpajainen? Toki Asplund on hyvä pelaaja ja kehittynyt paljon vuosien saatossa, mutta ei nyt mikään kahden ensimmäisen ketjun peluri menestyvässä liigajoukkueessa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Lukko ei paikkaillut viime kauden ongelmakohtia juurikaan, vaan mennään sieltä mistä aita on matalin. Kovin tuttua aikaisemmin myös meillä...
Lukko on ollut jo pidempään Asplundin perässä ja täyttää kakkossentterin paikan, häneen ei Lukko tule kaatumaan.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Koskas Kärpät ja Tappara julkaisee hankintoja, tai ns. joukkueen? Pääsisi vähän arvioimaan.

Aivan kuten Väsyneet Kädet edellä kirjoitti, mitään suurta joukkueen julkistustilaisuutta Tapparalta ei ole tulossa, vaan sopimuksia on julkaistu tässä kevään mittaan yksitellen tipoittain. Itse odotan, että uusia pelaajia tulee enää kaksi tai maksimissaan kolme ennen kauden alkua (Karhusen ohella).

Tilanne näyttää nyt kutakuinkin tältä (uudet hankinnat lihavoitu):

X1 - Dixon - Kuusela
Haapala - Lajunen - Ilomäki
Peltola - Järvinen - Laine/X2
Kaksonen - Rauhala/Tuomisto - Karjalainen/Heikkilä

Elorinne - Plastino
Bonsaksen - Aalto
Saravo - Mäkinen
Rouhiainen - X3
(Puistola)

Karhunen
(Hrachovina)

Kuten näkyy, montaa uutta nimeä ei ole tullut ja Karhunenkaan ei vielä satavarma ole. Yksi kärkilaituri ja yksi pääsarjakokemusta omaava puolustaja tulevat todennäköisesti vielä ja lisäksi yksi laituri tuonne X2:n paikalle on mahdollinen, joskaan ei mitenkään välttämätön. Toki jos Puistolasta ei päästä eroon, voidaan kauteen lähteä näilläkin pakeilla. Plastino on varmasti lähtökohtaisesti top 4 -pakki, sillä ei kai noita ulkkareita muuten tänne kannata raahata.

Tapola kertoi avoimessa kirjeessään, että junnuja ja uusia nimiä tullaan nostamaan kokoonpanoon. Käytännössä se tarkoittanee, että nuorten maailmanmestarit Haapala (-94) ja Rauhala (-95) sekä syyskaudella Liigaa pelannut entinen U18-kapteeni Mäkinen (-95) saanevat joukkueesta entistä suuremmat roolit. Erityisesti Haapalalta odotetaan nyt enemmän pisteitä, kun hän pääsee pelaamaan ehjän kauden. (Sama pätee tietysti myös Dixoniin.) Lisäksi superlupaus Patrik Laine (-98) saattaa jo pelata koko kauden Liigaa, vaikka todennäköisempää on, että hän käy välillä LeKissä. Sillä paikalla voidaan kokeilla myös viime kauden lopulla tulleita Tomi Tuomistoa (-90) tai Miika Heikkilää (-92). Tuomisto on parina edeltävänä kautenaan tehnyt Mestiksessä piste per peli -tahtia ja myös Heikkilällä on potentiaalia.

Paljon on kysymysmerkkejä, vaikka joukkueen rakennus on hyvällä mallilla. Ensi kaudella top 6 lienee kuitenkin realistinen tavoite, sillä kyllä tuossa sen verran edelleen taitoa ja kokemusta on.

*E: Linkki Tapolan kertoman kohdalla vie Tapparan sivuille ja pelaajien kohdalla eliteprospectsiin.
 
Viimeksi muokattu:

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikä on Tuukka Mäntylän tilanne? Onko Tapparassa pelaaminen mahdollista?

Mäntylällä on sopimus Tapparan kanssa vuoteen 2019. Pitkässä sopimuksessa on pykälä, joka mahdollistaa kolme kautta ulkomailla ja hän on nyt pelannut kolmella kaudella KHL:ää, mutta ei kuitenkaan kolmea täyttä kautta ulkomailla. Huhuja on liikkunut paljon sekä paluusta että sopimuksen purusta. Näytöt KHL:ää ajatellen ovat ainakin kovat, kun MM-kisoissakin pelaa nyt.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Mäntylällä on sopimus Tapparan kanssa vuoteen 2019. Pitkässä sopimuksessa on pykälä, joka mahdollistaa kolme kautta ulkomailla ja hän on nyt pelannut kolmella kaudella KHL:ää, mutta ei kuitenkaan kolmea täyttä kautta ulkomailla. Huhuja on liikkunut paljon sekä paluusta että sopimuksen purusta. Näytöt KHL:ää ajatellen ovat ainakin kovat, kun MM-kisoissakin pelaa nyt.

Mikäs on Elorinteen tilanne,oli kuitenkin keväällä yksi parhaista puolustajista. Haluaisin nähdä hänet jatkossakin Tapparassa,isokokoinen,hyvä liike ja tukee hyvin hyökkäystä. Ehdottomasti jatkosopimusta pöytään jos ei jo ole.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Mikäs on Elorinteen tilanne,oli kuitenkin keväällä yksi parhaista puolustajista. Haluaisin nähdä hänet jatkossakin Tapparassa,isokokoinen,hyvä liike ja tukee hyvin hyökkäystä. Ehdottomasti jatkosopimusta pöytään jos ei jo ole.

Onhan sillä pahvia. Pari vahvaa kautta, ja voi olla isokokoiselle ukolle pientä kysyntää jopa lätäköntakaisilla UFA-markkinoilla.

Kelläs on tässä vaiheessa vahvin sentteristö?

HIFK: Elkins, Ramstedt, Nykopp, Åsten (Hintz)
Tappara: Dixon, Lajunen, Järvinen, Ilomäki, Rauhala
Kärpät: Niemi, Davis, Suoranta(ko)... paketti auki?
SaiPa: McIntyre, Järvinen, Koho, kuka se nelossentteri oli, Hämäläinenkö?
TPS: Perrin, Vainiola, Virtanen, Kumeliauskas?

Enhän mä edes muista noita, taitaa Tappara ainakin jollain osa-alueella pysyä mukana kärjen vauhdissa, kunhan vaan Dixon saa itsensä täyteen kuntoon, ja Konna tulee tuohon mukaan ;)

Ketäs Lukolla oli? Gagnon, Asplund, Koski, Riska ?
JYPillä ainakin Nättinen ja Lahti. Sportilla Komulainen ja Koivisto.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mäntylällä on sopimus Tapparan kanssa vuoteen 2019. Pitkässä sopimuksessa on pykälä, joka mahdollistaa kolme kautta ulkomailla ja hän on nyt pelannut kolmella kaudella KHL:ää, mutta ei kuitenkaan kolmea täyttä kautta ulkomailla. Huhuja on liikkunut paljon sekä paluusta että sopimuksen purusta. Näytöt KHL:ää ajatellen ovat ainakin kovat, kun MM-kisoissakin pelaa nyt.

Minulla on käsitys, että Mäntylän sopimus on purettu jo aiemmin tällä kaudella ja Tapparan sivuillakin tämän kohdalle on kirjattu "Sopimus päättyy". Hänet on siis poistettu sopimuspelaajien listalta.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
KalPan sentterikkö ja tämmöisellä lie kauteenkin lähdetään: Rissanen-Ruohomaa-Sebok-Kinnunen-Harjama-Pitkänen(junnu, lie Hokissa)Myös Voutilainenhan voi keskellä pelata, lähtökohtaisesti laidassa kuitenkin

Viime kausi meni Rissanen-Ruohomaa-Ilomäki-Kinnunen/Harjama, myös keskellä pelasi Birner
Voutilainen ja Kolehmainen. Kolehmainen laiturina louklaantumisten takia samoin Birner, molemmat vaihtoi maisemaa. Ilomäki Tapparaan.

Ilomäki -> Sebok ja muut pysyy samana. Rissanen ilman loukkaantumista olisi tehnyt oman piste-ennätyksen. Ruohomaa paransi kuin sikajuoksuaan ja playoffien paras kalpalainen. Ilomäki vaihtui nuorempaan Sebokkiin (linkki EP
Eliteprospects.com - Balazs Sebok ja nelossentterit pysyy samana. Pieni vaihtuvuus siis tällä osastolla. Sebokilla kova kausi alla Mestiksessä (samoin kuin Ruohomaalla vuosi sitten) lähes pinna/peli ja kuulemma öögaa löytyy. Toivotaan et onnistuu myös liigassa. Vähän kokematon ja ei mitään megaykkössentteriä, mut jokainen kolme ekaa lie taistelee 1-3 cenan paikasta. Saapa nähdä
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minulla on käsitys, että Mäntylän sopimus on purettu jo aiemmin tällä kaudella ja Tapparan sivuillakin tämän kohdalle on kirjattu "Sopimus päättyy". Hänet on siis poistettu sopimuspelaajien listalta.

Juuri kyseinen teksti on ollut lähde niille huhuille, että sopimus olisi purettu. En tiedä, missä vaiheessa pelaajakorttiin on tuo muutos tehty. Jos katsot muita Tapparan pelaajia, niin kaikkien kohdalla lukee "Sopimus päättyy 201?" eli Mäntylän pelaajakortista on ainoastaan vuosiluku 2019 hävinnyt. Mitään ei ole tietenkään aiheesta tiedotettu. Kuitenkin Plastinon kiinnitys viittaisi osaltaan myös siihen, että Mäntylä ei ole palaamassa.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa: McIntyre, Järvinen, Koho, kuka se nelossentteri oli, Hämäläinenkö?

Hämäläinen varmaan lähtökohtaisesti on se 4 sentteri, mutta ilmeisesti Virkkusta ja Kurosta voitanee myös ajatella sentteriksi. Jos SaiPa onnistuu naaraamaan ykkösketjuun sopivan keskushyökkääjän, niin McIntyre heitetään laidalle (ei sen yli). McIntyre on varma kortti, mutta Järviseltä vaaditaan vähintään samanlaisia otteita kuin nähtiin parhaimmillaan viime kaudella. Kohon kausi oli vaikeahko, toivottavasti ensi kausi menee ilman loukkaantumisia. Ja Hämäläinen on Hämäläinen hyvässä ja pahassa. Eli kysymysmerkkejä on ilmassa melkoisesti, mutta kuten tapana on sanoa, niin kaiken onnistuessa nappiin meillä on tosi kova nippu kasassa :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös