Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2014–2015

  • 1 202 422
  • 3 230

lahts

Jäsen
Suosikkijoukkue
La’Hest
TPS kyllä kaipaisi roolipelaajia, mutta en tiedä onko niitä tulossa.
Minä ainakin laskisin Piku Pikkaraisen roolipelaajaksi.
Todella kettumainen pelaaja kun on vastapuolen joukkueessa. Ja jos sille päälle sattuu niin osaa myös oikeesti pelata ja olla omalle joukkueelle arvokas pelaaja kuten viime keväänä Pelsupaidassa nähtiin. Vaikka talven synkissä runkosarjanpeleissä ei aina näytä nappaavan ja tulee niitä ylilyöntejä. Niin luulen että Kaitsu saa kyllä Pikun ruotuun. Ei näin Lahtelaisena voi välttyä ajatuksesta TurunPelicanS;sista
Saas nähä pystyvätkö vanhassa kotihallissaan vierraillessa nöyryyttämään meitä Lahtelaisia. Ja mikä on vastaanotto.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tähän väliin jos Suikkasen joukkue floppaa ja katsojatkin jättää tulematta hallille, niin tappiot voi kauden jälkeen olla hyvinkin seitsennumeroisia ja sitä ei taida kestää edes TPS:n talous.
Eipä tuossa nyt niin suurta taloudellista riskiä ole. Jos kausi näyttää menevän penkin alle voidaan joukkueen kärkipelaajat myydä siirtorajalla hyvällä rahalla ulkomaille, kuten esimerkiksi kannattamasi HPK teki viime kaudella. Ja onhan Turussakin tästä kokemusta. Onhan siellä nytkin sellaisia pelaajia, joilla pitäisi markkina-arvoa olla ihan mukavasti.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Itseasiassa antaa, Unibet/PAF ainakin.
Tästä klikkaamalla pääset Unibetin sivuille Liigan voittajavetoon. Kärpät yllättäen ykkösenä, mutta HIFKin 2.sija aiheuttaa tällä hetkellä jo pientä hymähtelyä. Lukko ja Tappara jakavat 3.sijan ja Lukon kerroin on pudonnutkin jo aiemmasta (8.00 -> 6.50).

Tässä vaiheessa aika heikkoja nuo kertoimet vielä, kun yhtiöt pelkäävät mahdollisia vahvistuksia. Ennen kauden alkua varmasti "huonoimmille" saa isompia kertoimia kuin 40.

Ja tuohon Unibetin kohteeseen kuuluu myös playoffit mukaan. Runkosarjavetoa en ole missään itse nähnyt.

Kappas. Olin vain niin laiska, etten omalle UB tilille kirjautunut enään, vaan katsoin antaako Veikkaus vielä mitään. Hyvä että ovat aikaisin liikkeellä, tuota on mukava seurata kun kausi lähestyy ja harjoitusotteluita aletaan pelaamaan.

Onko muistikuvia paljon Unibet (tai jokin muu kuin Veikkaus) antoi kerrointa niille altavastaajina kauteen lähteneille?

Veikkaus antoi kaudelle 2012-2013 seuraavan listan mukaan;

Jokerit 5,50
HIFK 6,50
Kärpät 6,50
KalPa 7,00
Pelicans 8,00
Tappara 11,00
JYP 12,00
Ässät 12,00
TPS 20,00
Lukko 20,00
Blues 26,00
HPK 70,00
SaiPa 200,00
Ilves 200,00

Sitten viime kaudella kertoimia jaettiin hieman maltillisemmin, SaiPan ja Ilveksen kertoimet tippuivat 80,00.
Mutta tosiaan, unibetilla on odotettavissa suuria muutoksia vielä kertoimiin.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Pakko kyllä ihmetellä, että mitä Turussa on tapahtunut yhden kesän aikana. Viimeiset kaudet on budjetit pyörineet tuolla SaiPan tasolla, ihan alakastissa, yleisöä ei ole peleissä sen kummemmin käynyt (siis määrä ei ole lisääntynyt). On tehty kaikenmoisia kauppoja vähän joka suuntaan ja nyt yhtäkkiä siellä on varaa ostaa ulkkareita vasemmalta ja oikealta.

Tepsi on tehnyt noita "kaikenmoisia kauppoja" pelaajistaan ja Suikkasesta viime vuosina sen verran monta (pelaten samalla vaatimattomalla joukkueella), että kirstussa taitaa olla hyvä läjä euroja/ruplia. Niitä voi polttaa monella tavalla, TPS on päättänyt panostaa kerralla hieman enemmän eikä se ole yhtään huono asia.


Muistan lukeneeni n. 3 vuotta sitten uutisen, jossa TPS:n johto kertoi tulevaisuuden suunnitelmista. Jutussa kerrottiin että mestaruus paransi joukkueen taloustilannetta jonkin verran. Seuraavien muutamien kausien oli tarkoitus parantaa taloutta edelleen, jopa urheilullisen menestyksen kustannuksella joka tulee jos on tullakseen. Samalla puhuttiin juhlavuodesta 2012 jolloin TPS täytti 90 vuotta. Kun talous on saatu tuon jälkeen kuntoon ja jonkin verran puskuria oli tarkoitus aloittaa ”TPS:n kunnian palautus”.


Tämä jäi mieleen, koska siitä sai kuvan, että Pekka Virta on talossa eräänlaisena uhrilampaana. Seuraava valmentaja saa vakavasti otettavan joukkueen itselleen.




En tiedä onko TPS:llä jotakin strategiaa tuon kunnian palauttamisesta pidemmällä tähtäimellä, tällaista hallittua riskiä ei varmaan voi ottaa vuodesta toiseen (ainakin kun se jossain vaiheessa menee perseelleen). Parempi kuitenkin panostaa kerralla kunnolla eikä nostaa budjettia vaikka 70.000 eurolla seuraavaksi 5 kaudeksi. Se on lopulta ihan se ja sama tippuuko joukkue sääleissä vai jääkö se sijoille 11-14. Jos ei pääse oikeisiin playoffeihin, on kausi aina suuri pettymys.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Miten TPS:n pitäisi toimia toisin, jotta se olisi oikeanlainen kasvualusta junioreille, kertoisitko?


En ole kritisoinut TPS:n junioritoimintaa. Nimimerkki Jaakko oli sitä mieltä, että TPS ei hanki enää pelaajia, vaan junioreille on varattuja ruutuja.

Näin varmasti on, Rantaselle ja muille nelosketjussa silloin tällöin. Muussa rooleissa ei niinkään. Eli mielestäni nyt näyttää ennemminkin siltä, että TPS hakee menestystä kaikin mahdollisin keinoin, ulkopuolelta tuoduilla pelaajilla ennemmin kuin olisi jonkinlainen "omat pojat" - projekti käynnissä.

Nämä kaksi asiaa harvemmin toimii menestyksellisesti samaanaikaan.

Ja siinä ei ole mitään väärää, urheilullisesti hyvän kauden TPS nyt tarvitseekin kipeästi. Ja kun tilillä on katetta niin antaa palaa vaan.
 

-TMA-

Jäsen
En ole kritisoinut TPS:n junioritoimintaa. Nimimerkki Jaakko oli sitä mieltä, että TPS ei hanki enää pelaajia, vaan junioreille on varattuja ruutuja.

Näin varmasti on, Rantaselle ja muille nelosketjussa silloin tällöin. Muussa rooleissa ei niinkään. Eli mielestäni nyt näyttää ennemminkin siltä, että TPS hakee menestystä kaikin mahdollisin keinoin, ulkopuolelta tuoduilla pelaajilla ennemmin kuin olisi jonkinlainen "omat pojat" - projekti käynnissä.

Ehkä menee jo semantiikan puolelle, mutta "omat pojat" -projekti on eri asia, kuin se mitä Jaakko sanoi ja sellaista TPS ei ole mielestäni kuitenkaan missään vaiheessa edes yrittänyt lanseerata. Turkulaisuuteen ehdottomasti on panostettu ja pelaajia on niin Turusta kuin sen lähialueilta jo erittäin paljon nykyisessä joukkueessa.

TPS panostaa nuorten pelaajien kehitykseen, joten tuskimpa sieltä ketään tulee ennen syksyä, jos ikinuorta yhtäyhtä ei lasketa.

Ehkä Jaakko yritti tuossa lyhyesti avata myös viime kaudella silloisen hallituksen puheenjohtajan suusta kuultua ajatusta, että omien nuorien pelaajapolkuun kiinnitetään jatkossa entistä enemmän huomiota. Pyritään yksilöllisempään valmennukseen, katsotaan yhdessä pelaajan potentiaalista kehityskulkua, mietitään onko hänellä sopivaa roolia edustusjoukkueessa vai lähdetäänkö etsimään toistaiseksi paikkaa esim. Mestikseen.

Tällä hetkellä ns. junnuista lähimpänä varmaa pelipaikkaa edustusjoukkueessa taitavat olla Vähätalo ja Rantanen, jotka ovat ikäluokkansa kärkinimiä. Seuraavassa ikäluokassa TPS:llä onkin tulossa jo maajoukkueen aivan kärkinimiä eli mm. Manu Honkanen, Teemu Lämsä ja Otto Nieminen. Esim. tälle triolle on jo voitu katsoa pelipaikkaa TPS:n edustusjoukkueeseen parin vuoden päästä, jolloin kyseisille pelipaikoille ei ehkä tehdäkään tänä vuonna mitään kolmen vuoden pelaajasopimusta jo taitonsa osoittaneen pelaajan kanssa, vaan tehdään vaikkapa vain vuoden sopimus.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Esim. tälle triolle on jo voitu katsoa pelipaikkaa TPS:n edustusjoukkueeseen parin vuoden päästä, jolloin kyseisille pelipaikoille ei ehkä tehdäkään tänä vuonna mitään kolmen vuoden pelaajasopimusta jo taitonsa osoittaneen pelaajan kanssa, vaan tehdään vaikkapa vain vuoden sopimus.

Kuulostaa järkevälle ja näin periaatteeessa olisi hyvä toimiakin. Toki siinä on aina riskinsä mikäli potentiaali ei realisoidukaan ja vuoden sopimuksella olevat pelimiehet karkaa muualle, mutta pääsääntöisesti kannattavaa. Muuten käy helposti niin, että lupaavat juniorit kokevat ettei seurassa ole edes mahdollisuutta päästä näyttämään osaamistaan.

"Omat pojat" oli lainausmerkeissä. Turkulaisia kyllä, puhe oli junioripelaajista. Ymmärsin kyllä mitä haettu takaa, mutta ensi kaudelle ainakin näyttäisi että tulosyksikön pelaajat on haettu ulkopuolelta. Poislukien toki Rantanen.

Korostan edelleen, että mitään väärää ei siinä ole. Pitäähän pelaajien antaa kasvaa siihen rooliin.
 
Viimeksi muokattu:

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Pakko kyllä ihmetellä, että mitä Turussa on tapahtunut yhden kesän aikana.
Mitään järkeä en kyllä tuossa touhussa näe, pitkäjänteisyydestä ei taida olla tietoakaan.

Lainaus TS-Kiekon jutusta:

"Hankintojen myötä TPS:n pelaajabudjetti on noussut viime vuosista. Seurojen pelaajabudjetteja ei vielä ole julkaistu, mutta TPS sijoittunee ensi kauden joukkueellaan Liigan keskikastiin.

– Olemme satsanneet joukkueeseen ja samalla kasvattaneet budjettia järkevästi. Hallitus on ottanut linjaksi urheilullisuuden palauttamisen. Samalla satsaamme myös omiin junnuihin entistä enemmän, kaukalon laidalla joukkueen harjoituksia seurannut TPS:n toimitusjohtaja Niklas Österlund mietti."
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kuka oikeasti uskoo TPS:n sijoittuvan keskikastiin budjetiltaan? Se tarkoittaisi hieman yli 2 miljoonan budjettia, mutta millään laskutavalla ei tuota rosteria ole koottu alle 2,5 miljoonalla. Veikkaisin lopullisen hinnan olevan lähempänä 3 miljoonaa. Ei pelaajilla kuitenkaan niin suuri hinku ole lähteä Turkuun pelaamaan, että suostuisivat merkittävästi markkinahintaansa halvemmalla pelaamaan.

Järkevästä en tiedä. Mikäli rahaa on ja satsauksiin on varaa, se on järkevää. Mikäli floppikausi vie talouden kuralle, se ei ole järkevää. Tämä nähdään ehkä myöhemmin.

Edit: Toki termi "keskikasti" on häilyvä käsite. Miten se määritellään? Onko neljänneksi suurin budjetti keskikastia?
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Kuka oikeasti uskoo TPS:n sijoittuvan keskikastiin budjetiltaan? Se tarkoittaisi hieman yli 2 miljoonan budjettia, mutta millään laskutavalla ei tuota rosteria ole koottu alle 2,5 miljoonalla. Veikkaisin lopullisen hinnan olevan lähempänä 3 miljoonaa. Ei pelaajilla kuitenkaan niin suuri hinku ole lähteä Turkuun pelaamaan, että suostuisivat merkittävästi markkinahintaansa halvemmalla pelaamaan.

Joukkue ei vielä ole lähelläkään 2 miljoonaa. TPS:n konsepti, jossa pelaajat saavat myydä omat mainokset pelipaitaan on kostautunut varsin vetovoimaiseksi. Varsinkin ulkomaalaispelaajat ovat kiitelleet, siitä että pelaamisen ohella saa oppia yritysmyynistä ja uran jälkeen CV:ssä on muitakin merkintöjä +- ja maalit.
 

JPL

Jäsen
Joukkue ei vielä ole lähelläkään 2 miljoonaa. TPS:n konsepti, jossa pelaajat saavat myydä omat mainokset pelipaitaan on kostautunut varsin vetovoimaiseksi. Varsinkin ulkomaalaispelaajat ovat kiitelleet, siitä että pelaamisen ohella saa oppia yritysmyynistä ja uran jälkeen CV:ssä on muitakin merkintöjä +- ja maalit.

Eli tässäkin yksi muuttuja, minkä takia pelaajabudjetit eivät ole keskenään vertailukelpoisia sitten alkuunkaan....

Ei välttämättä huono idea ollenkaan TPS:ltä tuo. Vaikea toki arvioida kokonaisuutta ulkopuolisena.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Hahahahahah, ei vittu tämä oli hyvä!

Milläköhän TPS on mestaruuden jälkeen hankkinut sitä puskuria, jolla tämän kauden leikki kustannetaan? Katsojia halilla ei ainakaan ole paljoa käynyt.

TPS on tehnyt plus merkkisen tuloksen, JOKA vuosi mestaruuden jälkeen. Ei tää voi olla niin vaikeeta ymmärtää. Tai ei ainakaan pitäisi...
 
Suosikkijoukkue
TPS
Mukavasti taidettiin ajella tuohon Jaakon yritysmyyntimiinaan :D. Lisäksi on huomioitava, että kommentti liigan keskikastin budjetista oli TS:n itse lisäämä (eli ei suora lainaus). Varauksella kannattaa muutenkin suhtautua mitä seurat kertovat etukäteen budjeteista.. faktaa löytyy sitten jälkijättöisesti tilinpäätöksestä (tps;n luvut alempana). Uskoisin, että suht lähellä Kärppiä, Lukkoa, Tapparaa ja IFK:ta on TPS.

TPS on päässyt nykyjamaan pääasiassa säästämällä (mm. hallivuokrat, pelaajakulut jne.) ja myös pikavoitoilla (mestaruus, pelaajamyynnit, Suikkasmyynnit) sekä onnistuneella osakeannilla ja sijoituksilla.

Tässä muutama fakta viimeisestä tilinpäätöksestä ja sen taseesta (30.4.2013). (Uutta ei vielä ole.) :
Rahat ja pankkisaamiset (eli kassa): n.2,2milj€
Sijoituksia: 750k€
Oma pääoma: 3,5milj€ / Vieraspääoma: 600k€ (josta pitkäaikasta velkaa 150k€)

TPS:n henkilöstökulut olivat 1.5.2012-30.4.2013: 2,8milj€ + sivukulut 470k€ (tässä mukana siis valmennus, tstohlöt ja joukkue).

Eli, puskuria on, mutta ilman järkevää strategiaa toki ollaan nopeasti takaisin lähtöruudussa. Ongelma on liikevaihdon kasvattaminen. Pääasiassa tulot tulevat yritysten kautta ym.. mutta ehkä tämä OT-spekulaatio jatkuu muualla.

Voimasuhteista on vielä silti hieman hankala sanoa. TPS on opettanut monelle nöyryyttä viime vuosina.
 
Viimeksi muokattu:
Hetken jo hätkähdin tuota mainosmyyntiä, mutta sitten tokenin. Olisihan siinä ollut loistava markkinarako lähteä pelaajille mainosmyyjäksi ja vetää prosentit välistä itselleen. Aika helppoa rahaa, sano.

Mutta TPS:n rahat. Kyllähän tuohon on euroja takuulla uponnut aikalailla.

Lasch n. 350k€
Smolenak 300k€
Nakladal 250k€
Lassila 200k€
Nummelin 180k€
Tukonen 140k€
Lucenius 130k€
Koskiranta 130k€
Pikkarainen 120k€
Seikola 120k€
Seigo 120k€

Nämä siis aika hatusta arvioituna ja pelkkä rahapalkka. Yhteensä noistakin tulee 2,04 miljoonaa euroa. Ja osa voi olla vähän alakanttiin.

Mutta maksoi mitä maksoi, TPS tulee varmasti onnistuessaan olemaan yksi kotiedusta tappelevia.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Lucenius 130k€....

Mä luulen, että Lucenius on ollut kyllä kalliimpi (juu ja luin kyllä viestisi, että olivat omia arvioitasi).

Muistan tuon kun Luceniuksen kanssa TPS onnistui jatkodiilin tekemään, tuolloinhan Luce oli pelannut erittäin hyvin ja oli muuten heikosti suorittavan miehistön valopilkkuja. Taisipa vielä juuri vähän ennen sopparin julkistamista tehdä jonkun hattutempun, joka ei toki ratkaissut soppariasioita, mutta oli kuin kirsikka kakun päälle.

Lucen sopimuksen tekemisen aikoihin TPS:n tilanne ei näyttänyt läheskää yhtä valoisalta kuin tällä hetkellä. Oikeastaan TPS:n voi tuossa tilanteessa korvata millä tahansa seuralla X, jääkiekkojoukkueen oli pakko saada uskottavuutta ja soppari Lucen kanssa jatkosta, ihan uskottavuudenkin vuoksi. Muistan myös joukkueen fanien toivoneen suureen ääneen Lucen jatkosopparia.

Näillä perusteilla sanoisin, että kyseessä oli Luceniuksen kannalta hyvät markkinaraot, varmasti kehtasi agentti pyytää enemmän, kuin tuo 130k - ja varmasti siis enemmän saikin.

Tämä oma mielipiteeni.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Arvioisin Väsyneiden käsien listauksessa Tukosen, Luceniuksen, Koskirannan ja Seikolan palkat aliarvioiduiksi ja Seigon yliarvioiduksi. Koskirannanhan huhutaan olevan kallis ja eiköhän Tukonenkin ole sitä. Seikola ja Seigo eivät voi olla samanhintaisia. TPS hankki nämä pelaajat kahden vuoden sopimuksilla samanaikaisesti (Seigolla 1+1 seuran optiolla) ja Seikola oli tullessaan voittanut neljällä edellisellä liigakaudellaan pakkien maalipörssin, kun taas Seigo tuli yliopistosarjoista.

Varmaan kokonaisuutena noiden mainittujen pelaajien palkat kuitenkin tosiaan voivat olla hiukan tuon 2 M€:n yli.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Arvioisin Väsyneiden käsien listauksessa Tukosen, Luceniuksen, Koskirannan ja Seikolan palkat aliarvioiduiksi ja Seigon yliarvioiduksi. Koskirannanhan huhutaan olevan kallis ja eiköhän Tukonenkin ole sitä.

Joo, kyllä Teron palkka oli kuusinumeroinen jo SaiPa-aikaan ja näytöt Pelicansissa tuskin ovat ainakaan laskeneet palkkaa.

Edit:huh hellettä!
 
Viimeksi muokattu:

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Tukosen palkka oli verotietojen mukaan Raumalla 160 000. Nummelin palkka taas 260 000 (ei verotiedoista), joten tuskin palkka on 80 000 laskenut.

Edit. Tarkennettu.
 
Viimeksi muokattu:

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo, kyllä Teron palkka oli kolminumeroinen jo SaiPa-aikaan ja näytöt Pelicansissa tuskin ovat ainakaan laskeneet palkkaa.
Eipä teillä SaiPassa ainakaan palkkojen kanssa pihistellä, jos Koskirantakin on satoja euroja saanut!
 

Janis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eikös tuosta nyt isopalkkaisista puutu Gysbers vallan, johon luulen hyvinkin uppoavan 150 k€, kenties lähelle 200 k€.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Liigan palkkakuninkaat ovat tienanneet viime vuosina about +300 000 €. Heitot Laschin 400t palkasta ovat huumoritasoa.

Seigo pelasi tasoonsa nähden palkkaluokassa "ilmainen" ja tämän hetkinen kausi on edellesin sopparin optio. En siis usko, että 23-vuotias Seigo nytkään tienaisi palkkatasoon verrattuna kummempia rahasäkkejä.

Loppujen lopuksi palkkojen veikkaaminen on kuin takan lämmittäminen näillä helteillä, täysin turhaa. Kukaan täällä ei kuitenkaan todellisia palkkoja tiedä. Eikä niillä ole mitään merkitystä. Tepsillä on varmasti rahaa sopimuksiinsa, joten pelaajamyyntejä ja konkurssia ei kannata kiima pikkareissa odotella.

Budjetteja voidaan luultavimmin ilmoittaa yhtä monella tavalla kuin seurojakin on. Vaikea todellisista luvuista on olla kärryillä, kun osa laskee mukaan sitä ja toinen tätä. Lisäksi pelaajabudjetit elävät kaikilla läpi kauden. Siltikin voisin heittää kevyellä pers'tuntumalla, että TPS:n pelaajabudjetti on kuitenkin enemmän kuin kaksi miljoonaa euroa. Tuskimpa nykyisellä materiaalilla liigabudjettien häntäpäässä ollaan.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Eikös tuosta nyt isopalkkaisista puutu Gysbers vallan, johon luulen hyvinkin uppoavan 150 k€, kenties lähelle 200 k€.

Niin, ja itseasiassa tuosta listasta puuttuu myös Sointu, joka nielaisee varmaan sen satkun(k€), kun tuli kultapottana Turkuun. Odotin hieman, että Soinnun kanssa olisi neuvoteltu Miettisen tavoin sopimuksen purusta, mutta ainakaan maaliin saakka ei olla päästy.

Joku lehtimies voisi Össeltä kysyä mitä tuo pelaajabudjetin "järkevä kasvattaminen" tarkoittaa, kun tiedetään faktana, että TPS:n pelaajakulut olivat n. 2milj€ +sivukulut (toissa vuonna). Onhan tuplauskin joskus järkevää vaikkapa pokeripelikoneella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös