Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2012-2013

  • 751 855
  • 1 206

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Nostaisin kyllä Rautakorven Tapparan tämänhetkisessä tilanteessa korkeammalle. Rutinoitunutta(ehkä liiankin)liigajyrää tullut ryhmään.

Onko Rautakorvella mennyt joskus vihkoon porukalla jota on ollut itse kasaamassa?

Ei taida olla...muuten kun joukkueet ovat vitun kalliita ja taloudellisesti riskillä kasattuja. Pk-seudulla tämä ei olisi ongelma, mutta meille persaukisille hämäläisille on.
 
Meillä on paras joukkue kun meillä on maajoukkuetason valkku, rahaa ja vetovoimaa, sekä Oulussa farmijoukkue. Villekin jatkaa ensi vuonna ja näyttää taas että johtajuutta löytyy kentällä sekä katse joka saa narritkin tärisemään.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Meiltä puuttuu terävin kärki vielä mutta kyllä Tukosen, Bertrandin ja Keräsenkin maalit riittävät kun RD-Piit-yhdistelmä pitää oman pään puhtaana. Ja kannu tulee TAAS raumalle.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Odottakaa, että kaikilla on edes 20 pelaajaa ja maalivahti, ennen kuin alatte vertailemaan joukkueita.

Tai jos vertailette, vertailkaa kunnolla rostereiden mukaisesti, esim. HIFK sijoille 11-14...

Mä en kyllä ymmärrä, miksen saisi vertailla ja suhteuttaa tämän hetken Hifkiä + tulevien hankintojen todennäköistä tasoa jo ennakolta omiin arvioihini?

Sanomattakin on selvää, että Hifk tulee tekemään muutaman kovan hankinnan, samoin kuin muutama muukin varakas joukkue. Mielestäni on yhtä selvää, että Hifk ei satavarmasti lähde kauteen minään arviolta top10- jenginä, vaan taistelemaan ainakin paikasta kuuden joukkoon, muuten on maailmankirjat sekaisin.
Itse sijoitin Hifkin näin alkuun sijoille 5-8, jotka ovat mielestäni realistisia, sillä a) joukkue heikentyy joka tapauksessa b) joka tapauksessa tulee sellaiset vahvistukset, että ihan pohjalle ei upota

Toki on sitten eri asia, miten odotukset realisoituvat, ainahan on joku joka floppaa/yllättää positiivisesti.

Samoin olen sitä mieltä, että Ilveksen voi huoletta jo sijoittaa pohjalle, vaikka varmasti vielä joku pelaaja on tulossakin. Syy ei nimittäin löydy pelaajista, vaan penkin takaa + toimistolta ja tämän on jo moni Ilves-fani itsekin myöntänyt.

Seuraavan kerran esim. Ipan tilannetta kannattaa peilata varmaan harkkamatsien aikaan, ei jonkun yksittäisen pelaajasopparin kautta.

ps. Jos nuo nimet Pakarinen, Luttinen & co. -> Hifk pitävät paikkansa, niin onhan tuo ainakin musta hieman masentavaa, ottaen huomioon viime kauden odotukset, tähtisikermän ja lopputuloksen. Toivon silti Hifkille kosolti onnistumisia!
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko Rautakorvella mennyt joskus vihkoon porukalla jota on ollut itse kasaamassa?
Rautakorpi lienee edelleen ainoa pitkän linjan päävalmentaja, jolla ei ole takanaan yhtään floppikautta.

Myös rahankäyttö on suhteellista: Rautakorpi ei ole koskaan urallaan valmentanut joukkuetta, jolla olisi top-3 budjetti. Itse asiassa Rautakorven joukkueet ovat käytännössä aina sijoittuneet korkeammalle kuin, mikä niiden budjetin mukainen järjestysluku on ollut.

Eli, puolivakavissaan SM-liigan voimasuhteista: Kun joukkueiden budjetit ensi syksynä julkaistaan, Tapparan sijoitus on vähintään sama - mutta todennäköisesti vähän parempi - kuin mihin se sijoittuu budjettien suuruusjärjestyksessä...
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Myös rahankäyttö on suhteellista: Rautakorpi ei ole koskaan urallaan valmentanut joukkuetta, jolla olisi top-3 budjetti.

Tama ei taida olla ihan totta. Rautakorvella oli aika runsas budjetti lukossa. Varmaan ihan karkipaata.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Eikö sinun pitäisi silloin tehdä sama kaikille joukkueille?

Mille joukkueelle en muka sitä ole tehnyt? Kysyn aidosti ymmälläni. En varmasti ole ihan jok`ikistä joukkuetta jaksanut käydä kokonaisuudessaan läpi viestissä, mutta samoja periaatteita toki pyrin käyttämään

Pelicansista huomautinkin jo, että nousevat listallani kyllä, jos/kun nämä Laschin ja Hodarin sopimusasiat (tai tietysti heidän korvaajansa) ovat selvillä.
 

Gusti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rautakorpi on kyllä todella kova valmentaja ja uskon, että pitkälti hänen ansiostaan Tappara tulee menestymään ensi kaudella. Tapparan puolustus on ainakin paperilla kova. Mäntylän paluu puolustukseen todella kova lisä, sillä jos Mäntylä pelaa lähellekkään samalla tasolla millä viime syksynä, niin siinä on kyllä Rautakorvella joukkueessaan yksi liigan parhaimpia puolustajia. Jos Aalto myöskin pelaa tasollaan ja Kankaanperä pelaa samalla tasolla, millä viime kaudella, niin siinä on todella kova puolustuskolmikko tähän liigaan ja tuon varaan on sitten helppo rakentaa. Puolustuksesta löytyy rutkasti kokemusta, mutta myös nuorta verta.

Hyökkäyksessä Connolly on mielenkiintoinen nimi. Onko hänestä uudeksi Laschiksi? Odotan myös Barkovin ottavan isoja kehitysaskelia ja isompaa roolia ensi kaudeksi. Niemisen Villen nykytasosta en kyllä osaa sanoa mitään, mutta kaiketi hän on vielä vahvistus Tapparalle.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tama ei taida olla ihan totta. Rautakorvella oli aika runsas budjetti lukossa. Varmaan ihan karkipaata.
Kärkipäätä varmasti, mutta oliko yhtä suuri kuin kolmikolla Jokerit, HIFK ja Kärpät?
 

KallesS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid
Sijat 1-4: Jokerit, Lukko, JYP,Kärpät
Sijat 5-8: Ässät, Hifk, Kalpa, Blues
Sijat 9-12: Tappara, Pelicans*, HPK, Saipa
Sijat 13-14: TPS, Ilves

Kärppien joukkue on pitkälti jo nytten valmis. Ykkössentteriä on huudeltu pitkään, ja varmasti sieltä on semmoinen tulossa, jos Viuhkola ei onnistu nousemaan liigan kärkisenttereiden listalle.

Budjetti kun pysyy varmasti samana, niin siihen sentteriin on varaa lyödä isokin tarjous, mikäli joku varteenotettava nimi ilmestyy markkinoille. Viime kaudella se oli Stumpel, tällä kaudella ehkä joku samantyylinen, mutta hieman aikaisemmin jo mukaan.

Nuorten esiinmarssi jatkui tällä kaudella, ja mikäli kehitys jatkuu yhtä hyvänä voisin povata itsekkin Kärppiä neljän joukkoon. Samanlainen kausi kuitenkin luvassa varmasti kuin mennytkin eli pirun tasainen. Vaikea noita on enempää arvioida, ihan sama minkälaisella mallilla joukkueet ovat tällä hetkellä.

1-7: Jokerit, Tappara, Kärpät, Pelicans, IFK, Blues, KalPa.

Jypin miehistö heikkenee rajusti, ja varsinkaan kun ei ole tietoa minkälaisia uudet kaverit ovat, niin vaikea povata Jyppiä 7 joukkoon. Äärettömän tasainen sarja silti luvassa, jossa 1-7 sijan eroittaa muutama piste.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Oma arvio runkosarjasta tällä hetkellä (joukkueet eivät missään järjestyksessä "ryhmiensä" sisällä):

Sijat 1-4: Jokerit, Lukko, JYP, Kärpät
Sijat 5-8: Ässät, Hifk, Kalpa, Blues
Sijat 9-12: Tappara, Pelicans*, HPK, Saipa
Sijat 13-14: TPS, Ilves

Itse olisin vähän samoilla linjoilla, tosin, itse jättäisin JYPin ja Lukon tuosta kärkinelikosta pieneksi kysymysmerkiksi, ja nostaisin kaksi omavalintaista (lähinnä Ässät, HIFK ja KalPa) tuohon neljän kärkeen, sekä vastaavasti JYPin ja Lukon sijoille 5-8.

Muuten siis aika samaa mieltä, tässä vaiheessa.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Kyllä tuolla Tapparan materiaalilla pitäisi olla kuuden joukossa, kaikki muut sijoitukset ovat jo selkeitä pettymyksiä.

Maalivahtikaksikko vaikuttaa hyvältä, puolustus todella hyvältä ja hyökkäysmateriaali tasaiselta ja ennenkaikkea laajalta. Tähän kun lisätään että näytönhaluja näiden floppikausien jälkeen on varmasti paljon ja valmentajana yksi maan huipuista jolle työympäristö on entuudestaan tuttu niin kyllähän tuossa kaikki edellytykset pitäisi olla palata nopeasti liigan TOP 6 jengien sekaan.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Täällä kun on harrasteltu ahkerasti joukkueiden ensi kauden sijoituksia niin laitampa omanikin kehiin:

Sijat 1 - 4 (Mitaliehdokkaat)

HIFK Materiaali tulee olemaan jälleen kova. Lisäksi rikkaat helsinkiläiset ovat aina rikkaita helsinkiläisiä.
Pelicans Suikkanen on jälleen terästä. Joukkueessa on tahtoa ja taitoa sopivasti.
Jokerit Sama perustelu kuin HIFK:lla.
Lukko Pakko RTK:n on joskus onnistua. Vehanen pystyy yksinkin kantamaan joukkuetta. Myös RD mainittava.

Sijat 5 - 8 (Taistelevat suorasta playoff-paikasta)

KalPa Joukkueella on identiteettinsä. Kuitenkaan viimekauden kaltaiseen hurmokseen ei päästä.
Kärpät Menestykseen on totuttu ja valmentaja on huipputasoa.
JYP Pelitaktiikka puree yhä edelleen. Ei yllä kärkikastiin mikäli ei saa tämän kevään kiimaa heti syksystä alkaen.
Tappara Joukkue on vahvistunut aiemmista kausista. Rautakorpi saa joukkueeseen ammattimaisuutta.

Sijat 9 - 12 (Taistelevat Villi kortti-paikasta)

Blues Nimilista ei ole SM-liigan kärkeä. Josko pudotuspeleissä Espoo taas yllättää?
HPK Taistelee tasaisessa keskikastissa. Parantaa viimekaudesta mutta ei Hämeenlinnassa vielä tulevana kautena juhlita.
Ässät En jaksa uskoa viimekauden kaltaiseen kiimaan. Zaborskylla oli valtava vaikutus menestykseen.
Ilves Kuuluu tähän kastiin vain ja ainoastaan, koska kaksi seuraavaa joukkuetta ovat tätäkin seuraa (urheilullisesti) heikompia.

Sijat 13-14 (Kumpi vain saattaa olla karsintasarjassa)

TPS Kuka auttaa maalivahtia, kuka tekee maaleja? Ei kukaan. Seurajohdollakaan ei ole mitään intohimoa menestyä. 90v "juhlakausi".
SaiPa Muna vai kana, SaiPa vai TPS. Perus idän lätkää; ei kovaa kokoonpanoa eikä rahaa, mutta tahtoa senkin edestä. Mutta kun ei vain riitä.

edit: porkkanoiden valmentaja korjattu.
 
Viimeksi muokattu:

Urho666

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara Joukkue on vahvistunut aiemmista kausista. Dufva saa joukkueeseen ammattimaisuutta.

Tuskin Rautakorpi päästää Dufvaa Lukosta häärimään Tapparan tontille. Se pitää kyllä täysin kutinsa, että joukkue on vahvistunut verrattuna viime kausiin. Samoin penkin taakse on saatu järeämmän kaliiberin ukkoja. Plus Kekäläinen scouttaus-osastolle.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Laitetaanpa huvin vuoksi tämän hetken keskeneräisten kokoonpanojen antaman suunnan mukainen ennustus alkavasta kaudesta. Täytyy yrittää muistaa tehdä uusi päivitys tuossa hieman ennen kauden alkua tai siinä tapauksessa jo aikaisemmin, mikäli radikaaleja muutoksia sattuisi tapahtumaan. Tällä hetkellä näyttäisi jotakuinkin tältä:

1. Jokerit: Erittäin taitavasti koottu porukka menneellä kaudella ja nyt vain vähän muutoksia tulossa. Näyttäisi kaikkein valmiimmalta, eikä tule antamaan tämän kevään playoffien JYP-sarjan kaltaista tehottomuutta tapahtumaan omasta eikä vastustajien toimesta.

2. Kärpät: Nuori joukkue pysyy hyvin kasassa ja koko ajan kehittyvä runko on höystetty järkevällä tavalla kokeneemmilla pelaajilla.

3.-5. HIFK, JYP, KalPa: Muutoksia tulee tapahtumaan vielä sen verran tärkeisiin ruutuihin, että tarkempaa veikkausta sijoituksista turha laittaa.

6. Tappara: Vahvistunut ihan kaikilla osa-alueilla valmennuksesta lähtien. Sopimuspelaajia jo niin paljon, että odotettavissa tuskin on enää uusia hankintoja. Todelliset valmiit tähdet kuitenkin puuttuvat ja floppausherkkiä kavereita rosteri pullollaan.

7.-10. Lukko, Ässät, Pelicans, Blues: Näistä Pelicansin joukkueen kasaus on vielä monia tärkeitä palasia vaille valmis ja esim. tulevat 1. ja 2. -sentteri ratkaisevat paljon. Kolmen muun osalta olettaisin, että hankintoja tulee vielä myös, mutta vaikea ennustaa kuinka paljon... Tällä nelikolla mahdollisuus heilauttaa voimasuhteita paljon ja esim. nyt edelle rankattu Tappara kyykistyy jos hankintojen osalta tapahtuu vielä muutamia odotettavissa olevia asioita.

11. HPK: Olettaisin että muutamaa kovempaa pelimiestä olisi vielä tulossa ? Tuon jälkeen alkaisi Santavuoren, Luomalan, Saarisen, Vänttisen, Tuulolan ja Laaksonkin urakka näyttää helpommalta ja joukkue huomattavasti potentiaalisemmalta. Jos Kerho tämän hetken porukalla kauteen lähtee, niin takaa tullaan pian ohi.

12.-13. Ilves ja SaiPa: Joukkueista ei hirveästi pelaajia puutu ja hankintapolitiikan jatkuessa viime vuosien malliin mitään sateentekijöitä ei ole enää tulossakaan. SaiPa jaksaa yllättää usein, mutta ei Jukureiden joukkueelta näyttävällä miehistöllä voi joka vuosi kuuhun päästä. Ilves otti jo päättyneellä kaudella sen sijoituksen, mitä ko. kokoonpanolla oli odotettavissakin. Nyt on joukkue entisestään heikentymään päin, mutta niin moni muukin ja onneksi nuorista jotkut menevät "väkisinkin" eteenpäin. Näidenkin joukkueiden kohdalta voi kuitenkin ilolla todeta, että onneksi näitä hommia ei sitten todellisuudessa paperilla ratkota.

14. TPS: Tällä hetkellä näyttää niin heiveröiseltä porukalta, että annettava se sijoitus, miltä se juuri nyt näyttää. Jos 1.5-2 kentällistä edes kohtuullisia pelimiehiä tuohon vielä saapuisi, niin ehkä se vielä siitä.
 
Viimeksi muokattu:

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kyllähän HIFKn tänään julkaisemat vahvistukset sekä jatkosopimukset ovat täysin veretseisauttavia. Ehdottomasti ensi kauden kärkiporukka, jos vain valmennusjohdon sekä pelaajiston kasetti kestää.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Runkosarjan osalta on ollut taas huomattavissa sama trendi. Lukko, HIFK, Jokerit kärkipäähän ja KalPa sijoille 6-10. Tämä kyllä meille sopii, kun saadaan sitten tilaisuus taas tulla puskista ja näpäyttää. Itse uskon KalPan olevan edelleen TOP 3 ainakin runkosarjan osalta. Pleijarit sitten on toinen juttunsa..
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Voisiko joku avata minulle millä eväillä sijoitukset 8, 10 ja 8 putkeen raapinut Kärpät yht'äkkiä nousee Philalin ja Kähkösen hankinnoilla runkosarjan kärkeen? Varsinkin kun Aravirta tuskin muuttuu enää uudestaan liigan kärkikoutsiksi. Itse laittaisin Kärpät sijoille 9-12, mutta konsensus täällä on ihan erilainen.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Voisiko joku avata minulle millä eväillä sijoitukset 8, 10 ja 8 putkeen raapinut Kärpät yht'äkkiä nousee Philalin ja Kähkösen hankinnoilla runkosarjan kärkeen? Varsinkin kun Aravirta tuskin muuttuu enää uudestaan liigan kärkikoutsiksi. Itse laittaisin Kärpät sijoille 9-12, mutta konsensus täällä on ihan erilainen.

En tiedä. Jos joukkueeseen vielä kaiken todennäköisyyden mukaan saapuvat 2-3 pelaajaa ovat kovaa tasoa, arvioisin Kärpät sijoille 4-6. Jos ei, 7-10. Meillä on noita nuoria sällejä niin paljon, että joukkueen kehitys on aika vahvasti heidän kehityksensä varassa. Sitä joko tulee tai ei tule.

Silti, jänniä juttuja saa tapahtua että Kärpät jäisivät sääläreidenkin ulkopuolelle.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kyllähän HIFKn tänään julkaisemat vahvistukset sekä jatkosopimukset ovat täysin veretseisauttavia.

Jokos sielläpäin on alkanut taas veri kiertämään? Joonas Raskiin verrattuna, ihan mukiin menevät signaukset, vielä tuosta uupuu kuitenkin pari isoa palasta. Valmentajaa ei tähän kannata nyt sekoittaa ollenkaan, siitä ei tule kuin sanomista. HIFK ei tällä rungolla vielä ole mikään järisyttävä haastaja kärkipaikoille, mutta vaikuttaa siltä, että ensi kaudella SM-liiga on aikas paljon heikkotasoisempi kuin tällä kaudella... Isoja nimiä poistuu joukkueista ja korvaajat ovat heihin verrattuna täysin tusinatavaraa, SM-liigassa on pelillinen välivuosi menossa ensi kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voisiko joku avata minulle millä eväillä sijoitukset 8, 10 ja 8 putkeen raapinut Kärpät yht'äkkiä nousee Philalin ja Kähkösen hankinnoilla runkosarjan kärkeen? Varsinkin kun Aravirta tuskin muuttuu enää uudestaan liigan kärkikoutsiksi. Itse laittaisin Kärpät sijoille 9-12, mutta konsensus täällä on ihan erilainen.
Juu, ei kyllä kärkeen nouse, mutta kannattaa huomata, että tuosta nipusta puuttuu vielä ykkösveskari. Viime vuonna kauteen lähdettiin kaksikolla Hostikka/Karhunen. Mahdollisesti myös joku muu ykköskorin mies (ykkössentteri/puolustaja).
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Juu, ei kyllä kärkeen nouse, mutta kannattaa huomata, että tuosta nipusta puuttuu vielä ykkösveskari. Viime vuonna kauteen lähdettiin kaksikolla Hostikka/Karhunen. Mahdollisesti myös joku muu ykköskorin mies (ykkössentteri/puolustaja).

Kärpät ei ole missään sanonut että vielä haettaisiin pelaajia. Nämä puuttuvat pelaajat ovat ihan täällä jatkoajassa kannattajien spekuloimia haaveita.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Jokos sielläpäin on alkanut taas veri kiertämään? Joonas Raskiin verrattuna, ihan mukiin menevät signaukset

Kyllä Rask on kovempi, koska julkaistiin valotaululla statuksella superhankinta;) Mutta eiköhän sieltä MM- kisojen jälkeen tule vielä nimekkäämpiäkin vahvistuksia pariin heikkoon kohtaan ja Jokerit saa varmasti jalkeille kilpailukykyisen rosterin. Tosin Jokereillahan se oli tavallaan jo kasassa, hienosäätöä(uusi yritys pakkipuolelle Bume-Lupa fiaskon jälkeen) vain uupuu ja Lahden stuntti.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Paska ketju tähän aikaan vuodesta kun kaikki perustuu arvailuun..

Yhden asian kuitenkin sanon, miksi kaikki laittaa Jokerit takuu varmaksi runkosarjan voittajaksi ja mestaruus viiritkin on hinattu kattoon jo? Jokereilla muuttuu yksi todella olennainen asia eli päävalmentaja! Koska Jokereissa on märkäkorvavalmentaja onnistunut? Ehkä Suomen vaikein paikka aloittaa päävalmentajaura? Lisäksi Lahden ja mahdollisesti Pulkkisenkin maalit vaihtuneet toistaiseksi vain Raskin maaleihin joten Jokerit ei ole millään mittasuhteella ainakaan toistaiseksi vahvistunut.

Mutta kuten sanoin, tyhmä ketju tähän aikaan vuodesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös