Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2011-2012

  • 837 755
  • 1 611

flegmaattinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tässä mielestäni naapurin kannattajalta hyvin tiivistettynä tämän hetken tilanne. Molemmilla tällä hetkellä jo mestaruuteen riittävä nippu kun muita vastaan pelataan... .

Kunhan vaan ei vanha pohjoisen pudotuspeliystävä ehdi teitä sitä ennen totutusti masentamaan...

Hyökkäys on teillä hyvin kasattu ja kahden kärkiketjun takaakin löytyy laajuutta vielä mukavasti. Puolustus on kieltämättä kysymysmerkki, eikä se ainakaan paperilla ole sarjan terävintä kärkeä kummassakaan kenttäpäädyssä. No kausi näyttää miten Erkka tiimeineen hioo kokonaisuuden hyökkäyksen ja puolustuksen välille ja mihin se sitten lopulta riittää. Eikä sovi myöskään unohtaa Kekäläisen täsmähankintoja, eiköhän sieltä ainakin yksi kova puolustaja ja jonkinlainen laituri ole vielä tuloillaan jossain vaiheessa kautta.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Pitäkää mun puolesta se Eaves kolme peliä tehoilla 2+11 ja loppukauden saigonilla jos täällä kerran ppg dataa pidetään elämääkin tärkeämpänä. Yksinkertaisena ihmisenä haluaisin 60 peliä pelaavan sentterin 40 pojolla kuin 20 peliä pelaavan samoilla tehoilla. Mutta onhan se kiva kun tekee marraskuussa Saipaa vastaa 1+5 tehot tiistai iltana ja lepää pleijjarit lasaretissa.

Kuten tuossa jo aiemmin vastattiin, Eaves mahtuisi minunkin Bluesiin vaikka samantien. Tuollaisia ratkaisijoita on todella harvassa, eikä minua haitannut yhtään, vaikka kaveri oli puoli kautta katsomon puolella, koska silloin kun hän oli kaukalossa, hän voitti ottelun meille.

Tuosta loppulauseestasi voisi vetää kovatin huumorit, mutta puhukoon pudotuspelitehot 4+20 omaa puhettaan.

Mitä tulee Petteri Wirtaseen, hän ei olisi ykkössentteri Bluesissa, mutta vahva kakkonen tai kolmonen. Kelpaisi, jos tuohon rooliin ei olisi jo kolme kaveria..
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Helsingin kaksi joukkuetta ei paremmuuttaan ratkaise paperilla, ei nimillä eikä taktisella osaamisella. Se ratkotaan tunteilla ja taistelulla. Jokereilla on mestaruuteen riittävä nippu kasassa, kuin myös IFK:lla. Nämä molemmat joukkueet voivat voittaa mestaruuden jos saavat pelinsä toimimaan, palaset siihen on, enään tarvitsee kasata palapeli. Hahl ja Wirtanen ovat molemmat loistavia pelaajia, ja molemmilla joukkueilla on sentterintontit hyvin täytetty.

Aamen.

Eipä voisi olla enempää samaa mieltä, hienosti kiteytetty!


muutama välivuoden malli (Mäki, Heino, Tyrväinen).

Heino ei ole mikään "välivuoden malli", vaan yksi liigan parhaista jarrusenttereistä. Mäki ei toki ole luontainen sentteri, siinä samaa mieltä kanssasi, mutta pystyy kyllä tarvittaessa stunttaamaan sen pari peliä keskellä kunnialla. Mutta jos puhut Tyrväisestä tuohon sävyyn...

hyvin spot-dutyä nelosessa vetänyt Piiparinen

...niin on erittäin ristiriitaista että 10 liigapeliä urallaan pelannut 22-vuotias Piiparinen on "hyvin spot-dutya nelosessa vetävä pelaaja". Minulle on jäänyt Piiparisesta kuva ennemminkin lupaavana taitosentterinalkuna, joka ei koostaan huolimatta sovellu parhaiten nelosketjun rooliin, siinä missä Tyrväinen pienemmästä koostaan huolimatta on energisenä rymistelijänä ihannenelosketjulaisen prototyyppi. Tyrväinenkin pystynee pelaamaan hyvin sentterinä, vaikka harjoituspeleissä onkin laidalla viilettänyt.

Puolustuksia vertaillessa HIFK on jonkin verran edellä, mutta toisaalta joukkueiden pelityylit eronnevat ensi kaudella merkittävästi toisissaan, millä on myös oma vaikutuksensa pakiston rakenteeseen. Jokerit on ainakin ET-peleissä yrittänyt pelata taitavaa lyhytsyöttöpeliä, johon Kankaanperän, Melartin ja Kurvisen kaltaiset perusjyrät eivät juurikaan sovellu. Sama juttu päteee myös toisin päin, raporttien/havaintojen perusteella HIFK on esiintynyt ET:llä hyvin fyysisesti (jopa liiankin, mikä on näkynyt isoina jäähymäärinä) , mihin taasen eivät Dehnerin ja Erosen kaltaiset pakit sovellu.
 
Viimeksi muokattu:

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
tätä HIFK vs Jokerit vertailua jos jatketaan, niin muutama hajahuomio, vaikka punanuttua kannankin. Jokereilla on HIFK.ta enemmän kysymysmerkkejä pelaajistossa. HIFK ja Jokerifanit ovat kuitenkin niin monesti nähneet sen, kun maakunnissa onnistuneet pelaajat ovat pääkaupungin valoissa epäonnistuneet...isotkin nimet. Kilpeläisen on iso kysymysmerkki. Potentiaalia onnistua on toki paljon, mutta jos Kilpeläinen ei onnistu Jokereissa, niin kannu jää saamatta. Jokeripakiston kiekollista vajetta hankittiin paikkaamaan Nordlund, jota myös pidän sellaisena hankintana, että ihan mikä tahansa katastrofin ja upean kauden välillä on mahdollista. Sitten on vielä Klinberg ja Hardt tässä liigassa katsomattomia kortteja ja ainainen Eavesin terveystilanne. HIFK:lla on sellaisia pelaajia, jotka ovat näyttäneet tasonsa juuri HIFK:ssa. Esimerkkinä nyt Hirso, joka tekee takuuvarmasti pisteitä punapaidoissa. Hänen hankintansa on jäänyt jopa aika vähälle huomiolla ja se johtuu hyvin pitkälle siitä, että #64 ratsastastaa ykkössentterin tontilla. Muuten Hirsoa olisi pidetty Filppulan tasoisena hankintana. HIFK:lla on viime keväänä mestaruuden voittanut maalivahtikaksikko. Toki Somervuori on omilla kriteereilläni katsomaton kortti HIFK:ssa. En silti häntä suurena floppiriskinä näe. HIFK:n pakisto kyllä hieman kaipaisi yhtä rightin liikkuvaa ja kiekollista pakkia.

Materiaalin puolesta Jokerit kuitenkin on jopa HIFK:n ykköshaastaja. Materiaalissa ei ole pelaajian odotetulla tasolla pelatessaan estettä mestaruuden voittamiseen. Suurin kysymysmerkki on Kilpeläinen penkin takana ja ehkä vähän yllättävänä heittona Westerlund. Jokerit pelasi sellaista epäjääkiekkoa viime keväänä, että sellaisella ei mestaruutta voiteta, vaikka HIFK:n laulukuoroon melkein laittoivatkin. Nykypäivänä mestaruuden voittaa se jengi, joka uskaltaa ja osaa pelata. Tiedän... Westerlund tuli kesken kauden Jokereihin ja teki mitä tehtävissä oli... siitä kitettävä arvosana, mutta löytyykö takataskusta sellaista pelitapaa, jolla menestytään SM-liigassa 2011-12? Tässä voin tosin olla aivan metsässä, mutta tämähän on keskustelupalsta, jossa pitää tuoda ilmi mielipiteitä. Toki HIFK:llakin on uusi valmennus ja moni onkin heittänyt ilmoille kysymyksen, että pärjääkö Matikainen ilman Marjamäkeä? Psyykatahan mies osaa. Sen tietää kaikki, jotka ovat liigaa seuranneet. Itse uskon, että mies osaa valmentaa muutenkin.

Loppuheittona kuitenkin se yksi asia, joka toivottavasti tekee HIFK:sta joukkueen ylitse muiden... Granlund. Itse olen aina ennakoinut alakanttiin miehen suoritukset, mutta nyt annetaan kova haaste. Jos kerran ensi kaudella on aikomus Minnesotan kakkossentteriksi mennä, niin silloin pitää olla liigan paras pelaaja. On puhuttu sellaisesta 50-60 pisteen kaudesta, mutta itse odotan terveenä kauden pelatessaan sellaista Ville Leinomaista 77 pisteen runkosarjaa. Kovat odotukset... ehkä, mutta niin Suomen tulevalle yllöspelaajalla pitää asettaakin.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Ensinnäkin, kiitoksia Apassille asiallisesta arvioinnista ja edes pyrkimyksestä objektiivisuuteen. Piristävää vaihtelua näiden Casa Academicoiden ja mixujen keskellä. En tiedä olenko hirveän monesta asiasta edes eri mieltä, mutta tahdon antaa toisen leirin mielipiteen tähän keskusteluun, jotta ulkopuoliset voivat etsiä sen totuuden jostain sieltä välimaastosta.

tätä HIFK vs Jokerit vertailua jos jatketaan, niin muutama hajahuomio, vaikka punanuttua kannankin. Jokereilla on HIFK.ta enemmän kysymysmerkkejä pelaajistossa. HIFK ja Jokerifanit ovat kuitenkin niin monesti nähneet sen, kun maakunnissa onnistuneet pelaajat ovat pääkaupungin valoissa epäonnistuneet...isotkin nimet.
Tässä voi olla pointtia tai sitten olla olematta. Huoli Kilpeläisen otteista on jossain määrin aiheellinen, sillä kovatkin joukkueet voivat kaatua heikkoon maalivahtiin. HIFK:lla voisi katsoa olevan pullien hieman paremmin uunissa sillä osastolla, mutta mitä jos Juuson selkä ei tällä kaudella paranekaan p-offeihin? Lundell ei ole tunnettu päänsä kestävyydestä ja se voisi olla se pieni marginaali joka HIFK:n kaataa. Nordlundista voi jo tässä vaiheessa kautta sanoa, että vahvistaa joukkuetta. Tuo juuri sitä voimaa siniviivalle (yhdessä Klingbergin kanssa) jota meillä HIFK-sarjassa puuttui, eikä ole yhtään niin huono omaan päähän, kuin pelättiin. Tietysti jos oletusarvo on jälleen 36 pistettä, niin pettymys voi hyvinkin olla edessä. Muista esille nostamistasi nimistä Hardt ja Klingberg ovat sen verran maltillisen kokoisissa rooleissa, että heidän epäonnistumisensa ei vielä Jokerilaivaa hurjasti horjuttaisi. Vähän sama, kuin HIFK:lla joku Markus Granlund tai Mikko Kousa ei ottaisikaan ihan niitä kehitysaskelia, mitä on toivottu. Avainpelaajat ovat Jokereilla (kuten toki myös HIFK:lla) sen verran varmassa vedossa, kuin tässä vaiheessa kautta pitääkin. Ei ainakaan vielä huoleta. Eaves on ehkä ainoa vähän epävarma, mutta hänen terveydentilastaan en jaksa etukäteen hikoilla, tällä hetkellä hän on elämänsä kunnossa ja sen näkee kentällä.

HIFK:lla on sellaisia pelaajia, jotka ovat näyttäneet tasonsa juuri HIFK:ssa. Esimerkkinä nyt Hirso, joka tekee takuuvarmasti pisteitä punapaidoissa. Hänen hankintansa on jäänyt jopa aika vähälle huomiolla ja se johtuu hyvin pitkälle siitä, että #64 ratsastastaa ykkössentterin tontilla. Muuten Hirsoa olisi pidetty Filppulan tasoisena hankintana. HIFK:lla on viime keväänä mestaruuden voittanut maalivahtikaksikko. Toki Somervuori on omilla kriteereilläni katsomaton kortti HIFK:ssa. En silti häntä suurena floppiriskinä näe. HIFK:n pakisto kyllä hieman kaipaisi yhtä rightin liikkuvaa ja kiekollista pakkia.
Ensimmäinen lause on totta. HIFK:n joukkue on liigatasolla rutinoituneempi ja kokeneempi joukkue. Ikärakenteen näkisin kuitenkin meillä olevan paremmalla mallilla. HIFK:lla alkavat muutamat avainpelaajat (Peltonen, Kuhta, maalivahdit ja ehkä jossain määrin Söderholm) olemaan jo uransa ehtoopuolella, joka tarkoittaa väistämättä sitä, että putki liikkuu hitaammin ja vammoja parannellaan kauemmin. Jokereilla avainpelaajat taas ovat pääosin parhaassa iässä hätyyttelemässä kolmea kymmentä. Tästä tuskin kuitenkaan ihan valtavaa etua saadaan revittyä. Tuli vaan mieleen.

Suurin kysymysmerkki on Kilpeläinen penkin takana ja ehkä vähän yllättävänä heittona Westerlund. Jokerit pelasi sellaista epäjääkiekkoa viime keväänä, että sellaisella ei mestaruutta voiteta, vaikka HIFK:n laulukuoroon melkein laittoivatkin.
Kilpeläisestä aikaisempien perusteluideni mukaisesti pakko olla samaa mieltä, mutta Erkan nimeäminen kysymysmerkiksi on kyllä melko paksua tässä tilanteessa. Play-offeissa lähdettiin haastamaan HIFK:ta työn ollessa Erkalta vielä kesken sillä ainoalla keinolla, jolla heitä oli mahdollista horjuttaa. Tämä tulee toki Jokerilasien takaa, mutta näen sen enemmänkin Erkan ansioksi, kuin taakaksi että sai runkosarjassa yhden kentän varassa olleen ja huonosti puolustaneen joukkueen muutettua play-offeihin todella tiiviiksi pakkimuuriksi, johon liigan kovin hyökkäys hakkasi päätään kuusi ottelua. Erkka on sen verran kokenut kettu, että keinoja on hihassa aivan varmasti vielä lisää. Mä haluan nähdä tän asian niin, että valmennus on se osa-alue, jossa Jokerit pyyhkii naapurilla jäätä. Matikainen on meriiteistään huolimatta verrattain nuori kaveri kovan paikan edessä. Hänelle sysätään, kuten mainitsitkin, uusi joukkue ja uudet apuvalmentajat, mutta kukaan ei ensimmäiselläkään kaudella ole tyytyväinen muuhun, kuin mestaruuteen. Samoin en aivan purematta niele Matikaisen tavaramerkiksi muodostuneen ajokoirakiekon sopimista HIFK:n kaltaiselle otteluita hallitsevalle joukkueelle, vaan uskon siihen tulevan joitakin muutoksia, joka taas aiheuttaa uusia mahdollisuuksia tehdä joku asia väärin. Tämä on toki täysin omaa arvailuani, mutta se lienee kaikkien myönnettävä, että HIFK:n valmennuksen täydellisestä onnistumista ei vielä voida olla lainkaan varmoja.

Loppuheittona kuitenkin se yksi asia, joka toivottavasti tekee HIFK:sta joukkueen ylitse muiden... Granlund. Itse olen aina ennakoinut alakanttiin miehen suoritukset, mutta nyt annetaan kova haaste. Jos kerran ensi kaudella on aikomus Minnesotan kakkossentteriksi mennä, niin silloin pitää olla liigan paras pelaaja. On puhuttu sellaisesta 50-60 pisteen kaudesta, mutta itse odotan terveenä kauden pelatessaan sellaista Ville Leinomaista 77 pisteen runkosarjaa. Kovat odotukset... ehkä, mutta niin Suomen tulevalle yllöspelaajalla pitää asettaakin.
Tähän asiaan tiedän itsekin olevani hieman jäävi kommentoimaan, mutta hyvin, hyvin pienen otantani (Ilarilta 5 ja MG:ltä 2 peliä) perusteella väitän, että MG saa tehdä täyden päivätyön mikäli haluaa olla pääkaupungin kovin sentteri. Siihen en ota kantaa, riittääkö se samalla myös liigan parhaan pelaajan titteliin. Tähän lasketaan mukaan siis myös otteet puolustussuuntaan ja kyky johtaa joukkuetta pelillisesti.

77 pistettä tarkoittaisi melkein 0,5 pisteen parannusta ottelukohtaiseen pistekeskiarvoon, joten se voi olla turhan kova vaatimus MG:lle. 55 pistettä kuitenkin syntynee ilman suurempia ongelmia. Kannattaa ottaa huomioon, että se olisi päättyneellä kaudella riittänyt pistepörssissä sijaan 5, joka on aika monen mielestä varmaan ihan hyvä saavutus.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Kiva. Eli molemmat ottaisivat 6 vuotta vanhemman pikkumiehen vaatimattomammilla tehoilla joka on paskempi aloittaja? No mikäs siinä, mielipideasioitahan nämä. Mut niinQ se on pelannu änärissä enemmän niinQ. Olikohan teistä kumpikaan nähnyt Hahlin pelaavan viimeiseen pariin vuoteen?

Niinno, tällainen perus-liigafani (jollainen epäilen sinunkin olevan, ei millään pahalla) tietää tarkahkon nykykunnon ainoastaan oman joukkueensa pelaajista. Muista on lähinnä sellainen mutu-tuntuma, joka kyllä kääntyy Hahlin puolelle tässä vertailussa. Hieno pelaaja Wirtanenkin on roolissaan, ei siinä mitään. Sinulla on muutenkin mielenkiintoisia pointteja tässä, Hahl on kuitenkin lätkäpelaajan parhaassa iässä tällä hetkellä. "Pikkumiehestäkin" voidaan olla montaa mieltä, Jatkoajan mittojen mukaan Wirtanen on hulppeat 2cm Hahlia pitempi, toisaalta pikkumies painaa 4kg enemmän. Taitaa olla läskiä. Miehien aloitustaidoista minulla ei ole mitään kuvaa.
 

Vemps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks & Barca
Miehien aloitustaidoista minulla ei ole mitään kuvaa.

Hahl on kyllä hyvä aloittaja ja pelaa erinomaisesti kahteen suuntaan. Wirtanen vs. Hahl - väittely nyt on loputon suo, joten let the players play ja katsotaan kummasta on enemmän hyötyä joukkueelleen.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän Ilves on ainakin harjoitusotteluiden perusteella tippunut voimasuhteissa sinne noin 10.sijalle. Huolimatta kaikista selityksistä, kuinka sitä ja tätä ei olla harjoiteltu ja on reenattu raskaasti/paikat on jumissa.

Kysymysmerkkejä on todella paljon ja kannattaa muistaa ne lähtökohdat, joista viime kaudella lähdettiin. Tämä on vasta toinen kausi uudessa nousussa. Ja mistä sen tietää jos pelaajat menevät toisella kaudella taaksepäin kehityksessä? Pelkään, että liian suuret odotukset ja sumentuneet käsitykset saavat kannattajat pettymään kaudella jos tulosta ei tule odotetusti.

Sanoin jo aikaisemmin liiasta kikkailusta ja seison edelleen sanojeni takana. En halua ottaa mitään pois pelirohkeudesta,kikoista ynnä muista, mutta joukkuepeli on joukkuepeli ja syöttely on erityisen tärkeää. Minua huolestuttaa se, että asenne ei ole peliotteiden perusteella ollut kunnossa. Toivottavasti viime kauden yllättävät suoritukset eivät ole nousseet hattuun. No vielä on aikaa palata maan pinnalle ja kauteen on 15 päivää jäljellä.
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
kyllä kääntyy Hahlin puolelle tässä vertailussa. Hieno pelaaja Wirtanenkin on roolissaan, ei siinä mitään.

Wirtasella 3 kautta liigaa ja 2 mestaruutta, ikää 25v. Wirtanen on täydellinen pelaaja roolissaan, 37+6 tehot viime kaudella. Millä perusteilla se kääntyy Hahlin puoleen?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä Hahlista ja miehen nykymenosta mitään, mutta todella hyvä pelaaja saa olla, jos on parempi kuin Petteri Wirtanen. Wirtanen on monipuolisuutensa takia hyvin tärkeä pelaaja IFK:lle ja ehdottomasti yksi liigan parhaista kahden suunnan senttereistä. Mies pelaa IFK:ssa yv:tä ja av:ta, hoitaa tärkeimmät aloitukset, on jäällä, kun joukkue puolustaa viimeisillä minuuteilla voittoa omalla alueella ja pystyy johtamaan asiallisesti vaikka kärkiketjua loukkaantumisten kohdalla... Ymmärrän kyllä, että moni palstalainen, joka ei seuraa IFK:ta, ei välttämättä edes kunnolla tiedä, kuka Petteri Wirtanen on. Hahl on huomattavasti nimekkäämpi peluri.

IFK on hyvin, hyvin onnekas, että Wirtasen tasoinen pelaaja on lähtökohtaisesti joukkueen kolmossentteri. IFK:lla on huikea sentterinelikko, MG-Hirso-PW-Liivik, SM-liigaan. Kaiken lisäksi noista neljästä keskushyökkääjästä kolmella on kehityskäyrä vahvasti nousussa ja kaikilla neljällä on kokemusta SM-liigan finaaleista.
 
Viimeksi muokattu:

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
Tepsin suorittaminen tulee taas perustumaan näköjään kivenkovaan maalivahtityöskentelyyn. Ei se toki väärin ole, mutta saapa nähdä kuinka kauas sillä tulevalla kaudella päästään.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tepsin suorittaminen tulee taas perustumaan näköjään kivenkovaan maalivahtityöskentelyyn. Ei se toki väärin ole, mutta saapa nähdä kuinka kauas sillä tulevalla kaudella päästään.

Mihin tämä analyysi perustuu?
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
En tiedä Hahlista ja miehen nykymenosta mitään, mutta todella hyvä pelaaja saa olla, jos on parempi kuin Petteri Wirtanen. Wirtanen on monipuolisuutensa takia hyvin tärkeä pelaaja IFK:lle ja ehdottomasti yksi liigan parhaista kahden suunnan senttereistä. Mies pelaa IFK:ssa yv:tä ja av:ta, hoitaa tärkeimmät aloitukset, on jäällä, kun joukkue puolustaa viimeisillä minuuteilla voittoa omalla alueella ja pystyy johtamaan asiallisesti vaikka kärkiketjua loukkaantumisten kohdalla... Ymmärrän kyllä, että moni palstalainen, joka ei seuraa IFK:ta, ei välttämättä edes kunnolla tiedä, kuka Petteri Wirtanen on. Hahl on huomattavasti nimekkäämpi peluri.

En pysty ottamaan kantaa Hahlin ja Wirtasen paremmuuteen, mutta Wirtanen oli juuri tuossa mainitsemassasi roolissa yksi todella tärkeistä tekijöistä HPK:n voittaessa mestaruuden, joten tunnetaan hänet täälläkin. Hahl ja Wirtanen ovat mielestäni hyvin samantyylisiä ja molemmat erittäin hyviä pelaajia.
Jos valita saisi niin Wirtasen ottaisin joukkueeseeni. Tosin harvoin olen kironnut niin paljon kuin silloin kun luin Hahlin siirtyvän Jokereihin.

Sekä Jokerit, että HIFK tulevat olemaan HPK:ta reilusti edellä liigassa. Kerhossa ei voida kuin haaveilla kyseisistä pelaajista, vaikka täällä ovatkin liigauransa aloittaneet.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä mun mielestä Petteri Wirtanen on parempi kuin Riku Hahl. Aloitetaan siitä, että Wirtasen ottaisin ennemmin Ilvekseen ja maajoukkueeseen. Wirtanen on tehokkaampi(puolustavassakin roolissa takoo pisteitä, tulinen laukaus ym.), nuorempi(loistavat tulevaisuuden näkymät) ja parempi aloittaja. Todennäköisesti Wirtanen on vielä halvempikin.

Voimasuhteista vielä sen verran, että hieman on laskenut odotukset Ilvestä kohtaan johtuen lievästä konttauksesta harkkapeleissä. Todennäköisesti kuitenkin kunnossa ollaan silloin kun pitääkin eli silloin kun kerätään pisteitä ja keväällä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Olen nähnyt yhtä vaille kaikki Jokerien treenipelit tällä kaudella ja niissä Hahl on ollut kova luu: Voittaa aloituksia kovalla prosentilla ja tekee vahvaa duunia kahteen suuntaan. Erityisesti alivoimalla Hahl on ollut Jokereille tärkeä mies. Olen valmis lyömään vetoa siitä, että ilman loukkaantumisia Riksa tekee näkymättömän duunin ohessa vähintään 30p ensi kaudella.

Vertailu Wirtaseen on aika vaikeaa, koska kyseessä on kaksi hyvin samankaltaista pelaajatyyppiä samanlaisissa rooleissa. Itse en myöskään juurikaan lämpene aiempien kausien aikaansaannosten tuijottamiselle, koska jokainen kausi on ihan oma tarinansa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kyllähän Ässät tulee ensi kaudellakin olemaan aika vahva. Joukkueessa on nuorta eteenpäin pyrkivää hyökkääjää (Armia, Zaborsky, Dixon kärkiniminä), kokeneita puolustajia (Uusitalo, Caldwell, Kudroc) ja vahvoja liigajyriä (Santavuori, Savinainen, AUK). Sopivasti siis mixiä jokaiseen lähtöön, kovuutta unohtamatta (Smolenak, Honkanen, Sammalkangas). Ainoastaan maalivahtipeli on kysymysmerkki mutta jos Raanta tekee "kilpeläiset" niin Ässät on ensi kaudella Patavarmasti kuuden parhaan joukossa runkosarjassa.

Toivottavasti vedonlyöntitoimistot aliarvioivat Ässät jotta saan mahdollisimman hyvät kertoimet muutamaan eri vetoon.... ;D
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllähän Ässät tulee ensi kaudellakin olemaan aika vahva. Joukkueessa on nuorta eteenpäin pyrkivää hyökkääjää (Armia, Zaborsky, Dixon kärkiniminä), kokeneita puolustajia (Uusitalo, Caldwell, Kudroc) ja vahvoja liigajyriä (Santavuori, Savinainen, AUK). Sopivasti siis mixiä jokaiseen lähtöön, kovuutta unohtamatta (Smolenak, Honkanen, Sammalkangas). Ainoastaan maalivahtipeli on kysymysmerkki mutta jos Raanta tekee "kilpeläiset" niin Ässät on ensi kaudella Patavarmasti kuuden parhaan joukossa runkosarjassa.

Toivottavasti vedonlyöntitoimistot aliarvioivat Ässät jotta saan mahdollisimman hyvät kertoimet muutamaan eri vetoon.... ;D


Samaa mieltä, tuossa ennustusketjussa on Ässät vähän alirankattu monelta taholta ja itseäni vakuutti Ässien peli Bluusia vastaan viikko-pari sitten. Top-6 myös minun papereissani lukee Ässät. Pelsujen, Ifkin, Jokereiden Jypin ja vaikkapa Kalpan ollessa ne muut top-6 joukkueet.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Kyllähän Ässät tulee ensi kaudellakin olemaan aika vahva. Joukkueessa on nuorta eteenpäin pyrkivää hyökkääjää (Armia, Zaborsky, Dixon kärkiniminä), kokeneita puolustajia (Uusitalo, Caldwell, Kudroc) ja vahvoja liigajyriä (Santavuori, Savinainen, AUK). Sopivasti siis mixiä jokaiseen lähtöön, kovuutta unohtamatta (Smolenak, Honkanen, Sammalkangas). Ainoastaan maalivahtipeli on kysymysmerkki mutta jos Raanta tekee "kilpeläiset" niin Ässät on ensi kaudella Patavarmasti kuuden parhaan joukossa runkosarjassa.

Noh, Kerholla eteenpäin pyrkiviä hyökkääjiä ovat Zagrapan, Roppo ja Rautiainen, kokeneita puolustajia Tuulola, Laamanen ja Mäkelä. Liigajyriä Laakkonen, Piispanen ja Nieminen sekä kovuutta tuomassa Kolehmainen, Grönholm ja Turtiainen. Meillä myös maalivahtipeli kysymysmerkki, mutta jos Järvinen tekee "lassilat" niin..

Ei sillä, etteikö Ässät tulisi olemaan Kerhoa kovempi, vaan että noita Zetan mainitsemia pelaajatyyppejä kyllä muiltakin löytyy.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noh, Kerholla eteenpäin pyrkiviä hyökkääjiä ovat Zagrapan, Roppo ja Rautiainen, kokeneita puolustajia Tuulola, Laamanen ja Mäkelä. Liigajyriä Laakkonen, Piispanen ja Nieminen sekä kovuutta tuomassa Kolehmainen, Grönholm ja Turtiainen. Meillä myös maalivahtipeli kysymysmerkki, mutta jos Järvinen tekee "lassilat" niin..

Ei sillä, etteikö Ässät tulisi olemaan Kerhoa kovempi, vaan että noita Zetan mainitsemia pelaajatyyppejä kyllä muiltakin löytyy.

Ässillä nuo nimetyt pelaajat ovat vaan huomattavasti kovatasoisempia kuin kerholla. Ei siinä, ihan hyvin HPK voi olla Ässien edellä sarjataulukossa, mutta näin ennen kauden alkua esimerkiksi Zagrapan-Roppo-Rautiainen vs. Armia-Zaborsky-Dixon menee aika selkeästi Ässille. Muissakin kategorioissa Ässille voitot, poislukien maalivahtipeli, jossa uskon Järvisen voittavan Raannan.
 

Ralph

Jäsen
Ja mitä tuohon Wirtanen vs. Hahl -keskusteluun tulee, sanon kuten muutkin ei-jokeri-fanit, että Wirtasen ottaisin mielummin joukkueeseeni kuin Hahlin. Perustelut lueteltu jo muutaman kerran liikaakin.

Muissakin kategorioissa Ässille voitot, poislukien maalivahtipeli, jossa uskon Järvisen voittavan Raannan.

Kyllähän nyt Tuulola, Laamanen ja Mäkelä vievät nimenomaan kokemuksessa Uusitalon, Caldwellin ja Kudrocin. Ja jos Järvinen tekee "lassilat" ja Raanta "kilpeläiset", siinäkin tosiaan Kerho vie.

Mutta veikkaampi ettei Raanta tai Järvinen kumpikaan ole edes ykkösvahti, ainakaan kovin selkeä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kyllähän nyt Tuulola, Laamanen ja Mäkelä vievät nimenomaan kokemuksessa Uusitalon, Caldwellin ja Kudrocin.

Kokemuksessa ehkä, mutta pisteissä Uusis ja Caldwell kahdestaan kyykyttävät kerhokolmikon puhtaasti. Caldwellin odotan taistelevan jopa puolustajien pistepörssin voitosta, Uusitalo ei varmaankaan yllä viime kauden pisteisiinsä.

edit: Miten tänään muuten kävi Kerho vs Ässät matsissa?
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Samaa mieltä, tuossa ennustusketjussa on Ässät vähän alirankattu monelta taholta ja itseäni vakuutti Ässien peli Bluusia vastaan viikko-pari sitten. Top-6 myös minun papereissani lukee Ässät. Pelsujen, Ifkin, Jokereiden Jypin ja vaikkapa Kalpan ollessa ne muut top-6 joukkueet.

Tuli itsekin laitettua Ässät ennustuspaperille vasta sijalle yhdeksän (!). Oon siis aivan järkyttävä idiootti. Tosin tuolloin Ässät oli ilman Dixonia, jonka minä lasken yhdeksi merkittävämmäksi tekijäksi Ässissä. Jos nuori maalivahtikaksikko Raanta ja Järvenpää onnistuvat, niin kyseessä on ihan potentiaalinen ''cup-contender'', jos tuota termiä voi SM-liigan puolella edes käyttää...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös