Liigajoukkueiden logot

  • 7 473
  • 37

Millä joukkueella paras logo?

  • Blues

    Ääniä: 8 3,4%
  • HIFK

    Ääniä: 41 17,2%
  • HPK

    Ääniä: 3 1,3%
  • Ilves

    Ääniä: 23 9,7%
  • Jokerit

    Ääniä: 37 15,5%
  • JYP

    Ääniä: 6 2,5%
  • KalPa

    Ääniä: 9 3,8%
  • Kärpät

    Ääniä: 12 5,0%
  • Lukko

    Ääniä: 6 2,5%
  • Pelicans

    Ääniä: 4 1,7%
  • SaiPa

    Ääniä: 10 4,2%
  • Tappara

    Ääniä: 24 10,1%
  • TPS

    Ääniä: 16 6,7%
  • Ässät

    Ääniä: 39 16,4%

  • Äänestäjiä
    238

Gepardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
SM-liigan TOP2 on kyllä varsin helppoa valita.

Jokereilla
on mainio logo! Se on sopivan yksinkertainen, jotta pieni lätkäjunnukin saa piirrettyä sen ulkomuistista, mutta silti varsin persoonallinen muutamine yksityiskohtineen (esimerkiksi tuo ilme). Logo on mieleenpainuva, helposti tunnistettava ja se sopii Jokerit-nimiselle seuralle kuin nyrkki silmään. Lisäksi siinä on tiettyä sanomaa, kun se ilmeellään viestii joukkueen (halutusta) juonikkaasta pelityylistä ja pistää varmasti vituttamaan muita jengin menestyessä, ollessaan entistä rakkaampi seuran omille kannattajille. Värit ovat kohdallaan ja kuvana se on yksinkertaisesti tyylikäs. Valittiinhan se aikanaan parhaaksi NHL:n ulkopuoliseksi logoksi jonkin p-amerikkalaisen lehden (The Hockey News?) artikkelissa. Tämä logoaihe on sen verran lähellä sydäntä, että olen yrittänyt katsella asiaa ihan päinvastaisinkin värilasein ja melkein tekisi mieli äänestää tässäkin jotain muuta kuin Jokerien logoa, mutta kun se ei olisi silloin rehellinen mielipiteeni.

Ässien logo (ilman mitään tekstejä) on myös erinomainen ja tämän kohdalla todella pätee tämä "yksinkertainen on kaunista"-hokema. Logo on varsin tunnistettava ja mieleenpainuva, joskaan ei niin omaperäinen, kun saman pataässän voi bongata varsin monesta muustakin paikasta (ei toki urheilupiireissä ainakaan ole osunut eteen muualla). Natsaa myös seuran nimen kanssa mainiosti, vaikka sinänsä logohan voisi olla vaikka herttaässä, vaan hyvä kun ei ole. :)

Meikäläisen kirjoissa Ilves on hyvä kolmonen, jonka jälkeen tulee HIFK, Tappara, Kärpät, KalPa sekä TPS satunnaisessa järjestyksessä. Lopuissa ei ole juuri kehumista, kauheimpina ehkä Kerhon hitech-kypärän takaa kurkkaava ritari ja JYPin ilmeisesti hurrikaania esittävä mitäänsanomaton kiemura. Myös Blues ilmoittautui tähän skabaan mukaan uudella tekeleellään. Lukolla itse logo on ihan ok, mutta sen yhteys seuran nimeen on vähintäänkin kyseenalainen. SaiPa ja Pelicans eivät vain iske.

Täytyy sanoa, että HIFK:n logon hehkutusta en ihan ymmärrä. Kyseessä on toki ihan perustyylikäs ja perinteikäs logo, mutta mitään omaperäistä siinä ei ole. Maailma on pullollaan moisia kilpi/vaakuna-tyylisiä logoja! Lisäksi se ei oikein viesti mitään, ei herätä kummempia tunteita, eikä viittaa jengiin muuten kuin tekstillään (myönnettäköön, että seuran nimi antaa vähän huonot lähtökohdat persoonallisen logon luomiselle). Peliasut toki liigan tyylikkäimmät ja seurana varmasti miellyttävämpi äänestettävä kuin vaikkapa paikallisvastustajansa, mutta nyt on kyse puhtaasti logosta. Mikä siitä tekee niin hyvän, tai ennen kaikkea parhaan?

No joo, kotiinpäin vetämisellä ja "tunnesyillä" lienee osuutta asiaan, kuten ylempää voi lukea. Avoin äänestys ja kielto äänestää omaa seuraa saattaisi toimia paremmin, vaan eihän tämä niin vakavaa ole.

Kyllä tällaisissa asioissa voi noi tunnehommat jättää suosiolla väliin. Onhan se oma itselle tärkeä, mutta onko se muka paras. Ei kai tämä ollut "millä joukkueella on eniten kannattajia"-äänestys? Häh :)
Hyvin sanottu!
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Kyllähän tuo Ilveksen logo on hienoin. Vaikken yleensä monimutkaisista pidä. Tuossa on vaan jotakin niin tyyliä, niin tyyliä.

KalPalla on myös erittäin hieno ja Kärpillä olisi varmaan hienoin pelkällä kärpällä. Salaa myönnettävä, että Lukon logo on ihan siisti. Harmi ettei käy yksiin nimen kanssa.

Rumimpia on nyky-Tepsi ja nyky-Blues. Tuo Tepsin pallo ei vaan näytä hyväötä ilman kultalehtiä. Bluesin logo on taas naurettavan ruma. Rumin kaikista. Mukavauhdikas B!! Ei....
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Kyllähän HPK:n klassinen pallologo on tehnyt osittain paluun, jos sitä joku ei vielä tehnyt. Sen voi bongata kotona käytettävistä lauantaipaidoista. Mielelläni ottaisin tuon takaisin varsinaiseksi logoksi, mutta en luopuisi nykyisestä Boba Fett -kypärästä, vaan heittäisin sen vaikka hihaan tai vaikka ns. kolmospaitaan. Näin sitä voisi edelleen käyttää markkinoinnissa vaikkapa nuoremmille, jotka ovat omaksuneet ritarilogon. Sitä paitsi nykyisellä logolla on aika paljon saavutettu menestystä ja se on luonut oman aikakautensa HPK:n perinteeseen. Ja kyllä, niitä perinteitä löytyy, sanokoot irvileuat mitä tahansa. Pallologo silti takaisin.

Nykyisellään Jokereiden ja Ässien logot ovat ylitse muiden yksinkertaisuudessaan. Narrilogo on vieläpä aika velmu ja sopii joukkueen perinteiseen imagoon. Harmi vain, että perinteet ovat olleet kadoksissa koko 2000-luvun. Tarkoittaen siis pelillistä identiteettiä.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Perinteet kunniaan.

Mitalisijat: Ässät, Tappara, Jokerit
Sijat 4-7: Ilves, HIFK, KalPa, TPS
Sijat 8-10: Kärpät, SaiPa, Pelicans
Sijat 11-13: Jyp, HPK, Lukko
Sija 14: Blues
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuommoisen olisi voinut joku piirtää kymmeniä vuosia aikaisemminkin, vaikka ihan suomeksi Pelikaanit-nimellä. Ei sen linnun tarvitsisi silti hymyillä...

Totta kai sen pitää hymyillä. Jos jengin nimin on Suomen Lahessa Pelicans, niin kyllähän siinä pitää olla itseironiaa ja pilkettä silmäkulmassa takana. Se se vasta olisikin naurettavaa jos se pelikaani vaikka irvistäisi "hurjasti" tai jotain muuta vastaavaa.

Paras logo liigassa on mielestäni Ilveksen nykyinen logo, vaikka ei olekkaan alkuperäinen. Pohjilla majailevat Bluesin uusi logo ja Jypin pökäle. Lukko ja HPK voisivat palata 90-luvulta takaisin tähän päivään.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Mielestäni Jokerien logo on hienoin. Yksinkertainen, mutta samalla viestii Jokerien perinteistä ja juonikkaasta pelityylistä (jota ei ole näkynyt).

Myös Ässien logo on loistava. Yksinkertainen, mutta sopii joukkueeseen kuin nenä päähän.

Liiga ruminta logoa etsittäessä on vain yksi vaihtoehto Blues. Edellinen logo oli mielestäni erittäinkin onnistunut, mutta tämä uusi on helvetin ruma.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kerholla on mielestäni hieno logo, sitä vain hieman pimitellään nyt liikaa. Pallo-logo siis on mielestäni hienon perinteinen sekä tyylikäs. Nykyinen ei nyt mielestäni näin huono ole, kuin täällä hehkutetaan.

Kaikki perinteiset logot on hienoja.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Ässien logo tunnusväreineen kaikkineen on kyllä upea kokonaisuus - liigan ehdotonta eliittiä. Sama pätee Tapparan heraldisesti poikkeuksellisen hienoon, ajattomaan tunnukseen, joka on puhdas taideteos jo sinällään.

Onkin täysin ymmärrettävää, että nimenomaan nämä kaksi tunnusta ovat pysyneet käytössä koko ajan, eikä niitä ole vekslattu missään vaiheessa. Arvostus siitä molemmille seuroille!

PS. Ei ollut tarkoitus nostaa vanhaa ketjua, mutta tuo Ässien kombo säväytti jälleen, tällä kertaa Ylen uutisessa.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ässien logo on kyllä mahtava. Tarkemmin kun miettii, niin olisiko hienoin mitä vastaan on tullut, mitä tulee urheilujoukkueiden logoihin. Yleensäkin Liigassa on paljon hienoja logoja, joista näkyy seurojen perinne ja tietty "wanhanaikaisuus". JYP:in logo nyt poikkeuksena ei erityisesti mieltä lämmitä. Tähän käy myös Pelicans. Kaikki uudelleenviritykset ovat järjestäen ollut melko hirveitä virityksiä.

Pidän kyllä kovasti myös Jokerien logosta. Aivan Top-3 kamaa.


Edit: KalPan alkuperäinen logo on hieno, mutta jostain syystä tämä logo miellyttää myös silmää. Ehkä tuossa toimii lähinnä vain nostalgia-arvo, koska tuolla logolla KalPa otti dunkkuun lähes joka kierroksella, kun SM-Liigaa aloin seuraamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Yleisesti ottaen liigalogot ovat jopa melkoisen rumia. Verrattuna johonkin AHL:lään tai muihin Amerikan sarjoihin joissa 90% logoista ja pelipaidoista on hienoja niin Liigasta tekee tiukkaa tehdä edes tällainen top 3 lista, kun suuri osa joukkueiden logoista on jotain kivikautisia söhellyksiä.

Top 3 logot
1. Pelicans
2. Kärpät
3. Sport
 

ace

Jäsen
Kyllä parhaat ovat ne yksinkertaiset, vanhat logot. Tapparaa olen näköjään joskus äänestänyt, eikä mieli ole edelleenkään muuttunut. Lisäksi Ilves, Ässät ja TPS:n soikula logo. Varauksella lisäksi vielä Kärpät ja HIFK. Varauksella siksi, että Kärppien logo ei ole tarpeeksi yksinkertainen ja mitään vuosilukuja logossa en voi sietää.

Tämä siis tyypiltä, joka on aikoinaan ylpeydellä kantanut pelipaidassaan muistaakseni maailman rumimmaksikin logoksi kehuttua, JyPHT:n 80-90 luvun logoa. Ehkä juuri siksi.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Hienot logot:
Ässät, Lukko, Tappara ja HIFK

Rumat logot:
Jukurit, JYP, Sport ja Pelicans

Muut siltä väliltä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
JYP:in logo nyt poikkeuksena ei erityisesti mieltä lämmitä.
Tästä tiedän kertoa sellaisen mielenkiintoisen tarinan, että kun JyP HT oli vuonna 1997 stilisoimassa nimeään ja vaihtamassa "No Smoking Team -logoaan" uuteen, suunnittelija oli kuuleman mukaan piirtänyt erittäin hienon tunnuksen, jossa oli kotka - tai mitä luultavimmin suoraviivaistettu Keski-Suomen maakunnan metsosymboli - puna-musta-valkoissa väreissä.

Silloinen seurajohto ei kuitenkaan kelpuuttanut lintua logoon, vaan pyysi suunnittelemaan uuden, pelkistetymmän vaihtoehdon. Tyylitelty J-kirjain oli sitten ok.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös