Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 047 465
  • 5 672

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Välimäkihän on huiputtanut Kouvolalaisia kun on antanut uskotella että edustamallaan seuralla olisi todellisia yllätysvetoja jotka olisivat ylivertaisia muihin auditoitaviin. Kuten Välimäkikin on sanonut niin näin ne bluffit alkaa hiljalleen valjeta. Mielestäni Välimäki oli aikanaan sitä mieltä että valittu tapa on ollut parasta Mestikselle ikinä. Nähdään viikolla hallissanne.

Nyt pitäisi ensin saada selvitettyä kuka on tämä mystinen Välimäki, joka on kouvolalaisia huiputtanut? Kuuluuko tämä Välimäki lisenssitoimikuntaan?
 

EagleEye

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt pitäisi ensin saada selvitettyä kuka on tämä mystinen Välimäki, joka on kouvolalaisia huiputtanut? Kuuluuko tämä Välimäki lisenssitoimikuntaan?

Varmaan tämä sama Välimäki joka huiputtaa ruokailijoita kun laskuttaa vedestä ja nyt mutustelee kaiken maailman pullia ja leivoksia. ;)
 
Suosikkijoukkue
KK
Välimäkihän on huiputtanut Kouvolalaisia kun on antanut uskotella että edustamallaan seuralla olisi todellisia yllätysvetoja jotka olisivat ylivertaisia muihin auditoitaviin. Kuten Välimäkikin on sanonut niin näin ne bluffit alkaa hiljalleen valjeta. Mielestäni Välimäki oli aikanaan sitä mieltä että valittu tapa on ollut parasta Mestikselle ikinä. Nähdään viikolla hallissanne.

Eiköhän nuo "ässät hihassa" olleet halliremppa mikä on varma jos Liigaan mennään, joten sillä alueella KooKoo voittaa Sportin 6-2. Talous puolelta tuo "ässä" taisi olla yhtiöittäminen joka tuo varmasti hyvää talouteen. Ja eihän me tiedetä, mitä ässiä sinne auditointipapereihin on raapustettu. Siellä voi olla vaikka mitä suunnitelmia mitä ei voi kertoa vielä.
 

Steus

Jäsen
Eiköhän ne ässät kannata esittää auditointiporukalle, ei JA:n keskustelupalstan väelle. Tokihan vaasassa Vaasalaiset Niemimäki, Hiltumäki ja Obamamäki ovat pitäneet avoimen ja 100-varmasti rehellisen linjan kaikille kannattajilleen, mutta muualla ei tällaista linjaa ole.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
En minä ainakaan. Puutuin vaan siihen, kun putoavista katsojamääristä syytettiin pelkästään Liigaa ja sen päätöksiä. Jos minä saisin päättää niin nostaisin KooKoon ensimmäisenä liigaan.



Miksi ei? Koska Liiga vai ei vaan jakseta puuttua niihin putoaviin määriin? "Ei ne tästä enää nouse, antaa laskea vaan".

Huomaa kyllä, että et ole koskaan joutunut seuraamaan divari ja/tai mestiskiekkoa suosikkijoukkueesi kautta. Tai jos 80-luvulla seurasit niin se oli silloin täysin eri asia, koska kaikki oli rehellisesti avointa. En kyllä ymmärrä yhtään tätä asennettasi näissä kirjoituksissa. Eihän se liigan syy yksin ole, että yleisömäärät tippuu, mutta suurin syyllinen se niihin on. Se, että yleisö tietää ensi kaudella, että kukaan ei nouse tai saa edes karsintapelejä palkinnoksi mehukannusta romahduttaa yleisömäärät täysin. Ei täällä Oulussakaan olisi ketään kiinnostanut ysärin lopulla pelkkä divarikannu. Jotain liigahimosta kertoi sekin, että Jokerit/TPS/Maajoukkue keräsi kesken kauden täydet tuvat harjoituspeleihin. Kärpätkin olisi jäänyt suljetussa divarissa taloutensa kanssa kamppailevaksi Sportiksi/Kookooksi eikä olisi noussut lähellekään nykyistä loistoaan ja se on fakta. Yleisömäärät pyörisivät jossain 2000 ja 3000 välimaastossa maksimissaan.

Erittäin hienoa huomata, että myös liigan puolella ihmiset ovat Turussa ja Kuopiossa näyttäneet kuinka paljon kiinnostaa hyvävelikerhon puuhastelukiekko.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Montas katsojaa Kouvolan halliin tulee? Päästäänkö 1200:n? Kyllä nyt yli tuhannen pitää päästä kun kuitenkin liigaan olette ollut pyrkimässä eikö vain? Meneekö Mikkelin yleisöluvut jo ohi? Sehän se vasta olisikin.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Montas katsojaa Kouvolan halliin tulee? Päästäänkö 1200:n? Kyllä nyt yli tuhannen pitää päästä kun kuitenkin liigaan olette ollut pyrkimässä eikö vain? Meneekö Mikkelin yleisöluvut jo ohi? Sehän se vasta olisikin.

Tuskin menee tonni rikki, ei siinä ettei kiinnosta, mutta kun ei uskalla. Sen verran hurjaa porukkaa tuo Ultras
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Montas katsojaa Kouvolan halliin tulee?

Riippunee myös aika paljon monta bussia Vaasasta lähtee? Mikä on juuri tällä hetkellä countdown? ;)

Mutta joo, kyllähän karsintojen poistaminen näkyy aikalailla yleisömäärissä molemmissa Suomen kärkikiekkosarjoissa ja tavallaan ihan "oikein"/"hyvä" niin. Tavallinen katsoja ei ollutkaan ihan niin tyhmä kuin oletettiin.
 
Keskustelua tulevan KooKoo-Sport-ottelun yleisömääristä ei kannata jatkaa ainakaan tässä ketjussa.

Kannattaa myös muutenkin miettiä kahteen kertaan ennen lähettämistä, onko viesteissä jotain järkevää sisältöä. Muutama tämänkin ketjun sankari on jo päässyt tehotarkkailuun viime päivien viestiensä ansiosta.


Moderaattorit
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Mestis on kuollut. Eläköön Mestis!

Täällä moni näkee Mestiksen "kuolleeksi kirjaimeksi" ja monen joukkueen "laputtavan (lipunmyynti)luukkunsa" Liigan sulkeutumisen takia.

Minä ainakin toivon hartaasti pääseväni katsomaan Mestistä tulevaisuudessakin Mehtimäenlauteille ja Sumulaaksoon tai ainakin jompaan kumpaan.

Jos tulevaisuuden KooKoo tai Jokipojat (jolla tietenkin on jatkuvaa olemassaolokamppailua) eivät kiinnosta yleisöä yhtä paljon kuin aiemmin niin yleisöllehän on tarjottava sitten vähän vähemmän eli toimintaa on yksinkertaisesti supistettava ja pelattava halvemmilla joukkueilla.

En tiedä olenko poikkeus, mutta minä katson peliä, sekä kotijoukkueen että vastustajan. Peli voi olla hyvää vaikkei euroja taaloja eli ruplia niin valtavasti liiku kentällä. Tästä 2014 Olympialainen jääkiekko oli monessakin pelissä hyvä osoitus.

Tämä kirjoitus ei ole puolustuspuhe suljetulle Liigalle vaan toteamus että elämää toivottavasti on tämän kauden jälkeenkin ja saan seurata Mestistä tai mitä sarjatasoa sitten minulle tarjotaan. En osaa seurata sellaisia sarjoja joita en pääse katsomaan paikanpäältä.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Erinomainen pointti ja sympaattista asennetta nimimerkillä MurhaaMenoo! Aivan liian monet yksinkertaisesti sulkevat silmänsä siltä suosikkiseuransa sarjan seuraavalta alemmalta sarjatasolta ja kuvittelevat siellä pelattavan kiekon olevan niin huonoa ettei sinne voi katsettaan kallistaa. Tämänkaltaisesta ideologiastahan liigan sulkeminenkin on osittain lähtenyt.
Esim. Suomi-sarjassa pelataan vielä ihan mielenkiintoisia ja kohtuullisen hyvätasoisiakin pelejä ja jos Mestis ja Suomi-sarja tavallaan tasoltaan yhdentyisivät tämän nykysysteemin seurauksena nykyisen Mestiksen kärkiseurojen mahdollisesti päädyttyä liigaan, niin pelien viihdyttävyys tuskin olisi ongelma. Mutta mihin nämä seurat sarjajärjestelmien tasolla pyrkisivät, kun sitä varsinaista suurta tavoitetta tai kohottavaa unelmaa ei enää olisi?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kyllähän heikompilaatuisilla pelaajillakin saadaan aikaan viihdyttäviä otteluita, kunhan siellä porukka pelaa tosissaan. Suomi-sarja oikein hyvää viihdettä, kun virheistä johtuen otteluissa piisaa jännittäviä tapahtumia jatkuvasti (useimmiten) molemmissa päissä. Toisaalta Suomi-sarjaa on (ei täysin perusteetta) valitettu kalleimmaksi sarjatasoksi pelata, johtuen vähäisistä tuloista ja korkeista kiinteistä kustannuksista, enkä ole varma miten kauan joukkueilla olisi varaa kyseistä sarjaa pelata ilman joitain vaihtoehtoisia tulonlähteitä (yhteistyösopimukset) tai muita kannustimia (nousumahdollisuus). Hirveän vaikeaa myös kehittää organisaatioita, jos tulorakenne on lähinnä "kädestä suuhun".

Ja vaikka tuossa Suomi-sarjasta puhuin, niin junnuliigauudistusten toteutuessa voidaan melko turvallisesti veikata Mestiksen tippuvan tasollisesti suunnilleen nykyisen Suomi-sarjan kärjen paikkeille. Sitä en uskalla lähteä veikkaamaan, jaksaisiko sellainen sarja kiinnostaa suurta (tai edes järkevän toiminnan kannalta välttämätöntä) yleisöä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Sitä en uskalla lähteä veikkaamaan, jaksaisiko sellainen sarja kiinnostaa suurta (tai edes järkevän toiminnan kannalta välttämätöntä) yleisöä.

Mikä on suuri yleisö?

Kysymys on tapahtumasta, ei pelkästä urheilullisesta tasosta. Mestiksessä on perinteisiä seuroja, joilla ei ole ollut nousuhaaveita oikeastaan koskaan, mutta yleisöä käy kuitenkin. Ei puhuta ehkä suurista yleisömääristä, mutta puhutaan tapahtumasta, jonne ihmiset haluavat mennä.

Porin Pesäkarhujen naisten pesisjoukkueen yleisökeskiarvo on vuosikausia ollut lähellä tuhatta, parhaimmillaan katsomossa on tainnut olla lähes neljätuhatta ihmistä. Kyse ei ole todellakaan urheilullisesta tasosta vaan Pesäkarhujen entisen toiminnanjohtajan luomasta tapahtumasta, jonne on mukava tulla.

Sanon edelleen, härkäpäinen liiganousun haaveilu pilaa Mestiksen tason. Mestiksen pitäisi kehittää sarjaa omana juttunaan, jossa jokaisella paikkakunnalla on omat ottelutapahtumansa. Jollain paikkakunnalla keskitytään nuorten lahjakkuuksien kehittämiseen, jossa taas puhutaan perinteistä ja joillain paikkakunnilla haaveillaan noususta. Nousu pitäisi olla kerma kakunpäälle, mutta Mestis pitäisi olla se kakku.

Nyt syytetään kaikesta Liigaa, vaikka Mestis on unohtanut täysin oman sarjansa kehittämisen. Kun on seurannut auditoinnin aiheuttamaan keskustelua, ei ihmettele lainkaan sarjan tilannetta. Sarjan parhaiden joukkueiden taustahenkilöt puukottavat toisia julkisuudessa minkä kerkiävät, kukaan ei puhu miten Mestis pitäisi kehittää tulevaisuudessa. Mestistä pelataan toivottavasti myös kymmenen vuoden päästä, toivottavasti. Nyt pitäisi suunnitella minkälainen sarja tuolloin on, eikä kitistä Liigan pahuutta ja naapuriseuran heikkouksia.
 
Viimeksi muokattu:

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Ei voi kokonaisuudessaan kuin nauraa liigaseurojen kannattajien ylimielisyydelle. Mahtaisiko olla sama tilanne, jos Ässät olisi Mestiksessä näivettymässä? Kehittäkään vaan sitä omaa sarjaanne, älkää tunkeko meidän pellolle. Meidän kultapossusarja on vain meidän joukkueita varten. Tehkää te sitä omaa juttuanne.

Näyttää siltä, että on ylivoimaista ymmärtää, että Mestiksen kehitys omana sarjanaan on lukittu niin kauan kuin sieltä ei voi mihinkään päästä. Sponsorien saaminen sarjaan ja niiltä saatu panostus on pientä ja tuloksen tekeminen on käytännössä mahdotonta.

Ja mitä vittua? Liiganousun haaveilu pilaa Mestiksen tason? Lähde oikeesti täältä provosoimasta, mun mielestä tällaiset kommentit pitäisi siivota täältä pois. En edes viitsi alkaa perustelemaan asiaa, sen verran pahaa trollausta tämä yksi kaveri harrastaa.

Suomalaisen kansallisen kiekon tila on kuvottavassa tilanteessa. On niin suomalaista mentaliteettia ja uskotellaan itselleen, että me olemme niitä parempia ja valittuja.
 
Suosikkijoukkue
KK
Mikä on suuri yleisö?

Kysymys on tapahtumasta, ei pelkästä urheilullisesta tasosta. Mestiksessä on perinteisiä seuroja, joilla ei ole ollut nousuhaaveita oikeastaan koskaan, mutta yleisöä käy kuitenkin. Ei puhuta ehkä suurista yleisömääristä, mutta puhutaan tapahtumasta, jonne ihmiset haluavat mennä.

Porin Pesäkarhujen naisten pesisjoukkueen yleisökeskiarvo on vuosikausia ollut lähellä tuhatta, parhaimmillaan katsomossa on tainnut olla lähes neljätuhatta ihmistä. Kyse ei ole todellakaan urheilullisesta tasosta vaan Pesäkarhujen entisen toiminnanjohtajan luomasta tapahtumasta, jonne on mukava tulla.

Sanon edelleen, härkäpäinen liiganousun haaveilu pilaa Mestiksen tason. Mestiksen pitäisi kehittää sarjaa omana juttunaan, jossa jokaisella paikkakunnalla on omat ottelutapahtumansa. Jollain paikkakunnalla keskitytään nuorten lahjakkuuksien kehittämiseen, jossa taas puhutaan perinteistä ja joillain paikkakunnilla haaveillaan noususta. Nousu pitäisi olla kerma kakunpäälle, mutta Mestis pitäisi olla se kakku.

Nyt syytetään kaikesta Liigaa, vaikka Mestis on unohtanut täysin oman sarjansa kehittämisen. Kun on seurannut auditoinnin aiheuttamaan keskustelua, ei ihmettele lainkaan sarjan tilannetta. Sarjan parhaiden joukkueiden taustahenkilöt puukottavat toisia julkisuudessa minkä kerkiävät, kukaan ei puhu miten Mestis pitäisi kehittää tulevaisuudessa. Mestistä pelataan toivottavasti myös kymmenen vuoden päästä, toivottavasti. Nyt pitäisi suunnitella minkälainen sarja tuolloin on, eikä kitistä Liigan pahuutta ja naapuriseuran heikkouksia.
Jotenkin sain taas sellaisen kuvan, että Urheilutapahtumasta pitää tehdä jotain muuta kuin urheilutapahtuma. Pitäisikö joukkue vaihtaa show-painijoihin? Miksi sinne hallille pitäisi saada jotain muuta, kuin urheilullinen tapahtuma? Ei minua kiinnosta väliaikashowt vaan väliajalla otetaan olut, hodari ja poltetaan rööki. Selvennä toki jos ymmärsin asian väärin. Toki esimerkiksi KooKoolla on tällä alalla kehitettävää. Lippupalvelu (vai piste) systeemi ei tunnu ainakaan Mestis tasolle oikeana.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jotenkin sain taas sellaisen kuvan, että Urheilutapahtumasta pitää tehdä jotain muuta kuin urheilutapahtuma...

Ymmärrän täysin, että sinä sait tuollaisen kuvan. Kun on ravilaput silmillä ja näkee vain yhden asian, niin juuri tuollainen kuva syntyy.

Tässä ketjussa esiintyy pääosin Mestiksen parhaiden seurojen faneja, joille tuo nouseminen on kaikki kaikessa. Ihan vastaavasti mediassa esiintyy samojen seurojen edustajat kitisemässä samasta asiasta. Mutta käsittääksen Mestis on muutakin kuin nämä 4 - 5 seuraa??

Mitä nämä ns. pikkuseurat hyötyvät siitä, että isojen seurojen päättäjät keskittyvät ainoastaan Liigan kritisoimiseen?

Mestiksen urheilullinen taso ei tule merkittävästi muuttumaan esim. Savonlinnassa tai Kajaanissa vaikka Mestiksen pari parasta pääsisisi karsintasarjaan. Mestis on tulee ja tulee aina olemaan kasvattajasarja, se tosiasia, minkä pohjalta sarjaa tulisi kehittää.
 
Suosikkijoukkue
KK
Mestiksen urheilullinen taso ei tule merkittävästi muuttumaan esim. Savonlinnassa tai Kajaanissa vaikka Mestiksen pari parasta pääsisisi karsintasarjaan. Mestis on tulee ja tulee aina olemaan kasvattajasarja, se tosiasia, minkä pohjalta sarjaa tulisi kehittää.
Ei varmaankaan, mutta nämä pari muun seuran talous, katsojamäärät ja näkyvyys paranisi kertaheitolla. Eikö tätä ja urheilillusuutta = karsinnat kannattaisi vaalia? Karsinnat myös toisivat sitä sinun toivomaasi ottelutapahtumaa todella paljon. Ässätkin ovat hakeneet vauhtia divarista, mutta hienosti on noussut. KooKoo on pelannut Liigassa, mutta enää sinne ei pelkästään urheilullisesti nousta ja mielestäni tämä on todella huono juttu kilpaurheilussa.
 

Steus

Jäsen
Mitä nämä ns. pikkuseurat hyötyvät siitä, että isojen seurojen päättäjät keskittyvät ainoastaan Liigan kritisoimiseen?

Vastaan tyylittömästi kysymykseen kysymyksellä; mitä isot seurat hyötyvät pienten seurojen keskittyessä ainoastaan oman toimintansa ylläpitoon mestis-ympäristössä, entä mitä kehitysaskelia pienet ja keskisuuret seurat ovat ottaneet viime aikoina? Itse nimeäisin ehkä Hokin kehittyneen tv-lähetyksen, Joensuun(?) mainostaulut ja...ja... Niin..? HCK:n hyvä pöhinä kannattaa toki myös ottaa esiin, piristävää uutta verta.

Ketkäs tätä kivirekeä oikein vetävät?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei varmaankaan, mutta nämä pari muun seuran talous, katsojamäärät ja näkyvyys paranisi kertaheitolla. Eikö tätä ja urheilillusuutta = karsinnat kannattaisi vaalia? Karsinnat myös toisivat sitä sinun toivomaasi ottelutapahtumaa todella paljon. Ässätkin ovat hakeneet vauhtia divarista, mutta hienosti on noussut. KooKoo on pelannut Liigassa, mutta enää sinne ei pelkästään urheilullisesti nousta ja mielestäni tämä on todella huono juttu kilpaurheilussa.

Karsinnat on yksi osa kokonaisuutta nimeltä Mestis, mutta ei ainoa. Suomen toiseksi korkein sarjataso tulee säilymään, ei suljettu liiga sitä viimeksikään lopettanut. Eikä se, että nousevalta seuralta vaaditaan tulevaisuudessa tietyt olosuhteet ja talous, tätä mitenkään muuta. Eikä toisaalta Ruotsin tyylinen karsintasarja ole mikään taikaisku Mestiksen kehitämiseen, töitä täytyisi edelleen tehdä.

Se, mitä yritän sanoa, on Mestiksen kokonaisvaltainen kehittäminen. Nyt mediassa esiintyy toisiaan piikitteleviä seurajohtajia ja valmentajia, jotka haukkuvat kilpaa toisiaan, Liigaa ja omaa sarjaansa. Viekö tämä muka Mestistä eteenpäin?
 
Suosikkijoukkue
KK
Karsinnat on yksi osa kokonaisuutta nimeltä Mestis, mutta ei ainoa. Suomen toiseksi korkein sarjataso tulee säilymään, ei suljettu liiga sitä viimeksikään lopettanut. Eikä se, että nousevalta seuralta vaaditaan tulevaisuudessa tietyt olosuhteet ja talous, tätä mitenkään muuta. Eikä toisaalta Ruotsin tyylinen karsintasarja ole mikään taikaisku Mestiksen kehitämiseen, töitä täytyisi edelleen tehdä.
Eikö näillä auditointijoukkueilla nuo olosuhteet ja talous ole ainakin lähelllä Liigaan tarvittavia olosuhteita. Kyllä se Liigan sulkeminen meinasi tappaa ainakin KooKoon, mutta joo ei Mestistä.
Se, mitä yritän sanoa, on Mestiksen kokonaisvaltainen kehittäminen. Nyt mediassa esiintyy toisiaan piikitteleviä seurajohtajia ja valmentajia, jotka haukkuvat kilpaa toisiaan, Liigaa ja omaa sarjaansa. Viekö tämä muka Mestistä eteenpäin?
Ei todellakaan, mutta haluaisin jotain konkreettisia ajatuksia, mitä nämä kokonaisvaltaiset kehittämiset voisivat olla, kun karsintoja Liigan puolelta on turha odottaa. Eiköhän Mestiksen kehittämiseksi ole mietitty vaikka ja mitä. Aika aseetontahan Mestiksen kehitys on ollut ja tullee olemaan. Toivottavasti tähän tulee kumminkin muutosta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Ei todellakaan, mutta haluaisin jotain konkreettisia ajatuksia, mitä nämä kokonaisvaltaiset kehittämiset voisivat olla, kun karsintoja Liigan puolelta on turha odottaa. Eiköhän Mestiksen kehittämiseksi ole mietitty vaikka ja mitä. Aika aseetontahan Mestiksen kehitys on ollut ja tullee olemaan. Toivottavasti tähän tulee kumminkin muutosta.

Ensimmäinen konkreettinen ajatus on, ylpeys Mestiksestä.

Tällä hetkellä suurinosa faneista ja myös seurajohdosta vähättelee Suomen toiseksi korkeinta sarjatasoa, puhuu mehukannusta jne. Tämä on nyt ensimmäinen asia, mikä pitää saada kuntoon, tuskin sponsorit kovin innostuneena noilla mainospuheilla Mestistä lähtee tukemaan.

Toinen mikä tulee mieleen, on farmisarjan roolin hyväksyminen.

Mestiksestä pitäisi tehdä AHL:n kaltainen, SM-liigan pelaajatuotannon pääasiallinen lähde. Pitäisi lähteä siitä, että Mestis on pääosin nuorten pelaajien sarja. Nyt maksetaan liikaa vanhoille sarjajyrille, jotka eivät tuo suurtakaan lisäarvoa sarjalle. Mestis menettää paljon, kun Liigajoukkueet tekevät A-junnujen sarjasta farmisarjan.

Kolmas voisi olla liiton ja Liigan sopimusten selkeyttäminen.

Liiga haluaa laajentua 16 joukkueen sarjaksi, mitä sitten? Pitäisi laatia selkeä, pitkäjänteinen suunnitelma, jossa olisi mukana myös tulevaisuuden karsintajärjestelmä.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Kun nämä ylimieliset liigafanit on täällä Mestistä ja SaPKoja kuoppaamassa niin kannattaa muistaa se että sillä toiminnalla ei Suomella ole tulevaisuudessa Tuukka Raskeja/Jarmo Myllyksiä torjumassa mitaleja ja Jarkko Immosia latomassa lättyä pussiin.

Useimmilla liigafaneilla puuttuu täysin kokonaan arvostus perinteisiä divariseuroja kohtaan. Se siitä seuraa kun ei tunneta muuta maailmaa oman kultapossukerhon ulkopuolella. Kannattaisi joskus ylimielisenä vähän miettiä mitä puhuu. Liiga on jo pitkään harrastanut Mestiksen päähänpotkimista ja aliarvioimista. Noilla päätöksillä ei hyvä heilu. Ihan sama mitä ylimieliset liigafanit täällä itkee. Katelkaa te vaan täysin katsomoin(n.2000 rapiat) kiinnostavaa suljettua sarjaanne. Perkele.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kun nämä ylimieliset liigafanit on täällä Mestistä ja SaPKoja kuoppaamassa niin kannattaa muistaa se että sillä toiminnalla ei Suomella ole tulevaisuudessa Tuukka Raskeja/Jarmo Myllyksiä torjumassa mitaleja ja Jarkko Immosia latomassa lättyä pussiin.

Useimmilla liigafaneilla puuttuu täysin kokonaan arvostus perinteisiä divariseuroja kohtaan. Se siitä seuraa kun ei tunneta muuta maailmaa oman kultapossukerhon ulkopuolella. Kannattaisi joskus ylimielisenä vähän miettiä mitä puhuu. Liiga on jo pitkään harrastanut Mestiksen päähänpotkimista ja aliarvioimista. Noilla päätöksillä ei hyvä heilu. Ihan sama mitä ylimieliset liigafanit täällä itkee. Katelkaa te vaan täysin katsomoin(n.2000 rapiat) kiinnostavaa suljettua sarjaanne. Perkele.

Mikäli viittaa ylimielisellä liigafanilla minuun, olet pahasti väärässä. Olen päinvastoin pyrkinyt korostamaan SaPKon ja muiden pienempien Mestisseurojen asemaa. Jos nyt oikein ajatuksella luet tätä ketjua, niin Mestiksen suurseurojen fanithan väheksyvät ja aliarvioivat pienempia Mestisseuroja korostamalla ainoastaan karsintajärjestelmää ja unohtamalla Mestiksen muun kehittämisen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös