Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 047 136
  • 5 672

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toisaalta onko sillä mitään merkitystä mitä kannattajat tekevät tai jättävät tekemättä?

Olet täysin oikeassa. Suomen jääkiekkopäättäjät eivät välitä paskaakaan siitä, mitä mestisseuroissa tai liiga- tai mestisseurojen kannattajien keskuudessa asiasta ollaan mieltä. Liigapäättäjiä ei kiinnosta mikään muu kuin oman edun tavoittelu. Sanoisin, että nämä liigan ja jääkiekkoliiton päättäjät ovat heittämällä Suomen korruptuneinta porukkaa. Tämä touhu vetää vertojaan jo Pohjois-Korean meiningille. Jos näillä Kimmokapasilla olisi samanlainen valta kuin Kim Jong-Unilla niintoisinajattelijat Juhanitammiset ja Ikalehkoset olisi jo aika päiviä sitten viety vankileirien saaristoon.
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Toisaalta onko sillä mitään merkitystä mitä kannattajat tekevät tai jättävät tekemättä?
Päättäjät eivät ehkä välitä Kannattajien mielipiteistä, mutta media välittää. Ja vaikka se saattaa kuulua naivilta niin uskon että isomman joukon kannanotto saattaisi levitä median kautta. Huono julkisuus hankaloittaa sponsoirahan tulo, ja itse ainakin uskon että yhtenäiset kannattajat voivat vaikuttaa enemmän kuin kinailevat.

Toisaalta tässä ketjussa ei kovin monta kannattajia ole äänessä.

Silloin kun luovutaan koska uskotaan ettei mielipiteillä ole väliä, silloin maa on jo myyty.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Niin. Mikä mahtaa olla aikataulu sen Hakametsän kanssa. Tälle kaudelle ei ainakaan tule, mutta kirjoitukset ovat olleet sen suuntaisia, että mahtaakohan tulla ensi kaudellekaan...

Ei kai tule Hakamettään ellei T:reen kaupunki sellaista kustanna. Molempien seurojen vakaa mielipide on tähän asti ollut se, että kaupunki hallin omistajana (ja ryöstövuokrien perijänä) vastatkoon fasiliteettien vaatimusten mukaisuudesta.
Uusi "monitoimiareena" on sitten toinen juttu (Tappara ilmeisesti isohko osakasa ko. projektin suunnitelmissa)
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jääkiekon kannattajaryhmät ottivat avoimesti ja yhtenäisenä kantaa sarjajärjestelmää kohtaan. Ei näkynyt muita kannattajaryhmiä allekirjoituksessa Mestiksestä kuin Red Army. Muita kannattajaryhmiä Mestiksessä ei ilmeisesti kiinnosta.
 

Hertzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KouPa
Jääkiekon kannattajaryhmät ottivat avoimesti ja yhtenäisenä kantaa sarjajärjestelmää kohtaan. Ei näkynyt muita kannattajaryhmiä allekirjoituksessa Mestiksestä kuin Red Army. Muita kannattajaryhmiä Mestiksessä ei ilmeisesti kiinnosta.
Totuushan on, että muilta mestiksen kannattajaryhmiltä ei kysytty asiasta edes.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tämä kysely lienee vain osoitus siitä, miten tunnettu mestis on.
Tai sitten kysely osoitettu vain Liiga:n kannattajajäsenille. Ja tähän hymiö :-)
 

Foxtrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet sarjat
Lieneekö muilta edes kysytty?

Iso hatunnosto tälle kannanotolle. On todella hienoa, että omaan napaan tuijottamisen sijaan halutaan pitää kiinni urheilullisuudesta.

Nyt voisivat muut Mestisseurojen faniryhmät kertoa, miksi eivät ole tukemassa tätä kannanottoa.

Edit: Varmaan vieläkin voi yhtyä muut kannattajaryhmät tähän?

Tunnetta peliin - urheilemalla.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Totuushan on, että muilta mestiksen kannattajaryhmiltä ei kysytty asiasta edes.

Kannanoton avoimen liigan puolesta ovat allekirjoittaneet BB07 (Espoo), G-kulma (Hämeenlinna), Eteläpääty (Helsinki), Etulinja (Pori), Osasto 41 (Tampere), PM07 (Oulu), Raumam Boja (Rauma), Vaasan Sportin Kannattajat (Red Army) (Vaasa), TPS-kannattajat (Turku), Willimiehet (Lappeenranta) ja Ääriliike (Lahti).

Kannanoton ovat allekirjoittaneet ilmeisesti kaikkien liigaseurojen kannattaryhmät vai puuttuuko joukosta joku + lisäksi Red Army. Aika erikoista, että muiden mestisseurojen kannattajaryhmien mielipidettä asiaan ei ole vaivauduttu edes kysymään vai pidetäänkö näitä muiden mestisseurojen kannattajaryhmiä sen verran vähäpätöisinä että niiden mielipiteillä ei ole mitään merkitystä?

Edit: KalPan kannattajaryhmä ei ole allekirjoittanut kannanottoa avoimen liigan puolesta vai onko KalPalla edes kannattajaryhmää?
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ei näy allekirjotuksessa myöskään Hifkin kannattajia, Jyväskylän rumpaleita ja Tapparan kannattajia. Mestiksessä rehellisesti ei RA:n lisäksi ole kuin oikeastaan KooKoon kannattajat varteenotettavana ryhmänä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nyt voisivat muut Mestisseurojen faniryhmät kertoa, miksi eivät ole tukemassa tätä kannanottoa.

Olisiko siinä syy, että esim. Mikkelissä tuo huomattiin ensi kerran tästä YLEn uutisesta..?

Kuka tuon on laittanut alulle?

Mestiksessä rehellisesti ei RA:n lisäksi ole kuin oikeastaan KooKoon kannattajat varteenotettavana ryhmänä.

SPORTTIKOTKA ei petä koskaan.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onhan tuo hieno kannanotto Red Armyltä sekä useimmilta liigaseurojen kannattajaryhmiltä. Uskoisin, että kaikkien mestisseurojen kannattajat olisivat samoilla linjoilla, jos heiltä asiaa olisi kysytty. On aivan totta, että kaikkilla mestisseuroilla ei taida kyllä edes olla kovinkaan järjestäytynyttä kannattajaryhmää. Itseäni eniten ilahduttaa, että kannanoton on allekirjoittanut naapurikaupunkimme faniryhmät Ääriliike ja Willimiehet, kiitos siitä heille.
 
Viimeksi muokattu:

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
hmm..

Kaikkea kivaahan sitä saa toivoa, mutta raha tässä ratkaisee.
Koko aihe on jääkiekkoihmisissä niin tunteita herättävää, että tuntuu kuin keskustelua käytäisiin ainoastaan "minusta tuntuu" pohjalta.
Mestiksen ja liigaseurojen keskeisiä eroja on, että liigaseurat ovat 5-8 (?) miljoonan euron budjeteilla toimivia osakeyhtiöitä, joissa sijoittajien (osakkeenomistajien) intressi on suojella yhtiötään kuten missä tahansa muun yhteiskunnan yritysmaailmassa.
Mestisjoukkueiden budjetit eivät ole lähellekkään samalla tasolla, ja taitaapa olla vielä niin että valtaosa, jollei kaikki, toimii yhdistyspohjalta.

Pekka peruskannattajan mielestä on niin helvetin kivaa katsella tyhmännäköinen pipo päässä karsintaotteluita, nousuja ja unelmien täyttymyksiä, tai tunteikasta seurata kuinka oma seura vajoaa suohon ja tippuu sarjaporrasta alemmaksi.
Mutta tässä huuto-itku-potku-raivari myrskyssä unohdetaan eräs pikku asia.
Sellainen kiva ja avoin, urheilullinen sarjajärjestelmä ei vaan taida olla enää mahdollinen.. koska raha!

Divariaikoina liigaseurojen ja divarijoukkueiden ero rahassa ei ollut niin suuri kuin nykyään. Liigaseurat eivät olleet osakeyhtiöitä joilla on osaomistuksia myös halliyhtiöihin.

Nykyään on muotia vastustaa kaikkea ja vaatia omaa kivaa. Mutta kertoisivat nämä viisaat kannattajayhdistykset sitten että miten perkeleessä tämä homma saataisiin toimimaan ilman konkursseja jne.. Aina voi huutaa ja valittaa. Tai olla jälkiviisas niinkuin pohjanmaalla, mutta Tammisen sanoin: argumentoikaa! Ja turha lässyttää mistään Ruotsista. Me ei olla missään Ruotsissa!

En ole mikään kabinettiliigan kannattaja, en. Mutta ymmärrän elämän realiteetit. Jos omaisin viisasten kiven, heittäisin sen ensimmäisenä ja kertoisin miten urheilullinen liiga olisi mahdollista rakentaa aikana, jolloin urheilusta on tullut bisnes. piste.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sain uutisesta sellaisen käsityksen, että kukaan ei ole kysynyt mitään, vaan kannattajaryhmät ovat oma-aloitteisesti tehneet tämän kannanottonsa.

Aktiiviset ja katsomokulttuuria kehittävät kannattajaryhmät ovat tehneet yhteisen kannanoton koskien jääkiekon SM-liigan tulevaa sarjajärjestelmää.

Pienempiä Mestiksen kannattajaryhmiä ei ilmeisesti ole laskettu kuuluvan tähän kastiin.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Muita kannattajaryhmiä Mestiksessä ei ilmeisesti kiinnosta.

Onko kysyttykään? Enpä usko, koska olen 110% varma että päätettyä sarjauudistusta vastustetaan muuallakin.

Koska tämänkin ulkopuolelle jätettiin Mestiksen merkittävimmät paikkakunnat, niin haistatan pa*kat teillekin jotka moisen kannanoton julkaisi. Ei tunnu siis missään.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mutta kertoisivat nämä viisaat kannattajayhdistykset sitten että miten perkeleessä tämä homma saataisiin toimimaan ilman konkursseja jne..

Miten nämä avoimet sarjat sitten saadaan toimimaan esim. Englannin valioliigassa tai Keski-Euroopan palloilu/kiekkoilusarjoissa? Mitä sitten joskus tulee konkursseja? Onhan niitä tullut palloilu/kiekkoilusarjoissa iät ja ajat. Jos joku ei pärjää korkeimmalla tasolla, niin sitten ei pärjää, voi voi. Mutta se mahdollisuus kokeilla siellä pitää olla kaikilla.
 
Yllä nimim. Hurricanelta vuosien varrelta varsin tuttua huttua sarjajärjestelmäkeskustelua seuranneille. Kyllä näiden listattujen realiteettien luulisi olevan kaikkien keskustelijoiden tiedossa. Raha ratkaisee, toiminnan tasossa suuri ero, jne, jne. Suljimme liigan ja syntyi ero, nyt liiga on suljettava koska ero. Ei mitään uutta länsirintamalta.

Mutta se on täyttä paskapuhetta, etteikö asioita voitaisi muuttaa jos niin vain päätettäisiin. Se, että vuosittaisen tuloksen ja taseen läpi maailmaa hahmottavat sponsorit, "urheilujohtajat" ja mediatalot ovat kaapanneet erään pienen maan suurimman ja seuratuimman urheilulajin seuroineen massakulttuurin tuotantovälineeksi, urheilun mesenaatteina itseään pitävät kannattajaryhmät asemoituvat suurelta osin eri puolelle pöytää, ja tällä hetkellä valta on vahvasti jakautunut ensin mainituille, ei tarkoita sitä että asetelma säilyisi samanlaisena maailman hamaan loppuun saakka.

Yhteisö, eli kiekkoihmiset Ikat, Tamit, pitkän linjan huoltajat, makkaranpaistajat kolmannessa polvessa, vakikävijät halleilla jne, voivat syyttää vain itseään, jos antavat talousihmisten panna edustamiensa seurojen värejä ja urheilun ideologiaa kuivana kakkoseen. Neutraalin tarkkailijan näkökulmasta on jopa perverssillä tavalla kiinnostavaa, mihin tämä perseraiskaus vielä huipentuu? Onko kummolan mm-kisarahastukset selityksineen, tampere broken ice super hyper classicit, ilveksen omistajakuviot, tammikuun tyhjennysmyynnit, liigakarsintojen lopettaminen ja kymmenien tuhansien pudotukset harrastajamäärissä se huipentuma vaiko vasta jäävuoren huippu?

--

EDIT: Määritelmän mukaisesti avoinkin sarja toimii käytännössä kuten suljettu sarja, jos karsintoja ei järjestetä eikä sarjasta voi pudota. Tämä päätös, tai lähikuukausien päätökset joiden sisältö tarkentuu vasta myöhemmin, eivät ole mitään muuta kuin jatkumoa sille samalle suhmuroinnille joka alkoi vuosituhannen vaihteessa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Vetoomuksen asia on hyvä, mutta eikös tuossa ole kuitenkin asiavirhe? Liiga ei ole käsittääkseni ilmoittanut, että sarja tulisi olemaan suljettu, vai onko?

Toinen asia. Lisenssi ja kabinettipäätös ovat kaksi aivan eri asiaa. Lisenssillä vaalitaan laatua ja kehittymistä, jota tuskin kukaan vastustaa. Tai ainakaan en niin toivo suomikiekon kehittymisen kannalta. Mestiksessähän lisenssi jo onkin.

Sen sijaan päätös nostaa joku tai joitain seuroja esim. Pelkän rahan takia on väärä ja tätä tällä ilmeisesti käytännössä ainoastaan vastustetaan??
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vetoomuksen asia on hyvä, mutta eikös tuossa ole kuitenkin asiavirhe? Liiga ei ole käsittääkseni ilmoittanut, että sarja tulisi olemaan suljettu, vai onko?

Parahin Pat LaFontaine. Etkö ole vielä oppinut, että liigan ilmoituksiin minkään asian tiimoilta ei voi luottaa. Jokainen osaa itsekin päätellä, että yhden kabinettinousijan jälkeen liigan ovet laitetaan taas säppiin. Liigaa ei missään tapauksessa tulla laajentamaan 16 joukkueen sarjaksi. Liigahan voi tiedottaa nyt, että liigaa tullaan laajentamaan, mutta eiköhän siellä jatkossa keksitä perusteet millä uusien seurojen nousu liigaan pystytään estämään. Kyllä se liiga suljettu sarja tulee olemaan, mikä vääjämättä tappaa ensin mestiksen, mutta tulee vaikuttamaan tulevaisuudessa negatiivisesti koko Suomen jääkiekkoiluun kaikilla sarjatasoilla.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Parahin Pat LaFontaine. Etkö ole vielä oppinut, että liigan ilmoituksiin minkään asian tiimoilta ei voi luottaa. Jokainen osaa itsekin päätellä, että yhden kabinettinousijan jälkeen liigan ovet laitetaan taas säppiin. Liigaa ei missään tapauksessa tulla laajentamaan 16 joukkueen sarjaksi. Liigahan voi tiedottee nyt, että liigaa tullaan laajentamaan, mutta eiköhän siellä jatkossa keksitä perusteet millä uusien seurojen nousu liigaan pystytään estämään. Kyllä se liiga suljettu sarja tulee olemaan, mikä vääjämättä tappaa ensin mestiksen, mutta tulee vaikuttamaan tulevaisuudessa negatiivisesti koko Suomen jääkiekkoiluun kaikilla sarjatasoilla.

Näin se varmaan onkin todellisuudessa, mutta tuo vetoomus on annettu julkisesti eri medioille ja kunnes liigan sulkemista ei ole erikseen mainittu, perustuu tuo pelkästään mutuun/huhuun. Tätä ajan takaa. Tosin, saahan sitä ennakkoon mielipiteensä antaa, se vaan, että tuo tullaan liigan tasolta juuri tuohon lillukanvarteen vedoten pukahtamaan pelkällä olankohautuksella. Voi jo nähdä silmissäni kun Kal€lta kysytään tähän mielipidettä. "Me mitään tollasta olla päätetty" ja näin vesittyy hyvä keskustelu.

Tätä hain takaa....
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oma-aloitteisesti ihan yhtä aikaa... Enää ei puutu kuin se että herran enkeli kävi yöllä herättämässä ja kertomassa että vetoomus pitää kirjoittaa...

Vetoomus itsessään on ihan hyvä.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jääkiekon kannattajaryhmät ottivat avoimesti ja yhtenäisenä kantaa sarjajärjestelmää kohtaan. Ei näkynyt muita kannattajaryhmiä allekirjoituksessa Mestiksestä kuin Red Army. Muita kannattajaryhmiä Mestiksessä ei ilmeisesti kiinnosta.

Tai sitten se menee niin että Red Armya ei pahemmin kiinnosta mitä mieltä muut Mestis-seurat tästä ovat. Tyypillistä.

Ja mitä tulee Kouvola-Mikkeli -akseliin, niin SarvisClubilla on enemmän jäseniä kuin KKP:llä ja Vaasan "oikean kannatuksen arvot" huomioon ottaen Mikkelin kannatus on ihan kelvollista. Mutta tämä tästä offtopicista.
 
Eipä niillä jäsenillä ole mitään merkitystä, kun niitä ei näy peleissä. Sama kuin olisi helvetin iso mulkku, mutta ei sitä ikinä pääse käyttämään kuitenkaan.

KKP ei ollut tietoinen koko asiasta, eikä heihin kukaan ottanut asian suhteen yhteyttä. Totta toki tämä olisi muuten allekirjoitettu, nyt mentiin jossain pienessä piirissä. Täytyy sanoa, että vaikka itsekkin seuraan huomattavan paljon lutuurikeskustelua, oli tämä koko homma jäännyt ihan pimentoon. Ettei olisi taas kabineteissa saunottu jo fanien kesken ja pelattu vielä sählyturnaus keskenään, perkele.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Kyllä.

Yllä nimim. Hurricanelta vuosien varrelta varsin tuttua huttua sarjajärjestelmäkeskustelua seuranneille. Kyllä näiden listattujen realiteettien luulisi olevan kaikkien keskustelijoiden tiedossa. Raha ratkaisee, toiminnan tasossa suuri ero, jne, jne. Suljimme liigan ja syntyi ero, nyt liiga on suljettava koska ero. Ei mitään uutta länsirintamalta.

Mutta se on täyttä paskapuhetta, etteikö asioita voitaisi muuttaa jos niin vain päätettäisiin.

Kyllä. Myönnetään että tapani ilmaista asiani on herkästi negation kautta.
Mutta jotta asioihin voisi vaikuttaa (kannatajat ja kannattajayhdistykset) on keskustelu saatava sellaiselle tasolle että se pohjautuu faktoihin, tunnistaa ja tunnustaa tosiasiat sekä pyrkii tarkastelemaan mahdollisuuksia ilman liiallisia tunnekuohuja. Miten valioliigassa tai Ruotsissa, ei ole mikään tutkimustulos.
Me olemme nyt Suomessa.
Asioita voi muuttaa, jos niin päätetään, totta. Mutta ensin on ymmärrettävä yhtiöt omistavien tahojen intressit! Ne (liigapomot/seurapomot) suojelevat rahallisia intressejään. Ymmärrettävää ja urheilullisuuden kannalta valitettavaa. Muutosta haluavien tulisi päästä keskustelussa sellaiselle tasolle niin tiedollisesti kuin rakentavassa hengessä, että halumme ei ole vain rakkien räkytystä. "Me haluamme!" ei ole mikään peruste, eikä pohja millekkään muutokselle. Kun "valioliigassa, Norjassa ja Las Palmasissa" ei ole mikään peruste eikä pohja millekkään muutokselle.

Valitettavasti faktat ovat niin vaikeasti saatavissa, että on vaikea rakentaa mitään uskottavia vaihtoehtoja näille liigapomoille. Mutta ei mahdotonta. Täällä Jatkoajan palstoilla on paljon viisaita miehiä ja naisia joilla on kosketuspintaa asioihin. Kannattajayhdistyksillä on yhteydet seuroihin.
Jos löytyy näkemystä, tietoa ja aloitteellisuutta niin on mahdollista saada aikaiseksi muutakin vaikuttamista kuin adressi jossa lukee vain "vastustamme" vailla näkemystä "miksi asiat ovat kuten ovat ja kuinka haasteisiin voitaisiin vaikuttaa". Mikä on vaihtoehtojen seuraus ja mahdollisuus.

Joku tuossa kirjoitti että "jos liigaseura tekee konkurssin tippumisen vuoksi, entä sitten?" No tuo lauseke on juuri se syy miksi osakeomistajat suojelevat yritystään: "Koska v*ttu siksi sitten!".
Ja hups! Keskustelu ei johtanut mihinkään, nykytila jää..

Ettei mene vain Hurricanen inisemiseksi, sanottakoot että kannatan avointa sarjajärjestelmää! Jos on hyviä ajatuksia kuinka voisimme asiaan vaikuttaa siten että: Asia on hyvin valmisteltu, perusteltu ja neuvottelukykyinen (lue:ratkaisumalleja sisältävä) niin olen mukana vaikka kaikissa vaiheissa. Nariseminen ei vaan johda mihinkään.

Mistä aloitetaan?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eipä niillä jäsenillä ole mitään merkitystä, kun niitä ei näy peleissä.

Pakko vetästä tähän väliheittona, että mitä oon Kouvolassa tällä ja viime kaudella pelejä käynyt kattomassa (tänä vuonna 7 kertaa), niin noin parikymmentä heppua ja tyttöä siellä fanipäädyssä on tainnut olla joka kerta (finaalissa taisi olla enemmän). Se ei minusta ole kovin paljon. Tai sitten juuri näissä Jukurit-peleissä on KKP:läisillä ollut muuta menoa. Mikkelin fanipäädystä en sano tällä kaudella mitään, siitä voi kertoa ulkopuoliset.

Edit: esim tästä kuvasta KooKoo-Jukurit pelistä voi päätellä paljon tuosta KKP:n fanipäädyn "kansoituksesta" : https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1457690_10152048195489526_1003075357_n.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös