Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 048 935
  • 5 672

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Mitä vitun pelleilyä tämä oikein on? Kertokaa nyt joku saatana. Kommentointi näyttää olevan suurinpiirtein lataamo-potilas tasoa. Mitähän nappeja siellä saunaseuralla oikein tarjotaan?

Laatu huumoria perjantaiksi. Ei ole montaa päivää kun TuTolaisilla valuu kakkaa pöksyyn aamulehteä lukiessa ja tänään yksi kertoo oksentavansa, jos edelleen Sport on korvamerkattu. Ei ole helppoa Turuus.

Jukka Toivakalle tulee joulu hyvään rakoon. Ei pysty enää itseään pahemmin nolaamaan noilla kommenteillaan.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitäskö Räsäsen nyt hiukan avata silmiä niin huomaisi että kyllä niitä on pelattu! Liiga ei uskalla? No huh huh. Nythän on mahdollista nousta ilman karsintojakin. Jos karsinnat järjestettäisiin niin mahdollisuus nousuun tippuisi aivan saatanasti, jopa 99%.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen näyttää sentään olevan urheilullisuuden kannattaja.

Hienoa settiä Jopelta. Tosin, pitää muistaa se seikka, että hänellä on sellanen paletti käsissään, että tällä voitaisiin oikeasti pestäkin se Liigajengi. Tottahan se vituttaa, kun on kerrankin kunnon nippu kasassa, eikä sitten karsitakaan.
Mutta ymmärään täysin hänen kantansa ja olen myös toki samaa mieltäkin.

Mutta, kuten meidän UTJ tänään kommentoi meidän virallista kantaa. Näin on päätetty ja tämän mukaan eletään. Pulinat pois ja elämä jatkuu.


Mielenkiinnolla jään odottamaan, minkä Mestisjengin valmentaja Jope on ensikaudella. Ihan, kuin haistaisin tästä lausunnosta läpi myös tulevan työnantajan kannan. ;)
 

Besser. W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hienoa TuTo!

On hienoa nähdä, että teillä on ammattimies puikoissa. Kypsää kommenttia tänään urkkarissa, taitaa olla samanlainen " asiantuntijafani" niinkun me kaikki täälä!!
 
Ensinnäkin täytyy kiittää kultapossukerhoa ja heidän aseenkantajiaan (Hiltunen & Toivakka) siitä, kuinka he välillisesti onnistuivat osoittamaan allekirjoittaneelle, kuinka paljon lätkä elämässä merkitsee.

Sain tänään mahdollisuuden käydä kauden ensimmäisessä kotiottelussa, ja olihan se taas ihan helvetin siistiä nähdä Aatu Hämäläisen, Kristian Järvisen ja Roope Rannan kaltaisia suurella sydämellä pelaavia ammattilaisia, tietenkään unohtamatta tuomareita, faniryhmiä ja talkoolaisia, jotka kaikki pelaajista lipunmyyjiin tekee helvetin raskasta duunia helvetin surkealla palkalla, mutta se duuni on niin hienoa että tuhannet ihmiset maksaa sen näkemisestä joka viikko.

Se on toki sääli, jos liigasta tulee suljettu, sillä samalla loppuu kaikkien niiden seurojen peleissä käyminen, jotka kyseisessä paskasirkuksessa ovat mukana. Sitten voikin keskittyä seuraamaan änäriä, alati heikkenevän maajoukkueen taivalta kohti 1. divaria, ja varmaan konkurssin tehneen KooKoon tilallekin löytyy joku KooVee tai Pirkkalan Pingviinit johon tulee junnutouhujen myötä kasvettua kiinni, vaikka eihän silloin, 2025, Aatu Hämäläisen tai Kristian Järvisen tasoisia tähtiä löydy edes Suomen maajoukkueesta, alasarjoista puhumattakaan. Laji ei silti jää, vaikka joidenkin itsensä löysään hirteen vetäneiden sarjojen seuraaminen saattaa jäädäkin.

Mutta Toivakka & Hiltunen... Vittu hienosti vedätte. Siellä kultapossukerhon perseitä nuolemassa oma etu mielessä. Ette sitten kuitenkaan kunnioita niidenkään neuvottelujen tulosta, vaan ilmoitatte eriävän mielipiteenne tekemiinne päätöksiin säälittävällä "mestiksen puheenjohtajat" allekirjoituksella, ikään kuin edustaisitte jotain muitakin tahoja. Yhtä paljon huvittaa taloyhtiöiden puheenjohtajat jotka yksityishenkilöinä kirjoittelevat mielipiteitään rappukäytävien ilmoitustauluille, mutta hakevat mielipiteilleen auktoriteettia allekirjoittamalla ne "puheenjohtajana", vaikka mitään yhteenliittymän legitimiteettiä ei tietenkään tällaisessa epävirallisessa kirjoittalussa olekaan. Ja Toivakka, sä sitten vietkin tämän jo ihan eri levelille tulemalla jatkoajan keskustelut luettuasi esiin vielä "mestiksen puheenjohtajat" porukastakin kertomalla olevasi itse sittenkin eri mieltä kuin sinä ja Hiltunen. Haha, vittu menkää nyt itseenne molemmat. Toi ei mene läpi edes mikkelin torilla.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö KooKoon Frimodig joukkoineen olisi todennäköisesti toiminut samoin. Tai pienempien seurojen puheenjohtajat, jos heidän seuransa olisivat samassa asemassa kun nämä Mestiksen suuret nyt. No, tuskin olisivat onnistuneet selittelemään yhtä lahjakkaasti kun nämä em. herrat, mutta ymmärrän täysin, että tottakai seurojen päättävät tahot priorisoivat omat hengentuotteensa jonkun mystisen jääkiekon yhteisen edun edelle. Niin kimmokapaset, jukkatoivakat kuin sakarivälimaat voidaan lukea tähän samaan kastiin. Heidän intresseissään tuleekin olla oman edun tavoittelu.

Kiekkoliitto ja sen kasvot Kalervo Kummola se tässä on taho jota suomalaisen huippukiekon tuhosta voidaan syyttävällä sormella osoittaa. Kiekkoliiton intresseissä tulisi olla suomalaisen kiekon etu, mutta jostain syystä sarjatoiminnan, joka pitkälti määrittää suomalaista kiekkoilua, on muutamaa hentoa tekohengityksen hönkäystä lukuunottamatta annettu näivettyä jo viitisentoista vuotta. Mitä tapahtui, Kal€?

EDIT: Miksi joskus kovaankin ääneen bullshittiä jauhavat itseään urheilunystävinä pitävät ja urheiluhenkisten tuulareiden arvostamat mediapersoonat, eli tietenkin Tamminen ja Valavuori, ovat näin hiljaa tällaisen vääryyden sattuessa? Eikö tästä farssista nyt voisi jollain konstilla vähän tienata rahaa jauhamalla paskaa hyvän asian varjolla? Pistäkää vaikka joku oma haistavittujengi sponsoreineen pystyyn ja anokaa liigapaikkaa tai jotain. Ei se riitä että Ika älähtää ja parit niilot kirjoittaa jatkoaikaan.
 
Viimeksi muokattu:

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Itse en löydä mistään, joten joudun pyytämään teiltä palstaveljiltä apua…

Olisiko jossain joku kirjoitus/artikkeli/blogi tms. jossa joku päätöstä tekemässä ollut, tai työnsä vuoksi läheisesti siihen liittyvä puolustelisi päätöstä? Selittäisi meille tyhmille kenen asiaa tässä ajetaan ja miksi näin on parempi, kuin jollain toisella tavalla.
Luonnollisesti mitä korkeammassa asemassa, sen parempi, mutta ihan normaalinkin lätkätyöläisen mielipide kelpaa.

Onko se oikeasti niin, että hinnalla millä hyvänsä lähes jokainen Mestis-jengi olisi valmis lähtemään liigaan, kun kutsu tulee? Eikö Mestis-joukkueelle ole olemassa mitään ihanampaa vaihtoehtoa, kuin sarjajärjestelmän romuttaminen ja suljettuun liigaan kutsuminen.

Sen vastakkaisen, ratkaisua puolustavan ammattilaisen mielipiteen haluaisin lukea. Vai onko se Kummolan pöydällä odottamassa hyväksyntää?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Pelaajien riittäminen ei sinänsä olisi tuoreeltaan ongelma, mutta toisaalta uusia pelaajia ei liigaan enää junnusarjojen ulkopuolelta tuotettaisi koska kuka täysjärkinen jäisi pelaamaan amatöörisarjaa kun samaan aikaan voisi olla opiskelemassa ammattiin mistä maksetaan jopa palkkaa.

Täysijärkisyydestä en tiedä, mutta näyttäähän noita Mestikseen pelaajia riittävän nytkin. Ilmeisesti Suomesta löytyy aika paljon äitejä ja isiä, jotka ovat valmiita sponsoroimaan pojilleen muutaman välivuoden jääkiekkoa harrastaen. Tuskin se asia tässä mihinkään on muuttumassa.

Mestiksen budjetteja kun vilkaisee, käy hyvin selväksi, että mestis-joukkueeseen mahtuu korkeintaan muutama pelaaja, jotka elävät jääkiekolla. Lopuilla on joku muu tulonlähde.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Toivottavaa, että hakumenettelyn kautta suoritettava nosto on sitten fair game. Ennustan, että TuTo lyö pöytään aika kovan hakemuksen. Heillä on parempi halli kuin Sportilla ja taustalla melko kovia rahamiehiä sekä talousalue riittävä (muutenhan TPS:llä ei riittäs se myöskään).
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Meillä kotikotona päin jääkiekkoa ei ole ikinä pelattu kovin korkealla sarjatasolla, eikä se sanottavasti edes kiinnosta ihmisiä maajoukkueen ulkopuolella (eli KooKoon kannattajatkin voisivat unohtaa sen Kymenlaakson eteläosan laskiessaa KooKoon kannatuspotentiaalia. Ihan oikeasti ei voisi KooKoo rannikolla vähempää ketään kiinnostaa, pelasi missä hyvänsä.)

Sukulaispojissa on kuitenkin useampiakin jääkiekkoa harrastaneita. Yksikään ei ole harrastanut sen kannustamana, että voisi olla nostamassa Titaaneja yhtään mihinkään. Pääasiassa ovat pelanneet, koska se on kivaa ja unelmat ovat ennemminkin olleet siellä änärissä tai maajoukkueessa pelaamisessa, kun vielä olivat sen verran pieniä, että jääkiekkourasta unelmoivat. Ja sille, joka sattui olemaan vähän lahjakkaampi ei tehnyt heikkoakaan muuttaa muutaman sadan kilometrin päähän kotoa liigaseuran junioreihin päästäkseen.

Muutenkin vähän tavoitteellisemmat juniorit tuntuvat olevan aika valmiita vaihtamaan paikkakuntaa parhaiden kehitysmahdollisuuksien perässä. Ei heitä hirveästi näytä kiinnostavan kotikylän seuran kampeaminen paremmille sijoille, jos se ei palvele heidän omaa urakehitystään. Näin myös liigaseurojen välillä. Fanit ovat seurauskollisia, eivät pelaajat.

Ja jos se Jukurienkin mahdollisuus liiganousuun olisi kiinni siitä, että pienestä asti Jukurien liiganoususta haaveilleiden mikkeliläispoikien pitäisi se tehdä, niin olisi Liiga vielä nykyistäkin paljon kauempana. Olisi Ripatin Ernolla, Hyyryläisen Mikolla ja Laamasen Elmerillä tekemistä. Liigaseurojen juniorityön hedelmillä siellä Mestiksen kärkipäässä Jukuritkin keikkuu.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
- Neljän joukkueen kaksinkertainen karsintasarja, kaksi parasta Liigaan (kriteerien täyttyessä ja nousun pelanneiden halukkuudeen ollessa olemassa)

Minä kannattaisin kyllä kuuden joukkueen (L 11-14, mestiksen finaalipari) kaksinkertaista sarjaa. Neljä parasta liigaan. Otteluohjelma laadittaisiin niin, että sen kaksi viimeistä peliä olisi samalla Mestiksen finaali. Saataisiin kuitenkin siihenkin sarjaan mestari (joka teoriassa voisi olla eri kuin nousijajoukkue) jalkapallosta tutulla systeemillä.

Edelleenkin kaipailisin jonkinlaista Cup-kilpailua, jossa eri sarjoja (ja eri tavoitteilla sarjoissaan) pelaavat joukkueet saisivat mahdollisuuden kohdata ja haastaa toisiaan panoksellisissa otteluissa. Ei aivan alasarjajoukkueita sentään, mutta esim. Jokerit +14 liigajoukkuetta + 12 mestisjoukkuetta + 5 muuttuvin perustein mukaan tulevaa (lähinnä kuitenkin kevään Mestiskarsintoihin osallistuneita). Pelaaja ei voisi osallistua kilpailuun kahdessa eri joukkueessa.

Koko kauden mittaisiin "tuulimyllyjen haastamisiin" en jaksa uskoa. Talouden lainalaisuudet kategorisoivat joukkueet jatkossakin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Täysijärkisyydestä en tiedä, mutta näyttäähän noita Mestikseen pelaajia riittävän nytkin. Ilmeisesti Suomesta löytyy aika paljon äitejä ja isiä, jotka ovat valmiita sponsoroimaan pojilleen muutaman välivuoden jääkiekkoa harrastaen. Tuskin se asia tässä mihinkään on muuttumassa.

Mestiksen budjetteja kun vilkaisee, käy hyvin selväksi, että mestis-joukkueeseen mahtuu korkeintaan muutama pelaaja, jotka elävät jääkiekolla. Lopuilla on joku muu tulonlähde.

Kuinka moni välivuosi on muutama (tuskin ne äipät ja iskät mielellään reilusti yli 20 ikäistä heppua käyttää lätkäharrastuksessa) ja kuinka monta pelaajaa halutaan uhrata yleensäkään? Jos nyt vaikka Asplundin tapausta katsoo, niin jos kaveri olisi jäänyt JYP organisaatioon niin noinkohan ura edes jatkuisi enää? Toki vaihtoehto hakea pelipaikka ulkomailta jostain tasokkaasta alasarjasta jatkossa, kun täällä ei kuitenkaan mitään edes liki ammattimaista lätkänpelaamista pääse harrastamaan yli kaksikymppisenä. Vastaavia esimerkkejä piisaa kuitenkin enemmän, kuin liigaseuroilla ylimääräistä liksaa pitää niitä ringissä (pitkittyneiltä sairaslomilta palaavat, puhkipeluutetut, muuten vaan suvantovaihetta uralla käyvät. Ja kyllä alasarjoissa pelaa myös kavereita kenellä ne m4d skillzzit ilmestyvät vasta muutaman mestiskauden jälkeen, kuten nyt vaikka Ahonen). Jos liigaa päätettäisiin (kaiken todennäköisyyden vastaisesti, koska ei palvele yksittäisten selänpesijöiden etua) laajentaan kuuteentoista joukkueeseen, ei siltikään päästäisi samaan määrään elantonsa jääkiekosta saavien suhteen.

Tai ainahan on mahdollista muuttaa junnusääntöjä vaikka siten että A junnujoukkueessa saa pelata "puolisen tusinaa" (tapauskohtaista riippuen siitä miten liki Kal€a istutaan lauteella) kolmekymppistäkin jos niikseen tulee.

Eikä sitä aspektia kannata ylenkatsoa lainkaan että maakuntien junnutuotanto tulee aivan varmasti vähenemään radikaalisti. Jos Jukurit jää liigan ulkopuolelle ja ko. instanssi suljetaan (ja tahtotila tuntuisi molemmille olevan, spora sarjaan kun pakko on ja muille mahdottomat lisenssiehdot joita ei täytä edes ne liigaseurat), niin esim. Etelä-Savosta ei varmaankaan kovin moni ikäluokan edustaja tule jääkiekkoa valitsemaan lajikseen (olettaisin ettei SaPKoakaan olisi tällöin liigaan nostamassa). Sama koskee varmasti myös Kainuuta, Pohjois-Karjalaa, sekä Kymenlaaksoa, koska maakunnassa pitää kuitenkin aika monelle olla se oma esimerkkiporukka minkä takia itsekin haluaa lajiin ryhtyä (tai se innokas iskä joka käy tämän esimerkkiporukan peleissä ja pistää pikku Timo-Elmerille hokkarit jalkaan ja sanoo et "siusta tullee muute änäristara isona".)

Eikä homman juju ole siinä että SaPKo tai Hokki (nyt esimerkkinä) olisi liigaan ensimmäisenä menossa, vaan siinä että koko Mestiksessä ei ole sulkupäätöksen ja suhmuranousujen jälkeen mitään järkeä.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eiköhän tehoduo hiltunen/toivakka ole tämäntyyppinen soppari tehtynä
Uutiskuvissa: Hiihtäjien salainen saunasopimus ja sen taustat - Suomenkuvalehti.fi
Sisältö jotain seuraavaa "jos ihmiset ei tykkääkään meidän ideoista niin Hiltunen ottaa syyt, kun sport lähtee liigaan ensikaudeksi. Korvaukseksi tästä Hiltunen puoltaa jukureiden nostoa heti sportin jälkeen ja välikauden aikana saa Mikkelin K-kauppoihin 50% alennuksen"
Ja samanlaiselle ruutupaperille saunanpukuhuoneessa kirjoiteltuna.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Mutta kun ei sieltä Mestiksestä ole elantoaan saanut Liigan ollessa aukikaan. Mestisseurojen pelaajabudjettien keskiarvo on tainnut olla enimmäkseen alle 200 000 euroa. Tuosta kun otetaan kolmasosa sivukuluihin ja loput jyvitetään vaikka vain 20 pelaajalle, niin kuukausituloiksi muodostuu huimat 550 euroa bruttona, nettona siis vähän alle 500 euroa. Jos nyt sitten asuu kimppakämpässä ja joutuu vuokraa maksamaan vain n. 300 euroa kuussa, niin jäähän siitä sitten kokonaista melkein 200 euroa ruokaan ja muuhun elämiseen. Eipä taida yksikään jääkiekkoilija tulla edes syöneeksi tuolla summalla. Eli tähänkin asti mestiksen tärkein sponsori on ollut pelaajien äipät ja iskät.

Ja esim. Titaanien junioritoiminnalle ei taatusti tee sitä eikä tätä, onko Liiga auki vai kiinni. Kouvolasta toki voi tulla lisää innokkaita junioreita, jos KooKoo vetää herneet niin syvälle kurkkuun, että tukehtuu ja lopettaa toimintansa. Ja mitä tosiaan Mikkelin junnuihin tulee, niin eipä niistä ole paljon iloa kiekkoilevalle Suomelle ollut tähänkään asti. Jukureissakin taitaa pelata enemmän HIFK junnuja kuin mikkeliläisiä.

Nykyaikana maakunnissakin asuvista perheistä monilla on jo televisio. Sieltä ne junnut näkevät kaikenlaisia jääkiekko-otteluita ja saattavatpa innostua lajista. Mekin veljen kanssa leikittiin pihalla Kurria ja 'Kretskyä' paljon ennen kuin kumpikaan oli edes kuullut mistään KooKoosta, jos nyt edes Kouvolasta.

Ps. En muuten edes tiedä, missä Kouvolassa on jäähalli. Olen käynyt Kouvolassa rautatieaseman lisäksi kerran kahvilla jossain kävelykadun tienoilla, muutaman kerran Tykkimäellä, erinäisiä kertoja raviradalla, kerran ELY keskuksessa ja siinäpä se. Kouvostoliiton eteläosissa toki sitten paljonkin. Ja minun pitäisi KooKoon laskelmien mukaan ilmeisesti olla hyvinkin potentiaalinen KooKoo-kannattaja. Hah!
 
Viimeksi muokattu:

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Sukulaispojissa on kuitenkin useampiakin jääkiekkoa harrastaneita. Yksikään ei ole harrastanut sen kannustamana, että voisi olla nostamassa Titaaneja yhtään mihinkään. Pääasiassa ovat pelanneet, koska se on kivaa ja unelmat ovat ennemminkin olleet siellä änärissä tai maajoukkueessa pelaamisessa, kun vielä olivat sen verran pieniä, että jääkiekkourasta unelmoivat. Ja sille, joka sattui olemaan vähän lahjakkaampi ei tehnyt heikkoakaan muuttaa muutaman sadan kilometrin päähän kotoa liigaseuran junioreihin päästäkseen.

Tässä on vain se ongelma että jos paikkakunnalla ei ole innostusta ja kipinää jääkiekkoa kohtaan, niin isossa kuvassa alkaa muut lajit vähitellen vallata jalansijaa. Vanhemmat vievät lapsensa helposti sen lajin pariin mikä on sillä hetkellä in ja josta puhutaan turuilla ja toreilla. Jotkut vanhemmat saattavat jopa unohtaa koko kiekon pelaamisen mahdollisuuden paikkakunnalla, jos siitä ei puhuta.

Eikä tässä välttämättä tarvita mitään nousuhaaveita jotta puhetta riittää kahvipöydissä. Elinvoimainen Mestis jossa voi pistää Liigaan pyrkiviä organisaatioita tauluun varmasti riittää.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Tässä on vain se ongelma että jos paikkakunnalla ei ole innostusta ja kipinää jääkiekkoa kohtaan, niin isossa kuvassa alkaa muut lajit vähitellen vallata jalansijaa. Vanhemmat vievät lapsensa helposti sen lajin pariin mikä on sillä hetkellä in ja josta puhutaan turuilla ja toreilla.

Jääkiekossa puhetta herättävä, ja esikuvia tarjoavat, ne 'oikeiden lätkäfanien' keskuudessa suuresti inhotut ja liian usein pelatut ja heikkotasoiset jokakeväiset MM-kisat ja eurohöntsät. Lapset saavat urheiluesikuvansa nykyisin telkkarista, eivät paikallislehdistä.

Se, mihin vanhemmat sitten lapsensa vievät harrastamaan riippuu sitten tarjonnasta lähellä kotia, hinnasta, aikataulusta, lajien yleisestä mielkuvasta jne. Tässä jääkiekko kalliina ja maineeltaan kyseenalaisena (väkivalta, loukkaantumiset, stereotypinen lätkäjätkien sovinistisrasistinen maailmankuva jne.) lajina voi toki nykyisin olla heikoilla.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Marrelle: sinun ei pidä saipan kannattajana olla potentiaalinen kookoo fani vaan rakas vihollinen. 80-90 luvulla kookoo-saipa divarimatsit oli klassikoita ja 4000 ihmistä vähintään hallissa. Uskoisin että sama kiima olisi liiga peleissä
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Jääkiekossa puhetta herättävä, ja esikuvia tarjoavat, ne 'oikeiden lätkäfanien' keskuudessa suuresti inhotut ja liian usein pelatut ja heikkotasoiset jokakeväiset MM-kisat ja eurohöntsät. Lapset saavat urheiluesikuvansa nykyisin telkkarista, eivät paikallislehdistä.

Kyllä jokapäiväinen toiminta on paljon tehokkaampi motivaattori kuin lyhyt vain 2 viikon jakso keväällä. Myös paikallisuus ja yhteisöllisyys ovat voimia joita ei pidä vähätellä. Aito innostus kiekkoon tulee usein sitä kautta, harvemmin sellaista kipinää voi TV:n kautta saada. Ja vanhemmat ovat tässä avainasemassa, hehän kuitenkin yleensä sen ensimmäisen päätöksen tekee, mihin harrastukseen lapsensa vievät.

Sitäpaitsi nykyään kaikki pelit on mennyt jo maksukanaville, niin eipä ne ketään sieltä tavoita. Silloin juuri se oman kylän joukkue nousee vieläkin arvokkaammaksi.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Marrelle: sinun ei pidä saipan kannattajana olla potentiaalinen kookoo fani vaan rakas vihollinen. 80-90 luvulla kookoo-saipa divarimatsit oli klassikoita ja 4000 ihmistä vähintään hallissa. Uskoisin että sama kiima olisi liiga peleissä

Mutta en minä aina ole ollut SaiPan kannattaja, vaan vasta muutettuani Lappeenrantaan opiskelemaan ja päädyttyäni joksikin aikaa Kisapuistoon töihin. Kun olin eteläkymenlaaksolaiskakara kannatin HIFK:ta, koska Helsinki nyt vain oli ja on paljon luontaisempi suunta meille liikkua kuin lähteä johonkin Kouvolaan. Silti KooKoo laskee eteläkymenlaakson omaksi kannatusalueekseen, kun ynnäilevät kannattajapotentiaalejaan ja talousalueitaan, vaikka eivät kyllä ikinä ole eteläkymenlaaksolaisilta kysyneet.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sport tuskin lähtee kabinettiauditointiin mukaan, eikä tuskin hae nousua muutenkaan pitkään aikaan. Kunnan tahtotila ei tue tätä hanketta, joten nyt voitte rauhassa aloittaa muiden seurojen dissaamisen ja jättää meidät rauhaan tekemään päivittäisiä rutiinejamme. Ei ollut kabinettipäätöstä, ei. Voin aloittaa itse dissaamisen....

Toivakka on tehnyt kassakaappisopimuksen Liigan kanssa ja samalla se on myöntynyt Jokereiden farmiksi. Yhtä relevantti väite, kuin mikään muukaan täällä. Saa jatkaa, me keskitytään jatkossa Mestikseen ja niiden olosuhteiden kanssa elämiseen. Voi olla, että tällä tulee olemaan arvaamattomat seuraukset, mutta jos me keskityttäisiin asioiden eteenpäinviemiseen, niin saa muut rauhassa keskittää voimavaransa jokapäiväiseen kitisemiseen ja narisemiseen. Turha sit kuitenkaan tulla itkemään mestiksen nuutumista, kun me keskitytään oman olemassaolomme ylläpitämiseen, eikä voida tätä kivirekeä enää yksin vetää eteenpäin.

Onnea Jukurit, KooKoo tai TuTo. Oli nousija mikä jengi tahansa.

Me tullaan voittamaan Mestis, siitä ei kahta sanaa. Ja me tullaan erityysellä lämmöllä muistamaan se muoviseura aina, joka Liigaan nousee ilman, että on tällä kaudella mitään voittanut.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Silti KooKoo laskee eteläkymenlaakson omaksi kannatusalueekseen, kun ynnäilevät kannattajapotentiaalejaan ja talousalueitaan, vaikka eivät kyllä ikinä ole eteläkymenlaaksolaisilta kysyneet.

Siis onko näin tehty jossain julkisesti? Itse olen bongannut jonkun yksittäisen sivuhuomautuksen, jossa mietittiin voisiko liiga-KooKoo kiinnostaa esim. Kotkassa, mutta en mitään sellaista että sen veraan olisi laskettu yhtään mitään.

Kyllähän naapurikaupungeistakin (siis joku noin 50km mihin tahansa suuntaan) tietty jokunen katsoja peleihin tulee, mutta ei missään nimessä mitään merkittäviä määriä, joiden varaan voisi laskea. Ihan yhtä absurdi ajatus kuin että kouvolalaiset lähtisivät joukolla katsomaan lätkää Lahteen tai Lappeenrantaan.

Tai kerran olen kyllä käynyt kaverin mieliksi katsomassa SaiPan liigamatsin. Ja Lahdessakin yhden pelin, mutta se oli sentään Pelicans-Sport-sarjan avausmatsi.
 

Vaihtorotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sport tuskin lähtee kabinettiauditointiin mukaan, eikä tuskin hae nousua muutenkaan pitkään aikaan. Kunnan tahtotila ei tue tätä hanketta, joten nyt voitte rauhassa aloittaa muiden seurojen dissaamisen ja jättää meidät rauhaan tekemään päivittäisiä rutiinejamme. Ei ollut kabinettipäätöstä, ei.
Rauhoitu nyt hyvä mies. Mielipiteet muuttuu aika rajusti lyhyen ajan sisään, ääripäästä toiseen.

Eiköhän Sport yritä saada hallin maksimikapasiteetin käyttöön erinäisin viilauksin, jonka jälkeen pystyttäisiin pelaamaan tuohon suunniteltuun halliremppaan asti vaikka sitten loppuunmyydyssä hallissa. Halli saadaan varmasti välttävään kuntoon pienillä investoinneilla. Voin kertoa sinulle, että Sportin liigahaaveet ei kaadu tähän halliasiaan ja auditoinneissa tullaan olemaan mukana.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Sport tuskin lähtee kabinettiauditointiin mukaan, eikä tuskin hae nousua muutenkaan pitkään aikaan...

Eiköhän se auditointi jo ole pidetty. Se mitä keväällä tapahtuu, jos tapahtuu on korkeitaan joku käsikirjoitettu näytelmä.

Sitten vähän ajatuksiani pari päivää tätä sulateltuani. Yritän keksiä sen toisen näkökulman neuvottelutilanteesta, jota ei ole voitu suljettujen ovien vuoksi tuoda esille.
Todennäköisesti liiga on ilmoittanut sulkevansa ovensa. Jos ei tv-sopimusta nykyiselle joukkuemäärälle olisi olemassa, neuvotteluja ei olisi edes käyty. En lähtisi lyömään vetoja edes siitä, että sillä olisi paljon painoa. Tähän mennessä ainoa uutinen, jossa minä olen tv-sopimukseen törmännyt on ollut tyyliin "Emme millään viitsisi aloittaa neuvotteluja tv-sopimuksesta taas"

Nyt on sitten liigan edustaja kertonut, että liigasta ei pudota, eikä sinne nousta. Siinä vaiheessa Mestistä edustavilla ovat konstit olleet aika vähissä. Voidaan joko luoda hetkessä uusi tavoitteellinen sarjajärjestelmä, jota ei oikeasti ole moneen vuoteen edes ollut (!?!), tai keinolla millä hyvänsä pitää edes nousua liigaan mahdollisena. Sitä taustaa vastaan tässä ollaan varmaan yritetty minimoida vahingot.

Ongelmana suomalaisessa jääkiekossa on se munaton häviön pelkääminen. Nykyistä liigaa taaksepäin muistellessa ei tule mieleen kautta, jolloin Saipat tai Tepsit jne suljetun sarjan aikana eivät ole pistäneet hyvissä ajoin joukkuettaan lihoiksi. Minun mielestäni liigaan ei tarvitsisi edelleenkään (vielä) kenenkään nousta. Nyt kun Jokerit lähtevät, voisi sieltä ihan hyvin pudottaa huonoimman tai kolme huonointa ja aloittaa seuraavalle kaudelle oikean karsintasarjan.

Toisaalta. Kuka sitä nyt saavutetuista eduista tinkinsi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös