Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 043 624
  • 5 672
+ mielenkiintoinen mestiskausi
+ (suosikkijoukkueen teoreettinen nousumahdollisuus kasvoi)
- suomalaisen jääkiekkoilun tulevaisuus
------------------------------------------------
yhteensä: paska muutos, kiekkoliitto & liiga haistakaa vittu
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Siltä osin tuo päätös on "paluuta entiseen", että liigassa tullaan taas todennäköisesti näkemään tammikuussa tyhjennysmyyntejä, kun karsintapeikkoa ei ole enää olemassa. Onko silloin sitten Mestiksen kärkijoukkueilla ostojen suhteen "hullut päivät", aika näyttää.
 
K

Kiekkokatsoja

Hyvää ja huonoa. Liigakarsinnoista jää ottelutulot saamatta. Tosin ei tarvitse pelaajakauppoja tehdä talvella, ainakaan karsintojen vuoksi.

En usko, että yhdelläkään mestisjoukkueella on järkeviä taloudellisia mahdollisuuksia liigaan seuraavaksi kaudeksi, vaikka liiga pienentäsi sisäänpääsykritereitään.

Urheilullisesti päätös poistaa perinteisen pelaamalla ylemmäs seikan, mikä on surkea asia!
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
No jaa. Miksi mulla on olo kuin olisi vedetty matto jalkojen alta? Jotain suurempaa odotin ja lopulta aika vähän saatiin.

Liigaa pelataan jatkossa niin kauan 13 joukkueella kun itse niin haluavat.
 

ReijoRotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsänreuna since 1975!!
Kaikkineen ihan piristävä päätös, ja Mestistä tulee seurattua ihan eri tavalla kuin tähän asti.

Kuitenkaan tuossa ei Mestiksen voittaja saa muuta kuin mahdollisuuden hakea lisenssiä. Toki asiaan vaikutta n muuttujaa, mutta pakostakin tulee mieleen että lisenssinhaltijat pihtaavat niin kauan että Sport voittaa Mestiksen. Paskamyrskyä odotellessa :)
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Toki asiaan vaikutta n muuttujaa, mutta pakostakin tulee mieleen että lisenssinhaltijat pihtaavat niin kauan että Sport voittaa Mestiksen. Paskamyrskyä odotellessa :)

No juuri tämä on se mitä itsekin tässä mietin. Liiga päättää edelleen sen kenet sinne lopulta nostaa. Aina löytyy syy torpata välistä "ei tervetullut".
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Mielenkiintoista nähdä, että kuinka yleisö reagoi siihen, että äärimmäinen palkinto kaudesta on taas mehupönttö? Sarjan tyvipään sapkoissa tuskin mitenkään, mutta Mestiksen ns. suurseurojen kohdalla tilanne saattaa olla paljon näkyvämpi..

Voin sieluni silmin nähdä sen, että kuinka Liigan tyvipään joukkueiden toimarit nostivat tänään myhäillen jalat pöydälle.
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
No juuri tämä on se mitä itsekin tässä mietin. Liiga päättää edelleen sen kenet sinne lopulta nostaa. Aina löytyy syy torpata välistä "ei tervetullut".

Näinpä juuri. Ainakin karkeasti ajateltuna. Nyt on jo olemassaolevilla liigajengeillä on mahdollisuus tervehdyttää toimintaansa vailla pelkoa putoamisesta. Samoin taas jollekin mestisjengille suodaan mahdollisuus satsaamiseen, nousuun ja sitten tervehdyttämään talouttaan muutamaksi kaudeksi..

Ei tää nyt ollut oikein hyvä juttu, joku kriteeristö olisi kuitenkin mukava nähdä. Onko esim. junioritoiminnalla merkitystä mahdollisen lisenssin kannalta?
 
"Karsintojen poistuminen antaa myös Mestikselle mahdollisuuden venyttää sarjakautta pidemmälle kevääseen." (tällaisen lauseen joku oli ulostanut jatkoajan uutiseen)

Joo, mestisseurat varmaan mielellään venyttävät kautta myyden faneilleen merkityksettömiä otteluita lekien ja hekien kanssa sen sijaan että myisivät liigakarsintaotteluita jotka saattavat kiinnostaa yleisöä yhtä paljon tai enemmän kuin suomenmestaruusfinaalit.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Kun karsintoja ei enää ole, niin miten nyt laitetaan jauhot suuhun "Saipa ei kuulu liigaan" mussuttajille?
Mikä sen ratkaisee saako Mestiksen voittaja liigalisenssin vai ei? Ilmeisesti se, onko Kal€n kaveri.
 

Steus

Jäsen
Suomikiekon haudalla. Mafia siis edelleen päättää kaiken ja Sportin voittoa odotellaan. Jukuri-leirissä surraan varmasti, siellähän noiden edellytys täyttäminen tulee nielemään vuosia. (ks. taloudelliset ja urheilulliset ehdot)
 

chrisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ensi viikolla alkavasta kaudesta tulee hyvin mielenkiintoinen koska Mestiksen voittaja nousee hyvin todennäköisesti Liigaan. Entä sen jälkeen? Mistä jäljellä jääneet joukkueet pelaavat? Mahdollisuudesta päästä anomaan paikkaa liigaan? Pystyykö Suomessa edes olemaan tätä enempää joukkueita liigassa?

Saattaa meikäläisen jääkiekonseuraaminen päättyä vuoden päästä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Muuta en nyt jaksa kommentoida tähän väliin, kuin että, eikö nyt olisi ollut fiksumpaa pelata sitten tavalliset perinteiset pleijarit ja vaikka paras seitsemästä -systeemillä, kuin keinotekoisesti pitkittää runkosarjaa?

Toki tuota playoffs systeemiä ollaan nyt jo hyvä ettei pariinkin kertaan rukattu, niin ehkä siihen ei haluttu enää koskea ainakaan tälle kautta.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Surkea päätös. Ensi kausi olisi voitu mennä ilman karsintoja, mutta sen jälkeen ne olisi tarvittu ehdottomasti takaisin. Ei liigaan mahdu enempää kuin se 14 joukkuetta. Nyt näyttää todella pahalta Mestiksen kannalta ensi kauden jälkeen.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Täyttä paskaa. Eipä tässä juuri muita mietteitä tule, ei sovi minun ajattelumalliin tämä ja ei tule koskaan sopimaan. En pidä kabineteista ja uskon, että tämä on ehdottomasti huonompi vaihtoehto sarjalle kuin karsintoihin pohjaava malli.

Samana päivänä kun upposi Nokia, upposi lopullisesti myös se sarjajärjestelmä, jota olen aina pitänyt ainoana oikeana mallina tähän pieneen maahan. Mutta kun herrat vertaavat liigaansa NHL:ään, niin tottakai tämä on se looginen ratkaisu heille ja eipä ole konttoristien (ja oma) työt vaarassa edes teorissa.

Eli tarvitsee pitää se mitä lupasinkin, eli liigalle rahan kantaminen loppui nyt. Asuinpaikan vuoksi siellä olen eniten kiekkoa seurannut livenä.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Pitkällä aikavälillä melko surullinen päätös suomalaisen kiekon kiinnostavuuden kannalta, kultapossukerhosta ei siis voi pudota alas vaikka kuinka perseilisi ja luultavasti Mestiksen kärkiseuroille tulee taas taloudellisesti tiukat ajat.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Mun mielestä tämä homma on paskaa niin kauan ennen kuin lisenssin sisältö tulee julkiseksi. Muuten ei tässä ole päätä ei häntää.

Taloudelliset ehdot voi sisältää kuulkaa varsin yllättävää sisältöä vaatimuksineen. Tuolla voidaan torpata tasan Jukuria ja KooKoota ulos näistä kemuista. Sportillahan on rahaa kuin roskaa. Näin on fanit kertonut.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Se on nyt sitten kaikki tai ei mitään kausi. Kilpavarustelua ja sitten kun käteen jää mustapekka onkin seuraavat vuodet melkoista tervanjuontia. Eiköhän taas muutaman vuoden sisällä olla lakkauttamasta KooKoon edustuskiekkoa mikäli ensi kaudella ei mestistä voiteta. Tuskin ne joka vuosi uusia jengejä liigaan ottaa. Joulun jälkeen, jos joku liigassa on pahasti jäljessä, ruvetaan sieltä hamstraamaan ukkoa mestiksen kärkijengeihin.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Huono päätös. Liigakarsinnat ovat olleet kiinnostavia siitäkin huolimatta, että todellista uhkaa liigaseuralle ei Sporti kertarykäystä lukuunottamatta ole yksikään divariseura pystynyt asettamaan. Liigakarsinnoilla on vahvat perinteet ja sen olisi suonut jatkuvan uuden tulemisen jälkeen vastedeskin.

Toisaalta vaakakupissa on mielenkiinto sitä kohtaan, että miten seurat molemmissa sarjoissa vaikkapa tulevan viiden vuoden jaksolla asiaan suhtautuvat. Pelkään, että räksyttäjät ovat oikeassa mutta toivon, että järki pysyy touhussa mukana molemmissa sarjoissa.

Olisi mielenkiintoista nähdä mikä on taloudellinen hyöty kuvitteellisessa tilanteessa, että pudotuspelipaikan jo tammikuussa kadottanut liigaseura Joroisten Jyyrät myy tehot 8+37 siihen menneessä tehneen kärkisentterinsä kuudennesta sijasta taistelevalle liigaseura Raittilan Riennolle. Ja ehkä joku muukin samassa kasassa lähtee. Yleisötuloissa menetetään varmasti 100-300 katsojaa per jäljellä oleva peli, joten aika kova summa pitää liigan sisältä saada.

KHL -myynnit puolestaan tapahtuvat melko lailla täysin riippumatta siitä onko karsintoja vai ei, joten niihin tällä päätöksellä ei vaikutusta ole.

Mestiksen kuolemiseen en vahvasti usko mutta varmasti ainakin hetkittäinen notkahdus yleisömäärissä nähdään.
 

Buffalo_1988

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Karsinnat oli liigan mielenkiintoisimmat ottelut jos ei lasketa oman suosikin otteita. Ihan perseestä tämä päätös. Pitääkö aina antaa rahan ratkaista?
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Hiljainen on kylätie.....Kiitos päättäjät taas hienosta ratkaisusta. Nyt katellaan ja ootellaan sitten että miten monta "pikkuseuraa" pistää laput luukulle. Se on varma että muutaman seuran hautajaisia tästä seuraa.

Ei voi muuta sanoa kuin että kyllä on Suomen kiekkopäättäjillä joko kusta päässä tai oma lehmä ojassa. Veikkaan molempia.
 

Rocco

Jäsen
Liigaseuroja johtaa pelkurit. Ei tässä mitään muutakaan selitystä löydy. Kukaan ei halua ottaa riskiä, että putoaminen voisi tulla. Eihän tässä mitään urheilullista selitystä ole. Jatkossa voi olla Liigassa 20 joukkuetta, eikä se taas kehitä ketään. Ei voi muuta sanoa, kuin amatöörien pelleilyä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
mestis.fi: "Lisenssijärjestelmäprosessin etenemisestä vastaa Jääkiekkoliiton ja SM-liigan yhteiselin eli Huippukiekon neuvottelukunta, joka tuo uuden järjestelmän sekä Jääkiekkoliiton että SM-liigan päättävien elinten hyväksyttäväksi vuoden 2013 loppuun mennessä."

Eli kellään ei ole vielä mitään hajua, millainen tämä lisenssijärjestelmä tulee olemaan.

Koko uutinen: JÄÄKIEKON SARJAJÄRJESTELMIIN MERKITTÄVÄ MUUTOS
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Jos joku oikesti luuli muuta Jokereiden ilmoituksen jälkeen, niin elää kyllä turhassa optimistissa. Niin monta kertaa tähän hommaan on petytty 90-luvun lopulta lähtien että itse ainakin odottelin jotain tämän suuntaista. Tuulimyllyjä vastaan on turha taistella.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Mikä sen ratkaisee saako Mestiksen voittaja liigalisenssin vai ei? Ilmeisesti se, onko Kal€n kaveri.

Uskoakseni Kal€lla - etenkin nyt näiden loppukesän tapahtumien jälkeen - ei ole enää mitään päätäntävaltaa siihen, miten nämä asiat tulevaisuudessa hoidetaan.

Ymmärtääkseni Kale on jo joutunut nk. "palautekeskusteluun" Liigan toimesta perseiltyään luvan Jokereille lähteä vanja-enon vietäväksi. Olen myös kuullut huhua, että tämän palautekeskustelun seurauksena Liitolta on jo viety kaikki viimeisetkin mahdollisuudet vaikuttaa Liigan päätöksentekoon ja paraikaa Liigan juristit sorvaavat tästä kirjallista sopimusta.

Itsessään tämä karsintojen lopettaminen oli jo päätös Kummolan porukoita vastaan, sillä kaikille lienee selvää, että liigaseurat kannattivat liigan sulkemista, kun taas (Liiton alainen) Mestis sitä vastusti.

Mestiksen suurseuroille tämä päätös ei muuten ole millään lailla huono, vaan tarjoaa enemmänkin mahdollisuuksia nousta isojen poikein pöytään. Tietysti paska mäihä sille isolle seuralle, joka ei aikaansaa tarvittavaa urheilullista menestystä ja siten ei pääse jättämään lisenssihakemusta..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös