Liiga ja liitto pohtimassa eurooppalaista kiekkokilpailua

  • 7 293
  • 66

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tohtiikohan sitä tässä avaamaan asialle ihan omaa ketjua, kun ketju "ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi" olisi varmaan helpompi mieltää hiekkalaatikoksi pelkästään kotimaahan liittyville ehdotuksille. Modet voivat sitten siirtää tämänkin viestin tuonne edellä mainittuun ketjuun, jos tälle ei ole tilausta omana ketjuna.

Tosiaan Heikki Hiltunen avasi pelin, toteamalla että aika voisi olla otollinen eurooppalaiselle huippu liigalle jääkiekossa. Muunmuassa iltalehdessä juttua asiasta. Kokee asian olevan niin tärkeä, että kannustaa Liigaa ajamaan asiaa eteenpäin. KHL:n horjuminen tarjoaa omalta osaltaan mahdollisuutta ja mitä ilmeisimmin Hiltusen mielestä CHL ei aivan toivotulla tavalla aja asiaansa. Myös NHL:n kasvava vaikutus ilmeisesti huolestuttaa.

Tänään sitten Harri Nummela puhuu samanmoisia asioita. Juttua muunmuassa niinikään iltalehdessä.

Eli voidaanko sanoa, että nyt näyttäisi siltä, että sekä Liiga että liitto olisi tässä asiassa ikäänkuin samassa veneessä ja huoli olisi yhteinen?

Kerrotaan, että esillä on useampia malleja. Esim. täysin itsenäinen kilpailu, johon jokaisesta maasta tulisi jonkin verran seuroja tai sitten esim. joku Liigan, SHL:n (Ruotsin pääsarja), DEL:n (Saksan pääsarja) ja National leaguen (Sveitsin pääsarja) muodostama yhteinen kilpailu, jonka puitteissa ratkaistaisiin myös kansalliset mestaruudet.

Itse olen toisissa ketjuissa jo ehdotellut vähän jotain tuon kaltaistakin. Eli siinä lähdettiin siitä, että kussakin neljässä maassa olisi 15 joukkueen pääsarja ja kussakin sarjassa nuo joukkueet jakautuisivat viiden joukkueen euro divisioonaan ja 10 joukkueen kansalliseen divisioonaan. Eurodivisioonissa pelattaisiin sitten kotimaisien pelien lisäksi enemmän myös ulkomailla ja kansallisissa divisioonissa sitten enimmäkseen kotimaassa, mutta pelejä lähimmän naapurimaan kansallisen divisioonan kanssa voisi harkita.

Pudotuspeli "puu" rakentuisi sitten vähän uudella tavalla. Eli kaikkien neljän maan eurodivisioonien neljä parasta menisi pudotuspeleihin Euroopan mestaruudesta ja kunkin maan eurodivisioonan vika ja kansallisen divisioonan seitsemän parasta pelaisivat kansallisen divisioonan voitosta (ja viimeisestä paikasta eurodivisioonassa seuraavalle kaudelle). Kunkin maan lopullisessa finaalissa kohtaisivat sitten kunkin maan eurodivisioonan ja kansallisen divisioonan voittaja. Eli kansalliset mestaruudet ratkaistaisiin vasta Euroopan mestaruuden jälkeen, ettei suurimmalta osalta pudotuspeli joukkueita lopu pelit liian aikaisin keväällä, ennen mm-kisojen asettamaan takarajaa.

Itsenäiseen eurooppalaiseen liigaan verrattuna tykkäisin tuosta ehdotelmastani mallista enemmän siksi, ettei se olisi niin haavoittuvainen sille, että erimaissa voisi olla hyvinkin erilaisia mahdollisuuksia panostaa rahaa kiekkoon. KHL:stähän nähtiin, että "ulkomaan" seurat olivat lähinnä osallistumassa ja ainoastaan Prahan jengi pääsi kertaalleen finaaliin vain huomatakseen, että rahoitus loppui siihen kauteen. Tässä mallissa, vaikka pelattaisiin ulkomaisia seurojakin vastaan ja jopa Euroopan mestaruudesta, niin pääasiallisesti pelattaisiin kuitenkin oman maan sisällä ja lopullinen maali on kansallisessa mestaruudessa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Toinen vaihtoehto voisi sitten olla se, että Eurooppaan kehitettäisiin ikäänkuin kaksi isoa liigaa, jotka voisivat tarvittaessa pelata myös jonkin verran keskinäisiä pelejä (korvaten nykyisen CHL:n).

Eli pohjoinen liiga rakennettaisiin Ruotsin SHL:n ympärille. Siihen tulisi neljä divisioonaa. Suomen divisioona (kuusi suomalaista seuraa), pohjois-Ruotsin divisioona (kuusi seuraa maantieteellisesti itärannikolta, tyyliin Tukholma ja siitä ylöspäin. länsi-Ruotsin divisioona (kolme tai neljä seuraa Ruotsista ja kaksi tai kolme Norjasta) ja etelä-Ruotsin divisioona (kolme tai neljä seuraa Ruotsista ja kaksi tai kolme Tanskasta). Tässä kilpailussa olisi siis 24 seuraa pohjois-Euroopasta. Runkosarja vähän NHL:ää mukailen ja pudotuspelit ensin divisiooninen sisällä ja sitten välierät ja finaali.

Eteläinen liiga rakennetaisiin sitten Saksan, Sveitsin, Tshekin ja Itävallan ylikansallisen sarjan perustuksille. Eli jokaisesta maasta vaikka 10 joukkueen divisioonat ja jonkin verran myös pelejä yli divisioona rajojen ja pudotuspelit niin ikään divisioonien sisällä ensin ja sitten kansalliset mestarit kohtaisivat välierissä ja finaalissa.

Jonkinlainen CHL:n korvaaja voisi sitten sitoa nämä kaksi kilpailua ja tarvittaessa muita eurooppalaisia kiekkomaita yhteen jollain CHL:n kaltaisella kilpailulla, jossa ensin lohkovaihe ja sitten pudotuspelit nopeutetussa järjestyksessä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ja kyllähän sitten noin yleisestikin täällä voidaan pohtia, että onko tällaiselle ylipäätään tilausta tai sitten toiseen päätyyn, että onko tämä tyyliin jopa kynnyskysymys suomikiekon tulevaisuudelle.

Kovastihan ainakin jotkut koittavat väittää, että suomikiekon nykyiselle hurmokselle merkittävänä syynä olisi ollut Jokereiden KHL taival. Muunmuassa Jere Karalahti taisi jotain sen suuntaista jossain mediassa todeta tässä äskettäin. Vaikka toki Jokereiden mukana pääsi moni suomalainen pelaamaan KHL:ssä, niin pelasihan niitä suomalaisia myös muissakin seuroissa ja uskoisin, että ainakin osa Jokereissa pelanneista suomalaisista olisi tarvittaessa löytänyt pelipaikan myös toisista KHL seuroista.

Mutta jos kaikesta huolimatta Jokereilla oli oma merkittävä roolinsa kokonaisuudessa, niin kumpuaako tällaiset euroliiga ajatukset sitten halusta saada jotain samanlaista, mutta pysyvämmällä kuviolla ja miten mahdollista muut eurooppalaiset on tuollaiseen houkutella.

Ja tietenkin sitten jos tässä jotain painajaismaisia skenaarioita lähtee ajattelemaan, niin voihan käydä niinkin, että Ruotsissa, Saksassa ja Sveitsissä nähdään tällaisen ehdotuksen hyödyt, mutta sitten kun tuo kolmikko alkaa miettimään, että Suomi vai joku muu eurooppalainen maa, esim vaikka Tshekki, niin silloin maantiede voi alkaa pelaamaan meitä vastaan.

Lopuksi sitten vielä sellainen "kieliposkella" huomio, että kun foliorulla on aina käden ulottuvilla, niin kun Jokerit oli niin paljon esillä vielä tuossa jokunen viikko sitten, niin voikohan nämä avaukset olla vain sellaista, että halutaan keskustelu ihan toiseen suuntaa?
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Muutamia ajatelmia:

1) Ketään ei kiinnosta tuntematon vastustaja, ei vaikka nimet selässä olisivatkin länsimaalaisittain ymmärrettävässä kirjoitusasussa.

2) Euroliigan voitto ei ole sama kuin futiksessa Chämppärin voitto. Ei ainakaan 30 vuoteen.

3) Suomen talous on sosiaalidemokratian johdolla verotettu köyhyyteen. Meillä ei ole pääomia eikä varsinkaan varaa maksaa kelvollista NETTOpalkkaa asiantuntijoille. Niinpä kustannusrakenteen puolesta suomalaisporukat olisivat täysin lapsipuolen asemassa.

Summa summarum: nauttikaamme kotoisen Liigan antimista!
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoiskaarre
Aivan paska idea. Toteutuessaan tappaisi kansalliset sarjat täysin ja niissä kuitenkin kannattajien mielenkiinto pitemmän päälle on. Oman maan sarjan mestaruudessa, perinteisissä vastustajissa, paikallispeleissä. Joku tuollainen eliittisarjan kiinnostaisi alkuinnostuksen jälkeen todennäköisesti enää vain liikemiehiä katkarapukatsomoissaan. Liigan ja muiden sarjojen tulisi mieluummin keskittyä viemään CHL:ää eteenpäin.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Kyllä minä mieluummin katsoisin lokakuisen tiistai iltana Kärpät - Frölunda matsin kuin Kärpät -SaiPan.

Juu samaa aikanaan Jokeri-fanitkin hehkutti, kuinka hienoa on marraskuussa jonkun SaiPa-pelin sijasta käydä katsomassa Jokerit - SKA. Sitten kun katsoi näiden peliohjelmaa, niin siellä olikin kaiken maailman Neftehimikiä, Tserepovetsia, Novokuznetskia ja Nizni Novgorodia.
 

Moritz

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Dallas Stars
Kyllä minä mieluummin katsoisin lokakuisen tiistai iltana Kärpät - Frölunda matsin kuin Kärpät -SaiPan.
Joo mäkin, mutta sitten taas mielummin katsoisin tiistai iltana Kärpät-Ilves matsin kuin joku Kärpät-Fischtown Pinguins pelin. Ja veikkaan että sitä Frölunda yleisöä kiinnostaa huomattavasti enemmän tiistain Frölunda-Skellefteå kuin Frölunda-Kärpät matsi.

Olen 100% tukemassa CHL:ää ja sen kasvua, ja uskon oikeasti että eurooppalaisella kilpailulla on paikkansa lätkäkalenterissa. Mutta sen kasvaminen vaatii aikaa ja tällaiset superliigat tuntuu mielestäni tässä vaiheessa ihan turhalta haihattelulta. CHL-mestaruuden toki useat täällä arvostaa todella korkealle ja finaalikin viime vuonna tuntui kiinnostavan monia. Mutta niin kauan kun lohkovaiheen otteluihin myydään joku 2000-lippua, hallin yläkatsomot ei käytössä - meiningillä, niin ihan turha miettiä kotimaisen sarjan korvaamista kansainvälisellä sarjalla.

Tampereen uusi areena, IFK:n uusi areena (LOL), Jokerien mahdollinen paluu liigaan muutaman vuoden päästä. Ihan tällä kotimaisella sarjalla on vielä paljon kasvupotentiaalia, toivon että liigan päättäjillä keskittyminen pysyisi siinä.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Röhönaurua jollekin euroliigoille. Ei voisi vähempää kiinnostaa. Itse kyllä vetäisin sponsoroinnit pois Ilvekseltä, jos tuollaiseen hömpötykseen lähtisi mukaan. CHL:n kehittäminen olisi paljon järkevämpää.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikös näistä ihmeellisistä liigoista ole höpisty jo ainakin 1990-luvulta asti. Ja aina ne nousee uudestaan keskusteluun säännöllisin väliajoin. Kannattaisi tosiaan nyt sitä omaa kotimaan liigaa kehittää paremmaksi, työmaata riittää siinäkin.

Ja minä voisin kyllä telkkarista katsella lokakuisena tiistaina vaikka Kärpät-SaiPa ottelua, mutta tuskinpa koskaan Kärpät-Joku Ulkomaanseura -matsia.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
CHL alkoi orastavasti kiinnostaa jo ennen Ilveksen sinne pääsyä, joten kyllä siinä on potentiaalia. Kuitenkin ehdottomasti kansallisten liigojen rinnalla, eikä kustannuksella.

Kun moni nyt nostaa näitä esimerkiksi SaiPoja ja Kärppiä esiin kiinnostamattomina joukkueina, niin tulisi miettiä miksi ne on sellaisia. Ja mitä ne joukkueet tekee oikein, jotka eivät ole? On kuitenkin selvä, että KAIKKI joukkueet eivät voi samaan aikaan menestyä liigassa. On aina voittajia ja häviäjiä, se ei muutu miksikään vaikka pelattaisiin mitä liigaa.

Organisaatioiden pitää astua rohkeasti 2020-luvulle. Ilokseni olen huomannut esim. naapurin some-tekemisessä kehittymisen merkkejä. Toivottavasti myös muut seuraavat perässä, eikä yritykset jää johonkin ämpärikampanja-tasolle (joka kuitenkin jo peruttiin).
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ulostulon ajankohta on erikoinen. Liiga on nostanut viime kuukausina profiiliaan sekä toimistolla että askissa merkittävästi, ja käsillä on mielenkiintoisin kausi vähään aikaan. Nyt pitäisi kaikki voimavarat suunnata syksyn pelien markkinointiin ja niiden kiinnostavuuden lisäämiseen.

Tällainen epämääräinen puhe jostain tulevasta eurooppalaisesta sarjasta viestii suurelle yleisölle että Liigassa olisi jotain vikaa mikä pitää tulevaisuudessa korjata. Vaikka näin olisikin niin ajankohta näille spekulaatioille on täysin väärä, eikä missään tapauksessa ole selvää että ylikansalliset jääkiekkosarjat Euroopassa olisi se korjaustoimenpide mikä tarvitaan.

Ei nostata yhtään fiilistä tulevaa kautta kohtaan nämä Hiltusen ja Nummelan täysin tyhjänpäiväiset ja sisällöttömät pyörittelyt. Saavat taas Kivimäki, Nyholm ja kumppanit tehdä toimistolla hommia että tämä mainehaitta korjataan.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Ei vitsi. Luin nyt vasta nämä Nummelan ja Hiltusen höpinät. Jätkät puhuu ihan pehmoisia ja ajoitus on täysin väärä. Nyt kustaan omiin muroihin niin lujaa, ettei ole oikein tosikaan.

Jokereiden KHL-seikkailusta (urheilullisessa mielessä) ei näköjään paljoa opittu.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Aivan paska idea. Toteutuessaan tappaisi kansalliset sarjat täysin ja niissä kuitenkin kannattajien mielenkiinto pitemmän päälle on. Oman maan sarjan mestaruudessa, perinteisissä vastustajissa, paikallispeleissä.

Luitko sä noita juttuja ajatuksella vai vaan otsikkotasolla. Siellähän meinaa pohdittiin sellaistakin vaihtoehtoa, jossa Euroopan mestaruuden rinnalla pelattaisiin myös kansallisista mestaruuksista. Tuollaisen vaihtoehdonhan voisi ymmärtää siten, että CHL:n sijaan (erillinen kilpailu) nuo kansalliset rajat ylittävät pelit sisällytettäisiin osaksi Liiga joukkueiden runkosarja rupeamaa. Eli olisi se sama Liiga kuin nykyään, mutta osa peleistä pelattaisiin ulkolaisia joukkueita vastaan. Oman maan sarjan mestaruus olisi edelleen pelissä, isoin osa peleistä perinteisiä vastustajia vastaan ja paikallispelit olisivat mukana siinä, missä nykyäänkin. Ainoa muutos olisi se, että kaiken tuon lisäksi kunkin maan parhaat pelaisivat myös Euroopan tai ainakin laajemman kokonaisuuden mestaruudesta.

Ja noin yleisesti vaikka yksittäisten jatkoaika nimimerkkien ehdotuksia voi ihan hyvin ohittaa vain tyyliin "paska ehdotus", "ei ikinä tule toimimaan", ynnä muuta sellaista, niin kait tästä aiheesta kannattaa vähän syvemminkin keskustella nyt, jos kerran sekä Liigan, että liiton suunnalta tulee tällaista viestiä.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Ainoa muutos olisi se, että kaiken tuon lisäksi kunkin maan parhaat pelaisivat myös Euroopan tai ainakin laajemman kokonaisuuden mestaruudesta.
Eli miten tämä poikkeaisi nykymallista? En ihan ymmärrä miten CHL on nyt yhtäkkiä "tiensä päässä". Totta kai juuri minun on vaikea ymmärtää tätä, kun oma seura on vihdoin päässyt mukaan ja vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Mitä mieltä Tappara-fanit ovat?

Jos nyt ajatellaan jalkapallon mestarien liigaa, niin sen ongelma on minusta sama kuin jääkiekon Jokerit-Neftekhimik Novgorod -ottelussa eli vastustaja aina (suurseurat toki tietää kaikki, mutta sitten on näitä Dinamo Zagrebeja) ei herätä mitään mielikuvia tai tuntemuksia. CHL:ssä voisin ajatella, että ehkä norjalainen Stavanger ei näistä Ilveksen vastustajista ole niin kiinnostava kuin vaikkapa NLA:n huippuseura.

Toisaalta jos halutaan kehittää yleiseurooppalaisesti jääkiekkoa ja nostaa mielenkiintoa, niin eurooppalaiset huippuseurat pitää tehdä tunnetuksi jopa niin, että ne herättäisivät tuntemuksia missä tahansa. Eli Ilveksen pitää rakentaa se brändi niin, että myös Salzburgissa tiedetään mikä juttu eikä kysellä kaduilla faneilta "mitkä paidat teillä on päällä?"

Aika pitkä matka on siihen vielä.
 

emz1

Jäsen
Tällainen epämääräinen puhe jostain tulevasta eurooppalaisesta sarjasta viestii suurelle yleisölle että Liigassa olisi jotain vikaa mikä pitää tulevaisuudessa korjata.
Viestii siitä, että Liiga ei pysty kilpailemaan pelaajista esimerkiksi Sveitsin ja Ruotsin kanssa ja siihen kelkkaan ei ole mitään muuta mahdollisuutta päästä kuin että perustettaisiin huippusarja josta liittyisi Suomesta joukkueita mukaan. Samalla tuohon vaikuttanee myös se, että Liigassa isoimmat kasvavat kokoajan entistä isommaksi kun taas peräpäässä junnataan paikallaan.

Näkisin, että Liitossa ottaa enemmän päähän se, että vaikka Suomessa olisi joukkueita joilla olisi rahaa kilpailla joistakin kovemmistakin pelaajista niin siitä huolimatta tuo kaikki pelaajamateriaali valuu Sveitsiin / Ruotsiin juurikin kovempitasoisten sarjojen perässä. Liitto tuskin näkee, että Suomessa olisi mahdollisuutta enää kilpailla näiden sarjojen kanssa joten ainoa keino päästä leikkiin mukaan on ajaa agendaa Euroopan huippusarjasta johon poimittaisiin nuo muutamat isot seurat Suomesta mukaan.
 

fakiiri

Jäsen
Kummolan haastattelu on mielenkiintoinen. Hän sanoo jutussa "Pitäisi löytyä joku televisioyhtiö, joka ei ole kaikkia rahojaan laittanut jalkapalloon. Se raha, joka tarvitaan, on 500 miljoonaa euroa viiva miljardi, hän paaluttaa."

Realismia tämä heitto ja koko keskustelu Euroliigasta tarvitsee. Fakta on, että Euroopassa tulee ensin jalkapallo, sitten tulee jalkapallo, sitten on vähän väliä ennen jalkapalloa, sittenkin tulee jalkapalloa ja sitten välimatkan jälkeen tennis, koripallo, F1, pyöräily.
Saksassakin, jota Kummola niin kovasti haikailee Euroliigaan veturiksi, jääkiekko on täysin marginaalilaji, siitäkin huolimatta että DEL-liigassa on isojakin halleja ja isoja yleisömääriä. Suomessa ei edelleenkään ymmärretä jalkapallon suuruutta, kaikki muut lajit ovat sen katveessa.

Esimerkki 1: Olin Berliinissä kesällä 2016. Samanaikaisesti oli menossa jalkapallon EM-kisat ja yleisurheilun EM-kisat. Berliinin suurin sanomalehti Berliner Morgenpost ei kirjoittanut EM-yleisurheilusta jutun juttua. Urheilusivuilla oli juttuja jalkapallon EM-kisoista ja Bundesliigaseurojen pelaajasiirroista.
Hotellin aamiaishuoneessa oli televisio, se näytti saksalaisen urheilukanavan ohjelmaa. Ohjelma koostui aamu toisensa jälkeen Bundesliigaseurojen siirtouutisten analysoinnista. Keihäs ei lentänyt televisiossakaan.

Esimerkki 2: Olin Berliinissä katsomassa jääkiekko tammikuussa 2020. Berliner Morgenpost ei noteerannut DEL-liigan otteluita jutuissaan mitenkään. Lätkämatsi oli perjantai-iltana, lauantain ja sunnuntain lehtien urheilusivut olivat täynnä ennakoita sunnuntai-iltanapäivänä pelatusta Hertha-Bayern -fudismatsista.

Ruotsissakin jalkapallo on merkittävästi jääkiekkoa isompi laji. Lisäksi Ruotsissa seurakulttuuri ja -identiteetti ovat niin vahvoja, ettei ole realistista ajatella esimerkiksi Frölundan jättävän SHL:ää ja siirtyvän Euroliigaan. CHL menee SHL:n rinnalla, mutta ei korvaa kotimaan sarjaa.

Kun on yli 25 vuotta kuunnellut Hjalliksen ja Kummolan puheita Euroliigasta, on huomannut realismin puutteen. Suomalaisten kannattaisi vihdoin ja viimein sisäistää se tosiasia, että Euroopan pääkaupungeista vain Helsingissä ja Bratislavassa jääkiekko kerää enemmän huomiota kuin jalkapallo. Bernissäkin Young Boys on hieman SC Berniä edellä.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

fakiiri

Jäsen
Erilainen konsepti on kyseessä, jos pelejä on joka viikko kolme. Kyseessä olisi käytännössä Euroopan oma NHL.

Edelleen iso kysymys vailla vastausta: Ketä kiinnostaa?
Toinenkin iso kysymys on vailla vastausta: Miksi joku televisioyhtiöä laittaisi rahaa "500 miljoonaa euroa viiva miljardi", kuten Kummola määrittelee, tuotteeseen joka ei kiinnosta Euroopassa isoja yleisöjä?
Euroliigan perään haikaileville käytännön kysymys: Millä taikanapilla saatte suuret jalkapallomaat, Saksa ja Englanti, innostumaan jääkiekosta? Ja jatkoksi: Miten kuvittelette saavanne vahvan paikallisidentiteetin omaavat ruotsalaiset innostumaan?
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Kummolan haastattelu on mielenkiintoinen. Hän sanoo jutussa "Pitäisi löytyä joku televisioyhtiö, joka ei ole kaikkia rahojaan laittanut jalkapalloon. Se raha, joka tarvitaan, on 500 miljoonaa euroa viiva miljardi, hän paaluttaa."
Jos jollakin urheiluun panostavalla tv-yhtiöllä olisi ylimääräistä rahaa, todennäköisesti se vain tarjoaisi futisoikeuksista enemmän pärjätäkseen paremmin kilpailussa. Kummola elää nyt jossakin haavemaailmassa.
 

Undrafted

Jäsen
Jos nyt leikin seurajohtajaa. Seurani pyörii nyt tietyn kokoisella liikevaihdolla, hallissa mukavasti katsojia, fanituotteet myy ja tv-oikeuksista sekä sponsoreilta tulee euroja kassaan. Tämä kuvio ei toki määrättömästi voi kasvaa, ellen saa uutta isompaa hallia tai lisää tv-katsojia.

Kansainvälinen liiga oletettavasti keräisi suuremmalta alueelta katsojia, joten voisin saada isompia korvauksia tv-oikeuksista. Ehkä joku saksalainen tai tsekki katsoja jopa innostuisi tilaamaan Undrafted Petojen fanikamaa. Sponsorit saattaisivat maksaa ylimääräistä saadessaan näkyvyyttä kansainvälisemmin. Toki osa nykyisistä sponsoreistani on lähinnä samassa kaupungissa toimivia yrityksiä, jotka ei hyödy mitenkään, että kansainvälinen kuluttaja näkee firman mainoksen. Vastapuolena toki kasvavat kustannukset, kun pitäisi liikkua pelaamaan kauemmas.

Uhkana kansainvälisessä sarjassa toki on, ettei nykyisiä katsojiani kiinnostakaan pelit vieraampia ulkomaalaisia joukkueita vastaan. Toinen uhka, jos ne ulkomaalaiset joukkueet ovatkin varakkaampia ja sen myötä tasokkaampia. Saanko nostettua omia tulojani kilpaillakseni isompia vastaan? Pahimmillaan kuluni kasvavat ja tuloni vähenevät. Mikäli oikein pyörisin rahoissa, niin toki voisi olla kansallisessa sarjassa Undrafted Pedot ja sitten kansainväliseen sarjaan osallistuisi Undrafted Beasts. Miten sitten riittäisi katsojia kumpaankin sarjaan on taas toinen juttu.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Liigaseurat tekee persnettoa nytkin koko ajan CHL:ssä, jos eivät satu koko hommaa voittamaan. Ei kiinnosta suurta yleisöä lähellekään liigapelien tavoin. Tälläinen ulkomainen sarja on ihan utopiaa. Ei tuu toteutumaan ainakaan lähitulevaisuudessa.
 

fakiiri

Jäsen
Jos jollakin urheiluun panostavalla tv-yhtiöllä olisi ylimääräistä rahaa, todennäköisesti se vain tarjoaisi futisoikeuksista enemmän pärjätäkseen paremmin kilpailussa. Kummola elää nyt jossakin haavemaailmassa.
Ja jos tv-yhtiöllä on listalla jalkapallon jälkeen koripalloa, tennistä, formuloita ja monia muita lajeja ennen jääkiekkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös