Liiga ja EHT – missä kulkee raja?

  • 132 280
  • 915

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jukurien ja Liigan onneksi tähtihyökkääjä Puistolalla näytti olevan jääpussi nilkassa, eikä esim. polvi ottanut osumaa. Eiköhän Puistola ehdi vielä plejareihin kehiin, nilkan saa kyllä teipattua tiukaksi, jos eivät nivelsiteet pahemmin menneet ja turvotuksen laskettua jalka mahtuu luistimeen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
maajoukkueen menestyksestä pääsee kyllä nauttimaan mutta toki kiertokautta.

MM1995 jälkeen Litto on hienosti rahoittanut suomalaista junnupolkua MM kisatuloillaan.. siis KOTIkisatuloillaan. Kotikisat vetää väkeä riippuamatta menestyksestä, kuten tiedämmme 65, 74, 82, 91 kisoista jolloin ei ollut ihan odotettavissa finaalipaikkaa...

Ja MM kisat sitten muualla... juu, kyllä kiekkokansa kattoo töllöstä ja hyvä niin, mutta MM kisat ei haittakaan mitenkään Liigaa.

Nythän puhutaan EHT: turnauksista. EHT turneet ei ole MM kisamenestykselle mitenkään merkittäviä, vaikka näin väitetäänkin isoon ääneen. Aika vähän MM valintoja niiden perusteella tehdään. Pääosin ehkä jotain ryhmäänsoveltuvuusasioita nähdään, pelitavallista antia MM kisoille ei juuri ole. Suomalainen peli-identiteetti tulee paljon syvemmältä, muutenhan lyhyiden valmistautumisaikojen turneet menis aina penkinalle (olympialaiset, wärldkapit jne.. ei oo menny)

Karjalaturnaus tuo rahaa Liitolle joka saa saunottaa vieraita ja tukea junnuja, hyvä hyvä.. sen ajanhan Liiga pitääkin taukoa. Ja voisi olla ainoa turnee, johon Liigapelaajia päästetään. Loput otettakoon muualta euroopasta ja Mestiksestä eikä mitään tänpäivän tapasuia lauantaita vietettäsi ilman liigamatseja.

EHT höntsäähän voi kattoa jos haluaa, mutta ei niin, että se viä Liigakuluttajalta pelejä


En ymmärrä, että miten sinä kärsisit siitä, että Liigassa olisi EHT:n ajan viikon tauko niinkuin muuallakin? Ihan normaalissakin otteluohjelmassa noita viikon taukoja tulee aina välillä. Kärsitkö niistäkin?


Kyllä, kärsin, mutta niitä viikon taukojahan EI olisi ilman typeriä EHT höntsiä. CHL sotkee, vain siksi, että sarjanlaatijat ennakoi mitkä seurat pelaa.. hölmöläisten hommaa.. JA jos omalla joukkuella olisi jostain muusta syystä viikon tauko, olisi tuona aikana kilpailijoiden matseja nähtävissä jokatapauksessa.


Mutta lähtökohtaisesti kysymyksen asettelusi on väärä. Oikea kysymyshän on Miksi EHT:tä pelataan kesken Liigakauden, ei miksi Liigaa pelataan kesken EHT turnetta...

Ja… Kiakkokuluttaminenhan on harrastukseksi valikoitunut juuri siksi, että sitä pelataan useasti. että on monta peliä viikossa. Ja näin se saisi olla tasaisesti koko kauden. Jalkapallossa potuttaa heti kun pelejä on muutenkin vain kerranviikossa ja joku huuhkajien pilipalipeli estää esim Kesäkuussa pelaamasta, parhaaseen kesäaikaan, muutamaa ottelua enempää.

Kiakko on muuten vapaa näistä hölmöistä tauoista, jos vaan mitään EHT höntsiä ei olisi, tai ainakaan niihin ei Liiga pelaajia päästettäisi.


Kumpaa peliä sää olisit mieluummin tänään kattonu, huippuhienoa EHT höntsää Suami-Tsekki vai vaikka Kärpät – TPS peliä?..jos tota EHT höntsää, niin.. no.. se selittääkin paljon
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Tuli muuten mielenkiinnosta vilkaistua, miltä maajoukkueen kalenteri näytti nevö foget -kautena eli 1994-95.

4.-6.11. Nissan Cup, Sveitsi (muut joukkueet Ruotsi, Venäjä ja Sveitsi)
Viimeinen liigakierros 30.10. ja seuraava 10.11.

13.-14.12. Kaksoismaaottelut Ruotsia vastaan, paikkoina Helsinki ja Kouvola
16.-20.12. Izvestija-turnaus, Venäjä (8 joukkuetta, Suomi kohtasi alkulohkossaan Venäjän, Italian ja Ranskan, sijoittui toiseksi ja kohtasi toisen lohkon kakkosen Ruotsin)
Viimeinen liigakierros 11.12. ja seuraava 5.1.

9.-10.2. Sveitsi-maaottelut, paikkoina Kuopio ja Joensuu
Viimeinen liigakierros 5.2. ja seuraava 12.2.

1.-2.4. Slovakia-ottelut, paikkoina Zvolen ja Prievidza
1.4. pelattiin ensimmäinen finaali sekä pronssiottelu, joten neljän parhaan liigajoukkueen pelaajat puuttuivat. Tämä ottelu saattaa joissain tilastoissa näkyä B-maaotteluna.

7.-9.4. Tshekki-ottelut, paikkoina Tampere ja Helsinki
Ratkaiseva finaali pelattiin 8.4., ja finaalijoukkueiden pelaajat puuttuivat vielä tästä ryhmästä.

11.-12.4. Ruotsi-ottelut, paikkoina Tukholma ja Skellefteå

18.-19.4. Saksa-ottelut, paikkoina Tampere ja Turku

MM-kisat alkoivat 23.4. ja päättyivät 7.5.. Kisoissa viisi ottelua alkulohkossa (Tshekki, Ruotsi, Norja, Itävalta, USA), puolivälierässä vastassa Ranska, välierässä Tshekki ja finaalissa Ruotsi.
 

#28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves (Ässät & Hifk)
Nythän puhutaan EHT: turnauksista. EHT turneet ei ole MM kisamenestykselle mitenkään merkittäviä, vaikka näin väitetäänkin isoon ääneen. Aika vähän MM valintoja niiden perusteella tehdään. Pääosin ehkä jotain ryhmäänsoveltuvuusasioita nähdään, pelitavallista antia MM kisoille ei juuri ole.
Jukka Jalonen on eri mieltä kanssasi tässä asiassa.

Leijonien maajoukkuekausi lähti liikkeelle totuttuun tapaan Karjala-turnauksesta. Kuten aiemmin, myös nyt EHT-pelien yhteydessä on käyty jos jonkinlaista keskustelua.
Sävy on ollut hyvin vähättelevä.

Tähän Jalonen latasi tiukan jyrähdyksen.
– Täällä vaatimustaso on kovempi kuin esimerkiksi Liigassa – ihan harjoituksista lähtien. Varsinkin pelit ovat erittäin kovia. Sitä kaikki eivät selkeästi ymmärrä. Puhutaan jostain ”EHT-höntsästä”. Kyllä tästä höntsä on aika helvetin kaukana! Jalonen ilmoitti tuimalla ilmeellä.
– Tuota voi kysyä pelaajilta, että miltä nämä pelit tuntuvat sarjamatseihin verrattuna. Ero on aikamoinen – niin se vain menee, Jalonen jatkoi julistamistaan.

Jalonen on puolustellut EHT-turnausten asemaa vuosien varrella.
– Nämä ovat erittäin tärkeitä tapahtumia kaikkien mukana olevien joukkueiden kannalta. Näemme näissä kovissa karkeloissa, että ketkä pystyvät suoriutumaan kevään MM-kisoja ajatellen. Jos mentäisiin vaan suoraan kisoihin, niin siellä olisi paljon vähemmän uusia pelaajia. Näemme näissä, että missä pelaajat menevät ja sen myötä on helpompi tehdä valintoja. Sen lisäksi nämä pelit kehittävät pelaajia. Ei tähänkään turnaukseen tullut yhtään kieltäytymistä. Leijonat-paita kiinnostaa edelleen, Jalonen sanoo
.

 

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä, kärsin, mutta niitä viikon taukojahan EI olisi ilman typeriä EHT höntsiä. CHL sotkee, vain siksi, että sarjanlaatijat ennakoi mitkä seurat pelaa.. hölmöläisten hommaa.. JA jos omalla joukkuella olisi jostain muusta syystä viikon tauko, olisi tuona aikana kilpailijoiden matseja nähtävissä jokatapauksessa.
En tiedä vastailetko näihin viesteihini lukematta niitä ollenkaan, oletko päättänyt tarkoituksella tulkita niitä väärin vai jotain muuta, mutta koetan vielä kerran.

Ilveksen ekaa viikon taukoa peleistä etsiessä piti selata kalenteria kauden alusta aina lokakuun alkuun. KooKoo-Ilves ja Ässät-Ilves -pelien välissä on tuolloin ollut kuusi päivää, eikä silloin mitään EHT:tä pelata. Jos EHT:n aikana ei pelattaisi Liigaa, otteluohjelmaa voitaisiin tiivistää ja noita turhia viikon taukoja ei olisi. Ja noita turhia taukoja peleistä on ihan jokaisella joukkueella, useampia kaudessa.

Kumpaa peliä sää olisit mieluummin tänään kattonu, huippuhienoa EHT höntsää Suami-Tsekki vai vaikka Kärpät – TPS peliä?

..jos tota EHT höntsää, niin.. no.. se selittääkin paljon
Tänään? Jos kysymyksesi on, että molemmat olisivat olleet päällekkäin, niin sitten Kärpät - TPS. Siksi olisikin tärkeää, ettei Liigaa pelattaisi yhtä aikaa tuon turnauksen kanssa. Tänään nautin kyllä Suomen pelistä. Minusta oli hienoa nähdä Suomen maajoukkueen pärjäävän rakastamassani palloilupelissä. Sitä en tiedä, mitä se selittää.

Sinun tapauksessasi tämä koko keskustelu tuntuu selittävän vain sen, ettet nauti jääkiekosta lajina, vaan sen sijaan logo on sulle tärkein. Eikä siinäkään mitään väärää ole, mutta se on hölmö lähtökohta mielestäni perustella kantaansa jääkiekkoaiheisella keskustelufoorumilla.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen ekaa viikon taukoa peleistä etsiessä piti selata kalenteria kauden alusta aina lokakuun alkuun. KooKoo-Ilves ja Ässät-Ilves -pelien välissä on tuolloin ollut kuusi päivää, eikä silloin mitään EHT:tä pelata.
Tuolloin ei pelattu EHT:tä, mutta pelattiin CHL:ää. Ti 10.10. Ilves-Färjestad.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos Liiga-pelaajat ovat ”EHT-höntsien” puolella, niin eikös silloin niitä pidäkin järjestää? Kyllähän täällä on käytetty argumenttina avoimen Liigan puolesta sitä, että pelaajat haluavat avoimen Liigan. Vai eikö se pelaajien halu koskekaan tätä asiaa?
 

WillieGunn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
KalPan arvokkain puolustaja Jesper Mattila loukkaantui blokatessaan kiekkoa. Siirtoraja osittain kiinni eikä varaa ostaa lisää pelaajia. Playoffit tulossa.
Kyllä nämä EHT-pelit voisi työntää sinne missä ei aurinko paista.

Tai sitten kiekkoliitto maksaisi pelaajien käytöstä turnauksissa niin hyvät korvaukset, että ne kompensoisivat mahdollisia loukkaantumisia. Päästäis koko turnauksista. Näillä ei ole yhtään mitään muuta virkaa, kuin koittaa tehdä liitoille rahaa. Persnetolla näitä ei pelattaisi yhtään.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Itseäni ei jokin EHT voisi vähempää kiinnostaa. Olen kuitenkin hyväksynyt sen, että Karjala-turnauksen nykyisillä yleisömäärillä ainakaan Suomi ei tule ajamaan EHT-kiertueen lopettamista. Suomessa on myös yllättävän paljon ihmisiä, joita kiinnostaa vain maajoukkueurheilu mutta eivät seurajoukkueet.

Olenkin sopeutunut tilanteeseen niin, että Karjala-turnauksen aikana pidän viikon ansaitun loman jääkiekon seuraamisesta. Muiden EHT-turnausten aikana Liigan pelaaminen varamiehisillä joukkueilla on minulle pienempi paha kuin tauko.
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Jukureille surkea uutinen

Jukureille surkea uutinen​

"Patrik Puistola kaatui lauantain Tšekki-pelissä jään pintaan kamppailutilanteessa. Hyökkääjä kaatui tilanteessa ikävän näköisesti nilkkansa päälle ja ontui vaihtoon. Jukurien hyökkääjä irvisteli vaihtopenkillä ja piteli jääpussia jalallaan.

Puistola ei pelannut sunnuntaina Ruotsia vastaan, vaan matkusti kotiin turnauksesta.

Jukurit maksaa kovan hinnan tehopelaajansa maajoukkuepeleistä.

– Puistola ei pelaa tiistaina Ilvestä vastaan, eikä keskiviikkona Vaasassa, se on varmaa, sanoo Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

– Hän kävi maanantaina lääkärissä ja tiistaina toivottavasti saamme diagnoosin. Turha tässä kohtaa on arvailla sairausloman kestoa, Hakkarainen toteaa."

Tsemiä Jukureille ja Puistolalle. Nää eht höntsät on kyllä ihan perseestä.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En ymmärrä tätä EHT-valitusta, veikkaisin suurimman osan pelaajista lähtevän oikein mielellään noihin turnauksiin, joten eikö niille ole silloin paikkansa. Toki faneille ja joukkueelle nihkeää jos pelaaja loukkaantuu, mutta yhtälailla tämä voi loukkaantua runkosarjan ottelussa. Ja eivät nuo ottelut ole merkityksettömiä pelaajille, vaan kauden aikana erinomaisia mittareita sille, missä mennään kansainväliseen tasoon mitattuna. Missä pitää kehittyä, mihin kannattaa keskittyä omassa tekemisessä jne.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
suurimman osan pelaajista lähtevän oikein mielellään noihin turnauksiin, joten eikö niille ole silloin paikkansa. Toki faneille ja joukkueelle nihkeää jos pelaaja loukkaantuu,
Ajattelisin kyllä meitä faneja ensin, en pelaajia (ne on mriklä "töissä"). Eikä se loukkaantuminen, vaan pelien väliin jääminen. Vois vähempää kiinnostaa joku EHT matsi, ja sen takia niistä oikeista peleistä puuttuu pelaajia ja pelejä jätetään pelaamatta. Aika ankea lauantai, onnex sentään yx siirtomatsi. La pitäisi olla täyskierros Liigaa, mutta huoh joku yx höntsymatsi keskellä päivää tarkottaa, että lauantaiviihdettä ei ole... onnex sentään illalla oli umk, ettei viinaa tarttenu juara.

...pelaajat lähtee näihin mielellään vs kiakkokuluttajalta viedään viihdettä ... miksi kiakkokulutraja ajattelis mitä pelaaja näistä miettii?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins

Summasen mietteitä puolestaan yllä. Jalosen kommentoinnin ymmärtää, sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Jalonen on henkeen ja vereen maju-miehiä. Sieltä ne hänen saavutuksensakin ovat. Onko HPK:n kanssa se yksi seuramestaruus ja muuten ei mitään?

Itse näkisin hyvänä kompromissina kaksi EHT-turnausta kauden aikana. Tällöin jokainen maa saisi järjestettäväksi EHT-turnauksen joka toinen vuosi. Ehkä tällöin Liigakin onnistuisi vihdoin ja viimein olemaan tauolla silloin kun pelataan EHT-turnausta? Vai onko liikaa vaadittu? Ehkä on...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös