Liiga – ummehtunut ja kaavoihin kangistunut

  • 7 845
  • 37

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jo kauden aikana ja varsinkin nyt pudotuspelejä katsellessa on tullut turhauduttua siihen, miten huonosti Suomen suurin urheilusarja on hoidettu. Potentiaalia olisi vaikka kuinka paljon, mutta nyt siitä hukataan suurin osa. Tuli viime iltana pohdittua hieman, mitä Liiga on vetänyt vihkoon, ja mitä se voisi parantaa. Tästä on keskustelu jollain tasolla monessa ketjussa, mutta omaa ketjua ei ehkä tälle ole, niin päätin avata uuden.

Markkinointi

On ihan käsittämätöntä, kuinka vähän Liiga saa näkyvyyttä, varsinkin positiivista sellaista. Toki osasyyllinen tässä on myös media, jolla on jokin pakko lähinnä kirjoittaa vain negatiivisia asioita Liigasta. Ilveksen aikaansaama katsojabuumi tuntuu olevan ainoita positiivisia asioita, mitä mediasta on hetkeen Liigasta saanut lukea. Muuten on lähinnä kommentoitu sekoilua tilannehuoneen kanssa ja varsinkin pelin tasoa ja suljettua Liigaa. Liiga itsessään ei edes yritä luoda mitään hypeä.

Twitterissä voisi pommittaa aina matsipäivinä materiaalia maaleista, tilanteista, jotka puhuttavat ja muuta vastaavaa. Nyt siellä ei tapahdu mitään, ei yhtään mitään. Nykyään näkyvyys on kaikki kaikessa, ja esimerkiksi kiistelty persoona Jonne Virtanen on saanut aika paljonkin jo näkyvyyttä Twitchissä, Liigan kannattaisi tukea kaikkia henkilöitä, jotka luovat positiivista ilmapiiriä ja näkyvyyttä Liigalle.

Jos Ilves jossain on ollut muita joukkueita edellä, niin markkinointipuolella. Tähänkin löytyy myös Ilveksen puolelta parannettavaa. Isoin asia, mitä Liiga kaipaa, on nuoria katsojia. Ei ole sattumaa, että youtubettajat ja Twitch-striimaajat ovat todella suosittuja nykyään, kuten se Turussa järjestetty tapahtuma osoitti. Nuoret ja lapset pystyvät paljon paremmin samaistumaan heihin, ja saamaan erilaisen kontaktin, kun kyseinen henkilö on suoraan esillä videoissaan tai lähetyksissään.

TikTok, Snapchat, Instagram ja Youtube ovat medioita, joita lapset ja nuoret käyttävät todella paljon, ja jos halutaan herättää kiinnostusta, täytyisi Liigan ja joukkueiden näkyä siellä. Joukkueet voisivat järjestää erilaisia ”lähetä kysymys pelaajalle X, hän vastaa”, ja niistä luoda videoita tai pätkiä, joita voisi jakaa Youtubessa, TikTokissa ja Instagramissa esimerkiksi. Tai erilaisia kikkahaasteita joukkuelaisten välillä, näin uusia kannattajia saattaisi syntyä, kun he saisivat ns. läheisempää kontaktia pelaajiin. Tuohon kun yhdistäisi sen, että pelien jälkeen olisi huomattavasti useammin mahdollisuus tavata pelaajia, jos vaikka jokaisen kotipelin jälkeen olisi tavattavissa kaksikin pelaajaa, en uskoisi sen väsyttävän pelaajia liiaksi.

Myös erilaiset ”tilien haltuunotot” antaisivat näkyvyyttä, pelaajat voisivat joko Liigan tai omien joukkueidensa tilille kuvata pätkiä siitä, millaisia heidän arkirutiininsa ja treenipäivänsä ovat, jolloin fanit saisivat jotain konkreettista nähtävää ja kosketusta. Tai pitää erinäisiä lyhyitä livelähetyksiä, jossa näiltä saataisiin kysellä erilaisia asioita jne. Kaikkien ideoiden taustalla on se, että jos uusia faneja ei saada kiinnostumaan Liigasta ja sen joukkueista, tulevat yleisömäärät laskemaan, tätä kautta myös sponsori- ja TV-sopimukset mahdollisesti pienenevät, jotka entisestään aiheuttavat kilpailukyvyn laskua.

Pelin taso

Kun markkinointi on saatu kuntoon, ja sitä kautta ihmisiä kiinnostumaan tuotteesta, pitää varmistaa, että tuotteen laatu on sellainen, että se saa ihmiset pysymään kiinnostuneena. Ihan ensimmäisenä näkisin sen, että ei se ”pelin taso” välttämättä ole sille kannattajalle niin tärkeää kuin täällä ajatellaan. Suomi on siitä huono, että on totuttu pelaamaan todella taktisesti, träppi on vain niin hyvä pelitapa, kun taitotasot eivät ole kovin korkeat. Mutta todella tylsäähän sitä on katsoa, satunnaiskatsoja tulee hallille tuijottamaan, kun kumpikaan joukkue ei karvaa, vaan istuu 60 minuuttia keskialueella puolustamassa, ja sitten pyöritään kulmissa. Ei varmaan kauheasti kiinnosta tulla uudestaan.

Näkisin, että tuomarilinjaa muuttamalla saataisiin pelistä nopeampaa ja viihdyttävämpää. Jos huitomiset, koukkaamiset, roikkumiset ja kiekottomien estämiset vihellettäisiin kaikki pois, nopeutuisi peli pakosti. Ja kyllähän sitä mieluummin katsoo 6-5 päättyvää peliä kuin 1-0 nyhjäystä, vaikkakin poikkeuksia on. Varsinkin nyt playoffeissa on ollut vaikea ymmärtää, mitä varten se sääntökirja on, jos sen mukaan ei vihelletä. Nyt meno on käytännössä sellainen, että ensin menee kymmenen rikettä ohitse, ja sitten yksi vihelletään. Vähän sama, kun kymmenen autoa ajaisi ylinopeutta nopeuskameraan, mutta vasta yhdestoista saisi sakon, ihan käsittämättömän kuuloista, eikö? Ja tuota on mielestäni turha perustella sillä, että ”playoffeissa saa pelata kovempaa”, mitä helvetin kovempaa pelaamista se on, että estetään ja hakataan mailoilla sitä kiekollista, kun se yrittää päästä maalipaikkaan. Sen ymmärrän, että kiekoton pelaaja saattaa saada kovempaa kohtelua maalin edessä, mutta sitä en, että sitä kiekollista saa murjoa kuin vierasta sikaa.

Joko vihelletään sen sääntökirjan mukaan koko ajan, tai sitten ei ollenkaan. On pelaajien aliarvioimista, jos ajatellaan, että nämä eivät mukautuisi tiukempaan linjaan. Kun tuolla pelataan voitosta, niin eiköhän jokainen pelaaja vähintään toisen huitomisjäähyn jälkeen ymmärrä, että hei, enää ei kannatakaan naputella sitä vastustajaa käsille, kun siitä saa jäähyn. Tai jos sitä ei älyä, niin tuskin kuuluu Liigaan kyseinen pelaaja. Ja väitän myös, että tuomareilla riittäisi vallan mainiosti osaaminen tiukempaan linjaan, ei suomalaisia tuomareita sattumalta ole viheltämässä MM-kisoissa tai olympialaisissa, kyllä heitä maailmalla arvostetaan.

Toinen asia mikä on ärsyttänyt playoffien aikana on tuo pelien aikataulu. Toki koronavuosi vaikuttaa, mutta onhan tuo ihan typerää, että pelejä tuupataan kauhean tiiviiseen tahtiin. Sehän oikein kannustaa pelaamaan träppiä, joka on kevyempi pelitapa, kun ei tarvitse karvata. Ehkä ensi playoffit pelataan taas järkevämmin. Liigan ja joukkueiden pitäisi mielestäni tehdä kysely pelipäivistä ja sopivista kellonajoista, mielestäni vakiintuneet pelipäivät, esimerkiksi keskiviikko, perjantai ja lauantai olisivat mahdollinen päätös. Tällöin olisi aina selvää, milloin pelataan. Myös viikonloppuisin olisi porrastus mielestäni fiksua, kello 16 ensimmäinen peli, sitten vaikkapa kello 17 ja 18.30. Mahdollisimman suuri näkyvyys, kun sellainen on mahdollista.

Kolmantena avoimuus, nyt tilannehuone huitoo miten sattuu ja aiheuttaa närää. Satunnaiskatsoja, joka menee hallille ja kokee, että oman joukkueen maali hylätään perusteetta. Saattaa helposti syntyä fiilis, että jaksaako tänne tulla uudestaan, kun ei edes tiedä miksi maali hylättiin. Jo hallissa olisi hyvä kertoa kaikille, että ”nyt tarkistamme tilannetta syystä X”, ja kun on tarkistettu, tulisi perustelut ”tilanne hylättiin/hyväksyttiin, koska X”, kaikki tietäisivät mistä kyse, eikä tarvitsisi arpoa. Ja jälkikäteen voisi tulla myös selvitys, jos jokin epäselvä tilanne oli, että miksi näin päädyttiin.

Sama koskee pelikieltoja, niihin pitäisi saada jokin selkeä linja. Mielestäni rikkoo pelaajien oikeusturvaa, kun tuomiot ovat ihan mitä sattuu, ihme, etteivät pelaajat ole nostaneet tästä isompaa äläkkää, samoin kuin tuomarilinjasta, joka on ihan mitä sattuu. Tai ainakin itse pelaajana olisin todella kyrpiintynyt tuomarilinjasta, jossa kymmenen virhettä katsotaan läpi sormien, ja sitten yksi oma koukku tai huitominen vihelletäänkin pois, kuka tällöin edes tietää mitä saa tehdä, ja milloin rikkeet vihelletään? Tietävätkö edes tuomarit, luulisi heillekin olevan vaikeata viheltää, jos vain silloin tällöin vislaillaan, helpompihan se olisi koko ajan viheltää sääntökirjan mukaan.

Itse pelitapahtuma

Seurojen tulisi myös miettiä itse pelitapahtumaa, nythän se on aika geneerinen, hallille tullaan katsomaan peli, ja sitten lähdetään pois. Pitäisikö sinne tuoda lisää sisältöä, jotta nykynuoriso, joka on tottunut todella paljon siihen, että ei vain pönötetä paikoillaan, vaan päästään osallistumaan itsekin. Erätauoille erilaista tietovisaa esimerkiksi Kahootista, ennen tai jälkeen pelejä mahdollisuus tavata pelaajia ja ottaa kuvia näiden kanssa. Jotain, millä nuoret katsojat voisivat luoda sidettä kannattamaansa seuraan, kun nuorena saadaan luotua side, niin todennäköisesti ”asiakkuus” on pitkäkestoista.

Seurojen pitäisi myös ehdottomasti tukea kannattajaryhmiä niin paljon kuin mahdollista. Esimerkiksi Osasto 41 on saanut luotua ihan järjettömän hyvän tunnelman Ilveksen peleihin, joka varmasti edesauttaa satunnaiskatsojien tuloa peleihin. Tähän en osaa suoraan sanoa mikä olisi sellainen porkkana, joka saisi enemmän faneja tuollaiseen porukkaan mukaan, joka pitäisi peleissä ääntä, mutta mahdollisesti halvempaa kausikorttia tai jotain juomalippua peleihin. Panostus on pieni, mutta jos sillä saadaan tunnelma paremmaksi peliin, se voi maksaa itsensä nopeastikin takaisin.

Toki itse tuotteen laatu on kaikista tärkein tekijä, jos peli on paskaa, harva sitä jaksaa katsoa, mutta pelkkä pelin laatukaan ei riitä siihen, että katsojia tulisi. Nykyään on niin järjettömästi kilpailua vapaa-ajasta, että seurojen pitäisi pystyä tarjoamaan jotain niin spesiaalia, että ne kannattajat tulisivat sieltä sohvien pohjalta hallille, eivätkä katsoisi pelejä kotoa tai jättäisi katsomatta kokonaan. Omassa ikäryhmässä on todella vähän henkilöitä, jotka ylipäätään seuraavat Liigaa, saatikka käyvät peleissä. Tämä asian Liiga on aika kylmästi sivuuttanut, ja luottanut siihen, että ”kyllä niitä katsojia tulee”.

Hieman meni ehkä ajatuksenjuoksuksi, mutta pointteja ehkä sai irti. Liiga on todella ummehtunut sen suhteen, miten se hoitaa markkinointia, joka on ihan kaikista keskinäisin asia nykyisessä digitaalisessa yhteiskunnassa. Tässä meni myös ehkä vähän Liiga ja seurat sekaisin, sillä molemmat ovat vastuussa siitä, että markkinointi on vedetty ihan vihkoon. Esimerkiksi Ilveksen markkinointiporukalta olisi hyvä muiden joukkueiden kysyä neuvoja ja ottaa mallia, koska se on jokaisen joukkueen etu, mitä enemmän Liiga saa näkyvyyttä ja katsojia.

Ja varmasti Liigan avaaminen on se, mikä monille tulee mieleen. Mutta näkisin, ettei se ole isoin tekijä. Suomi on vain niin pieni maa, ettei oikein ole mahdollista pyörittää kahta kunnon sarjatasoa, se vaatisi isoa muutosta esimerkiksi katsojamäärissä, että TV-sopimus saataisiin sellaiseksi, että pystyttäisiin pelaamaan vaikkapa 12 sarjan Liigaa niin, etteivät Mestikseen tippunet joukkueet kuihtuisi suoraan pois. Fakta vain on se, että raha puhuu, eikä sitä Suomessa ole liikaa liikkeellä.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Näinhän se on. Koontisi jokainen asia on jollain tavalla noussut viime vuosien aikana toistuvasti esiin täällä palstan eri syövereistä, ja suunta on valitettavasti ollut huonompaan etenevä.

Suurin ongelma piilee mielestäni Liigaorganisaatiossa, jossa vanhat patut koittavat vääntää samalla konseptilla, joka toimi ysärillä. Maailma muuttuu, muttei sen muuttumista haluta ymmärtää tai myöntää. Liigan markkinointikoneistohan on joltain kivikaudelta, eikä pleijareiden aikainen Twitter-herääminen muuta tätä valitettavaa totuutta.

Ammattituomarit änärityyppisellä linjalla, jossa koukut, estämiset ja huitomiset otetaan rankalla kädellä pois. Avoin Liiga vähäisemmällä jengimäärällä / suurempi jengimäärä ja änärityyppinen lohkojako, enemmän tärkeitä otteluita ja paikallispelihenkeä. Muutosprosessi vain tarvitsisi muutosjohtajat, aikaa ja rahaa. Ja kun näitä mitään ei oikein ole nykyhetkessä olemassa, junnataan tässä paskassa hamaan tappiin asti.

Suomessa TV-markkinat ovat ilmeisen surkeat muihin lätkämaihin verrattuna, joka asettaa rimaa tulopuolelle. Telia ei omalla toteutuksellaankaan vakuuta, kun katsoo studioiden laatua ja ylipäätään määrää. Verrataan vaikka satoja tuhansia katsojia vetävään esports-puoleen, jonka studiot, tilastoinnit ja analysoinnit ovat totaalisen priimaa kamaa. Liiga on nykyisessä viitekehyksessään se setämies kertomassa omista hiihtäen tehdyistä koulumatkoistaan pullamössönuorisolle.

Koronan myötä ihmisten ostokäyttäytyminen on muuttunut ja tapahtumiin lähdetään yhä harvemmin. Turhien pelien määrä ja runkosarjan merkityksen vähyys näkyy kiinnostavuudesta. Ottelutapahtumiin ainakin Turussa on yritetty panostaa vuosien varrella, mutta mikä sen hyöty oikeasti lopulta on, jos katsotaan raa'asti viivan alle jäävää lukemaa? Tepsillä on ihan asialliset hoplop-tyyppiset lastenmaailmat, viinibaarit ja katsomoravintolat, laadukkaita ruokailuvaihtoehtoja runsaasti. Suomalainen kulttuuri vain ei oikein ole tottunut siihen ajatukseen, että hallilla vietettäisiin useampi tunti ottelutapahtuman ohessa.

Ja mitään Ilvekseltä poisottamatta, joka on markkinoinnillisesti Liigan kärkeä noin kilometrin erolla muihin. Mun mielestä tuon Ilveksen ulospäin näkyvän aktiivisuuden pitäisi olla ihan vakiomenoa jokaisessa tulosta tekevässä yrityksessä. Jos näin ei ole, väärät tyypit ovat sitä hoitamassa ja rahat tulisi ohjata oikeaan osoitteeseen. Turkuhalli oli täynnä lapsiperheitä katsomassa, kun lajia osaamattomat ihmiset suhaavat jäällä ilman päämäärää. Mutta kun niillä ihmisillä on oma tarina ja päämäärä tubettajana/muuna vaikuttajana, asiasta tuleekin kiinnostava. Miksei seurat hyödynnä näitä Bäckejä, Parkkaleita ja muita kiinnostavia persoonia aktiivisesti omassa markkinoinnissaan? Nyt pidetään maksimissaan instagram-livejä, joissa kiusaantuneen oloiset pelaajat vastaavat 30min-1h ajan sen parin sadan katsojan kysymyksiin. Varmaan tosi hyödyllistä niin pelaajan kuin markkinaosuuden kasvattamisen näkökulmasta. Alibitekemistä, joka toistuu sarjaa pyörittävässä koneistossa jokaisella portaalla.

Edit.
Ja katsomomeiningin tärkeydestä olen ehdottomasti samaa mieltä. Ei meidän tarvitse suoraan Ruotsin tasolle päästä, mutta tavoitteet tulisi olla katsomokulttuurisesti jossain siellä. Montakohan uutta silmäparia ensi kaudelle on saavutettu pelkästään Ilves-TPS -parin äänekkäillä karnevaalimeiningeillä.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Toinen asia mikä on ärsyttänyt playoffien aikana on tuo pelien aikataulu. Toki koronavuosi vaikuttaa, mutta onhan tuo ihan typerää, että pelejä tuupataan kauhean tiiviiseen tahtiin. Sehän oikein kannustaa pelaamaan träppiä, joka on kevyempi pelitapa, kun ei tarvitse karvata. Ehkä ensi playoffit pelataan taas järkevämmin.

Liigan ja joukkueiden pitäisi mielestäni tehdä kysely pelipäivistä ja sopivista kellonajoista, mielestäni vakiintuneet pelipäivät, esimerkiksi keskiviikko, perjantai ja lauantai olisivat mahdollinen päätös. Tällöin olisi aina selvää, milloin pelataan. Myös viikonloppuisin olisi porrastus mielestäni fiksua, kello 16 ensimmäinen peli, sitten vaikkapa kello 17 ja 18.30. Mahdollisimman suuri näkyvyys, kun sellainen on mahdollista.

Nämä allekirjoitan kyllä kaikki.

Olen nimittäin aivan varma, että jo vuosia esim. Tapparan pelitapa on tähdännyt kevään otteluohjelmaan nähden optimaalisesti laadittuna. Muunkinlaista peliä voisi pelata, mutta otteluohjelma määrittää sen aina.

Tuo porrastusjuttu on myös todella mainio asia. Olen tästä itsekin aiemmin kirjoittanut, ja seurannut tämän kauden porrastuksien ansiosta enemmän muita joukkueita mitä koskaan. NHL:stä tuttu "vaihde" jäänyt päälle. Siellähän ne aikavyöhykkeet tarjoaa tuon.

Hyvää settiä kokonaisuudessaan tämä keskutelun aloitus.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Eipä taida Liigaa ihan hirveästi kiinnosta pudotuspeleissä pelin taso vaan tulojen maksimointi. Muussa tapauksessa varmaan tuo pelitahti olisi vähän eri tavalla kuin tämä nykyinen malli missä syys-lokakuussa pelataan viikonloppuisin ja välillä sen 4 peliä 12 päivään ja sitten pudotuspeleissä sinne samaan 12 päivään mahtuu 9-10 peliä. Laskekaapa joku ihan mielenkiinnosta montako peliä KooKoolle tulee reiluun kuukauteen jos nousevat vielä tästä sarjasta ja pelaavat 7-pelin finaalisarjan. Sitten kysykää että onko tämä nyt sitä millä itseään kunnioittava urheilusarja voi sanoa tekevänsä kaikkensa pitääkseen pelin tason korkealla.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eipä taida Liigaa ihan hirveästi kiinnosta pudotuspeleissä pelin taso vaan tulojen maksimointi. Muussa tapauksessa varmaan tuo pelitahti olisi vähän eri tavalla kuin tämä nykyinen malli missä syys-lokakuussa pelataan viikonloppuisin ja välillä sen 4 peliä 12 päivään ja sitten pudotuspeleissä sinne samaan 12 päivään mahtuu 9-10 peliä. Laskekaapa joku ihan mielenkiinnosta montako peliä KooKoolle tulee reiluun kuukauteen jos nousevat vielä tästä sarjasta ja pelaavat 7-pelin finaalisarjan. Sitten kysykää että onko tämä nyt sitä millä itseään kunnioittava urheilusarja voi sanoa tekevänsä kaikkensa pitääkseen pelin tason korkealla.
Toki tämä vuosi on sikäli poikkeusvuosi, kun on sekä koronaa että MM-kisat, jotka molemmat aiheuttivat sen, että playoffit pelataan näin tiiviisti. Toki se oli vähän ahnetta (mutta varmasti myös seurojen halujen mukaista), että syksyllä pelattiin vähän, kun yleisöä ei saanut ottaa, ja toiveissa oli, että keväällä saataisiin täydet katsomot, ja silloin pelattaisiin mahdollisimman paljon.

Eli kaikkea ei voi kaataa pelkästään Liigaorganisaation niskaan, koska seurathan noista asioista päättävät. Ja sikäli kyllä ymmärrän, että mennään raha edellä tällaisessa tilanteessa, jossa seurojen talous on todella kuralla ja hankalassa tilanteessa. Raha se kuitenkin on, joka määrää. Mutta pitkässä juoksussa tällainen ajattelu ei ole järkevää, mutta tällaisen poikkeuskauden aikana mielestäni fiksua toimia, kuten on toimittu. Yhden kauden urheilullisuus kärsii. Ongelma onkin, että urheilullisuuden on annettu kärsiä jo vuosia, ja näyttää, ettei siihen ole muutosta tulossa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tuon ummehtuneisuuden ja kaavoihin kangistumisen huomaa tuomaritoiminnassa ja otteluohjelmassa (ja Liigan nettisivuilla mitkä ovat vuodesta toiseen paskimmat ikinä missään). Muualla maailmalla tuomaritoimintaa on viety eteenpäin ja ruvettu ottamaan rikkeitä pois ns. nollatoleranssilla, mutta Liigassa se on joka kymmenes rike mikä jaksetaan viheltää. Tuollainen linja suosii hitaampia joukkueita sekä träppäämistä. Taklauksissa täällä on jokin ihan oma linja jostain lajin ulkopuolelta tullut, missä suurennuslasin avulla etsitään, hipaiseeko taklaus leukaa vai ei välittämättä siitä kuinka puhtaasti taklaaja taklaa ja miten se taklattava tilanteessa toimii. Eilen kukaan ei edes uskaltanut taklata ja kovat taklaukset loistavat poissaolollaan, koska ne ovat kohtuuttoman suuri riski ulosajolle, vaikka taklaisit miten puhtaasti.

En ymmärrä miten tuo otteluohjelma on aina kaudesta toiseen yhtä paska? Luulisi olevan helppoa tehdä otteluohjelma, jossa pelataan runkosarjassa tasaisesti noin kolme peliä viikossa, joskus neljä. Nyt ainakin IFK:n osalta tuo on ollut sitä, että pelataan kahdeksaan päivään viisi peliä ja sitten tulee reilu viikon tauko ja taas samalla kaavalla uudestaan. Ei mitään järkeä. Selkeät pelipäivät (ma,ke,pe/la) ja pelejä porrastetusti! EHT:n aikoihin Liiga reilulla tauolla. Playoffeissa sama homma, ainoastaan perjantai ja lauantai bisneksen takia voivat olla peräkkäiset pelipäivät, mutta muuten ei mitään järkeä pelata pelejä peräkkäin ja kovassa tahdissa. Pelejä pitää pelata myös porrastetusti, että katsojat voivat seurata useampaa sarjaa. Arkisin voisi olla kolme alkamisaikaa peleille (klo 18:00, 18:30 ja 19:00). Viikonloppuisin voisi alkaa peli aikaisintaan jo klo 16:00 ja myöhimmillään klo 19:00.

Avoin Liiga toisi mukavasti lisää säpinää runkosarjaan. Parillinen määrä joukkueita olisi paljon fiksumpaa kuin pariton. Olisiko se sitten 16 joukkueen Liiga tulevaisuudessa, toinen seuroista Jokerit tai Kiekko-Espoo nousee voittamalla Mestiksen ja toinen nousee sen jälkeen karsimalla?

Ps. Kultakypäristä luopuisin playoffeissa. Mitä hiton järkeä noita on pitää enää playoffeissa merkkinä, että pelaaja x oli runkosarjassa joukkueensa tehokkain? Ihan turha maalitaulu kyseessä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eipä taida Liigaa ihan hirveästi kiinnosta pudotuspeleissä pelin taso vaan tulojen maksimointi. Muussa tapauksessa varmaan tuo pelitahti olisi vähän eri tavalla kuin tämä nykyinen malli missä syys-lokakuussa pelataan viikonloppuisin ja välillä sen 4 peliä 12 päivään ja sitten pudotuspeleissä sinne samaan 12 päivään mahtuu 9-10 peliä.

Eikä riitä massoilla/satunnaiskatsojilla talouspuolikaan tähän ottelutahtiin. Vähän väliä saat olla ostamassa superkalliita lippuja.

Ei varmasti ole tulojen maksimointia tämä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan sport
Itse olen avointa liigaa kannattava. Kuitenkin on pakko nostaa esille kysymys, jota ei voi kukaan sivuttaa. Esim. Sportin aikana liigaosake maksoi 1.8m€, uskoisin sen olleen samaa luokkaa myös Kookoolla ja Jukureilla. Entäs ne aikaisemmin nousseet, niilläkin lienee ollut jokin maksu. En tiedä tarkalleen sopimusehtoja, mutta uskoisin, että jos nykyinen systeemi puretaan tai muutetaan, tulevat ne vaatimaan fyrkat takaisin, koska ehdot millä liigaan tultiin ovat oleellisesti muuttuneet. Niin tyhmää seuraa ei olekaan joka ei rahojaan takaisin vaatisi. Ollaan tavallaan ajauduttu pattitilanteeseen, siinäpä pähkinä purtavaksi. Urheilullisesti minusta vaikkapa Ruotsin malli toimisi täällä
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Twitterissä voisi pommittaa aina matsipäivinä materiaalia maaleista, tilanteista, jotka puhuttavat ja muuta vastaavaa. Nyt siellä ei tapahdu mitään, ei yhtään mitään.
Tämähän on nyt muuttunut, ainakin tällä hetkellä kaikista maaleista tulee klipit Twitteriin ja muita tilanteita myös sinne heitellään;















 

tadetsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Toivotaan että tämä jatkuu, myös ensi kaudella eikä vain nyt playoffien aikana
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Itse olen avointa liigaa kannattava. Kuitenkin on pakko nostaa esille kysymys, jota ei voi kukaan sivuttaa. Esim. Sportin aikana liigaosake maksoi 1.8m€, uskoisin sen olleen samaa luokkaa myös Kookoolla ja Jukureilla. Entäs ne aikaisemmin nousseet, niilläkin lienee ollut jokin maksu. En tiedä tarkalleen sopimusehtoja, mutta uskoisin, että jos nykyinen systeemi puretaan tai muutetaan, tulevat ne vaatimaan fyrkat takaisin, koska ehdot millä liigaan tultiin ovat oleellisesti muuttuneet. Niin tyhmää seuraa ei olekaan joka ei rahojaan takaisin vaatisi. Ollaan tavallaan ajauduttu pattitilanteeseen, siinäpä pähkinä purtavaksi. Urheilullisesti minusta vaikkapa Ruotsin malli toimisi täällä

Eikös tuo menisi karsinta-systeemissä niin, että Mestis-nousija (Jokerit?, Kiekko-Espoo?) ostaa putoajalta sen Liiga-osakkeen, jonka arvo on sitten päivitetty johonkin nykypäivän summaan, joka vastaa tuota 1.8 miljoonaa?

Putoaja siis saa ne rahansa takaisin.

Jos esim. Kiekko-Espoo ja Jokerit vääntää ens kaudella Mestiksessä mestaruudesta ja toinen saavuttaa nousun, niin Liigan putoajan kanssa tämä läpystä vaihto. Tai sitten nostetaan yksi ja putousuhka on vasta vuoden päästä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Näkisin niin mielelläni Liigan ja SHL:n yhdistymisen. Ruotsin maa toimisi läntisenä konferenssina sarjassa ja Suomen maa itäisenä konferenssina. Playoff-malli NHL tyyliin. Pidetään tuo SHL:n tuomaritoiminta ja kurinpito ja heitetään Liigan vastaavat roskikseen.

Olisi jotain uutta ja virkistävää tähän ummehtuneeseen Liigaan verrattuna.
 

ilves61

Jäsen
Näkisin niin mielelläni Liigan ja SHL:n yhdistymisen. Ruotsin maa toimisi läntisenä konferenssina sarjassa ja Suomen maa itäisenä konferenssina. Playoff-malli NHL tyyliin. Pidetään tuo SHL:n tuomaritoiminta ja kurinpito ja heitetään Liigan vastaavat roskikseen.

Olisi jotain uutta ja virkistävää tähän ummehtuneeseen Liigaan verrattuna.
Täältä valtava alapeukku tälle. Kaikkea ei tarvitse kopioida ameriikoista, eikä tällainen sarja todennäköisesti edes toimisi. Tuskin kummallakaan osapuolella edes haluja tällaiseen.

CHL on ihan tarpeeksi, enempää monikansallisia sarjoja ei tarvitse.
 

Nigi

Jäsen
Täältä valtava alapeukku tälle. Kaikkea ei tarvitse kopioida ameriikoista, eikä tällainen sarja todennäköisesti edes toimisi. Tuskin kummallakaan osapuolella edes haluja tällaiseen.

CHL on ihan tarpeeksi, enempää monikansallisia sarjoja ei tarvitse.

Vaikka Suomessa kelpaisikin, niin epäilen ettei Ruotsissa tähän lähdettäisi. Siellä on asiat aika hyvin pääsarjan osalta ja divarikin on elinvoimainen.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Giallorossi
Näkisin niin mielelläni Liigan ja SHL:n yhdistymisen. Ruotsin maa toimisi läntisenä konferenssina sarjassa ja Suomen maa itäisenä konferenssina. Playoff-malli NHL tyyliin. Pidetään tuo SHL:n tuomaritoiminta ja kurinpito ja heitetään Liigan vastaavat roskikseen.

Olisi jotain uutta ja virkistävää tähän ummehtuneeseen Liigaan verrattuna.
Kiinnostus liigan tämän jälkeen tasan 0. Liigan sisällä sentään muodostuu jotain tunteita ja tuoksuja joukkueiden välille ja tosissaan vähän kiinnostaa, miten kevät etenee, vaikka oma jengi aina mukana olisikaan. Tuossa mallissa mestaruus menee johonkin vitun Frölundaan vaikka 4 kautta putkeen niin ei tarvitse ihmetellä, miksi liiga kuolee lopullisesti ja jossain tiistain Ässät-Luleå pelissä yleisöä 23 ihmistä, koska ketään ei kiinnosta paskan vertaa.

Aikamoista juttua lentänyt pitkin kevättä sinulta, mutta tämä on aivan uudella tasolla järjetöntä.

E: Enemmän ajatukset pitäisi suunnata siihen, miksi Allsvenskan on valovuoden edellä Mestistä ja näin sarja voidaan todellisuudessa pitää auki.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Itse olen avointa liigaa kannattava. Kuitenkin on pakko nostaa esille kysymys, jota ei voi kukaan sivuttaa. Esim. Sportin aikana liigaosake maksoi 1.8m€, uskoisin sen olleen samaa luokkaa myös Kookoolla ja Jukureilla. Entäs ne aikaisemmin nousseet, niilläkin lienee ollut jokin maksu. En tiedä tarkalleen sopimusehtoja, mutta uskoisin, että jos nykyinen systeemi puretaan tai muutetaan, tulevat ne vaatimaan fyrkat takaisin, koska ehdot millä liigaan tultiin ovat oleellisesti muuttuneet. Niin tyhmää seuraa ei olekaan joka ei rahojaan takaisin vaatisi. Ollaan tavallaan ajauduttu pattitilanteeseen, siinäpä pähkinä purtavaksi. Urheilullisesti minusta vaikkapa Ruotsin malli toimisi täällä
Mainitsemiesi kolmen tuoreimman nousijan lisäksi liigaosakkeesta on maksanut vain 2005 noussut KalPa. Osakeyhtiön vuonna 2000 perustaneet alkuperäiset osakkaat eivät ole liigaosakkeestaan erikseen maksaneet. Osakeyhtiöhän aikoinaan perustettiin niin, että ensin rekisteröity yhdistys muutettiin osuuskunnaksi ja seuraavassa vaiheessa osuuskunta muutettiin osakeyhtiöksi. Ei yhtiömuodon muutoksessa raha liiku kunhan omistusosuudet pysyvät samoina.

Olisi mielenkiintoista tietää mitä Liigan osakassopimuksessa on sovittu asioista. Osakassopimus on tietysti salainen, mutta itse veikkaan, että todennäköisesti kaikki radikaalimmat muutokset pitää tehdä liigaseurojen yksimielisellä päätöksellä, joka syntyy vain, jos kaikki ovat sovittaviin ehtoihin tyytyväisiä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kiinnostus liigan tämän jälkeen tasan 0.
Se on sinun mielipiteesi ja olet oikeutettu siihen. Se, että väität ettei ketään tuollainen kiinnosta ja jossain Ässät-Luulaja pelissä olisi ainoastaan 23 ihmistä paikanpäällä on puhdasta paskanjauhantaa. Aivan varmasti tuollainen sarja kiinnostaisi ihmisiä eikä menisi kauankaan kun olisi SHL-seurat tuttuja ja esim. pohjoisessa Kärppien ja Luulajan välillä jo rivalrya.

Mutta mitään tällaista ei ole näköpiirissä. Kunhan sanoin, että mielestäni tuollainen sarja olisi mahtava ja pesisi kiinnostavuudessaan nykyisen Liigan sata-nolla. Mutta mielestäni tuollainen sarja olisi mahdollisuuksien rajoissa, jos vain olisi halua ja tekijämiehet taustalla. Mutta ei ole.
 

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Se on sinun mielipiteesi ja olet oikeutettu siihen. Se, että väität ettei ketään tuollainen kiinnosta ja jossain Ässät-Luulaja pelissä olisi ainoastaan 23 ihmistä paikanpäällä on puhdasta paskanjauhantaa. Aivan varmasti tuollainen sarja kiinnostaisi ihmisiä eikä menisi kauankaan kun olisi SHL-seurat tuttuja ja esim. pohjoisessa Kärppien ja Luulajan välillä jo rivalrya.

Mutta mitään tällaista ei ole näköpiirissä. Kunhan sanoin, että mielestäni tuollainen sarja olisi mahtava ja pesisi kiinnostavuudessaan nykyisen Liigan sata-nolla. Mutta mielestäni tuollainen sarja olisi mahdollisuuksien rajoissa, jos vain olisi halua ja tekijämiehet taustalla. Mutta ei ole.

Muistelisin että osa Jokerikannattajista sanoi vastaavaa Khl:stä. Eipä hirveän hyvin tainnut toimia?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Muistelisin että osa Jokerikannattajista sanoi vastaavaa Khl:stä. Eipä hirveän hyvin tainnut toimia?
Siis mitä? Vertaat yhden joukkueen menemistä propagandasarjaan siihen, että kaksi sarjaa yhdistyisi keskenään? Jos Jokerit yksinään pystyivät saamaan propagandasarjassaan ihmisiä ihan ok halliinsa eikä ollut yhtäkään tuttua joukkuetta mukana sarjassa, niin luuletko ettei Liiga-seurat enää kiinnostaisi ihmisiä kun olisi SHL-seurojen kanssa yhteinen sarja? Kuitenkin pelejä olisi yhä enemmän nimenomaan tuttuja Liiga-seuroja vastaan.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Oulun Kärppien huominen lehdistötilaisuus on katsottavissa hintaan 1€. Kuulitte oikein, lehdistötilaisuus.

Yksi suurimmista seuroista vetää näin vihkoon, niin ei tarvi ihmetellä miksi koko Liigan markkinointi on olematonta tai väsynyttä. Olisi kiva jos joskus käytäisiin markkinoinnin osalta laatikon ulkopuolella miettimässä, että miten saadaan porukka taas innostumaan Liigasta sarjana. Nyt keksitään mitä ihmeellisimpiä tapoja kupata kannattajilta rahoja, tulos näkyy taululla.
 

Dalhan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Washington Capitals
Oulun Kärppien huominen lehdistötilaisuus on katsottavissa hintaan 1€. Kuulitte oikein, lehdistötilaisuus.

Yksi suurimmista seuroista vetää näin vihkoon, niin ei tarvi ihmetellä miksi koko Liigan markkinointi on olematonta tai väsynyttä. Olisi kiva jos joskus käytäisiin markkinoinnin osalta laatikon ulkopuolella miettimässä, että miten saadaan porukka taas innostumaan Liigasta sarjana. Nyt keksitään mitä ihmeellisimpiä tapoja kupata kannattajilta rahoja, tulos näkyy taululla.
Vittu että voi hävettää kannattaa tällästä selänpesijöiden puuhastelukerhoa jossa vedetään joka helvetin asia vihkoon. Lähtien pelipaidoista, fanien kunnioituksesta tai ylipäätään niiden kuuntelusta.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Oulun Kärppien huominen lehdistötilaisuus on katsottavissa hintaan 1€. Kuulitte oikein, lehdistötilaisuus.
Käytännössä tuon siis näkevät Kalevan digitilaajat ja Kärppien kausikorttilaiset. Kieltämättä outoa rajata yleisö noin. Kun tilaisuuden tarkoitus on käytännössä mainostaa liigajoukkuetta, yleisöä ei kannattaisi rajata mitenkään.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Kärppien toimistolla varmaan taputellaan toisiaan selkään kun tuli keksittyä näin loistava idea. Näillä rahoilla voidaankin ostaa johtoportaalle pihvilounas ensi viikolla.

Mitäs seuraavaksi? Euron veloitus WC:n käytöstä otteluissa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös