Liian paljon joukkueita MM-kisoissa ?

  • 3 802
  • 41

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Paljon on joukkueita mukana ja paljon on huonoja myös mukana. Slovakia ja suomi näyttivät että liikaa on joukkueita nostettu mm-kisoihin. Ei tässä ole enää mitään järkeä. Jos pelit alkavat päättyä 20-0, niin kellä on hauskaa? sillä joka veikkaa oikein? Onhan se tietenkin hauska katsoa kun pojat pyörittää peliä minkä kerkiävät, mutta kenenhän etu toi tasoero mahtaa olla?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kerro jotain uutta! Tämä ongelma on ollut tiedossa jo juuri niin kauan, kun idioottimaista kuudentoista joukkueen systeemiä on pelattu. Ja silti porukat eivät ole pysyä nahoissaan kisoja hehkuttaessaan, vaikka ensimmäiset puolitoista viikkoa pelataan täysin merkityksettömiä ja juuri tällaisia 12 - 0 pelejä.

Rahanahne IIHF ei vaan halua laskea joukkueiden ja pelien määrää, koska kassavirta pienenisi kun ei voisi enää pakkomyydä törkeästi ylihinnoiteltuja lippupaketteja.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei, kyllä minun mielestäni voitaisiin laajentaa ainakin 32:n joukkueen kisoiksi. Eikä 64 maatakaan ole välttämättä huono vaihtoehto. Nämä ovat nimittäin niin kovatasoiset kisat!
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Siksi katsoinkin eilen 70's showta ja kumman kaa -ohjelmaa.
Taatusti parempaa kuin väliin jäänyt kiekko-ottelu.

Mutta tämähän onkin niille, joiden ainoa kosketus jääkiekkoon on MM-kisat. Seurajoukkueen seuraamiselle omistautuneelle kannattajalle, joka ei ole patrioottinen, nämä pippalot eivät tarjoa lainkaan tunnelatausta.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Minusta jääkiekon leviäminen on pohjimmiltaan hyvä asia. En näe mieltä siinä, että joka hiton vuosi tahkoittaisiin eurohokituurien ohella jotain kahdeksan joukkueen kisoja. Nytkin Tsekin maajoukkue aiheuttaa minussa haukotuksia -"been there, seen that".

Kuulun msg:n kuvailemaan ryhmään, jolle seurajoukkue on SE juttu. Minun puolestani Suomi saisi tahkota 48 vuotta C-sarjassa jos se parantaisi ensi kaudella JYPin maalisuhdetta neljällä maalilla. Ja nappiverkkareille tiedoksi: tällä ei ole mitään tekemistä isänmaallisuuden kanssa.

Tietenkään nämä 12-0 lukemat eivät ole hyväksi kenellekään, mutta Slovenian kunniaksi se sentään pelasi itsensä A-sarjaan ja voitti karsintasarjan viime vuonna. Suurempana häpeäpilkkuna pidän Japanin keikkumista jatkuvasti kisoissa, vaikka se koko maajoukkuehistoriansa aikana saanut aikaiseksi kaksi tasapeliä - 50-luvulla Iso-Britanniaa ja 90-luvulla Norjaa vastaan. Silti karsintasarjan varma jumbo keikkuun ensi vuonnakin taas meidän ilonamme.

Joten minulla riittää teetä ja sympatiaa näille 180 rekisteröityneen pelaajan maille jotka raivaavat tiensä kisoihin. Muistakaa, ettei siitä ole kuin 15 vuotta, kun Suomi oli vastaavanlainen rupumaa.

Myös futiksessa on MM-kisoissa näitä Saudi-Arabioita, vaikkei jalkapallon tarvitse paljoakaan huolehtia levinneisyydestään. Jääkiekon tarvitsee.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Ehdottomasti kyllä!

Nämä ovat tärkeitä otteluita pelaajille. He saavat harjoitella kuvioitaan ilman että tarvitsee pelätä tappiota. Sitäpaitsi, on se joskus kiva kun tulee maaleja ämpärikaupalla. On niin ikävä katsoa aina näitä 2-1 matseja.

Otetaan nämä ottelut viihteenä. Voiko joku väittää että Suomen pelaajat olivat vakavan näköisiä ottelussa Sloveniaa vastaan? Ei, pojilla näytti olevan tosi hauskaa. Suokaamme se heille. Vakavammat ottelut ovat tulossa.

Onhan se tosiaan vähän niin ja näin näiden pikkumaiden kanssa. Mutta taas toisaalta, saavat hekin osallistua. Emmehän me voi vain katsoa näitä kisoja omalta näkökulmalta ja sulkea pois maat, jotka eivät ikinä tule pärjäämään.

Joku muuten tiesi kertoa, että Israel on seuraava maa, joka tähtää jääkiekon MM-kisoihin. Sinne on muuttanut paljon juutalaisia Venäjältä, jotka osaavat pelata ja he ovat alanneet nostamaan maan kiekkoa... Olisi se näky... hehe... Suomi - Israel jääkiekon MM-kisoissa...
 

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kieltämättä kahdeksan maan kisat olisivat tasokkaammat, mutta kannatan silti nykyistä järjestelmää. Jääkiekon leviäminen on hyvä asia, ja sitä nykyjärjestelmä edesauttaa. Lisäksi kehittymistä voi tapahtua vain parempiaan vastaan pelaamalla, ja siksi jopa nämä rökäletappiot ovat arvokasta kokemusta kääpiömaille. Vielä koittaa aika jolloin yksikään peli ei ole läpihuutojuttu edes 16 joukkueen kisoissa.

Ja loppupeleissä pelaavat kuitenkin vain ne parhaat. Toki edes teoreettinen yllätysmahdollisuus on olemassa, joskus varsin mukava sellainen, kuten Valko-Venäjä - Ruotsi SLC:ssä.
 

OikeaPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, maajoukkue, sympatiat: HIFK
Viestin lähetti Kyynis
Onneksi jatkoaikaa ei ollut, kun Suomi otti aikoinaan kuokkaan vielä pahemmin numeroin. Tähän ei ole enempää sanottavaa.

Jääkiekko on melko marginaalilaji maailmalla verattuna nyt esim. vaikkapa jalkapalloon. Jos kuitenkin halutaan nostaa näkyväisyyttä muuallekin, tarvitaan tätä ns. sosiaalikiekkoa ekat puolitoistaviikkoa. Mitä useampi maa saa kokeilla A-sarjassa niin sitä laajemmalle tietoisuus ja harrastus- ja kilpailutoiminta laajenee. Kyllähän kaikki tietää että kisat alkaa vasta puolivälieristä, mutta on kiva katsella rauhassa supertähtien tekniikkaa ja nostattaa kisafiilistä kohti pudotuspelejä.

Jalkapallon MM-kisoissakin on runsaasti turistiporukoita ja kuulin äskettäin että silti meinaavat (keskusteluasteella)kohottaa maaluvun 32:sta 36:een. Eikösse Saksa voittanut edellisessä kisoissa Saudi-Arabian jotain 8-0 (vai 6-0)? Se vastaa aivan hyvin lätkän 12-0:aa. Puhumattakaan koriksesta. Taannoin joku olympakisojen USA-Mosambikissa tuli monenkymmenen pinnan eroja vaikka NBA:n tähdet vain lähinnä veryttelivät. Nythän tosin erot pienenevät.

Esimerkki täältä katsoen:

Suomen korismaajoukkuekin kun viimeeksi pääsi EM-kisoihin 90-luvun puolivälissä sai minut heti kiinnostumaan lajista enempi. Kisoissahan Suomi sai alkulohkossa selvästi 3 kertaa kuokkaan ja ei varmasti olisi sinne kuulunut jonkin Kroatialaisen tai Kreikkalaisen penkkiurheilijan mielestä. Mutta varmasti silloin kohotti Suomessa hetkellisesti koriskiinnostusta.

70-luvulla kun Kanada ei ollut hetkeen mukana MM-kisoissa oli kisat varsin tylsät kun pelattiin 6:n maan A-sarjaa. Tulokset olivat pääsääntöisesti 2-keraisessa sarjassa 1) N-liitto, 2) T-slovakia, 3) Ruotsi 4) Suomi, 5) USA ja 6) vaihteli L-Saksan ja Puolan välillä.
Ei voinut olla tylsempää vaikka mukana olivat silloin vain ns. "parhaat" maat.

On tosiaan virkistävää nähdä näitä eksoottisempia maita ja tiputtihan pieni lilliputtimaa Tanska sentään suuren ja mahtavan USA:n! Ei hassummin ensikertalaiselta.
 

10

Jäsen
Viestin lähetti Ex
Kieltämättä kahdeksan maan kisat olisivat tasokkaammat, mutta kannatan silti nykyistä järjestelmää. Jääkiekon leviäminen on hyvä asia, ja sitä nykyjärjestelmä edesauttaa. Lisäksi kehittymistä voi tapahtua vain parempiaan vastaan pelaamalla, ja siksi jopa nämä rökäletappiot ovat arvokasta kokemusta kääpiömaille. Vielä koittaa aika jolloin yksikään peli ei ole läpihuutojuttu edes 16 joukkueen kisoissa.

Ei yksi tai kaksi peliä kaudessa parempia vastaan ketään kehitä. Näiden jääkiekon kehitysmaiden pitäisi hankkia valmentajia suuremmista kiekkomaista ja/tai junioripelaajien pitäisi lähteä nuorena ulkomaille kehittymään (Setzinger). Tosin monelle nuorelle voi jääkiekon aloittamiseen vaikuttaa se että joukkue "pelaa" A-sarjassa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiekkoperheen laajentaminen on kannatettava ajatus, mutta MM-kisat vain täysin väärä näyttämö. Esim. eiliset ottelut olivat pahinta mahdollista PR:ää lajille.
Jos kerran IIHF haluaa lisätä lisätä lajin tunnettavuutta ja osaamista Slovenian kaltaisissa maissa olisi seurajoukkueiden väliset turnaukset ehkäpä parempi vaihtoehto.
 

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
10: "Ei yksi tai kaksi peliä kaudessa parempia vastaan ketään kehitä."

Olen oikeastaan eri mieltä. Kokemus kovista peleistä on pitkässä juoksussa arvokasta, vaikkei niitä niin paljoa olisikaan. Väitän että Tappara voitti mestaruuden pitkälti sen ansiosta että jengi oli pelannut SM-finaaleissa kahdesti aiemmin -> tiedettiin tasan tarkkaan mitä tarvitaan kovien pelien voittamiseksi.

Okei, huono vertaus koska SM-liigassa on kovia pelejä jo paljon ennen finaaleja, mutta silti finaaleissa pelaamisesta ei saa kokemusta muutoin kuin... pelaamalla finaaleissa. Yllättävää. Oletan silti että pointti irtoaa huonollakin vertauksella: Kääpiömaille nämä ottelut eivät ole merkityksettömiä.

Ja ainahan voitte aloittaa kisojen seuraamisen vasta välieristä, jos ei aiemmin kiinnosta. En ymmärrä miten kukaan jääkiekkofani voi laittaa töllön kiinni kun Suomi viettää murskajaisia? Minä katsoin 80-luvulla ne kerrat kun Suomi-poika otti neniinsä punakoneelta samoin lukemin, enkä taatusti jätä katsomatta kun Suomi tekee saman jollekulle muulle!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viestin lähetti Kyynis
Onneksi jatkoaikaa ei ollut, kun Suomi otti aikoinaan kuokkaan vielä pahemmin numeroin. Tähän ei ole enempää sanottavaa.

Muistellaan nyt vaikka ihan 70-lukua

MM 1970 FIN - CCCP 1 - 16
MM 1971 FIN - CCCP 1 - 10
CC 1976 FIN - CAN 2 - 11
MM 1972 FIN - CCCP 2 - 10
MM 1977 FIN - CZE 3 - 11
CC 1976 FIN - CCCP 3 - 11
MM 1977 FIN - CCCP 6 - 11

Että silleen... Olisiko Suomen pitänyt pelata jossakin muussa sarjassa? Eipä olisi taidettu kehittyä ja voittaa 95 ilman näitä?
 

Mammutti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Blackhawks,Cam Neely, Timo Peltomaa
Ei eilisen tasoiset ottelut kehitä ketään, vaikka kuinka yritetään väittää.. ei voi kehittyä, jos ainut mitä pelissä voit tehdä on yrittää kestää luistelussa mukana ja häiritä vastustajaa.. ja kiekon saadessaan yrittää vain purkaa pois alueelta nopealla heitolla..
Kunniaa kuitenkin Slovenian toiselle veskarille (taisi olla ns. ykkösmies), joka yritti ja onnistuikin pari kertaa avaamaan nopeasti peliä..

Itse olen sitä mieltä, että kymmenen joukkueen turnaus olisi sopiva. Ikävää vain että sitten jenkkien joskus heikko tiimi heiluisi siellä turhan takia..

Yleensäkin luulisin tasaisten otteluiden, joiden yleiseen tempoon/taitotasoon pelaajien kyvyt riittäisivät, kehittävän pelaajia paremmin. Tasaisemmissa otteluissa voisi ylittää omat kykynsä monessa eri asiassa. Ja onnistumisten myötä rohkeus yrittää vielä parempaa kasvaisi.. eikä tarvitsisi surffailla kentällä odottaen seuraavaa peliä..
Mutta kansainvälisessä mediassa kiinnostus heikompiin sarjatasoihinhan on tunnetusti heikko. Näkyvyyttä ei tule jos pelaa B-sarjan a-lohkossa. Eikä fanit innostu.

Joten näillä mennään.. tahtoisin tosin nähdä sen päivän kun USA tippuu B-sarjaan.. nykyäänhän se ei taida olla mahdollista.. löytyisikö sieltä innostusta lähettää joukkuetta kisoihin ollenkaan..
Minkäs teet.. katsellaan näitä neppailupelejä ja yritetään löytää jotain hyvää siitä..
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Joukkuemäärä on nyt hieman liian suuri, mutta fakta on myös se, että jos liikaa tiputetaan, saadaan liian helposti aikaan sarja, jossa pelaa joka vuosi seitsemän maata ja ne muutamat muut tekevät jojo-liikettä vuosi A-sarjassa, vuosi B-sarjassa. Ja kun vastapainona näissäkin kisoissa on ollut esimerkiksi Tanskan voitto USA:sta, niin tuntuisi hieman väärältä lähteä tiputtamaan liikaa maita.

Kenties hyvämäärä olisi 14 maata, siten, että alkulohkoissa pelaisi 7 joukkuetta molemmissa, jonka jälkeen molemmista lohkoista kolme välisarjaan, joka pelataan kuten nykyisinkin. Sitten neljä joukkuetta pudotuspeleihin. Mestarille tulisi kaksi peliä enemmän kuin nyt, mikä ei mielestäni ole lainkaan liikaa, jos kisoja venytetään kahdella päivällä, eli aloitetaan jo torstaina. Lohkojen kaksi heikointa pelaisivat karsintasarjaa, jonka kaksi huonointa joko tippuvat tai joutuvat karsimaan. Näin saataisiin myös heikkojen maiden pelimäärä nousemaan, mikä olisi kuitenkin oleellista heidän kehityksensä kannalta.

Minä näkisin hyvänä vaihtoehtona kehittymiselle jonkinnäköisen ylikansallisen junnu-änärin Eurooppaan. Jossain vaiheessa olen kirjoittanut tällaisen liigan puolesta Suomen ja Ruotsin välille, mutta erityisen tärkeä jonkinlainen kovimpien junnujen liiga olisi kääpiömaiden parhaiden junnujen kehityksen takia. Jos liigassa pelaisi esimerkiksi 16 joukkuetta, jotka pelaisivat 25 pelaajalla (luonnollisesti siis 2+20 per ottelu) saisi 400 pelaajaa pelipaikan. Todennäköisesti myös heikompien maiden pelaajat. Ikäraja voisi olla sellainen, että syksyllä alkavalla kaudella saavat pelata ne, joiden ikäluokka on vanhin joka saa pelata A-junnujen MM-kisoissa. Pelaajaoikeussysteemi tietysti olisi saatava kuntoon, samoin kuin pitäisi löytää maa tai maat, joissa tätä liigaa pelataan. Samoin seuroille pitää löytää porkkana, jonka takia pelaaja kannattaa päästää pelaamaan liigaan, eikä esimerkiksi jättää pelaamaan A-nuorten SM-liigaa. Esimerkiksi jotain korvausta menestyksen ja pelattujen ottelujen perusteella. Sen jälkeen pitää tietenkin löytää yleisö liigalle.
 

10

Jäsen
Viestin lähetti Tarinankertoja
Muistellaan nyt vaikka ihan 70-lukua

Että silleen... Olisiko Suomen pitänyt pelata jossakin muussa sarjassa? Eipä olisi taidettu kehittyä ja voittaa 95 ilman näitä?

Kyllähän se Suomenkin jääkiekon kehitys on pääasiassa tapahtunut oman SM-sarjan/liigan kehittymisen kautta ja sitten kun oman sarjan taso on saatu riittävän hyväksi on parhaiden pelaajien ollut mahdollista siirtyä WHL:ään/NHL:ään kehittymään edelleen. Suomessa tason nousuun on vaikuttanut mm. se että valmentajat ovat hankkineet oppia ulkomailta ja että valmentajina on juuri näitä suurempien jääkiekkomaiden edustajia.

Jääkiekko on sen verran pieni/uusi laji että SM-sarjojen taso on viimeiset 30 vuotta ollut euroopan mittakaavassa ihan sieltä parhaasta päästä ja se on oikeastaan ollut ainoa paikka suomalaisille kehittää taitojaan. Esim. Slovenian sarjan taso on taas ihan sieltä toisesta päästä. Lisäksi jääkiekon harrastamäärät ovat Suomessa ihan eri luokkaa kuin Sloveniassa, johtuen jo olosuhteista.

Tottahan toki kansainvälisiäkin otteluja tarvitaan mutta kyllä se suurin eteenpäin meno tapahtuu siellä omissa sarjoissa. Eihän se tee kenestäkään piirisarjan nyrkkeilijästä parempaa jos ottaa kerran vuodessa matsia suoraan jonkun Tysonin/Lewisin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Viestin lähetti OikeaPakki


Jalkapallon MM-kisoissakin on runsaasti turistiporukoita ja kuulin äskettäin että silti meinaavat (keskusteluasteella)kohottaa maaluvun 32:sta 36:een. Eikösse Saksa voittanut edellisessä kisoissa Saudi-Arabian jotain 8-0 (vai 6-0)? Se vastaa aivan hyvin lätkän 12-0:aa.

Ei Saudi-Arabia nyt niin huono ollut mitä numerot antoivat näyttää. Pärjäsi USAn kisoissa huomattavasti paremmin.

Mielestäni jalkapallon MM-kisoissa on kuitenkin pienemmät tasoerot, kuin jääkiekon vastaavissa kisoissa. Jääkiekon MM-kisoissa kuitenkin on selkeästi heittopusseja (voiton mahdollisuudet käytännössä nolla tai hyvin pienet --> Japani).
 
Viimeksi muokattu:

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Viestin lähetti Sergei_Krivokrasov
Myös futiksessa on MM-kisoissa näitä Saudi-Arabioita, vaikkei jalkapallon tarvitse paljoakaan huolehtia levinneisyydestään. Jääkiekon tarvitsee.

FIFA ranking:
39. Saudi-Arabia
47. Suomi

USAn kisoissa 1994 Saudi-Arabia pääsi toiselle kierrokselle. Alkulohkossa hävisi niukasti 2-1 Hollannille, 1-0 voitto Belgiasta ja niukka 2-1 voitto Marokosta. Toisella kierroksella 3-1 tappio Ruotsille. Ei niinkään huono saavutus...
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Maita ei periaatteessa ainakaan montaa liikaa ole. (kunhan saadaan kiintiöt pois)

Slovenia ei ehkä ole oikealla tasollaan, mutta on kahtena peräkkäisenä kautena onnistunut oikeassa paikassa ja täysin ansainnut paikkansa. Toisekseen, kun eilistä peliä katsoi, niin eihän se nyt Slovenialla paras päivä missään tapauksessa ollut. Okei, 12-0, siitä viis. Slovenia oli täydellinen vastaantulija eilen, jonain toisena päivänä ehkä ei. Suomikin on kokenut suuria vaikeuksia mm.Ukrainaa, Sveitsiä, Norjaa ja Itävaltaa vastaan takavuosina. Tietenkään, YLEENSÄ, huippumaat eivät ajaudu vaikeuksiin, mutta joskus kuitenkin. Ruotsi on esimerkiksi kellistänyt näissä kisoissa Latvian 3-1 ja Valko-Venäjän 2-1. Valko-Venäjän joka viime vuonna pelasi B-sarjassa.

Ongelma on pelijärjestelmässä. Täysin typerää näiden kunnon maiden kannalta, että ensin haukotellaan kuusi peliä ja sitten se on kerrasta poikki. Esimerkiksi Suomi kohtaa vain Tshekin ja Slovakian näiden pyörityspelien lisäksi ennen kuin on pakko voittaa. Hyvä menestys noissa kahdessa pelissä toki toisi puolivälierässä kenties vastaan kevyemmän maan, mutta mahdollisesti ottelu Suomi-Ruotsi tai Suomi-Kanada odottaa. Joka tapauksessa puolivälierissä nähdään kaksi tällaista kuoleman kamppailua.

Ghostin järjestelmä näyttää minun silmääni erinomaiselta, kunhan ne 13. ja 14.putoavat suoraan. B-sarjaa kuitenkin tänäkin vuonna nimittäin tahkosivat mm.Ranska, Kazakstan, Norja, Puola ja Italia, vaikka joukkueita Suomen kisoissa on 16.

Tämä Ghostin järjestelmä sallisi tappioita, mutta otteluilla säilyisi silti merkitys. Kuuden joukkueen loppusarja varmistaisi sen, että kaikki huippumaat kohtaisivat turnauksen aikana toisensa ja mikään maa ei etukäteen voisi olla varma loppusarjapaikasta. (ei se USA joka kisoissa kuitenkaan kakunpalanen ole ja joku keskisarjalainenkin onnistuu silloin tällöin esittämään huippusuorituksia) Löysäilyyn ei näin olisi missään vaiheessa varaa, mutta yksittäinen tappio ei tiedä kuolemaa ennen kuin lopun ehdottomassa huipentumassa. Neljän joukkueen putoamissarja (tässä vaiheessa ei alkulohkon ottelutulos saa jäädä mielestäni voimaan) varmistaisi sen, että kaksi kiistatta huonointa putoavat.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Viestin lähetti MS
FIFA ranking:
39. Saudi-Arabia
47. Suomi
So? Ai dissasinko minä nyt Saudi-Arabiaa? Totta mooses Saudit ovat rankingissa jalkapallon kehitysmaata Suomea edellä. Kyse oli siitä, että pidetäänkö MM-kisoja muutaman maan keskenäisinä hippoina vai halutaanko lajin edistämistä edesauttaa. Se mikä on hyväksi Mikolle Hakametsän katsomossa, ei välttämättä ole hyväksi jääkiekolle maailmanlaajuisesti.

Muuten seuraavissa Ranskan kisoissa Saudit jäivät alkulohkonsa viimeiseksi. Ja viime kisojen tulokset varmaan kaikki muistavat.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Näistä pienistä maista on joskus kyllä myös iloa. Turussa latvialaiset ovat pitäneet sellaista mekkalaa, ettei siihen taida olla suomalaiset yltäneet ulkomaan kisoissa.
Myös tanskalaiset ovat kuuleman mukaan kannustaneet omiaan esimerkillisesti tai ainakin äänekkäästi. Innolla odotan mahdollisia Latvia-Tanska ja Latvia-Venäjä otteluita. Tunnelmaa ei tulisi puuttumaan, poiketkaahan katsomassa.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
16 joukkuetta kuten nykyäänkin. Edellisten jääkiekon MM-kisojen kuusi parasta suoraan välisarjaan. Loput kymmenen joukuetta pelaavat kahdessa lohkossa yksinkertaisen alkusarjan joista lohkovoittajat välisarjaan ja heikoimmat karsintasarjaan. Välisarjassa pelataan 8 joukkueen yksinkertainen sarja. 4 parasta pudotuspeleihin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viestin lähetti 10
Kyllähän se Suomenkin jääkiekon kehitys on pääasiassa tapahtunut oman SM-sarjan/liigan kehittymisen kautta ja sitten kun oman sarjan taso on saatu riittävän hyväksi on parhaiden pelaajien ollut mahdollista siirtyä WHL:ään/NHL:ään kehittymään edelleen.

Totta kai, mutta kansainvälisissä peleissä pelaaja on nähnyt mitä vaaditaan, jotta sinne NHLään pääsisi. Samoin pelaajat ovat olleet esillä scouteille. En usko että NHL scoutit käy esim Slovenian Liigaa seuramassa, mutta saattaahan tuostakin harrastajamäärästä syntyä se yksi helmi, joka sitten pääsee esittämään taitonsa mm peleissä...

Itse kannatan 16 maan kisoja, joskin täällä ehdotetuin pelijärjestlmä muutoksin. siis jotta kaikki huippumaat kohtaisivat toisensa. Idea olumppialaisten kaltaisesta "karsintasarjasta" ei taas mielestäni ole hyvä idea, sillä silloin heikommat maat eivät pääse kohtaamaan huippuja.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Onhan tämä vähän sama juttu kuin jos liigassa olisi 32 joukkuetta (tai enemmän). Näkökulma jossain Tanskassa tai Sloveniassa on tietysti erilainen (niinkuin olisi esim. Forssassa ja Seinäjoella), mutta tällä systeemilla parhaat joukkueet saavat näitä turhia pelejä aivan liikaa. Jos näihin parhaisiin maihin kuuluisivat Saksa, Italia ja Ranska, ei tätä kauaa katsottaisi, mutta jääkiekko on valitettavasti Euroopassa suosituin markkinoiltaan pienissä maissa - ja Neuvostoliiton hajoaminen on ystävällisesti vielä tuonut Ukrainan, Latvian ja Valko-Venäjän mukaan kisoihin, eikä Ranskaa tai Italiaa - pitäisiköhän lisätä osallistujamäärä 24:ään?

Periaate on sinänsä aivan hyvä: saihan Suomikin aikoinaan hyvää kokemusta ollessaan aivan eri tasolla kuin parhaat vastustajat - silloisissa olosuhteissa parhaimmat ja huonoimmat maat olivat kai melkein yhtä kaukana toisistaan kuin nytkin (tämä väite kaipaisi kyllä vähän tilastojen penkomista tuekseen, enkä kovin nopeasti löytänyt netistä mitään tietoa vanhoista MM-turnauksista), ja aivan kieltämättä tason leviämistä vuosien kuluessa tapahtuikin. Lajin leviämiselle lienee siis tosiaan hyödyksi se että kisoihin pääsee jonkin verran enemmän maita kuin mitä pelkästään urheilullisista syistä on järkevää (ja pohjimmiltaanhan tämäkin on urheilullinen syy: tason leviäminen hyödyttää koko lajia ja siten myös huippumaiden jääkiekkoa). Ongelma on vaan siinä, että 16 maata on yksinkertaisesti nykytilanteessa lähes tragikoomista. Joku 12 maata olisi paljon realistisempi vaihtoehto (ja silloinkin tulisi useita läpihuuto-otteiluita). Mutta raha eikä järki tässä tietysti ratkaisee. Sarjasysteemi vielä kaiken lisäksi ottaa irti viimeisenkin pisaran tästä surkeudesta. Pienilläkin muutoksilla pystyttäisiin edes minimoimaan näitä turhia pelejä.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minua nämä parit pelit ns.heittopusseja vastaan eivät oikeastaan häiritse juuri yhtään. Eihän niistä nyt tietenkään jaksa innostua, mutta kyllä niitä ihan mielellään katsoo. Lopputulos on periaatteessa jo ennakkoon tiedossa, Suomi voittaa, mutta niihin on jo tottunut ja tullut hyväksyttyä se, että ne kuuluvat kisoihin. Suomen pelin sujuminen muuten lopputuloksen ulkopuolella on se, mitä näissä otteluissa kannattaa seurata. Joukkueellekin tämä on myös positiinen asia, koska näin saadaan enemmän pelituntumaa ennen varsinaisia kovia pelejä. Esimerkkinä käy hyvin Berg, joka olisi joutunut todella kovaan paikkaan, jos eilen olisi ollut ottelu esim. Tsekkiä vastaan, mikä tietenkin olisi tälläkin systeemillä ollut mahdollinen, jos ottelujärjestys olisi ollut toinen. Pelituntuman lisäksi nyt päästään hiomaan myös erikoistilanteita yms.

Näille jääkiekkoilun "kehitysmaille" on kaikille hienoa päästä pelaamaan A-sarjaan ja hankkimaan kokemusta ja näkemään, millä tasolla oikein ollaan. Nämä maat(lähinnä Japani, Slovenia, Ukraina ja Tanska) pystyvät myös pelaamaan aivan tasaisia pelejä keskitason maita vastaan.


Jos halutaan kehittää järjestelmää vielä paremmaksi, olympialaisten malli pidennettynä tuntuu aikalailla hyvältä. Seitsemän suurta maata(eli tietysti myös Slovakia) suoraan jatkopelivaiheeseen. Muut 9 maata pelaavat karsinnat, joista kolme parasta mukaan jatkopeleihin. Sitten pelataan yhdessä lohkossa kaikki yhden ottelun kaikkia vastaan, jonka jälkeen kahdeksan parasta pudotuspeleihin. Parit muodostetaan 1-8, 2-7 yms.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös