Olettekos ikinä vierailleet elintarviketehtaassa ?
Veikkaisin että yli puolet tännekin kirjoittavasti vannoisi pyhästi välttelevänsä kaikkea "jauhetun lihan" muodossa ulos tulevaa tuotetta sen jälkeen, kun tehtaassa vierailisi.
Yksi pahimmista tuotteista taitaa olla broilerpyörykät. Käsittääkseni tuohon moskaan jauhetaan kanasta kaikki, mikä vain "syötäväksi kelpaa". Nokatkin.
Tehtaista löytyy esim. suolenpesijä, joka ihan käsin pesee suolta luonnonkuorimakkaraan. Ei mikään kaunis näky, saati unelmajobi.
Joskus tv:ssä haastateltiin Virolaista makkaratehtailijaa, joka kertoi kotimaansa elintarviketeollisuudesta verraten Suomen omaan. Kertoi meillä hygienian olevan huippuluokkaa, emmekä edes halua tietää mitä Viron makkaratehtaalla tapahtuu.
Kertoi että normaalina maanantaiaamuna, kun koneet laitetaan käyntiin, on koneistossa jo valmiiksi nin paljon lihaa, että ensimmäiset makkarat saadaan jo niistä. ...Täyte on rottaa tai kissaa.
Tiedättekös ne laitteet jotka vinkuvat esim Atrian tehtailla kaikkien oviaukkojen vieressä ? Ääni muistaakseni nousee matalalta ja päättyy luultavasti niin korkealle, etei ihminen sitä kuule. Jokatapauksesssa erittäin vittumainen vinkuna.
Tuo ääni tappaa kaikki lähistölle pyrkivät rotat. Äänen korkeus yksinkertaisesti puhkoo siimahänniltä tärykalvot, joka aiheuttaa rotan kuoleman. .....Olisi mielenkiintoista tietää onko tehtaan ympäristössä valli, joka koostuu kuolleista rotista.. Yäh.
Muuten, olen ihan oikeasti nähnyt rottia vanhan ruokatehtaan tontilla ja ne eivät ole mitään pieniä. Lyönpä vetoa, että joka ikinen katti tässä maassa jäisi toiseksi. Ehkä jopa ajokoirakin..
Täältäkin foorumilta löytyy takuuvarmasti yksi Atria:lainen, joten korjaa vinkulaitejuttu jos olen väärässä.
Jaahas, jos nauttis hieman makkaraa... ja olutta..
K