Jos vuodenvaihteen jälkeinen try out on laiton, niin aika helposti sitä pystyy kiertämään. Tehdään viiden ottelun pätkäsopimus, ja katsotaan sen jälkeen, tuleeko jatkoa. Pätkäsopimukseen ei kaiketi kirjata try out -pykälää, mutta sillähän ei ole hevonhännän merkitystä, koska homma toimii käytännössä ihan samalla tavalla. Tehdään vain uusi sopimus.
On siinä aika intentionaalisesti aika suuri ero. Ja työnantajan TES-ehdon kiertäminen on aina TES-rikkomus, eli jopa työrikos.
Tryout on pitemmän aikavälin ehdollinen sitoumus, joka vahvistetaan tryoutin aikana osapuolten toimesta - pelaaja on lähtökohtaisesti sitoutunut jatkamaan seurassa, jos homma natsaa eikä saa solmia uusia sopimuskautta sitovia sopimuksia tryoutin aikana.
Määräaikainen soppari on taas selkeä keikkasopimus, jonka aikana pelaaja saa solmia muita soppareita sopimuksen jälkeiselle ajalle niin paljon kuin sielu sietää.
Eli juridisesti TPS ei voi tässä kohtaa kautta sitouttaa mihinkään tryout-tyyppiseen sopimukseen de jure tai de facto. Jos Tukonen vetää hyvin viisi peliä ja joku muu seura maksaa 10-kertaisen palkan, niin mikään ei juridisesti sido pelaajaa pysymään täällä.
Ammattimaisesti taas vedetty Tepsin puolelta. Sikälimikäli molemminpuoleinen sitoutuminen yhteiseen loppukauteen löytyy, tän olis ehkä voinut hoitaa jollain loppukauden raamisopparilla, jossa jonkinlainen tikapuumalli sen varalle, että pelaaja ei pysty pelaamaan.