Lauri Mikkola – vastuu peliesitysten mukaan?

  • 24 720
  • 102

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
Vaikka Mikko Mannerin aikakausi on vielä kesken, Lauri Mikkola on jo päässyt Mannerin ollessa maajoukkueen mukana toimimaan Kärppien päävalmentajana.

"Kenraaliharjoitus" on ollut todella lupaava. Esimerkiksi nyt päättynyt neljän pelin härkäviikko tuotti 10/12 pistettä. Lisäksi uskalsi viltittää Taneli Ronkaisen. Tämä viittaa siihen, että hänen silmissään kaikki pelaajat ovat samalla viivalla, josta tuo otsikkokin tulee. Toki varauksella.

Mikkola tulee todennäköisesti olemaan Oulun Kärpille loistava päävalmentaja, koska hän tuntee kaikki Kärppien pelaajat läpikotaisin.

Anna mennä Late!
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Itse olen ollut aika kriittinen tähän valmentajarotaatioon jota Kärpät harjoittaa (apukuskin paikalta rattiin), mielestäni kovien dynastioiden paikka ei ole "kasvattaa valmentajia" kuten Kärpät esimerkiksi kasvattaa maailmanluokan maalivahteja ja muitakin pelaajia.

TOSIN nyt kun olen nähnyt näitä Mikkolan otteita, niin en ole enää niin skeptinen ainakaan hänestä, ja hän saa ainakin minun luottamukseni tulevaa kautta ajatellen.
 
H

Hidas_ja_kankea

Mikkola versus Manner vertailu on nyt ollut parissa ketjussa aktiivisena. Oman ketjun Mikkola ansaitsee. Eikö sitä tosiaan ennestään ollut?

Väittelyä on ollut, kumman ansiota tämän hetken hyvä vire ja muuttunut peluutus ml. rotaatio on.

Sinänsä pidän noita väittelyitä toisarvoisina, vaikka olen niihin itse osallistunut. Uskon pelisysteemin osalta Mannerin olevan pääasiallisessa vastuussa. Mikkolan ansioksi on annettava ainakin "mikrotason" päätökset ja peluutuspäätökset omalla vahtivuorollaan. Mikkola on onnistunut omalla vuorollaan erinomaisesti. Huonolla johtamisella olisi viimeinen vieraskiertue ollut mahdollista sössiä. Muutokset Manneriin vertailtaessa tulevat esille myös pelin mukana elämisessä. Itse pelkäsin sieltä tulevan manner vol kakkosen, mutta onneksi näin ei ollut asia. Oma persoona ja näkemys pitää tulla esiin.

Pelisysteemin uudelleen luomisessa otan mukaan vielä klausuulin, jos Mikkolan aseman olisi suurempi kuin tiedetään (vrt. Suikkasen kausi ja Manner). En pidä kovin todennäköisenä, mutta maininnan arvoinen asia.

Joka tapauksessa huomattavasti paremmin mielin katson tulevaisuuteen Mikkolan valmentamissa Kärpissä viimeisen viikon perusteella.

Jatkon kannalta pitäisin parempana muutosta otsikossa. Tämä ketju on luultavasti pitkään aktiivinen ja teema voi olla toinen kuin tällä hetkellä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Positiivinen kuva on jäänyt tämän viikon osalta ja melkoisen kasvojenpesun teki sen "kiva-Late" mielikuvan jälkeen. Toki mitään nyt ei varsinaisesti olla kuitenkaan vielä näytetty, odotellaan sinne kun Mikkola sitten ihan pysyvästi päävalmentajan paikalle hyppää. Tässä nyt on kuitenkin vuosien aikana tiettyyn varovaisuuteen oppinut, muistelisin että porukalla oli ihan semi-positiiviset fiilikset kun Mikko Haapakoski astui keväällä 2010 Matti Alatalon paikalle ja ennakkoon ylivoimainen suosikki JYP saatiin pakotettua seiskapeliin, mutta täysi fiaskohan siitä seuraavasta kaudesta sitten lopulta tuli.

Noh, suoraan nyt ei voi tietenkään vertailla ja paljon on kiinni siitäkin millaisen joukkueen Mikkola saa käsiinsä. Puolustuspää edellä, pakkikalusto sellaiseksi jotka ovat sopivia nykylätkän vaatimuksille. Haapamikon aikana hyökkäys oli ainakin paperilla ihan asiallinen mutta puolustajat oli suoraan sanottuna ihan suolesta. Mieluummin toisin päin jos pakko on valita.
 

Justus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei sentään kannata tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Kyllähän tämän hetken peliesityksiin ja voittoputkeen on työ ja pohja tehty jo ennen kuin se on alkanut, ongelmat on ratkottu niiden pelien aikana, kun turpaan tulu illasta toiseen, siis paljon ennen kuin Manner jäi maajoukkuetauolle. Ei nykyistä tilannetta voi pelkästään Mikkolan ja Mäntymaan ansioiksi laittaa. Siitä huolimatta olen samaa mieltä, että voi olla luottavaisin mielin, että Kärppiä valmennetaan päävalmentajaa myöten ammattimaisesti myös tulevina vuosina, kun Mikkola ottaa päävastuun.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Tekee myös ihan varmasti Mikkolalle hyvää itseluottamuksen kannalta kun pelit vastuuvalmentajana ovat sujuneet hyvin. Edelleen olen vähän sitä mieltä, että olisin ensi kaudelle toivonut Mikkolaa meritoituneempaa valmentajaa (a'la Kojo) mutta sata kertaa sadasta mielummin Mikkola kuin joku Suikkanen vol.2 täytenä arpana.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vähän samoin ajatuksin itsekin tässä. Alussa, kun tieto Mikkolan päävalmentajan pestistä tuli, olo oli kuin lässähtäneellä taikinalla, mutta tämä ennenaikainen vastuurupeama on sujunut niin mallikkaasti, että luottamus on herännyt. Ei enää huoleta ensi kausi.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Vähän samoin ajatuksin itsekin tässä. Alussa, kun tieto Mikkolan päävalmentajan pestistä tuli, olo oli kuin lässähtäneellä taikinalla, mutta tämä ennenaikainen vastuurupeama on sujunut niin mallikkaasti, että luottamus on herännyt. Ei enää huoleta ensi kausi.

Itse olen varovaisin tuntein vielä, en näe tässä tuurauksessa suoraa linjaa siihen, miten mies tulee vastuuvalmentajana käytännössä pärjäämään. Kuitenkin kiva, että mahdollisuus nyt annetaan vaikka varmasti sisältää myös riskejä.

Joukkueen johtaminen voi olla ensi kaudella astetta haastavampaa, jos tuosta Pyörälä / Jokinen lopettaa. Väitän, että Manner hyötyi lopulta Kukkosessa varsinkin alussa todella paljon.
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Väitän, että Manner hyötyi lopulta Kukkosessa varsinkin alussa todella paljon.
Marjamäki on sanonut, että hänen onnistumisensa elinehto oli Kukkosen ja Pyörälän saaminen Kärppiin. Enkä yhtään ihmettele - johtavien pelaajien ja kapteeniston merkitys voittavassa joukkueessa on suuri.

Toivottavasti seurajohdolla onkin mahdollisuus tarjota Mikkolalle hyvät edellytykset onnistumiseen. Sekä myös tulevalla päävalmentajalla täytyy olla näkemystä ja palleja esittää vaatimuksia joukkueen rakentamiseen. Jos edessä on säästökuuri ja joukkueen pakotettu nuorennusleikkaus niin edessä on luultavammin Haapakosken kohtalo.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Eli maanantaina Manner palaa taas penkin taakse ja ainakin toistaiseksi Laten & co:n seikkailut jäävät tältä erää tähän. Mutta tämä antoi varmasti erittäin arvokasta oppia ja kokemusta Latelle ja tulevalle valmennustiimille tulevaa kautta ajatellen. Näen tämän Laten pitkän stintin oikeastaan jopa positiivisena asiana tulevaisuutta varten, koska nyt ei tarvitse sitten ensi kaudella valmennustiimin lähteä ihan kylmiltään vetämään, vaan siellä on taustalla tämä n. kuukauden stintti ja kokeilut valmennuksen rooleista, tehtävistä ja vastuualueista etc.

Vielä kun tämä jakso sujui tuloksellisesti erinomaisesti (Mannerin luominen pohjien ansiosta, tietenkin) , niin uskon sen antavan kovan itseluottamus buustin tulevaa kautta ajatellen. Tästä saatiin jo kokemuspankkiin paljon hyvää yhteisen kokemuksen turvin ja kokemuksen siitä mitä se arki jo on. Hitsasi varmasti tulevan kauden valmennusporukkaa jo hyvin yhteen tämä kokemus. Loi myös varmasti usko meihin kannattajiin, ainakin tietyiltä osin.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Nostelen päävalmentajamme ketjua ylemmäs. Kiinnostaisi kuulla millaista kiekkoa Mikkola haluaa Kärppien pelaavan ensi kaudella. Ei ole tainnut olla lehtijuttuja vielä aiheesta?
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nostelen päävalmentajamme ketjua ylemmäs. Kiinnostaisi kuulla millaista kiekkoa Mikkola haluaa Kärppien pelaavan ensi kaudella. Ei ole tainnut olla lehtijuttuja vielä aiheesta?
Ei ole kuulunut asiasta vielä pihaustakaan. Kärppien suunnalta totaalinen hiljaisuus. Toivottavasti maanantaista lähtien alkaa kuulua, kun pelaajat palailevat omatoimijaksolta takaisin yhteisiin treeneihin.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Nostelen päävalmentajamme ketjua ylemmäs. Kiinnostaisi kuulla millaista kiekkoa Mikkola haluaa Kärppien pelaavan ensi kaudella. Ei ole tainnut olla lehtijuttuja vielä aiheesta?
Eikä tule, koska Mannerin edellisen kauden päälle kuseminen ei näytä hyvältä vieläkään. Toki kuluttajien kausareiden avoimen myynnin alkaessa Kaleva ja muut paikalliset puudelimediat puskee sitä perinteistä helposti typer... sori: maksavaan osaan uppoavaa hehkutusta.

Nyt on viimeistä piirtoa myöten "oma poika" päävalmentajana. Näytöt A-junnuista, tai edellisen kauden selkään puukottelusta.

Havu on kiinnostava osa tässä. Joko häneltä löytyy kabinettiperseilyn ylittävä itseluottamus, tai hän on syönyt kaiken käärmeliemen. Miellyttävämpi Mikkola on tätä itse halunnut ja Havu sinne sekaan, joten tämä todella on mielenkiintoinen projekti.

Mikkolan Late on varmasti hyvä tyyppi ja kova panemaan, mutta näytöt ovat Havua heikommat.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Todella mielenkiintoinen aihe.
Toivottavasti koko sopan pääkeittäjä Lauri Mikkola Ville Mäntymaan kompatessa onnistuu erittäin vaativassa tehtävässä.
Materiaalia on Leskisestä, Aaltosesta, Mäenalasesta, Ohtamaasta, parista pohjois-amerikkalaisesta aina venäläiseen maalivahtiin ja siltä väliltä.
Tuleva kokoonpano on mielenkiintoinen mutta myös vaihteeksi piristävä kokonaisuus. Hetikerralla mitataan valmentajien taito saada kasaan toimiva kokonaisuus ettei tulisi "suikkasia". Todella minäkin toivon että valmennuskaksikko saadaan videohaastatteluun pikimmiten kertomaan millaisin ajatuksin lähtevät kauteen. Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Eikä tule, koska Mannerin edellisen kauden päälle kuseminen ei näytä hyvältä vieläkään. Toki kuluttajien kausareiden avoimen myynnin alkaessa Kaleva ja muut paikalliset puudelimediat puskee sitä perinteistä helposti typer... sori: maksavaan osaan uppoavaa hehkutusta.

Nyt on viimeistä piirtoa myöten "oma poika" päävalmentajana. Näytöt A-junnuista, tai edellisen kauden selkään puukottelusta.

Havu on kiinnostava osa tässä. Joko häneltä löytyy kabinettiperseilyn ylittävä itseluottamus, tai hän on syönyt kaiken käärmeliemen. Miellyttävämpi Mikkola on tätä itse halunnut ja Havu sinne sekaan, joten tämä todella on mielenkiintoinen projekti.

Mikkolan Late on varmasti hyvä tyyppi ja kova panemaan, mutta näytöt ovat Havua heikommat.
Mistäs kohtaa Havun näytöt ovat vahvemmat kuin Laten? Mikkola oli vuosikausia A-junnujen koutsi ja hänen käsien läpi meni moni tuleva NHL-pelaaja. Saavuttipa hän myös joukkueena menestystä junioreissa. Havu sen sijaan sai lopetettuaan suojatyöpaikan Kärpiltä, joskin on sittemmin tehnyt myös hyvää työtä niin yksilö kuin joukkuetasollakin junioreissa. Kyllä Havun valmentajaura on silti vielä Laten vastaavaa lyhyempi ja köykäisempi, joten kyllä Kärppien päävalmentajan paikalla tällä hetkellä oikea herra seisoo.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Mistäs kohtaa Havun näytöt ovat vahvemmat kuin Laten? Mikkola oli vuosikausia A-junnujen koutsi ja hänen käsien läpi meni moni tuleva NHL-pelaaja. Saavuttipa hän myös joukkueena menestystä junioreissa. Havu sen sijaan sai lopetettuaan suojatyöpaikan Kärpiltä, joskin on sittemmin tehnyt myös hyvää työtä niin yksilö kuin joukkuetasollakin junioreissa. Kyllä Havun valmentajaura on silti vielä Laten vastaavaa lyhyempi ja köykäisempi, joten kyllä Kärppien päävalmentajan paikalla tällä hetkellä oikea herra seisoo.
Tuli katsastettua näitä Mikkolan "hyviä näyttöjä" A-junnuista jo viime marraskuussa ja yhteen ääneen voidaan todeta, että kyllä ne Late Mikkolan "hyvät näytöt" A-junnuista ovat täysi myytti. Jos katsotaan tuota joukkuemenestystä (mitä molemmat ovat nyt Kärppien U20-joukkuetta valmentaneet), niin Mäntymaa antaa niiden osalta aikamoisen karttukylvyn Mikkolalle. Ottamatta nyt siis kantaa tuohon keskusteluun, että onko Mikkola, jonkun mielestä oikea valmentaja valmentamaan Kärppiä vai eikö hän ole. Toki, vielä viime marraskuussa ei itselläkään se kaikkein kovin luotto Lateen ollut, joskin se nousi jonkin verran tuon alkuvuoden tuuraus-stintin aikana.

Kyllä nämä Lauri Mikkolan "hyvät" suoritukset tuolla A-junnuissa ovat jonkunlainen myytti. Mies valmensi kuusi kautta (2011-2017) A-junioreiden päävalmentajana ja sijoitukset (runkosarja&playoffs) olivat: 8. (puolivälierät), 4. (puolivälierät), 5. (hopea), 4. (puolivälierät), 2. (puolivälierät), 2. (Pronssipelin tappio). Ei nuo nyt mitään huikaisevia tilastoja ole. Ei se ole mielestäni mikään saavutus tai status, että valmentaa puolen tusinaa kautta huippujoukkueen peräsimessä tuloksien ollessa korkeintaan keskinkertaisia, vieläpä huippu materiaalilla. Ei nuo statsit nyt mitään kauheaa luottamusta herätä.

Jos vertaa vaikka Mäntymaahan, jonka tulokset ovat olleet: 2. (hopea), 1. (kulta), 1. (kausi keskeytyi).
Ja tuohon Mäntymaan sarjan jatkoksi tuli vielä yksi hopea. Runkosarjassa A-junnuissa pelattiin viime kaudella ensimmäisen vaiheen runkosarja, jossa Kärpät oli 5.sijalla ja sitten toinen vaihe, mikä koostui 5 joukkueen lohkoista, jonka Kärpät hoiti tyylillä. Kärppien näiden kahden vaiheen yhteispisteet olivat kaikkein korkeimmat kaikista joukkueista.

Mikkola valmensi kuusi kautta aika puolivillaisella menestyksellä (yksi hopea) ja Mäntymaa valmensi neljä kautta ja tulos oli runkosarjojen osalta kolme 1.sijaa, yksi 2.sija ja pudotuspeleistä parit hopeat ja yksi kulta.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Tuli katsastettua näitä Mikkolan "hyviä näyttöjä" A-junnuista jo viime marraskuussa ja yhteen ääneen voidaan todeta, että kyllä ne Late Mikkolan "hyvät näytöt" A-junnuista ovat täysi myytti. Jos katsotaan tuota joukkuemenestystä (mitä molemmat ovat nyt Kärppien U20-joukkuetta valmentaneet), niin Mäntymaa antaa niiden osalta aikamoisen karttukylvyn Mikkolalle. Ottamatta nyt siis kantaa tuohon keskusteluun, että onko Mikkola, jonkun mielestä oikea valmentaja valmentamaan Kärppiä vai eikö hän ole. Toki, vielä viime marraskuussa ei itselläkään se kaikkein kovin luotto Lateen ollut, joskin se nousi jonkin verran tuon alkuvuoden tuuraus-stintin aikana.


Ja tuohon Mäntymaan sarjan jatkoksi tuli vielä yksi hopea. Runkosarjassa A-junnuissa pelattiin viime kaudella ensimmäisen vaiheen runkosarja, jossa Kärpät oli 5.sijalla ja sitten toinen vaihe, mikä koostui 5 joukkueen lohkoista, jonka Kärpät hoiti tyylillä. Kärppien näiden kahden vaiheen yhteispisteet olivat kaikkein korkeimmat kaikista joukkueista.

Mikkola valmensi kuusi kautta aika puolivillaisella menestyksellä (yksi hopea) ja Mäntymaa valmensi neljä kautta ja tulos oli runkosarjojen osalta kolme 1.sijaa, yksi 2.sija ja pudotuspeleistä parit hopeat ja yksi kulta.
Tässä ei oteta huomioon A-nuorten Sm-sarjan muutosta viime vuosina, eli sarja on muodostunut täysin "häkkipäiden" sarjaksi. Aiemmin (Laten vuosina) näin ei ollut, ja kun Kärppien kaltaisessa organisaatiossa parhaat A-juniori-ikäiset ovat olleet jo Liigan tai vähintään Mestiksen mukana, ei menestystä joukkuetasolla ole välttämättä aina tullut. Tämä on korostunut etenkin keväällä playoffeissa, kun muiden seurojen edarit ovat jo olleet kesälomalla. Havun aikana tällä ei ole ollut niin suurta merkitystä, sillä kaikki joukkueet ovat jo lähtöjään olleet hyvin nuoria.

Teidän myös faktana sanoa, että Kärppien organisaatiossa juniorit pelaavat runkosarjassa aktiivista, luisteleva lätkää, jopa menestyksen kustannuksella. Playoffeissa ruvetaan miettimään pelitapaa uusiksi, jos on ollut tarve. Tämä vie yksilöitä eteenpäin jos verrataan viivelähtöihin maalin takaa ja keskialueen trappiin, joita vielä esimerkiksi Laten aikana junnusarjoissakin paljon nähtiin. Nyttemmin peli on ymmärtääkseni junioreissa muuttunut huomattavasti liikkuvammaksi ja aktiivisemmaksi, eikä joukkueen menestystä tavoitella enää yksilöiden kustannuksella, muuten kuin sitten playoffeissa. Lisättäköön loppuun vielä, että junioreissa menestystä ei suoranaisesti mitata joukkueen menestyksessä, vaan tehtävänä on kehittää pelaajia kovempia pelejä varten.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kertokaa nyt mulle faktat mitä Mikkola on Kärppien A-junnuissa saavuttanut ?
A-junnujen SM-liigan Kärppäsijoitukset Mikkolan alaisuudessa eri vuosilta ?
On niin sekalaista selvitystä miehen ansioista. Ihan sama montako junnua on mennyt
sitäkautta änäriin tai muuta, nyt kiinnostaa vain miten on koko joukkuetta valmentanut ?
Sehän kertoo kaiken miten päävalmentajana on mennyt, itse en todellakaan tiedä...
 

Rönö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kertokaa nyt mulle faktat mitä Mikkola on Kärppien A-junnuissa saavuttanut ?
A-junnujen SM-liigan Kärppäsijoitukset Mikkolan alaisuudessa eri vuosilta ?
On niin sekalaista selvitystä miehen ansioista. Ihan sama montako junnua on mennyt
sitäkautta änäriin tai muuta, nyt kiinnostaa vain miten on koko joukkuetta valmentanut ?
Sehän kertoo kaiken miten päävalmentajana on mennyt, itse en todellakaan tiedä...


Kaudella 2005–2006 Mikkola aloitti Kärppien C-nuorten SM-sarjajoukkueen apuvalmentajana ja kaudella 2007–2008 hän toimi joukkueen päävalmentajana johdattaen Kärpät kauden päätteeksi SM-hopeaan. Kaudeksi 2009–2010 Mikkola siirtyi seuran A-nuorten SM-liigajoukkueen apuvalmentajaksi Jari Laukkasen johtamaan valmennustiimiin. Hän voitti kauden päätteeksi A-nuorten Suomenmestaruuden. Kaudeksi 2011–2012 Mikkola nimettiin Kärppien päävalmentajaksi. Kaudella 2013–2014 hän johdatti joukkueen A-nuorten SM-hopeaan. Kauden 2015–2016 päätteeksi Mikkola palkittiin A-nuorten SM-liigan vuoden valmentajana Hannu Aravirta -palkinnolla.[5]

Myös kuudennella A-nuorten päävalmentajakaudellaan 2016–2017 Mikkola johdatti Kärpät välieriin, mutta joukkue jäi lopulta neljänneksi hävittyään pronssiottelun Rauman Lukolle jatkoajalla lukemin 1–2. Hän oli kauden aikana myös helmikuussa 2017 viikon ajan Kärppien SM-liigajoukkueen valmennuksen mukana Kai Suikkasen apuvalmentajana, kun joukkueen vakituinen apuvalmentaja Mikko Manner oli Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen ja maalivahtivalmentaja Ari Hilli Suomen A-maajoukkueen mukana.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kaudella 2005–2006 Mikkola aloitti Kärppien C-nuorten SM-sarjajoukkueen apuvalmentajana ja kaudella 2007–2008 hän toimi joukkueen päävalmentajana johdattaen Kärpät kauden päätteeksi SM-hopeaan. Kaudeksi 2009–2010 Mikkola siirtyi seuran A-nuorten SM-liigajoukkueen apuvalmentajaksi Jari Laukkasen johtamaan valmennustiimiin. Hän voitti kauden päätteeksi A-nuorten Suomenmestaruuden. Kaudeksi 2011–2012 Mikkola nimettiin Kärppien päävalmentajaksi. Kaudella 2013–2014 hän johdatti joukkueen A-nuorten SM-hopeaan. Kauden 2015–2016 päätteeksi Mikkola palkittiin A-nuorten SM-liigan vuoden valmentajana Hannu Aravirta -palkinnolla.[5]

Myös kuudennella A-nuorten päävalmentajakaudellaan 2016–2017 Mikkola johdatti Kärpät välieriin, mutta joukkue jäi lopulta neljänneksi hävittyään pronssiottelun Rauman Lukolle jatkoajalla lukemin 1–2. Hän oli kauden aikana myös helmikuussa 2017 viikon ajan Kärppien SM-liigajoukkueen valmennuksen mukana Kai Suikkasen apuvalmentajana, kun joukkueen vakituinen apuvalmentaja Mikko Manner oli Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen ja maalivahtivalmentaja Ari Hilli Suomen A-maajoukkueen mukana.
Kiitos Rönö:)
Tämä selkeytti kyllä että hän juniorivalmentajana on menestynyt, mikseis siis miestenkin päävalmentajana, aisaparina on Mäntymaa joten hyvin pullat uunissa !
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Toki ei pidä unohtaa, että Mäntymaa on myös Jääkiekkoliiton kirjoilla ja U20-maajoukkueen valmennuksessa. Havu valmensi 01-ikäluokan kaikki ikäluokat läpi apuvalmentajana ja jatkaa nyt Pendon apuna myös nollakakkosten pääikäluokassa. Havu pääsee läheltä seuraamaan hänelle läpikotaisin tuttujen Topin, Aatun, Blomqvistin Tuomaalan ja Koivusen otteita ja persoonia ja hän tietää varmasti myös miten heidän vahvuuksiaan hyödyntää myös Liigassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös