Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Hiertääkö kivi kengässä, kun meritoituneimmat ja ajan henkeen parhaat valmentajat Suomessa ovat joko Maajoukkueen tai Jokereiden listoilla? Niistä seuraava taso sitten valmentaakin Liigassa. Aika luonnollinen funktio mun mielestä. K. Jalonen toki poikkeuksena, joka on ollut vasta maajoukkueessa, mutta ei Jokereissa.
Miten niin muka? Jergus valmentaa joukkueen kuin joukkueen mestariksi, mutta ettepä saaneet häntä naarattua. Eikö rotan rahat riittäneet? Lällällää.
 

Antero Boston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes, Huuhkajat:D
Lasse tulee Hartwalille, C rintaan ja eiku dominoimaan peliä toimistostaan käsin, eli oman maalin takaa.
 
"Soccer players pretend they´re hurt, hockey players pretend they´re not"

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Se tyyli millä Marjamäki valmensi Kärpissä tarvitsee liigan tai tässä tapauksessa KHL:n ihan kärkimateriaalin että menestyy.
Jokerit ei tule tarjoamaan ihan kärkimateriaalia, sen tietää kaikki. Kärki ei ole yhtä terävä eikä materiaali yhtä leveä kuin rikkailla. Valmentajalla pitää olla niin hyvä joukkuepelaamisen sapluuna, että sille pärjää noille. Ja vihollisten joukkuepelaaminen on parantunut paljon siitä kun narrit meni koheloon. Marjamäki laittaa itsensä todelliseen testiin, sillä vanhoilla eväillä ei pääse pitkälle...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Luulen että esim. tämän kauden materiaali riittää kärjen haastamiseen. Menestymiseen tarvitsee aina kuitenkin hyvän joukkueen. Jokereillakin oli Liigassa aina kärkinippu, mutta menestystä ei tullut 2000-luvulla yhden mestaruuden lisäksi. Eli ei ne hyvät yksilöt riitä, jos jotkut haluaa sillä selitellä 2 SM-kultaa, CHL-hopea ja SM-pronssia kolmen kauden ajalta Oulusta. MM-kisoissa jokin asia pelissä toimi, koska maalivahdin tilastot, av ja yv oli huonoja. Oliko jopa niin että yv ja av oli jollain sijoilla 8 ja 10 koko kisoissa. Kuten tämän kauden Jokereista huomaa, niin tiivis viisikkopeli ja sarjan kärkipään erikoistilanteet vie nykylätkässä pitkälle.
Hyvä kirjoitus. Jokerien kannalta on ilman muuta etu, että tulevan valmentajan pelikirja on jos ei nyt samalla sivulla, niin ainakin samassa luvussa kuin kaksi kautta Jokereita valmentaneen. Mutta Marjamäkeen mennäkseni, häneltä on edelleen iso näyttö antamatta. Saada joukkue pelaamaan painetilanteessa materiaalitasoaan paremmin. Maajoukkueen alisuorittaminen voi johtua monista asioista, eikä niillä ole suoraa vaikutusta ainakaan Jokereihin. Jääkiekko on kuitenkin muuttunut Marjamäen seurajoukkueajoista ja erityisesti se on muuttunut KHL:n sisällä. Viisikkopelaaminen, kurinalaisuus, paineistaminen tai trap oikea-aikaisesti, on nyt KHL:ssä arkipäivää ja alakastinkin seuroilla on se ketjullinen taitopelaajia.

Uskoakseni Marjamäen suurin haaste on nopean reagointipelaamisen ja meidän pelin yhdistäminen voittavaksi pelaamiseksi. Esimerkiksi Jokereissa viime kaudella pelattiin monta perustilannetta liian hitaasti, viisikon tiiviys ontui tai tuki jäi saamatta. Tämä on myös matriaalikysymys. Jalosen Jokerit on nyt pelitapamielessä nopeampi. Toisin sanoen, hyökkäyspelinopeutta on nostettu, mutta ei puolustuspelinopeuden kustannuksella. Miten Marjamäki uudistaa oman pelitapansa, se nähdään. Ensimmäinen kausi tulee todennäköisesti olemaan haasteellinen.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se tyyli millä Marjamäki valmensi Kärpissä tarvitsee liigan tai tässä tapauksessa KHL:n ihan kärkimateriaalin että menestyy.
Tässä taitaa olla mukana pientä ajatusharhaa. Korjaisin hieman: Se tyyli, millä Marjamäki valmensi Kärpissä, tarvitsee laadukkaan pelaajamateriaalin, joka osaa pelata kiekolla, jotta sillä voi saavuttaa menestystä.
Liigassa se tarkoittaa luonnollisesti kärkimateriaalia, koska Liigassa yleisesti pelaajien taso on sen verran kehnoa kiekollisen pelin puolella, ettei siellä voi mitään kovin mairittelevaa kiekollista peliä vaatiakaan. Vaikka Jokereilla ei KHL:ssä ole kärkimateriaali, on pelaajat kuitenkin sen verran laadukkaita, että vaativaampaakin taktiikkaa ja etenkin kiekollista peliä on mahdollista peluuttaa. Jokereitten nelosketju olisi Liigassa 1-ketjun tasoa, joten myös "hieman" erilainen pelityylikin on mahdollista. Liigassa esimerkiksi ei ole tällä hetkellä yhtään joukkuetta, jotka voisivat toteuttaa tämän kauden Jokereitten pelitapaa edes etäisesti sinnepäin. Ei vain yksinkertaisesti taito riitä. Marjamäki tulee kyllä saamaan hyvät pelinappulat käteensä, joilla pitäisi pystyä rakentamaan toimiva pelitapa KHL:ään.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Marjamäen isoin kysymysmerkki tulee tässä:

Lauri on äärettömän pedantti valmentaja, jonka joukkue harjoittelee, harjoittelee, harjoittelee ja toteuttaa. Jos joku ei mene juuri niinkuin sen on tarkoitus, harjoitellaan lisää.

KHL:ssä matkustaminen ja ottelumäärät vetävät joukkueen jääharjoitukset minimiin. Pystyykö Marjamäen Jokerit harjoittelemaan niin paljon, kuin Laten pelitapa vaatii?

Uskon että jos joukkue saadaan toteuttamaan Marjamäen (tai kenen tahansa valmentajan) pelikirjaa 100%, niin tulokset ovat hyviä. Onko KHL:n tiukassa aikataulussa tilaa riittävälle määrälle yhteisiä harjoituksia?

Pelikirjaa tärkeämpää on kuitenkin se, että jokainen pelaaja saadaan samalle sivulle ja pelaamaan omassa ja roolissaan joukkueelle ja ottamaan itsestään maksimaaliset tehot irti. Tässä Late on onnistunut hyvin seurajoukkueissa. Toivottavasti myös meillä.

Tervetuloo Meidän Helsinkiin!
 
VÄLIKAUSI!

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Sen vähän mitä on sattunut liigaa silmään, niin ei taida riittää edes luistelunopeus.
Ehkä se enemmän on siitä taidosta, että asioita ei saada tehtyä laadukkaasti kovemmassa vauhdissa ja lyhyemmässä ajassa. Ei ne KHL- pelaajat nyt varmaan keskimäärin ole juuri nopeampia, jos ollenkaan.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ehkä se enemmän on siitä taidosta, että asioita ei saada tehtyä laadukkaasti kovemmassa vauhdissa ja lyhyemmässä ajassa. Ei ne KHL- pelaajat nyt varmaan keskimäärin ole juuri nopeampia, jos ollenkaan.
Tässähän tuo on aika hyvin sanottu. Liigasta kyllä löytyy luistelunopeudeltaan riittäviä pelaajia vaikka kuinka paljon, mutta kun pitäisi saada pää, kädet ja jalat toteuttamaan samaan aikaan riittävällä nopeudella, loppuukin pelaajat Liigasta aika nopeasti. Mutta on Liigassa niitäkin kaikesta huolimatta. Se ero toki on luistelunopeudenkin osalta, että Liigassa pärjää heikommallakin nopeudella, jos kädet ja pää toimivat. Silläkin pärjää, jos kädet ja jalat toimii, mutta ei pää. KHL:ssä tarvitsee kaikkia kolmea pärjätäkseen. Jokereissakin on kuitenkin vielä pelaajia, joilla ei löydy noita kolmea ominaisuutta samaan aikaan.
 

Subrosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL-Jokerit
Uskon, että pystyy. Marjamäen Kärpätkin oli parhaimmillaan todella nopea joukkue ja Kärpäthän dominoi Liigaa kaksi kautta. Voi olla, että Marjamäki tarvitsee kilpailukykyisen rosterin pystyäkseen toteuttamaan visioitaan (maajoukkueessa näin ei ole täysin ollut), mutta Jokerien materiaalihan on laadukas KHL:ään.

Veikkaan samantapaista kehitystä Marjamäelle kuin Jalosellekin Jokereissa. Alkuun on vaikeuksiakin, mutta toinen kausi on jo vahvempi.

Edit: Taisin kirjoittaa ihan puuta heinää kun @Cobol on ihan päinvastaista mieltä. :D Nähtäväksi jää...
Puutun tässä kohden vain siihen, ettei Jalosen ensimmäisestä kaudesta puhuminen ole mielekästä, koska rosteri ei ollut hänen näköisensä, vaan varhain hutiloitu viivytys valmentajan kaavailemalle pelille. Kuten olen lyhyen kommenttihistoriani ajan ja ennen sitä korostanut, Jalonen mitataan vasta kuluvalla kaudella.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Nythän se on mielenkiintoista nähdä Karjala-turnauksessa onko Marjamäki oppinut viime kauden sähellyksestään mitään. Maajoukkueessa Suomella ei ole materiaalietua, joten pelitapa pitäisi rukata sen mukaan. Suomi on aina pärjännyt isoja maita vastaan erittäin kurinalaisella joukkuepelillä ja periksiantamattomalla taistelulla, jota on toteutettu erittäin taktisesti. Esimerkiksi ei ole ollut järkeä yrittää pelata kiekolla liikaa, jos vastustaja on ollut siinä parempi.

Nyt on vähän näyttänyt siltä, että Marjamäki on yrittänyt jääräpäisesti tuoda omaa pelitapaansa maajoukkueeseen, välittämättä siitä miten vastustaja pelaa. Tämä lähestymistapa voi toimia vielä laadukkaassa seurajoukkueessa, mutta kansainvälisellä tasolla pitäisi olla enemmän taktista näkemystä. Nähtäväksi jää onko Marjamäki oppinut mitään. Lisäksi ongelmia on aiheuttanut, että tuon pelitavan sisäistäminen lyhyessä ajassa on vaikeaa.

Näkisin, että jos homma alkaa toimia maajoukkueessa tällä kaudella, niin Jokereilla ei tule olemaan mitään hätää. Jos taas ei ala toimia, niin pahalta näyttää, koska Jokereilla ei käsittääkseni ole mitään materiaalietua KHL:ssä, vaikka laadukas joukkue onkin.
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
KHL:ssä matkustaminen ja ottelumäärät vetävät joukkueen jääharjoitukset minimiin. Pystyykö Marjamäen Jokerit harjoittelemaan niin paljon, kuin Laten pelitapa vaatii?
Henkilökohtaisesti en (halua nähdä) näe tässä ongelmaa. Pelitavallisia asioita voi hiota yksityiskohtien osalta pienemmällä tempolla, käyttää videotekniikaa hyväkseen ja vaikka luennoida. Jos joukkue on fyysisesti valmis kauteen kesäharjoittelun jälkeen, ei talvella pitäisi käyttää panoksia fysiikan kehittämiseen, vaan korkeintaan ylläpitoon. Tällöin pitäisi olla myös aikaa ja resursseja kehittää pelikirjaa kauden aikana, sillä fyysisten harjoitteiden (maksiminopeus, voima, kestävyys, jne.) sijaan harjoittelu on jo lähtökohtaisestikin erilaista.

Tuossa näen yhden Marjamäen vahvuuksista. Oletusarvona hänen pitäisi pystyä kehittämään peliä kauden aikana ja tulosten pitäisi parantua mitä edemmäs kausi etenee. En näe häntä sellaisena kaverina, joka vetää sapluunan elokuussa lukkoon, vetelee sillä ja ihmettelee maaliskuussa, kun alkukaudesta toiminut pelitapa on pudotuspeleihin mennessä skoutattu alusta loppuun. Jokerit pelaa KHL:aa sellaisella rosterilla, että periaatteessa päätyyn voitaisiin jopa mennä, mutta se vaatii valmennukselta täydellisen onnistumisen ja kyvyn saada peliä jatkuvasti paremmaksi. Heti kun pelitavan tuomat edut menetetään, kovemmat rosterit repivät meidät aivan palasiksi.

Toisaalta jos maajoukkuetta ajattelee, tuossa on myös hänen heikkoutensa. Mitä nyt World Cupia ja viime MM-kisoja muistelen, niin pieni valmistautumisaika, eri suunnilta tulevat pelaajat ja tiukka turnausaikataulu pitivät huolen siitä, että joukkue ei ollut kartalla. Nopeassa turnauksessa paketin pitää olla niin simppeli, että samoilla silmillä Länsirannikolta Saksaan lentävä sentteri on yksien aamujäiden jälkeen kartalla. Turnauksen aikana ei muutoksille ole aikaa, vaan käytännössä yhtäkään peliä ei voi mennä ja joukkue ei voi luottaa siihen, että "kohta rupeaa toimimaan".

Tuota taustaa vasten näen Marjamäen hyvänä valintana. Hän ei ole mikään turnausvalmentaja, vaan enemmänkin "rakentaja". Liigassa hän veti Bluesin osana Matikaisen tiimiä säälipleijareista finaaleihin sellaisella rosterilla, että pelkkä pudotuspelipaikka oli jo kova suoritus. Kärpissä pyöri nuorta poikaa Ahosta Puljujärveen, Donskoin tyylisiä viimeistä steppiä hakevia kavereita ja kansainvälisissä kisoissa säännöllisesti nähtyjä äijiä. Uskon vakaasti, että Marjamäki pystyy ottamaan seurajoukkueen paremmin haltuunsa, kuin nopealla aikataululla kasatun nipun maajoukkueturnauksessa. Ja Marjamäen historiaan peilaten en usko Jokerien kokoonpanon tuovan ongelmia, kunhan valmennustiimi on kokonaisuudessaan kasassa.
 

ijuka

Jäsen
En haluaisi olla negatiivinen, mutta mielestäni Marjamäki ei ole oikea mies hommaan. Hän on hyvä ottamaan ns. riskittömiä ja varmoja voittoja ylivertaisella materiaalilla, mutta pelitapaetua hän ei suo. Jo Kärpissä hän pelasi todella jarruttelevaa hyssyttelylätkää(Sama meno jatkuikin Maajoukkueessa), joka on täysin päinvastaista kiekkoa kuin millä Jokerit on nyt tällä kaudella jonkinmoista tulosta aikaiseksi saanutkin. KHL:ssä pelin tempo on yleensäottaen huomattavasti nopeampi kuin mitä esim. Liigassa hänen kulta-aikoinaan, enkä usko hänen pystyvän muokata pelityyliään niin, että se pärjäisi aggressiivista karvausta ja vääntöpelaamista vastaan.

On toki mahdollista että hän pystyy ottamaan opikseen ja oppimaan uutta sekä mukautumaan liigan vaatimuksiin, mutta ainakin tällä hetkellä suhtaudun tähän mahdollisuuteen kohtalaisen pessimistisesti. On tietty hyvä jos hän onnistuu todistamaan huoleni vääriksi.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Ollaan jo Oulussa sovittu, että Late tyhjentää Tapparan kärkipelaajista ja jättää Kärpät rauhaan seuraavat neljä vuotta...
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Hän on hyvä ottamaan ns. riskittömiä ja varmoja voittoja ylivertaisella materiaalilla, mutta pelitapaetua hän ei suo.
Sen verran täytyy tässä Marjamäkeä puolustella, että hän toi Kärppien harjoitteluun aivan uudenlaista tekemisen meininkiä. Varsinkin kesäharjoittelu muuttui kuulemma oleellisesti. Näkisin, että Marjamäki loi hyvin pitkälti itse pohjat tuolle menestykselle, mutta toki myös pelaajamateriaali itsessään oli laadukasta.

Marjamäki on hyvä pitkien projektien vetäjä. Maajoukkueessa on vaikeampi hyödyntää hänen osaamistaan, koska valmistautumisjaksot ovat liian lyhyitä. Jos Marjamäki saa päivitettyä pelitapansa KHL:ään sopivaksi, niin hän on varmasti erittäin hyvä valmentaja Jokereille.

Marjamäki on myös erittäin pelaajaläheinen valmentaja, joka tykkää olla jatkuvassa vuorovaikutuksessa yksilöiden kanssa. Joukkuepelaamisen ohella hän yrittää koko ajan kehittää pelaajia myös yksilöinä. Tämä tekee varmasti Jokereista entistä houkuttelevamman paikan uusille pelaajille.

Mutta ratkaisevaa tosiaan on, että pystyykö Marjamäki päivittämään pelitapansa uusiksi. Torstaina saadaan tästä jo maistiaisia.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Tätä minä pelkäsin. Itselleni tämä valmentajan valinta on sellainen antikliimaksi, että tuskin pystyn ikinä antamaan Marjamäelle mahdollisuutta näyttämään olisiko hänestä mihinkään. Tuomitsen siis näin suoraan jo Marjamäen virheeksi, eikä edes hyvät esitykset tätä muuttaa voi. Tulemme näkemään Jokereissa elementtejä, mitä en voi antaa anteeksi edes menestyksen kautta A) lässytystä tappioiden jälkeen, myös lässytystä muuten vaan voittojen jälkeen. B) Joidenkin turhien pelaajien suosimista C) Kärppä taustaisia pelaajia. Mitä sitten emme tule näkemään on A) Hyökkäämistä ja B) Taklauksia
 
Hyi helvet## joku oli keittänyt aamulla pahaa kahvia hallilla!- No Duncan Keitti.

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Pelkään pahoin että Marjamäen valinta näkyy jo tämän kauden otteissa. Osalla pelaajista menee sapluunat uusiksi kun haluavat etsiä ensi kaudeksi uuden seuran, voimassaolevista sopimuksista huolimatta.
 
Yeah, baby!

ijuka

Jäsen
Sen verran täytyy tässä Marjamäkeä puolustella, että hän toi Kärppien harjoitteluun aivan uudenlaista tekemisen meininkiä. Varsinkin kesäharjoittelu muuttui kuulemma oleellisesti. Näkisin, että Marjamäki loi hyvin pitkälti itse pohjat tuolle menestykselle, mutta toki myös pelaajamateriaali itsessään oli laadukasta.

Marjamäki on hyvä pitkien projektien vetäjä. Maajoukkueessa on vaikeampi hyödyntää hänen osaamistaan, koska valmistautumisjaksot ovat liian lyhyitä. Jos Marjamäki saa päivitettyä pelitapansa KHL:ään sopivaksi, niin hän on varmasti erittäin hyvä valmentaja Jokereille.

Marjamäki on myös erittäin pelaajaläheinen valmentaja, joka tykkää olla jatkuvassa vuorovaikutuksessa yksilöiden kanssa. Joukkuepelaamisen ohella hän yrittää koko ajan kehittää pelaajia myös yksilöinä. Tämä tekee varmasti Jokereista entistä houkuttelevamman paikan uusille pelaajille.

Mutta ratkaisevaa tosiaan on, että pystyykö Marjamäki päivittämään pelitapansa uusiksi. Torstaina saadaan tästä jo maistiaisia.
Niin, Marjamäen vahvuuksiin tosiaan kuuluu pelaajien kehittäminen. Mutta kysymys kuuluukin: Onko juuri päävalmentajan paikka silloin hänelle se oikea? Luulisi, että tuota pelaajakehitystä ja harjoittelua voisi vetää joku ihan eri nimike ja itse päävalmentamisen voisi jättää sitä osaavammin tekeville.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
TööVe, CAR, IPA
Niin, Marjamäen vahvuuksiin tosiaan kuuluu pelaajien kehittäminen. Mutta kysymys kuuluukin: Onko juuri päävalmentajan paikka silloin hänelle se oikea? Luulisi, että tuota pelaajakehitystä ja harjoittelua voisi vetää joku ihan eri nimike ja itse päävalmentamisen voisi jättää sitä osaavammin tekeville.
En kovin innoissani ole. Toki Marjamäki on hyvä valmentaja, mutta aika paljon pitää pelikirjaa olla päivitetty KHL:ää silmälläpitäen. Ja ei tuo liiga ole enää mikään pelaajien kehityslabra (tietenkin sitäkin täytyy osata).

Mutta antaa pojan näytää ennen suurempaa dumaamista.
 
He, jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen...

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Olen iloinen että päätyy jokereihin koska uskon pärjäävän paremmin "meillä". Toki KHL on vaativa liiga mutta Marjamäki hoitaa.

Nyt positiivisuutta jätkät koska dumaaminen ennakkoon on aivan saatanan typerää.
 

Ovhj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tää on hauska kun sanotaan että kärpissä oli ylivoimainen materiaali ja tulos 2 kulta ja pronssi ja chl hopea. Tähän sopii loistavasti vertaus lämsään koska molemmat pääsi hyvän valmentajan jälkeen ykköseksi lämsä toki paremman takaa. Lämsällä oli mielestäni paljon parempi materiaali paperilla mutta epäonnistui täysin. Jossittelu on nyt hauskaa kun jos vaikka lämsä olisi saanut 2x kultaa ja mennyt leijoniin ja pärjännyt siellä yhtä huonosti kuin marjamäki niin silti täällä kaikki huutaisi lämsää takaisin. Muistakaa nyt sellainen asia että ei se materiaali ratkaise vaan miten sen saa toimimaan.
 

Trymuch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KalPa
Pelkään pahoin että Marjamäen valinta näkyy jo tämän kauden otteissa. Osalla pelaajista menee sapluunat uusiksi kun haluavat etsiä ensi kaudeksi uuden seuran, voimassaolevista sopimuksista huolimatta.
Voi olla vaikea pitää pelaajista kiinni uuden päävalmentajan myötä. Epäilen vahvasti että muutama sopimuksenalainen pelaajakin katoaa Marjamäen takia.
Ihan mielenkiinnosta, ketkä Jokereissa inhoaa Marjamäkeä niin pahasti, että jo tämäkin kausi menee pieleen ja sapluunat uusiksi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy