Lauri Marjamäki – Kärppien päävalmentaja

  • 360 243
  • 1 244

Sasske

Jäsen
Nyt alkaa tosipelit ja samalla mitataan miehen kantti. Paineet on varmasti kovat, mutta eiköhän mies hoida hoida nämä, ainakin toivotaan niin. Kyllä tuo menestys oli sen verta kovaa runkosarjassa kova, että on lupa odottaakki menestystä tosipeleissä. Mutta on syytä muistaa, että viime vuosina runksoarjan voittajien pelit on pysähtyneet lyhyeen. Se historiasta nyt aletaan keskittymään yhteenkevään kohokohtaan ja katotaan miten Kärppien käy!
 

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Mutta on syytä muistaa, että viime vuosina runksoarjan voittajien pelit on pysähtyneet lyhyeen.

Kuten jo toisessa ketjussa totesin, Kärpät ei kestä minkäänlaista vertailua toissa kauden Kalpaan tai viime kauden Jokereihin. Tähän on tasan kaksi syytä: 1) Kärpät ei ole täynnä menestystä pelkääviä vellihousuja kuten Kalpa. 2) Jussi Rynnäs/Tomi Karhunen eivät ole Eero Kilpeläinen.

Lisäksi kannattaa muistaa, että Tuomas Tuokkolan johtaman Kalpan yli käveli Blues, jota valmensi muuan Lauri Marjamäki.

Kuten jo sanoit, se historiasta.
 

Julma#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ilmeisesti se Blues-kirjoittaja oli oikeassa. Lauri Marjamäki ei ole voittava valmentaja. Late ei löydä kauden tärkeimmällä hetkellä aseita vastustajan voittamiseksi. Näinkö tässä kävi että vaihdettiin vanhempi Aravirta uuteen?

Minulla ei riitä tämänpäiväisen jälkeen enää uskoa.
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Toisaalta tämä on vasta ensimmäinen kausi Kärpissä ja heti finaaleissa, toki tuolla pelaajamateriaalilla pitääkin olla. Mutta liekkö sitten kiekkokontrolli kuitenkaan se oikea tapa nyky liigassa ja etenkin playoffeissa, joissa linja yleensä vaihtuu sallivammaksi? Pistää kyllä miettimään, mutta se nyt on varmasti kaikille selvää että Aravirrasta ollaan parempaan suuntaan tultu.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Toisaalta tämä on vasta ensimmäinen kausi Kärpissä ja heti finaaleissa, toki tuolla pelaajamateriaalilla pitääkin olla. Mutta liekkö sitten kiekkokontrolli kuitenkaan se oikea tapa nyky liigassa ja etenkin playoffeissa, joissa linja yleensä vaihtuu sallivammaksi? Pistää kyllä miettimään, mutta se nyt on varmasti kaikille selvää että Aravirrasta ollaan parempaan suuntaan tultu.

Tuota, oikeasti Kärpät on siinä tilanteessa että joukkue pelaa Laurista huolimatta... Tuolla pelaajamateriaalilla pitäisi pystyä kävelemään Tapparan yli vaikka silmät kiinni. Ja se, että Aravirrasta parempaan on tultu... Jos mä vaikka meen sinne penkin taakse seisomaan, niin sekin varmaan riittänee....
 

Ränse

Jäsen
Vähän aseettoman oloiselta Lauri Jukan käsittelyssä nyt tuntuu. Mitään ei oikein pystytä mätsäämään Tapparan tekemisten kanssa. Rautakorpihan sanoi ennen sarjan alkua jo että heillä on tiedossa vastustajan heikkoudet ja erilaisia toimintamalleja löytyy erilaisiin tilanteisiin. Kärpät ei juurikaan muuta pelissään mitään tai merkkaa mitään Tapparan erityisjuttuja pois ollenkaan(maski, viivapelaamsen vapaus tai passiivinen av). Kyllä Rautakorpi on outcoachannut Laurin ihan pystyyn tässä sarjassa so far. Vielä on toki pelejä jäljellä.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kauhean nopeasti alkaa Laten ainakin jonkinasteinen suolaus. Luotan täysillä siihen, että hän löytää dropit maanantaille. Vastamäkeä mennään tavalla ja toisella, mutta myötälettäkin on tulossa. Ei Tappara meitä neljästi voita, kun joukkue vain pelaa rennosti vahvuuksillaan. Ainoastaan pakisto ei ole niin hyvä kuin haluaisin.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Hyi hyi. Täällä Latesta tehdään uutta Aravirtaa, oksettaa tuollaiset puheet.

Vaikkei kultaa tulisikaan niin voisi jokin roti olla noissa vertauksissa, kuitenkin ihan eritason valmentajia nykyisin.
 

Maaginen 56

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kajaanin hokki
Minä en Latea suolaa,mutta tänään Rautakorpi oli kevyen askeleen Marjamäkeä edellä,taktisesti. Siihen päälle maalivahtipelin voitto tampereelle ja ollaan 1-2 tappiolla. Kun tuolla maalien edustoilla saa nyt tehdä melkein mitä huvittaa niin sinne nyt vaan pitää mennä voimakkaammin,tämän takia isokokoisempi tappara johtaa tätä sarjaa. Jos nelikko rantala-boman-levonen-hakkarainen jatkaa niin sitä röyhkeyttä ja hauista on nyt löydettävä lisää. Ja olisihan se kauhea plussa tuohon voima osastoon,jos saataisiin mies nimeltä lehtonen poikien eminger/niemelä tilalle.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Itse olen vähän sitä koulukuntaa, että arvioin valmentajia sen mukaan, kuinka heidän joukkueensa peruspelaaminen tuottaa huippuluokan maalipaikkoja suhteessa vastustajaan. Se on sitten pelaajien hommaa käyttää tai jättää käyttämättä ne mahdollisuudet tai maalivahtien hommaa tehdä tai jättää tekemättä huippupelastukset tai puolustajien tehdä tai jättää tekemättä kardinaalivirheet ja niin edelleen. Pelaajien toiminta ratkaisee lopulta paljon enemmän ja varsinkin silloin, kun on vastakkain kahden loistavan valmentajan joukkueet. Taktisilla asioilla ei juuri eroa saa. Niin se muistaakseni moninkertainen mestarivalmentaja Kari Jalonenkin sanoi, että valmentaja tekee sen työn ennen kautta ja runkosarjan aikana, ja pleijarit ovat sitten enemmän pelaajien aikaa näyttää kuinka kovia ovat henkisesti jne. Itse näen, että Marjamäki on tehnyt loistavaa työtä ja varmasti tuonut joukkueelle sen perussapluunan, jolla olisi mahdollisuus menestyä. Loppu on pelaajien suorituksesta kiinni. Toki valmentajan tekemisellä on vaikutusta myös joukkueen henkiseen tilaan (Aravirta), joka sitten vaikuttaa siihen, kuinka pelaajat onnistuvat ratkaisupaikoissa muun muassa. Tästä on vaikea sanoa, kuinka Marjamäki pärjää Rautakorvelle, voi olla ettei vielä tänä vuonna pärjää.

Joka tapauksessa Kärppien pelityyli on sellainen, jota itse tuen riippumatta siitä pärjätäänkö sillä juuri näissä peleissä tämän kauden Tapparalle. Myös tyylillä on merkitys ja Kärppien tulee pelata identiteettinsä mukaista kiekkoa. Sellaista mielestäni nähtiin tänäänkin Raksilassa. Tulos oli pienistä marginaaleista kiinni. Lisäksi voi olla, että Kärppien pelityyli ei ole aivan optimaalinen Liigan tuomarilinjaa ajatellen. Senkään edessä Kärppien ei pidä kuitenkaan myydä identiteettiään. Uskon, että tällä pelaamisella on hyvät saumat sitten CHL:ssä jossa toivon mukaan linja on enemmän sellainen kuin muissa Euroopan sarjoissa eli lähempänä nollatoleranssia.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Latehan ei ole koskaan voittanut mitään eli pikkuhiljaa olisi tulosta tultava. Jo pelkästään oman uskottavuutensa takia.
Niinno tämähän onkin jo peräti Marjamäen kolmas kausi päävalmentajana. Ennen tätä on kuitenkin jo kertaalleen valmentanut Bluesin välieriin (ja silloin nousi puolivälierissä 0-3 tilanteesta 4-3 voittoon), ja nyt siis finaaleissa. Viime kaudella tuli kenkää joo, mutta aika vähissä taitaa olla ne koutsit jotka eivät ole urallaan kenkää saaneet.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Latehan ei ole koskaan voittanut mitään eli pikkuhiljaa olisi tulosta tultava. Jo pelkästään oman uskottavuutensa takia.

Minkäs joukkueen "fani" sinä olitkaan :) Etkös sinä kehunut Aaltosta ihan neitikiekkoilijaksi :)

Aika harva koutsi vie joukkuettaan ensimmäisellä kaudellaan mestariksi asti! Tai onhan niitä ollut....nimittäin Suikkanen!
 

Outlander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt voisi Late pitää joukkueelle tiukassa paikassa maanantaina parit '' Voitto tai kuolema'' puheet jos ois joitain fraaseja jäänyt mieleen Petu Matikaisen aisaparina olemisesta, tai muuttaa vaikka nimensä pikaisesti Kari:ksi jos halutaan oikein taikauskoisia olla...pääasia että voitto kairataan maanataina.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Nyt pitää muistaa yksi asia, että valmentaja voi vaikuttaa tietyn verran asioihin. Rautakorpi oli hereillä muutamassa asiassa eilen, mutta ratkaisiko se todella pelin? Kärppien eilinen tappio johtui siitä, että joukkue käytti helvetin huonosti maalintekopaikkansa hyväkseen. Voiko siihen valmentaja vaikuttaa, jos hyökkääjä ei saa mistään sisään ja molarit ei ole saanut kahteen peliin tarpeeksi kiekkoja kiinni? Lasken Marjamäen ainoaksi virheeksi tässä sarjassa sen, ettei Tapparan ylivoimaa tajuttu skoutata ensimmäisen pelin jälkeen, se maksoi ehkä game 2:sen.

Erityisesti pistää silmään tässä finaalisarjassa, että liian moni avainpelaajamme pelaa alle tasonsa. En laskisi tätä valmennuksen syyksi, mutta esimerkiksi Kukkonen ja Pokka ovat olleet kaukana parhaastaan. Pokka tuntuu olevan fyysisesti puhki ja tekee koko ajan pieniä virheitä. Nämä nyt muutamana esimerkkinä. Tappara johtaa kuitenkin tätä sarjaa, koska heidän avainpelaajansa ovat olleet kautta linjan parempia kuin Kärppien vastaavat 2/3.

Onko se valmennuksen vika? Kai se sitten on.
 
Jos pelaajat alisuorittavat niin taitaa olla pelaajissa vika vaikkakin vanhan koulukunnan lätkähemmot ovat sitten sitä mieltä, että valmentajan on huudettava pää punaisena ja parjattava/sätittävä niin että sylki lentää jolloin vanhempikin pelaaja syttyy. Nuoremmalla kousilla tämä karjumisen uskottavuus on niin ja näin. Kiekkokontrolli oli todellakin Kärpillä aivan selkeästi ja paikkoja piisasi mutta jokuhan siitä jäi uupumaan. Latessa ei taida olla Raivon piirteitä "sun mutsi on huora" eli jotain muuta kautta motivointi ja pelaajien parhaan tason saavuttaminen on tultava.

Mitä tulee taas Aaltoseen niin 7 viimeiseen peliin 2+1 ja +/- taitaa olla lähellä nollaa. Taklauksia en ole nähnyt, kärkikyniä joka puolellla kenttää, kiekon menetyksiä, laajakaarista keskikentän kiekollista luistelua (joka muuten näyttää ihan kivalle) ja lisäksi maalintekopaikkojakin on ollut jonkun verran. Pelithän ei tästä enää helppone, joten kiirusta pitää, että piste/peli tulee viimesien pelin jälkeen täyteen. Laukaushan on erittäin hyvä eli lisää vetoja niin sieltä se tulee.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Latehan ei ole koskaan voittanut mitään eli pikkuhiljaa olisi tulosta tultava. Jo pelkästään oman uskottavuutensa takia.

Heh. Erkka Westerlund ei ole yli 15 vuoteen voittanut valmentajana mitään. Onkohan hänellä miten paha uskottavuusongelma koutsina tästä johtuen?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuota, oikeasti Kärpät on siinä tilanteessa että joukkue pelaa Laurista huolimatta... Tuolla pelaajamateriaalilla pitäisi pystyä kävelemään Tapparan yli vaikka silmät kiinni. Ja se, että Aravirrasta parempaan on tultu... Jos mä vaikka meen sinne penkin taakse seisomaan, niin sekin varmaan riittänee....
No höpö höpö. Kärpillä ei todellakaan ole ylivertainen pelaajamateriaali Tapparaan verrattuna. Esimerkiksi puolustus on Tapparalla kokonaisuutena jopa selkeästi edellä. Hyökkäys on Kärpillä hieman parempi mutta ei siinäkään kovin isoa eroa Tapparaan ole.

Noilla pelaajamateriaaleilla tuskin kukaan odotti minkään sortin ylikävelyä suuntaan taikka toiseen. Tai jos odotti, osoitti samalla vain oman asiantuntemattomuutensa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
No ensimmäisellä kaudellaan oli ehkä vähän liioitellusti sanottu, sillä Suikkanen ei tarvinnut kuin reilut puoli kautta luotsatessaan TPS:n Suomen mestaruuteen muutama kausi sitten!
No niin ja nyt historiankirjat käteen. Suikkanen tuli TPS:ään kesken kauden 2008-09 ja TPS tippui silloin puolivälierissä tulevalle mestarille JYPille voitoin 4-2. Sen sijaan seuraavalla kaudella 2009-10 TPS kyllä voitti mestaruuden Suikkasen alaisuudessa, ja tuo 2009-10 kausi oli se kausi jonka Suikkanen vietti kokonaan TPS:n peräsimessä.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
No niin ja nyt historiankirjat käteen. Suikkanen tuli TPS:ään kesken kauden 2008-09 ja TPS tippui silloin puolivälierissä tulevalle mestarille JYPille voitoin 4-2. Sen sijaan seuraavalla kaudella 2009-10 TPS kyllä voitti mestaruuden Suikkasen alaisuudessa, ja tuo 2009-10 kausi oli se kausi jonka Suikkanen vietti kokonaan TPS:n peräsimessä.

Seison korjattuna :) My bad, eihän se Suikkanen taida sittenkään mikään yli-ihmisvalmentaja ollakaan :(

Korostaa vain sitä ettei kovin moni koutsi tosiaankaan ole vienyt uutta seuraansa ensimmäisellä kaudella mestariksi!
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
2000-luvulla Kari Jalonen (04-05) ja jo mainittu Jyrki Aho (11-12) ovat ainoita, jotka ovat onnistuneet viemään joukkueensa mestaruuteen heti ensimmäisellä yrityksellä. Jyrki Aho hyppäsi vieläpä ruoriin kesken kauden (Dufvahan potkittiin ulos heti parin sarjakierroksen jälkeen) ja kyseessä oli miehen ensimmäinen kausi ylipäätään päävalmentajana liigassa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, SaPko, Ivan Huml
Hannu Aravirta taisi viedä Jokerit kaudella 93-94 mestaruuteen tulemalla puikkoihin kesken kauden.

Mielestäni MMarjaäen ei tule liikaa muuttaa nyt pelisuunnitelmaa, Tappara on nähdäkseni kaadettavissa omalla pelillä, jos pystytään huolellisuuteen puolustuspäässä ja tehokkuuteen höykkäyspäädyssä. Osalla Kärppien pelaajista on vielä roimasti parantamisen varaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös