Lauri Korpikoski TPS:ään

  • 693 083
  • 3 112
Suosikkijoukkue
TPS & NJD
Juuri ennen SM-liigakauden 2021-22 alkamista TPS päätti uudistaa kotisivunsa. Samalla saatiin näppärästi hävitettyä uutisarkisto. Näin ollen vaikkapa Lauri Korpikosken tapauksen kaikkia käänteitä on enää mahdotonta selvittää TPS:n omilta kotisivuilta.

Wayback Machinen kautta löytyy tammikuulta otettu snapshot vanhojen sivujen uutis-osiosta, joten sieltä saa tuohon mennessä tulleet uutiset kaiveltua vielä jos intoa riittää. Aiheeseen sopivasti viimeisin tuossa snapshotissa näkyvä uutinen on "21.1.2021 Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon".

Kiitos muuten kattavasta linkkikokoelmasta, tuli jopa pari itselle ihan uutta uutista vastaan noissa, mennyt jotenkin ihan ohi korona-aikana kaikki.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Lisäsin edelliseen linkkilistaani jokusen linkin ja päivämäärän mm. Rauli Uraman tulosta TPS:n Urheilujohtajaksi sekä Lauri Korpikosken kuntoutumisesta lonkkaleikkauksen jälkeen keväällä 2021.

14.4.2021 -IL: Yllätyspaluu muhii? TPS-kippari Lauri Korpikoski on harjoitellut jo yli viikon jäällä
"TPS saattaa hyvällä tuurilla saada NHL-veteraani Lauri Korpikosken kokoonpanoon vielä tämän kevään pudotuspeleissä.
.
"

Tuon vielä lisäisin listaan. Laurihan ei päässyt sitten pelaamaan ja samalla jäi menestysbonukset käsittääkseni saamatta jotka kompensoi aiemmin tehtyjä leikkauksia kuten toimari jossain haastattelussa totesi.
Kiitos! Lisäsin listaan.

Kiitos muuten kattavasta linkkikokoelmasta, tuli jopa pari itselle ihan uutta uutista vastaan noissa, mennyt jotenkin ihan ohi korona-aikana kaikki.
Ole hyvä vain!
Näemmä kysyntää tuollaiselle koosteelle siis oli?

Wayback Machinen kautta löytyy tammikuulta otettu snapshot vanhojen sivujen uutis-osiosta, joten sieltä saa tuohon mennessä tulleet uutiset kaiveltua vielä jos intoa riittää. Aiheeseen sopivasti viimeisin tuossa snapshotissa näkyvä uutinen on "21.1.2021 Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon".
Joo, kyllähän näitä wanhoja asioita pystyy tonkimaan useammallakin eri tavalla.

Enemmän mua ihmetyttää tämä kotisivu-uudistus. Kissankokoisin kirjaimin hehkutetaan "ENEMMÄN SISÄLTÖÄ" - ja kuitenkin sivustolta on poistettu sisältöä... muistaakseni ainakin vuodesta 2013 ellei jopa vuodesta 2011 lähtien. Näiden säilyttäminen ei olisi vaatinut kenenkään työpanosta - ainoastaan halua säilyttää ne. Kaikki uutisarkistot olivat jo valmista sisältöä - ne oli jo tehty. Kyse on siitä haluttiinko niitä säilyttää vai ei. Edellisen kotisivu-uudistuksen aikoihin (~2014?) pääsääntöisesti kaikki edellisten kausien uutisoinnit säilytettiin. Tällä kertaa ei! Miksi näin?
 
Tämä on eeppisin jääkiekkokeskustelu pitkään aikaan. Kiitoksia siitä Korpikoski, TPS, ja suomalainen media.
Kyllä. Ja silti hauskinta on etten edes ihmettele jos tää kaikki paljastuukin Seuran perseilyksi sitten kuitenkin. Tepsin kohdalla kaikki on mahdollista eikä mikään enää oikeastaan yllätä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Kun tässä miettii, niin en keksi oikein yhtään seuraa, missä ei olisi ollut jotain sekoilua viime vuosien aikana joko talouden tai pelaajiston suunnalla. Mitä isompi seura/pelaaja kyseessä, sitä isompi kohu. KooKoo taitaa olla ainut seura, mistä ei tule yhtään sekoilua mieleen viime vuosilta, mutta toki otanta on heidän osalta aika lyhyt.

Riitely kuuluu osana työelämään ja työantajien ja työntekijöiden välisiin suhteisiin – toisin sanoen, tuskin on Suomessa lafkaa, jossa ei tavalla tai toisella riideltäisi työhön liittyen.

Yleisenä vinkkinä kiinnostuneille: Helsingin yliopistolta striimataan (hy.etapahtuma.fi) perjantaina kello 12 alkaen Esa Schönin väitöstilaisuus aiheesta "Pelaajasopimus - Tutkimus joukkueurheilijoiden pelaajasopimusten tyypillisestä sisällöstä, erityispiirteistä ja oikeusvaikutuksista". Väikkäri on avoimesti ladattavissa ja luettavissa (helda.helsinki.fi) ja siinä käsitellään paljon tämän Korpikoski-väännönkin kannalta merkityksellisiä urheilu- ja työoikeuden rajapinnan erityispiirteitä.
 

IVXIII

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä. Ja silti hauskinta on etten edes ihmettele jos tää kaikki paljastuukin Seuran perseilyksi sitten kuitenkin. Tepsin kohdalla kaikki on mahdollista eikä mikään enää oikeastaan yllätä.
Tuossa tapauksessa, että menisi TPS:n piikkiin, syyttävä sormi itsellä ainakin osoittaisi vain ja ainoastaan erääseen herraan, jonka historiasta jo löytyisikin samanlaista toimintaa vuosia sitten Raumalta. Vielä n. pari kuukautta sitten Saarelan Pasi muisteli HS:n kuukausiliitteessä episodia edelleen saatesanoilla, ettei tiedä, mitä siinä oikein tapahtui. Muistan niiltä ajoilta hyvin, että toiminta oli karua ja joukkoon mahtui iso kasa vastuun pakoiluakin - ”en minä, mutta kun muut ovat tässä nyt jotain sählänneet…” Toivottavasti tässä ei olisi samanlaisesta sotkusta kysymys.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta itselleni on herännyt tästä Case Korpikoskesta kysymys, miten ihmeessä TPS on taas tilanteessa, missä yhdeltä joukkueen pelaajista on estetty ammattinsa harjoittaminen? Ja jälleen kysymyksessä on joukkueen kapteenistoon valittu pelaaja? Ymmärrän hyvin, että loukkaantumiset ovat seuran näkökulmasta tehneet Korpikoskesta High risk- Low reward-pelaajan, mutta sen ei pitäisi olla pelaajan ongelma. En usko sekuntiakaan, että Korpikosken sopimus olisi ollut vain yhden henkilön "virhe" (Niittymäki?), vaan kyllä tuollaiseen sopimukseen haetaan ylemmän johdon suostumus, kun pelaajan palkka vie lähtökohtaisesti seuraavat kuusi vuotta budjetista noin kahden VL-pelaajan siivun. Eiköhän tuolloinkin ole neuvoteltu puolin ja toisin sopimuksen ehdoista ja lopulta päästy yhteisymmärrykseen sekä palkasta että sopimuksen pituudesta. Ja jos seuran puolelta ei ole omia ehdotuksia pöytään heitetty, vaan on suostuttu siihen, mitä pelaaja ehdottaa, se on seuran häpeä. Perisuomalainen Kikkelis Kokkelis-tilanne, siis. On myös vaikea kuvitella, etteikö Lauri Korpikoski olisi ollut mukana koronatalkoissa, eli palkanalennuksissa ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Palkkojahan laskettiin kesällä 2020, jolloin Korpikoski oli ihan normaalisti mukana joukkueen toiminnassa.

Mutta näin objektiivisena keissin seuraajana on pakko todeta, että eihän se nyt TPS:n osalta kovin hyvältä näytä, että tällaisessa tilanteessa ollaan taas, vieläpä vain parin vuoden sisällä edellisestä. Työntekijän näkökulmasta halu joustaa laskee huomattavasti, jos työnantajaosapuoli ei pelaa reilua peliä tai kohtelee työntekijää huonosti tai epäreilusti. En osaa sanoa, onko tällaiset toimintatavat olleet TPS:ssä yleisiäkin ja pelaajat ovat niihin aina ennen alistuneet ja siksi nytkin on päätetty yrittää tällaista eräänlaista kiristysmentaliteettia? Mutta nyt kyllä vaikuttaa siltä, että Tepsin taktiikka ei toimi näiden nimekkäämpien ja kokeneempien pelaajien kanssa edes vähää alusta. Korpikoski on kuitenkin suurimmat rahansa urallaan jo ansainnut ja hän on sen verran kokenut ja nimekäs pelaaja, että hänen ei tarvitse mitä tahansa paskaa sietää. Hänellä on varmastikin varaa odottaa, vaikka ei pääsisikään pelaamaan. Hänellä on vain vähän hävittävää. Ja ehkäpä tässä on taustalla myös ns. pioneerityö: nyt saa riittää ja toivottavasti kukaan muu ei joudu vastaavaa kokemaan?

Jos välimiesmenettelyyn joudutaan, sanoisin, että Case Virtasen takia TPS:llä on varsin huonot lähtökohdat, koska Korpikosken puoli voi väittää TPS:n toimivan tällä tavalla systemaattisesti. Toki todistustaakka on heillä, mutta eiköhän he jonkinlaiset todisteet saa kokoon raavittua, varsinkin, jos viime kauden joukkueessa on ollut aitoa ihmetystä, miksei Korpikoski pelaa. Jos lääkäri on todennut, että Korpikosken peliuran jatkolle ei ole esteitä, väitän, että TPS näyttäytyy suurelle yleisölle kiusaajana ja vastuunpakoilijana. Jo toisen kerran lyhyen ajan sisällä. Virtasesta ja hänen toiminnastaan voidaan olla montaa mieltä, mutta se, että TPS joutui maksumieheksi kertoo siitä, että TPS ei toiminut oikein.

Olisi mielenkiintoista tietää, minkä takia TPS toimii näin. Onko siellä antauduttu tunteiden vietäväksi, koska Korpikoski ei ole suostunut sopimuksen purkuun liian halvalla tai TPS:n ehdottomalla tavalla? Jos näin on käynyt, touhu on todellakin amatöörien puuhastelua. Sopimuksen purut kuuluvat tähän lajiin ja valtaosassa päästään sopimukseen. Harvemmin kukaan on täysin tyytyväinen asioiden kulusta tai lopputuloksesta, mutta melko usein laiha sopu on parempi kuin lihava riita. Sopimuksia pitää kuitenkin kunnioittaa, kunnes on muuta sovittu. Paskoja ja tosi paskoja sopimuksia ovat tehneet kaikki seurat, mutta ei katumus tai jälkikäteen todettuna surkea diili seuran näkökulmasta ole mikään syy olla noudattamatta sopimusta. Kaikki sopimukset pitävät sisällään useampia riskejä.

Mikäli Korpikoski ei pystyisi uraansa jatkamaan ja duunejaan hoitamaan, lääkärit sen varmasti hänelle perusteellisten tutkimusten jälkeen kertoisivat. Ja jos näin todella olisi, miksi Korpikoski saa kuitenkin treenata A-junnujen kanssa? Jos TPS haluaa olla uskottava toimija ja ammattimainen toimija liigakartalla, tällaiset jutut ei sitä uskottavuutta kyllä nosta. Jos taustalla on jotain muuta, yleensä seurat kyllä laittavat omat "miehensä" vuotamaan omaan agendaan sopivia juttuja liikkeelle pienellä värikynällä höystettynä ja pelaajasta alkaa liikkua negatiivissävytteisiä juttuja. Nyt ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole käynyt ja hyvä niin. Mutta samalla se kertoo ainakin mulle myös siitä, että tuskin TPS:llä tässä kovin vahvaa keissiä on, kun ollaan oltu ihan hiirenhiljaa ja pikemminkin yritetty saada Korpikoski vain katoamaan. Ei pidä tehdä sellaisia sopimuksia, joiden velvoitteita ei pysty hoitamaan. Ei se ole pelaajan ongelma, jos budjetti on pienentynyt sopimuksen teon jälkeen. Jos mä olisin Korpikoski, en todellakaan joustaisi TPS:n suuntaan yhtään, jos sieltä suunnalta on vain yritetty kävellä yli ja yksipuolisesti sanella, mitä nyt tehdään.

Mutta toki tämä kaikki on vain spekulaatiota, kun emme tiedä, mitä ihan oikeasti on tapahtunut. Toistaiseksi tämä on vain vahvaa mutuilua ja palapelin palasten yhteensovittamista.

Lainaan itseäni tasan kuukauden takaa. Tämän jälkeen on tietysti tapahtunut kaikenlaista, muttei kuitenkaan mitään erityistä. Paitsi, että Juha Hiitelä on lukenut kirjoitukseni ja todennut, että hyvää settiä, lainailenpa vähän. Tai sitten mä vain olen suuri visionääri ja haistelen Stadista näitä juttuja oikein?

Moni ei usko, miten vanhakantaisia suomalaiset jääkiekkoseurat edelleen ovat monissa asioissa. Läheskään kaikki asiat eivät koskaan tule julkisuuteen, mutta Suomessa on kyllä erittäin pitkät perinteet sille, että seurat ovat yksipuolisesti sanelleet ehdot. Sen aika vain on jo ohi ja monessa seurassa se on ymmärrettykin, onneksi. Nuoremman polven johtohenkilöt osaavat pelata tätä peliä uusilla säännöillä, onhan heillä siitä kokemusta omakohtaisesti elämässä yleisestikin, mutta vanhoille jäärille se tuottaa vaikeuksia. Urama on tehnyt pitkän päivätyön Jääkiekkoliitossa, mikä on oikein hyvä veli-kerhon multihuipentuma. Asema, valta ja maine ovat siellä "everything". Toinen vanha jäärä on Jukka Rautakorpi. Hänen seikkailunsa olivat pääosassa viime kaudella ja eihän sekään hyvin mennyt. Eikä se Erkkakaan mikään helpoin ihminen ole, jos asiat eivät mene hänen mielensä mukaan.

Onko pelkkää sattumaa, että TPS kyykyttää Korpikoskea ja Tappara näytti palaa Peltolalle ja Kuuselalle? Mitä yhteistä näillä seuroilla on? Vanhat äijät päättävissä asemissa ja heidän tekemisensä ovat aina perustuneet sille, että he määräävät ja muut tottelevat. Joka asettuu vastaan, tulee karvaasti kokemaan, ettei olisi kannattanut. Ja niinpä harva on asettunut kunnolla vastaan. Ennen pelaajat tyytyivät siihen, mitä seuroilta saatiin, koska vaihtoehtona oli, ettei saada keltään mitään. Ja kyllä ne hyvät pelaajat sitten paljon saivatkin. Ei heidän kannattanut asettua poikkiteloin, kun itsellä asiat olivat hyvin tai jopa loistavasti. Se oli maan tapa ja "kuului lajiin". Miesten peli, jne.

Jääkiekko ammattina on nykyisin vaativampaa kuin ennen ja edellyttää todella paljon kaikenlaista muutakin kuin vain paikalle saapumista. Näin myös niiltä nelos-vitoskenttien pelaajilta, jotka eivät isoilla liksoilla mässäile. Pelaajat ovat itsekin tiedostavampia ja kokeneempia, kun yhä useampi on käynyt ulkomailla pelaamassa ja tuovat mukanaan muiden maiden tapoja. Pelaajat ovat myös pääsääntöisesti solidaarisia toisilleen. Johtavat ja nimekkäät pelaajat luovat seuroille käytännön arvoja, eivätkä pelkää asettua tarvittaessa poikkiteloin johtoa vastaan, jos joku homma ei ole oikein. Ja niin kuuluukin. Ennen joko tähtipelaajat kävelivät seurajohdon yli tai päinvastoin. Nykyisin pyritään mieluummin siihen, että kaikilla olisi hyvä olla ja että kaikki voisivat tehdä duunia terveessä ympäristössä, hyvässä ilmapiirissä. Koska pitkässä juoksussa se on seurankin etu. Toiset tämän ovat ihan käytännössä hiffanneetkin, toisilla näyttää olevan vielä tekemistä.

Oli totuus tässä keississä mikä tahansa, nämä viimeisen kuukauden kirjoittelut eivät oikeasti nosta TPS:n osakkeita pelaajien keskuudessa. Isot mediatalot eivät lähde huvikseen kirjoittamaan tällaisia juttuja ilman huolellista taustatyötä, se on aivan selvä. Jos joku ei usko mitään, mitä mediassa kerrotaan, se on sitten tietysti jo oma tarinansa. Valikoiva lukutaito on nykyisin ihan yhtä yleistä kuin valikoiva kuulokin. Kukaan ei keksi tällaisia juttuja. Jos keksisi, vastaavia keissejä tulisi joka ikinen viikko. Ei ole olemassa mitään salaliittoa TPS-johtoa vastaan. On vain amatöörimäinen TPS-johto, joka kusi vähän liian ison kaliiberin jätkän muroihin. Nyt siellä toimistolla ihmetellään, että miksi Korpikoski suuttui, kiittäähän sen olisi pitänyt, kun annettiin tänne ylipäätään tulla, ei olis ollut pakko.
 

12961

Jäsen
Lainaan itseäni tasan kuukauden takaa. Tämän jälkeen on tietysti tapahtunut kaikenlaista, muttei kuitenkaan mitään erityistä. Paitsi, että Juha Hiitelä on lukenut kirjoitukseni ja todennut, että hyvää settiä, lainailenpa vähän. Tai sitten mä vain olen suuri visionääri ja haistelen Stadista näitä juttuja oikein?

Moni ei usko, miten vanhakantaisia suomalaiset jääkiekkoseurat edelleen ovat monissa asioissa. Läheskään kaikki asiat eivät koskaan tule julkisuuteen, mutta Suomessa on kyllä erittäin pitkät perinteet sille, että seurat ovat yksipuolisesti sanelleet ehdot. Sen aika vain on jo ohi ja monessa seurassa se on ymmärrettykin, onneksi. Nuoremman polven johtohenkilöt osaavat pelata tätä peliä uusilla säännöillä, onhan heillä siitä kokemusta omakohtaisesti elämässä yleisestikin, mutta vanhoille jäärille se tuottaa vaikeuksia. Urama on tehnyt pitkän päivätyön Jääkiekkoliitossa, mikä on oikein hyvä veli-kerhon multihuipentuma. Asema, valta ja maine ovat siellä "everything". Toinen vanha jäärä on Jukka Rautakorpi. Hänen seikkailunsa olivat pääosassa viime kaudella ja eihän sekään hyvin mennyt. Eikä se Erkkakaan mikään helpoin ihminen ole, jos asiat eivät mene hänen mielensä mukaan.

Onko pelkkää sattumaa, että TPS kyykyttää Korpikoskea ja Tappara näytti palaa Peltolalle ja Kuuselalle? Mitä yhteistä näillä seuroilla on? Vanhat äijät päättävissä asemissa ja heidän tekemisensä ovat aina perustuneet sille, että he määräävät ja muut tottelevat. Joka asettuu vastaan, tulee karvaasti kokemaan, ettei olisi kannattanut. Ja niinpä harva on asettunut kunnolla vastaan. Ennen pelaajat tyytyivät siihen, mitä seuroilta saatiin, koska vaihtoehtona oli, ettei saada keltään mitään. Ja kyllä ne hyvät pelaajat sitten paljon saivatkin. Ei heidän kannattanut asettua poikkiteloin, kun itsellä asiat olivat hyvin tai jopa loistavasti. Se oli maan tapa ja "kuului lajiin". Miesten peli, jne.

Jääkiekko ammattina on nykyisin vaativampaa kuin ennen ja edellyttää todella paljon kaikenlaista muutakin kuin vain paikalle saapumista. Näin myös niiltä nelos-vitoskenttien pelaajilta, jotka eivät isoilla liksoilla mässäile. Pelaajat ovat itsekin tiedostavampia ja kokeneempia, kun yhä useampi on käynyt ulkomailla pelaamassa ja tuovat mukanaan muiden maiden tapoja. Pelaajat ovat myös pääsääntöisesti solidaarisia toisilleen. Johtavat ja nimekkäät pelaajat luovat seuroille käytännön arvoja, eivätkä pelkää asettua tarvittaessa poikkiteloin johtoa vastaan, jos joku homma ei ole oikein. Ja niin kuuluukin. Ennen joko tähtipelaajat kävelivät seurajohdon yli tai päinvastoin. Nykyisin pyritään mieluummin siihen, että kaikilla olisi hyvä olla ja että kaikki voisivat tehdä duunia terveessä ympäristössä, hyvässä ilmapiirissä. Koska pitkässä juoksussa se on seurankin etu. Toiset tämän ovat ihan käytännössä hiffanneetkin, toisilla näyttää olevan vielä tekemistä.

Oli totuus tässä keississä mikä tahansa, nämä viimeisen kuukauden kirjoittelut eivät oikeasti nosta TPS:n osakkeita pelaajien keskuudessa. Isot mediatalot eivät lähde huvikseen kirjoittamaan tällaisia juttuja ilman huolellista taustatyötä, se on aivan selvä. Jos joku ei usko mitään, mitä mediassa kerrotaan, se on sitten tietysti jo oma tarinansa. Valikoiva lukutaito on nykyisin ihan yhtä yleistä kuin valikoiva kuulokin. Kukaan ei keksi tällaisia juttuja. Jos keksisi, vastaavia keissejä tulisi joka ikinen viikko. Ei ole olemassa mitään salaliittoa TPS-johtoa vastaan. On vain amatöörimäinen TPS-johto, joka kusi vähän liian ison kaliiberin jätkän muroihin. Nyt siellä toimistolla ihmetellään, että miksi Korpikoski suuttui, kiittäähän sen olisi pitänyt, kun annettiin tänne ylipäätään tulla, ei olis ollut pakko.

Vai sitten niin, että nähdään liigan tason ja kilpailukyvyn lasku ja sitä kautta sekä paluumuuttajien että vanhempien pelaajien arvo vähäisempänä kuin aiemmin. Onko tarkoituskaan ottaa paluumuuttajia tai kokeneita pelaajia rinkiin? Saksalaisetkin ajavat palkanmaksukyvyltään nykyään ohi liigasta. Ihan johdonmukaista olisi luopua kokonaan ajatuksesta, jossa kasvatetut pelaajat joskus palaavat ja keskittyä hankkimaan potentiaalisia, nuoria pelaajia.

En tiedä, mutta TPS:n strategia Niittymäen jälkeen näyttäisi pohjautuvan vahvasti nuorten pelaajien kasvattamiseen. Onko nuorille pelaajille käytettävä referenssi Ristolainen, Rantanen, Kakko, Pärssinen (Ishakov, Slafkovskykin) vai Korpikoski? Varsinkin jos näistä iso osa kertoo olevansa tyytyväisiä?

Jos Korpikoski ja Virtanen puhuvat työnantajan toimintatavoista pahaa, on se isossa kuvassa aivan yksi ja sama. Pienen vähemmistön kohinaa.

Olisi aivan eri asia jos isompi osa erityisesti nuoremmista työntekijöistä ilmaisisi tyytymättömyyttään.
 
Viimeksi muokattu:

12961

Jäsen
Jatkan vielä:

Aiemminkin olen tätä strategian muutosta täällä haistellut. Palloseura vaikuttaa toimivan hyväksyen sen, että liigasta on tullut eurooppalaisen kärkisarjan sijaan kovan luokan kasvattajasarja. Liigan suurimmalla pelaajabudjetilla ei ole enää helppo rakentaa menestyvää joukkuetta. Kovimmat vahvistukset ovat niitä, jotka ovat nostaneet tasoaan eniten kauden aikana. Usein nuoria pelaajia.

Huippuhankinnoilla on entistä pienempi merkitys ja suunta on looginen.

En ihmettelisi, jos mustavalkoisten keski-ikä olisi jatkossa liigan matalammasta päästä ja samalla NHL-varauksissa oltaisiin kärkipäässä. Laaja rinki, jossa potentiaalisille pelaajille tarjotaan kilpailullisia paikkoja ottaa isompaa roolia. Näin minulle nykyisen urheilujohdon suunta näyttäytyy.

Tulevaisuuden liigassa kestomenestyjiä ovat ne, joiden oma juniorituotanto sisältää talenttia. Tai ne, jotka onnistuvat hankkimaan talenttia ulkomailta. Tällä hetkellä palloseura on molemmissa kategorioissa kova.

Urheiluromantiikan ja seurauskollisuuden näkökulma on hankala. Toisinaan se näyttäytyy perseennäyttönä vanhoille pelaajille. Eurooppalainen palkkakehitys ajaa pitkällä aikavälillä tilanteeseen, jossa edes Lukolla ei ole intressiä hankkia palloseurasta nousseita pelaajia, vaan valtaosa menee ulkomaille.

Ennen mentiin jäähdyttelemään Sveitsiin. Tänä päivänä vaihtoehtoja on huomattavasti enemmän, Itävallassa ja Saksassa maksetaan aivan yhtä hyvin kuin meillä. Peli on erilaista ja taso vaihtelee, mutta jäähdyttelyn kannalta aika sama.

Liigan taso suhteessa muihin eurooppalaisiin liigoihin tulee mitä todennäköisemmin heikkenemään. Mitä liigaseura X voi tehdä sen varalle?
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@12961 , Liigan tasosta ja muuttumisesta enemmän kasvattajasarjaksi voidaan olla montaa mieltä, mutta sillä ei tässä vaiheessa ole mitään merkitystä, kun puhutaan sopimuksista ja niiden noudattamisesta. Ja kyllähän tässä keississä sivutaan hyvin vahvasti myös seuran arvoja.

Nykyisin lähes jokaisen seuran strategiana on pohjata toimintaansa nuoriin niin paljon kuin se vain on mahdollista. Siinäkin on kysymys ennen kaikkea rahasta: nuoret itsessään ovat seuroille halpoja pelaaja, mutta mahdollisista NHL:n kasvattajakorvauksista seura saa merkittäviä summia toiminnan rahoittamiseksi. Tämä on ihan no brainer. Tarkoittaako tämä sitä, ettei seuroissa enää jatkossa pelaisi ketään muita kuin nuoria tähtiä? Ei tietenkään, koska nuoria ja todellisia tähtipelaajia ei välttämättä tule edes joka kausi. Ja vaikka tulisikin, vain muutamasta on heti isoon rooliin kantamaan vastuuta. Liigan ongelma on se, että parhaassa peli-iässä olevat 25-34 v. pelaajat pelaavat muissa sarjoissa. Täällä veivaa ne, jotka eivät muualle (vielä) ole päässeet, ovat vasta kasvamassa aikuisiksi miehiksi sekä ne, jotka ovat jo isoimmat rahansa muualla ansainneet ja palaavat hyvin kokeneina Liigaan, kun taso ei muissa sarjoissa enää riitä.

Nuorisolaiset eivät myöskään ole enää niin kuin ennen. He mittauttavat oman markkina-arvonsa varsin varhaisessa vaiheessa ja jotta oman seuran prospekti jäisi kasvattajaseuraansa, hänelle pitää tarjota kunnon rooli ja vähintään muutenkin yhtä hyvä sopimus kuin joku muu seura tarjoaa. Ja aivan varmasti tarjoaa, jos pelaajassa on oikeasti potentiaalia. Agenttien duuni on neuvotella paras mahdollinen sopimus ja kyllä näitä muiden seurojen diilejä käytetään arvoa nostamaan hyvinkin avoimesti. Moni nuori on myös riittävän rohkea lähtemään muualle, koska maailma on pienempi kuin koskaan aikaisemmin. Kaukana on ne ajat, kun junnut pelasivat verkkaripalkalla ja oma kasvattajaseura oli ainoa vaihtoehto. Silloin suostuttiin mihin tahansa diiliin, kunhan päästiin pelaamaan.

Totta kai nuoremmat ovat halvempia pelaajia kuin kokeneet tähtipelaajat ja heihin kannattaa ehdottomasti panostaa, mutta eiväthän ne nyt sentään toisiaan pois sulje. Kokeneilta pelaajilta oppii paljon ihan vaikka vain seuraamalla ja istumalla samassa kopissa. Ja kyllä Suomi-pojilla on aikamoinen takamatka vaikkapa pohjoisamerikkalaisiin junnuihin verrattuna, kun puhutaan AHL- tai NHL-elämästä, tämä johtuu jo ihan kulttuurillisista lähtökohdista. Parasta oppia on päivästä toiseen olla sellaisten pelaajien kanssa, joilla on siitä maailmasta omakohtaista kokemusta ja joiden kanssa voi toistuvasti ja vapaasti puhua kaikesta mahdollisesta. Totta kai näitä änärijätkiä voi tavata kesäisinkin, mutta ei se ole sama asia. Ja kertovatko kesälomailijatkaan täysin rehellisesti ihan kaikista vaikeammista asioista? Ei välttämättä. Niistä kopissa istuvista Kouvolassa, Raumalla ja Ruotsissa pelanneista liigajyristä ei ole hittojakaan hyötyä, kun pitäisi keskustella elämästä toisella puolella maapalloa.

Onko kukaan kysynyt teidän nuorilta pelaajilta, miten he kokevat Korpikosken tilanteen? Tosin tuskinpa he mitään kommentoisivatkaan, korkeintaan lähipiirilleen avautuvat. Mutta, jos teidän nuoret eivät koe tai tunne mitään seurattuaan aitiopaikalta tätä saagaa, se kertoo aika paljon siitä, millaisia ihmisiä he ovat. Tarvitseeko sen merkitä vihaa tai inhoa seuraa kohtaan? Ei tietenkään, mutta sen verran pitäisi osata ajatella asiaa pidemmälle edes itsekkäästi, että miettisi edes, voisiko sama tapahtua itselle? Ja jos voisi, miltä se tuntuisi? Ovatko tällaiset asiat sellaisia, mihin ei haluta ottaa kantaa mitenkään ja jos on, miksi? Totta kai jokainen jääkiekkoilija on itsekäs ja saa ollakin. Kyse ei ole siitä. Mutta kyllä oikean arvomaailman omaava ihminen ymmärtää, että tuollainen käytös seurajohdolta ei ole hyväksyttävää eikä normaalia. Jos olisi, vastaavat keissit olisivat jokapäiväisiä. Nythän seuralla ei ole kovinkaan suuria summia näissä nuorissa kiinni, mutta luultavasti heidänkin uransa joskus kääntyy ehtoopuolelle ja saattavat haluta palata kotiin pelaamaan uransa viimeiset kaudet. Silloin seura joutuu laittamaan heihin paljon rahaa kiinni. Mikä tekee heistä niin erityisiä, että esimerkiksi heidän loukkaannuttuaan, heille ei voisi käydä samalla tavalla? Usko? Toivo? Oma rakkaus seuraa kohtaan? Haluaako seura pelaajikseen hyviä ja tiedostavia ihmisiä, vai itsekkäitä oman edun tavoittelijoita? Mitenköhän jälkimmäiset näkyvät kopissa ja mitenköhän mahtaa yhteistyö muiden kanssa toimia? Se, että teidän junnut veti viime kaudella todella hienosti, ei suinkaan ole mikään automaatio ja onnistu joka vuosi. Tai ainakaan sen varaan ei voi laskea. Mitä parempia junnuja, sitä nopeammin he vaihtavat maisemaa. Rahaa heistä toki varmasti saa, mutta rahalla ei saa aina menestyvää jengiä. Ja menestystä fanit haluavat. Mutta he myös haluavat joukkueeseen hyviä tyyppejä ja hyviä ihmisiä.

Mä koen itse, että Korpikoski ei anna tässä asiassa helpolla periksi siksi, että sillä olisi valtavat seuraukset myös muille pelaajille. Jos se sallitaan yhdelle seuralle, se on pakko sallia myös muille. Mitä sitten tapahtuisi, jos sopimuksia ei tarvitsisi kenenkään noudattaa? Suomessa on totuttu, että sopimuksia noudatetaan ja hyvä niin. En mäkään Korpikosken asemassa luovuttaisi, en missään nimessä. En tietenkään odota, että kukaan pelaaja ottaa julkisesti kantaa, vaikka ehdottomasti arvostaisin, jos joku nousisi omalla naamallaan Korpikoskea tukemaan. Ymmärrän, että duunit pitää hoitaa ja se onnistuu parhaiten, kun keskittyy omaan toimintaan. Mutta odotan, että jokainen Korpikosken kanssa TPS:ssä pelannut pelaaja ikään katsomatta miettisi omassa päässään tätä tilannetta, omia arvojaan ja sitä, että onko tällaisilla asioilla oikeasti mitään merkitystä. Jos on, pelaajat luultavasti sitoutuvat toisiinsa enemmän kuin itse seuraan. Ja se on ihan ok. Mutta haluaako seura olla sellainen seura, johon on vaikea sitoutua?
 

Hokifani25

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat
Nyt oikeasti Tepsin johdossa osattaisiin painaa alas liian suureksi kasvaneet egot ja päästää Korpikoski takaisin kaukaloon jos miehellä itsellään vaan enää löytyy yhtään haluja siihen.

Korpikosken kanssa TPS pelaa tosissaan mestaruudesta tälläkin kaudella.

Jo viime kauden finaaleissa Lukkoa vastaan Korpikoski olisi voinut olla pelejä Tepsille maalinedustalta ratkaiseva täsmäase, jos hänet olisi vain uskallettu päästää irti.

Tämän kauden muutenkin jo laadukkaaseen rosteriin kunnossa oleva Korpikoski voisi olla pisten i:n päälle, joka takoo tärkeitä maaleja tiukoissa otteluissa.

Tottakai Korpikosken sopimus on ylikallis seuran kannalta, mutta mitä sitten?

Tepsin omistajat ovat itse olleet mukana neuvottelemassa tätä sopimusta, joten heillä on kyllä varaa maksaa se loppuun asti. Korpikoski on Tepsin tapauksessa eräänlainen luksuspelaaja minkä varaan ei voi mitään varsinaisesti rakentaa, mutta joka voisi silti ajoittain tuoda tiettyä kilpailuetua Tepsille.

Tästä maksetaan kyllä kallis hinta tällä hetkellä, mutta on vaikea nähdä miten Korpikosken sopimus muuttuu nykyisellä riitelyllä yhtään edullisemmaksi Tepsille. Tepsissä ei selkeästi tunneta uponneiden kustannusten käsitettä, kaukalossa Korpikoski toisi sentään jotain arvoa Tepsille korkean palkkansa vastineeksi.

Korpikoskeen uponneet kustannukset eivät tietenkään ole optimaalisinta joukkueen rakennuksen kannalta, mutta jos nykyiselläkin rosterilla ilman Korpikoskea ollaan jo sarjakärjessä niin mitä väliä...?
 

12961

Jäsen
@12961 , Liigan tasosta ja muuttumisesta enemmän kasvattajasarjaksi voidaan olla montaa mieltä, mutta sillä ei tässä vaiheessa ole mitään merkitystä, kun puhutaan sopimuksista ja niiden noudattamisesta. Ja kyllähän tässä keississä sivutaan hyvin vahvasti myös seuran arvoja.

Nykyisin lähes jokaisen seuran strategiana on pohjata toimintaansa nuoriin niin paljon kuin se vain on mahdollista. Siinäkin on kysymys ennen kaikkea rahasta: nuoret itsessään ovat seuroille halpoja pelaaja, mutta mahdollisista NHL:n kasvattajakorvauksista seura saa merkittäviä summia toiminnan rahoittamiseksi. Tämä on ihan no brainer. Tarkoittaako tämä sitä, ettei seuroissa enää jatkossa pelaisi ketään muita kuin nuoria tähtiä? Ei tietenkään, koska nuoria ja todellisia tähtipelaajia ei välttämättä tule edes joka kausi. Ja vaikka tulisikin, vain muutamasta on heti isoon rooliin kantamaan vastuuta. Liigan ongelma on se, että parhaassa peli-iässä olevat 25-34 v. pelaajat pelaavat muissa sarjoissa. Täällä veivaa ne, jotka eivät muualle (vielä) ole päässeet, ovat vasta kasvamassa aikuisiksi miehiksi sekä ne, jotka ovat jo isoimmat rahansa muualla ansainneet ja palaavat hyvin kokeneina Liigaan, kun taso ei muissa sarjoissa enää riitä.

Nuorisolaiset eivät myöskään ole enää niin kuin ennen. He mittauttavat oman markkina-arvonsa varsin varhaisessa vaiheessa ja jotta oman seuran prospekti jäisi kasvattajaseuraansa, hänelle pitää tarjota kunnon rooli ja vähintään muutenkin yhtä hyvä sopimus kuin joku muu seura tarjoaa. Ja aivan varmasti tarjoaa, jos pelaajassa on oikeasti potentiaalia. Agenttien duuni on neuvotella paras mahdollinen sopimus ja kyllä näitä muiden seurojen diilejä käytetään arvoa nostamaan hyvinkin avoimesti. Moni nuori on myös riittävän rohkea lähtemään muualle, koska maailma on pienempi kuin koskaan aikaisemmin. Kaukana on ne ajat, kun junnut pelasivat verkkaripalkalla ja oma kasvattajaseura oli ainoa vaihtoehto. Silloin suostuttiin mihin tahansa diiliin, kunhan päästiin pelaamaan.

Totta kai nuoremmat ovat halvempia pelaajia kuin kokeneet tähtipelaajat ja heihin kannattaa ehdottomasti panostaa, mutta eiväthän ne nyt sentään toisiaan pois sulje. Kokeneilta pelaajilta oppii paljon ihan vaikka vain seuraamalla ja istumalla samassa kopissa. Ja kyllä Suomi-pojilla on aikamoinen takamatka vaikkapa pohjoisamerikkalaisiin junnuihin verrattuna, kun puhutaan AHL- tai NHL-elämästä, tämä johtuu jo ihan kulttuurillisista lähtökohdista. Parasta oppia on päivästä toiseen olla sellaisten pelaajien kanssa, joilla on siitä maailmasta omakohtaista kokemusta ja joiden kanssa voi toistuvasti ja vapaasti puhua kaikesta mahdollisesta. Totta kai näitä änärijätkiä voi tavata kesäisinkin, mutta ei se ole sama asia. Ja kertovatko kesälomailijatkaan täysin rehellisesti ihan kaikista vaikeammista asioista? Ei välttämättä. Niistä kopissa istuvista Kouvolassa, Raumalla ja Ruotsissa pelanneista liigajyristä ei ole hittojakaan hyötyä, kun pitäisi keskustella elämästä toisella puolella maapalloa.

Onko kukaan kysynyt teidän nuorilta pelaajilta, miten he kokevat Korpikosken tilanteen? Tosin tuskinpa he mitään kommentoisivatkaan, korkeintaan lähipiirilleen avautuvat. Mutta, jos teidän nuoret eivät koe tai tunne mitään seurattuaan aitiopaikalta tätä saagaa, se kertoo aika paljon siitä, millaisia ihmisiä he ovat. Tarvitseeko sen merkitä vihaa tai inhoa seuraa kohtaan? Ei tietenkään, mutta sen verran pitäisi osata ajatella asiaa pidemmälle edes itsekkäästi, että miettisi edes, voisiko sama tapahtua itselle? Ja jos voisi, miltä se tuntuisi? Ovatko tällaiset asiat sellaisia, mihin ei haluta ottaa kantaa mitenkään ja jos on, miksi? Totta kai jokainen jääkiekkoilija on itsekäs ja saa ollakin. Kyse ei ole siitä. Mutta kyllä oikean arvomaailman omaava ihminen ymmärtää, että tuollainen käytös seurajohdolta ei ole hyväksyttävää eikä normaalia. Jos olisi, vastaavat keissit olisivat jokapäiväisiä. Nythän seuralla ei ole kovinkaan suuria summia näissä nuorissa kiinni, mutta luultavasti heidänkin uransa joskus kääntyy ehtoopuolelle ja saattavat haluta palata kotiin pelaamaan uransa viimeiset kaudet. Silloin seura joutuu laittamaan heihin paljon rahaa kiinni. Mikä tekee heistä niin erityisiä, että esimerkiksi heidän loukkaannuttuaan, heille ei voisi käydä samalla tavalla? Usko? Toivo? Oma rakkaus seuraa kohtaan? Haluaako seura pelaajikseen hyviä ja tiedostavia ihmisiä, vai itsekkäitä oman edun tavoittelijoita? Mitenköhän jälkimmäiset näkyvät kopissa ja mitenköhän mahtaa yhteistyö muiden kanssa toimia? Se, että teidän junnut veti viime kaudella todella hienosti, ei suinkaan ole mikään automaatio ja onnistu joka vuosi. Tai ainakaan sen varaan ei voi laskea. Mitä parempia junnuja, sitä nopeammin he vaihtavat maisemaa. Rahaa heistä toki varmasti saa, mutta rahalla ei saa aina menestyvää jengiä. Ja menestystä fanit haluavat. Mutta he myös haluavat joukkueeseen hyviä tyyppejä ja hyviä ihmisiä.

Mä koen itse, että Korpikoski ei anna tässä asiassa helpolla periksi siksi, että sillä olisi valtavat seuraukset myös muille pelaajille. Jos se sallitaan yhdelle seuralle, se on pakko sallia myös muille. Mitä sitten tapahtuisi, jos sopimuksia ei tarvitsisi kenenkään noudattaa? Suomessa on totuttu, että sopimuksia noudatetaan ja hyvä niin. En mäkään Korpikosken asemassa luovuttaisi, en missään nimessä. En tietenkään odota, että kukaan pelaaja ottaa julkisesti kantaa, vaikka ehdottomasti arvostaisin, jos joku nousisi omalla naamallaan Korpikoskea tukemaan. Ymmärrän, että duunit pitää hoitaa ja se onnistuu parhaiten, kun keskittyy omaan toimintaan. Mutta odotan, että jokainen Korpikosken kanssa TPS:ssä pelannut pelaaja ikään katsomatta miettisi omassa päässään tätä tilannetta, omia arvojaan ja sitä, että onko tällaisilla asioilla oikeasti mitään merkitystä. Jos on, pelaajat luultavasti sitoutuvat toisiinsa enemmän kuin itse seuraan. Ja se on ihan ok. Mutta haluaako seura olla sellainen seura, johon on vaikea sitoutua?


Arvon @BOL, omasta näkökulmastani liiga on muuttunut varsin radikaalisti. Ketju oli aivan väärä keskusteluun liigan tasosta ja menestyksellisistä strategioista, mutta keskustelu oli ohjautunut siihen suuntaan.

TPS on viime kausina ollut aktiivinen hankkimaan huomattavasti totuttua nuorempia junnuja omaan akatemiaansa. Suomessa puhutaan aivan raakileista. Slovakitkin tulivat oliko nyt 15v iässä. Scouttaus pitää aloittaa aina vain aikaisemmin. Sen lisäksi, että oma tuotanto on kova, pitää edullisia raakileita hankkia joukkoon entistä aikaisemmin.

Korpikosken tilanne tuskin muuttaa palloseuran houkuttelevuutta tässä kategoriassa, vaan merkitys painottuu aivan eri ikäisiin referensseihin.

Muutamassa aiemmassa viestissäni olen pureutunut sopimuksen noudattamiseen ja sen potentiaalisiin kustannuksiin palloseuran osalta. Missään tapauksessa on vaikea nähdä tepsille tulevan sopimuksen mukaista palkkaa suurempia seurauksia jos toiminta on ollut vähää alusta suunnitelmallista.

Korpikoskella sen sijaan luulisi kuitenkin olevan (vahvassa neuvotteluasemassa) intressi irtautua sopimuksesta jos aikoo enää koskaan pelata ammatikseen.

Lopulta palloseuran suurin moka tässä tapauksessa on ollut aivan liian pitkä sopimus pelaajaksi iäkkäälle grinder profiilin miehelle. Uusi johto halunnee säästää tästä edes murusia. Mielenkiintoinen twist on poikkeuksellisen pitkä 6v määräaikainen työsopimus, jonka kohtuullistamiseen en tosin usko.

En jaksa uskoa, että yksittäisistä työsopimusriidoista olisi kovin kaksista pidemmän aikavälin haittaa palloseuralle. Edelleen, valtaosa työntekijöistä lienee aivan tyytyväisiä TPS:n. Erityisesti niissä strategisesti tärkeissä ikäryhmissä.
 
Viimeksi muokattu:

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lääkärit määrää sairausloman ja se kyllä tapahtuu poikkeuksetta sen sairastuneen toimesta. Toki voi olla tilanteita, että joukkueen lääkäri sanoo että pelaaja ei ole pelikuntoinen, vaikka pelaaja itse haluaisi pelata, mutta silloinkin lääkäri tekee sen päätöksen pelaajan tulevaisuuden takia - ei joukkueen. Siellä kuitenkin on oikeasti etiikka käytössä, toisin kuin monessa muussa tehtävässä joukkueissa.

Vaan tästä urheikulääkärien etiikasta tai sen puuttesta on ollut kovin erilaisia näkemyksiä. Duuninsahan se lääkärikin haluaa säilyttää. Voihan hyvin olla, että "saikku" on määrätty kevein perustein. Olettaen, että on riitatilanne ja ihan spekuloidaan niin on itseasissa Korpikosken etu istua se mahdollisesti perusteeton saikku ja samalla hakea pari muuta näkemystä eri mieltä olevilta lääkäreiltä. Muutenkin ihan yleisenä neuvona, jos jokin tilanne on tulehtunut ja ollaan lähellä lakitupaan menoa on varsin hyvä idea välttää itse "perseilemistä" ja antaa vastapuolen omalta osaltaan tuottaa todistusainestoa siitä, että sopuun ei edes ollut halua ja toimet olivat jos ei nyt suoranaisesti laittomia niin ainakin kyseenalaisia.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

12961

Jäsen
Nyt oikeasti Tepsin johdossa osattaisiin painaa alas liian suureksi kasvaneet egot ja päästää Korpikoski takaisin kaukaloon jos miehellä itsellään vaan enää löytyy yhtään haluja siihen.

Korpikosken kanssa TPS pelaa tosissaan mestaruudesta tälläkin kaudella.

Jo viime kauden finaaleissa Lukkoa vastaan Korpikoski olisi voinut olla pelejä Tepsille maalinedustalta ratkaiseva täsmäase, jos hänet olisi vain uskallettu päästää irti.

Tämän kauden muutenkin jo laadukkaaseen rosteriin kunnossa oleva Korpikoski voisi olla pisten i:n päälle, joka takoo tärkeitä maaleja tiukoissa otteluissa.

Tottakai Korpikosken sopimus on ylikallis seuran kannalta, mutta mitä sitten?

Tepsin omistajat ovat itse olleet mukana neuvottelemassa tätä sopimusta, joten heillä on kyllä varaa maksaa se loppuun asti. Korpikoski on Tepsin tapauksessa eräänlainen luksuspelaaja minkä varaan ei voi mitään varsinaisesti rakentaa, mutta joka voisi silti ajoittain tuoda tiettyä kilpailuetua Tepsille.

Tästä maksetaan kyllä kallis hinta tällä hetkellä, mutta on vaikea nähdä miten Korpikosken sopimus muuttuu nykyisellä riitelyllä yhtään edullisemmaksi Tepsille. Tepsissä ei selkeästi tunneta uponneiden kustannusten käsitettä, kaukalossa Korpikoski toisi sentään jotain arvoa Tepsille korkean palkkansa vastineeksi.

Korpikoskeen uponneet kustannukset eivät tietenkään ole optimaalisinta joukkueen rakennuksen kannalta, mutta jos nykyiselläkin rosterilla ilman Korpikoskea ollaan jo sarjakärjessä niin mitä väliä...?

Eihän meillä ole tietoa kenen egoista on kyse. Jos artisti maksaa niin voihan periaatekin saada kustantaa liki mitä vaan.

Joka tapauksessa jos huhujen mukainen riita on olemassa, ei pelaajankaan motivaatio kovin kaksinen olisi. Joka tapauksessa oltaisiin liian pitkällä.
 
Viimeksi muokattu:

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Arvon @BOL,

Lopulta palloseuran suurin moka tässä tapauksessa on ollut aivan liian pitkä sopimus pelaajaksi iäkkäälle grinder profiilin miehelle. Uusi johto halunnee säästää tästä edes murusia.

Tässä on urheilujohdon kannalta mahdollisesti vielä se "hauska twisti", että Korpikoski vie budjetista sen yhden kaalliin ykköskorin jampan paikan. Korpikoskelle pitää kauden alussa varata se XXX kiloeuroa. Ei voi budjetoida, että saikkua tulee ja vaikka hän olisi saikulla, on varauduttava siihen, että palkka juoksee lähes koko kauden. Säästöä mahdollisesti tulee kauden aikana ja seuran tappio tietysti pienenee, mutta saako urheilujohto sen ensi/täksi kaudeksi käyttöönsä... veikkaan että ei.
 

12961

Jäsen
Tässä on urheilujohdon kannalta mahdollisesti vielä se "hauska twisti", että Korpikoski vie budjetista sen yhden kaalliin ykköskorin jampan paikan. Korpikoskelle pitää kauden alussa varata se XXX kiloeuroa. Ei voi budjetoida, että saikkua tulee ja vaikka hän olisi saikulla, on varauduttava siihen, että palkka juoksee lähes koko kauden. Säästöä mahdollisesti tulee kauden aikana ja seuran tappio tietysti pienenee, mutta saako urheilujohto sen ensi/täksi kaudeksi käyttöönsä... veikkaan että ei.

Kun ottaa huomioon sen käsittämättömän, vajaa 50% tappiollisen liiketuloksen viime kaudelta, niin pienestäkin säästöstä voi saada vaikka bonusta. Piikki on järjettömän isosti auki.

Olisko niin, että yksi kymmenen potenssi lisää vrt bluesin tappiot koskaan. Tahti sopii ja varmaan omistajien varallisuuskin.
 
Viimeksi muokattu:

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olin muutaman päivän poissa Jatkiksesta ja täällähän velloo kohtuullisen vilkas keskustelu yli seurarajojen aiheesta Korpikoski vs. Palloseura. Melkein sanattomaksi vetää. Uskon, että 99,9% kirjoittaneista ei tiedä, mitä oikeasti on tapahtunut ja tapahtumassa, mutta silti asiantuntevia lausuntoja voidaan antaa oikeudellisissa, lääketieteellisissä yms. yhteiskuntatieteellisissä asioissa. Mikäs siinä, keskustelupalstahan tää on ja täällä kuuluukin esitellä mielipiteitään.
Esittäisinkin, että seuraaviin eduskuntavaaleihin (ja miksei presidentinkin) laitettaisiin ehdolle Jatkoaika-puolue sloganilla "Asiantuntemusta asiaan kuin asiaan, vaikka faktat ei aina olekaan tiedossa". Moni nykyinen ministeri ja poliitikko on todella heikoilla Jatkiksen asiantuntijoiden ladellessa "faktaa" pöytään.
 
Viimeksi muokattu:

Itäpuu

Jäsen
Olin muutaman päivän poissa Jatkiksesta ja täällähän velloo kohtuullisen vilkas keskustelu yli seurarajojen aiheesta Korpikoski vs. Palloseura. Melkein sanattomaksi vetää. Uskon, että 99,9% kirjoittaneista ei tiedä, mitä oikeasti on tapahtunut ja tapahtumassa, mutta silti asiantuntevia lausuntoja voidaan antaa oikeudellisissa, lääketieteellisissä yms. yhteiskuntatieteellisissä asioissa. Mikäs siinä, keskustelupalstahan tää on ja täällä kuuluukin esitellä mielipiteitään.
Esittäisinkin, että seuraaviin eduskuntavaaleihin (ja miksei presidentinkin) laitettaisiin ehdolle Jatkoaika-puolue sloganilla "Asiantuntemusta asiaan kuin asiaan, vaikka faktat ei aina olekaan tiedossa". Moni nykyinen ministeri ja poliitikko on todella heikoilla Jatkiksen asiantuntijoiden ladellessa "faktaa" pöytään.
Niin mikäs tämän viestin anti sitten oli tähän keskusteluun?
Liigan ja koko jääkiekon ongelma on sisäsiittoisuus, mistä johtuen johtajat haisevat edelleen pukukopille, ja sen huuruisia päätöksiä tehdään. Mikään ei muutu eikä varsinkaan kehity. Tämä Korpikoski keissi on saman taudin oire monella tapaa ja ehkä eniten seuran kannalta huonon sopimuksen kautta. Huom. En esitä asiantuntevaa tietoa, vaan keskustelen ja spekuloin, kuten joskus sattuu anonyymillä keskustelupalstalla käymään.
 

Tyrioni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olin muutaman päivän poissa Jatkiksesta ja täällähän velloo kohtuullisen vilkas keskustelu yli seurarajojen aiheesta Korpikoski vs. Palloseura. Melkein sanattomaksi vetää. Uskon, että 99,9% kirjoittaneista ei tiedä, mitä oikeasti on tapahtunut ja tapahtumassa, mutta silti asiantuntevia lausuntoja voidaan antaa oikeudellisissa, lääketieteellisissä yms. yhteiskuntatieteellisissä asioissa. Mikäs siinä, keskustelupalstahan tää on ja täällä kuuluukin esitellä mielipiteitään.
Esittäisinkin, että seuraaviin eduskuntavaaleihin (ja miksei presidentinkin) laitettaisiin ehdolle Jatkoaika-puolue sloganilla "Asiantuntemusta asiaan kuin asiaan, vaikka faktat ei aina olekaan tiedossa". Moni nykyinen ministeri ja poliitikko on todella heikoilla Jatkiksen asiantuntijoiden ladellessa "faktaa" pöytään.

Kas näin oman sanallisen arkkusi anti keskusteluun rajoittui käytännössä siihen että käytännössä sinä tiedät kaiken mutta 99,9% ei tiedä mistään mitään.

Olisi hyvä pitää mielessä se että asioilla on aina kolme puolta:
1. Se mikä on sinun näkemyksesi totuudesta
2. Se mikä on minun näkemykseni totuudesta
3. Se mikä on totta
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Nyt kun TPS on Orwellin 1984 myötäillen alkanut myös muuttamaan historiaa (webbisivuillaan) ja käyttää tuota opusta toimintaohjeenaan , niin seuraavaksi saammekin kuulla ettei Lauri Korpikoski ole koskaan pelannut TPS:ssä. Melkoista!

Juuri ennen SM-liigakauden 2021-22 alkamista TPS päätti uudistaa kotisivunsa. Samalla saatiin näppärästi hävitettyä uutisarkisto. Näin ollen vaikkapa Lauri Korpikosken tapauksen kaikkia käänteitä on enää mahdotonta selvittää TPS:n omilta kotisivuilta.

Päätin laittaa hetkeksi tutkivan journalistin lippahatun päähän ja tonkia mielenkiintoisia uutisia. Pysyypä ainakin tietyt (tärkeät?) päivämäärät muistissa ja lisään joka uutiseen pienen lainauksen kyseisestä jutusta, uutisesta tai kolumnista. Kaikki ei välttämättä liity suoranaisesti Lauri Korpikoskeen, mutta toisaalta yleensä kaikki liittyy vähän kaikkeen.

Kokoamani uutisotsikot eivät siis varsinaisesti tuo aiheeseen mitään uutta. Löytyypähän nyt ainakin osa linkeistä sekä lyhyet lainaukset yhdestä paikasta. Osaksi käytetyt lähteetkin ovat vähän mitä ovat - clickbait-sivustoja, Twitter-viestejä yms. sontaa. Tärkeintä on se, että millään sivustouudistuksella tms. ei voida hävittää arkistoja, laittaa käsiä ristiin ja toivoa, että "unohtaisivatpa ne".

Lopputuloksena on pitkä viesti, joten jos sua ei vittuakaan kiinnosta rakentamani aikajana => hyppää yli seuraavaan viestiin.

21.11.2019 - MTV: TPS valitsi uuden urheilutoimenjohtajan
"TPS on valinnut uudeksi urheilutoimenjohtajakseen Jääkiekkoliiton tehtävissä olleen Rauli Uraman. TPS kertoi tiedotteessaan, että Urama aloittaa TPS:ssä 1.5.2020. Hän työskentelee siihen asti Suomen Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajana."

22.11.2019 - IS: Uusi urheilujohtaja Rauli Urama ei rakenna TPS:n liigajoukkuetta
"Uraman, 50, liittopestiin kuului Suomi-kiekon rakenteiden ja pelaajapolun johtamista ja valvomista. Samankaltainen rooli odottaa ensi toukokuussa virallisesti alkavassa TPS:n urheilujohtajan virassa."

13.03.2020 - YLE: SM-liiga päätti kauden keskeyttämisestä yksimielisesti
"Jääkiekon SM-liigan kausi on päättynyt. Pudotuspelejä ei pelata eikä runkosarjan viimeistä kierrostakaan pelata. Nopeasti muuttuneessa tilanteessa päätös syntyi perjantaina helposti. Vielä torstaina tehtiin päätös runkosarjan pelaamisesta loppuun ilman yleisöä.
- - -
Suomen Jääkiekkoilijat Ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Saarela oli tyytyväinen Liigan päätökseen. Pelaajat eivät halunneet enää jatkaa kautta ja Liiga oli nyt samaa mieltä.
– Olen hyvin tyytyväinen SM-liigan päätökseen. Se noudattaa sataprosenttisesti liigapelaajien yksimielistä päätöstä. Liiga osoitti vastuuntuntoa ja tällä kertaa otettiin pelaajien näkemys merkittävästi huomioon, Saarela sanoi.
"

06.04.2020 - MTV: TPS käynnistää YT-neuvottelut raskaat tappiot niskassaan
"TPS:n tiedotteen mukaan edessä voi olla työntekijöiden lomauttamisia ja/tai irtisanomisia tuotannollis-taloudellisilla perusteilla.
- - -
TPS:n mukaan menettely koskee yhtiöiden kaikkia toimihenkilöitä pois lukien HC TPS:n urheilutoimi sekä joukkue.
- - -
Yt-neuvottelut käynnistyvät ensi viikon tiistaina. Niiden arvioidaan kestävän kaksi viikkoa.
"

06.04.2020 - Turkulainen: HC TPS Turku Oy ja Turku Live aloittavat YT-neuvottelut
"Neuvottelut aloitetaan ensi tiistaina 14. huhtikuuta, ja niiden arvioitu päättymisajankohta on tiistaina 28.huhtikuuta."

08.04.2020 - Jälkipeli.net: HC TPS:n toimistolla on vahva luottamus tulevaisuuteen
"Kiekkokauden päätyttyä kevät on liigaseuroille vuoden kiireisintä aikaa. Seuraavaa kautta suunnitellaan, tai ainakin yritetään suunnitella, mahdollisimman tehokkaasti. Tuskin pari vuotta sitten HC TPS:n toimitusjohtajaksi valittu Jokinen osasi edes pahimmissa painajaisunissa kuvitella, millainen työrupeama onkaan edessä.
- - -
Nyt HC TPS:n suunnittelemat toimenpiteet koskettavat toistaiseksi muita seuran työntekijöitä sekä myös ravintola- ja tapahtumatoiminnasta vastaava Turku Liveä.
– Pelaaja- ja valmentajapalkkiot ovat suurin menoerä. Ennen pelaajien määräaikaisiin sopimuksiin ei voitu puuttua. Nyt lakimuutoksen jälkeen pelaajien ja valmentajien kanssa voidaan keskustella palkan alentamista tai lomautuksista. Näin on toimittu jo monissa ulkomaisissa sarjoissa. On mahdollista, että myös kotimaiset liigajoukkueet joutuvat selviytyäkseen lomauttamaan pelaajia.
Pelaajien lomauttaminen synnyttäisi mielenkiintoisen tilanteen pelaajamarkkinoilla.
– Lomauttaminen tarkoittaa myös sitä, että lomautettavilla pelaajilla olisi välittömästi oikeus purkaa sopimus. Osa vaihtaisi seuraa tai neuvottelisi itselleen uuden sopimuksen oman seuransa kanssa.
"

22.04.2020 - JA: Tappiota tekevä TPS päätti YT-neuvottelunsa
"HC TPS Turku Oy:n ja sen sisaryhtiö Turku Live päätti jo toiset yhteistoimintaneuvottelut kahden vuoden sisällä. Niiden seurauksena yhtiö irtisanoo kaksi työntekijää ja lomauttaa kaikki toimihenkilöt enintään 90 päiväksi. 1.5.2020−21.1.2021 välisenä aikana toteutettavat lomautukset eivät koske urheilutoimea."

01.05.2020 - Rauli Urama aloittaa virallisesti TPS:n Urheilujohtajana

15.05.2020 - YLE: HC TPS leikkaa joukkueen, huollon ja urheilutoimen palkkoja koronaviruksen takia
"TPS:n tiedotteen mukaan palkkaleikkausten suhteen vallitsee joukkueessa yhteinen halu kantaa vastuu hankalasta ajasta.
Turun palloseuran Liigajoukkue, huolto ja urheilutoimi leikkaavat palkkojaan koronaviruksen aiheuttamien talousvaikeuksien takia. TPS-kapteeni Lauri Korpikosken mukaan palkkaleikkausten suhteen joukkueessa vallitsi selkeä ymmärrys hankalasta tilanteesta.
– Halusimme ilman muuta kantaa oman vastuumme, Korpikoski toteaa.
TPS:n urheilujohtaja Rauli Urama kiittelee puolestaan joukkueen, huollon ja urheilutoimen asennoitumista yhteisen hyvän eteen.
"

15.05.2020 - TS: TPS:n kiekkopuolella leikataan palkkoja
"Turun Palloseuran Liiga-joukkue, huolto ja koko urheilutoimi osallistuvat palkkaleikkauksiin auttaakseen seuraa koronapandemian aiheuttamien taloudellisten haasteiden keskellä.
– Kun aloitimme asioista keskustelemisen, vallitsi palkkaleikkauksen ympärillä selkeä ymmärrys ja halu kantaa vastuuta myös joukkueen osalta. Seura on tiukassa tilanteessa ja halusimme ilman muuta kantaa oman vastuumme, linjaa TPS-kapteeni Lauri Korpikoski seuran tiedotteessa.
– Nyt, kun asioista on päästy sopimukseen, on aika keskittyä entistä tiukemmin uuteen kauteen ja uudenlaisen TPS:n rakennustyöhön, jatkaa Korpikoski.
TPS:n urheilujohtajana toukokuussa aloittanut Rauli Urama kiittelee puolestaan joukkueen, huollon ja urheilutoimen asennoitumista yhteisen hyvän eteen.
– Tämä on hienoa heittäytymistä Turun Palloseuran hyväksi ja ilmentää mielestäni myös sitä vahvaa yhteisöllisyyttä, johon me arjessamme uskomme, viestittää Urama.
"

15.06.2020 - JA: TPS:n tilikauden tuloksena miljoonatappiot
"TPS:n päättynyt kausi oli pettymys niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin. Sarjassa 11. sijoittunut turkulaisseura vahvisti yhtiökokouksessaan viime tilikauden tuloksensa olevan 1,9 miljoonaa euroa tappiollinen."

17.08.2020 - IL: Miljoonia tienanneelta SM-liigan tähtipelaajalta painokas puheenvuoro uhkakuvista
"TPS-kapteeni Lauri Korpikoski haluaa toimia korona-asioiden suhteen, jotta kausi voidaan pelastaa ja konkurssit välttää
- - -
Liigan suunnalta ei ole kuulunut koronaohjeistuksia tai ulostuloja koskien pian alkavaa kautta. Seuroille on tässä kohtaa epäselvää muun muassa se, miten ne toimivat, jos pelaaja saa koronatestistä positiivisen tuloksen.
– Ihmettelen, että olemme näin pitkällä elokuussa ja toimintaohjeita ei ole tullut Liigalta. Ei tule sellaista tilannetta, etteikö koronavirustartuntoja liigan joukkueille tule. Mitä sitten tehdään, kun sellainen tulee? Laitetaanko 14 päivän karanteeni koko joukkueelle? Se tarkoittaisi 5–6 pelin siirtämistä. Vaihtoehtoisia pelipäiviä noin monille otteluille ei löydy, eräs seurajohtaja sanoo.
– Meidän pitäisi löytää protokolla, jotta koko joukkuetta ei tarvitsisi sulkea karanteeniin 14 päiväksi yhden pelaajan mahdollisen tartunnan takia. Voidaanko testausta lisätä niin, että päästäisiin muutaman päivän jälkeen jatkamaan? Tällä hetkellä olen huolestunut. Toisaalta tiedän, kuinka paljon voitaisiin asian eteen tehdä, sen suhteen olen samalla myös toiveikas, NHL:ssä 609 ottelua pelannut Korpikoski miettii.
Kritisointihalukkuutta Liigan suuntaan saattaisi Korpikoskella olla enemmänkin, mutta mieluummin turkulainen puhuu yhteistyöstä.
"

02.10.2020 - SML: ÄSS-TPS 3-2 (0-0,1-0,2-2)
TPS:n SM-liigakauden 2020-21 ensimmäinen ottelu

28.11.2020 - SML: TPS-ÄSS 4-1 (2-1,0-0,2-0)
TPS:n runkosarjan 18. ottelu ja Lauri Korpikosken (toistaiseksi) viimeinen ottelu TPS-paidassa
Ottelun päätyttyä Lauri Korpikoski oli TPS:n tehokkain pelaaja 18 4+13=17 ja pelannut jokaisessa runkosarjan ottelussa.

30.11.2020 - MTV: SM-liigajätti TPS aloittaa YT-neuvottelut
"TPS:n mukaan neuvottelut käynnistetään, sillä koronaviruspandemian vaikutukset erityisesti yleisömääriin ovat olleet odotettua suuremmat. TPS:llä on samaan aikaan käynnissä myös "erilliset keskustelut säästötoimenpiteistä pelaajien, valmennuksen sekä urheilutoimen kanssa"."

30.11.2020 - IL: TPS aloittaa YT-neuvottelut
"Jääkiekon SM-liigaseura TPS:ää pyörittävä HC TPS Turku Oy aloittaa yt-neuvottelut. Lisäksi seura ilmoitti, että samaan aikaan käynnissä ovat myös erilliset keskustelut säästötoimenpiteistä pelaajien, valmennuksen sekä urheilutoimen kanssa.
- - -
TPS järjesti kesällä maksullisen osakeannin, jossa neljä eri henkilöä pumppasi seuraan yhteensä lähes 1,1 miljoonaa euroa, tarkalleen ottaen 1 094 128 euroa. Suurimman siivun, yli 1,063 miljoonaa pulittivat Supercell-multimiljonäärit Mikko Kodisoja ja Ilkka Paananen. Merkittävällä summalla osakkeita osti myös TPS:n entinen toimitusjohtaja, Opteamin yrityskaupoilla rikastunut Mika Eskola, joka raotti lompakkoaan 30 800 euron edestä.
"

01.12.2020 - YLE: Pelit jäihin! Jääkiekon SM-liiga todennäköisesti tauolle viikoiksi
"Jääkiekon SM-liiga joutunee keskeyttämään kauden määräajaksi, kertoo SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen Yle Urheilulle. Hiltusen mukaan päätöstä ei ole vielä lyöty lukkoon, koska Aluehallintovirastojen tiedot halutaan ensin kaikilta alueilta."

16.12.2020 - SML: PEL-TPS 3-2 (1-0,0-1,1-1,1-0)
SM-liiga jatkuu tyhjille katsomoille "korona-tauon" jälkeen
TPS:n otteluennakossa ei mainita (mainittu - kotisivu-uudistuksen jälkeen) sanallakaan Lauri Korpikosken poissaoloa

17.12.2020 - MTV: TPS leikkaa valmennuksen ja pelaajiston palkkoja
"TPS ilmoitti torstaina saaneensa yt-neuvottelunsa päätökseen. Neuvottelujen tuloksena SM-liigajoukkueen jäsenten palkkoja leikataan. TPS:n palkkaleikkaukset koskevat tiedotteen mukaan joulukuuta ja koskevat TPS:n SM-liigajoukkueen urheilutoimihenkilöitä, valmennusta, pelaajia ja huoltohenkilökuntaa. Lisäksi TPS lomauttaa organisaation muita työntekijöitä porrastetusti 14. joulukuuta – 30. huhtikuuta välisenä aikana. TPS-toimitusjohtaja Santtu Jokinen kiittää kaikkia osapuolia hyvin sujuneesta yhteistyöstä.
– Haluan kiittää koko organisaatiota joustavuudesta ja vastaan tulemisesta haastavan tilanteen keskellä. Nyt tehdyillä toimenpiteillä on merkittävä vaikutus niihin asettamiimme säästötoimenpiteisiin, joihin olemme koronapandemian myötä joutuneet, Jokinen kertoo tiedotteessa.
"

17.12.2020 - YLE: Jääkiekko-TPS lomauttaa toimihenkilöitään - pelaajien palkoista leikataan
"Jääkiekon SM-liigassa pelaavan TPS:n yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Yt-neuvotteluiden tuloksena HC TPS Turku Oy:n toimihenkilöt lomautetaan porrastetusti 14.12.2020–30.4.2021 välisenä aikana. Lomautus kestää yksittäisen henkilön kohdalla enintään 30 päivää. Tiedotteen mukaan neuvottelut urheilutoimen, valmennuksen, joukkueen ja huoltajien kanssa "tuottivat säästötoimenpiteitä joulukuun palkkojen osalta"."

18.12.2020 - TPS julkaisi Twitter-viestin: "Lauri Korpikosken vamma ei yrityksistä huolimatta mahdollista pelaamista tällä hetkellä."
Viestistä kuvakaappaus liitteenä. YLE teki viestistä pikku-uutisen, mutta missään muussa yhteydessä en nähnyt puolikasta sanaakaan TPS-kapteenin joutumisesta telakalle.

18.12.2020 - YLE: TPS:n kapteeni Lauri Korpikoski sivussa ainakin tammikuulle
"Jääkiekon SM-liigajoukkue TPS:n kapteeni Lauri Korpikoski on kaukaloista sivussa ainakin vuoden loppuun loukkaantumisen takia. Turkulaisseura tviittasi perjantaina, että Korpikosken "tilannetta päivitetään tammikuun alussa".
- - -
Korpikoski oli sivussa TPS:n keskiviikon ottelusta Pelicansia vastaan. Koska Liiga oli koronaviruksen takia keskeytyksissä pari viikkoa, Korpikoski ei pelaa joulukuussa yhtään ottelua.
"

18.12.2020 - SML: TPS-TAP 3-6 (2-2,1-3,0-1)
TPS:n vuoden 2020 viimeinen ottelu
TPS:n otteluennakossa ei mainita (mainittu - kotisivu-uudistuksen jälkeen) sanallakaan Lauri Korpikosken poissaoloa

21.01.2021 - YLE: Leikkaukseen joutuneen Lauri Korpikosken kausi on ohi
"Jääkiekon SM-liigassa Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken kausi on ohi. TPS:n tiedotteen mukaan Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina, eikä hyökkääjä enää palaa kaukaloon kuluvalla kaudella."

21.01.2021 - IL: TPS-kapteeni Lauri Korpikosken kausi ohi lonkkaleikkauksen takia
"TPS:n kapteenin Lauri Korpikosken pelit on tältä kaudelta pelattu. Seura tiedottaa lonkkaoperaatiossa käyneen Korpikosken huilaavan alkukesään asti.
– Tietysti ensimmäinen ajatus oli suuri pettymys, kun kävi selväksi, että operaatioon on mentävä. Tähän ratkaisuun tietysti vielä vaikutti se, että kautta on poikkeuksellisesti vielä tässä vaiheessa paljon jäljellä. Leikkaus itsessään yllätti positiivisesti, sillä pääsimme vähemmällä kuin aluksi ajattelimme, Korpikoski kertoo seuran tiedotteessa.
"

14.04.2021 - IL: Yllätyspaluu muhii? TPS-kippari Lauri Korpikoski on harjoitellut jo yli viikon jäällä
"TPS saattaa hyvällä tuurilla saada NHL-veteraani Lauri Korpikosken kokoonpanoon vielä tämän kevään pudotuspeleissä.
- - -
TPS-kapteeni Lauri Korpikoski joutui tammikuussa lonkkaleikkaukseen ja miehen kauden uskottiin olevan ohi. Korpikosken uumoiltiin huilaavan alkukesään saakka. Turusta kuuluu kuitenkin hyviä uutisia. Korpikoski on pystynyt luistelemaan jo yli viikon, reilusti odotettua aikataulua edellä.
– Kuntoutus on mennyt todella hyvin. Operaatio tehtiin 18.tammikuuta. Yhdeksän viikkoa poljin pyörää, asteittain siirryttiin kovempaan harjoitteluun, Korpikoski kertoo.
- - -
Korpikoski painottaa, ettei hän halua lainkaan arvailla tai spekuloida tosipeleihin paluulla tämän kevään osalta. Media voi aina spekuloida. Jos TPS selviytyy välieriin tai peräti finaaliin saakka, saattaa seuran oma kasvatti kuitenkin toipua pelikuntoon. Tuskin mies ensi syksyn sarja-avaus mielessään harrastaa yksinluistelua.
"

14.06.2021 - TPS julkaisi Twitter-videon "Meidän matka on alkanut" voimaharjoituksista, jossa vilahtaa myös Lauri Korpikoski. On ollut puheita, että Korpikoski olisi käytännössä joka suoritteessa ollut joukkueen TOP3. Mm. Ismo Lehkonen mainitsi asiasta Twitter-viestissään syyskuussa. Myös tästä kuvakaappaus liitteenä.

30.07.2021 - TPS: TPS:n valmistautuminen uuteen kauteen käynnissä
"Lauri Korpikoski on puolestaan sairaslomalla syyskuun 12. päivään saakka."

09.08.2021 - IL: TPS:n sisällä kuohuu
"Jääkiekon SM-liigajoukkuetta pyörittävä HC TPS Turku Oy ja joukkueen kapteeni Lauri Korpikoski ovat ajautuneet katkeraan riitaan, jota on kesän aikana yritetty ratkoa kulisseissa juristien välityksellä."

22.08.2021 - Suomikiekko: Lauri Korpikosken välirikosta TPS:n kanssa uusi osoitus
"Viime kaudella Korpikosken tilanne äityi niinkin pahaksi, että hän suomi joukkuejohtoa todella ankaralla kädellä.
- - -
Tilanne näyttää jatkuvan myös tämän kauden puolelle, sillä Korpikosken nimeä ei näy TPS:n CHL-kokoonpanon 15 hyökkääjän joukossa.
"

22.08.2021 - Leijonat.com: Onko Lauri Korpikosken aika TPS:ssä ohi?
"Uusi merkki huonoista väleistä löytyy turkulaisjoukkueen CHL-kokoonpanosta. CHL:n sivuille merkitystä pelaajalistasta ei 15 hyökkääjän joukosta 35-vuotiaan laiturin nimeä löydy."

24.08.2021 - Leijonat.com: Lauri Korpikoski ei mukana kapteenistossa
"Jasun apuna toimivat A-kirjaimet paitoihinsa saavat Ville Lajunen ja Juuso Pärssinen. Kun jälkimmäisenä mainittu hyökkääjä lähtee myöhemmin syksyllä Nashville Predatorsin matkaan Pohjois-Amerikkaan, nousee tämän tontille Elmeri Eronen. Esimerkiksi Korpikoski ei ole mukana kapteenistossa lainkaan."

24.08.2021 - JA: TPS:n ja Lauri Korpikosken selkkauksessa ei ole voittajia
"Lauri Korpikosken ja TPS:n välinen ongelmatilanne on harmillinen asia, eikä siitä vaikeneminen edistää asiaa millään tavalla. Liiga-kauteen valmistautuva TPS julkisti kapteenistonsa, eikä Lauri Korpikosken nimeä (odotetusti) ollut siinä mukana. TPS ei myöskään edes maininnut kapteenin tehtävät jättävää Korpikoskea nimeltä tiedotteessaan."

28.08.2021 - ElmoTV: Miljoonatähteä kohdellaan kuin ongelmajätettä
"Kaikki sen jo tietävät – entisen leijonahyökkääjä Lauri Korpikosken ja TPS:n sukset ovat pahasti ristissä.

Iltalehti uutisoi aiemmin elokuussa, että viime kaudella TPS:n kapteenina toiminut Korpikoski suljettiin joukkueen toiminnasta kesken kauden ja, että se myös järkyttänyt TPS:n sisäistä ryhmädynamiikkaa – vaikka kausi hopealle päätyikin. Korpikoski passitettiin viime kauden aikana myös TPS:n A-junioreiden harjoituksiin. Se on ollut aiemminkin liigaseuroissa keino savustaa pelaajaa ulos, mutta on myös muistettava, että seuralla on velvollisuus tarjota pelaajalleen harjoitusmahdollisuus. Viesti kuitenkin on se, että Korpikoskea ei ole haluttu liigajoukkueen läheisyyteen.
"

29.08.2021 - TPS-SPA -CHL-matsin selostaja Teppo Laaksonen mainitsi kahteen otteeseen selostuksen yhteydessä, kuinka TPS pyrkii pääsemään Lauri Korpikosken sopimuksesta eroon. Kysyttäessä Laaksonen kertoi perustavansa väitteensä ElmoTV:n edellisenä päivänä julkaistuun juttuun.

07.09.2021 - YLE: Rento Raipe vaihtui vaativaan maajoukkuekäskijään Tepsissä
"NHL-uransa jälkeen TPS:n kanssa sopimuksen tehneen Lauri Korpikosken paluu on ollut erilaisten spekulaatioiden kohde muun muassa jatkoaika.com-palstalla. Päävalmentaja Jussi Ahokas vastaa niukasti Korpikosken tilanteeseen.
– Korpikoski on sairauslomalla. Olen tavannut hänet ja hän oli joukkueen kanssa kesällä kolme päivää. 12. syyskuuta katsotaan tilanne, onko hän parantunut. En voi kertoa, mikä on sairausloman syy, kertoo Ahokas.
"

08.09.2021 - IL: Palaako Lauri Korpikoski TPS:n miehistöön?
"TPS:n uusi päävalmentaja Jussi Ahokas ei ollut organisaation palkkalistoilla viime kaudella, mutta vastaa kysymykseen Korpikosken mahdollisesta paluusta joukkueeseen.
– Mitä asiasta tiedän, niin Korpikoski on sairauslomalla 12. syyskuuta saakka. Hän on itse hakeutunut sairauslomalle. Se tieto minulla on, että kun hän saapuu 12. syyskuuta, niin hän on joukkueen käytettävissä.
– Pidin hänen kanssaan kesällä puolentoista tunnin mittaisen palaverin. En osaa tähän muuta sanoa, Ahokas totesi IL:lle.
"

13.09.2021 - TS: Lauri Korpikoskea ei nähdä kokoonpanossa ainakaan kuukauteen, mutta TPS-johto kiistää huhut välirikosta (tilaajille)
"TPS-hyökkääjä Lauri Korpikosken sairausloma jatkuu 10. lokakuuta asti. Korpikosken edellinen sairauslomajakso päättyi sunnuntaina, mutta lääkäri jatkoi sitä vielä liki kuukaudella."

13.09.2021 - MTV: TPS:n hyökkäyskalustolle menetyksiä
"Turun Palloseura on tiedottanut, että hyökkääjä Lauri Korpikosken sairasloma jatkuu päivitetyllä tiedolla lokakuun 10. päivään asti."

16.09.2021 - MTV: Lauri Korpikosken ja TPS:n kiistassa kyse jättimäisistä rahasummista
"Kun eletään vuoden 2021 syyskuuta, Korpikoski on sivussa joukkueen vahvuudesta. Korpikosken ja HC TPS Oy:n lakimiehet käyvät keskustelua sopimuksen mahdollisesta purkamisesta.
- - -
Iltalehti raportoi aiemmin, että leikkauksen jälkeinen kontaktikielto päättyi huhtikuun alkupuolella. Hyökkääjä olisi halunnut palata pitkän toipumisjakson jälkeen suoraan TPS:n pudotuspeleihin, mutta seurajohto ei suhtautunut suopeasti ajatukseen. Korpikosken paikka löytyi A-nuorten harjoituksista.
- - -
Iltalehti kertoi myös, että Korpikoski olisi halunnut mukaan vielä finaalisarjaan Rauman Lukkoa vastaan. MTV Urheilun vahvistamien tietojen mukaan osa pelaajista yritti puhua Korpikoskea mukaan.
- - -
Kun yhteiset kesäharjoitukset alkoivat, Korpikoski oli mukana joukkueen kanssa kolme päivää ennen jäämistä uudelle sairauslomalle.
- - -
Viimeistään kesän jälkeen TPS:n ja Korpikosken leirit ovat olleet täysin eri linjoilla hänen asemastaan ja oikeuksistaan seurassa. TPS:n tiedotuslinja asiasta on ollut erittäin niukka. Ensin seura ilmoitti, että Korpikoski on sairauslomalla 12.9. asti. Uuden tiedotteen mukaan sairausloma jatkuu lokakuun 10. päivään asti. On selvää, että pattitilanteeseen on tultava ratkaisu, mielellään mahdollisimman pian. Ilmoituksia sairauslomasta ei voi lykätä ikuisuuksiin eteenpäin. Korpikoski ei ole virallisesti enää mukana TPS:n toiminnassa. Siitä saatiin esimakua jo CHL:n alussa, kun hän putosi virallisesta kokoonpanosta.
- - -
Keskustelua jatkosta käydään nyt lakimiesten välityksellä, mutta näkemykset ovat kaukana toisistaan. Pelaaminen toisessa seurassa on yksi mahdollisuus, mutta Korpikosken viime vuosien loukkaantumis- ja terveyshuolet vähentänevät kiinnostuneiden määrää.
"

21.09.2021 - IS: Lauri Korpikoski syyttää TPS:aa asiattomasta toiminnasta
"TPS on sulkenut Korpikosken pois toiminnastaan, vaikka urheilujohtaja Rauli Urama viime viikolla Turun Sanomien paperilehdessä julkaistussa pikkuhaastattelussa maireasti toivotteli Korpikoskea takaisin joukkueen mukaan. Käytännössä näyttää siltä, että TPS yrittää savustaa Korpikosken ulos seurasta. Se kertoo paljon suomalaisen urheilujohtamisen tasosta.
- - -
TPS kyllä haluaa purkaa sopimuksen, mutta Korpikoski ei. IS:n tietojen mukaan Korpikosken mielestä kyse on työpaikkakiusaamisesta, eikä pelaajalla ole mitään haluja purkaa sopimustaan. Korpikosken leirin mielestä TPS on yrittänyt painostaa hänet purkamaan sopimuksen sulkemalla Korpikosken ulos joukkueesta, erottamalla kapteenistosta, mutta pakottamalla yhteiseen kesäharjoitteluun muun joukkueen kanssa. Työpaikkasyrjintä tai työpaikkakiusaaminen on laitonta, mutta Korpikoski ei ole ainakaan toistaiseksi tehnyt asiasta rikosilmoitusta. Hän on saanut prosessin aikana tukea myös pelaajayhdistykseltä. Ilta-Sanomat yritti kahden päivän ajan saada TPS:n johdolta kommenttia Korpikosken tilanteesta. Maanantai-iltapäivällä seuran viestintäpäällikkö ilmoitti, ettei seuralla ole asiaan mitään kommentoitavaa.
- - -
TPS:n pukukopista on vahvistettu myös IS:lle, että ainakin osa pelaajista olisi ehdottomasti halunnut NHL-konkarin auttamaan kevään pudotuspeleissä. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Korpikosken kohtelu on aiheuttanut keskustelua ja hämmästystä myös muissa seuroissa.
- - -
Korpikosken lähipiiristä on arvioitu, että seuran ja pelaajan väleihin on saattanut vaikuttaa myös se, että Korpikoski oli kapteenin ominaisuudessa pelaajien edustajana, kun seurajohdon kanssa neuvoteltiin koronan aiheuttamista palkanalennuksista. Myös ainakin yhdessä toisessa seurassa pelaajat ovat epäilleet, että palkkaneuvotteluissa mukana olleiden pelaajien asema seurajohdon silmissä on heikentynyt neuvottelujen myötä.
- - -
Seurajohdon mukaan Korpikoski ei ollut pelikunnossa pudotuspelien aikana, mutta ennen juhannusta pidetyissä kuntotesteissä hän oli joukkueen parhaimmistoa. Tuolloin Korpikoski oli joukkueen mukana kolmen päivän ajan, minkä jälkeen alkoi omatoiminen harjoitusjakso. Sen jälkeen hänellä ei ole ollut asiaa seuran harjoituksiin. TPS:n virallisen tiedotteen mukaan Korpikoski on sairauslomalla 10. lokakuuta asti.
- - -
Korpikoski teki NHL:ssä hyvän uran, yli 600 runkosarjaottelua ja yli 200 tehopistettä. Mutta suurimman jälkensä suomalaiseen jääkiekkoon hän voi jättää tällä riidalla, jonka vuoksi hänen oma uransa todennäköisesti loppuu ennenaikaisesti. Hän on palkannut asioitaan hoitamaan suomalaisen huippujuristin (lue: kalliin), mikä kertoo siitä, miten tosissaan hän on.
"

21.09.2021 - Ismo Lehkonen julkaisee Twitter-viestin, jossa hän kertoo oman mielipiteensä Lauri Korpikosken kunnosta kesän jälkeen: "Luistelunopeus ja kestävyys oli omiin silmiin eliittitasolla. Fysiikkatesteissä oli kuulemani mukaan joukkueen parhaimmistoa."
Tästä on siis kuvakaappaus liitteenä.

EDIT: lisätty muutama päivämäärä ja linkki mm. Rauli Uraman TPS-pestin alkamisesta sekä Lauri Korpikosken kuntoutumisesta

uskomattoman hieno postaus, kiitos tästä. Muodostaa kyllä kohtuu selvän aikajanan tapahtumista.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Hupaisinta jutussa on se, että @Mr.Fox laatiman aikajanan uutisoinnin sisältämän asian ja yksityiskohdat olisi TPS milloin tahansa pystynyt kumoamaan tuomalla haastatteluun Korpikosken ja vaikkapa Uraman tai vaikkapa Kallion yhdessä toteamaan välien olevan kunnossa. Näin ei ole tapahtunut missään vaiheessa. Tavallaan huhuilta ei ole katkottu siipiä missään kohtaa matkaa. Tämä toiminta kyllä viittaa vahvasti uutisoinnin paikkaansa pitävyyteen, eikä sen toteaminen vaadi suuria ponnisteluja keneltäkään. Veikkaanpa, että TPS ilmoittaa 11.10.21 yllättäen Korpikosken jatkavan sairaslomaansa noin kuukaudella.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Hupaisinta jutussa on se, että @Mr.Fox laatiman aikajanan uutisoinnin sisältämän asian ja yksityiskohdat olisi TPS milloin tahansa pystynyt kumoamaan tuomalla haastatteluun Korpikosken ja vaikkapa Uraman tai vaikkapa Kallion yhdessä toteamaan välien olevan kunnossa. Näin ei ole tapahtunut missään vaiheessa.

Tepsi ei voi Korpikoskea "tuoda" haastatteluun koska hän on sairaslomalla, eikä siis TPS:n eli työnantajansa käytettävissä.
 

Konson Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsi ei voi Korpikoskea "tuoda" haastatteluun koska hän on sairaslomalla, eikä siis TPS:n eli työnantajansa käytettävissä.

Pykälien mukaan tottakai näin. Ei silti olisi laitonta, olettaen vaikka että Korpikoskella olisi jalka murtunut, ottaa kallion ja uraman kanssa yhteiskuva littipeukut pystyssä ja katkaista ilkeiltä huhuilta siivet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös