Lapinlahden Linnut – pala suomalaista huumorin kultakautta

  • 48 748
  • 147

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kun noita JooToopen pätkiä äsken latailin niin muistui mieleen semmoinenkin Lapparien radiosketsi, josta selostajaveteraani Paavo Noponen otti nokkiinsa oikein pahasti. Siinä joku Lapparien jäsenistä imitoi Antero Mertarantaa huutamassa jääkiekkopeliä eetteeriin, tämä tapahtui joidenkin kiekkokisojen jälkeen, eikä kirosanoja säästelty: "Ai perkele että nyt vituttaa". Paavoonhan tuo tietenkin meni täydestä, että Mertarantahan se siellä mesoaa ja kiroilee keskellä kaunista päivää.

No, sitten saimme lukea lehdestä kooltaan Kalle Päätalon romaania muistuttavan paheksumiskirjoituksen Noposelta, jossa tämä haukkui Mertarannan sekä tietysti muisti mainita ettei itse pidä joukkuelajeista yleensäkään eikä Pekka Tiilikainenkaan pitänyt, mutta jääkiekko on vielä sieltä pahimmasta päästä.

Mertarantahan oli ihan äimän käkenä, hän kun ei tiennyt mitään Lappareiden radiosketsistä.

Lopulta asia selvisi, eikä Mertaranta niinkään tuota sketsiä paheksunut kun oli sen sitten jälkeenpäin päässyt kuuntelemaankin, vaan sitä että Paavo reagoi heti ja vielä niin vahvasti. Tietysti Noponen sitten herrasmiehenä pyysi lehdessä Mertarannalta anteeksi, kun vanha mies oli mennyt vipuun.

Aikaa tästä on tosiaan jo jokunen vuosi, enkä nyt enää sanatarkasti muista kuinka tuo juttu meni. Paremmin asian muistavat korjatkoot pahimmat erheet.
 

MusanMake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Suomi
Ted Raikas kirjoitti:
Mielestäni tuossa kiekko-ottelu sketsissä alastomana ei ole Salomaa, koska jokainen jäsen vuorollaan on jaksoissa tuossa alastomuustilanteessa ja Salomaa oli alastomana poliisina heti ensimmäisessä jaksossa Stokkan liepeillä.
Aivan oikein, Toikkahan se oli, niinkuin joku tuossa jo korjasikin. Muistikatkos.

Mun mielestä paras "alaston-sketsi" oli pelastusarmeijan joulupatakeräyksen kaverit. Toista vähän pelotti olla ensimmäistä kertaa kyseisessä duunissa ja toinen rauhoitteli tätä sanoen että " niin, siihen tottuu kyllä. Lauletaan!" Ja siitäpä sitten alettiin rummun ja kitaran säestyksellä laulamaan kuinka ensin pelastettiin suutari Andersson ja sitten suutari Pettersson, Halleluujaa synneistä pois:)

Hyvänä kakkosena tuo mainittu Timo Erängön matkalippujen tarkastus alasti metroasemalla. Siihenhän tuli joku ihminen näyttämään lipuaankin, kun Eränkö huuteli "matkalippujen tarkastus!" Upeeta!

Jotenkin mieleen on jäänyt myös tohtori Timo/herra Simo-sketsi, eli tämä eräänlainen nykyajan dr. Jekyll/mr. Hyde. Rauhallinen ja ystävällinen virkamies tulee kotiin, tervehtii naapureitaan jotka toteavat "tohtori Timo". Myöhemmin lopettaakin yhtäkkiä postimerkkiensä katselun ja ottaa kaapista pari pottua viinaa ja heittää ne huiviin samalla kun joka huikan jälkeen muuttuu enemmän ja enemmän hulluksi ja räjähtäneen näköiseksi. Tämän jälkeen herra lähtee kalsareissaan juosten kaupungille ja hänen hulluutensa saa kokea mummo joka saa potkua persuuksille. Saman kohtalon kokee taksikuski, jonka herra Simo vinkkaa pysähtymään ja avattuaan takaoven alkaa kusta autoon nauraen samalla. Kuski nousee autosta ja herra Simo tyrmää tämän. Sen jälkeen herra Simo palaa kotiin ja pieksee rouvansakin. Lopulta herra Simo saatellaan valkopukuisten herrojen avustamana ulos kotoaan ja rouvaa viedään ambulanssiin todeten ettei luita ole ilmeisesti mennyt poikki. Naapurit huokaavat yhteen ääneen "herra Simo".

Tämä sketsi sai mielessäni arvonnousun, kun luin Lappareiden kirjasta kuinka tohtori Timo/herra Simoa esittänyt Timo Eränkö on todellisuudessakin samanlainen. Ja muut ryhmän jäsenet huokaavat kuin sketsin naapurit aina kun huomaavat kumpi persoona on milloinkin esillä:)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tohtori Timo/Herra Simo on todellakin helmisketsi. Yksi sellainen, missä aika vakavalla asialla revitään mustaa huumoria. Kuului muuten tuohon sellainenkin kohta, missä Herra Simo vie pikkulapselta sipsipussin. =)

Yksi mieletön helmi on myös: "Tule Ruotsinlaivalle", missä on varmaan otettu esille kaikki mahdolliset kahjoudet ja sekopäiset tilanteet, mihin ryyppyristeilyllä voi ajautua. Känninen väkivaltainen hyttikaveri, baarissa istuvat silmääiskevät homot, poliisiratsia jne.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Lappareilta on jäänyt mieleen lähinnä Mikko Kivisen vetämät sketsit. Terapiatalkshow, vittuilupuhelin ja sitten se omituinen urheiluliikkeen myyjä naurattivat aikanaan.

Muiden hahmoista huvitti tämä peilien kanssa elävä MINÄ-mies. Varsinkin, kuin minämies juoksi kirkosta pois kesken häiden ja pysähtyi ulos portaille huutamaan MINÄ!!!. Hauskaa siksikin, että toisinaan tuollaiseen pystyy itsekin samaistumaan.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Golden AWe kirjoitti:
huikeanhilpeässä Karaoketeatterissa jossa loppukohdassa Kivinen tulee esiripun takaa voitonmerkkejä näyttäen "Tappara, Tappara, Tappara!!!"

Niin tämähän oli Kansallisteatterin karoke-ilta "liput 10 mk, sisältää hampurilaisen". Ja tämä mies suoraan Tampereen junasta oli Lauri "Late" Vehviläinen. Loistava sketsi. Älä juo mun kaljaa!

Yksi parhaimmista on mielestäni kattava paketti siitä, mitä laivaristeily Ruotsiin pitää sisällään: Tilavasta hytistä löytyy aina juttukaveri (vittu anna tulta!), yökerhossa viihdyttävät maailmankuulut tähdet (tänä iltana kanssanne Mikko Alatalo), ja jos haluaa vain rauhoittua ja nauttia ulkoilmasta, voi mennä kannelle (jossa Kivinen juoksee kirves kädessä).

Nainen suihkussa. Kivinen kritisoi miten tapahtuma näytetään tv:ssä. "Aina näin, miksi ei koskaan voi näyttää näin!"

Maikkarin sarjasta pitää mainita myös Itsenäisyyspäivän vastaanotto. Manun ja Tellervon vieraina ovat mm. Arto Melleri, Sylvi Salonen, Herra Avomaankurkku ja Maariankadun puoleisista ovista tulevat ensimmäiset koneet, eli Hornet-hävittäjät.

Tai nämä:
- Akka senkun komistuu!
- Mummostako tiesitte?
- Ja kaikki taas vappuna marssimaan!
- Satan och helvete, flickorna dansar och dansar
- Mitä minä sanoin, 95 kiloa!
- Perkeleen kärpänen!

DVD-boxi on vielä hankkimatta, mutta täytyyhän se hakea vaikka nuo vhs-muodossa kaikki onkin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kahdessa ensimmäisessä sarjassa ei tainnut juuri naisnäyttelijöitä edes vierailla. Kuudestilaukeavassa olikin jo Mari Turunen ja se Salkkarien yksi mamma hoikassa kunnossa...ja joku kolmas näyttelijätär. Tissitkin näkyi, mistä plussaa.

Missäs sarjassa tämä (paremmin Kumman kaa?-sarjasta tuttu) Heli Sutela olikaan mukana? Meinaan se raiskausoikeudenkäynti olisi loistava lisäys kaikkiin tasa-arvokeskusteluihin..."siis rupesitte riisuutumaan?!?"

*****

Lapinlahden Linnut Shown kohokohtia oli muuten tämä Puntti Valtosen vierailu Ärrä-sketsissä. Lyhyt, mutta sitäkin osuvampi kun miettii omia jäätymisiään, ja niitä joita tuolla jäihinheittoketjussa porukka on kertonut.

Puntti astuu sisään R-kioskille. Ketään ei näy, Puntti katselee ympärilleen. Yhtäkkiä tiskin takaa pamahtaa esiin erityisen hyvännäköinen myyjä kysyen pirteästi: "Mitä sais olla?"

Puntti heittää hämilleen: "PLIMPSAA!"

Tässä Linnut ovat aina olleet parhaimmillaan, suomalaisen miehen kaipuudesta naisen perään, kipeää.

*****

Musiikillisesti Lapparit hiipui tuossa kokoonpanojen vaihdellessa ja todennäköisesti nuo konemusiikkikokeilut olivat jonkinlainen pohjakosketus.
80-luvun levyihin mahtuu reilusti erittäin tarttuvia, hauskoja ja reippaita biisejä...levyt "Jep" ja "Vihreä Gorilla" ovat soineet omassa setissäni eniten.

Vaikka kyseessä onkin "huumorimusiikki", ensimmäisenä tulee vanhoista biiseistä mieleen myös ainakin hiukan normihassutteluista poikkeavat, kipeän koskettavat, hienot "Sateet tulevat", "Elämä janottaa" sekä kunnon parisuhdeblues "Edes kerran", kiitos Hiski Salomaa ja tulkinta...

"Veisit minut ulos syömään edes kerran
Antaisit ajaa kauniilla mopollasi
Raapisit selkääni saunassa edes kerran
Antaisit mun joskus olla ihminen

Antaisit juoda viinaa edes kerran
Jättäisit säärikarvasi ajelematta
Antaisit vieraissa käydä edes kerran
Antaisit mun joskus olla ihminen

Mutta silti sinua rakastan
Simpukoita kun syömme
Kapean sängyn jaamme
rakastaen"


Täytyy muistaa aina myös kysyä "kuka unohti uistimen lauteille?"
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
teemu73 kirjoitti:
DVD-boxi on vielä hankkimatta, mutta täytyyhän se hakea vaikka nuo vhs-muodossa kaikki onkin.
Tuo kuvanlaatu DVD:illa ei tietystikään nykystandardeilla mikään kirkas todellakaan ole. Pikemminkin tuhruinen, koska varmaankin on suoraan VHS-nauhoilta siirretty lätyille. Toisaalta tuo sumuinen ja suttuinen vaikutelma juuri kruunaa sen nostalgisen tunteen kun itsekin vähitellen venyneiltä VHS:lta niitä tihrusteli päivä toisensa jälkeen.

Hifisteille ei siis mannaa ole levyiltä luvassa, mutta hyvän huumorin ja aimo annoksen nostalgiaa halajavat voivat jopa muutaman kyyneleenkin tirauttaa näitä katsellessa, sekä naurusta, että muistojen takia. Itselleni ainakin ala-asteen viimeiset luokat ja se meininki tulee heti elävästi mieleen erityisesti Kahdeksaa Maailman ihmettä katsellessa. Siihen aikaan kun kiinnostus tyttöjä kohtaan alkoi heräillä ja Lappareitten äijäilytouhut tietyllä tapaa puhutteli.

***

Hemmetin hyvä biisi ja videokin tuossa yhdessä Kahdeksan maailman ihmettä -jaksossa, eli: Kuka sinä oikein olet.

"Miks nakki mun lompakossani on ja seinillä tauluja vieraita..."
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Nyt kun aloin muistella, tuli mieleen eräs loistosketsi, jossa lapparit esittivät ulkomaan markkinoille tähyävää suomalaista hard rock -yhtyettä.

- Ja tää oli tän bändin viimenen keikka Suomessa siis ihan vitun pitkään aikaan!

Sitten ne vetivät malliksi yhden biisin. Minulla kesti jonkin aikaa (jokusen katselukerran) huomata, että nehän vetivät Lipputangon nuppia englanniksi.

Tedille vielä. Kun mainitsin lappareiden sketsisarjojen budjetista, en itsekään uskonut rahoja käytetyn lavasteisiin tai muuhun vastaavaan. Nehän ovat todellakin aika askeettiset. Tarkoitin lähinnä sitä, että kun raha ei ole huolenaihe, voidaan asiat tehdä huolella. En ole itse ollut mukana TV-viihteen tekemisessä, mutta on helppo kuvitella, että se mikä kaikkien mielestä on tuntunut suunnittelupalaverissa hyvältä, ei välttämättä toimi filmillä. Kun leikkauspöydän ääressä sitten joudutaan toteamaan, että siitähän tuli ihan sutta eli paskaa, riippuu paljon käytettävissä olevasta budjetista, mitä asialle voidaan tehdä. Jos aikaa, rahaa ja filmiä ei tarvitse säästellä, voidaan sketsi suunnitella uudestaan ja tarpeen vaatiessa toistaa prosessi niin monta kertaa kuin on tarvis. Äärimmäisessä tilanteessa sketsi voidaan heittää romukoppaan. Kun taas tehdään kengännauhabudjetilla, joudutaan sketsit monesti ottamaan lähes laakista purkkiin. Joskus tällä tavalla saadaan aikaan raikasta ja spontaania viihdettä, mutta useimmin vain hutiloidun oloista kuraa. Lappareiden sketsisarjoissa on tiettyä sympaattista harrastelijahenkeä, mutta se tulee enemmän juuri noista vaatimattomista lavasteista ja toisaalta porukan amatööriydestä, näyttelijöitähän heidän joukossaan oli vain muutama. Hutiloinnin tuntua sketseissä ei sen sijaan koskaan ollut, ja uskon että tuohon vaikutti juuri käytössä ollut rahamäärä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Juuh, no varmasti tuo raha on jotain vaikuttanut, kuten sanot, etenkin jos se on tullut esille jossain ihan konkreettisena huomiona.

Uskallan silti väittää, että paljon on myös kiinni hyvistä ideoista ja tiimistä, että homma lähtee vetämään. Lapinlahden Linnuilla on parhaimmillaan ollut ideasuoni aivan mieletön ja se näkyy kaikessa. On tässä viimeaikoinakin ihan selvästi kohturahalla tehty juttuja, kuten Studio Impossible, mutta tulos on ollut ihan kuraa. Kun ideoita ei vaan ole, niin ei ole.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Ted Raikas kirjoitti:
Uskallan silti väittää, että paljon on myös kiinni hyvistä ideoista ja tiimistä, että homma lähtee vetämään.
Tästä täysin samaa mieltä. Jos ideoita ei ole, tai ne ovat keskinkertaisia/huonoja, mikään rahamäärä ei voi pelastaa syntymässä olevaa fiaskoa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Lapinlahden Lintuja nyt auttaa jo se että kyseessä on lauma harvinaisen suomalaisen näköisiä miehiä. Ylipainoa, rumuutta, kaljuuntumista, ainakin pakkasessa pieniä vehkeitä - kuka nyt ei samastuisi heihin, kaverit todellakin ovat uskottavia luusereina ja jatkuvasti epäonnistuvina? Hehhehe.

Periaatteessa Petteri Summaset ja Tommi Korpelat joutuvat tekemään tuplasti töitä ollakseen hauskoja, johtuen siitä että ovat hoikkia ja komeita...toki siinä ovat myös ajoittain onnistuneet.

"Arvon Rotaryveljet...

--->

...siellä meillä kaikilla oli tilaisuus saada oikein kunnolla kullia! ...ööh, siis juhlia. Juhlia.

Maire!!!"
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Golden AWe kirjoitti:
"Arvon Rotaryveljet...Maire!!!"

Tämä aiheuttaa itselleni joskus hankalia tilanteita. Joudun nimittäin työpaikan puolesta toisinaan pakosta osallistumaan hieman fiinimpään tilaisuuteen (eli ihan EVVK-tilaisuus), jossa porukka pitää puheita. Varmaankin joku on joskus ajatellut minusta, että mitä tuokin tyyppi yksinään naureskelee kun tämä Maire -juttu tulee joka kerta mieleen.
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Kuolematon kiekkosketsi sijoittuu Jokerien pukukoppiin, jossa valmistaudutaan syksyn ensimmäisiin harjoituksiin. Valmentaja Liinoja pitää puhetta: "... ja kuten keväällä sovittiin, jokainen on hoitanut kesäharjoittelunsa itse." Kuva siirtyy varusteitaan sovittelevaan Kiviseen...

Jo mainitun Kuka sinä oikein olet -biisin lisäksi sarjoista levyltä jääneistä kaivatuista biiseistä mainittakoon Silloin mennään saunaan ja lentomatkailun iloista kertova Siivet on. "WC on mitoitettu lähinnä naisten mukaan. Ei siellä aikuinen mies mahdu kakkaamaan."

Lappareiden parista on kieltämättä mahtava määrä iloisia muistoja eli koko remmille suuri kiitos niistä!
 
K

kiwipilot

Joo, kyllähan nuo Lappareiden sarjat ovat ehdottomasti parasta sketsiviihdettä mitä Suomessa koskaan on tehty. Helmiä on vaikka kuinka paljon kuten edellä on ansiokkaasti todettu. Yksi parhaista on Hannu Karpo Kivisen imitoimana; päässä XXL-koon karvahattu ja aiheena postissa liikaa peritty 30 penniä. Karpon siinä meuhkatessa asianomainen eläkeläinen (Salomaa) erehtyy vähättelemään tapahtunutta mihin Kivinen ykskantaan: "Pitäkää te turpanne kiinni!" ja samalla lupaa maksaa tuon 30 penniä omasta pussistaan. Myös Erängön Jozef W. Krazowin tosielämän tarinat ovat kerrassaan huikasevaa settiä. Historiaakin kirjoitettiin uusiksi: Lappareiden mukaanhan Schauman ja Bobrikov olivat rakastavaisia ja Eugen sitten lopuksi niittasi Bobrikovin mustasukkaisuudessaan. Kerrassaan loistavaa!

Myös Lintujen puolueen väristä riippumaton armoton yhteiskuntakritiikki osoitti kuinka huolella taustat oli tutkittu vaikka rahaa oli käytössä todella niukasti. Olisikin mielenkiintoista tietää kuinka suuren plus-merkkisen tuloksen Linnut ovat lopulta saaneet aikaan. Paljon veikkaan ma.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
DVD-boxi on nyt Anttilassa tarjouksessa 29.95€, joten jos ei ole vielä tullut hankittua, niin viimeistään nyt on korkea aika. Itse hoidin jo velvollisuuteni, vaikkakaan en vielä korkannut pakettia.

"Näin hyvin en ole nukkunut kahdeksaan vuoteen"
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oli tuo uutuusjakso (Muuttuuko Ihminen) kaiken kaikkiaan aika heikkoa tasoa, kun nyt katselin. Totta kai siinä oli hieman nostalgiaa ja Lappareille sopivaa ironiaa omasta iästä ja ulkomuodosta, mutta jonkinmoinen väkinäisyys leimasi kaikkea.

Ei sinänsä, etteikö kyseinen ryhmä voisi edelleen luoda ihan kelpoa suomalaista sketsihuumoria, viitteitä oli, mutta saa nähdä. Ehkä turhan vanhoja ja väsyneitä ovat.

Vanhat sarjat on kyllä rautaa, kuten tuli huomattua kun katsoi. Ei siitä mihinkään pääse.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
teemu73 kirjoitti:
DVD-boxi on nyt xxx:ssa tarjouksessa 29.95€, joten jos ei ole vielä tullut hankittua, niin viimeistään nyt on korkea aika. Itse hoidin jo velvollisuuteni, vaikkakaan en vielä korkannut pakettia.

"Näin hyvin en ole nukkunut kahdeksaan vuoteen"

Tämä tuli noudettua eilen, kun hinta on kohdallaan. Kiitokset vinkistä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vaikka tämä nyt ei sketsisarjoihin suorastaan liitykään, niin laitetaan tänne, että Lappareitten tuore albumi Etiäppäin julkaistaan ensikuussa. Tarkemmin: 12.9. Sedät myös sitten keikkakiertuetta pukkaa ja tarkoitus olisi päästä katselemaan jonnekin, ekaa kertaa itseasiassa. Koskaan en ole siis Lappareita livenä nähnyt. Sääli, että Hiskiä ei enää voi lavalla nähdä säteilemässä, mutta on onneksi sentään Liinoja, Toikka, Kivinen ja co. messissä. Original on original, vaikka voissa paistelisi.

Tietoja albumista tuolla: http://www.emi.fi/julkaisut/449/etiappain

Nimikkobiisin Etiäppäin olen kuullut, siitä kun on singlekin julkaistu. Ihan hyväntuulinenhan se, mutta noin muutoin ei suuren suurta vaikutusta tehnyt. Osaavat parempaakin ehdottomasti. No, ehkä albumilla on sitten ne todelliset helmetkin. Jää nähtäväksi.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Mites tämä jääkiekkofanaatikkojen muistiin jäävä pätkä meni?

Mikko Kivinen (?) toteaa kiekkokatsomossa vieruskaverilleen, että "mä olen täällä alasti" ja vetää takin pois ja rupeaa heiluttamaan rääkkää munasillaan keskellä Helsingin jäähallia.

Klassikko joka tapauksessa.

Joo kuten täällä korjattiin niin tosiaan Markku Toikka se oli. Ottelu oli Hifk-Kalpa ja satuin istumaan Setäni kanssa noin 5 metrin päässä Toikasta joka ,heilutti räikkää ja huusi "Tuomari on nuija". Äijä pomppi ylös 3-4 kertaa kunnes toiselta puolelta kuvaaja huitoi että lopeta jo. Sitten äijät häipyivät.

Senkin muistan kun vieressämme istunut vanhempi mies totesi "Jävlä minä kun ajattelin että Jokeri kannattajat ovat hörhöjä"
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lainaus Lapinlahden Lintunen kotisivuilta:

Lapinlahden Linnut kutsuu kansalaisia Tavastialle ikuistamaan omilla videokameroillaan konserttinsa perjantaina 2. marraskuuta 2007. Tilaisuudessa syntyneitä yleisön audiovisuaalisia keikkataltiointeja tullaan käyttämään ”Lapinlahden Linnut 25 vuotta” -JuhlaDVD:llä, joka ilmestyy vuoden 2008 aikana.

Että sellaista. Odotan innolla tuota DVD:ta. Siihen tulee keikkataltiointeja vuosien varrelta (toiv. mahdollisimman vanhoja), musiikkivideoita ja muuta sälää. Ehkä Kaikki DVD-boxin Lintubongailuja oli todella hyvä, mutta jätti silti palavan janon nähdä lisää materiaalia. Nyt se tulee sitten olemaan mahdollista, hiphei.

Vielä kun saataisiin Lapinlahden Linnut Show ja Lapinlahden Linnut! DVD:lle, niin nousuhumalaisten viikonloppuiltojen riemu ja huvi olisi täydellistä.

Niin ja tuonne keikalle ollaan tietysti menossa, vaikka se uusin levy ei enimmäkseen ihan kauheasti sytyttänyt, mutta soittavat takuuvarmasti vanhoja klassikoita.

"Tämän jälkeen Vanhalla, ei mikään ole ollut niin kuin ennen..."
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Odotan innolla tuota DVD:ta. Siihen tulee keikkataltiointeja vuosien varrelta (toiv. mahdollisimman vanhoja), musiikkivideoita ja muuta sälää.
Kyseisen boxin ilmestymispvm lähestyy. Se on 11.4. ja kyseinen boxi on kolmen DVD:n mittainen.

Sisältö kuulostaa tältä:

SYNTYMÄ (DVD1)
1. Lapinlahti
2. Olohuone
3. Lapin kiertue
4. Wanha YO-talo 93
5. Kuvitettu äänitaltiointi Wanha 83
6. Laskuvarjoleiri
7. Pysytään Pinnalla
8. Paina Kaasua Morgan
9. Teet mut hulluksi
YHT: 180 min 46 sek DVD9

ELÄMÄ (DVD2)
1. Lehtopee
2. Doboj, Bosnia
3. Tavastia 2000
4. Kilttejä Lapsia
5. Kesäapina
6. Voisinko olla minä
7. Vollotetaan
8. Sä oot kaikkea kumista ja muovista
YHT: 113 min 38 sek DVD5

IKUISUUS (DVD3)
1. Hiskin Peijaiset
2. Tavastia 2007
3. Hiljaisten miesten baari
4. Sketsi-Vanhainkoti
5. Sketsi-Yöradio
6. Haastattelu 2008
YHT: 240 min 30 sek DVD9

Eli materiaalia riittää ja pääosin todella mielenkiintoista sellaista. Kyseinen boxi tulee kyllä komistamaan hyllyäni hillittömän Ehkä Kaikki -boxin ohella.

Lisäksi samana päivämääränä kun tuo boxi julkaistaan, Lapinlahden Linnut esiintyvät Vanhalla juhlistaen tuota julkaisua. Pakkohan sinne on kait mennä, oli sen verran verraton esitys viimevuonna Tavastialla. =)
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyseisen boxin ilmestymispvm lähestyy. Se on 11.4. Lisäksi samana päivämääränä kun tuo boxi julkaistaan, Lapinlahden Linnut esiintyvät Vanhalla juhlistaen tuota julkaisua. Pakkohan sinne on kait mennä, oli sen verran verraton esitys viimevuonna Tavastialla. =)
Lintujen 25-vuotisjuhla on siis juuri käsillä. Jos minulla olisi DVD-härveli, niin totta hitossa ostaisin sen levyn. Ja jos asuisin lähelläkään Vanhaa, niin varmasti olisin paikanpäällä.

Kivinen, Liinoja, Toikka, Eränkö ja kumppanit ovat kyllä sellainen instituutio, että toista ei ihan äkkiä Suomeen synny. Äijät vaan vanhenee, mutta vitsit eivät.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kivinen, Liinoja, Toikka, Eränkö ja kumppanit ovat kyllä sellainen instituutio, että toista ei ihan äkkiä Suomeen synny.
Ei, enkä usko, että koskaan tulee syntymäänkään. Tai jos tulee, niin sen porukan riesana on juuri se, että heitä verrataan väistämättä Lapinlahden Lintuihin.

Muista maista en sinänsä tiedä, mutta en usko, että kovin monessa paikkaa on tuollaista kultti- ja miksei muunkinlaista suosiota nauttivaa ryhmää, joka on omintakeisesta katusoittomeiningistä ponnistaneet loistavilla huumorilevyillä ja vieläkin loisteliaammilla tv-sarjoilla viihteen tähtitaivaalle... moneksi kymmeneksi vuodeksi.

Tuollaisia ryhmiä ei maailmassa synny ihan tuon tuosta, joten voidaan olla ihan hiton ylpeitä, että löytyy tuollainen porukka meiltä koto-Suomesta.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ainakin joskus 90-luvulla täällä Rauman seudulla tykättiin kovasti turkulaisesta Vilperin Perikunnasta ja näitä kahta porukkaa eli Lappareita ja Perikuntaa verrattiin kovasti toisiinsa paikallisessa radiossa. Lappareiden ronski huumori tuntui ainakin Ramonan toimittajille olevan kauhistus, sen sijaan Vilperin Perikunnan "sain vain omaa tumppua" ja vastaava oli olevinaan kovin nerokasta.

Linnut vaan lentelee edelleen. Perikunta lienee jo kuollut aikoja sitten.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tänään kaupasta poistamaan tuo boxi, jänskättää hieman. Pakkohan se on jo illalla hieman katsella muutaman oluen kera. =)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös