Lahden jäähallista Isku Areena

  • 363 490
  • 1 216
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Linkitetään tämä tännekin. Lahdessakin otetaan ensi kaudella askel turvallisempaan suuntaan ja Iskulle pystytetään joustokaukalo. Hieno homma. Olisi tosin voinut tehdä tämän jo halliremontin yhteydessä, mutta parempi nyt kuin myöhemmin.

Joustokaukalo tulee myös Lahteen - Urheilusähkeet - ESS.fi

Mainio uutinen kaiken kaikkiaan. Eikös se muuteenkin mennyt niin että syksystä 2015 lähtien turvakaukalot tulee kaikkiin liigakaukaloihin pakollisiksi? Siinä mielessä hyvä vaan jos ollaan hankkeen toteuttamisen suhteen vuoden etuajassa.

Jospa samalla vihdoin vaihtasivat nuo nykyiset kämäset äänentoistolaitteet uusiin?? Kyllästyny itkemään jatkuvasti samasta aiheesta mutta siksipä juuri asialle voitais vaikka tehdä jotain.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hieno homma. Tosin Lahdessa ei ihan pahin tilanne ole koskaan ollut, sillä täällä ei varsinaisia "panssarilaseja" ole ollut koskaan. Aina on pleksit olleet tukiraudoilla olevaa vähän joustavampaa mallia, kuin tukiraudattomat lasiseinät monilla muilla paikka kunnilla.

Vielä kun äänentoiston saisi kuntoon...
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Kun en parempaakaan ketjua löytänyt kysyn täällä. Kenelläkään tietoa, miksi huominen lauantaipeli alkaa poikkeuksellisesti klo: 18:30?

Ei ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole Nelosen päälähetys.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Tänään oli vihdoin hallilla semmonen määrä yleisöä mitä tuo joukkue minimissään nykysuorituksillaan ansaitsee. 4776 katsojaan HPK:ta voi olla erittäin tyytyväinen. Onko lahteilaisyleisö viimein heräämässä syyskoomastaan?
 

Isaa

Jäsen
Onko lahteilaisyleisö viimein heräämässä syyskoomastaan?
Porukka oli herännyt sen verran, että jaksoi paikoilleen laahustaa, mutta sitten taas vaivuttiin unten maille. Jos tämä olisi ollut tiistai-peli, niin tunnelmaa olisi voinut kuvata ehkä ihan kelvolliseksi. Nyt kuitenkin sisääntulosta ja pelaajaesittelystä lähtien oli jo tunnelman puute aistittavissa. Todella laiskasti taputti porukka mukana, ja pelin aikana ajoittain jopa häpeällisen laiskaa kannustamista rivikatsojilta. Ääriliike fanikatsomoineen kyllä toimi ihan normaalisti. Toisessa erässä nyt olisi ehkä voinut yhden tai kaksi Pelicans! Pelicans! -chanttiä heittää hiljaisimmilla hetkillä. No, se toisen erän loputtua heitetty oli hyvä veto.

DJ:kin vaikutti nukahtaneen pelin alettua. Musiikkivalinnat ainakin vaikuttivat siltä, että siellä oltiin nukahdettu pöydän päälle ja siinä sitten sattumanvaraisesti sattui joku biisi lähtemään käyntiin. Ylivoimien alkaessa sieltä tuli jotain masentavaa paskaa, kun olisi pitänyt yleisö saada taputtamaan. The Whistle Song saatiin sentään kerran kaivettua esiin, ja silloinkin oman siniviivan luota suoritettuun aloitukseen. Homman kruunasi sitten vielä joku uusi melko sattumanvaraiseen paikkaan kolmannen erän loppupuolelle valittu "Nyt kannustetaan!" -kehoituksella ja videoruudulla pyörineellä Pekko Pelikaani -videolla varustettu geneerinen jumputus suunnilleen We Will Rock You -biisin tahtiin, joka ei kovin hyvin onnistunut yleisöä innostamaan.

Sanottakoon vielä tuosta sisääntulosta sen verran, että vaikuttaa olevan kohtalaisen vaikeaa ajoittaa joukkueen astumista jäälle oikeaan aikaan. Tällä kaudella se sentään on vain ensimmäisessä kotipelissä epäonnistunut aivan täydellisesti. Muissa on oltu kohtalaisen ajallaan. Silti luulisi olevan melko helposti toteutettavissa, että joukkue tulisi jäälle vasta kuulutuksen jälkeen. Tämä tuntui ylitsepääsemättömältä varsinkin viime kaudella, jolloin joukkue varsin usein tuli jäälle selvästi liian aikaisin. Hopeakaudella sitten taas ajoittain saatiin odotella joukkuetta kuulutuksen jälkeen vähän turhankin pitkään, mutta on sekin parempi vaihtoehto. Lisäksi sisääntulon aikana esitettävän pelaajaesittelyvideo on aina silloin tällöin jouduttu katkaisemaan kesken kaiken, mikä antaa aika tökerön vaikutelman.

Yksi pikkujuttu on sitten vielä maalien jälkeen usein matalan sivun valotauluille pyörimään jäävä Maaaaliii!!!-animaatio, jonka voisi ehkä mahdollisesti katkaista siinä vaiheessa, kun kiekko maalin jälkeen putoaa taas jäähän.

Sen sijaan led-valot on taidettu aika hyvällä prosentillä nykyään muistaa laittaa pois ajallaan. Alkuaikoina ne kun vilkkuivat yleensä vielä pitkään maalin jälkeen. Niihin tosin ei juurikaan ole tullut edes kiinnitettyä enää huomiota, sen verran himmeiltä täydessä valaistuksessa näyttävät.
 
Viimeksi muokattu:

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Porukka oli herännyt sen verran, että jaksoi paikoilleen laahustaa, mutta sitten taas vaivuttiin unten maille. Jos tämä olisi ollut tiistai-peli, niin tunnelmaa olisi voinut kuvata ehkä ihan kelvolliseksi. Nyt kuitenkin sisääntulosta ja pelaajaesittelystä lähtien oli jo tunnelman puute aistittavissa. Todella laiskasti taputti porukka mukana, ja pelin aikana ajoittain jopa häpeällisen laiskaa kannustamista rivikatsojilta................

Ymmärrän kritiikkisi nimimerkki Isaa osittain.

Mutta kannattaa ottaa huomioon, että se maksava katsoja Markku 45 -v ja Maija 43 -v lapsineen (Mirkku 6 vuotta ja veljensä Timo samanikäinen) tai rollaattorilla paikalle tullut Uki -setä 95 vuotta eivät välttämättä jaksa pomppia, kiljua tai levitellä jalkapallotifoja oikealla tavalla kannattavan fanin lailla.

Voisin kuvitella, että he kuten minä kuitenkin yhtä lailla ovat hengessä mukana.

Fanikatsomot ovat sen takia olemassa, että he hoitavat homman Uki -sedänkin puolesta. Ei pahoiteta mieltä tästä asiasta.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Pitkästä aikaa tuli lähdettyä hallille täältä kaukaa metsäkulmalta. Sama murheenkryyni näkyy jatkuvan kaiuttimien muodossa, viimeksi hopea kaudella käyneenä ne kuulosti jopa siedettävältä, mutta nyt tuli mieleen hiljainen Yle Suomea soittava autoradio moottoritiellä. Bassoa ei lainkaan, maalibiisistä puolet hukkui johonkin katonrajaan yms yms.

Tunnelma oli jotenkuten välttävä, se tuntuu taas hakevan uomiaan surkean viime kauden jälkeen. Eihän sitä tiedä taas vaikka tulis tappioputki, ettei kannustettu turhaan?? Kyllä se tästä vielä lähtee, porukka on vaatimattomallakin kaudella löytänyt tiensä Iskulle, ja tuskin tästä nyt mitään kauheeta notkahdusta tule.

Niin, miksi tulospalvelu näkyy niin vähän taululla? Taisin tasan kaksi kertaa nähdä tilanteet taululla, kun Esim. Hakametsässä ne näkyvät miltei joka pelikatko.
 

miree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Onko se kannustus oikeasti noin surkeaa? Istun itse A5 katsomossa, siis varsin lähellä fanikatsomoa. Ilmeisesti sieltä tuleva, mielestäni kiitettävä kannustus, innoittaa A5-katsomon mielestäni hyvinkin kohtuulliseen kannustukseen, mutta pidemmälle ei apu riitä?

Muutaman pelin viime kaudella D1-katsomossa istuneena ymmärrän kyllä yskän. Sieltä muista tunnelman olleen huikea sitä edellisen kauden puolivälieräsarjan Game 7:ssä Kärppiä vastaan. Siinä vaiheessa on tietysti syytä ollakin, kun viimeisetkin gloryhunterit kaivautuu koloistansa.
 

Isaa

Jäsen
Mutta kannattaa ottaa huomioon, että se maksava katsoja Markku 45 -v ja Maija 43 -v lapsineen (Mirkku 6 vuotta ja veljensä Timo samanikäinen) tai rollaattorilla paikalle tullut Uki -setä 95 vuotta eivät välttämättä jaksa pomppia, kiljua tai levitellä jalkapallotifoja oikealla tavalla kannattavan fanin lailla.
Eivät kannata tietenkään, mutta eilisessä pelissä taputtelut olivat normaalia laiskempia, ja ottelun ajankohdan sekä joukkueen esitykset huomioon ottaen se tuntui melko oudolta.

Ero päädyissäkin on tosiaan melko selkeä. Fanikatsomolla varmasti on vaikutusta myös varsinkin B- ja A5-katsomoihin.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onko hallin DJ:n tehtävä yrittää kohottaa tunnelmaa, vai vaivuttaa katsojat uneen? Nykyisten biisivalintojen perusteella veikkaan jälkimmäistä. Vittu mitä paskaa. Eilenkin sieltä laitettiin jotain latteaa Green Dayta soimaan, kun Pelicansilla oli ylivoimalla aloitus. Ihme, ettei katsomo oikein syttynyt.

Ja edelleen... ei sitä Keekkiä tarvitse pelissä soittaa, vaikka jannu lahessa olisi joskus asunutkin. Se on paskaa, eikä sovi lätkäpeliin yhtään. Vittuttaa joutua kuuntelmaan sitä ähkinää ja änkytystä pakolla, kun "siiviilissä" tuota onnistuu hyvin välttelemään kaikesta tuputuksesta huolimatta. Perkele, kun nämä DJ:n hommatkin hoidetaan ilmeisesti lapsityövoimalla, kuten hallissa kaikki muukin nykyään, ja nämä jonnet tunnetusti pilaa kaiken.

Kannattajakulmassa on ilmeisesti tapahtunut katoa, kun edes niitä perushuutoja ei sieltä kajahda entiseen malliin?
 

Zikako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olen myös koko alkukauden ihmetellyt joitakin DJ:n biisivalintoja. Välillä sitten taas onnistuu ja soittaa tuttuja ja turvallisia hengen nostatus/taputukseen yllytys biisejä ym.

Onko DJ vaihtunut, onko edes vakituista jukkaa vai vetääkö välillä vaan tahallaan ihan päin helvettiä? Tiedä häntä, mutta todellakin on syytä parantaa tai sitten vaihtoon...
 

Isaa

Jäsen
Taso tuntuu heittävän sitten kovasti pelistä toiseen, mitä DJ:n suorituksiin tulee. Tässä ketjussa aiemmin haukkumani pelin jälkeen kuultiin taas parempaa suorittamista siltä osastolta, mutta ilmeisesti sitten eilen mentiin taas metsään.

Pekko Pelikaani -kannustusvideosta vielä sen verran, että sen "teho" kävi huvittavasti ilmi oliko nyt viime tiistain pelissä Tapparaa vastaan, jossa kyseisellä videolla saatiin aikaan koko ottelun hiljaisin hyökkäyspään aloitus. Seuraavalla kerralla tuli taas sitten joku tuttu biisi sieltä, ja yleisö oli taas normaalisti mukana. Itselläni ei edes henkilökohtaisesti mitenkään erityisen paljon sitä vastaan ole periaatteen tasolla, mutta ainakin sen "Kannustakaa!"-huudon jättäisin mieluusti kuulematta.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Linkitetään tämä tännekin. Lahdessakin otetaan ensi kaudella askel turvallisempaan suuntaan ja Iskulle pystytetään joustokaukalo. Hieno homma. Olisi tosin voinut tehdä tämän jo halliremontin yhteydessä, mutta parempi nyt kuin myöhemmin.

Joustokaukalo tulee myös Lahteen - Urheilusähkeet - ESS.fi

No nyt tämä Mäki-Korvela syö sanojaan. Vielä viimeksi "joustokaukalo tulee", mutta nyt ESS:ssa "joustokaukalo tulee, jos on pakko". Vielä yritetään löytyy lisenssiehdoista porsaanreikiä ja vaihtaa ainoastaan pleksit.

Tämähän hoidettiin kertakaikkiaan nolosti. Jos jotain luvataan, se tehdään. Nyt pelaajien turvallisuuden kustannuksella yritetään säästää. Toivottavasti lisenssiehdot pakottavat halliyhtiön investoimaan kaukaloonkin.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
No nyt tämä Mäki-Korvela syö sanojaan. Vielä viimeksi "joustokaukalo tulee", mutta nyt ESS:ssa "joustokaukalo tulee, jos on pakko". Vielä yritetään löytyy lisenssiehdoista porsaanreikiä ja vaihtaa ainoastaan pleksit.

Tämähän hoidettiin kertakaikkiaan nolosti. Jos jotain luvataan, se tehdään. Nyt pelaajien turvallisuuden kustannuksella yritetään säästää. Toivottavasti lisenssiehdot pakottavat halliyhtiön investoimaan kaukaloonkin.

Mäki-Korvela on onneksi valittu myös Hockey-Hall of Fameiin lahteilaisen kiekon taustavaikuttajana ja edistäjänä. Näin sitä homma etenee.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jo ihmettelinkin, että oliko papparaisilla menneet aamulääkkeet sekaisin, kun ihan tosta vaan joustokaukoloa meinasivat pykätä. Kyllähän nyt riitely, valittaminen ja vitkastelu kuuluu tällaiseen toimintaan erottamattomasti.
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
En nyt yhtään fiksumpaa ketjua löytänyt tälle kysymykselleni, mutta näillä mennään.

Eli siis huomenna oltais kaveriporukalla tulossa katsomaan Pelicans-Jokerit peliä Lahteen. Kukaan meistä ei ole kertaakaan käynyt kiekkoa sielläpäin katsomassa, joten kyselläämpäs vähän.

Halli varmasti löytyy, mutta parkkipaikasta en olisi niinkään varma. Onko siellä vaikea löytää parkkipaikkaa, mielellään ilmaista sellaista? Jos maksaminen on välttämätöntä, niin paljon sitä rahaa kannattaa varata mukaan, jottei ihan yllätyksenä tule maksulliset mestat? Ylipäätään vetääkö hallin parkkipaikka hyvin, eli kuinka nopeasti sieltä pääsee noin suunnilleen pois matsin jälkeen kohti etelää?

Sitten vielä tulee mieleen hallin sisältä muutama seikka. Eli meillä on liput seisomakatsomoon, onko näkyvyys kentälle hyvä? Ja sitten vielä tärkein, eli paljon kalja maksaa?

Isot kiitoksen niille, jotka jaksaa meitä hieman valaista, ei ole Lahteen juurikaan asiaa ollut, joten mielellämme otamme informaatiota vastaan!
 

Zikako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Halli varmasti löytyy, mutta parkkipaikasta en olisi niinkään varma. Onko siellä vaikea löytää parkkipaikkaa, mielellään ilmaista sellaista? Jos maksaminen on välttämätöntä, niin paljon sitä rahaa kannattaa varata mukaan, jottei ihan yllätyksenä tule maksulliset mestat? Ylipäätään vetääkö hallin parkkipaikka hyvin, eli kuinka nopeasti sieltä pääsee noin suunnilleen pois matsin jälkeen kohti etelää?

Mikäli olette ajoissa liikenteessä niin ilmaisia parkkipaikkoja kannattaa käydä etsimässä Paasikivenkadulta/Jalkarannatieltä Linja-Autoaseman lähettyviltä. Jonkin verran kävelyä hallille, mutta ei paha. En tiedä mitä muita tapahtumia on vai on ko mitään niin Salpausselänkadulta Lahden Stadionin/Messuhallin parkkipaikoilta varmasti löytyy tilaa.Mikäli olet Helsingistä niin olet varmasti tottunut pahempiin ruuhkiin kuin mitä Lahes on pelin jälkeen, joten ei sitä poistumisaikaa niin kauheasti tarvitse varata. Ja voihan sitä käydä yhet juomassa pelin jälkeen niin pahin ruuhka on kaikonnut? Sitten on Hämeenlinnantien ja Hollolankadun risteyksen tuntumassa koulun pihassa 3 euron maksua vastaan mahdollisuus pysäköidä. Siiitä on helppo lähteä karkuun kohti etelää

Sitten vielä tulee mieleen hallin sisältä muutama seikka. Eli meillä on liput seisomakatsomoon, onko näkyvyys kentälle hyvä? Ja sitten vielä tärkein, eli paljon kalja maksaa?!

On. Tutustu Isku Areenaan | Pelicans
Linkki vie Pelicansin nettisivuille.

Kalja 0,4 l 6 euroa.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt se joustokaukalo sinne sitten tulee, kertoi joku akka jossain paikallisuutisissa.

Oli näköjään etlarin nettisivuille vievässä linkissäkin:

http://www.ess.fi/urheilu/urheilu-uutiset/2014/01/07/isku-areenaan-joustokaukalo---hinta-jaa-alle-100-000-euron

Vaikka ei tämä nyt suoranaisesti tarkoita kuten siinä lukee niin silti vähän huvitti toi Mäki-Korvelan kommentti kun puhutaan turvallisuudesta;



..kun 50k säästettiin.

Luit varmaan uutisen?

- Kannatti odottaa, sillä toimitus ei kuitenkaan tapahdu ennen kesää
 

McInen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Voisiko joku kertoa, mitä ne vilkkuvalot hallissa ovat? Salamavaloja periaatteessa näyttäisivät olevan, mutta vilkunta on aika päätöntä; Ensimmäiset nähtiin klo 17:55 ja pelissäkin näyttivät vilkkuvan ei niin kiinnostavissa kohdissa. Mitä nämä vilkut siis ovat? Kalakukkofaneille en osannut vastata...
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Voisiko joku kertoa, mitä ne vilkkuvalot hallissa ovat? Salamavaloja periaatteessa näyttäisivät olevan, mutta vilkunta on aika päätöntä; Ensimmäiset nähtiin klo 17:55 ja pelissäkin näyttivät vilkkuvan ei niin kiinnostavissa kohdissa. Mitä nämä vilkut siis ovat? Kalakukkofaneille en osannut vastata...

Faktaa ei ole, mutta voisin kuvitella että kyseessä on ollut ottelutapahtumien kuvaaminen "automaattikameroilla". Ainakin muutama vuosi sitten Iskulla kuvattiin ottelutapahtumia ja tasaisin väliajoin ympäri hallia salamat välähtelivät. Kuvat tulivat sitten myöhemmin katseltaviksi Pelicansien kotisivuille. Ja hienoja kuviahan ne olivat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös