La 9.10.2010 Ilves - HPK

  • 8 583
  • 39

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Avataan kerrankin hieman aikaisemmin kun paria tuntia ennen ottelua ketju Ilveksenkin pelille.

Mielenkiintoisen ottelun tästä tekee se, että Ilvekseltä paluun kokoonpanoon tehnee tähän peliin Toni Rajala ja kapteeni Pasi Määttänen. Toivomuksissa on, että valmennusjohto ei lähtisi rikkomaan hyvin toimineita kahta ketjua:

Marjamäki - Lee - Niinimäki
Rask - Myttynen - Sointu

Näistä Lee johtaa Ilveksen pistepörssiä seitsemällä syötöllään, Rask on toisena pörssissä ja johtaa maalipörssiä neljällä(4) maalilla, Niinimäki on kolmantena tehoin 3+2=5, Marjamäellä tehot 2+2=4 ja todellinen komeetta Matias Sointu pelaa piste per peli tehoin eli 4 peliä tehot 3+1=4.

Itse pelissä kiinnittäisin huomiota etenkin nuoriin puolustajiimme, joista etenkin Jyrki Jokipakka ja Niko Peltola ovat pamauttaneet komeat maalit viime peleissä. Jokipakka Minnesota Wildia ja Peltola Jokereita vastaan(itse todistin molemmat livenä, HUH!).

Muutenkin kannattaa seurata nuoren Ilveksen iloista, järkevää ja suht hyökkäävää pelitapaa. Muutos viime kauteen on sanoinkuvaamaton!

Joku muu kertokoon HPK:sta.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Jälleen miellyttävä ottelu tulossa. Tällä hetkellä itselläni on kova luotto Ilvekseen varsinkin joukkueen pelatessa Hakametsässä. Tästä ottelusta ei voi lähteä hakemaan mitään muuta kuin täyttä kolmea pistettä. Joukkue on saanut ladata akkuja ja toisaalta harjoitella hyvin nyt kolme päivää joten joka äijällä luulisi olevan kova halu päästä näyttämään osaamistaan Hakametsän pikku pöhnässä olevalle, toivottavasti äänekkäälle, lauantai-yleisölle.

Hyökkäyspäästä sen verran, että Määttänen ja Rajala palaavat Ilves.comin uutisen mukaan kokoonpanoon. Sen sijaan Marjamäki on jälleen sivussa. Minkähän takia miehen piti pelata KalPa-peli koska kylki selvästi kaipaa lepoa?

Rajala Lee Kantola (Kantola paikkaa Marjamäkeä samantyylisenä pelaajana.)
Keränen Määttänen Niinimäki (Keräselle rohkeasti hyökkäävä rooli. (Tiedän ettei tule tapahtumaan.) Hänellä on hyökkäyspään potentiaalia Korhosta enemmän.)
Rask Myttynen Sointu (Tämä vauhdikas ketju on pelannut hyvin yhteen.)
Välimaa Tuominen Korhonen (Tuominen tähän kenttään sentteriksi, koska hän on Pellistä isompi ja hänellä on parempi +/- tilasto.)

Myös maalivahdin valitsemisesta tulee kimurantti tehtävä Pajuojalle ja Korhoselle. Luultavasti kuitenkin ykkösmaalivahdiksi suunniteltu Hurme jatkaa maalilla varsinkin nyt kun hän on saanut levätä. Siihen kun lisätään Jampan hyvä peli Kuopiossa niin valinta kohdistuu luultavasti häneen.

Hallille tottakai matka käy ja kuten sanoin täyttä pistepottia lähdetään jahtaamaan. Kaksi maalia ensimmäiseen erään ja toiseen erään jatketaan samanlaisella höökillä niin hyvä tulee. Alkukaudella Ilveksen toiset erät ovat olleet erittäin hyviä varsinkin jos vertaa muutamaan viime kauteen joissa toiset erät ovat olleet melkoista pelailua. Tällä kaudella, ja etenkin viime peleissä mm. Jokereita, Minnesotaa ja KalPaa vastaan, Ilves on liki dominoinut kentän tapahtumia.

Kaikki hallille!

Edit. Kokoonpanoa muokattu. Marjamäki on siis kylkivamman takia sivussa.
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Ilves tänään:

Korhonen-Lee-Pellinen
Peltola-Bäckström

Rask-Myttynen-Sointu
Glenn-Bruun

Rajala-Määttänen-Niinimäki
Jokipakka-Kesä

Välimaa-Kantola-Keränen

Hurme (Aittokallio)

Ei niin huikeita otteita näyttäneet Korhonen ja Pellinen ovat ykkösessä, joten onkohan etenkin Pellisellä ns. viimeinen näyttöpaikka. Tosin tuosta rosterista ei nyt voi pudottaa ketään kun porukkaa vieläkin puuttuu. Masi ja Anttila olisi saatava kyllä mahd. pian takaisin, kuten myös puolustuksen tärkeä palanen Arto Tukio.

Jälleen niitä pelejä joista pistekin on hyvä suoritus. Lassila on ohitettava tänään ja ylivoiman toimittava.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
No eipä tuo vielä juuri ole näkynyt ja eihän Arto mikään korvaamaton ole ollut viimeisen kahden kauden aikana, ei sillä. Hyvin nuorisokaarti ja etenkin hankinnoista Peltola on pelannut. Mutta totuus on se ettei tuolta ukkoja voi paljoa pudottaa, pakko sen kokemattomuuden on näkyä jossain vaiheessa kautta ja onhan tuosta väläyksiä jo nähtykin

Totuus on että Ilveksen pakisto tarvitsee vahvistusta+kokemusta ja Tukion poissaolo ei sitä seikkaa paranna, vaikkakaan Tukio ei mikään liigan top5-puolustaja olekaan.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Eiköhän tässä pahimmillaan käy niin, että Roppo iskee kypärätempun Hurmeen hooverin avustuksella. Sen verran mitä olen tällä kaudella Kerhoa seurannut, niin odotettavissa voi olla ihan mitä tahansa perseilystä murskavoittoon.

Ketjut näyttää melko mielenkiintoisilta. Itsehän olisin vaihtanut kuitenkin Raskin ja Rajalan paikkaa, mutta voihan tuo toimia hyvin noinkin. Potentiaalisesti vanhan koulun ilvesläistä taitoa pitäisi löytyä huikea määrä sekä Myttysen että Määttäsen ketjuista.

Huh, että on surkea tuo Hurmeen torjuntaprosentti. Jälleen kerran käytän paikan hyväkseni ja huutelen Toskalaa (tai ihan ketä tahansa, vaikka Jukka Tammea) apuun.

En todellakaan odota Ilveksen tällä kaudella kulkevan voitosta voittoon, mutta lauantai-illan kotiottelu on sellainen paikka josta kolme pistettä kuuluu kuitenkin ottaa.
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
HPK kokoonpanossa on reagoitu Männikön tehottomuuteen, ja ykkösessä tänään Viitaluoman ja Puustisen rinnalla kokeilee Niko Nieminen. Männikkö on siirretty Latvian poikien seuraksi. Puolustuksen kolmosparina jatkaa edelleen huikaiseva DelGrosso-Holmberg pari, eli ei mitään uutta sairastuvalta.

Eli HPK tänään:

Nieminen-Viitaluoma-Puustinen
Saulietis-Berzins-Männikkö
Kolehmainen-Piispanen-Roppo
Turtiainen-Pulliainen-Karevaara

Tuulola-Porseland
Alatalo-Laamanen
Del Grosso-Holmberg

Maalilla jatkaa Lassila

Kyllähän Kerhonkin tästä täytyy 3 pistettä ottaa kylmän viileästi. Aloitetaan samalla tavalla kuin Jokeri-pelissä, mutta jätetään ne tyhmät harhasyötöt ja kovat kosketukset väliin, ja lyödään ne kiekot maaliin asti, eikä kolisutella rautoja.

Olisin jopa sitä mieltä, että tänään olisi saattanut olla Metsolan aika avata liigakausi maalissa, sillä tulevat pelit eivät ole todennäköisesti ainakaan helpompia kuin tämä, jos tämäkään nyt helppo on, sen ilta näyttää.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Oli sitten aika totaalinen housuunpaskominen kolmanteen erään. Kaikki kunnia toki Ilvekselle voitosta, mutta ei moista kyllä selitä pelkkä vastustajan kova tsemppi. Taitaa olla Viitaluoman johtamalle kolmikolle toi puolustuspää viime aikoina jääny vähän tuntemattomammaks paikaks... No raportteja odotellessa.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Ai että kun tuntuu hyvältä tämä voitto. Peräti 6-2 viimeinen erä. Huh huh.

Rask ja Rajala tulessa, tosin Rajala oli ensimmäiset 2 erää unessa. Ilves törmäsi Hpk:n puolustukseen, mutta vikassa erässä teki siitä reikäjuustoa.

Hurme sekä Lassila ei voinut maaleille mitään. Tosin yksi selkeä tuomarivirhe nähtiin josta olisi pitänyt viheltää rl. Mutta onneksi näinpäin.

Plussat ja miinukset:

+Rask, ylivoimaisesti kentän paras tänään.
+Rajala, komea maali ja heräsi viimeiseen erään.
+- Myttynen, tarjoili komeasti maalin, mutta valitettavasti molemmille joukkueille.
+ Hurme, pelasi hyvän ottelun, otti kuitenkin muutaman hienon kopin joista olisi hpk:n pitänyt tehdä maali
+- Lee, teki maalin, mutta tyhmästi käänsi viime hetkellä selkänsä ennen Alatalon taklausta.

- Kurinalaisuus molemmilta joukkueilta 3.erässä
- Yleisö, heräsi vasta viimeiseen erään
- Pellinen ja Korhonen, varjojen mailla vaeltelevat
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Odotellaan "Tultiin takki auki"-kortin esiin ottoa... Sillähän on perusteltu kaikki Ilveksen tähän astiset voitot.

Näinhän se taitaa mennä, mutta samapa tuo meille, Ilves on KOVA kotijoukkue. Tampereella saa tehdä jokainen liigajoukkue täyden päivätyön ja monesti jää silti ilman pisteitä.

Minä pääsin peliä seuraamaan vasta viimeiselle kaksi minuuttiselle, joten mitään analyysiä ei pysty arvailemaan. Hienoa kuitenkin, että ne joilta pisteitä odotetaan myös niitä tekevät. Eli Rask, Niinimäki, Rajala jne.

Hieno voitto! Seuraavaksi hampaisiin TPS.

EDIT: Myös Kerholta tehoili oletetut miehet; Roppo, Laamanen ja Mänikkö.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Odotellaan "Tultiin takki auki"-kortin esiin ottoa... Sillähän on perusteltu kaikki Ilveksen tähän astiset voitot.
Peliä en ole nähnyt enkä kuullut, mutta 3 maalia 2 minuuttiin niin kyllä sieltä aika takki auki on tultu :P (siis erätauolta)
 
Viimeksi muokattu:

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Peliä en ole nähnyt enkä kuullut, mutta 3 maalia 3 minuuttiin niin kyllä sieltä aika takki auki on tultu :P (siis erätauolta)

Jep, ei ikinä missään nimessä olisi niin ollut että Ilves lisäsi niin paljon luistelua että hpk jäi jälkeen. Ilves teki viimeisessä erässä hpk:n puolustuksesta reikäjuustoa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Jep, ei ikinä missään nimessä olisi niin ollut että Ilves lisäsi niin paljon luistelua että hpk jäi ihmetteleen.
No kyllä aika sankarillinen joukkue saa olla ihan mikä tahansa joka pelkästään omaa suoritusta parantamalla takoo 2-0 tilanteesta 3 maalia 2 minuuttiin. Edelleen en ole peliä nähnyt enkä edes kuullut, koska olin toisessa liigapelissä hommissa, mutta se olis ihan sama vaikka vastakkain olis ollut Lukko ja Ässät niin kyllä se vastaan ottava on tehnyt jotain päin persettä siellä erätauolla, ei niin päin että toinen yhtäkkiä parantaa potenssiin.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tais Raipe vaan näyttää palan erätauolla ja Ilves tuli muna pystyssä (Suikkasen sanoin) HPK:n kimppuun viimeiseen erään.

Aivan mahtava erä, jumaleissöni 6 maalia! Sehän tekee...1..2..3...18 maalia peliin! Rajalalta maaginen paluu ja kaiffari onkin Matias "Magic Matias" Soinnun kanssa piste/peli mitattuna tehokkain kaveri meidän tiimistä!
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Niin. Ei tässä nyt kukaan ole Ilvestä ollut vähättelemässä itseisarvoisesti. Ymmärrän kyllä, että tarve puolustaa ja nähdä joukkue hyvänä on kova huomioiden kausiennakot, organisaation totaaliset sähläilyt sekä tämän kauden (ainakin tuloksellisesti) varsin suuresti ottelujen välillä heiluvat otteet.

Kuitenkin kun kolmanteen erään tultaessa toinen joukkue tekee erän alussa kolme (3) maalia 1.42 minuutin sisään, niin sitä ei kyllä selitä kuin (1) vastustajan merkittävä tason putoaminen tai sitten se (2), että Ilves pelasi kaksi ensinmäistä erää aivan totaalisen päin persettä sekä lähinnä täydellisesti hiihdellen, Kerhon tason pysyessä koko aika samana läpi ottelun. Näiden yhdistelmä lienee lähinnä totuutta. Oma veikkaukseni kuitenkin on vaihtoehto (1) painoarvon ollessa suurempi.

Mutta kerta ottelua en ole nähnyt, niin en tietenkään mitään absoluuttisia totuuksia väitä esittäneeni. Moinen "uinahtelu" tosin on ollu Kerholle viime aikoina tyypillistä. Lähinnä siis ihan maalaisjärkeä tässä pyritään käyttämään.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Mutta kerta ottelua en ole nähnyt, niin en tietenkään mitään absoluuttisia totuuksia väitä esittäneeni. Moinen "uinahtelu" tosin on ollu Kerholle viime aikoina tyypillistä. Lähinnä siis ihan maalaisjärkeä tässä pyritään käyttämään.

Mielestäni on hiukan turhaa veikkailla tälläisiä ennen kuin on nähnyt maalit. Tosiasiassahan Ilves on voinut yksinkertaisesti saada ns. "kaikki onnistuu" - hetken kolmannen erän alkuun. Jokaiselle joukkueelle näitä tulee, eikä niillä tarvi olla mitään tekemistä toisen joukkueen perseilyn kanssa. Toisinaan on, toisinaan ei. Tällä kaudella vaan oletetaan kyseessä olevan perseilyn, koska Ilvestä ei nähdä, ymmärrettävistä syistä johtuen, kovana joukkueena.
 

KOjakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kuka teroitti kynnet

Lauantai ilta 4600 katsojaa "kiekkohullusta" kaupungista, mitä yleisö odottaa? Tämän parempaa viihdettä sille ei tulla tarjoilemaan(Pelillisiin hienouksiin en osaa kommentoida). Kaksi erää toki ei ollut kovin kaksista viihdettä kiekko viihdettä, tunteita toki sekin tarjoili niin kuin kiekko aina.

Eka erä

mielestäni aika tasaista peliä. Molemmilla oli hetkensä. Kerho toki sai hieman vaarallisemmin pelin pyörimään erän loppua kohden ja olisi ehkä ansainnut maalin.

toinen erä

Myttynen pääsi toisessa erässä laidasta ajamaan sisään ja maalille veivasi Lassilan kaffelle, mutta ei puolustajaa joka maaliviivalta sai kiekon sudittua takaisin peliin. Saman jäähyn aika Kerhon puolustaja toimitti kiekon maalille, riparista Männikkö laittoi siten sisään, kun Ipan puolustaja oli paikalla mutta ei läsnä. Ropon 2 - 0 maali oli mielestäni hieno, kaks ykkönen josta oma ratkaisu, kiekko hieman pakin jalkojen maskiin ja suora laukaus pisteiden välistä.

Tässä kohtaa poikani ilmoitti, että me taidetaan hävitää tää peli, onneksi älysin sanoa, että katsotaa loppuun ja lasketaan sitten maalit.

Toki itselläkin hieman alkoi mietityttämään, että mitä jos se mahdollinen alivoimamaali olisi mennyt sisään, olisiko peli erilainen.

Kolmas erä kuus - kaks

Kerho puolusti mielestäni hyvin kaksi erää ohjaten ilveksen hyökkäyksiä hienosti jo siniviivalta kulmia kohti. Kolmannen erän maalit olivat sikäli mielenkiintoisia, että tulivat suorista (lievistä ylivoima)hyökkäyksistä ilman mitään erityistä painostusta. Sikäli mielenkiintoisia, että en oikein ymmärtänyt miksi Kerhon piti olla noin hyökkäävä ja jättää Ilvekselle aika käntää vastahyökkäyksiä. Noh hyvä näin. Ilveksen maalit olivat todella hienoja, muutama klap klapin. Ennen kaikkea Ilveksestä näkyi usko omaan joukkueeseen ja tekemiseen. On hieno katsella joukkuetta joka ei roiski, vaan hyökkäyksiin lähdöt ovat nopeita ja varmoja (toki 4-4 tasoituksessa olisi pitänyt nöyrästi vain purkaa, mutta nyt se ei haittaa)

Alatalon taklaus

Pidän taklauspelistä, vaikka sitä tänään ei juurikaan ollut. Silti sanon, että tätä Alatalon taklausta en ymmärtänyt. Lee oli tulossa laidasta kun Kerhon toinen kaveri ajaa häntä laitaan. Alatalo tulee hyvällä vauhdilla(ei siis liian kovaa, vaan niin että osuu ja tuntuu) ja ajaa Leetä oikea-aikaisesti. Nyt se kohta jota en ymmärrä, Alatalo olisi voinut torpata Leen puhtaalla taklauksella, niin että joukkue olisi voinut jopa syttyä tästä taklauksesta, mutta ei, kyynärpää ylös(2m) ja päähän. Siis miksi, kun kynärpää olisi ollut alhaalla taklaus olisi ollut todella hieno. Tässä myös taklattava oli hyvässä asennossa ja pää ei ollut alhaalla.

Yhtä kaikki hienoa on siis huomata, että Ilves uskoo tekemiseensä ja taistelee. Tätä Ilvestä minä haluan katsoa, kiitos.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Mielestäni on hiukan turhaa veikkailla tälläisiä ennen kuin on nähnyt maalit. Tosiasiassahan Ilves on voinut yksinkertaisesti saada ns. "kaikki onnistuu" - hetken kolmannen erän alkuun. Jokaiselle joukkueelle näitä tulee, eikä niillä tarvi olla mitään tekemistä toisen joukkueen perseilyn kanssa. Toisinaan on, toisinaan ei. Tällä kaudella vaan oletetaan kyseessä olevan perseilyn, koska Ilvestä ei nähdä, ymmärrettävistä syistä johtuen, kovana joukkueena.

No aivan yhtä "turhaa" on veikkailla mitään toiseen suuntaan vetävääkään?

Kuten totesin, ymmärrän äärimmäisen hyvin, että Ipa-faneilla on tällä hetkellä jonkinasteisia itsetunto-ongelmia (joukkueensa osalta!), sekä ihan kaveripiirissä tämä on tullut todettua ihan viime vuosinakin enemmän kuin tarpeeksi hyvin. Mutta otetaan asiat nyt asioina. Kuka nyt on väittänyt mitään perustuen siihen, että vastassa on juurikin Ilves? Niinpä.

Muuten tuohon omaan skenaarioosi minulla ei ole muuta kommentoitavaa kuin tuo aikaisempi postaukseni.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
No aivan yhtä "turhaa" on veikkailla mitään toiseen suuntaan vetävääkään?

En oikeastaan veikkaillutkaan vaan näytin, että on olemassa muitakin vaihtoehtoja kuin tuo esittämäsi.

Myöskään itsetunto-ongelmia en myönnä. Itse tiedostan Ilveksen tämän kauden rajallisuuden, mutta myös potentiaalin. Jokaisesta voitosta osaan iloita enemmän kuin edellisillä kausilla. Yksittäiset pisteet tai jatkoaikavoitot ovat toisinaan vieläkin pettymyksiä.

Mutta ihan sama, tärkeintä on, että taas tuli voitto ja todennäköisesti vielä yhtä päävastustajaa vastaan! Hyvä me!
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
No huh huh, kuuntelin kaksi erää jääkiekkokierrosta, sitten kävin yhdellä rokkikeikalla ja nyt kun tulin kotiin niin JUMALAUTA, kuusi maalia kolmannessa erässä! Hymyilyttää, kiitos Ilves, todellakin. Onhan se nyt siistiä, että tää joukkue aletaan tuntea taistelevana, ei-luovuttajana. Rask ja Rajala heiluttaneet tahtipuikkoa, kyllä nyt kelpaa.
 

d2uce

Jäsen
Johan oli sysimusta kolmas erä HPK:lle ja jottei nyt syytettäisi tamperelaisjengin aliarvioimisesta, niin veikataan syyksi sitä, että Ilves vaan rupesi pelaamaan tosissaan.

Maalikoosteen perusteella ei mikään nappi-ilta ainakaan Santeri Alatalolle. Lisäksi vielä junnumainen kohellus tuossa taklauksessa, jonka olisi tosiaan voinut vetää puhtaastikin.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
on olemassa muitakin vaihtoehtoja kuin tuo esittämäsi.

Tietenkin. Esitinkin nyt todennäköisimmät selitykset. Hypoteettisia vaihtoehtoja on tietenkin miljoonia.

Kun katsoin nuo maalit, niin kyllä olen edelleen selitysteni takana. Todella huolimatonta pelaamista, jossa omassa päässä surffailtiin (Viitaluoma ainakin) ilman omaa miestä sekä hyökkäyspäässä pelattiin tarpeettomalla riskillä pitämättä kolmea miestä pelin alla. Hienoja maaleja kyllä kaikki ottelun maalit. Eikä tosiaan oikeastaan yksikään ollut mikään varsinainen hörppäys molareilta.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Mutta kerta ottelua en ole nähnyt, niin en tietenkään mitään absoluuttisia totuuksia väitä esittäneeni. Moinen "uinahtelu" tosin on ollu Kerholle viime aikoina tyypillistä. Lähinnä siis ihan maalaisjärkeä tässä pyritään käyttämään.

Kyllä maalivideon perusteella tosiaan oli jonkin tason uinahtelua Kerhon pelaajilta juuri noissa erän avausmaaleissa. Ja hienosti Ilves noista rankaisi.

Alatalon taklaus olisi ollut pirun komea, jos kyynerpää ei olisi noussut. Rajalalta puolestaan loistava syöttö Niinimäen maaliin. Paha sanoa, että tiesikö Jessen olevan sillä suunnalla, mutta loistopassi joka tapauksessa. Myös Myttyseltä hieno lätty Raskin maaliin.


EDIT: Rask --> Myttynen
 
Viimeksi muokattu:

Bronco

Jäsen
Erittäin tärkeä voitto

Vaikka todellisuudessa kaikki kolmen pisteen ryöstöt ovatkin yhtä tärkeitä, HPK:n kaataminen varmisti tilastoja tuijottavalle kannattajalle rauhalliset yöunet koko viikonlopuksi. Nyt kun TPS alkaa oletettavasti tehdä nousua pohjalta, on tärkeää ettei Ilves tipu muiden joukkueiden kyydistä turkulaisten ensimmäiseksi ohitettavaksi.

Tällä hetkellä ollaan kolmen pisteen päässä seitsemäntenä majailevasta ja yhden ottelun enemmän pelanneesta KalPasta. Lisäksi ollaan siinä tilanteessa, että Ilveksellä on meneillään kolmen ottelun pisteputki, johon sisältyy mm. voitto jatkoajalla sekä kauden ensimmäiset vieraspojot. En missään tapauksessa halua aloittaa mitään leijumista tai nostaa odotuksia yhtään korkeammalle kuin mitä ne olivat ennen kauden alkua, mutta onhan tämä kaikin puolin helpottava tilanne. Niin joukkueen itseluottamuksen kuin kannattajien mielenrauhankin kannalta.

Kuninkaan paluu

Ottelun ensimmäinen erä oli lopulta aika tasainen, vaikka alussa Ilves loikin hyvää painetta Kerhon päädyssä. Kotijoukkue karvasi ylhäältä ja se vaikutti hyydyttävän HPK:n hyökkäyspelin täysin tehottomaksi sekamelskaksi. Viimeistään Kesän jäähyn aikana hämeenlinnalaiset saivat kuitenkin juonesta kiinni eikä maalikaan ollut kaukana.

Toisesta erästä näin vain puolet ja näin Ilves-laseilla katsottuna lienee hyvä niin. Ropolta hieno maali!

Lasaretin puolelta kokoonpanoon palannut Toni Rajala näytti kolmannessa erässä miksi hän on mielestäni ollut Ilveksen alkukauden paras hyökkääjä. Ensin tasoitusmaali ja hetkeä myöhemmin aivan upea alustus Niinimäen maaliin. Rajala vei puolustuksen kahville, syötti maalin eteen unohtuneelle Jesselle ja tämä sai laittaa limpun lähes tyhjään maaliin. Tilastojen perusteella oli kaiken lisäksi syöttämässä Bruunin voittomaaliakin!

Myttysen ketju ja etenkin kaksi maalia tehnyt Joonas Rask olivat luonnollisesti isossa roolissa kolmannen erän hurmiossa, mutta laskisin silti Toni Rajalan ottelun parhaaksi pelaajaksi (tehot + ensimmäisen erän väläytykset heti loukkaantumisen jälkeen).

Pitäisi varmaan piikitellä jotain, että "Ilvekselle riitti tänään yhden erän pelaaminen". Todellisuudessa en nähnyt ainakaan ensimmäisten 20 minuutin aikana minkäänlaista merkkiä kotijoukkueen huonosta asenteesta. Kyllä Kerholle vaan sattui heikko hetki, jonka Ilves käytti erinomaisesti hyödykseen. Tämän jälkeen tupsukorvilla oli kotiyleisön vankkumaton tuki takanaan ja selvästi kovempi usko voiton eteen kuin vierasjoukkueella.

HERÄTYS

En lähde syyllistelemään ketään esim. tänne kirjoittavia, mutta jumalauta! Ilves TEURASTI HIFK:n. Ilves kesti Pelicans-ottelun lopun paineet ja saalisti kolme pistettä. Ilves ryösti pisteet nimekkäältä narrilaumalta. Ilves taisteli ansiokkaasti Lukkoa vastaan. Ilves voitti HPK:n latomalla KUUSI maalia YHTEEN erään.

Mitä pitäisi vielä tapahtua, että jengiä alkaa valumaan sinne hallille? Jos koet piston sydämessäsi tätä lukiessa, tule nyt hyvänen aika todistamaan 2000-luvun Ilveksessä lähes ennennäkemätöntä joukkuehenkeä ja taituruutta omien sällien toimesta. Huono keli sun muut "jään mieluummin katsomaan Urhoa" -mukavuussyyt unohtuu aika nopeasti, kun tämä joukkue näyttää todelliset kyntensä ja maaleja pääsee tuulettelemaan muiden samanhenkisten ihmisten kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös