La 6.5.2017 Otteluseuranta (2. kisapäivä)

Tila
Viestiketju on suljettu.

Punamusta

Jäsen
No huhhuh. Slovenia on noussut 4–0-tilanteesta tasoihin. Sveitsillä ei jostain syystä enää kulje.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Pakko oli vaihtaa peliä kun Latvua ratkaisi Go Slovenia!
Sama tosin vaihto jo toinen, sillä vaihdoin 4-0 peliä kun Sveitsi oli mukamas paketoinut jo pelin.
 

Hollanti

Jäsen
Ja jatkoille
 

PJPT

Jäsen
Latvia nappaa kisojen avausvoiton puhtaalla 3-0 voitolla! Ensimmäinen erä oli vaikea osin tyhmien jäähyjen takia, mutta kun joukkue selvisi niistä Elvis Merzlikinsin johdolla, niin loppu oli hyvää peliä. Latvia oli kuskin paikalla viimeiset 40 minuuttia, mutta Dahm piti Tanskan pitkään mukana hyvillä torjunnoillaan. Hyvästä voitosta huolimatta tehokkuutta pitää nostaa jatkossa. Slovakia, Saksa ja USA ovat kovempi vastustajia kuin Tanska, ja toisen erän tyyppiseen paikkojen tuhlailuun ei ole silloin enää varaa..
 

Hollanti

Jäsen
Pilkuille mennään SUI-SLO -matsissa
 

Hollanti

Jäsen
Sveitsi voitti 5-4. Hyvä taistelu Slovenialta.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Sveitsi rankkareissa parempi ja voittaa 5-4.
 

Thusberg

Jäsen
Hieno kiri sloveeneilta nimenomaan sellaisessa paikassa jossa hajoaa yleensä pikkumaiden selkäranka. Alkaa sisukkaasti muistuttaa hieman Jään Punaisia Tähtiä Belgradin jääkiekkoilun loistoajoilta, mutta se on toinen juttu sitten se.

Toisaalta hieman ihmetyttää se seikka, että joillakin nimimerkeillä menee hieman sekaisin nuo pienten maiden ja keskikastin maiden arvoerot jolloin sitten Saksaa, Tanskaa ja Jääkarhuja eli Norjaa näin selvyyden vuoksi nimitellään pikkumaiksi.

Eilispäivän perusteella oli Suomen peli mielestäni Pyrrhoksen voitto lopputuloksestaan huolimatta. Ainoa mahalasku näin pahempana varmaankin viime kisojen Unkari-ottelu tai Unkaria vastaan pelatut harjoituspelit joskin jopa siinä harjoitusottelussa pelattiin vähän edes totisemmalla meiningillä kuin ihan lekkeripelitasolla. Melkein olisi ansainnut Valko-Venäjä tulla ohi ja voittoon ja keskikastinkaan maita ei välttämättä tuollaisella pelillä voiteta. Huippumaista sitten puhumattakaan.

Poikkeuksena tosin lukemattomiin viime vuosiin nähden avauspelin rentous, mutta ei tuo silti paljoa vakuuta jos lainkaan. Tosin nimenomaan viime vuosina Suomi on pelannut huonomminkin ja silti vain uskomattomasti jotenkin ehkä hieman Tre Kronorin tyyliin hyvän onnen sävyttämänä noussut paremmille sijoille ja mitalipeleihin asti. Jääkukot saattavat vielä edustamallaan pelityylillä möyhiä, mutta tällä menolla ei muita kuin sitten ihan korkeintaan keskikastin maita jos edes niitäkään.

No, ehkäpä se siitä vielä iloksi muuttuu.

Jääkarhujen pelin lisäksi tänään onkin tosiaan Saksa-Ruotsi-peli jännitettävänä. Vuosien 1971-1992 välillä näillä mailla oli välillä todella monta huikeaakin ottelua vaikka melkein aina se Ruotsi kaiveli jostakin sen ylimääräisen maalin tai sitten 'kalasteli' Saksalle ylimääräisen jäähyn millä sen tuurimaalin teki voittoa varten. Välillä oli toki myös sitten ihan niin ylivoimainen kuin vain pystyi olemaan huippumaiden oletetun ja kuin kirkossa kuulutetun kiekkopropagandankin mukaisesti.

Ja joskus sitten oli niin kusessa, että Saksa olisi voinut voittaa vaikka 6-0 sen sitä vastaan kun miten Ruotsi pelasi. Calgary 1988 oli niitä sellaisia pelejä vaikka oli toki niitä muitakin missä Ruotsi purjehti vielä Calgaryn muistopeliä pahemmin päädystä päätyyn vailla mitään järkeä pelissään keskialueen vuotaessa kuin seula ja sakemannit vyöryivät päälle Ruotsin valmennuksen keskittyessä puhalteluun sinne minne ei pitäisi puhallella.

Jotenkin en kuitenkin usko aivan hirvittävästi kuitenkaan mihinkään yllätykseen, mutta kotiyleisön edessä näin voi käydä ja Yhdysvaltoja vastaan historiallisestikin miettien en edes ihmeenä pitänyt tätäkään nyt tullutta voittoa. Varsinkin kun jo 2010 voitti myöskin merkittävistä voitoista puhuttaessa.
 

Thusberg

Jäsen
Toki kyllähän Saksa aika paljon otteluun voimiaan kulutti joten saa nähdä.

Jääkarhuilla onkin Jääkukkoja vastaan pehmitys ja tämä ottelu pitäisi voittaa koska Tanskan virhettä ei takuuvarmasti haluta toistaa ja varmuuden on oikeastikin pelattava tässä pelissä koska tästä ottelusta voi olla kiinni koko todellinen turnauksen muu jatkuvuus tason suhteen ja menestyminen. Mikäli virhe tulee niin katastrofin ainekset ovat kuplimassa padassa kun taas Jääkukoilla voisi edes Jääkarhuista huipputuloksen saamalla olla myös nostetta pelissään enemmän Suomea vastaan kuin tavallisesti olisi.

Saksassa yleisö ainakin noteeraa pelinsä siinä missä toistaiseksi Ranskassa on kyllä yllättävänkin huonot tunnelmat kisoissa joskin syitä siihen on toki monta. Maan omat vaikeat ongelmat monien urheilun ulkopuolisten asioiden kanssa presidentinvaalien ohella ovat tavallaan vieneet jääkiekolta sen parhaimman näkyvyyden noston maassa paikassa joka on sille ehkä paras sitten...

No, sitten niiden aikojen kun Ranskalla oli viimeksi B-sarjan MM-kisat tai niitä vastaavat 1. Divisioonan MM-kisat tai vaikka muutama vuosi sitten tapahtuneen Venäjä-voiton yhteydessä ihan näin MM-kisoissakin. B-kisoissakin aikanaan oli kyllä yleisöä eri tavalla kuin mitä nykyään. Välillä tuli muun muassa noista ihme kaideviimeistelystä joku Ranskan C-sarjan aikojen heppoinen viimeistely kisapaikkojen rakentamisessa ja kattamisessa mieleen joistakin kisoistakin kun aikanaan näyttivät dokumentissa joka kuvasi juurikin ranskalaista jääkiekkoa.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Miklik osui äsken slovakialla ja siirsi joukkueen 1-0 johtoon italiaa vs. Maalinteko näyttäisi sujuvan yhtä hyvin kuin liigassa JYPin paidassa.
 

Hollanti

Jäsen
Tsekki johtoon. Vrana 1-0
 

Hollanti

Jäsen
Tsekit 2-0. Gudas
 

raju

Jäsen
On kyllä semmoset pelit ettei pysty kattoo ku toinen ei pääse edes punaviivan yli (vv-tshekki).
 
On kyllä semmoset pelit ettei pysty kattoo ku toinen ei pääse edes punaviivan yli (vv-tshekki).
Vaihdettava toiseen peliin, v-v on niin ulalla. Tuskin paljoa paranee. Huomiseksi ne kaameat pelit on luvassa paivan aluksi, slovenia-kanada ja italia-venaja. Pelit pysynevat tasaisena sen kymmenen minuttia
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Vaihdettava toiseen peliin, v-v on niin ulalla. Tuskin paljoa paranee. Huomiseksi ne kaameat pelit on luvassa paivan aluksi, slovenia-kanada ja italia-venaja. Pelit pysynevat tasaisena sen kymmenen minuttia
Ei italia yhtään sen paremmin 1.erässä pelannut vaikka lukemat on tasaiset.
 

Knap

Jäsen
Sieltä teki kyllä Belarus sellaisen highlight maalin! Toivottavasti tasoittaisi vielä.
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös