La 6.3.2010 HPK - JYP

  • 9 028
  • 40
F

Flonaldo

Valitettavaa egoilua ja oman itsensä nostatusta tuomarikaksikolta ottelussa, joka muuten oli tasoltaan aivan huippuluokkaa. Molemmat jengit loistavassa vireessä pudotuspelien kynnyksellä.

Kariyalta HPK-kaudelta tuttu peruspeli: aktiivisesti pakin kainaloon ja joko pakki sen myötä rikkoo tai vaikkei rikkoisikaan niin voi vetää vattalleen. Siitä JYPille tasoitus erän ensimmäisestä todellisesta maalipaikasta ja jälleen kerran HPK-valmennukselta sanallinen ylilyönti - josta puolestaan JYPin kolmas.

Sen jälkeen tuomarit pysyttelivätkin aika hyvin tontillaan, kunnes Tuomisto veti Vihkon jäähylle täysin pelin linjan vastaisesti. Läpi pelin tuttuun tapaansa karvaajia estellyt Sinkku pisti Kolehmaista räpylällä turpaan ja yritti vielä pistää piruetteja päälle.

Jota sitten seurasi Lassilan kauden vaikka kuinka mones aivopieru, kun ilmeisesti halusi vetää vielä Sinkusta paremmaksi. Ensin meinasi vetää Louhivaaran ihan pystyyn, mutta viime hetkellä taisi tulla pieni epäröinti ja päätyikin itse pyllylleen - ja Tuomisto oli takuuvarmasti ainoa hallissa, joka näki siinä JYP-pelaajan rikkeen.

Homman kruunasi kun Tuomisto viisi sekuntia ennen loppua vei aloituksen ulos JYP-alueelta, kun Tuulola kurvasi vahingossa 30 senttiä yli ringetteviivan... tuohan olikin varmasti sen säännön hengen mukainen tuomio.

Median edessä molemmat valmentajat pitivät suunsa kiinni, mutta Ortion korvat taisivat punottaa silti lähes yhtä paljon kuin tiistaina...

Mielenkiintoista oli nähdä, että kerrankin SM-liigavalmentaja otti aikalisän, jolla oli suora, välitön ja erittäin merkittävä vaikutus ottelun kulkuun :-O Ihmeiden aika ei ole ohi.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei ollut mikään kaunis peli, mutta ei sen aina tarvitse sitä ollakkaan. Pisteet tärkeintä ja sekin on hienoa että heikommallakin esityksellä ne jäivät JYPin bussiin. Jee.

Ei tässä sen kummempaa.
 

JiiPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kiekko-Vantaa, D-kiekko,
Olihan viihdyttävä ja vauhdikas peli, jossa molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä ratkaista ottelu.

HPK hallitsi hienokseltaan ensimmäisen erän jäähyihin asti, jonka jälkeen JYP vei peliä HPKn aikalisään saakka. Kolmannessa erässä oltiin taas jyrän alla mutta onneksi joukkue kesti HPK:n rynnistyksen.

Peli oli molemmilta joukkueilta todella siistiä, josta johtuen tuomarit pääsivät helpolla / tuomitsivat kohtuullisen hyvin ensimmäiset 57 minuuttia. Lopussa Favorinin kolleegalta (?) karkasi mopo käsistä ja molemmille vihelletiin perin kyseenalaisia jäähyjä. Olisi saanut omasta mielestäni jäädä nuo kolmannen erän lopun jäähyt kokonaan antamatta. Aloituksen siirto keskialueelle 5 sekuntia ennen pelin loppua oli näitä 50-50 tilanteita jossa tällä kertaa kotijoukkue joutui kärsimään. Sinkun päällä taisi em. tilanteessa olla useampikin niin koti kuin vierasjoukkueen pelaaja.

Sitten vielä erikoiskiitos sambaryhmälle/huutosakille, joka piti vierastunnelmaa yllä. Meno oli näin etäkannattajan vinkkelistä kuin kotiotteluissa konsanaan. Sinänsä ymmärrän hämeenlinnalaisten kiukuttelun tunnelman tappamisesta sambarytmeillä, mutta vastauksena voisi todeta että ostakaa omat rummut...
 

d2uce

Jäsen
Ihan hyvä peli oli, vaikka vierailijat voittivatkin. Harmi, ettei Makkonen pelannut. Olisi ollut kiva nähdä entisen maalikuninkaan nykyvire.

Ensimmäinen 15min HPK:n hallintaa lähestulkoon ilman pelikatkoja. Mitä nyt Nieminen kävi pistämässä sellaisen ranteen, että Wallinheimo kauhoi tyhjää. Sitten olikin pakko antaa jo jäähy, kun oli näin kauan pärjätty ilman ja JYP rankaisee heti yv:llä. Siihen vielä toinen perään Lassilan avustuksella.

Toiseen erän alkuun, Rautakorven jäähyn aikana (oli varmaan vilauttanut povitaskusta Sampo -askia dumareille), JYP rankaisee ja peli näyttää taputellulta.

Ylivoimalla HPK:lla oli vaikeaa, mutta Tuulolan fiksun viivapelaamisen jälkeen pirteästi rottaillut Vihko saa survottua reboundin sisään ja peli jännäksi. Itseasiassa sen verran jännäksi, että tuomareilla menee jyppikakka housuun.

Joonas Vihkolle ryntäyksestä 2min, kun luistelee päätyyn kaivamaan kiekkoa, eikä osu edes yhteenkään pelaajaan matkalla. Sailiolle ilmeisesti palautteesta vielä kymppi kylkeen ja muita aiemmin suihkuun.

Tästä ei ehdi vierähtää kuin tovi, kun Wallinheimo estää ties monennenko kerran HPK:n kärkikarvaajaa ja yrittää vielä pistää kytkykauppana kuolevilla joutsenilla Kolehmaista jäähylle. Toisessa päässä Lassila sitten onnistuu siinä, missä Wallinheimo ei ja hankkii JYPille jäähyn ryntäyksestä. Tilanteessa Lassila luistelee maalin taakse ja estää JYPin pelaajaa.

Muutenkin ihmeellistä sössimistä tuomareilta täysin selvissä tilanteissa, mikä sitten hieman latistikin pelin loppua. Laakkonenkin heitti turhautuneena mailansa summerin soidessa. Toivottavasti ei mikään paikka revähtänyt.

Sekä koti-, että vierasfanienkaan kannustus ei kyllä kuulunut mihinkään hallissa.

Peli näytti ajoittain jo ihan playoff-kiekolta.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihan hyvä peli oli, vaikka vierailijat voittivatkin. Harmi, ettei Makkonen pelannut. Olisi ollut kiva nähdä entisen maalikuninkaan nykyvire.

very funny... :D

Todella tärkeä voitto raavittiin pois pyörimästä. Tässä pelissä kohtasivat varmaankin tällä hetkellä kaksi parhaalla vireellä liigassa pelaavaa joukkuetta. Runkosarjan voittoon on vielä saumat, jos sama tahti jatkuu.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Rummut oli kivat, tuomarit aivan perseestä. Aivan käsittämättömiä tuomioita, josta kumpikin joukkue sai osansa. Kaikenhuippuna tietysti Ossi Louhivaaralle tuomittu rangaistus matsin loppuhetkillä.

Mutta kuitenkin, ei voi kuin ihailla tuota JYPin pelaamista johtoasemassa. Jossain vaiheessa tuntui siltä, että tasoitusmaali aivan taatusti näkee päivänvalon ennemmin tai myöhemmin. Ja vielä mitä, helvetin hieno taistelu koko joukkueelta aivan tappiin asti. Ossi Louhivaaran ja Jari Jääskeläisen osumat lämmittivät mieltä kovasti, samaten Sinkun kahteen otteeseen tehdyt tuuletukset vieraskannattajien edessä matsin lopussa. Hytösten ketju tuntuu olevan illasta toiseen vireessä, vaikkei tällä kertaa trion peli aivan sitä huippua ollutkaan. Miika Lahden kentällinen täytyy nostaa esille, hyvää vääntämistä ja "bonuksena" vielä maali ketjulle. Jussi Makkonen oli pimennossa vanhaa seuraansa vastaan, eikä Steve Kariyakaan nyt mitenkään loistelias ollut.

Lisättäköön vielä se, että taisin ihastua yhteen blondiin kerhotsiippariin (vieläkö Satu on touhussa mukana?). Ja jottei menisi kokonaan irstailuksi niin todettakoon, että tytöillä tuntui ihan oikeasti olevan hyvä "koreografia". Ei mitään perusheilutusta, vaan ihan kunnon liikkeitä. Peukkua sille.
 
Viimeksi muokattu:

C5-Jarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,Maajoukkue mallia Suomi
Liljaniemi voisi pysyä Tampereella!

Vai vei Jyp-fanit huudossa voiton...Ja vitut! Rummut pärisee ja siinä se olikin...

Tuo Liljaniemi voisi pysyä Tampereella tekemässä analyyttisen kovia suorituksia. Nyt oli vääristelevä kokonaisuus, mutta viime tiistain jälkeen olisikin vaatinut extraa, että pystyisi Altin suoritukseen.

Peli oli hyvä ja jos hyvällä esityksellä, muutaman tuomariavustuksen kera hävitään peli, niin ei huonolta näytä! Kevät tulee ja play-offit! Toivottavasti kaikki mukavat Jyp-fanit pääsi ehjänä kotiin asti. =)
 

C5-Jarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,Maajoukkue mallia Suomi
Sinuhe lämmitti vielä siihen päälle pienimuotoiseen raivoon muuten vaisuhkon sikakatsomon. Summerin soitua parikin punoittavaa karjua ryntäsi pleksille näyttämään Sinkulle centteriä, ja Wall-E vastasi heittämällä tyypeille IS-tähtensä leveän pepsodent-hymyn kera. Simply priceless :D

1. Ja paskat!
2. Sikakatsomo on laaja käsite vierasfanien suussa näköjään...
3. Heitti tähtensä täsmäheitolla Jyp-pikkupojan syliiin, taisi olla sovittu juttu..

Sinkku on pelle jne. kaikkea sihen liittyvää
Tänään 02:30
 

salonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Red Wings
1. Ja paskat!
2. Sikakatsomo on laaja käsite vierasfanien suussa näköjään...
3. Heitti tähtensä täsmäheitolla Jyp-pikkupojan syliiin, taisi olla sovittu juttu..

Sinkku on pelle jne. kaikkea sihen liittyvää
Tänään 02:30

Joo tiedän, että oli heitto, mutta....

Sinkku on HELMI, ihan sama missä joukkueessa pelaa. Eikö näitä mikkoviitasia ja tuomasmuhosia, joita ei pelin jälkeen muista, ole jo ihan tarpeeksi liigassa, onhan se kiva että joku tuo sitä väriä?! (ompelu)kerho tais aika kivasti viedä peliä. Tämä tuomareiden itkeminen on kyllä melko puuduttavaa, jos 9 peliä kymmenestä menee niin, että KUMMALLAKIN valmentajalla on tuomareista jotain haukuttavaa, niin onhan tuo melko säälittävää...pelaajat ja valmentajat on ammattilaisia, sitte sinne keskelle laitetaan pari "voinmäviheltääjoskukaanmuueisuostu" tuomaria, niin morjes...

Jos ei tuomareille riitä se, että esiintyy 4000-12000 ihmiselle illassa sivuosassa, niin menisivät Big Brotheriin, siellä saa esittää ja teinit äänestää...prkle
 

Desperaado

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Spurs
Eikös se koko lause mennyt noin? Eikä siis siten, että oltaisiin koko HPK nollattu ?

Kuten sanoitkin oli peli todella hyvä.

Mietin kuitenkin edelleen, miksi Laamanen heitti loppusummerin soiti mailansa ja poistui pukusuojaan + ettei loppukättelyä suoritettu?

Se oli laakkonen ja kyllä tuli kättelyyn, kävi vaan juomassa välissä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näin kotia rantauduttua pistetääs pari kommenttia pelistä viellä.

Kuten sanottu jo varmaan 1000 kertaa niin tuomareilta meni viimeiset 5 minuuttia päin persettä, sitäennen ihan hyvin viheltivät vaikka parista tilanteesta aina voi olla erimieltä.

Pari pelaajaa nostaisin esille ja he ovat puolustajat Mikko viitanen ja Kalle kaijomaa. Viitanen hoiti varmasti kaksi 2vs1 tilannetta ja kalle taas hoiti tehtävänsä hyvin, yksi pieni virhe taisi tulla mutta muuten pelasi hyvin. Tällähetkellä kalle jokatapauksessa joukkueen parhaimpia ellei paras puolustaja, pelannut jo todella monta peliä putkeen erittäin hyvin. Alivoimalla melkein korvaamaton.

Hyökkääjistä nostaisin koko makkosen kentän onnistujiin, yksilöinä pelasi jokainen tuon kentän pelaaja hyvin, mutta yhteistyö ei toiminut. Tuppurainen varsinkin erittäin pirteä kuten myös virtanen jonka karvauspeli oli myrkkyä HPK pelaajille, tosin kentän yhteispeli ei toiminut siis hyvin mutta yksilöt kylläkin.. Myös nelosketju pelasi todellä väkevästi ja jyräsivät jokakerta kohti HPK maalia ja miestä oli ronkkimassa kiekkoa väkisin kohti maalia, tosin pienestä jäi kiini ettei ketju pystynyt enemmänkin tekemään maaleja kuin jääskeläisen huikean yksilösuorituksen lisäksi.

Hytösen ketju jatkoi tutulla kaavalla eli hallitsi kentän tapahtumia aina kun ketju kentällä, varsinkin Pihlströmin karvauspeli ja taistelutahto oli sitäluokkaa taas kerran että aina kun ketju kentällä niin kiekko kaivettiin omille ja paine oli kokoajan HPK maalilla.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Hyvää hokia

Hyvää hokia puolin ja toisin. Pelin kulku on selostettu moneen kertaan ihan prikulleen oikein, joten turha sitä on uudelleen kertoa.

Tuomaristo epäonnistui, se on selvä. Jos vetää viimeset 3 minuuttia ja ekassa erässä yhden tilanteen ihan täysin vihkoon, ei sillä ole mitään merkitystä kuinka hyvin muu ottelu on mennyt. Nämä tilanteet kuitenkin olivat lopputuloksen kannalta suuressa roolissa. En tosiaan ymmärrä, että mikä ihme siinä on, että ekaan erään on pakko saada puhaltaa kerran(Favorin). Enkä myöskään sitä, että 57 minuuttia pyöritään pelaajien jaloissa kajoamatta pilliin ja sitten yhtäkkiä tulee mieleen: "perkele pitäskö vislata...? Ei olis pitäny, mut onneks toi Timo teki kans virheen tuolla, ni mä voinkin nyt si vislata ton Lassila-Louhivaara-tilanteen ihan päin persettä, niin saadaan paikattua". Ja sitten kaiken kruunuksi kaikkien tuomareiden pätemisentarpeen multihuipentuma - maalipaitsio - tilanteessa, jossa reilun jääkiekon hengessä 3 oranssipaitaa yrittää tehdä- ja 6 valkopaitaa yrittää estää maalia.(Tuomisto). Jaakkolan Joksi oli radiossa osuvasti asiasta todennut: "Favorin, kokenut tuomari, en olis uskonu. Ja Tuomisto... No Tuomistosta ei tuomaria koskaan tulekaan."

Sapiskaa pitää silti antaa myös valmennusjohdolle, sillä vaikka kuinka hommat menisi tuomareilta pieleen, ei valmentajilla, eikä kellään muullakaan, ole vara ottaa kakkosia henkilökohtaisten mielipiteiden takia. Ottasivat sitten vaikka kymppejä. Eikä muuten ollut eka kerta, mutta toivottavasti viimenen. Pleijareissa ei oo varaa näihin.

JYP-kannattajille peukut ylös. Kivaa meteliä, itse en niin rummuista perusta, mutta jokainen tyylillään, ja siellä rummut tuntuu toimivan. Sinkulle peukut ylös myös, todellinen väriläiskä. Harmi jos lopettaa. Näki lopussa hetkensä tulleen, kun tuomarit olivat lämmittäneet meitin sopiville kierroksille. Mun mielestä on vaan mukavaa, että toi homma toimii molempiin suuntiin. Mun mielestä se on sitä kuuluisaa tunnetta.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
JYP-kannattajille peukut ylös. Kivaa meteliä, itse en niin rummuista perusta, mutta jokainen tyylillään, ja siellä rummut tuntuu toimivan. Sinkulle peukut ylös myös, todellinen väriläiskä. Harmi jos lopettaa. Näki lopussa hetkensä tulleen, kun tuomarit olivat lämmittäneet meitin sopiville kierroksille. Mun mielestä on vaan mukavaa, että toi homma toimii molempiin suuntiin. Mun mielestä se on sitä kuuluisaa tunnetta.

Isot pointsit lähtee täältä sinne! Todella mukavaa välillä lukea tälläistäkin analyysiä sambasta ja sinkusta eikä sitä ainaista "tunkekaa ne rummut hanuriin" kommentointia. Sinuhe nyt vetää välillä yli, mutta jos tuolla ei joku yritä sytyttää kenttäpelaajia eikä yleisöä niin eihän tuosta lajista jää kenellekään kohta mitään kerrottavaa. Helsingissä ja Vaasassa hoilataan epävireisesti euroopan jalkapallokentiltä tuttuja chantteja, meillä nyt sattuu olemaan sambaryhmä.

Pelistä sen verran kerrottavaa, jotta tasaista vääntöä playoff meiningillä ja pikkuisen paremmalla viimeistelyllä olisi kerho päässyt mukavasti aivan eri merkkiseen tulokseen, sinkku vei tällä kertaa kerhoa ns. 1-0

Elämä jatkuu vai miten se oli?
 

Repe #51

Jäsen
Suosikkijoukkue
zlatan ibrahimovic, eric fehr
Sitten vielä erikoiskiitos sambaryhmälle/huutosakille, joka piti vierastunnelmaa yllä. Meno oli näin etäkannattajan vinkkelistä kuin kotiotteluissa konsanaan. Sinänsä ymmärrän hämeenlinnalaisten kiukuttelun tunnelman tappamisesta sambarytmeillä, mutta vastauksena voisi todeta että ostakaa omat rummut...

Ei mulla rumpuja vastaan mitään ole, mutta onko siinä sitten mitään järkeä että niitä rumpuja paukutetaan ikään kuin jossain konsertissa? Tai jos sambakarnevaaleja haluatte järjestää, niin tuokaa ihmeessä niitä vähäpukeisia naisiakin paikalle... tai sitten vaan lyötte kevyesti rytmiä kannustushuudoille, mitä tuskin pelin aikana kuului rumputulen seasta.

Itse peli oli vauhdikas ja viihdyttävä. Nähdyllä taisteluilmeellä kerho voi olla tänäkeväänä vielä pitkällä poffeissa!
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Itsekin hieman rumpuja krtisoin, mutta lähinnä sillä, että tuntui JYP:in kannattajilla olevan resurssia mölytä ilmankin aivan mainiosti. Kaipa se sitten on syöpynyt mainiosti jo pelaajiinkiin se paukutus ja olkoon näin. Itse pidän mieluummin perinteisestä metelistä.

Edelleen on ihan hyvät fiilikset pelistä, tulos oli paska, mutta peli komeaa katsottavaa. Suopea kevät saattaa tulla molemmille.
 

StopTheRock

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hmm.. Melko kumma homma, kun monesti kuulee kommenttia rummuista ettei kannustushuudot kuulu ollenkaan. Voi olla, että sinne hallin toiseen päähän ei hirveästi huutoa kuulu rumpujen paukkeen seasta, mutta eikös se ole tärkeintä että pelaajat kuulevat, että yleisö (tai ainakin osa yleisöstä) on joukkueen takana? Kyllä se samba sinne hippokselle kuuluu, aika hankala olis kuvitella kotipeliä ilman ja muutenkin rummutus liitetään vahvasti JYPiin ja Jyväskylään. Tavaramerkki siis. Varmasti parempi fiilis taistella kaukalossa, kun kuuluu edes jotakin kannustusta..

Tuli sitten käytyä ensimmäisen kerran rinkelinmäellä, halli oli mukava ja lihikset hyviä. :)

Peli oli vauhdikasta ja hyvää, HPK taisteli omaan silmään hyvin ja oli minusta hieman hallitsevampi osapuoli. Piste ei olisi ollut vääryys, tosin parempi näin päin. :) Tuomarilinja oli ajoittain mitä oli ja varsinkin kolmannen erän lopussa annettiin käsittämättömiä jäähyjä. Jäsältä hieno onnistuminen, Pillulta maaginen lätty Louhivaaralle ja kiekko reppuun ja Tuppurainenkin pääsi maalin makuun. Sinkulta hyvä peli + hyvää viihdettä. JYPin fanikatsomossa hyvä tunnelma läpi ottelun.
Eipä mulla muuta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös