La 3.10.2009 Jukurit - Sport

  • 11 271
  • 81

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Hakomäen "syöttö"pisteelle huutonaurua. Kiekko pomppii ja pomppii ja siitä Halo onnistuu jotenkin kosketuksen kiekkoon saamaan. Hönö laittaa suht helposti kiekon häkkiin.

Sielä on taas 12 jäähyä meillä tilastoissa. Pelikuri on tällä hetkellä ihan perseestä, ja nuo torjunnat voisi tuolla jäähymäärällä olla paljon enemmänkin Jukureille.

Joku voisi kommentoida Jämsän esitystä ilman niitä paksumpia Jukuri-laseja. Itse osaan melkein jo noiden Eren kahden kakkosen perusteella sanoa että ei taas ole hirveästi homma napannut. Selkä suorassa pelaamista ei jaksaisi katsoa vuodesta toiseen.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Jäähyt Jukurit 6min-Sport 24min. Peliä en nähnyt, mutta yksi illan onnistujia taisi olla päätuomarikaksikko? Sport ilmeisesti ollut jyrän alla ensimmäisen erän alkupuoliskon jälkeen, ja joutunut rikkomaan. Hienoa, että tuomareilla on ollut pokkaa laittaa jatkuvasti rikkova penkille istumaan sen sijaan että oltaisiin alettu tasaamaan minuutteja kuten niin monesti näkee tehtävän.

Piste noilla jäähymäärillä on todella arvokas. Mikkeli on kaudesta toiseen vaikea paikka Sportille.
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
Hakomäen "syöttö"pisteelle huutonaurua

Jos, et ensimmäisellä kerralla näe(esim maalikoostesta)...käy hakeen LASIT (ota kerralla kunnon vahvuuksilla). Selvääkin selvempi syöttöpisteen paikka..ei kahta sanaa!

Eka 8 minsaa Sport oli hyvä sit rynnistys loppui. Tänään Jukureiden olisi pitänyt ratkaista peli 60min aikana. paikkoja ja yv:ä tarjottiin. Harmittaa pisteen menetys, mutta silti hienoa oli tänään olla Jukuri-kannattaja, miljoona jengi polvilleen (kirjaimellisesti myös kaksinkamppailuissa). Jätkät pelasi hyvin ja joukkueelle.

Tami eli ainakin pelissä (taas kerran), on se mahoton :)

Jokohan kohta pitäisi Lipiäiselle rueta rakentamaan 3-4 vuoden sopimus!

Jämsä ei erottunut muista sen suuremmin....pelimiehen otteita Sportista esitti Dick
 
Viimeksi muokattu:

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Maalikooste on jo Jukureiden sivuilla
Kuunnelkaapas tuosta alkaen 14 sekunttia kohdalta. Kenelle Tami siinä kuittailee? Joku katsoja taitaa tamille sitten vastatakkin... Huuteliko Tami tuossa kohtaa "yleisöön", mihin joku aijemmin viittasikin.
Selkä suorassa pelaamista ei jaksaisi katsoa vuodesta toiseen.
Näinpä. Taisi tosin kuvastaa koko joukkueen meininkiä, voisiko sanoa taas kerran. Alkaa tulla turhankin tutuksi näin alkukaudesta. Joutuu jo itsekin tosissaan miettiä jaksaako tuota mennä edes HeKiä vastaan katsomaan. Itse en kovin helpolla jätä peliä väliin. Omien takana ollaan, mutta kyllähän tälläinen m*nattomuus mitä tässä on taas parissa viime pelissä esitetty laittaa tosissaan miettimään...
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jäähyt Jukurit 6min-Sport 24min. Peliä en nähnyt, mutta yksi illan onnistujia taisi olla päätuomarikaksikko?

Ja ilman sinikeltaisia laseja...Sportin koukkuja jäi vielä paljon viheltämättä (toki pari Jukurijäähyäkin).

Typerimmän jäähyn otti juuri M.Jämsä kolmannen erän lopulla, keskialueella takaapäin poikittaisella mailalla Jukuripelaajaa selkään täysin vaarattomassa tilanteessa. Tästä jäähystä Jämsä ilkesi vielä purnata tuomarille.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kuinka nopeasti tuo video lehdistötilaisuudesta yleensä Jukureiden sivuille ilmestyy? Tamilta luvassa ilmeisesti taas perussettiä tuomareiden suuntaan.

Myötähäpeää lienee taas luvassa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Myötähäpeää lienee taas luvassa.

Otan osaa Tammisen puolesta. Luulisin, että kaikki muut Kalevankankaan hallissa peliä katsoneet olivat samaa mieltä ensinnäkin noista Sportin saaduista jäähyistä tuomareiden kanssa ja siitä, että niitä jäähyjä jäi tosiaankin monta vielä viheltämättä. Ja Tami vielä ilkeää antaa tuollaiset lausunnot. Ihmettelen, kuinka kauan Sportissa tuollaista siedetään ja kuinka kauan pelaajat tuota Tammista vielä kestävät? Ei tuo ole enää normaalia.
 

Vousku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Soprt
Olipa siemensyöksyssä kirjoitettu raportti.
Kaikki kunnia toki voittajajoukkueelle, ei siinä mitään.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Vaihteeksi aikamoista jeesustelua monelta rintamalta. Helppoja ejakulaatioita monelle...
 

papera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Nähty on Mikkelin ottelu ja lehdistötilaisuus. Täydellinen farssi. Jos joku tämän saa Tammisen syyksi, yksin, ihmettelen mitä tekee kiekkopelissä. Tai kiekkopeliin pääsee kuka vaan, mutta kirjoittamaan jatkoaikaan ja tai otteluraportteja. Tähän tietysti tekee mieli heittää, naurakaa nyt, keväällä teitä ei naurata. Ei tämä Jukureiden vika ole, hyvää kiekkoa pelaavat per tänään. Onnittelut voitosta.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Hehee Lipiäinen näyttää olevan sanavalmis kaveri. Toisaalta tuli kyllä ensimmäisenä mieleen, että mahtaako kalikka kalahtaa omaan nilkkaan sitten keväällä kun jalat tuntuvat olevan nyt tukevasti ilmassa.

Jukurit pelaa hyvää kiekkoa ja Sport on taas se sysipaska sakki. Ihan oikein sanottu Lipiäiseltä, että seuraavaksi vastaan asettuu vieläkin kovempi joukkue. Näinhän se on, että Sport on tällä hetkellä juurikin niin hyvä kuin sarjasijoitus näyttää.

Välillä kyllä tuntuu, että Sport saa noita jäähyjä herkemmin kuin muut. Mutta turha tässä on alkaa lässyttää joutavia. Elämä on..ja joukkue kuriton.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Välillä kyllä tuntuu, että Sport saa noita jäähyjä herkemmin kuin muut.

Se varmaan on sillä lailla, että kysyi melkein minkä joukkueen fanilta tahansa, niin aina se on se oma joukkue joka saa muita helpommin jäähyjä. Mutta kyllähän erojakin on ihan oikeasti: esim KooKoo oli suorastaan mystisen paljon alakynnessä yv/av-aikojen vertailussa kahdella edelliskaudella. Varmasti tuossa oli paljolti kyse pelitavallisistakin jutuista.

Joka tapauksessa - alkukauden aikana Sportille on vihelletty jonkun verran muita enemmän kakkosia:

1 Suomi U20 9,0
2 Sport 8,1
3 KooKoo 7,8
4 D Team 7,7
5 HeKi 7,6
6 Hokki 7,1
7 Roki 7,0
8 Jukurit 7,0
9 LeKi 6,9
10 K-Vantaa 6,6
11 Jokipojat 6,0
12 SaPKo 5,7
13 TuTo 5,3


Tuossa siis kakkoset per ottelu -keskiarvot. Otos (eli alkukausi) on kuitenkin niin pieni, että sillä ei suurempaa merkitystä ole. Tässä puolestaan bruttona yli- ja alivoimaminuuttien erotus joukkueittain alkukauden aikana:

TuTo +24.01
Roki +17.29
Jukurit +11.41
SaPKo +8.54
LeKi +1.52
Hokki -3.36
D Team -5.16
KooKoo -6.34
Jokipojat -8.47
Suomi U20 -9.38
HeKi -13.51
K-Vantaa -14.08
Sport -14.16


Plussa tarkottaa siis sitä, että on päässyt pelaamaan enemmän ylivoimaa ja miinus alivoimaa. Numerot minuutteja.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Otteluraportista:

"Nämä jääkiekkoihmiset näkivät, että Jukureilla on kasassaan hyvin koottu joukkue, joka tulee esiintymään paremmin, kunhan sarjakausi alkaa".

Ainakin jatkoajan kausiennakossa Jukureiden kysymysmerkkinä pidettiin maalinteko-osastoa. Siltä osin joukkue ei vaikuttanut hyvin kootulta, mutta ehkä sen hyvyyden näkemiseen olisi tosiaan tarvittu jääkiekkoihminen. Myönnän kyllä olleeni väärässä esimerkiksi Lindholmin suhteen, joka on ollut erinomainen ja pelaa uransa parasta kiekkoa. Siltikin tehot ovat aika harvan pelaajan harteilla ja pitkässä runkosarjassa tuo voi vielä osoittautua ongelmaksi jossain vaiheessa. Sportilla peli tökkii, mutta eihän siinä mitään uutta ole. Sport nousee kuitenkin joka vuosi kauden mittaan kohti kärkisijoja.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Ei ihme jos pelaavat niinkuin lauantaina pelasivat. Monta jäi viheltämättä ja niistä mitä vihellettiin osa oli tyhmiä hyökkäyspään jäähyjä.

varmaankin näin, mutta oliko linja molemmile sama? Olisiko kotijoukkue Jukureille vihelletty rankkari samaisesta tilanteesta, jossa rankkari sportille jäi viheltämättä. Välillä tuntuu että Sport saa jäähynsä ansaitusti, mutta samalla linjalla vastustajankin kuuluisi saada muutama jäähy enemmän. En nyt väitä, että tässä nimenomaisessa pelissä sport olisi kärsinyt vääryyttä vaan kuvailen tässä esimerkin valossa niitä ajatuksia joita nuo pelatut pelit ovat herättäneet. Jotenkin vaan isolle seuralle tuntuu olevan helpompi viheltää kuin pikkuseuralle. En nyt puhu jukureista ettei poijjaat loukkaannu.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kyllähän ainakin kotipeleissä Sportin jäähyt on ihan aiheesta tullut, joten Tamin salaliittoteoriat on taas kerran turhia. Joukkue on kuriton.

Sitä mieltä kyllä olen, että Dickensonia ja McGregoria rikotaan paljon ja tuomarit eivät anna niistä tarpeeksi jäähyjä. Yhtäkkiä tulee montakin tilannetta mieleen kun vastustaja on hidastanut poikien menoa kahvaamalla.

Nuo on kuitenkin selkeästi sarjan nopeimpia/taitavimpia pelaajia, joten ei se oikein reilua ole, että joku SaPKon A-junnu saa koukkia heitä ihan vapaasti vaikka ero taitotasossa onkin valtava.

Eli samaa mieltä kuin everon, Sportin jäähyt tulee aiheesta, mutta joskus vastustajalle voisi antaa helpostikin enemmän kuin nyt annetaan.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kyllähän Sport on kautta aikojen ollut tuomareiden silmätikkuna, varsinkin Tamin tultua rattiin, mutta kyllä joukkue saa silti katsoa peiliin. Kokeneet pelaajat ovat kurittomia kuin pienet kakarat. Tästä hirvittävä myötähäpeä. Tähänkö on tultu, ettei ammattijoukkueen työmoraali enää riitä Mestiksen syyspeleissä?...järkyttävää. Tarvitsisi vissiin hieman viihdetaiteilijoiden nöyrtyä taas välillä.

Kapteeni Jämsälle ja Salmulle olisi terveisiä, että järjen käyttö kiekkopelissä on suotavaa. Onko fiksua ottaa idioottikakkoset kolmannen erän lopussa tilanteessa 1-1? On siinä meillä hieno kokenut kaksikko tekemässä parhaansa Sportin menestyksen eteen, ja toinen näistä on vieläpä kapteeni. Eiköhän laiteta Ere suoraan pääministeriksi Vanhasen tilalle *huutonaurua*.

Pre-seasonin alla lyödään Jukurit ok pelillä 7-0. Kun on pisteitä tarjolla, hävitään kuraesityksellä 2-1. Näinhän se kannattaa pojat tehdä, hyvä! Mutta eihän tämä joukkue eikä sen valmentaja osaa edes hävetä niin minkäs teet.

Tamminen: Mä olen pikkupoikana katsonut Cänädän ja The Punakoneen välisiä MM-finaaleja televisiosta ja luullut että jääkiekossakin on jossain määrin kyse peliälystä. Nykyään Sportin pelejä katsoessa en ole tästä niin varma.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Joiltain voisi vaikka kysyä, kumman joukkueessa on mukavampi pelata, Tammisen vai Lipiäisen.
Asiaa yleisellä tasolla kommentoiden, ja ottamatta kantaa kumpaankaan valmentajaan, kysymys on aika epäoleellinen jos kriteerinä pidetään menestymistä (mikä on kuitenkin se aika oleellinen asia kilpaurheilussa). Varmaan aika monen pelaajan mielestä Jortikan tai vaikka Summasen joukkueessa ei välttämättä ollut aina mukava pelata mutta mestaruuksia ne joukkueet ottivat. Kun taas sitten jonkin "mukavamman" valmentajan porukassa on varmaan rennompi meininki mutta menestys jää vaisuksi.

Lipiäinen vaikuttaa asialliselta valmentajalta kyllä. Ja mitä tuohon kommenttiin seuraavasta vastustajasta tulee, niin kyllä se D-team vain tällä hetkellä kovempi porukka on kuin Sport. Tammisen Sport näyttää heräilevän vasta keväällä, se nyt alkaa olla jo selvää useamman kauden kokemuksella.
 

Thomasson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Asiaa yleisellä tasolla kommentoiden, ja ottamatta kantaa kumpaankaan valmentajaan, kysymys on aika epäoleellinen jos kriteerinä pidetään menestymistä (mikä on kuitenkin se aika oleellinen asia kilpaurheilussa). Varmaan aika monen pelaajan mielestä Jortikan tai vaikka Summasen joukkueessa ei välttämättä ollut aina mukava pelata mutta mestaruuksia ne joukkueet ottivat. Kun taas sitten jonkin "mukavamman" valmentajan porukassa on varmaan rennompi meininki mutta menestys jää vaisuksi.

Näinhän se on. Mutta toisaalta mukava valmentaja voi nostaa hyvin joukkuehenkeä. Joidenkin valmentajien joukkueessa voi olla niin nihkeää, että se jo vaikuttaa joukkuehenkeen negatiivisesti. Summanen ja Jortikka eivät tosiaan varmasti ole olleet pelaajille mieluisampia valmentajia, mutta tulokset puhuvat puolestaan. Heillä on ollut se etu, että he ovat saaneet tyylillään pelaajien kunnioituksen. Tätä Tammisella ei ainakaan minun käsitykseni mukaan oikein ole.

Joillekin varmasti sopii se, että valmentaja huutaa paljon, kun toiset taas pelaavat paremmin pelaajaystävällisemmän valmentajan alaisuudessa. Paljon huutava ja meuhkaava Tamminen ei mielestäni viime vuosina ole kummemmin menestynyt, ihan viime vuotta lukuunottamatta. Silloinkin Sportilla oli tosin selkeästi kovin materiaali. Mutta aiempina vuosina kun Sport on ollut paperilla kovimpia, on Tammisenkin kanssa tullut pettymyksiä. Varsinkin toissavuoden puolivälierissä putoaminen oli melkoinen takaisku.

Olen aika vahvasti sitä mieltä, että Tammisen tyyli valmentaa on aika kuluttava, ja jo tänä vuonna voi monilla Sportin pelaajilla olla viime kautta vaikeampaa. Hänen temppunsa mediassa eivät varmasti lisää pelaajien kunnioitusta. Hyvänä esimerkki siitä, että tympiintymistä olisi, käy eilinen aikalisä: näytti kuin kukaan ei Tammista oikein edes jaksanut kuunnella ja mies vain hölisi itsekseen. Tuon jatkuvan meuhkaamisen, mitä hän harrastaa, jälkeen en yhtään epäile, etteikö näin olisi. Hänen ohjeitansa ei oteta aina kuuleviin korviin, kun kunnioitusta ei ole.

Lipiäisen kortteja ei ole vielä täysin nähty, mutta tämän kauden alku on todellakin ollut lupaava. Hän vaatii paljon, pelaajat kunnioittavat häntä ja hänen kanssaan on mukava työskennellä. Tamminen vaatii paljon, mutta kahdesta jälkimmäisestä en menisi takuuseen. No, vertaillaan lisää kauden jälkeen. On minunkin mielestäni kuitenkin selvää, että Sport tästä ainakin parantaa.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Mielenkiintoinen ottelu näin jälkeenpäin luettuna. Jatkoajan raportin ja mikkeliläisten juttuja lukemalla voisi kuvitella, että ottelu päättyi n. 100-1, mutta niin vain mulkku-Tammisen miehistö sai pisteen nipistettyä.

Niin paljon kuin nautinkin Tammisen hihojen palamisesta ja idioottimaisesti käytöksestä, täytyy sanoa, että ei ottelujen jälkeiset lehdistötilaisuudet ole kannattajien paikka.

Tästä on taas huono jatkaa. Tiukassa on pisteet keskiviikkona, perkele, kotikaukalossa ja vastustajana semmoinen kiekkosuuruus kuin Heinolan Kiekko.
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tulipahan tämä spektaakkeli nähtyä lauantaina, ja vaikka en lehdistötilaisuudessa paikalla ollutkaan, niin paikalla olleen kertoman mukaan Tamilta kyllä paloi tilaisuudessa hihat pahemman kerran. Mutta se siitä, sillä sihvosmaisesti voisin todeta Tamin käytöksen olleen seurausta jostain muusta.

Ja se, mitä Sport kentällä lauantaina esitti, oli kyllä ponnetonta haastamista. En ymmärrä itkua siitä, että jäähyjä jaettiin epätasaisesti, sillä kyllähän Jukurit otti alkuminuuttien jälkeen kiekollisemman roolin ottelussa, ja pelasi Sportin aseettomaksi nimenomaan sillä kuuluisalla kiekkokontrollilla. Niin Sportia vastaan pitääkin pyrkiä pelaamaan. Mutta Sportin vahvuus usein on, että se kykenee fyysisyydellä ja kamppailupelaamisella viemään kotijoukkueelta tuon edun laajan materiaalinsa avulla.

Lauantaina Jukurit oli parempi, se on meikäläisen subjektiivinen näkemys. Ylivoima Jukureilla oli luokattoman heikkoa, sillä yv-tehokkuus oli aivan hukassa. Mutta Tammisen huitomiset ja heilumiset erotuomaritarkkailijan suuntaan ja milloin minnekin olivat kyllä täysin aiheettomia. Sport joutui alakynteen ja päästäkseen peliin mukaan se joutui rikkomaan. En tiedä onko taustalla sitten jotain muutakin, mutta näkisin, että Tammisen primitiivireaktio, joka nyt ei missään nimessä ollut ainutkertainen mutta ehkä hieman totuttua vahvempi tällä kertaa, saattoi olla seurausta siitä, että joukkueessa ei ihan kaikki palaset ole tällä hetkellä kohdallaan.

Kentällä on paljon hyviä yksilöitä, ja esimerkiksi herra Dickinson kyllä osoitti kyvykkyytensä nopeilla irtiotoillaan, mutta sellainen vahva joukkuepelaaminen otteista ei kyllä huokunut. Jukureilla taas oli täysin päinvastoin. Ketjuissa ja jopa koko viisikoissa oli hyvää dynamiikkaa ja vaikka Jormakan tilalle tullut Jokilakin otteli vasta ensimmäisen koitoksen Jukureiden paidassa, mies taisteli ketjussa ihan mukiinmenevästi. Eli voisin kuvitella, että Jukureiden koppiin on melko helppo sopeutua ja tämä näkyy myös kentällä.

Mutta eipä siinä mitään, Jukureille lauantailta kaksi pongoa ja saihan Sportikin yhden. Ottelun kuvaan nähden se oli Sportilta mielestäni hyvä saavutus, sillä kyllä Jukureilla olisi noilla ylivoimaminuuteilla ollut avaimet pitää vaasalaiset nollillakin, mutta Suomalaisen Jaska pelasi hyvän pelin ja kyllähän Sportin alivoimassa muutenkin hyvää taistelua oli.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Niin paljon kuin nautinkin Tammisen hihojen palamisesta ja idioottimaisesti käytöksestä, täytyy sanoa, että ei ottelujen jälkeiset lehdistötilaisuudet ole kannattajien paikka.

Mikkelissä on lehdistötilaisuuteen VIP-vierailla pääsy, ei normaaleilla lipun ostaneilla kannattajilla. Käsittääkseni näitä VIPpiläisiäkin on ohjeistettu vain seuraamaan tilaisuutta, ei kommentoimaan siellä mitenkään.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Mikkelissä on lehdistötilaisuuteen VIP-vierailla pääsy, ei normaaleilla lipun ostaneilla kannattajilla. Käsittääkseni näitä VIPpiläisiäkin on ohjeistettu vain seuraamaan tilaisuutta, ei kommentoimaan siellä mitenkään.

Nythän siellä oli naureskeltu... Ja kyllä Tammisen pinna oli palanut :). Kai VIP-vieraissakin voi olla kannattajia?

Tamminen on monesti laukonut kommentteja tyyliin: "Molemmilla pitäisi olla saman verran ylivoimaa". En tajua mistä moinen ajatusmalli on kummunnut noinkin kokeneen kiekkomiehen päähän. Eihän tuossa ole mitään järkeä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nythän siellä oli naureskeltu... Ja kyllä Tammisen pinna oli palanut :). Kai VIP-vieraissakin voi olla kannattajia?

Tamminen on monesti laukonut kommentteja tyyliin: "Molemmilla pitäisi olla saman verran ylivoimaa". En tajua mistä moinen ajatusmalli on kummunnut noinkin kokeneen kiekkomiehen päähän. Eihän tuossa ole mitään järkeä.

Täytyy varmaan Jukureiden lisätä noihin VIP-vieraiden ohjeistuksiin, että naama pitää pitää peruslukemilla koko tilaisuuden ajan.. ;-) Ja kyllä VIP-vieraissakin on varmasti kannattajia. Tämä palvelu on vain eräänlainen lisä ja houkutin näille VIPpiläisille.

Tuosta kommentista..ei kyllä mene minullakaan jakeluun tuo Tamin ajatusmalli. Aika ajaa Tamista ohi, ei voi mitään vai joko se meni..?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös