La 26.3.2011 Blues - Ässät 6. puolivälieräottelu

  • 21 066
  • 93

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei tästä ole oikein sanottavaa kuin että aika 50/50 on. Bluesin paras mahdollisuus sarjan katkoon on tänään ja täytyy toivoa, että niin käy. Siinä unohtuisi nopeasti porilaisten pari voittoa kun Ässien kausi päättyisi tänään. Toivotaan parasta!
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei sitä sarjaa niin vain katkaista. Ässät on varmasti tuoreemmalla jalalla liikenteessä joten Espoolainen yrittää varmasti samaa kuin (tai yritti) eilen Porissa. Yritetään pitää mahdollisimman pitkään peli vähämaalisena ja luotetaan omaan mahdolliseen flipperimaaliin.

Ässien pitää vaan jatkaa oman pelinsä pelaamista jolloin hätää ei tässä pelissä pitäisi olla. Maanantaina jatketaan, siitä lähdetään!
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ei käy kiistäminen etteikö Ässät pystyis pitämään parempaa liikettä yllä läpi ottelun. Näkisin että Bluesin sauma on painaa sata lasissa ekan erän ensimmäisen kymmenminuuttisen ja tehdä siinä avausmaali. Sitten luukut kiinni, siilipuolustukseen ja toivotaan että olisi vähän onneakin. Jäähyjä vältettävä viimeiseen asti - niistä Ässät osaa ratkaista selvästi Bluesia paremmin. Eilinen peli oikeastaan kaatui Kurjen typerään jäähyyn vaiheessa, jossa Bluesilla oli kohtalainen pyöritys meneillään tokan erän alussa. Siitä maali ja peli oli tapettu.

Hattua täytyy nostaa Ässille joka on pelannut oikein hyvin - mielestäni myös aiemmissa Porin peleissä mutta niissä kiekko pomppi Bluesille paremmin kuin eilen. Eilisen pelin kolmannessa erässä Ässien keskialueen tukkimisessa oli jo Jyppimäistä meininkiä.

Katellaan.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos neljännen voiton ottaminen on Blegille se kovin haaste, niin Ässille vaikein on varmasti tämä kolmas. Kahdessa viimeisessä pelissä on joukkueiden tasoero ruvennut näkymään, mutta monet kerrat on nähty ettei play off - sarjoja aina voita pelillisesti parempi vaan sitkeämpi joukkue ja sitkeydessä ei taas Bluesia voita kukaan. Tämän illan peliä on turha etukäteen analysoida. On tulossa peli. On tulossa todellakin peli.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vapiseeko?

Eilen ainakin vapisi koko Bluesin porukka kuin haavanlehti. Ja itse herra Petri "kovanaama" Matikainenkin lehdistötilaisuudessa tärisi kuin eläkeläismummo.

Ässät voi nyt pelata täysin paineettomassa tilassa, kun taas Bluesilla on kaikki paineet niskassaan. Kaikkien merkkien mukaan Bluesin pitäisi tämä sarja viedä ensimmäisen kolmen voiton jälkeen, tänään nähdään pystyykö se siihen. Mikäli Ässät vie peliä tänäänkin, ei espoolainen basilikajalka jaksa painaa enää maanantaina Porissa.

Eilen näki kuinka Ässäpelaajat suorastaan nauttivat kiekosta. Bluesista ei voi sanoa samaa. Tietystikin nämä pelit ovat niin pienestä kiinni, että pienikin kiekon pomppiminen voi ratkaista pelin. Eilen ei enää kiekko pomppinut Bluesille ja nähtiin kuinka kiistatta parempi joukkue voitti pelin. Samalla tavalla kun jatketaan, niin historian ensimmäinen nousu 3-0 tilanteesta on tosiasia.

Jännää tulee illalla. Tsemppiä vaan Pataporukalle ja mikäli Blues tästä jatkoon menee, niin tsemppiä vaan teillekin.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
On tulossa peli. On tulossa todellakin peli.

Tähän ei varsinaisesti ole lisättävää. Mutta tänään homma ratkennee, suuntaan tai toiseen. On mysteeri, miksi Blues konttaa nyt näin rähmällään hyvien otteiden jälkeen, mutta en sitten tiedä, onko luvassa parempaa. Vai vieläkö ajokoirat hyökkäävät kerran, se on nimittäin myös täysin mahdollista. Suuri arvoitus.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Momentum alkaa nyt kääntyä enemmän ja enemmän Ässille, tästä tuskin kukaan on eri mieltä. Patasydämeen on saatu palautettua se syke joka siinä oli runkosarjassa, vaikka kieltämättä tuossa vähän tahdistinta tarvittiinkin :D eilinen peli oli kuitenkin vaikeammin voitettava kuin mitä tämä tämänpäiväinen tulee olemaan, näin voitaneen ainakin olettaa. Tämä jos klaarataan, niin sitten jäljellä olisi "enää" se tikkunekun nappaaminen Blegin kädestä maanantaina..

Avainsanat ovat nyt samat ilme ja liike kuin kahdessa edellisessä pelissä: Blues ei tule enää pysymään perässä, oli selvää että jos sarja alkaa venyä niin lähtökohtaisesti se on koko ajan enemmän Ässien etu. Tässä on päällä sen verran hyvä "flow", että meinaa aivan unohtua se oleellisin asia: veitsi on kuitenkin edelleen kurkulla, ja playoffien ollessa kyseessä mikä tahansa flipperikiekko saattaa lopulta olla ratkaiseva. Bluesin yksi vaihtoehto onkin pelata juuri tämän varaan laskien, etenkin jos 5 vs. 5 pelissä joukkue ei enää Ässien perässä pysy..

Blegin viimeinen todellinen mahdollisuus on tänään: mahdollisesta maanantaipelistä se ei enää tule selviämään. Uskoisinkin että tänään Blues tulee alkuun niin kovaa kuin ikinä pystyy, sillä eiköhän joukkue itsekin tiedä missä mennään. Ässien pitää myös olla valmistautunut tähän, mutta kahden viime ottelun perusteella ei ole mitään aihetta epäillä etteikö Ässät tätä ottelua tulisi viemään.. ja vaikka kaksi viime ottelua ovatkin olleet hienoja esityksiä, niin Pata ei taatusti lähde tähän peliin takki auki, sehän olisi ennen kuulumatonta koska kuten mainittua veitsi on kuitenkin yhä omalla kurkulla, vaikka muutoin alettaisiinkin olla niskan päällä..
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kuten jo niin monta kertaa aiemminkin, tänään ensimmäinen maali on älyttömän tärkeässä merkityksessä.

- Jos sen tekee Ässät, Bluesilla voi tulla helposti tunne "taas tämä menee näin" ja mailaa puristetaan yhä kovemmin
-Jos sen tekee Blues, niin Ässillä voi tulla pakonomainen tarve nopeaan tasoitukseen -> tulee joko virheitä tai sitten peli menee helposti väkisin yrittämiseksi.

Oli miten oli, niin mitään maalijuhlaa ei tänäänkään nähdä. Peli ratkeaa todennäköisesti yhdellä maalilla puoleen tai toiseen ja lopussa ovat hirveät mylläkät taattuja. Toivottavasti espoolaiset saavat jälleen kerran viedä ne rantapallonsa takaisin kotikaappiin pölyttymään... :)
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Toivottavasti espoolaiset saavat jälleen kerran viedä ne rantapallonsa takaisin kotikaappiin pölyttymään... :)

mut ku sinne ei enää mahdu kun niitä on vuosien varrella jo kertynyt sinne hyllylle niin paljon.

Ei vaan, vähän epäilyttää ettei sinne kovin moni uskalla sellaisia edes ottaa mukaan. Mä uskon silti yhä että joukkue on vähemmän epätoivoisessa tilassa kuin sen kannattajat. Ja uskon että on vielä maanantainakin vaikka tämäkin hävittäis. On se Petu sen verran outo sälli.
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Bluesin mahdollisuudet voittoon taitaa olla ylivoimassa. Espoolaiset laukoo paljon. Ennen pitkää joku menee sisään. Viidellä viittä vastaan Ässillä ei liene hätää. Meidän ylivoimakin on alkanu vähän heräilemään. Jos Ässät pysyy poissa jäähyboksista niin voitto on meidän.

Ässäfaneja tulee kuljetuksilla tänään reilu sata kannustamaan omiaan. Paljon tulee myös omilla kyyteillä.
 

Ässät #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Bluesin mahdollisuudet voittoon taitaa olla ylivoimassa. Espoolaiset laukoo paljon. Ennen pitkää joku menee sisään.
Tästä vahvasti samaa mieltä.
Eilisessä pelissä myös onni oli kerrankin ässien puolella. Bluesilla taisi olla ainakin kolme ylärimaa ja yksi tolppa ja sitten se läpiajo jonka Eero torjui. Toivotaan sitä onnea ässille pelin alkuun, jotta pääsisivät jollain helpolla pompulla johtoasemaan. Kovaa liikettä ja taklauksia, niillä lääkkeillä se Bluesin vati läikkyi eilenkin.
 

ile

Jäsen
Suosikkijoukkue
Racing Club de Cannes
Blues tulee tänään pudottamaan Ässät. Blues on pelannut kaksi jälkimmäistä peliä totuttua heikommin. Tänään Blues tulee palaamaan tasolleen ja koohottamaan Ässät nurin. Suurimmat tekijät tässä ovat ne, että Blues tietää pystyvänsä voittamaan Ässät kun taas Ässissä on palattu pelamaan takki auki kahden peräkkäisen voiton jälkeen ihan kuten tehtiin sarjan alussa.

Peli ei tule olemaan edes tiukka.

Näin.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Pelottaa niin perkeleesti. On tuolla Matikaisella kyllä legendaarisia kommentteja - osa taistelevia, osa itseään toistavia, osa taas ylimielisyyttä hipovalla tavalla sarkastisia. Ehkä tuo "pelottaa niin perkeleesti" on kaikessa sarkastiudessaan ja ylimielisyydessään kuitenkin se, mikä on oma fiilis tällä hetkellä. Usko omaan tekemiseen on kova.

Vatsanpohjassa on sellainen kiva kutina. Vähän sellainen kuin että tänään olisi jo se seitsemäs peli. Kuitenkaan kausi ei tänään vielä voi loppua, Ässillä tässä edelleen on paljon kovemmat paineet pelata. Selkeällä altavastaajalla on tässä mahdollisuus lyödä sarja poikki suurta ennakkosuosikkia vastaan - niinhän se menee. Usko siihen, että Bluesin matka jatkuu Suomen Ateenaan Suomen... Porin sijaan on suuri. Mutta se vaatii vielä paljon niitä kuuluisia verta, hikeä ja kyyneleitä.

Sarja on kuitenkin kaikkineen ollut hyvin mielenkiintoinen, vaikka maanantaina näyttikin, että se vähän tunteeltaan olisi lässähtänyt. Blues yllätti Ässät vähän housut kintuissa ja veti kolme kiinnitystä putkeen. Sitä seurasi mahalasku edellisessä kotipelissä, mutta tärkeimpänä näen se, että eilisessä pelissä Blues oli taas mukana. Jos eilinen olisi ollut samanlainen mahalasku kuin keskiviikko, voisi oikeasti olla huolissaan. Kuitenkaan huolissani en ole nyt ollenkaan. Ei tämä niin vakavaa ole, näistä peleistä pitää nauttia, vaikka jännitys olisikin päällä - se ainakin itseäni tässä kiehtoo. Tämä on kuitenkin tällä hetkellä niin meidän peli, mutta mihinkään lepsuiluun ei ole yhtään varaa - se kostautuisi heti ylimääräisenä bussimatkana maanantaina.

Pelin henki lienee se, että Blues tulee päälle todella kovaa ja pakottaa Ässät pelaamaan sumppua omalla alueellaan - Ässien paikat lienee nopeissa pelin kääntämisissä. Tai sitten nähdään ihan ihmeellistä hurlumheitä, kun molemmat luo toisilleen kovaa painetta ja kiekko liikkuu päästä päähän kamalaa vauhtia. Ainakin eilisen pikaisen kanavasurffailun aikana tuli fiilis, että eilisessä pelissä oli vauhtia enemmän kuin muiden parien keskinäisissä peleissä oli. Toivottavasti tänään nähdään samaa vauhtia ja tunteita herättäviä tilanteita. Ja toivottavasti nähdään tuomarit, jotka ymmärtävät näiden pelien päälle ja osaavat viheltää asiallisesti.

Puukätiset ajokoirat, jotka pelkäävät niin perkeleesti vs. sympaattiset nuoret porilaiset, jotka pelaavat vain elämänlangastaan. Alkaisi jo.

P.S. Niin, jos paze on tulossa peliin, voin sen muutama vuosi sitten lupaamani oluen tarjota.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onpas muuten virkistävää huomata kuinka se tavallinen espoolainen, nörttimäinen nenäkkyys ja ylimielisyys loistaa nyt poissaolollaan. Mitä nyt ile tuossa vähän yrittää. Selvästi on Bluesin kannattajilla jo lurahtanut paska housuun. Toivottavasti näin on Bluesin pelaajillakin.

Edelleen, tod näk pienten marginaalien peli tulossa. Uskon Padan voittoon, mutta mahdollisesti vasta jatkoajalla.

Tulkaahan nyt espoolaiset vielä kertomaan, että "ei tätä nyt tarvitse niin vakavasti ottaa", tai että "tämä on vain kiekkoa, on muutakin elämää" tai jotain vastaavia kommentteja, niin touché :) Paineet on kovat ja ne on kaikki Bluesin päällä. Jos eivät tuosta nouse, niin ovat ensimmäisiä jotka ovat kusseet 3-0 johdon Suomalaisessa play-off kiekkoilussa. Jotenkin sopisikin espoolaiselle joukkueelle moinen saavutus.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo-o. Kyllä se nyt vaan on niin että tänään ei Espoossa rantapalloja nähdä. Pelin taso ei tule olemaan päätä huimaava koska Ässät tekee tarvittavat maalit ja Bluesilla alkaa jäpittäminen kun pata sulkee keskialueen samalla tavalla kuin eilen.

Tämä peli tulee liian aikaisin Bluesin kannalta. Jokohan saisi ostettua maanantaiksi lipun? :)
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
"Ketjukoostumuksia tullaan hieman muuttamaan, muutama uusi jätkä mukaan tuomaan lisäpotkua."

Näin siis Marjamäki Bluesin kotisivuilla. Mielenkiintoinen toi sana "muutama" tuossa kohtaa. Jere Sallinen merkitty A-junnujen kokoonpanoon, kuten Näkyvä ja Laaksokin, joten eihän siellä reservissä ole kuin Robinson ja parit puukädet. Ja muutama on käsittääkseni enemmän kuin kaksi?

Joka tapauksessa helvetinmoinen kiekkopäivä edessä! Alkulämmöt Matinkylän ladossa ja illan pääottelussa onkin sitten sellaiset panokset ettei sellaisesta pääse nauttimaan ihan joka vuosi.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
joten eihän siellä reservissä ole kuin Robinson ja parit puukädet. Ja muutama on käsittääkseni enemmän kuin kaksi?
Ehkä se Veijo nyt ilmestyy kokoonpanoon! Matikainenhan sano että se tulee keväällä! ;)

Edit. kunhan vaan Heikki Laine ei ilmesty kokoonpanoon. Jos ilmestyy niin harkitsen vakavasti kotiin jäämistä.
 
Viimeksi muokattu:

Northern King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässät tänään.

1. Kenttä
Salonen - Uusikartano - Armia
Uusitalo - Sammalkangas

2. Kenttä
Zaborsky - Niemi - Yetman
Malkamäki - Kudroc

3. Kenttä
Huhtala - Kuparinen - Savinainen
Caldwell - Määttä

4. Kenttä
Mutanen - Sillanpää - Laaksonen

Maalivahdit
Kilpeläinen (Järvenpää)

/e: Näin siis kertoo SM-Liigan sivut.
Ennakkoraportti - SM-liiga
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poissa.
Ehkä se Veijo nyt ilmestyy kokoonpanoon! Matikainenhan sano että se tulee keväällä! ;)

Edit. kunhan vaan Heikki Laine ei ilmesty kokoonpanoon. Jos ilmestyy niin harkitsen vakavasti kotiin jäämistä.

Hyökkääjissä tota reserviä on tasan kolme äijää, joten kyllähän tää tarkottaa Hesus Lainetta, Perjantaita tai Lostedtia... En tiedä kumpi olis pahempi: Lähteä peliin vähän jo happamalla kokoonpanolla vai ottaa noita e.m ukkoja mukaan. Laine on ihan käsi joka osa-alueella,Perjantai fleguilee ja kiukuttelee ja Lostedt on... Noh sanotaanko näin että Patella ei oo ihan kulkenu liigassa edellisten kausien malliin.
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Olkoonkin, että Robinson vähän flegu omaan päähän, niin mielelläni näkisin juuri hänet pelaavassa kokoonpanossa. Robinsonilla on kuitenkin hyvä pelisilmä ja kelpo kädet, vaikka välillä kiekko onkin pomppinut lavassa. Sen lisäksi Robinsonilla pitäisi olla tuoreet jalat.

Toivottavasti muutokset Bluesin kokoonpanossa olisi Lostedt nelosessa, ja Robinson hyökkäävässä kentässä. Robinsonille antaisin lisäksi paljon ylivoimavastuuta. Todennäköisesti kuitenkin muutokset Bluesin kokoonpanossa ovat Lammassaaren korvaaminen Laineella ja Kähkösen korvaaminen Lostedtilla. Sitä odotellessa...

Luotto sinisiin on kuitenkin kova ja hitsareiden kommenttien perusteella pelko on padallakin kova. On totta, että Blues kirjoittaisi itsensä historiaan häviämällä sarjan 0-3 asemasta. Mutta on myös totta, että Ässät kirjottaisi itsensä historiaan häviämällä ensimmäisen kerran puolivälierissä säälipleijarijoukkueelle. Tässä vaiheessa kummallakin joukkueella on vain hävittävää, mutta Blues on jo voittanut enemmän viemällä sarjan näin pitkälle. Kotivoitto, 5-3, viimeinen tyhjiin. Rantapallot jätän kuitenkin toisille, niin kuin jätin silloinkin, kun Blues nousi 1-3 sillasta narreja vastaan.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jahas, jahas...mielenkiintoinen peli tulossa illalla. Tästä ei kyllä osaa sanoa mitään veikkauksia suuntaan tai toiseen, kaikki on mahdollista. Vaikka Ässät voittaisikin, ei Bluesin kannattajien vielä kannata ranteitaan repiä auki, sillä onhan Matikainen ennenkin kyennyt tekemään kummallisia temppuja joukkueensa kanssa. Game sevenin voittaminen kolmen tappion jälkeen olisi jälleen yksi sellainen.

Se mikä on ihan mukavaa, tämäkään peli ei tunnu meikäläisessä aiheuttavan suurempaa jännitystä. Liigakarsintojen kokeminen pari vuotta sitten karaisi sen verran paljon, että tää on ihan höntsyä karsintoihin verrattuna. Tappiolla pelit jatkuu sitten syssymmällä, voitolla maanantaina.
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Espoon spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit tänään:

Lammassaari - J. Lajunen - Talaja
Sailio - T. Sallinen - Miettinen
Kähkönen - Öhman - Luttinen
Laine - Virkkunen - Lostedt

V. Lajunen - Korpikari
Karalahti - Varakas
Kurki - Heiskanen

Tarkki (Iilahti)

Jaa-a, mitäpä tähän sanoisi. Nelonen huolettaa niin vitusti, ja Robinson ei tietenkään pelaa.

Voitto tai kuolema. Omia ei hylätä, vaikka Ässät ekan maalin tai pari tänään tekisivätkin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jaahas, Matikainen otti sitten viimeisen korttinsa esiin: hämmentäjät

Blues-nelonen tänään muodossa

Laine-Virkkunen-Lostedt

Mielenkiinnolla odotetaan mitä nämä "jääkiekkoilijat" saavatkaan illalla aikaiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Laine-Virkkunen-Lostedt

Mielenkiinnolla odotetaan mitä nämä "jääkiekkoilijat" saavatkaan illalla aikaiseksi.
Ainakin pojilla on tuoreita jalkoja. Lostedt on ennenkin iskenyt isoja maaleja pleijareissa, joten tänäänkin voisi vaikka jatkoajalla ratkaista välieräpaikan Bluesille. En pistäisi pahaksenikaan.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ainakin pojilla on tuoreita jalkoja. Lostedt on ennenkin iskenyt isoja maaleja pleijareissa, joten tänäänkin voisi vaikka jatkoajalla ratkaista välieräpaikan Bluesille. En pistäisi pahaksenikaan.

Joo, iskenyt kaikki yhden maalin ja sekin jo neljän vuoden takaa. Ehkä Blegi luottaa Patrikkiin lähtiessään otteluun.

Jos ihan oikeasti kattoo kokoonpanoja niin Blegi varmaan käytännössä pelaa kolmella ketjulla, joskin muutaman hajavaihdon voi nelonen saada. Tietää hyvää, kun Ässät pystyy vyöryttämään kaikilla neljällä ketjulla katukoirien päälle. Riittääkö bensa kolmella ketjulla? Se jää nähtäväksi.

Samalla höyryllä eteenpäin kuin viimeksikin ja Blegi jää nuolemaan näppejään. Alkais jo!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös