La 22.10.2011 HIFK - SaiPa

  • 19 388
  • 59

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä tämä jääkiekkofanin elämä on hienoa; tappion hetkellä ollaan alimmassa helvetissä ja voiton jälkeen olo on taivaallinen.

Torstaina ajelin hiljaisena poikana Lappeenrannasta Helsinkiin, vierelläni Ässien mies, joka oli tyytyväinen; näinhän tässä pitikin käydä.

Tänään matsin jälkeen vein kotiin intohimoisen IFK:n miehen, jonka ilta oli täysin pilalla, minä puolestani hymyilin kuin Hangon keksi.

Tämän illan pelissä SaiPa oli parempi, tällaista voittoa IFK:sta en muista aiemmin nähneeni Nordenskiöldinkadulla: Me pidimme vastustajan pois parhailta maalipaikoilta tosi hyvin 5 vs 5 pelissä ja pystyimme itse luomaan laadukkaampia paikkoja tasakentin, ei kahta sanaa tästä.

IFK:n pakit auttoivat meitä syöttämällä sekä toisen että neljännen maalin (neljännessä Mielonen, tuskin kuitenkaan vanhat SaiPa-ajat oli niin mielessä, että olisi pelipaitojen värit olleet hakusessa).

Nuoren Ullbergin nollapeli rikkoutui nolosti, mutta sekä ensimmäisessä että toisessa erässä Ullberg otti yhden game saverin; ensimmäisessä erässä Hirson vedon yv:llä, toisessa pääsi Peltonen parhaalta sektorilta kokeilemaan. Positiivinen debyytti kaikkiaan, valmennuksen luulisi antavan lisää vastuuta jo lähiaikoina.

Anssi Löfman ja Elmeri Kaksonen ovat muuten helvetin kovia pelimiehiä tähän liigaan; Anssi teki taas varmasti maalin kun syöttö tuli lapaan ja Elmerin viimeistely Mielosen tarjoilusta oli jäätävän rauhallinen. Jos Elmerin kädet käyvät jatkossakin samaan malliin kuin näissä kahdessa viimeisessä pelissä, hän nousee SaiPan sisäisessä pistepörssissä viiden joukkoon kauden päättyessä, sen verran hienosti hän on nämä kaksi viimeistä peliä pelannut.

Kiitos SaiPa.
 

Steyer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jatkoaika HC, Colorado Avalanche
Kiitos SaiPa!

Ei mennyt mun veikkaus ennakkoarvailut lähellekään oikeaa ja se on mahtavaa. SaiPa pelasi oikeasti hyvää kiekkoa ja ottelu oli hyvinkin mielenkiintoinen. Erityisen iloinen olin kolmannen erän loppupuolella kun katsomosta rupesi kuulumaan jopa kohtuu kovaääninen "SaiPa!" kannatushuuto. Myös Hakali mainittiin useampaan kertaan :)
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
HIFK:n kannattajien jälkipeleistä oli juttua aamun Hesarissa:

Hesari kirjoitti:
Helsinkiläisjoukkue HIFK:n fanit aiheuttivat joukkotappelun kalliolaisessa ravintolassa lauantai-iltana. Kannattajat ryntäsivät Vaasankadulla sijaitsevaan ravintolaan ja kävivät jalkapallojoukkue HJK:n fanien kimppuun...

Sairaalaan ei ketään viety, mutta poliisi oli ottanut kiinni seitsemän HIFK:n "kannattajaa".

Jatkoajan otteluseurantaa lukiessa minulle tuli käsitys, että HIFK:n pelaajat olivat asennevammaisia paskoja ja huono esitys johtui siitä, myös valmentaja Matikainen taisi olla tätä mieltä. Itse epäilin, että SaiPan peliesityksellä olisi ollut osuutta asiassa, mutta lopullinen syyllinen onkin nyt löytynyt HJK:n kannattajien joukosta! No, onneksi Willimiesten bussi oli tämän nujakan aikana ilmeisesti ehtinyt jo aika lähelle Lappeenrantaa.

Lopullinen johtopäätökseni tästä ottelusta on, että
a) SaiPa pelasi hyvin ja Willimiehet oli vireessä ja
b) HIFK pelasi huonosti ja asennevammaisesti ja
c) joillain HIFK:n "kannattajilla" oli pelaajia ja jopa Esko Seppästäkin pahempi asennevamma juhlaotteluun lähdettäessä.

EDIT: Meni siis hiukan pieleen tämä analyysini, koska kyseessä olikin HIFK:n jalkapallojoukkueen kannattajat. Esimerkiksi tässä Kouvolan Sanomien uutisessa puhuttiin nimenomaan jääkiekkojoukkue HIFK:n kannattajista, ja kyseessä oli peräti STT:n eli Suomen Tietotoimiston "uutinen". No, ihan hyvä että jääkiekkofanit eivät ainakaan tässä tapauksessa sortuneet tuollaiseen tyhmäilyyn.

Tosin Porissa oli MTV3:n uutisen mukaan jääkiekkokatsomossakin hölmöilty, mutta siitä ei tarvitse jauhaa tässä ketjussa.
 
Viimeksi muokattu:

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Olisivatkohan olleet kuitenkin kyseessä jalkapallojoukkue HIFK:n kannattajat, joiden kauden päätöspeli pelattiin eilen Brahen kentällä Kalliossa. En usko lätkäfaneilla olleen mitään tekemistä asian kanssa.
 

Peetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Olisivatkohan olleet kuitenkin kyseessä jalkapallojoukkue HIFK:n kannattajat, joiden kauden päätöspeli pelattiin eilen Brahen kentällä Kalliossa. En usko lätkäfaneilla olleen mitään tekemistä asian kanssa.

Juuri näin.

Tulihan näitä futisfaneja myös Nordikselle Saipa-peliin, jossa sitten seisomakatsomon liepeillä haukuttiin vuorotellen "kendoa" ja Jäähallin fanikatsomoa.

Kiva että löytyi vielä mieleistä tekemistä illaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Olisivatkohan olleet kuitenkin kyseessä jalkapallojoukkue HIFK:n kannattajat, joiden kauden päätöspeli pelattiin eilen Brahen kentällä Kalliossa. En usko lätkäfaneilla olleen mitään tekemistä asian kanssa.

Heh, taisivat iltapäivälehdet käydä lukemassa Jatkoaikaa, kun molempiin tuli välittömästi korjausta.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
No, onneksi Willimiesten bussi oli tämän nujakan aikana ilmeisesti ehtinyt jo aika lähelle Lappeenrantaa.

Lopullinen johtopäätökseni tästä ottelusta on, että
a) SaiPa pelasi hyvin ja Willimiehet oli vireessä ja
Korjattakoon sen verran, että WM oli hyvin pienellä etäpesäkkeellä mukana. Sen sijaan SaiPan järkkärit olivat tulleet bussilla Lappeenrannasta peliin ja muutenkin moni SaiPa-henkinen oli kaivautunut kolostaan hallille. Ilmeisesti kannustus myös oli ollut kiitettävää, koska joukkue kiitti yleisöä ottelun jälkeen.

***

Peli oli suvereeinen esitys, jonka olen nähnyt SaiPalta tällä kaudella. HIFK:n maalipaikat oli laskettavissa yhden käden sormilla. Terävämmällä viimeistelyllä peli olisi ollut ohi jo toisen erän jälkeen. Hiukan jännitti toisella erätauolla, saako HIFK koottua rivinsä kolmanteen erään ja alkaako SaiPa peruutella, mutta mikään ei onneksi muuttunut erätauolla. Meillä on hieno joukkue.
 

omasch

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Detroit Red Wings
Klassinen "kaikki oleellinen matsista on jo sanottu" sopinee tähän väliin, mutta pistänpä vielä pari hajahuomiota.

Itse jännitin kuluneella viikolla kolme kertaa katsomossa: tiistaina PEL-SAI, torstaina IFK-JOK ja lauantaina IFK-SAI. En voi yksinkertaisesti käsittää mitä IFK:lle tapahtui torstain jälkeen. Vaikka Jokerit-matsia jauhettii 2 erää kiikareilla, oli homma mielestäni hyvin hallussa ja vain ajan kysymys koska uppoo. Lauantaina taasen meininki oli aivan jotain muuta mitä paria päivää aikaisemmin. Olen vähintäänkin yhtä hämilläni kuin Petu.

Toisin kävi SaiPalle. Tiistaina Pelicans-matsissa syötöt ei osunu lapaan sitten millään, ja jos osuikin, niin silloinkin kiekko pomppi holltittomasti ja se menetettiin. Äärimmäisen huolimatonta peliä. Lisäksi Pelsut pisti Hakalin kääpiöitä seinille luvattoman helposti. Toisin oli lauantaina. SaiPan syöttöpeli toimi mallikkaasti eikä vastustajakaan taklannut. Vaikka IFK oli lepsu, suorastaan patalaiska, niin oli SaiPan ilmekin aivan toista mitä tiistaina.

Yksilötasolla eniten mieltäni lämmitti Kaksosen, Löfmanin ja muidenkin omien kasvattien onnistumiset. Jätkät ei oo enää mitään junioreita, mutta nuoria liigapelaajia kuitenkin. Pitkä vuosia kestänyt matka tälle vastuutasolle on kuljettu, eikä suotta. Me vähättelevät pessimistiset etelä-karjalaiset voitais alkaa ihan oikeesti jo luottaa omien poikien tekemisiin hieman aikaisemmin. Suuntaus parempaan on toki jo näkyvissä; Paalanen omistaa jo nyt jonkinnäköisen kulttipelaajan statuksen.

Päädystä kuuluneet "Hakali! Hakali!" huudot lämmitti kummasti entisen lauritsalalaisen mieltä ja hymy levisi korviin. Mahtavaa!

Ennen matsia sain kuulla tuntemattomalta ex-lappeenrantalaiselta että pitää olla varovainen ettei saa IFK-faneilta turpaansa. Olin täysin eri mieltä asiasta. Matsin jälkeen huomasin olleeni oikeassa, sillä onnittelijoita riitti miltei jonoksi asti. Vaikka Hesari kirjoittais mitä, niin itselläni ei ole mitään pahaa sanottavaa IFK-faneista.

SaiPan markkinointipuolelle vielä sellaisia terveisiä että peli-ilme oli lauantaina siinä kuosissa ett lippuja tulevan lauantain kotimatsiin luulisi olevan helppo myydä. Itse surffaan lippuostoksille tästä saman tien.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnittelut SaiPalle, hienoa peliä alusta loppuun, sataprosenttisen ansaittu voitto. IFK-fanin näkökulmasta kenties paskin peli, mitä on tullut Nordiksella nähtyä. Hyi vittu että hävettää kotijoukueen puolesta. Yleensä tulee lusittua aina matsin loppusummeriin asti katsomossa, mutta eilen oli pakko poistua SaiPan neljännen maalin jälkeen, ei vaan kestänyt enää katsoa. Ja piti päästä ryyppäämään vitutusta miedommaksi.

IFK:lta ei onnistunut mikään. Lundellin puolesta vitutti armottomasti, hän sentään teki parhaansa, mutta yksikään kenttäpelaaja ei. Koko jengi oli kuin veltto mulkku. SaiPa luisteli, teki töitä, voitti kaksinkamppailut jne. Micke Åsten taisi olla ainoa punapaitainen, joka taklasi pari kertaa. Siitä kiitoksena hän istui kolmannen erän viltissä. Mutta siis oikeasti, ei taklauksia, ei tunnetta, ei liikettä, ei yhtään mitään. Kaverilleni totesin toisen erän aikana, että nyt olisi kaivattu Lennu Petrelliä herättämään joukkuetta muutamalla kovalla niitillä. Vastaavaa herättelijää ei nyt löytynyt. Tappelukin olisi voinut toimia herätyksenä, mutta ei. Yhtäkään punapaitaa ei kiinnostanut. Petu sentään yritti jotain, tiivisti kolmeen ketjuun, mutta selkeästi liian myöhään.

En enää ikinä halua nähdä noin halutonta, munatonta, hajutonta, mautonta, väritöntä ja paskaa Helsingin IFK:ta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huh, tämä voitto kyllä lämmitti sielua. HIFK:n päänahka on jotenkin aina arvokas, ehkä kun se on itselle sellainen rakas vastustaja ja kuitenkin sympatiseeraan joukkuetta.

Muutenkin vierasvoitto, mitä ei tällä kaudella ole paljoa nähty ja kun miettii millaisia on olleet pari edellistä ottelua.

Myös kyllä nostan hattua IFK:n kannattajille, jotka tässä ketjussa suoraan myöntää, että SaiPa oli parempi ja ansaitsi voiton.

Toivotaan, että meidän molempien kausi olisi loppujen lopuksi great success.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös