La 19.9.2009 Pelicans-TPS

  • 13 722
  • 43

freely

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Wolverhampton, Barcelona, FC Lahti...
vaikkakin vastustaja oli hiukan passiivinen. Kiekko kulki upeasti ja pari koulumaaliakin sinne väliin mahtui.

Huumorimiehiä! Vai mistä keksit tuon "hiukan" passiivinen? Jos tuon enempää voi olla pelissä nimeltään jääkiekko passiivinen ja haluton, niin puhutaa jostain pingo pongo -saarilla pelattavasta kookospähkinäpudotuspelistä. Olisikin ollut vain "hiukan" passiivinen porukka, mutta oli täysin kuutamolla koko paletti...
 

BaronFIN

Jäsen
Muutamia huomiota UrhoTV:stä nähtynä, vaikka peliä on vielä reilu 10 min jäljellä.

1. Missä on Pelicansin liike ollut koko ottelun?
2. Onko Toivola liikaa harjoittanut jätkiä, kun ei kulje?
3. Tepsiltä 8 äijää tehnyt maalin.
4. Yksikään maali ei ole mennyt maalivahdin piikkiin.
5. Suhonen on tehnyt 2 maalia. Tosin toinen omiin.
6. Pasi Nurminen on lopettanut huutamisen.

Summa summarum. En ole ikinä nähnyt näin huonoa Pelicansia.
1. Ei pysty liikkumaan kun on hapot jaloissa
2. No kyllä on
3. Tasaisuus on valttia.
4. Ensimmäinen oli kyllä Nikkilältä "hörppäsy" ellei se mailasta muutanut suuntaa. Tosin aivan sama tässä vaiheessa =)
5. Ohoh
6. Katsoisi peiliin vielä niin paremmin menisi...

Huono oli Pelicans, treenit menneet aivan överiksi jos tulos on tämä...
 

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niin ja Kakko katsomoon, Latvalalle C rintaan siksi aikaa.

Et voi väittää, että Kakko olisi ollut puolustuksesta huonoin tänään. Mitä sai aikaan esimerkiksi Jalvanti? Koko alkukausi ollut pelkkää pyöriskelyä ja lepsua pelaamista omassa päässä. Lisäksi Jalvanti näyttäisi jakelevan niitä etenkin viime kaudelta muistiin jääneitä vippejä omalta alueelta keskialueelle aina vaan enemmän. Jotenkin Jalvanti on jäänyt kritiikittä vaikka on ollut täysi paska jo pitkän aikaa.

Suhonen taas ei varmaan kaipaa selittelyjä sen kummemmin.

Kakko on joukkueen kapteeni ja jos jonkun pitää olla puolustuksessa tuomassa kokemusta, niin olkoot ne Latvala ja Kakko. Laurilakin on pelkkä turhake näiden rinnalla.

Muuten ihan jees peli. Kousa näytti jälleen kerran kuuluvan vakiokokoonpanoon. Jäätävän hyvä ja varma suoritus niinkuin oli odotettavissakin.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En minkäkään Kakon herjausta täysin sulata. Kerran tosiaan kiekko katsomoon ja oli pari kertaa myöhässä, mutta kukapa ei ollut? Laurilalta muutama käsittämätön syöttö, Jalvanti hukassa kuten edellä mainittiinkin ja Suhonen on ollut pihalla alusta lähtien. Forsström oli ilmeisen surkea Tapparaa vastaan, Latvalakaan ei loistanut tänään. Kyllä Kakon pelissä parantamista on, mutta ei hän huonoudella tuosta joukosta erotu. Kapteeni vielä kaiken lisäksi.

Birner oli juuri niin yritteliäs, kuin muistinkin viime kaudelta. Paremmalla viimeistelyllä olisi tehnyt mukavat tehot.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Joo-o... Kyllä tuntuu ihmeelliseltä, että kolmen päivän sisään tulokset on 2-4 -tappio kotona ja 2-10 -voitto vieraissa, kun peliesityksissä ei kuitenkaan ihan 10 maalin eroa ollut omasta mielestäni. Ilves-matsin jälkeen toivoin tuloksekasta Lahden reissua ja näköjään sellainen tuli yllättävän kirjaimellisesti.

Paikkoja aukesi ihan eri tahtiin kuin toissapäivänä ja kiekkoja meni sisään suurinpiirtein saman verran enemmän. Pelicans oli tänään huono, Ilves oli to hyvä. Erittäin hämmentävän näköistä touhua molemmat pelit huomioiden, mutta TPS pelasi kummankin ok ja tasaisesti. Hyvä nähdä, että Leggioltakin löytyi ratkaisevia torjuntoja alun muutamassa Pelicans-saumassa, jonka jälkeen homma ratkesi kun TPS:llä onnistui kaikki.

Asemat on hyvät. Kun TPS pelaa samalla sykkeellä jatkossa niin mukava runkosarjasijoitus lienee luvassa. Kyllä pitää silti erikseen ihmetellä Ilveksen alkua sarjaan. Jännä nähdä myös miten Lukkoa ja KalPaa vastaan homma toimii. Kiinnostaa tietysti sekin, että mikä joukkueista tänä vuonna hyytyy hyvän alun jälkeen, usein kun joku sellainen on löytynyt.

Alussa ollaan.
 

Sapu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Leggio pelasi mielestäni ihan hyvän pelin. Tärkeät 2 ensimmäistä erää piti maalin puhtaana. Pelsujen maalitkin tuli yv:llä ja varsinkin se ensimmäinen oli lähes mahdoton otettava. Siinä Kousalta nappi veto ja Plihalin täydellinen maski, joten ei Leggion kassi. Toinenkin maali maskista ja tolpan kautta. Hyviä torjuntoja kaiken kaikkiaan ja jossei muuta, niin ainakin loistava kakkosveska.

Tosiaan ihan hyvin Leggio pelasi. Pari hyvää torjuntaa, vaikkei torjuntoja loppujen lopuksi kerääntynytkään kovin montaa. Hyvä olisi jos meilläkin olisi kakkosveska, joka pystyisi kilpailuttamaan ykkösveskaa tai edes kohtuullisesti korvaamaan ykkösvahdin. Odotin, että Hovinen olisi tälle kaudelle kehittynyt Nupen valmennuksessa, mutta taisin olla väärässä. Käy oikeen pelottamaan ajatus, että Nikkilä loukkaantuisi...

Yleisesti ottaen peli oli suurimmalta osin hirveää. Puolustus ja maalivahtipeli floppasivat täysin, ja hyökkäyspelistäkin jäi tehot puuttumaan kahdessa ensimmäisessä erässä. TPS:n maalit melkein kaikki perusmaaleja, joista osa enemmän tai vähemmän joko puolustuksen ja/tai maalivahtien piikkiin. Pelicansin maalit kummatkin melko hienoja viivalaukauksia, tosin kummassakin taisi olla TPS:n oma pelaaja Leggion maskissa.
 
Tosiaan pieni hämmästyksen sekainen JES pääsi kun teksti-tv:n pääsi himassa avaamaan taistojen jo tauottua...en olis uskonu vaikka luottoa -ja pitkävetolapustakin se kakkonen - löytyi:D Laajalla rintamalla onnistumisia lämmittää aina mieltä! Miten paikallaolijat tai teeveestä pelin nähneet kommentoivat mr. Plihalin otteita/esitystä...? Tehot jäivät vain 0+1 jos näin - vain - voi sanoa..
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mikas siina, hieno reissu Lahteen! Jo ekasta Tepsimaalista naki etta me voitetaan tanaan. Oli siina aika muikea hymy jo ekalla eratauolla.

Radja pelasi todella hyvin Filppulan ketjussa, tosin Kokkala nyt ei oikein vakuuttanut taaskaan... Varmaan taytyy tota Radjaa kovempia joukkueita vastaan peluuttaa keskella.

Helvetin tarkea suurinumeroinen voitto surkean kotipelin jalkeen ja viela televisiokameroiden edessa. Todella iso juttu kiekkobuumia ajatellen, meilla on meinaan vitun kova joukkue koossa, hei.
 

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Eikun mitä tähän pitäisi kirjoittaa? Uskomatonta! Huikeaa! Käsittämätöntä!

Ihan hyvä tulos. TPS:llä on todellakin pitkästä aikaa todellinen ykkösketju senttereineen ja sen jälkeen laajalla rintamalla ratkaisuun pystyviä ketjuja. Tästä on oikeasti todella hyvä jatkaa. Voi vain muistella Hantta Virran joukkuetta vuosi sitten, kunnes taas alkaa vituttaa eikä halua muistella sen enempää.

Arse Vuori on myös tehnyt priimatyötä ulkolaisten eteen, ihan uskomatonta. Campell on parempi kuin Kipru, Radja näyttäisi olevan todellinen Elorannan korvaaja, Birner on Elorannan korvaaja II ja Phlihal näyttäisi olevan kuten Huml, mutta oikeasti pelimies aloitusvoittoineen.

Filppulan kenttä on äärettömän vaarallinen, huh mitä peliä.

Jos jotain jäi puuttumaan, niin "animaalinen raivo". Taisi TPS:n todelliset taklaukset olla tasan nolla tänään ja se on perseestä viihdearvoa ajatellen.
 
Viimeksi muokattu:

Kaberle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Maple Leafs, Chelsea
En minkäkään Kakon herjausta täysin sulata. Kerran tosiaan kiekko katsomoon ja oli pari kertaa myöhässä, mutta kukapa ei ollut? Laurilalta muutama käsittämätön syöttö, Jalvanti hukassa kuten edellä mainittiinkin ja Suhonen on ollut pihalla alusta lähtien. Forsström oli ilmeisen surkea Tapparaa vastaan, Latvalakaan ei loistanut tänään. Kyllä Kakon pelissä parantamista on, mutta ei hän huonoudella tuosta joukosta erotu. Kapteeni vielä kaiken lisäksi.

Itse ymmärrän aivan täysin. Enkä vähiten sen takia, että kyseessä on juurikin kapteeni. Eikö kyseisen herran pitäisi jotain esimerkkiäkin näyttää ja rauhoittaa tilannetta tälläisissä peleissä? Mutta kun ei tunnu liike eikä kädet riittävän sitten millään. No eipä tuossa pakistossa tänään tosiaankaan kukaan oikein edukseen esiintynyt, paitsi ehkä Kousa joka nyt ei ainakaan mitenkään erityisesti huonoudellaan loistanut toisin kuin muut.

Eikä hyökkäykään sen paremmin toiminut. Jantunen ja Kauppila ainakin ihan pihalla. Siinä on kiva Paakolanvaaran sitten yksin yrittää kun muut liukuvat selkä suorana rinnalla. Muilta osin hyökkäys aika harmaata massaa, ei ainakaan kukaan mitään erikoista saanut aikaan. Mitä nyt pari erää tuota jaksoi tv:stä katsoa. Voipi olla tiistainakin aika kylmää kyytiä luvassa, jos ei mitään suurta muutosta tapahdu.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Loppuun toki kaksi maalia, mutta taisipa edessä olla molemmilla kerroilla maskia ja ottelukin kun oli jo ratkennut ajat sitten, niin saattoi olla että Leggion keskittyminen oli jo herpaantunut.

En lähtisi pistämään näitä maaleja keskittymisen piikkiin. Toisessa maalissa kahden jätkän täysmaski, hidastuksesta näki selvästi miten Leggio yritti massan takaa nähdä jotain. Veto osui vielä täysin kulmaan. Toisin sanoen: tuollaisessa tilanteessa miltei on mahdoton torjua, ellei sitten käy helvetinmoinen tuuri ja maalivahti satu tuurilla osumaan kiekon eteen.

Eka maali oli myös aika napakymppi. Voisi kysyä kenttäpelaajilta, millaista AV:tä se on kun kaikki seisovat maalin takana ja vetäjä päästetään sihtaamaan rauhassa - vielä niin että viime hetkellä sännätään turhaan väliin estämään näkyvyyttä. Vastaus: törkeän huonoa. Veikkaan että Leggio haluaisi koittaa tätä vetoa uusiksi, mutta let's be honest: se oli hyökkääjän hyvyyttä, ei maalivahdin huonoutta. Komea veto.

Maaleja mukavasti Tepsiltä, mutta jäähyjä tuli aivan liikaa. Jos lähdetään liikkeelle siitä että seuraavassa pelissä vastassa on jääkiekkojoukkue, tällaisella jäähyilyllä käy kylmästi. En olisi silti uskonut näkeväni tällä kaudella sitä päivää kun TPS tekee 10 maalia. Aika huikeat fiilikset.
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jotenkin peli ei vaikuttanut SM-Liigan matsilta lainkaan. Enemmänkin tuli mieleen joku MM-kisojen Suomi-Puola. Pelsut olivat niin käsittämättömän paljon jäljessä Tepsiä joka asiassa. Tai no varsinkin liikkeessä, taistelutahdossa ja yleisessä terävyydessä. Ennen kaikkea se yleisilme oli lahtelaisilla niin ankea, että tästä yli pääseminen vaatii aika lailla hommia valmennusjohdolta.

Ykkös-yv pääsi naputtamaan pinnoja mukavasti, mahtava homma. Ylivoimapelissä juuri rentous ja itseluottamus on kaiken a ja o, ja tällaiset pelit ruokkivat juuri näitä juttuja.

Filppula piti taas vastustajaa pilkkanaan, kun kiekko saatiin pyörimään hyökkäyspäähän. Potku on aika tahmea, mutta liuku ja kiekon suojaaminen ihan maagista, ainakin ajoittain. Radja sopii tuohon kentälliseen ihan hyvin, mutta unelmatilanne olisi kun tuohon saataisiin joku suoraviivainen rightin voimapesä, vrt. Hentunen.

Nyt on tärkeintä saada tällaiset pelit nollattua mahdollisimman nopeasti, koska tämän hetken vireellä on ensi viikolla ihan täydet saumat ottaa täydet 9 pojoa. Kun homma toimii, olisi pinnoja otettava mahdollisimman paljon. Ihan varmaa nimittäin on, että tälle joukkueelle tulee kyllä eteen vielä niitä huonojakin aikoja, jolloin joka piste on kiven takana.
 
Filppula piti taas vastustajaa pilkkanaan, kun kiekko saatiin pyörimään hyökkäyspäähän. Potku on aika tahmea, mutta liuku ja kiekon suojaaminen ihan maagista, ainakin ajoittain. Radja sopii tuohon kentälliseen ihan hyvin, mutta unelmatilanne olisi kun tuohon saataisiin joku suoraviivainen rightin voimapesä, vrt. Hentunen.
Vrt. Venäläinen?:D No joo, sorry onelinerista...
 

Kiprusoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Toronto Maple Leafs
Käsittämätön peli, käsittämätön tulos. Uskomatonta dominointia Tepsiltä. Sanattomaksi veti. Jos jotain muutettavaa ensi peliin pitäisi löytää niin Löysä-Lassi vittuun kokoonpanosta ja Jaloa kehiin.
 

HockeyBabe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Thunder Bay Bombers, Radek Bonk
Huono oli Pelicans, treenit menneet aivan överiksi jos tulos on tämä...

öö, no Mika "omistan etusetelit" Toivolahan on seuraava Sportin päävalmentaja. Tuolla vitun esityksellä Mika voi kävellä huoletta Hämeenlinnaan. Onneksi ei saatu meille tuota vahvistusta kesätreeneihin...
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
öö, no Mika "omistan etusetelit" Toivolahan on seuraava Sportin päävalmentaja. Tuolla vitun esityksellä Mika voi kävellä huoletta Hämeenlinnaan. Onneksi ei saatu meille tuota vahvistusta kesätreeneihin...

Niin, veikkaajahan uutisoi viime syksynä että Toivolaa olisi kysytty Tepsin peräsimeen mutta Mikapa kieltäytyi. Nämä voi olla myös pelkkiä huhuja mutta onneksi kävi näin päin.
 

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
Noniin, nyt kun alkaa olla jo reissusta suurinpiirtein selvinnyt, vois alkaa heittää jotai huomioita paikanpäällä nähtynä.

TPS vei ihan joka osa-alueella. Pelicansin puolustuksella jäi kaksinkamppailutilanteet lähes poikkeuksetta puolitiehen, ja niinpä kiekko yleensä jäi TPS-pelaajille. Maalinedustapeli oli Pelicansilla suorastaan puulaakitasoa, minkä laukaisukartta myös osoittaa. Tepsi sai rauhassa vyöryttää maalin edessä ja takana minkä tykkäsi. Hyvin kuvaavaa Pelicansin tahtotasolle ottelussa oli se, että TPS olisi voinut kahdessa ensimmäisessä erässä vyöryttää halutessaan vaikka alivoimalla. Kolmannessa erässä Tepsin ote herpaantui, mikä on hyvin ymmärrettävää noilla lukemilla. Leggio oli hyvä, muttei joutunut kovinkaan koville, joten maagisuudesta ei voi puhua. Atte maaliin Blegua vastaan tiistaina, Leggiota voi peluuttaa taas seuraavassa pelissä.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Niin, veikkaajahan uutisoi viime syksynä että Toivolaa olisi kysytty Tepsin peräsimeen mutta Mikapa kieltäytyi. Nämä voi olla myös pelkkiä huhuja mutta onneksi kävi näin päin.

Yhden pelin perusteella ei onneksi kannata vetää liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä.

Lukemat ovat Pelsujen kannalta murheelliset ja toivat elävästi mieleen Hockey Reippaan pyristelyt....Toivottavasti puheet liian tiukoista treeneistä pitävät paikkansa ja peli aukee harjoittelua keventämällä eivätkä syyt ole syvemmällä.

No summa summarum...luokatonta peliä pussinokilta....Turussa seuraavan kerran maksetaan kalavelat korkojen kanssa takaisin
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös