La 18.2.2012 HIFK - JYP

  • 13 956
  • 43

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
En olisi ollenkaan yllättynyt jos tässä olisi tämän kevään finalistit. Nyt peukut perseeseen ettei kohdata ekslla kierroksella joka lienee varsin mahdollista. Ne finaalit eivät olisi viime kevään tyylinen läpihuutojuttu. Hieno, reilu matsi,kuppi molemmille!
 

El Guaje

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks, Spurs
- Mitä helvettiä Pihlmanille on tapahtunut? Susipaska, vieressä oleva Jyp-fani vastasi kun ääneen ihmettelin.

Voi kun tämä pari olisi finaaleissa. Saataisiin turvakaukalo nopeammin Nordikselle koska nämä jengit paukuttaisi sen paras-seitsemästä sarjassa tuusan nuuskaksi.

Pari vuotta sitten tuli vakava polvivamma, mitä sitten seurasi vieläkin ikävämpi sairaalabakteeri. Tänä vuonna ollut ongelmia mm. nivusen kanssa. Mutta usko on kova, että se vanha Pile sieltä vielä tulee. Joka tapauksessa iloisia voidaan olla jo siitä, että mies ylipäätään pystyy pelaamaan.

Hemmetin hieno matsi, toivottavasti kevät tuo tullessaan lisää tälläistä herkkua!
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Liivik kävi kuumana siksi, että (Jääskeläisen) niitti kolahti polveen eikä ollut ollenkaan kaukana se ikävin tulos. Tästä syystä yritti päästä 'juttelee' asiasta pari kertaa.

Tosiaan Siim viime hetkellä väisti osittain taklauksen ja siksi syntyi polvitaklaukselta haiskahtanut törmäys. No eihän Liivik niin pahasti kuumentunut että olisi joukkueen peliä haitannut, tai edes omaansa.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Oli kyllä saatanan kova ja tiukka peli tänään. Intensiteetti oli kova koko ajan. Sitähän me odotettiin ja sitähän me saatiin. Ottelun alkua odotellessa mietti, että mitenköhän meidän taas tänään käy valtraa vastaan. Ekan kympin aikana näytti jo, että hyvin ollaan mukana. Painetta saatiin tosi hyvin jypin maalia lukuun ottamatta. Kolmannessa tultiin sitten lopulta ohi ja se lämmittää tosi syvältä. Koko joukkueelta erittäin tasapainoinen suoritus. Mestoja oli enemmäänkin myös jypillä, mutta näin tällä kertaa. Tämän matsin perusteella voi sanoa myös sen, että tuo rosteri toimii tällä hetkellä loistavasti. Vielä Pesonen mukaan niin hyvältä näyttää. Tyllerö on oikeasti täysin eri mies kuin reilu kk takaperin. Tekee kaiken niinkuin kk takaperin ei tehnyt ja edes kukaan jaksoi odottaa. Nyt mennään sillä kaikki otannat reilusti paremmin. Huhtanen vaan jaksaa tuoda hymyn huulille joka pelin jälkeen. Aivan huikea kaveri. Nyt veivataan vielä kymmenisen kierrosta ja sitten alkaa tosipelit. Niitä odotellessa ja en ole tippaakaan huolissani.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Huikea matsi! Eka erä oli varmaan parasta lätkää, mitä olen ikinä nähnyt! No, okei, parasta, mitä olen 2000-luvulla nähnyt. No, okei, parasta sitten viime kevään finaalien. Mielettömiä puhtaita pommeja molemmilta jengeiltä, äijää lakoaa kuin meren mutaa, eikä dumaritkaan tulleet väliin sotkemaan hienoa kiekkoiltaa, vaan antoivat poikien pelata. Jonain toisena iltana ja toisten tuomareiden läsnäollessa olisi boxin ovi heilahtanut jo ensimmäisestä laitataklauksesta ja tunnelma latistunut välittömästi. En muista, koska Nordiksen laidat olisivat viimeksi ryskyneet tuohon malliin. Olin ihan hurmiossa, kun koko halli raikui toinen toistaan mahtavammista niiteistä, joita vierasjoukkue viljeli ja joihin kotijoukkue vastasi kaiun tavoin. Tällaista lätkän kuuluu olla!

Kiitos vierasjoukkueelle ja sen faneille! Hallissa oli hieno tunnelma ja varmasti molempien joukkueiden kannattajat nauttivat näkemästään, vaikka osa pettyikin lopputulokseen. En vain käsitä, mistä se täysi tupa saatiin, vaikka katsomossa oli tyhjiä penkkejä vaikka hur mycket! Ehkä jengi tsiigasi matsia bisselasi kourassa hallin baareissa?
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kunhan kyselen mutta mistä tämä JYPin noussut "arvostus" kumpuaa? Oliko RD niin vastenmielinen vai onko aikuisten oikeasti pelillisesti tapahtunut jotain?

Kotipelit ovat tarjonneet kyllä viihdyttävämpää(epävarmempaa)peliä ku takavuosina. Tiedä nyt sitten kumpi parempi,kevät näyttäkööt.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kunhan kyselen mutta mistä tämä JYPin noussut "arvostus" kumpuaa? Oliko RD niin vastenmielinen vai onko aikuisten oikeasti pelillisesti tapahtunut jotain?

Saattaa kuulostaa kliseiseltä, mutta se mailaviidakko on ainakin meikäläisen silmiin vähentynyt ja samalla Jyp on alkanut pelaamaan 'aktiivisemmin' voitosta eikä vain tylsää& tehokasta. Eniten mua viehättää teikäläisten fyysinen peli. Löytyy pommittajaa(Jääskeläinen, Koskinen, Viitanen), rottaa(Lahti) ja jopa hanskaajakin(nokukakohan). Perrin on myös piriste vaikka pelaakin liian hyvin meitä vastaan.

Välillä tuntuu että on trendikästä itkeä täällä JA:ssa valtran roboteista ja kiekottoman estämisestä. Fyysinen jengi missä on taitoa ja vittumaisuutta. Pakko digata muttei pelätä =)
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Saattaa kuulostaa kliseiseltä, mutta se mailaviidakko on ainakin meikäläisen silmiin vähentynyt ja samalla Jyp on alkanut pelaamaan 'aktiivisemmin' voitosta eikä vain tylsää& tehokasta. Eniten mua viehättää teikäläisten fyysinen peli. Löytyy pommittajaa(Jääskeläinen, Koskinen, Viitanen), rottaa(Lahti) ja jopa hanskaajakin(nokukakohan). Perrin on myös piriste vaikka pelaakin liian hyvin meitä vastaan.

Niin siis itse on todettava JYPistä sen verran, että kyllä ero Dufvan aikaan alkaa olemaan kohta selvä, niin hyvässä kuin huonossakin. Ja koska tämäniltainen peli käy aika hyvin Ahon aikaansaannoksen esimerkkikappaleesta, niin hyviä puolia on ensinnäkin se, että esimerkiksi puolustuspäässä joukkueen pakistolle on annettu enemmän vapauksia palauttaa kiekkoa takaisin ja pakki-pakitella useammin, ja tällä on päästy eroon siitä puskemisesta, mikä joskus vaivasi Dufvan aikaista joukkuetta. Yhtenä esimerkkinä siis. Mutta ongelmaksi tässä taas on tullut JYPin kannalta se, että kun ns. prosentti/robotti/jne. -kiekkoa ei enää niin orjallisesti toteuteta, pelin hyydyttäminen johtotilanteessa ei ole enää ollut niin tehokasta kuin aiemmin. Tämä on taas tuonut lisää variantteja (eli myös epävarmuustekijöitä) peliin, ja se ei ehkä vastustajastakaan vaikuta niin masentavalta, kun toinen (JYP) pyrkii vain tappamaan peliä 1-0 johtotilanteessa. Mutta samalla se on tuonut tunnetta ja viihdearvoa lisää peliin.

JYP on ollut hyvänä aikanaan aina fyysinen joukkue, se ei ole kyllä muuttunut. Ja niin se oli tänäänkin, ja kieltämättä sanoisin tämän puolen pelistä menneen JYPin hyväksi tänään. Mutta se kun ei ole itsetarkoitus pelissä. Vaikka kieltämättä en pidä HIFK:stä joukkueena millään tasolla, on silti tunnustettava, että kaksi hyvää joukkuetta pelasi todella hyvän pelin, ja parempi vain voitti.

Itse myös toivoisin tämän parin kohtaavan viimeisinä jäljellä olevista, siitä tulisi todella huikea finaalisarja.
 

Kahvi_Kuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #42 #26 #49, Blue Jackets #61, Leijonat
Mahtava ottelu. Ensimmäinen erä oli huikean hienoa katsottavaa. Mahtavia pommeja puolin ja toisin. Toinen erä oli pienehkö pettymys. Kolmannessa erässä HIFK puolusti hienosti ja JYP pääsi vasta aivan lopussa uhkaamaan kunnolla Endrasia. Lähellä oli tasoitus mutta kun maalipaikassa on Ossi Louhivaara niin maali ei ole oikeastaan edes vaihtoehto.
Kokonaisuutena hienoimipia pelejä hetkeen. Intensiteetti oli valtava koko illan ja pelaajista huokui se että tänään ei kukaan halua hävitä. No, JYP hävisi kuitenkin. JYPiltä Perrinin ketju oli se joka sai melkein jatkuvasti painetta IFK:lle, Tuppurainen oli tosin paha pettymys tänään. Hubacekin ketju oli heikohko, ei tolkun tolkkua vaikka toisinaan pyörivät pyörimisen ilosta. Lahden ketju ok suoritus. Pakistosta en nostaisi ketään erityisesti esille, Vatanen jälleen hyvä mutta parempaa vaaditaan. Ja Näkyvästä en kyllä pitkään aikaan vielä puhuisi minään Samin korvaajana, todella heikkoja ratkaisuja varsinkin hyökkäyspäässä, puolustuksesta kyllä lähtee terävästi liikkeelle. Helenius muuten hyvä ja varman oloinen mutta Peltosen maalissa sattui aika iso virhe.


HIFK:n faneille iso tunnustus ja kiitos siitä että onpa mukava lukea välillä oikeasti positiivisia ja iloisia kommentteja pelin jälkeen. Teillä on hieno joukkue jolla on hienot fanit. Keväällä uusiksi?
 

Nypsi

Jäsen
Oli kyllä hieno peli.HIFK:sta jäi lähinnä Liivik mieleen, jatkuvaa mussutusta ja joka kerta kun otti kontaktia JYP:n pelaajiin löyti hän itsensä selälteen maasta. Harvoin näkee tälläistä peliä, jossa molemmat koittavat taklata, tosin rehellisyyden nimissä on on sanottava, että JYP voitti fyysisen pelin. Jari Jääskeläinen pelasi sillä tavalla mitä HFK:n fanit odottavat omilta neloskentän pelaajilta. Myös Tuppuraisen taklaus Granlundiin oli näyttävä. Sinänsä erikoista huomata että joukkueiden fanit kunnioittavat toisiaan, eikä HIFK:n fanit syyllistä JYP:ä kilpikonnamaisesta pelistä. Hienoa!
 

Kovy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Upee peli tosiaan oli. Nähdyn perusteella olisi todella sääli jos kohdattaisiin jo puolivälierissä, mutta se jää nähtäväksi. Molemmat joukkueet ovat niin kovassa tikissä, että vaikea uskoa minkään muun joukkueen pystyvän haastamaan IFK:ta tai JYP:iä pleijareis. Toki sinne on vielä kk matkaa joten paljon ehtii tapahtua.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauden pelillisesti parhain (koti)matsi. Vierailijan fanitkin loistavasti mukana ja rummut jätetty kotiin.

Hyvää peliä kummaltakin jengiltä. Etenkin ensimmäinen erä oli jo kunnon playoff-meininkiä.
Tuomarit vähän kujalla?
Makke Geeltä vahva peli, Liivik onnistui hillitsemään hermonsa, Endrasille Suomen kansalaisuus ja viiden vuoden jatkopahvi, kiitos.

Itseasiassa kaikki omat ja suurin osa vieraistakin pelasi tänään loistavasti. Jos kaikki matsit olisivat näin laadukkaita, kausikorti tuntuisi jopa hyvältä sijoitukselta...
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Hyvä ja viihdyttävä peli kokonaisuudessaan, siitä kiitos menee molemmille joukkueille. Vielä taitaa olla yksi kohtaaminen tällä kaudella ja sekin on Nordiksella? Eilen voitti parempi ja kuumempi joukkue, mestaruus, täältä tullaan!! :D Kaikki muu oleellinen onkin jo sanottu tästä matsista, lisää näitä.
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihan kiva peli ja mukava tunnelma. HIFKin hallissa on aina kiva käydä, fasiliteetit kunnossa ja katsomoista näkee jäälle. Yleensä hyviä matsejakin on nähty, niin eilenkin. Vaikka pettymyshän tuo tulos on, niin ei ihan kamalan surullinen voi olla. JYP pelasi hyvää kiekkoa ja pisti kotijoukkueen ahtaalle. Paremmalla tuurilla jatkoaika olisi ollut tosiasia.

Nyt meni näin ja uutta matoa koukkuun. Eiköhän tästä hyvät kevät tule, molemmille joukkueille!

PS. Kiva oli nähdä, että jykylästä saadaan liikkeelle vähän isompikin sakki sen nihkeän yhden bussin sijaan. Oli kivaa kannattaa E1:ssä ison porukan voimin ja ilman rumpuja!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Vielä taitaa olla yksi kohtaaminen tällä kaudella ja sekin on Nordiksella? .

6.maaliskuuta jonka jälkeen kummallakin on 4 peliä runkosarjaa jäljellä eli mahdollisesti vieläkin tärkeämpi peli kuin eilen..
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oli kyllä SM-Liigan tasolla todella hyvä ottelu. Etenkin ensimmäinen erä todella viihdyttävää kiekkoa. Ottelu oli tiukka kuten ennakkoon arvata saattoi. Ahon kommentti "tolppa sisään, tolppa ulos" kuvastaa peliä aika hyvin. JYP:llä taisi olla 3-4 tolppavetoa, toki niitä oli myös HIFK:lla ainakin yksi. Voittomaalikin tuli tyypillisesti enempi tai vähempi onnenkantamoisen kautta. Turha näitä on kuitenkaan jossitella, tällä kertaa kävi näin päin.

Endras on kyllä viihdyttävä maalivahti, tulee aika paljon eräs Hasek mieleen. Veti esim. aika hienon näköisesti "katolleen" puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun JYP:llä oli sauma tasoittaa.

Kotietu karkasi harmittavasti hieman kauemmaksi, mutta vielä tässä on aikaa ja paljon pelejä näitä samoista sijoista kamppailevia joukkueita vastaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko vielä pari päivää matsin jälkeen tulla kehumaan, että olipas saatanan hyvä ja viihdyttävä peli. Olin ekan erän aikana ihan ymmälläni, että joko ne pudotuspelit alkoivat, niin hyvä meininki kaukalossa (ja yleisössäkin) oli. Molemmat jengit luistelivat hullun lailla, mutta samalla pelissä oli järkikin mukana. Taklauksia piisasi (kun luistimissa on liikettä, tulee niittejäkin) ja molemmat joukkueet kävivät myös sopivan kuumana ajoittain. Tämä kauden paras matsi aivan ehdottomasti.

Dumareilta vaihteeksi hyvin epätasainen esitys, linja ei pysynyt hyppysissä millään. Kaikeksi onneksi IFK kesti loppuun asti ja voitti vihdoin JYPin, oli jo aikakin. Vierailijoista kultapotta Perrin erottui edukseen ja kuten joku tokalla erätauolla kaljajonossa mainitsikin, voisi IFK napata Perrinistä ykkössentterin itselleen, kun Granlund häipyy.

Mutta vielä kerran: aivan helvetin huikean hyvä lätkämatsi!
 

JimStorm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp&Arsenal
Joo kyllä oli hieno matsi, varsinkin runkosarja matsiks. No mitä voisi odottaa, kun kaksi tämän hetken kuuminta joukkuetta vastakkain ja lauantaina täpötäysi Nordis. No, mutta silti kyllä hieman ketuttaa tuo tappio. Vääryys ei olisi ollut myöskään meidän voitto, itseasiassa voitolla oltaisiin ihan hyvin vielä voitu taistella 4. peräkkäisestä runkosarjan voitosta. No pääasia, että peli näyttää hyvältä ja vielä kun saadaan rosteriin Hytönen ja Skrbek niin avot. Ei muuta kuin hyvällä ja luottavaisella mielelllä kohti kevään kliimakseja, kiitos JYP!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös